PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=230040}
5,8 16 tys. ocen
5,8 10 1 16491
4,3 6 krytyków
Alex Rider: Misja Stormbreaker
powrót do forum filmu Alex Rider: Misja Stormbreaker

Film świetny :) Aktor grający Alexa , gra znakomicie. Efekty specjalne w filmie są znakomite :) Każdy napewno poprze moje zdanie :) Film świetnie nakrecony w pieknej scenerii :* Poprostu 10++ :)

Luelle

No to ja bym wygldala jak 7 latka :D Skoro przykladowa roznica to 7 lat :D Hmm.... ale tego bym nie chciala :D

ocenił(a) film na 5
Kingusia_92

Taa to niech mnie przerobią na siedmolatke :P Ale my chyba akurat jestesmy w takim wieku ze trudno nas by bylo jednak na duzo mlodszych przerobic, zmieniamy sie teraz szybko :P

Invisible_Eve

Całkowicie się zgadzam :D Na starszych to by nas zrobił :D Ale na mlodszych :D Zreszta tak jak mowisz zmieniamy sie i to nie tylko w wygladzie ale takze charakter nam sie zmienia :D A no i nie mowie o zainteresowaniach bo oczywiscie zmieniamy je jak rekawiczki :D A no i filmy tak samo mnie naprzyklad kreci coraz wiecej mlodziezowych i musicali ---> High School Musical :* Kocham ten film :*

Kingusia_92

moja kolezanka tez wielbi ten film (ogladala go po raz pierwszy jak mieszkala przez rok w Ameryce)
No fakt... Może niespecjalnie da sie nas przerobic na 7-latkow. Źle to ujęłam. Chodziło mi o to, że o wiele starszego aktora mozna przerobic na pietnastolatka (nawet mozna zmniejszyc komputerowo), lub piękność na obrzydliwego garbusa ze spuchnietym okiem:)))

Luelle

No to fajnie ze HSM ma coraz wiecej fanow :D A no na pewno piekność da się przerobić na brzydkiego czlowieka gorzej z odwrotem :D Bo nie z kazdego da sie zrobic pieknego :D

Kingusia_92

no, to jest fakt:) Chyba, że się zrobi z brzydala w piękność komputeowo:))))
Sama też oglądałam HSM (za sprawą tej dziewczyny) i to naprawdę fajny film, choć wolę Wredne dziewczyny:)

Luelle

Coz nie widzialam tego filmu --> Wredne dziewczyny :D Ale HSM bardzo mi sie podobal ogolnie uwielbiam wszystkie filmy muzycczne i musicale :D Ale mysle ze nie tylko ja :P

Kingusia_92

ja kocham ogolnie muzykę wiec chodze do szkoly muzycznej:] A wredne dziewczyny są cudne!!! Najlepsza scena z tego filmu: główne bohaterki tańczą na konkursie taniec, ktory wykonuja co roku (w strojach seksownego mikolaja). Nagle jedna z nich przez przypadek trąciła magnetofon, z którego leciał podklad muzyczny. Płyta się zacięła. Zdenerwowana patrzy na przyjaciolki, podbiega do magnetofonu i kopie go z calej sily. Magnetofon wali w morde jej chlopaka, ktory siedzial w pierwszym rzedzie:]]] Kocham te scene:)))

Luelle

No to musial byc rzeczywiscie fajny :D Musze go kiedys ogladnac :P Nie wiedzialam ze chodzic do szkoly muzycznej :D A grasz na czyms ?? :P

ocenił(a) film na 5
Kingusia_92

Kopiując i cytując moją wypowiedź z tego forum:
A mi się nie podobał:(
Pierwsze sceny jakby wyjęte z Mission: Impossible - ok, ale dalej jest już tylko gorzej, bardziej sztucznie i pompatycznie. Jak dla mnie 5/10.

ocenił(a) film na 5
Kingusia_92

Kopiując i cytując moją wypowiedź z tego forum:
A mi się nie podobał:(
Pierwsze sceny jakby wyjęte z Mission: Impossible - ok, ale dalej jest już tylko gorzej, bardziej sztucznie i pompatycznie. Jak dla mnie 5/10.

