Naziści to nikt inny jak NIEMCY!!! Prawie każdy młody Niemiec ma pradziadka, czy dziadka nazistę. A starsi Niemcy mają ojców nazistów. Przypomnijmy że Niemcy na okupowanych terenach Polski wymordowali 6 milionów polaków podczas II Wojny światowej!
A teraz kretynom pokazuje się taki film, jakby to naziści nie wiadomo skąd byli, nazistami byli Niemcy!
Akurat Rosjanie i Polacy to jedna rasa, z kolei rasizmu promować się nie da. Że Rosjaninem jesteś to widać na pierwszy rzut oka, wszakże polskiego nie znasz ani trochę. Do Rosjan nic nie mam, jako kosmopolita lubię każdy naród.
Ilu w tych 6 mil. bylo polskich Zydow, tak nielubianych w Polsce ? Gratuluje wiedzy jezeli twiedzisz, ze nazistami byli tylko Niemcy.
Żyd polski to obywatel Polski, a nie zydoraju! Romowie są takimi samymi ofiarami jak żydzi różnica jest jedna Romowie szanują tą tragedię, a żydzi wykorzystują. Nazistami są Niemcy i basta, są żydzi współpracujący z Niemcami, są ukraińscy współpracujący w SS, to im to zostało. Nazizm to Niemcy, tak jak stalinizm to rosyjscy. A takie tępe hu... jak ty chcą ich wybielić choć tylu zabili. Może armie czerwona będziecie chwali kretyni?
Jak sie nie ma argumentow. to wyjezdza sie z epitetami. Ale widze, ze inni rowniez maja cie dosyc chamie jaden. Raczej nie podejme z toba dyskusji, bo nie dyskutuje z IDIOTĄ ,bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
ŁAŁ! Geniusz! Naziści to Niemcy! Nigdy bym się nie domyślił... :)))
A film ciekawy i zabawny - polecam.
A znasz kapitana BOMBĘ? Powiedział by "tępy hu*". W sumie ma rację nie ma o czym gadać.
Rozumiem. Chodzi tobie o to, że tak powiedziałby o tobie? Hm... jesteś jakiś dziwny - taki niedorobiony. Zabrakło ci argumentów i wdajesz się ze wszystkimi w pyskówkę, ale dokąd to cię prowadzi? Tylko coraz bardziej się ośmieszasz. Jeszcze trochę, a nie będziesz w stanie spojrzeć w lustro.
Aleś mnie rozbawił... Masz argumenty, ale ich nie używasz. Dobre? Mózg też masz, ale go nie używasz - dlaczego...?
Dobrze siebie podsumowałeś: nie używasz mózgu bo nie widzisz w tym sensu. Od początku podejrzewałem u ciebie ten objaw. Mama jednak dla ciebie złą wiadomość - tego nie da się wyleczyć. Zostanie ci już tak do końca życia. Nic nie można poradzić, jak ktoś się urodził osłem, to skowronkiem nie umrze.
HAHAHAHAHAHA... Zabrakło argumentów. Od początku brakowało ci ich i brnąłeś w spór, którego nie mogłeś w żaden sposób wygrać. Jesteś wielkim przegranym.
Ręce opadają.... Prze tępy hu.... Powinieneś być dumny ze swojej głupoty, okazjonalna przypadłość.
P.S. Nie będę Ci tu niczego udowadniał a szczególnie takim T.H.
Powtarzasz się. Nikt cię tutaj nie poparł, a wręcz przeciwnie wszyscy wytykają ci głupotę. Nie zastanawiałeś się dlaczego? Idziesz dalej w zaparte i próbujesz udowodnić na swój żałosny sposób, że to margines a nie ogół ma rację.
Tak na marginesie, to przejrzałem twoje wypowiedzi odnośnie innych filmów. Rozbawiły mnie niesamowicie. Ty nie powinieneś oglądać filmów sci-fi, bo zwyczajnie ich nie rozumiesz... i tu napisałbym "bo zwyczajnie ich nie rozumiesz buraku", ale nie chcę cię obrazić. HAHAHAHAHA...
Masz poważne zaburzenia osobowości, a może jesteś w psychiatryku i stamtąd piszesz? Tak, na pewno. Nie bardzo więc widzę sens prowadzenia dalszej dyskusji z człowiekiem niezrównoważonym umysłowo.
Tylko tyle? Masz duży problem z przyjęciem tego że jesteś po prostu TĘPYM HU....!
P.S. Tak jak mówiłem "Nie będę Ci tu niczego udowadniał a szczególnie takim T.H."
Buttle, czy ciebie z nazistami coś nie łączy? Nie wiem czy to podobieństwo nicków, ale czy nie jesteś przypadkiem antysemitą? Dobrze pamiętam z innego wątku?
Antysemita to osoba której nienawidzą żydzi, myślę że aż tak mnie znów żydzi nie nienawidzą. Co ma Buttle z nazistami wspólnego, gadacie jak cichociemni, wypadało by opierać swoje wypowiedzi nie o powietrze.
100% racji.
Troche śmieszne jest to, że w wielu filmach, publikacjach za zbrodnie wini się "nazistów", gdzie próbuje się ich przedstawiać jako coś zupełnie innego niż niemcy.
