PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=230040}
5,8 16 tys. ocen
5,8 10 1 16491
4,3 6 krytyków
Alex Rider: Misja Stormbreaker
powrót do forum filmu Alex Rider: Misja Stormbreaker

Film świetny :) Aktor grający Alexa , gra znakomicie. Efekty specjalne w filmie są znakomite :) Każdy napewno poprze moje zdanie :) Film świetnie nakrecony w pieknej scenerii :* Poprostu 10++ :)

Lady_M_

wrrrróć!!!-21 września\sorrki ale nie myśle o tym co pisze.....

Lady_M_

No coz czasami sie zdarza ze niektorzy nie mysla o tym co robia :D Ja cale szczescie nie jestam ta osoba :D

Kingusia_92

hehe, fajnie masz;D ja myśle, ale po fakcie dokonanym;D
Luelle nie opowiedziała co będzie dalej, więc kupiłam sobie książke, misja skeleton key i sama sie dowiem;D

Kingusia_92

Bosh, mój brat jest Frankiem... Ale to takie głupie mieć imieniny w takie wielkie święta narodowe! Rozumiem, mieć je np w międzynarodowym dniu wyprowadzania psów na smyczy, czy równie innej, bezużytecznej rzeczy! Ale 3 maja!!??

Kingusia_92

No coz 3 maja tez dzien :D No ale wiesz daty urodzin nie wybieramy :/

Kingusia_92

to data imienin... tragiczna, jak mniemam! Moje urodziny jakoś przeżyje: 16 lutego:) Pomiędzy głupią Dodą a Paris Hilton^^

Luelle

Urodziny nie masz źle, nie narzekaj. A imieniny: nie mam w jakieś takie święto, to nie będe komentować bo po prostu nie wiem jak to jest

Lady_M_

nie narzekam na urodziny:) jestem nimi wręcz zachwycona <rotfl>

Luelle

Wada moich urodzin ---> 4 lipca jest to ze czesc moich znajomych jest na wakacjach i nie ma jak zrobic imprezki :/ A zaleta jest to ze jest cieplutko i sa wakacje :D

Kingusia_92

Masz fajnie że w wakacje, możecie zabalować i spać potem 3 dni... A co do znajomych, rzeczywiście niezbyt... Ja teoretycznie mam w lato \jesień zaczyna sie 23:D\to jest w miere jeszcze ciepło, no ale szkoła już....

Lady_M_

No ja jest sql to nie da sie zbytnio balowac :/ No ale sa weekendy :D

Kingusia_92

na szczęście:D nie wiem co bym zrobiła jakby nie było... ja po prostu kocham się wyspać, no a w tygodniu raczej sie nie da

Lady_M_

No coz ja chce sie wysypiac ale chyba w moim przypadku sie nie da :/

Kingusia_92

ja kiedy jestem niewyspana (czyli zawsze) olewam sobie szkołe! Tzn - spóźniam się do niej masakrycznie. Ale to nie moja wina, że przez sen wyłączam budzik i potem się nie budze:))

Luelle

Tez tak czasami mam ze wylacze budzik w telefonie przez sen a pozniej sie wsciekam na telefon ze jest poprostu do kitu :/ No ale coz zrobic :D

ocenił(a) film na 5
Kingusia_92

Kurka długo mnie nie było tutaj... niech mi ktos stresci o czym sie gadało kiedy mnie nie było ;P Prooosze!! :)
A co do spania to ja jestm wiecznie niewyspana :/ Nienawidze poranków!

Invisible_Eve

A no wiec witamy ponownie :D A o czym sie tu gadalo to roznie :D Na kazdy temacik :P A tak wogole to co sadzicie o nowym "plakaciku" Alexa ?? Bo wedlug mnie to okladka z DVD :/ No ale calkiem niezla :D

Kingusia_92

Hej.... widze że dużo się rozpisujesz ... wiesz może kto jest wykonawcą utworku .. ktory zaczyna się w momecie ... gdy wujek Alexa zostaje zabity a Alex jedzie na rowerze do domu :-) ... ??

vista_007

Wow :D No wiec nie zabardzo pamietam jaka leciala wtedy muzyczke :/ Ogladalam ten filmik w listopadzie a mamy luty :/ No wiec zerowe szanse na to abym pamietala ;/ A chcialabym miec Alexa na DVD :) Ale wkoncu bedzie juz w marcu na DVD :)

Kingusia_92

nom, doczekac sie nie moge:)) Ja ostatnio zamarzyłam sobie na de-fał-de Królową potępionych. A wszystko przez te moje odstępstwa od normy względem mojego pożadania krwi:D

