Dlaczego większość z nas boi się homoseksualistów ? Przecież to normalni ludzie.
Naprawdę świetny film, wzruszyłam się.
Mówiłam już ,że to nie miejsce ,zeby tłumaczyć i rozmawiać o moim podejściu do wiary-to zbyt osobiste .To tylko i wyłącznie moja sprawa.
Tu jeszcze mała dygresja co do Twojej osoby. Przecież przy chrzcie dziecka rodzice także chrzestni, zobowiązują się do wychowania dziecka w wierze katolickiej itd. Nie wiem po co robisz szopkę z takiego bardzo ważnego sakramentu. Po prostu szkoda mi takich osób jak ty. Które same nie wiedzą czego chcą, są manipulowane przez ogłupiającą Tv lub ogłupiające lewackie poglądy.
Co do lewaków, tu aż trzeba to napisać: Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota. Co do tej pierwszej są jednak pewne wątpliwości. Co do drugiej lewaki i socjaliści są tego doskonałym przykładem. Jak można być w ogóle socjalistą?? Nikt mi nie udowodni, że lewak a zwłaszcza skrajny lewak jest człowiekiem który posiada jakąkolwiek logikę myślenia. Tam nie ma nic logicznego i spójnego. Sam bełkot.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=259333004189335&set=a.125782844211019.195 60.125730164216287&type=1&theater
Nie załuj mnie bo ja nie jestem zagubiona owieczka.Doskonale wiem czego chcę i moje wybory są swiadome i dojrzałe.
Powtarzam-ta dyskusja do niczego nie prowadzi.
I jeszcze zaczynasz obrażac.
Ja wyznaję zsadę -kto szuka nie błądzi.ludzie są wolni i moga wybierać -to niezaprzeczalne prawo.
ja szanuję wybory ludzi zwazanych z KK.Ale równiez liczę na szacunek z ich strony.
W myśl zasady inne nie znaczy gorsze.
" Nie załuj mnie bo ja nie jestem zagubiona owieczka.Doskonale wiem czego chcę i moje wybory są swiadome i dojrzałe. "
- a nieco wcześniej przyznałaś, że :
" Moje dzieci też były ochrzczone i były u komunii bo tak wyszło,bo inni tak robia -owczy pęd,bo co ludzie powiedzą.Ja zakonczyłam te szopki jako osoba świadoma ,dorosła.Moje dzieci r0wnież odstąpiły od kościoła katolickiego. "
- i powtórz proszę, że uważasz to za świadome i dojrzałe.
oczywiście ,że tak :-)
Od momentu chrztu moich dzieci minęło wiele lat,rozwijam się i nabierm doświaczenia.Zmieniam się jak wszystko i wszyscy. Wiele lat temu ochrzciłam dzieci bo tak wypadało,sama nie chodziłam do kościoła-mój wybór.
Dziś jestem w innym miejscu mojego zycia-nie poełniłabym takiego błędu.
Rozwijać się chyba mozna co? :P
Jeszcze raz napiszę, to co przedtem - piszesz głupoty, bo nawet nie pamiętasz co napisałaś wcześniej.
kkk-ku-klux-klan
kkk-katechizm kościoła katolickiego
KK kościół katolicki-uzułam tego skrótu umownie ,rozmawiamy o kościele ,nie o katechiźmie,byłam przekonana,ze mnie zrozumiałeś-myliłam się. Pan czepialski
http://narodowcy.net/kosciol-przestrzega-przed-halloween/2012/10/29/
Tym się własnie zajmuje KK. To tak jakby zakazać organizowania Sobótek.
Takie priorytety ma instytucja ,kolos na glinianych nogach.
Polska ma swoje tradycje. Znasz Dziady?? Halloween to dla mnie święto szatana. Co oni świętują?? Bo nie rozumiem tego święta w USA
http://pl.wikipedia.org/wiki/Halloween
świętują ?tak,dokładnie to co katolicy=święto zmarłych
To KK przeniósł to święto na 1 listopada,kiedys było w maju
oj,katolik i nie zna historii swego kościoła?
