PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134853
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

Muszę niestety rozczarować antyfanów sagi Zmierzch.
Wczoraj były wręczane Złote Maliny 2012 i Przed Świtem, part 1 nie dostało żadnej.
Przykro mi,pewnie się zawiedliście !
Hm...sami widzicie że ten film jest lepszy niż sie wam zdawało !!!

Diablicaaa

No to w końcu rozwiniesz swoją myśl?

Diablicaaa

To wolałabyś być z przystojnym wrednym i chamskim chłopakiem, niż ze zwyczajnym chłopakiem który by cię szanował?
Dziwne to....

Moai

Na brokat dla Edwarda tyle wydali ;)

ocenił(a) film na 10
Diablicaaa

A Christopher Lee, jeden z najlepszych aktorów wszech czasów, nie dostał ani jednego oscara itp, tak więc nie wierzmy statułetką tylko krytykom

MaryCullen

Jak film jest zły, to jest zły, i nie zmieni tego czy dostał złotą malinę czy nie.

użytkownik usunięty
MaryCullen

wiesz, ja nie przepadam za Zmierzchem, raz mogę obejrzeć i na tym koniec (może drugi raz obejrzę za parę lat), ale nie wiem co w nim takiego, że wiele nastolatek kręci ta seria? Tak, czy inaczej Gwiezdne wojny, Władca Pierścieni, Harry Potter, Opowieści z Narni (narazie mówię o książkach, bo z filmami tej serii nie wiadomo jak będzie) są o wiele lepsze. Zmierzch do pięt im nie dorasta.

To ty tak uważasz.

użytkownik usunięty
MaryCullen

Ale ja ci nie bronę oglądać Zmierzchu, tylko wyrażam swoje zdanie, ale jak ty lubisz tę serię to ci nie przeszkadzam. Potrafię docenić inne zdanie.

MaryCullen

Nie tylko on/ona tak uważa

sentia

Twoje zdanie na ten temat to ja znam już za dobrze !

MaryCullen

Wiem że znasz...

MaryCullen

No właśnie wytłumacz mi (mówię serio, bez ironii) co takiego niezwykłego jest w Zmierzchu? Bo ja naprawdę nie rozumiem fenomenu tego(mocno średniego) filmu? Co ma w sobie takiego ta historia, że niektórzy zwariowali na punkcie tego filmu i książki?

MaryCullen

Haha xD . Właśnie przeczytałam Waszą dyskusję i momentami myślałam, że padnę xD. No bo w końcu ...Zmierzch jest taki wspaniały, że nie można nic złego powiedzieć ... błagam Was ludzie, ogarnijcie z tym ;x. Żadnego przesłania, tylko przesłodzone twarze i teksty. Nie rozumiem, jak można mówić, że to jest lepsze od GW ?! Społeczeństwo się stacza ... ;x .

ocenił(a) film na 6
ImmortalMe

Mnie i tak najbardziej rozwaliła Diablica, z jej hierarchią wartości w wybieraniu faceta. Jak tu ktoś napisał o woleniu przystojnego ale chamskiego - no, tu to ja akurat bym na to poleciała (taki typ, że lubię arogantów), ale wyobraźcie sobie takiego przystojnego bezmózga; niektóre produkcje już nawet coś takiego pokazały, oczywiście mówię o tych, które taką postać wyśmiewają a nie traktują na poważnie - w tej chwili kojarzą mi się 2 tytuły: klopsiki i inne zjawiska pogodowe (facet z pieluszką) i zakochana złośnica (ale mówię o serialu, ten blondyn model). przecież spotkać kogoś o urodzie Adonisa, kto nie zna definicji słowa argument (jak np. jedna z wypowiadających się fanek zmierzchu) to od razu tylko pomodlić się, żeby ta rozmowa skończyła się jak najszybciej

ocenił(a) film na 6
asaka

a tak w ogóle to nie wiem, czy można sprawdzić jakikolwiek film, który oceniła, czy tylko ostatnie (nie zmieniałam ustawień), ale zmierzch uznaję za "zdatny do obejrzenia raz czy dwa razy" w swojej wampirzo-nastolatkowej kategorii, natomiast gwiezdne wojny to oczywiście klasyka (VI wymiata wszystkie) - wolę IV,V,VI raczej niż te dokręcone później, chociaż Hayden ma swój urok