Martini

Hmmm.... no coz racja troche nie realne ale fajne :D Mi sie film podobał :D

Kingusia_92

nom, gram na pianinie i perkusji... a chcialam na wiolonczeli, ale bylam za mala:(

Luelle

Wow chcialam grac keidys na perkusji ale nie wyszlo :D Chociaz duzo zycia przedemna :D

Kingusia_92

no pewnie:) masz całe życie przed sobą. O kurcze, coraz ciekawsza dyskusja w temacie Alex ---> świetnie:)

Luelle

No tak coraz ciekawiej ale nie na temat : D Ale coz :D Wazne ze jest dyskusja a z toba sie fajnie gada :D

Kingusia_92

mi też film się mardzo podobał, Alex też...:) Luelle: za mała w sensie że za młoda czy że za niska????

Lady_M_

To fajnie fajnie ze filmik sie podobal :D Coraz wiecej fanow widze :D

Kingusia_92

Ja osobniście oglądałam na początku grudnia, ale tak jakoś wyszło że tu nie zaglądałam.....

Lady_M_

Jak to siem mowi lepiej pozno niz wcale :d Ja ogladalam Alexa w dniu premiery wiec to byl chyba ktorys listopada :D I odrazu postanowilam je zalozyc :D

Kingusia_92

kochana Martusiu... Zacznijmy od tego, że wielokrotnie bywalas na tym forum, bo sama mi to mowilas w szkole:PP I jak dobrze wiesz (tlumaczylam ci to przed jakąs lekcją geografii [glupia jędza z Małpy, no nie!?]) aby pojsc na wiolonczele bylam za mloda:D W tym sensie to powiedzialam:)

Luelle

Ja osobiscie nie wiem o co chodzilo wam z ta za mloda bo przeciez kazdy to jasno rozumie --> przynajmniej ja o co chodzi :/ Moze niektorzy nie ale to ich sprawa :D No coz moze to u niektorych przez kolor wlosow (choc nie wiem jaki macie ) No ale coz :D

Kingusia_92

heh jestem z natury blondynką a w dodatku ciemną może właśnie dlatego:)

Luelle

mi nie mówiłaś na pewno przecież bym pamiętała....\Małpa to małpa i nic tego nie zmieni/ Na forum byłam kilka razy tak jakoś zaraz po obejrzeniu filmu, a potem tak jakoś wyszło że nie zaglądałam. A co do Emmy W. kiedy naślesz na nią tych terrorystów??

Lady_M_

ja ci powiedzialam dzis przed sklepikiem szkolnym:" zastanawiam sie jaki dokladnie oddzial na nia nasłac":P
mowilam ci o moim wielkim marzeniu - wiolonczeli (ale nie pamiętasz:P) Co do blondynki... taaak... taka masz nature, ktora najlepiej pozytkujesz na wf:) Kingusia: te zdjęcie, ktore wtedy podawalam linka to bylam ja i obecna tu MARTUSIA:))) Zajrzyj jeszcze raz tam:)

Luelle

Wiem że pytałam ale Ty zamiast dać mi jasno do zrozumienia, zaczęłaś ją obgadywać a ja Ci troszeczke pomogłam. A wiesz że ja nie posiadam zbyt dobrze rozwiniętej zdolności dedukcji i trzeba walić jasno o co chodzi... A co do wiolonczeli: nadal twierdze że mi nie mowiłaś! Ale już sie dowiedzialam i koniec tematu bo i tak ja mam racje. a na zdjęciach wychodze jak łoś więc prosze sie nie śmiać.

Lady_M_

taak? a ja myślalam, że to Ja mam racje, zgodnie polemizowaniem moich tzw. kolezanek klasowych:)
Przecież sama powiedzialas bym nazywala cie Łosiek!:)

Luelle

A to fajnie ze siem znacie :D A co do tego zdjatka to mysle ze wiem ktora ty jestes a martusia ?? bo nie zabardzo wiem :D

Kingusia_92

znamy sie, znamy:) chodzimy do jednej klasy:)
co do zdjecia: Martusia to ta dziewczyna o ksywie Pąkowa i mozna ją zobaczyć na zdjęciu-duecie ze mną - ja opieram sie o kaloryfer w niebieskiej bluzie, a ona nade mna w bialym (niech ci bedzie, Pączusiu:*) sweterku:)
a propos w temacie Filmy na moim gronie pojawiły się teledyski Evanescence. Są to najnowsze Call me When You're Sober i Lithium oraz starsze: Bring Me To Life i Going Under. Więcej będzie jak będzie mi się chciało i humor miało:))

