PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=230040}
5,8 16 tys. ocen
5,8 10 1 16491
4,3 6 krytyków
Alex Rider: Misja Stormbreaker
powrót do forum filmu Alex Rider: Misja Stormbreaker

Film świetny :) Aktor grający Alexa , gra znakomicie. Efekty specjalne w filmie są znakomite :) Każdy napewno poprze moje zdanie :) Film świetnie nakrecony w pieknej scenerii :* Poprostu 10++ :)

Kingusia_92

Nie ma co , Alex byl najlepszy :) On jest taki sliczny :]] Po obejrzeniu filmu bardzo chetnie przeczytam ksiazke ... juz nie moge sie doczekac . Tylko skad mam ja wziasc ?

ocenił(a) film na 3
papierowka92

Proponuję Empik bądź jakąś inną większą księgarnie, ewentualnie wypożyczyć w bibliotece bądź zamówić przez intermet.
Możliwości masz dużo ;)

ocenił(a) film na 10
Midnight_6

ja of cours wole dugie włosy... ale jest nakreca druga czesc nie bede miała za złe tych krotkich.. ale tylko jesli go rozbiora jak w ksiazce:P
ja w filmie lubie jeszcze Jack Pania Jones i of cours BluntaXD

ocenił(a) film na 5
yami_no

Ciekawe czy w Empikach juzbyłą dostawa... wczoraj wciąż nie było :(

ocenił(a) film na 3
Invisible_Eve

A gdzie w Empiku byłaś? Bo w Warszawie na przykład są wszystkie części :D

ocenił(a) film na 5
Midnight_6

Są? A niedawno nie było :/ A i zależy kiedy Ty byłaś... bo ja byłam w empiku w C.H Targówek (ul Głębocka)

Invisible_Eve

No coz u mnie w Empiku nie ma tych ksiazek juz od roku ;( No a do Warszawy mam troche daleko :( Moze ktos ma odsprzedac te ksiazeczki --> bo na Alegro pustki :P Wiec moze ktos z filmowiczów ?? :P

P.S
Moj Empik ---> Częstochowa :)

ocenił(a) film na 10
Kingusia_92

niestety ja nie oddsam moich 3 czesciXD

yami_no

hhh....u mnie niegdy w empiku nie było i pewnie nie będzie...(mieszkam w Zielonej Górze) wyobraźcie sobie że nawet filmu Stormbreaker nie było!!!!!! SKANDAL!!!!!!! dobrze że istnieje chociaż coś takiego jak internet :D

ocenił(a) film na 3
Golden_Rose

U mnie w kinach też Stormbreakera nie było... Na szczęście mam blisko do Łodzi :D
A w Empiku byłam w Warszawie i jeszcze były, chociaż końcówka (trzecia część była tylko jedna).
Niestety ja nie mam zamiaru sprzedawać :D Nie ma na allegro? Dziwne?

ocenił(a) film na 7
Midnight_6

www.gandalf.pl są wszystkie 3 części na pewno są sam widziałem

ocenił(a) film na 5
borewicz68

Mi mają jutro przywieźc I tom... ale jeśli kurde znowy przywiozą drugi tom to pozabijam!

borewicz68

Sprawdze :) Thx za stronke :) A tak wogole to co sądzicie o efektach specjalnych w filmie ?? I czy wogole lubie efekty ?? Bo ja osobiscie lubie efekty specjalne ale w rozsadnych proporcjach oczywiscie. Bo jak jest nadzgane to jest nie za fajny filmik :/ Mi w Alexie podobaly sie efekty :) Tak samo w Harrym Potterze, zreszta to inna bajka bo ja go uwielbiam tak jak alexa :P A wy co sadzicie o efektach w filmach ??

ocenił(a) film na 5
Kingusia_92

W wielu filmach są przesadzone ale tutaj były człkowicie ołkej :D

ocenił(a) film na 10
Kingusia_92

w Alexie sa zajefajne:P lubie efekty ale z umiarem:> i nie cierie takiech filmow <i efektow> jak w domie smierci==