ImmortalMe

Prawda jest taka, że Ty teraz jesteś mądra i mówisz, że ktoś ma ogarnąć i mieć trochę dystansu to filmów, które lubi, bo nie Ciebie to dotyczy. Każdy ma mówiąc kolokwialnie fioła na punkcie jakiegoś filmu i wkurza go jego krytyka. I stwierdzeniem 'No bo w końcu ...Zmierzch jest taki wspaniały, że nie można nic złego powiedzieć ... błagam Was ludzie, ogarnijcie z tym ;x ' wrzucasz wszystkich do jednego worka. Nie każdy kto ten film oglądał i lubi myśli, że to arcydzieło. A jeśli tak myślisz to jesteś bardzo ograniczoną osobą. Dla jednego Zmierzch nie ma przesłania, a dla innego wspomniane w tym wątku Gwiezdne Wojny. I ani jednej ani drugiej stronie nie przepowiesz. A odnoszę wrażenie, że większość ludzi na filmwebie wchodzi na ten portal tylko i wyłącznie po to, nie aby poczytać o tym co lubi, albo żeby podyskutować z fanami ulubionych rzeczy, tylko żeby na przekór obrażać kogoś kto lubi pozycję, przez niego akurat nie trawioną. I nie dość że robi na złość tej osobie celowo, bo to nagminnie widzę, to jeszcze zawraca sobie czas filmami których nie cierpi. I to jest najbardziej żałosna sytuacja z jaką można się tu spotkać. Jakiś nowy rodzaj masohizmu filmowego się na filmwebie rozwinął.

Claudija91

Nie, akurat tego zdania napisanego przeze mnie nie zrozumiałaś. Chodziło mi tu o te wszystkie fanki, które od razu obrzucają ludzi z błotem, bo nie lubią Zmierzchu. Sama ten film oglądałam z czystej ciekawości, więc nie zgadzam się z ,, Nie każdy kto ten film oglądał i lubi myśli, że to arcydzieło. A jeśli tak myślisz to jesteś bardzo ograniczoną osobą. ". A w każdym razie, wiem co krytykuję. Poza tym ... co do moich ulubionych filmów, to nie mam nic przeciwko zdrowej krytyce i dopuszczam ją do siebie. No i sama miałam zamiar nie udzielać się na tym forum, wierz mi lub nie, ale nie lubię się często wypowiadać o filmach których nie lubię. Jednak tym razem coś mnie tchnęło ;).

MaryCullen

Nie byłam w stanie ogarnąć całej 4-stronicowej dyskusji, więc tylko do kilku pierwszych wypowiedzi sie odniosę.

Co do Złotych Malin. Moim zdaniem to najbardziej gówniane nagrody jakie kiedykolwiek powstały i bynajmniej nie z powodu okazji na jaką są dawane. Są w mojej opinii nieprofesjonalne, ponieważ niejednokrotnie zdarzało się, że zarówno bardzo dobrzy aktorzy, jak i bardzo dobre filmy były nominowane i co gorsza te śmieszne "nagrodeczki" dostawało. Nie chcę tu od razu mówić, że Zmierzch jest jakimś arcydziełem nie,nie nie.... :) Ale wydaje mi się, że większość osób, które tak ciśnie temu filmowi i aktorom są już tak przeżarci jakąś nienawiścią, że nawet gdyby film im się podobał, to by się do tego nie przyznali. Troszeczkę więcej luzu proponuję. Mam dużo filmów, których nie lubię i nawet myślenie o nich mnie boli i nie wyobrażam sobie, żebym miała teraz siedzieć na jego forum, kłócić się z fanami i ciągle sobie o nim przypominać. Bez sensu. Żyjcie i dajcie żyć innym.

A co Pattinsona (sorki jeśli z błędem) to proponuję nie linczować, go tylko dlatego, że zagrał w Zmierzchu, a lepiej obejrzeć 'Na zawsze twój' i "Wodę dla słoni", ponieważ tam zagrał zupełnie inne role od świecącego wampira, na czym zyskał. Przynajmniej w moich oczach.

ocenił(a) film na 6
MaryCullen

Życzę ci byś za kilka lat nie wstydziła się swojego zachwytu nad Zmierzchem :-) Ja nie jestem targetem tego filmu, ale nie zmienia to faktu że sama historia jak i realizacja filmu może znaleźć akceptację tylko u młodych fanów tej twórczości. Mam słabość do filmów o wampirach, ale wampir błyszczący w świetle promieni słonecznych będzie mnie śmieszył jeszcze długo.

siLk_2

Możesz być pewien że nie bede się wstydzić Zmierzchu, ani teraz ani nigdy !

MaryCullen

założymy się?

sentia

Dobrze.

MaryCullen

Niech to będzie pamiętny dzień dla wszystkich...

sentia

Co masz na myśli ?

MaryCullen

To, że ten zakład ma miejsce i niech wszyscy będą świadkami :D

sentia

Tak, dokładnie. Powołuje na świadków cały FilmWeb !