Ja wiem jak obchodzono Dziady - 2 razy w roku. Tylko nasz tradycja jest duzoooooooooooo starsza niż te wynaturzenia halloweenowe. Oni tego nie rozumieją, nie chodzą na cmentarz tylko po cukierki. Głupota totalna.
Przeczytałem twój link do wikipedi i się tylko potwierdziłem w tym co opisał Dominik Tarczyński http://www.gazetapolska.pl/24571-halloween-prawdziwe-oblicze-spirytyzmu
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dziady_%28zwyczaj%29
to te twoje dziady katolickie hahahaha
A tradycja,mówisz nasza jest duzo starsza???poczytaj no troche o celtach i jak juz umiejscowisz w czasie wydarzenia to pogadamy.
Dziady???!!!owszem znam i wiem,że jest to przedchrześciańskantradycja ,pogański obrzęd.Tak samo jak Sobótki obchodzone do dziś.
Halloween to tradycja celtycka.
I nie mow mi o tradycji .Twoja nie wiedza mnie powala.
Np.pena chrystianizacja Irandii (skąd pochodzi Haloween ,nastapiła na przełomie V i VI wieku.
Polska-chyba wiesz kiedy ochrzcił sie Mieszko?
To X wiek. A chrystianizacja Polski? mniemam ,że około konca XI wieku.
Więc inne państwa również maja tradycje i to nieco dłużej trwające.
USA to jest zbitka głupoty, wszystkich uciekinierów które tworzą te święto Halloween. I nie wypominaj takich czasów przedchrześcijańskich w Polsce bo jak sama widzisz czas obchodzenia Halloween zbiega się z wcześniejszymi dziadami czyli tu wypominasz kościołowi że czerpią z dziadów ale Halloween nie czerpie z tej tradycji??
Jeszczeraz proponuję poczytać i umiejscowić wydażenie w czasie.
Halloween z całą pewnością pierwszy,potem chrystianizacja Irlandii (skąd wywodzi sie tradycja halloween) potem długo długo nic (około pięc wieków=500lat!!!!) i dopiero słowiańskie,przedchrześciańskie ,pogańskie obrzędy takie jak dziady i sobótki .Dopiero potem chrystianizacja Polski i mi.zakaz obchodzenia dziadów i sobótek!!!!!
To jest historia.
A mnie juz proszę daj spokój bo nie mam ochot ciagnąc rozmowy z ignorantami nie mającymi o niczym pojecia.
Podałem tobie tekst D. Tarczyńskiego o Halloween nawet nie przeczytałaś i dalej nie rozumiesz że katolik nie powinien obchodzić takich świąt. Przeczytaj zrozumiesz.
Przeczytałam i nie przyjmuje do wiadomości.Ten tekst to wywody fanatyka.Czy uważasz ,ze moja postawa i poglądy zmienia się pod wpływem fanatycznego bełkotu?jesli tak myslisz to się mylisz.
Napiszę to jeszcxze raz-TOLERANCJA
poszanowanie dla kultury i obrzedów.
Ja nie krytykuje KK,ja odstapiłam bo mi to nie odpowiada-nietolerancja i pozostawanie w tyle. Wysokie nawy,witraze i huczące organy juz do mnie nie przemawiają.
Tolerancja ma wiele znaczeń - tak to wygląda wg mnie dziś http://www.youtube.com/watch?v=_G0nPydxxbE
"Nie chodzi chyba tutaj o zacofanie, ale to co przyjętymi demokratycznie normami moralnymi nazwać można "dobrym" lub "pożądanym". Homoseksualizmu nie można jednak zaliczyć do tej grupy, wg mnie ( tak, nie jestem zwolennikiem równouprawnienia, ale też nie chcę nikogo osądzać, krytykować - nie od tego jestem; chce po prostu żyć w harmonii, stąd mój bardziej neutralny stosunek do LGBT - tolerancja ). Dlaczego? Odpowiedź także mam prostą: stopniowa degradacja znaczenia rodziny, mamy, taty, a także odpowiednich ról jej członków. Nikt chyba tego nie zakwestionuje, prawda?