Luelle

A no o krwi tak Królowa Potępionych ---> krew twoja pasja :D A no ja chcialam piratow z karaibów na DVD :) I dostalam na koniec semestru za ocenki ;d --> wkoncu nalezalo sieem :P Wiec pewnie ty tez dostaniesz swoje wymarzone DVD :)

Kingusia_92

dostac, dostane:)) moze na moje birthday od kolezanki:) poza tym jesli juz mowie o krolowej potępionych... film naprawde dobry, bardzo mi sie podobał (w szczegolności scena, w ktorej obudził się Lests:D i jego koncert), ale i tak BARDZO ubolewam nad faktem, że jest całkowicie NIEZGODNY z książką!!!!!!!! Jak mogli tak poranić moja ukochną książkę "Wampir Lestat" i "Królową Potępionych"!!!! No, ale w końcu mieli na ekranizacje tylko 1 rok... Zabije za ten kontrakt z Anne Rice!! Nie mogli tego na 2 lata dać!!??

Luelle

No coz z przykroscia stwierdzam ze ksiazki ani filmu nie widzialam :/ No ale coz :D Mam jeszcze czas :D Ale zapewne spoko skoro ty sie nia zainteresowalas :D

Kingusia_92

spoko!? ta książka jest NIESAMOWITA!!!!! Całkowicie AMAZING!!!!!!!!! nie spotkalam jeszcze takiej drugiej pisarki/pisarza, która/y by pisał/a z taką lekkością i tak pięknie, rysując szkice psychologiczne postaci!! Opowiada po prostu wszystko tak, jakbym rozmawiała z kimś tak na luzie - bez zbędnego patosu i roztkliwień. GORĄCO polecam jej świetne książki. Anne Rice jest absolutnie genialną piarką.

Luelle

Zapewne kiedys ja przeczytam ale.....teraz musze czytac lekture :/ ---> Kamienie na szaniec :D Moze nie bedzie najgorsza :D

Kingusia_92

może nie:D jedyna lektura która naprawde mi sie podobała to "kajtkowe przygody";)

Lady_M_

Hmmm....szczerze to ja nie czytam lektur ale zalezy mi na sredniej :D A Kajtkowych Przygod nie czytalam ---> choc mialam w planie lektur :D

Kingusia_92

ja z natury czytam lektóry;/ hehe KP to jest bodajże 3 klasa podstawówki:D a ja teoretycznie nie czytałam, to była jedyna lektóra którą rodzice czytali mi na głos i tylko dlatego że potem wszyscy się śmieli, np.: "jak zamiast myszy można złapać kota" mnie sam tytuł śmieszy do tej pory...:D

Lady_M_

OMG! przez te ferie już kompletnie przestałam myśleć o tym co robie:/:/ czywiście "lektura" a nie "lektóra" P.S. prosze nie myśleć że mam coś do feri! ;)

Lady_M_

Coz ja tez mam ferie ale narazie zachowuje siem normalnie :D

ocenił(a) film na 5
Kingusia_92

No jestem jeszcze raz ponownie ;) Znowu miałam problem z netem ale jest spokojnie ;D Teraz jak mi neta odłączą (a stanie sie to 14 lutego bo przepisaliśmy telefon z babci na tatę i trzeba bedzie odczekac by sie przyjęło czy jakos tak ;/) ale juz sie umówiłam z koleżanką że będę do niej chodzic jak do darmowej kafejni internetowej :D Inaczej bym miała wielkei zaległości :P

A Ferie... ferie mi się kończą i jutro do szkoły trzeba gnac ;( a lektur to ja nie czytam. Jedyna lektura którą przeczytałam w gimnazjum (a jestem juz w 2 klasie) to Kamienie na Szaniec ;) pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
Invisible_Eve

A co do plakatu to raczej napewno jest plakat DVD bo na dole jest znaczek DVD i wideo ;) A na kinowych to chyba tego nie ma, ale powtarzam "chyba" bo ja to sie zbytnio nie przyglądam znaczkom :P

Invisible_Eve

Nie na kinowych nie ma takich znaczkow :/ Wiec nie wiem jak mozna bylo zaakceptowac taki plakat ale szczegol :D A co do lektury to ja mam wlasnie czytac "kamienie na szaniec" ale jakos nie moge do tego sie zabrac :/

Kingusia_92

heh, ja też;D miałam świadomość że mamy przeczytać coś jeszcze oprócz "romea i Juli" ale nie wiedziałam co, dzić mnie uświadomiły;/ no, ale mam jeszcze czas;) a swoją drogą nie moge sie doczekać wydania "AR:MS" na DVD....