Kingusia_92

No w niektorych filmach poprostu NO COMENTS :P Ale w Alexie spoko spoko :P A co do scen, to ktora wam sie najbardziej podobała bo mi :
1, Kiedy Jackie przygotowywała sushi :P
2, Walka Alexa na złomowisku
3, Kiedy Alex był w akwarium z medyzą
4, Podczas gdy Alex wpadł do sali gdzie mieli uruchomić Strombreakery
5, Zabicie Dariusa :P
No a wam jakie momenty filmu się podobały ?? :D

ocenił(a) film na 10
Kingusia_92

1 rozmowa Alexa z Yassenem
2 na złomowisku;p
3 jak Alex opowiada jakiego to ma nudnego wojka a Ian włansie wyskakuje na motorze
4 jak juz mowiłam starcie Jack vs Nadia
5 chwila kiedy Al;ex mowi o meduzie "90 % wody...."
6 "wejscie" Alexa na sale <4>
7 to jak Alex dostawał Gadzety
8 i of course moj ulubiony opening... strzasznie mi sie podobao jak to zrobili:)

ocenił(a) film na 5
yami_no

U mnie to dużo tego było... ale na pewno:
-początek
-To jak Jack przygotowywała Sushi
-Walka Jack z Nadią
-Oczywiście otrzymywanie gadżetów (czy jak to sie pisze :P)
-Wejście do sali gdziem iały byc uruchomione stormbreakery
-I jazda konna nawet mi się podobała :]

Invisible_Eve

Fajnie, fajnie też mi podobały się te sceny :P Zreszta film jest przegenialny jak już mówiłam. Mam nadzieje ze nastepne czesci pojawia sie w niedlygim czasie :D Czy ktos wie kiedy maja krecic ?? :P Pozdrawiam :*

Kingusia_92

jeszcze nie wiadomo...
Najlepsze sceny, które pamiętam dokładnie (jeśli o czymś zapomniałam to później dopisze):
1. Kiedy na poczatku Alex opowiada o swym nudnym wujku (a wujek akurat ściga sie na motorach)
2.walka na zlomowisku (ta lina...!)
3.Jack i sushi vs. ryba (jak jej tam bylo?)
4.Rozmowa Alexa z Saylem
5.Kąpiel z meduzą.
6.pościg rowerem za samochodem
7.przedwczesna gwiazdka w postaci gadzetow
8.nadia vs. Jack
9.Kiedy Pan Uśmiech rzucał nożami w Alexa (przepraszam że to pisze, bo sama uwielbiam alexa, ale w tej scenie nie moglam powstrzymac smiechu kiedy Uśmiech celował w niepowiemjakączęśćciała Alexa)
10.rozmowa Alexa z Bluntem na temat jego przyszłej działalności w zawodzie szpiega ("Człowieku, ja mam na poniedziałek lekture do przeczytania!")
11.Szkolenie w SAS

i wiele wiele innych!!!!

Luelle

Niezle duzo tych scenek ale spoko:P Ja czekam az Alex pojawi się na DVD :P Mam nadzieje ze bede miec :D Tak sadze :D

ocenił(a) film na 5
Kingusia_92

To a lektórą niezłe było :] Jak mogłam o tym zapomnieć! :P

Invisible_Eve

<lol> wiecie co dzisiaj znalazlam :D Alex Pettyfer miał proponowana rolę eragona ale.... odmówił ponieważ boi się latac :P No Coments :P Jeżeliby zagrałby w Eragonie już bym pędziła i czekała na premierę :P No ale coż :D

ocenił(a) film na 5
Kingusia_92

Ja mimo wszystko czekam na pramiere (nie z powodu aktorow tylko z powodu tego ze ksiazka mi sie podobala) ale gdyby Alex grał w Eragonie byłoby ekstra... tylko czy wtedy mialby czas na granie w Stormbreakerze? (nie wiem ale możliwe że te filmy były krecone w jednym czasie -> ale oczywiscie co do tego to nie bylabym pewna)

Invisible_Eve

Hmmm... co do tego czy byly krecone w tym samym czasie to nie wiem :P Ale napewno chcialabym aby Alex gral Eragna ale zapozno :P Może zobaczymy go w innych ekranizacjach slynnych powieści :P

