PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=230040}
5,8 16 tys. ocen
5,8 10 1 16491
4,3 6 krytyków
Alex Rider: Misja Stormbreaker
powrót do forum filmu Alex Rider: Misja Stormbreaker

Film świetny :) Aktor grający Alexa , gra znakomicie. Efekty specjalne w filmie są znakomite :) Każdy napewno poprze moje zdanie :) Film świetnie nakrecony w pieknej scenerii :* Poprostu 10++ :)

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

Ja sadze, ze sa potrzebne przeciez, gdyby nie one to by w ogole filmy byly by beznadziejne. dobrze ze jest takie cos :D:D przyjemniej sie oglada :D:D hihihi

ocenił(a) film na 10
ankaa_

hyhy ;]
Efekty są potrzebne, oczywiście :)
Tylko że jak był ten moment co Alex i Sabina wiszą na tym kablu... trochę inaczej bym to zrobiła. Bo przecież nie udźwigał by takiego cielska i jeszcze siebie i to jedną ręką ;) ]=D

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

ty wiesz ze ja bym to tez inaczej zrobila... wygladalaby to tak, ze na poczatku by ja trzymal, a pozniej by ja puscil wtedy by dobrze bylo :D:D wiecie jakos powoli sie do niej przekonuje i niech sobie gra w filmach ale nie u boku Alexa :D:D

ocenił(a) film na 10
ankaa_

dobre, dobre :D ;] hehe
Szkoda że ona się uczepiła potem tego balkonu tam czy co to tam było,mogła nie dać rady i zlecieć! Byłoby ciekawie ]:->

huronkowa

No moze i by bylo ciekawie nie wiem :/ Juz sama dobrze nie pamietam tego filmu :/ Wkoncu ogladalam go ostatnio w listopadzie :/ No ale coz :D Nie mam mozliwosci ogladniecia :/

Kingusia_92

Ja oglądałam niedawno znowu:P heeh gdyby zleciała to byłaby to moja druga w kolejności ulubiona scena:P

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

wiesz duzo mam takich zakonczen, np.... mogla zawadzic glowa o ten balkon i spasc :D:D, jak juz wczesniej pisalam Alex mogl ja puscic, albo na poczatku filmu co jechal do niej na rowarze to mogl ja tam rowerem przejechac :D:D(wiem, ze dobre) no wiec wymieniac mozna i mozna. moze wy macie jakies inne zakonczenia :D:D co do Sabiny <blee> :|

ocenił(a) film na 10
ankaa_

Jak siedzieli w szkole na początku (obrzydliwie tam wyglądała) to już wtedy mogłoby się jej coś stać ^^ hyhy np.jak w kreskówkach kowadło spadające z nieba ;)hehs

huronkowa

hehe, albo niechby pierwsza wypróbowała stormbreakera z tym wirusem:P śmierś związana z wątkiem filmu:PP

Lady_M_

Wow ale tragiczne sceny :D Wiecie mi ta tam wszystko jedno moglaby z konia spasc czy cos :D Ja tam wolalabym innych zniszczyc :D ==> niekoniecznie z filmu :D

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

no w sumie racja na poczatku filmu jak siedziala klasie to mogli by ja do odpowiedzi wziasc i by glebe walnela i juz by po niej tez dobry pomysl :D:D:D no jesli mozna wiedziec to o kogo ci Kinia chodzi...?

ankaa_

coz jak mowilam nie koniecznie z filmu :D Jest wiele osob ktore moglyby zniknac :D Np. takie "lale Barbie" co chodza do mojej sql a ja nie jestem taka i mnie to strasznie denerwuje --> znaczy to ze istnieja takie panienki :/

ocenił(a) film na 4
Kingusia_92

Nie wiem czy moge sie dolaczyc do tej "inteligentnej" dysputy co nawiazala sie na temat tego filmu ale powiem, ze jestem godny podziwu tej pani co ma 15 lat, dla niej film byl cyt. "genialny" ja uwazam inaczej i mysle ze gdyby nie to ze skierowany byl dla mlodszych kinomanow to starsi by go odebrali duzo gorzej. Co do ostatniej twojej wypowiedzi widze ze cirpisz przez to ze sa ladniejsze dziewczyny w twojej szkole od ciebie, tak? Chciala bys tez widze zeby wszyscy co chca dobrze wygladac znikneli dla ciebie z tego swiata bo ty czujesz sie gorsza. To dla tego masz zdjecie takiej sympatycznej dziewczyny w twoim profilu, bo jak mysle to nie jest twoja fotografia ? PS. Jestes mloda jescze i z czasem kazdy sie zmienia, sa waznejsze rzeczy na swiecie niz to czy ktos jest "lala barbie" czy nie.