Z kolei inny argument, z mojej strony, jest następujący, dość prozaiczny, w formie pytania retorycznego: W przyrodzie mimo wszystko mamy kobietę i mężczyznę. Patrząc na to z perspektywy biologicznej filozofii, jaki byłby sens posiadania przez tych osobników, odpowiednio łona i penisa? Chodzi o rozmnażanie. Coś, co ostatecznie mogłoby nas doprowadzić do wymarcia, mianowicie spółkowanie mężczyzny z mężczyzną/kobiety z kobietą, nie może być chyba poprawne 'biologicznie', jak i po prostu po wzięciu tego na zdrowy rozsądek?"
Dalej twierzdzę ,ze to fanatyczny bełkot,przytaczanie fragmentów niczego nie zmieni.
A rozmnazanie i utrzymanie "stada na odpowiednim poziomie nie sprowadza się niestety tylko do wymienionego łona i penisa.To duzo bardziej złozony proces.
Wiec nie ma sensu cytować fragmentów z nic nie znaczacej i nie popartej naukowo wizji fanatyka.
Zgodnie z teoriami Tarczyńskiego katolik nie powinien obchodzić zadnych niekatolickich obrzedów i swiąt.
Katolik obchodzi Sobótki i jak sam twierdzisz Dziady,a to obrzędy słowianskie ,przedchrześcjanskie.
Choinka to tez niekatolicki obrzadek a pokaz mi dom w polskim domu gdzie nie ma choinki.
Jest wiele teorii na temat genezy zwyczaju dekorowania choinek. Najstarsze informacje o drzewku przyozdabianym na Boże Narodzenie pochodzą z XV-i XVI-wiecznych kazań kościelnych. W tamtych czasach mieszkańcy Alzacji ustawiali w domach drzewka iglaste i przyozdabiali je naturalnymi ozdobami (jabłuszkami, ciasteczkami czy ozdobami z papieru). Takie zwyczaje były często krytykowane przez kościół, który uważał, że są to obrzędy pogańskie. Mimo tego zwyczaj ubierania drzewka w czasie Świąt Bożego Narodzenia zyskiwał na popularności.
Ty dalej nie rozumiesz to że przeszłość ma wpływ na przyszłość to jest jasne i tradycja pozostawia odcisk na chrześcijaństwie, tylko święto Halloween nie ma nic wspólnego z kościołem. Nawet na wikipedi masz napisane Kontrowersje
W związku z pogańską genezą tego święta, Halloween spotyka się z krytyką ze strony Kościoła rzymskokatolickiego, prawosławnego, episkopalnego i luterańskiego oraz innych kościołów protestanckich[11][12][13]. Jednocześnie od obchodzenia Halloween w Polsce odcinają się również słowiańskie rodzimowiercze związki wyznaniowe – opowiadające się za kultywowaniem rodzimych zwyczajów, związanych z tradycją Dziadów[14][15].
Noc z 31 października na 1 listopada jest także ważnym świętem w Kościele Szatana[16]. Z tegoż powodu Kościół rzymskokatolicki potępia Halloween i utożsamia je z kultem szatana[17]. Przejawem takiej postawy są np. przemarsze „HolyWins” (w wolnym tłumaczeniu – „święty zwycięża”) organizowane przez katolicką Wspólnotę Emmanuel.
Irlandia ,Szkocja i Walia-tu nalezy szukać korzeni halloween.
Irlandia ,kraj katolicki.Halloween obchodzony bardzo hucznie,świeto ma znaczenie równe Bożemu Narodzeniu.Żadna głowa kościoła nie krytykuje i nie zakazuje obchodzenia Halloween.
Pytasz co swiętuja-jest to swięto duchów-te dobre zaprasza się i gości ,te złe odstrasza.
Polacy to smutasy i pesymiści,wszędzie widzą zło i zagrożenie.Więcej luzu kolego ,a łatwiej ci będzie żyć
Jak by USA miała 123 lata niewoli a potem II wojnę światową i PRL to też tak radośni by nie byli. Trzeba wiedzieć że historia odcisnęła piętno na polskiej społeczności, bo USA i Wlk. Brytania sprzedali Polskę Stalinowi w Jałcie. Też by Tobie nie było do śmiechu.
