Z czystej ciekawości, chciałbym zapytać ile Was tu jest? Co sprawiło, że zainteresowałyście się fantastyką? Co w niej najbardziej lubicie? Książki jakich autorów czytacie? Kim jesteście i co robicie na co dzień? itp itd :D
Jakby nie patrzeć dziewczyny lubiące fantasy zdarzają się dużo rzadziej niż mężczyźni, toteż jesteście niesamowicie interesujące :D
od kiedy baśnie i mity zawierają prawdziwe wydarzenia potwierdzone historycznie. Wydarzenia z Biblii w przeciwieństwie do mitów, legend i baśni mają swoje potwierdzenie.
Lekcje HISTORII się kłaniają proszę pana. pozdrawiam serdecznie :D
wystarczy że niektóre i już to świadczy o tym że Biblia zbiorem mitów i baśni nie jest
Gumisie to czysta fantazja mająca początek w ludzkiej wyobraźni, natomiast treść biblijna pochodzi z faktów które są potwierdzane historycznie. Trzeba mieć odrobinę inteligencji by dostrzec tę subtelną różnicę.
to, że ty nie znasz, nie znaczy ze takiego nie ma.
PS. a ja znam paru ateistów którzy są o wiele inteligentniejsi od ciebie i są to moi najlepsi kumple. Nawet w rodzinie mam paru ateistów, to też życzliwi ludzie. W przeciwieństwie do ciebie nie nołlajfują nagadując na katolików i oczerniając ich, tylko utrzymują z nimi dobre kontakty i starają się żyć w zgodzie by na tym świcie było odrobiną lepiej. Niestety tacy jak ty (nieważne czy ateiści czy katolicy, ale ogólnie tacy jak ty) nie są czymś co pozwala na budowanie lepszego świata że tak to ujmę. Trochę więcej tolerancji i empatii. Ludzi nie ocenia się tylko po ich wyznaniu.
Ja pisze o katolach tylko prawdę. Twoi ateiści chcą nadal cie okłamywać. To ich problem.
Pozdrawiam serdecznie.
- a więc uważasz że osoby niepełnosprawne są GORSZE i są ELIMINOWANE...
- podajesz wyniki jakichś badań z 2008 roku a mamy 2012... nie wiem w jakim celu to robisz...
- Mówisz też o jakimś protestancie o którym w żadnych moim przytoczeniach mowy nie ma.
-Są gorsze i w naturze eliminowane.
- Bo takie tylko są dostępne. Pan nie dysponuje żadnymi. 4 lata to nie wiek.
-Katolicyzm uczy kreacjonizmu nie ewolucji. Za to protestanci trochę bardziej zrozumiale podchodzą do tego typu spraw. Pozdrawiam serdecznie.
Na wstępie ostatni raz obronie swoje racje: nie zmienisz już faktu że nazwałeś niepełnosprawnych gorszymi, będzie cię to prześladowało już zawsze.
Aż 4 lata nie robili już tych testów? Może dlatego ze były mało wiarygodne...
Jan Paweł II jasno i wyraźnie mówi że ewolucja jest efektem boskiego kreacjonizmu. Można pogodzić jedno z drugim, jeśli twierdzisz inaczej to znaczy że nie czytałeś fragmentu przytoczonej przeze mnie ksiązki...
Na koniec, żegnam Pana. Nie będę dyskutował z kimś kto sam nie wie co wyznaje a także gubi się we własnych słowach i jest w tym niekonsekwentny, nie przyznając się do popełnionych gaf. Raz Pan mówi jedno, a raz drugie. Jak się Szanowny Pan zdecyduje czy niepełnosprawni są gorsi czy nie i w wielu innych sprawach, proszę odpisać. Bo na razie marnuje Pan mój cenny czas.
Pozdrawiam serdecznie.
"Np. że kobieta jest źródłem niedoli mężczyzny, powstała z jego żebra i tym samym może być traktowana jak jego własność. Pozdrawiam serdecznie."
Kolejna oznaka ignorancji. W Biblii widnieją dwa opisy stworzenia - jedną z nich jest powyższe, jednak było ono przeznaczone dla starożytnych, bo zgadzało się z ich kulturą.
Szkoda czasu Cleaa - nie czytał - nie przetłumaczysz. To jak opowiadać daltoniście o kolorach.
Zdawało mi się tylko, czy ty na poprzedniej stronie podajesz się jako przykład "fajnego, ciekawego i kulturalnego faceta na poziomie"?
Ja swoimi wpisami wysoce kulturalnymi i inteligentnymi mogę wznieść ten temat tylko na wyżyny. Pozdrawiam serdecznie
Sądząc z nich można by pomyśleć, że regularnie czytujesz Wyborczą (ewentualnie Newsweek albo Wprost), głosujesz na Palikota, a za autorytety uważasz Michnika i Środę...
I jak już nie możesz się powstrzymać od obelg i kpin, to chociaż pisz "Biblia" z wielkiej litery. To w końcu nazwa własna.
Weryfikując Pani umiejętności dedukcyjne są na marnym poziomie. Pozdrawiam serdecznie.
Weryfikując Pana zdolności do czytania ze zrozumieniem i logicznego myślenia są na marnym poziomie. Pozdrawiam serdecznie.
Jakie fakty, że zmieniła tylko katolik na ateista. Tak zgasiła mnie umarłem. Pozdrawiam serdecznie.