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

Nie wiem czy wiesz ale dziewczynom nie zabardzo jest milo gdy ktos im mowi, ze sa od niej ladniejsze. JA jestem po stronie Kingi i nie dlatego, ze z nia dluzej gadam tylko dlatego, ze mnie takie plastki tez wkurzaja. mysla ze sa piekne a wcale tak nie jest. pewnie o to chodzilo Kini. jeszcze cwaniakuja. no ale tobie sie nie dziwie jestes gosciem i masz inne podejsce do takich spraw. Dla ciebie to nie denerwujace lubisz sobie popatrzec na ladne dziewczyny jak kazdy inny chlopak, a jeszcze jesli jestes lubiany przez te plastiki to wiadmo, ze bedziesz ich bronic....

ankaa_

Popieram was dziewczyny! Śmiem przypuszczać że jakbym zrobiła sobie make-up na kilka centymetrów i nosiła ciuchy które niewiele zasłaniają też bym była "popularna" w szkole... Ale ja osobiście jestem jaka jestem, nie odpowiada mi takie coś i wole nałożyć troche błyszczyku i bluze z kapturem. I jestem wnerwiona że niektórzy ludzie wolą właśnie takie "lalki barbie" niż kogoś naturalnego;/ Zapewne dziewczynom też chodzi mniej-więcej o to.
Wiesz, napewno są osoby ładniejsze niż np. ja, ale denerwuje mnie to, że niektórzy uważają za takie te, które nawet nie pamiętają jak wyglądają bez makijażu! Gdybyś był dziewczyną też byś miał takie problemy...

Lady_M_

Drogi AMD !!!!!!!! Po pierwsze nie oceniaj ludzi nie znajac ich bo tego nie lubie :/ A po 2 to nie uwazam sie za jakos "maszkare" :/ Nie lubie lal barbie, ktore chodza ubrane jak panienki z pod latarni :/ Ani jak maja po 3cm makijazu na sobie :/ I caly czas mowia ze musza sie malowac bo maja syfy na twarzy itd. Ja nie mam takich problemow :/ A tak wogole to mysle ze twoja dziewczyna jest takiego typu blondyna ;/ Wiec bronisz takich lal :/ Czy dla facetow liczy sie tylko wyglad ?? Musi byc ladna, ale czy oznacza to ze moze byc idiotka ?? A tak wogole to ile ty masz lat ze poslugujesz sie w stosunku do mnie latami ?? Hmm... A co do filmu to jezeli weszles na to forum to pisz na jego temat a nie tak jak powiedziales na temat "inteligentnej" rozmowy !!

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

widzisz chlopcze co zrobiles... ostatnio tu byl borewicz i tez pisal ze to forum na temat filmu i powinnysmy o nim gadac i juz Kinia nakierowala, juz powoli wracalysmy do tematu filmu a ty piszesz na tamat tego co sadzimy o innych.... eh hh szkoda naprawde teraz bedzie trudno wrocic do filmu

ankaa_

Dla chcacego nie ma nic trudnego :D A o filmie zawsze mozna gadac :) A tak apropo co sadzicie o muzyce w filmie ??

Kingusia_92

szczerze? nie pamiętam jaka była muzyka w filmie;/;/ ale pamiętam że podobała mi sie ostatnia piosenka-jak były napisy

Lady_M_

No coz lepsze cos niz nic :D No a wogolnie co sadzicie o muzyce w filmach czy odgrywa wazna role czy jest piepotrzebna ??