Państwo niemieckie miało wtedy taki ustrój, taką władzę ale były to nadal niemcy. To tak jakby teraz powiedzieć, że to nie rosjanie strzelali w katyniu do oficerów polskich a komuniści czy może bardziej obwiniać Gruzję bo przecież Stalin był gruzinem. Wiadomo że spory procent obywateli niemieckich w tamtych czasach nie zgadzał się z nazistowskimi przekonaniami ale jednak większość tak.
Nie ma to żadnego sensu a winnymi tego zakłamania w obecnych czasach są same niemcy i lizodupy, które starają się wybielać fakty historyczne.
Zwolennicy różnych partii politycznych w polsce też są ogólem polakami a za posunięcia obecnego i przeszłego czy przyszłego rządu odpowiadamy jako naród, przykładem jest choćby nasza obecność w Iraku/Afganistanie i nasz wizerunek w oczach islamistów.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
MUR PRZECIW TROLLOM
Buttle - bez urazy, ale chyba sam jesteś kretynem skoro tak się oburzasz z powodu tego filmu... Zakładam też (a właściwie jestem niemal pewien), że go nie obejrzałeś.
W przeciwnym wypadku wiedziałbyś, że film nijak nie gloryfikuje, czy też ubeznarodawia nazistów.
Gdybyś obejrzał film w całości, a nie przeskoczył tylko po scenach, bo cie wkurzyła wszechobecna propaganda nazistowska z początku filmu, to byś wiedział jakie szpile są wbijane tej propagandzie w dalszej części filmu... Ale nie obejrzałeś, wiec nie wiesz.
A co do samej propagandy - a do czego innego ona miała niby służyć jak nie do przekonywania Niemców, że nazizm jest dobry i to co robią jest dobre? Na tym to polega!
Myślisz, że gdyby Hitlerowi nie udało się przekonać milionów do własnych przekonań, to by za nim podążyli? Myślisz, ze wszyscy którzy podążyli za Hitlerem byli do szpiku kości źli? Fakt, że w historii szczególnie zapisali się niemieccy okrutnicy, ale byli też wówczas w tym narodzie ludzie, którzy robili pewne rzeczy bo nie mieli wyboru, albo ludzie którzy się temu sprzeciwiali - ale historia ma to do siebie, że łatwiej jej zapamiętywać rzeczy straszne i dlatego już zawsze będziemy wiedzieć kim byli np. Hitler, Goebbels, Himmler, Göring, czy Hess, ale nie poznamy (a nawet jeżeli je znamy, to nie zapamiętamy) nazwisk ludzi, którzy w wyniku Holocaustu stracili lubianych sąsiadów, a może nawet przyjaciół, czy bliskich.
Hitler miał ogromną charyzmę i gdyby np. był Polakiem, to podejrzewam, że teraz my, a nie Niemcy, mielibyśmy ogromny powód do wstydu. Na szczęście historia nam tego oszczędziła*, ale ten film pokazuje, że takie hasełka propagandowe mogą się przyjąć wszędzie (nawet w Ameryce, jeżeli w swojej kampanii użyje ich starający się o reelekcję prezydent), bo są po prostu bardzo uniwersalne. Tylko od tego kto używa tych haseł zależy jak zostaną one wykorzystane, ale bez względu na to, zawsze znajdą się odbiorcy, którzy uwierzą w sprawę do której chce ich przekonać osoba która je głosi.
Powtarzam - zanim następnym razem się zbłaźnisz, bezsensownie się oburzając i wypisując głupoty jak w tym temacie, obejrzyj film w całości, a może zobaczysz jak światopogląd jednej z głównych bohaterek (która jest na początku święcie przekonana o "dobroci" Hitlera), jest niszczony gdy poznaje prawdziwą wersje historii.
*nie wiem czy wiesz, ale wrzesień 1939 to nie była taka zwyczajna agresja. To był odwet. Hitler kilka lat wcześniej chciał zawszeć z Polską sojusz i wspólnie zaatakować ZSRR, ale Polski rząd odmówił - takiej zniewagi Hitler znieść nie mógł, a że dodatkowo byliśmy przeszkodą w ataku na ZSRR, to najpierw wytoczył wojnę nam i wykorzystał rosyjskie pretensje do naszych ziem, żeby się najpierw z nimi sprzymierzyć, a potem gdy uporał się z Polską, wrócić do realizacji pierwotnego planu, czyli zdobycia Moskwy.
No i się mylisz oglądałem do końca ten chłam, po drugie głupoty piszesz. Hitler został wyniesiony na szczeble władzy demokratycznie, ponad 90% społeczności niemieckiej popierała Hitlera podczas mordowania polaków. Hitler otwarcie mówił o zniszczeniu narodu Polskiego. I teraz zamiast powtarzać te brednie że nie wszyscy niemcy byli źli itp. należało by się zająć współczesną historia, a dokładnie polityką historyczną, która ma na celu oczyszczenia niemiec ze zbrodni i zwalenie je na Polaków, tą politykę nie realizują tylko same niemcy, ale i Izrael. Więc ty po prostu nie rozumiesz propagandy w tych filmach, bo przecież gadają tam po niemiecku, przecież każdy idiota widzi że w tym filmie to niemcy itp. itd. Ale przecież o to chodzi żeby to żartem wziąć. Ja wiem że wielu ludziom historia się skończyła i wierzą że już nic się nie wydarzy, ale przed nami dziejowe zmiany, podwaliny pod rozbiór Polski są i naprawdę rzeczywistość jest o wiele ciekawsze niż pierdoły kinowe.