MaryCullen

Ej spokojnie. Bez dramaturgii. Wystarczą ludzie z tego tematu....
Nie zawracajmy innym głowy:D

sentia

Jak chcesz.

Ale musimy coś ustalić. Za ile lat wygram ten zakład ?

MaryCullen

chodzisz do gimnazjum liceum czy studiujesz?

sentia

Gimnazjum

MaryCullen

Mhm.... daje ci czas do...grudnia 2013 roku :D
Pasuje?

sentia

Tak.
Myslisz ze dłużej mi się "Zmierzchomania" nie utrzyma ?

MaryCullen

Biorąc pod uwagę fakt iż ostatni film wychodzi w listopadzie chyba....
Jak wydadzą go na dvd to będzie coś koło lutego....
Pewnie na walentynki:D.
Po świrujesz jeszcze jakieś 2 miesiące do kwietnia kiedy twoją uwagę zajmie jakiś inny film który będzie dobrze reklamowany przez gazety typu Bravo, Popcorn, 13 czy co tam jeszcze. Cała akcja ucichnie a i ty wkrótce dojdziesz do wniosku, że to nie jest wcale takie fajne. Zaczniesz patrzeć na wszystko bardziej obiektywnie i stwierdzisz że to takie ckliwe i że są mądrzejsze filmy. Aż w końcu przestaniesz kupować Bravo bo będzie ci szkoda kasy i będziesz wolała ją zainwestować w płytę Katy Perry przy dobrych wiatrach zaczniesz słuchać genialnego rocka :D. I skończysz gimnazjum będąc zadowoloną z życia nie dającą sobą manipulować dziewczyną która ma własne zdanie i nie łapie się na tanie chwyty marketingowe.

sentia

Hmm... zobaczymy :)

MaryCullen

A w której jesteś klasie?

sentia

W pierwszej.
A jakie to ma znaczenie ?

MaryCullen

łaaaaaaaaaa.........
ssssss....
no to dobra.... jako starsza koleżanka ci powiem że te 1,5 roku to może być za mało ale zaryzykuję :D wierzę w ciebie

sentia

O tak, to zdecydowanie za mało:)

MaryCullen

Ehh...mi zajęło pół roku...
No nic słowo się rzekło..

sentia

Tak, ale...jeśli chcesz, to możemy to przedłużyć np. do Grudnia 2014

PS. I mówisz ze tobie zajęło pół roku...czyli kiedyś lubiłaś Zmierzch, tak ?

MaryCullen

Lubiłam...
Nie wiem raczej wpadłam w tą pułapkę.
To było tak nagłośnione, tak wmawiano że to super film itd.
Za dużo czytałam gazet dla nastolatek. A póżniej przyszedł taki czas kiedy przeszło mi przez myśl że "To może jest lepsze od Harrego Pottera" i wtedy stwierdziłam że coś jest nie tak. Obejrzałam to kilka razy i zastanowiłam się czego to właściwie uczy. czy jest jakiś morał i stwierdziłam że nie ma.

sentia

Szczerze mówiąć, jestem zaskoczona. Myslałam że ty od zawsze nielubiłaś (nienawidziłaś ?) tego filmu...

A książki przeczytałaś, czy poprzestałaś na filmach ?

MaryCullen

Byłam strasznie głupiutka:) Wydałam połowę uzbieranych pieniędzy na całą serie i kończąc ostatni tom stwierdziłam że to takie pieprzenie o niczym bo nawet się nie pobili. Pierwszy tom był cudowny tak mi się wydawało ale po kilku przeczytaniach zaczynało mnie to irytować. Ciągłe gadanie jaki to Edward jest boski. Jak to Bella nie wie co ma zrobić. Jak chce jednego a mysli o drugim....
ostatni tą książke przeczytałam 2 lata temu jak byłam w 2 klasie gimnazjum...

sentia

Aha.
Wiesz może sprzedaj te książki, np. na allegro. Przynajmiej odzyskasz trochę kasy.

MaryCullen

hahaha.... no wiem wiem:D
Albo antykwariat :)
Ehhh dobra ja lece uczyć się fizyki:(
Rozszerzona matematyka i fizyka w liceum to nie łatwy orzech do zgryzienia.
Miło się rozmawiało.
Pa

sentia

Pa

sentia

chyba że praca...

ocenił(a) film na 6
MaryCullen

Zakładam że na pierwszym roku studiów będziesz wstydziła się swojego nastoletniego zamiłowania do Zmierzchu :)

ocenił(a) film na 2
siLk_2

Ja obstawiam, że już w liceum to zrobi :)

FightClub_2

Nie sądze.