P.S
Pozdrawiam i zapraszam do siebie na bloga :P

ocenił(a) film na 4
Kingusia_92

4/10. Tak, jak moja ocena - poniżej oczekiwań. Mialo byc potteropodobnie, z tym ze bardziej realistyczniej i prawdopodobniej.
Wyszlo na szmire. Po prostu. Od razu przychodza skojarzenia z Bondem, jednak brak mu tej klasy, godnosci, szczypty angielskiego humoru.
No i efekty w Bondzie sa lepsze. 'Mali Agenci' byli dedkowani dla najmlodszych, Bond jest dla doroslych. To mialo byc cos pomiedzy. Wyszlo - nijak. Zal mi tylko M. Rourk'a, bo to dobry aktor. Oby nie byli sequel'i.

thomson8

No coż zdanie moze miec kazdy --> Choc nie zawsze wlasciwe :D No ale coz nie kazdemu mogl sie film podobac :P A co do M.Rourk'a to nie wiem czemu zal bo zagral dobrze a i nikt go do tego nie zmuszal !! Sam sie zgodzil i wiedzial co robi a jego osoba znakomicie pasowala do tej roli.

ocenił(a) film na 4
Kingusia_92

Byc moze i Mickey R. dobrze zagral swoja role wg innych. Fakt - swietny aktor powinien umiec zagrac wszystko. Jednakze uwazam, iz nie pasowal do tej roli. Znamy go z takich filmów jak 'Get Carter', 'Sin City', 'Domino', gdzie gra postac twarda, gruboskorna i brutalna. Tutaj wyglada, jakby gral za kare, poddany pewnej cenzurze, bo to film dla mlodych, wiec nie moze w pelni zagrac ciemnego bohatera - wulgarnego i chamskiego. W dodatku kostiumy, jakie nakladal - salwa smiechu.
Nie wspominajac, ze jest to raczej pierwszy tego typu film, w ktorym zagral ten slawny aktor. Mozna mnie posadzic o zaszufladkowanie go do tylko pewnych rol - zgadzam sie z tym. W roli brutala sprawdza sie lepiej jak w roli zabawkarskiego geniusza zbrodnii, mszczacego sie za nabyte w dziecinstwie kompleksy.

thomson8

uuuu... no coz :/ Ciezko wymagac w filmie dla "dzieci" powiedzmy spodziewac sie wulgaryzmow :D Hello !! cos nie tak racja prawdziwy aktor zagra wszystko a co w takim razie sadzicie o aktorce grajaca Nadie ?? Ona tez nie powinna jej grac ?? :D

ocenił(a) film na 5
Kingusia_92

Według najwiekszych krytyków na tej stronie zapewne nikt sie nie nadaje w tym filmie do granej mu roli ;P
No alem oże przesadzam. Tak sie zastanawiam jaka jeszcze wielka ekranizacja mogłaby być w sam raz dla Alexa (oczywiscie poza resztą książek o Alexie Riderze) hmmm... nie wiem :P

ocenił(a) film na 10
Invisible_Eve

ja bym Go widziała w kolejnych czesciach alexaXD

yami_no

Ja bym go widziala w Eragonie ale zapozno :/ Mogl nie odmawiac ale coz :D A tak pozatym fajnie by bylo gdyby zagral w jakiejs czesci Harrego Pottera :D Tak, to by mogla byc ciekawa rola :D

ocenił(a) film na 10
Kingusia_92

on by mi na Malfoya pasoiwał ^^ kocham te postac a Alex rules

yami_no

co powiecie na Artemisa Fowla? Nie no, żart to był!!:PP
Dawno byla ta notka o tym ze Pettyfer mial graz Eregona i naprawde szkoda ze tego nie zrobił! Byłby idealny! A Ed Speelers ze zwiastunów przypomina troche D. Radcliffe:/ Cho nie jest najgorszy.
A co powiecie na Sametha z 2 i 3 części trylogii o Starym Królestwia pióra Gartha Nixa?

ocenił(a) film na 5
Luelle

Nie wiem, może Ed sie spisze jak nalezy. Myslę że jednak Alex by lepiej pasował. I wiek bardziej zbliżony do Eragona i w ogóle. Ed jest odrobine "za stary" no ale coż w wielkich produkcjach zawsze grają aktorzy wiele starsi od bohaterow (mowie o tych na podstawie ksiazek) Ale ten Speelers jako Eragon nie może byc zły! Nie ma prawa! Kocham tą książkę i mam nadzieje że nie bedzie drentwy :P Już tylko 4 dni! :D