Luelle

Aha czyli juz wiem ktora to martusia czy ta pakowa :D No coz :D Ladna masz bluze :) Ta niebieska czy zielona wiesz o co chodzi :D

Kingusia_92

nom:D Właściwie to mozna nawet powiedziec, że turkusowa, bo część osób uparcie twierdzi, że to zieleń, a druga część, ze niebieska:D Czyżby szerzył się daltonizm?:P hehe:) A co sądzisz o naszej drogiej martusi?:) Ogólnie fajna z niej babka, choć troche roztrzepana (dobra ja tez taka jestem, ale u mnie w gre wchodzi tez szalenstwo)

Kingusia_92

wg. mnie morska, no ale cóż, może to przez oświetlenie;) hehehe z chwalenia filmu zeszliśmy na dyskutowanie o marzeniach i ubraniach Luelle hehehe

Lady_M_

już dawno schodzilysmy z tematu:) wiec o czym gadamy?:P

Luelle

widze właśnie że od dawna:)
Nie czytałam książki \ale mam zamiar w najbliższym czasie\ więc czy może mi ktoś powiedzieć co sie dzieje w kolejnej części??

Lady_M_

O dobry pomysl :D Ja tez nie czytalam ksiazeczki wiec moze ktos powie o czym jest dalej ?? Bo film chyba nie bedzie zbyt szybko :D (O ile bedzie :P ) No ale coz :D A co do tego co sadze o martusie to nie gadalam z nia nigdy ale po zdjeciu widac ze jest ulozona zreszta nie wiem :D

Kingusia_92

hehe ciesze się że chociaż normalnie wyglądam:)
heh widze że nikt nie jest chętny do poinformowania nas i ciągle żyjemy w niewiedzy:( trzeba czekać na Luelle:D

Lady_M_

szczerze? przed chwilą napisałam streszczenie, ale strona sie zawiesila i wszystko przepadlo...:/ popatrzcie na stronie Ambra - na pewno jest tam streszczenie!!

Luelle

No wiesz streszczenie to nie recenzja widza :D No wiec widzisz sama :D

Kingusia_92

Kingusia, popieram Cie!!
Luelle: wiem jak ty kochasz tą książkę i jak kochasz opowiadać, więc z łaski swojej napisz. Poza tym jak Ty to zrobisz to będzie ciekawiej niż opis ze strony wydawnictwa.... PISZ

Lady_M_

naprawdę, przykro mi, ale nie mam dziś ochoty... dostałam złą wiadomość... moze innym razem, ok? jestem przybita...

Luelle

A no coz :D No wiec thx za poparcie ale jak widac kiedy indziej robaczymy recenzje :D

Kingusia_92

Naprawde, ostatnio chce mi sie tylko plakac...:( Na szczescie wlasnie zaczely mi sie ferie, wiec sie troche podreperuje na duchu!!

Kingusia_92

E to fajnie ze masz ferie :D Mi siem zaczynaja od 12 lutego :/ No ale wkocu to juz niedlugo :D Jakos wytrzymam :D

Kingusia_92

eh... szczerze to wolalabym miec ferie wlasnie 12:) Bo mam urodziny 16 lutego i mialabym rowno impreze zrobiona:) A tak to musze robic wczesniej...

Luelle

A no to rzeczywiscie mialabys lepiej :D Ale co powiesz o moich urodzinach ---> 4 lipca (do d....) A imieniny 24 lipca :) No coments :/

Kingusia_92

ja mam imieniny gorzej, bo 3 maja:/ W święto narodowe!! Klapa!!

Luelle

No a zajrzyjmy do historii co jest 4 lipca w moje urodziny ---> świeto w stanach "Dzień Niepodległości" :P A co najlepsze moja mam ma urodziny 11 listopada :D Odpowiednik tego swieta tylko w Polsce :D

Kingusia_92

nieźlexD
21.09=światowy dzień bez samochodu xD heh a imieniny:29.07 ale wtedy chyba nic nie ma...

Lady_M_

Hmmm....no coz zdarza sie i tak :D Nie 29,07 chyba nic nie ma rzeczywiscie :D

Kingusia_92

kłamie. MN. dzień bez samochodzu jest 22.09
1 września-Światowy Dzień Osób z Chorobą Alzheimera, Międzynarodowy Dzień Pokoju (ONZ)
4 październik \o ile dobrze zobaczyłam, data urodzin A.P.)-Dzień św. Franciszka - patrona zwierząt (in. Dzień dobroci dla zwierząt) hehe