Lady_M_

No ja tez nie :D Ale wkoncu juz niedlugo bedzie na DVD :) Wiec poczekamy jeszcze troche :) Wazne ze sie ukaze a nie kiedy :)

ocenił(a) film na 5
Kingusia_92

Kamienie na szaniec są smutne! Oczywiście nie przeczytałam tej książki jak zaczeliśmy omawiac tylko jak sie rozchorowałam trzy dni przed feriami (dwa dni omawiania byłam w szkole). PRzeczytałam a dzisiaj okazało się że skonczylismy omawiac kamienie i trzeba czytac skąpca... :/
A DVD będzie i to zapewne niedługo ;)

Invisible_Eve

A to niezla przygoda z ta ksiazka :D A jak myslicie nakreca 2 czesc Alexa ?? Ja bym bardzo chciala :) Moze w przyszlym roku :D ??

Kingusia_92

Mam nadzieję że tak, Luelle zawzięcie mi tłumaczyła któregoś dnia że ściął włosy "na potrzeby drugiej części" więc kto wie?? :D:D hehe jutro 14-wyślijmy Alexowi walentynke:) heh

ocenił(a) film na 5
Lady_M_

A masz adres albo email <lol2>? Chociaż... walentynki to jedna wielka ściema :/ Nie lubie walentynek. A fe :P

Invisible_Eve

No coz Alex napewno scial wlosy ale czy na potrzebe 2 czesci filmu to nie wiem :/ A co do walentynek to takie sobie "swieto" (powiedzmy). Nie kazdy ma je swietowac :/ No ale coz:P

Kingusia_92

kiedyś w necie czytałam jego wywiad, że ściął włosy na potrzeby filmu, ale czy to prawda to nie wiem:)
Co do lektur... W zasadzie je czytam choć dzień przed omawianiem:) Lektury, których nie mogłam W OGÓLE przełknąć to: Janko muzykant:/, Krzyżacy:/, Robinson Crusoe:/ Tego nie dało się właściwie przeczytać!!! I, o ironio, z każdej z tych lektur dostałam piątki za wypracowanie!! No wiecie, troche ściem nawaliłam (w końcu nauczyciele nie czytają książek tylko streszczenie. Bo właściwie kto chciałby przez to jeszcze raz przechodzić!?), zamotałam historie, podawałam przykłady z innych, podobnych książek i piąteczka gotowa:))

Kingusia_92

Wiesz co Krzyżaków nie mogłam przeczytac i dostalam 2 ze spr. z tresci lektury (beznadzieja oprocz wypracowania jeszcze ten spr.) Ale i tak na koniec roku mialam 5 z Polskiego :) Wiec nie bylo tak zle :D

ocenił(a) film na 5
Kingusia_92

Też nie czytałam krzyżaków. Nie mogłam też przejsc przez Syzyfowe prace i o dziwo LAtarnika ;P Czytałam tylko streszczenia

Invisible_Eve

a ja czytałam Krzyżaków.... wzięłam sie porządnie od rana do wieczora bo inaczej bym nie zdławiła i zajęło mi 2 dni... latarnika też "czytałam", a syzyfowych prac nie tknęłam;/ (od czego są opracowania;)

Lady_M_

No coz jak widze malo osob przeczytalo Krzyzakow ale sa i tacy co dostali z Krzyzakow 6 :) Moja kolezanka --> zreszta filmowiczka :) Gratuluje :)

ocenił(a) film na 5
Kingusia_92

U nas w klasie dwie osoby przeczytały oba tomy i to DWA RAZY... nie wiem jak to możliwe... O_o

Invisible_Eve

No nie bez przesady 2 razy czytac ta sama lekture :/ No coments :/

Kingusia_92

ja czytałam dwa razy "kajtkowe przygody" ale teraz... chyba że liczą się lektury nieobowiązkowe: harry potter(chyba nawet więcej niż dwa);) mieliśmy omawiać, ale nie wyszło.. a przeczytać dwa razy jakąś normalną lekture? nie da rady w moim przypadku:/

Lady_M_

No raczej ze nie da rady przeczytac 2 razy tej samej lektury (o ile da sie przeczytac ja raz :D ) A co do Harrego Pottera to jego mozna czytac wiele razy :)

ocenił(a) film na 5
Kingusia_92

Ja nigdy nie przeczytałam dwa razy jednej lektury... przepraszam, jedna przeczytałam dwa razy "hobbita" ale po za szkoła :D W przyszłym roku będziemy opawiac i przeczytam 3 raz ^^ A co do nieobowiązkowych to dwa razy czytałam Eragona, Harrego Pottera :D To to można czytac cały czas na okrągło.