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

Jak czytam te wasze zale cieszę się że jestem facetem co do reszty tej dyskusji pominę ją wymownym milczeniem.
bo znowu naskoczycie na mnie jak na tych paru biedaków co ośmieli się mieć inne zdanie niz wy

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

No lepiej byc z nami niz przeciwko nam :D:D hehehehe :P co do muzyki z ARo rowniez nie pamietam, a ogolem to muzyka jest potrzebna i w filmie i bez filmu jakby ja tak nagle zabrali to bym chyba pozabijala... :)

ankaa_

Właśnie:P
A co do "biedaków którzy ośmielili się mieć inne zdanie" niż my: po prostu podajemy nasze "argumenty":) A ja pisze co myśle i się stawiam:)
hehe, pani uznała mnie za jedną z 4 osób króre "tyranizują klasę":P Lueele druga:P No to się ciesz że nie masz takich problemów xD
Ale piszmy o filmie:P

ocenił(a) film na 10
Lady_M_

hehehe ale dyskusja:)do do towarzysza ADM czy jak mu tam było.... bez komantarza -_-'
A co do muzyki z filmu z tego co pamiętam to mi się podobała.
A ogólnie muzyka w filmach jest potrzebna. Bez niej nie byłoby klimatu :) pzdr.

huronkowa

Drogi borewicz68 po 1 fajnie ze jestes facetem bo napewno masz inne zdanie :) Po 2 nie naskakuje na tych ktorzy maja inne zdanie :) Sama nie lubie roznych filmow i rozumiem ze nie kazdy musi lubic to co ja :) Wiec mam nadzieje ze nie odczuwasz ze nikt nie liczy sie z twoim zdaniem :/ Wrecz przeciwnie chcialabym sie dowiedziec co ci sie w filmie nie podoba bo moze masz racje :) A i nie mysl ze jestem zla osoba :) Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

a tam... skonczmy juz te tematy glupkowate co kto o kim mysli i jaki jest... :| moze wrocimy do filmu ?? ja nie mam zadnego tematu moze wy jakis podsuniecie ?

ocenił(a) film na 10
ankaa_

dobrz, jestem za :))))))
Możeo ulubionym momecie z filmu?;>
Mi się podobało....jakkkk...jak... jak pokazywali trening, miny Alexa w tym tam fotourządzeniu co było wejściem i ogólnie cały film xD

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

Wiadomo ze caly film byl spoko chociaz wiadomo tez ze sa momenty nie realne w prawdziwym swiecie :P no ale moja ulubiona scenka to... hymm... w zasadzie najbardziej ulubionej nie mam, musialabym obejrzec jeszcze raz ale podobalo mi sie jak przyszedl do domu i zacza gadac po japonsku hihi tak slodko :**:D:D albo jak strzelał z karabinku czy co to bylo ( nie zanm sie na broni ) taka fajan scenka :D:D jak juz trzymal ta bron mogla gdzies byc tam sabinka i mogl w nia trafic :D:)

ankaa_

Tak zgadzam sie co do zdziwienia kiedy widzial scenki ze swojego zycia :D No ale cos jeszcze to moze jak rozmwial z "panem zlym" :D o tej osmiornicy czy czyms tam i padlo zganie" 0% mózgu ....." wiecie o co chodzi :D

Kingusia_92

moje ulubione sceny:
1) Jak Alex czyta "mój wujek ma nudną prace..." a tam pościg:)
2) Uśmiałam sie jak bez mała został wykastrowany;P (jaka jestem podła, zero współczucia:P)
3) Jak dostawał gadżety: "taki prezent od babci"??:P
hehehe:D:D nie napisze więcej, nie pamiętam dobrze filmu

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

Nie wiem jak wy ale sadze, ze wtedy co mu zaproponowali, zeby pracowal z nimi to wydaje mi sie, ze tak sztucznie z deczka zagral...:/ nie wiem czego... no z tym 0% mózgu bylo dobre :D:D:D:D

ocenił(a) film na 10
ankaa_

:):):):)
Nom dobre było z tą meduzą ;]
A co do tego jakmu zaproponowali... musiałabym się przyjrzeć bo nie pamiętam, ale mamzamiasr niedługo z kumpelą oglądać więc... ;)

huronkowa

No napewno w Alexie bylo pelno swietnych momentow :) A wsyzstkie niezastopiane :)