Invisible_Eve

No 4 dni do premiery Eragona :D A co do jakiejs innej postaci ktora mogl by zagrac Alex Pettyfer to napewno fajnie by wygladal w roli Draco :* Ja uwielbiam postać Draco -> ogolnie wole zle role ---> choc w Alexie inaczej :D A wy wolicie dobre czy zle postacie ?? :P

ocenił(a) film na 5
Kingusia_92

Częściej dobre ale często i złe :) rako jest fajna postacia... Alexik byłby super w tej roli :D Chcialabym go zobaczyc w roli czarnego charatkera :D

Invisible_Eve

No mysle ze nie tylko ty chciałabys zobaczyc go w roli zlego charakteru :D Zreszta nigdy nic nie wiadomo :P A tak pozatym to fajnie ze moje "forum" ---> powiedzmy odwiedzaja nowi i starzy filmowicz ---> THX wam za to :* A korzystając z okazji WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ŚWIĄT :) I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU :*

ocenił(a) film na 5
Kingusia_92

a no to i ja skorzystam z okazji! WESOŁYCH ŚWIĄT!!
Jeszcze całe zycie przed nim i przed nami :P Myśle że kiedyś zagra tego złego... a może kiedyś którejś z nas uda się zostac slawna aktorką i byc z nim w parze w jakims filmie (świeta idą a ja jak zawsze fantazjuje:P)

Invisible_Eve

jasne:P
Wg mnie Alex w ogole nie pasuje do Draco... To może i lepiej! W książce Malfoy wcale nie byl przystojny itp itd:) A Alex wręcz przeciwnie:))

Luelle

Co do tej sławnej aktorki to marzenia :D No ale wkoncu marzenia się spełniają --> wszystko jeszcze przedemna wkoncu :D
A co do ewentualnej roli Alexa jako Draco to coz mi nie przeszkadza :D A pozatym nie sadze ze Tom Felton jest brzydki :P Moze nie wszystkie focie ma sliczne :D Ale w 1 i 2 czesci HP byl słodki :D No coz nie bede sie rozpisywac :) ---> sliczne zdjecie draco na moim blogu , mowi samo za siebie :P (temat wolny) :D No ale Alex jest chyba jednak ładniejszy :D

Kingusia_92

mi tam Felton nie odpowiada. Nie zbyt dla mnie pasuje do roli Draco, ale to tylko moje zdanie. Niestety, producenci nie biorą go na poważnie...

Luelle

Szczerze to mam nadzieje ze nie beda nikogo zmieniac w HP :P Zreszta sami o tym wiedza ze gdyby zmienili aktorow spadlabyim ogladalnosc :/ No a to raczej nie jest dobre :D Ja mam nadzieje ze Alex wkoncu zostanie wydany na DVD :P Bo bardzo go chce miec :D

ocenił(a) film na 10
Kingusia_92

ja tylko na to wydanie czekam:) bede mogła sobie na duzym telewizorku ogladac a nie tylko na kompie;/

yami_no

A masz na kompie ?? Jejciu na bym chociaz na kom. chciala miec :D Ale nie moge doczekac sie DVD jako 1 kupie :D

Kingusia_92

a nieprawdam, bo ja kupię pierwsza:PPP hehe...
Co do HP... Gdyby zmienili aktorów... to byłoby samobójstwo! Chyba tak głupi nie są...?

Luelle

No mysle ze nie sa glupii :/ Chociaz ponoc chca zmienic obsade filmu :/ Trzeba cos z tym zrobic :P No ale miejmy nadzieje ze tak sie nie stanie bo jak znam zycie to film bylby to banii :/

Kingusia_92

oni wiedzą, że fani HP by ich zatłukli i podali do sądu, więc nie zmienią obsady. Zresztą Radcliffe i tak jest niski i dość drobny; nie wygląda na swój wiek:)

Luelle

No moze Radcliffe nie ale ... Felton ?? No coz radzej nie wyglada zbyt mlodo :D No ale zapewne nie zmienia obsady :D Miejmy nadzieje ze Alex te pozostanie Alexem :D Mysle ze nie zrobia tego co z nigdy w zyciu bo Ja wam pokaze bylo do bani :/

Kingusia_92

teraz są takie możliwości do charakteryzacji, że nikt się nie zorientuje, że aktor grający 15-latka ma 22 lata (oczywiście to tylko przykład)! I to kocham w kinie!!!