Co ty tak z tym USA wyjeżdżasz?halloween trafił tam za sprawą europejczyków.
Cztrałes cokolwiek na temat Irlandii np.?nasze 123 lata to nic w porównaniu z tym co zrobili brytyjczycy tutaj. A mimo to to weseli,uśmiechnięci,pogodni i pełni optymizmu ludzie.
Takie są fakty-Polacy to urodzeni pesymiści i narzekacze.Wciąz w przeszłości.Do przodu trzeba!I z uśmiechem i bez pretensji do wszystkich w około.
Śmiech na sali jeśli uważasz, że Polska mnie przeszła w historii niż USA to gratuluje twoim nauczycielom rzetelnej nauki. I powiedz to ludziom na bliskim wschodzie gdzie USA aby ropę mieć dla siebie atakuje kraje arabskie. Kto następny Syria?? Iran?? czy Chiny?? Powiedz im " Do przodu trzeba!I z uśmiechem i bez pretensji do wszystkich w około"
USA wybudowało swoją potęgę na wolności, także gospodarczej my mieliśmy komunizm, który się jeszcze za nami ciągnie. Mentalności ludzi nie zmienisz, Polacy pamiętają te czasy. Doświadczyli to na własnej skórze. Powiedz to mojej babci co ma 85lat i przymusowo w Niemczech pracowała bo ją wywieźli w wieku 16 lat. USA toczy wojny - ale daleko od swojego domu.
Twoje teorie historyczne dorównuja poziomem twoim tezom biologicznym-gratulacje szerokiej niewiedzy
Ty widzę jesteś wszystko wiedząca i znająca całą prawdę. Tylko ty ją znasz i wiesz co było.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wszystkich_%C5%9Awi%C4%99tych
No i kto tu sie komu wpakował?Oczywiście Papież Grzesio namieszał-hahahah
?? Nie wiem o co chodzi. Nikt nie na mieszał bo istota święta została nie zmieniona. Dalej jest to samo.
Papież Grzesio wstrzelił się w termin Helloween.Jeśli tego nie wiesz takie własnie były praktyki katolików-aby schrystianizować ludność próbowali wstrzelić się w istniejące święta.
To samo dotyczy Święta Kupały-próbowano je schrystianizować.
W związku z ekspansją chrześcijaństwa lokalne, miejscowe zwyczaje tzw. pogańskiego pochodzenia, były sukcesywnie zakazywane. Ostatecznie jednak to, czego nie udało się wyprzeć nawet surowymi zakazami, było adaptowane lub zastępowane znanymi dziś formami.
Nazywasz mnie lewakiem??A gdzie ty we mnie lewaka dostrzegłes?Ja kapitalista jestem i republikanin/ka haha
Popieram wolnośc wyborów i tolerancę,racjonalne myslenie.
Homosiem nigdy nie zostanę bo jestem 100% heterosiem :-)
Popieram róznorodnośc wszelkiej postaci bo ona daję siłę i przewagę.
Ale zeby to zrozumieć trzeba zdjąć beret uciskający mózg.
" Popieram róznorodnośc wszelkiej postaci bo ona daję siłę i przewagę. "
Różnorodność :
- heteroseksualiści
- homoseksualiści
- pedofile
- zoofile
- nekrofile
- gwałciciele
- fetyszyści
- zboczeńcy
- dewianci
- ekshibicjoniści
- alkoholicy
- narkomani
- złodzieje
- mordercy
- chuligani
- handlarze prochami
- oszuści
- sekciarze
- żebracy
- kloszardzi
- politycy ]:-[]
To jest cała różnorodność, którą popierasz!
Brak słów!
co ma do tego cała reszta?
dlaczego łączysz orintację seksualną z cała reszta?
Wtracasz się do rozmowy wpisami na żenujacym poziomie
Zrozum nie ma innej orientacji seksualnej jaką jest hetero seksualność, żadna inna nie daje potomstwa a w naturze chodzi o przekazanie swoich genów dalej. Jak można myśleć logicznie i nie zastanowić się dlaczego homo nie daje potomstwa - bo jest wada natury czymś nienaturalnym dlatego obejmuje 1-2% całej ludzkości.!!!