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

Dokladnie duzo bylo fajnych momentow wiec mozna wymieniac i wymieniac... no a co do filmu to tez bym sobie ogladnela ale juz ogladalam 3 razy a nie lubie ogladac filmow , ktore mi sie podpbaja po kilka razy bo pozniej znam je na pamiec i co to za ogladanie... :/

ankaa_

Moja siostra ogląda(ła) nałogowo Harrego Pottera i ciężko czasem się do DVD dostać:P Ja A. oglądałam 2 razy: w kinie i przed rekolekcjami na świetlicy (specjalnie wstałam raniutko, choć mogłam się wyspać! I to ja nie jestem zdolna do poświęceń:PP)

ocenił(a) film na 10
Lady_M_

wooow szalona! :D
Ja widziałamw kinie oczywiście i w domu ;];)

huronkowa

Tak poswiecenie :D A ja ogladalam raz w kinie :/ No ale coz mam czas nadrobic :D

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

Ta no dobra jestes :D:D ja tez sie tak poswiecam i wstaje o 6 40 ale na Veronice Mars :D:D... AR to ogladne moze za miesiac jak pozapominam troche... :D:D

ankaa_

Czemu tak wczesnie nie lepiej ogladac o 14,00 ?? Bo nie rozumie :D

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

pewnie ze lepiej ale o 14 moge ogladac tylko w czawartki i piatki bo szkola jest.w pozostale dni koncze: pon -14 35, wt - 15 30 :/ a srode 14 35 wiec raczej nie zabardzo...

ankaa_

A no tak ja zawsze oprocz srody koncze o 13,30 :) Wiec mam szczescie :)

ocenił(a) film na 10
Kingusia_92

ja mam straszny plan- pn i śr do 14:50, wt i czw do 16:40 x_x i pt na szczęście do 12:40

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

No przewalaone jest z ta szkola ale znowu schodzimy na inny temat a tu przeciez o filmie gadac trzeba... wiec moze jakas ma pomysl ? bo ja do nie mam zadnego ... ehhh

ankaa_

Też nie mam:/ Prośba nie na temat tej częśći filmu: czy ktoś może mi opowiedzieć o czym jest część druga?? Bardzo ładnie prosze....

ocenił(a) film na 10
Lady_M_

oczywiściee!
Otóż:
Alex będzie udawał syna bogatego milionera i trafi do szkoły dla właśnie bogatych rozpuszczonych chłopaków z problemami do Point Blanc. Zresztą przepiszę Ci co jest z tyłu książki ^^
"Alex Rider - 14letni szpieg zwerbowany przez brytyjski wywiad-ma nową misję: śledztwo w sprawie tajemniczych śmiertelnych "wypadków" 2 najpotężniejszych ludzi na świecie.Ich synowie uczą się w Point Blanc - elitarnej szkole dla trudnych i bogatych dzieciaków, położonej wśród niedostępnych Alp. Wyposażony w fałszywą tożsamość i nową kolekcję szpiegowskich gadżetów Alex musi odkryć, co się tam na prawdę dzieje. Ale czy zdąży ujawnić światu przerażający sekret Point Blanc?"
Noie powiem dokładnie o co chodzi bo nie będzie niespodzianki xP
pozdrowionka

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

no jak to czytam to sie nie moge doczekac zeby zobaczyc go znowu w akcji hehehe miejmy nadzieje , ze beda kolejne czesci...

ankaa_

Napewno nakreca 2 czesc --> nie mogli by nam tego zrobic przeciez :/ Az tak zli nie sa zeby nie dac 2 czesci :D

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

tez mi sie wydaje ze bedzie bo co nakrecili by 1 a z reszta czesci dali by sobie spokoj ? watpie... pytanie tylko kiedy bedzie 2 czesc... cos mi sie wydaje, ze koniecem 2008 albo nawet w 2009 :/

ankaa_

NIE ZGADZAM SIĘ! NIECH BĘDZIE JAK NAJSZYBCIEJ, BO POTEM MOŻE SIĘ OKAZAĆ ŻE ALEX JEST ZA STARY ŻEBY GRAĆ! JA CHCE JUŻ!! :P
dzięki za przepisanie o czym jest druga część, teraz trzeba pokombinować skąd ją wziąć:P

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

Wiesz to nie ode mnie zalazy kiedy bedzie druga czesci filmu :P ale taki mi sie zdaje ze 08 albo 09 bo krecenie filmu trwa ok. roku jeszcze jak u nas ten dubbling dolaza to troche minie.