PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134853
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

Muszę niestety rozczarować antyfanów sagi Zmierzch.
Wczoraj były wręczane Złote Maliny 2012 i Przed Świtem, part 1 nie dostało żadnej.
Przykro mi,pewnie się zawiedliście !
Hm...sami widzicie że ten film jest lepszy niż sie wam zdawało !!!

ocenił(a) film na 2
MaryCullen

Zobaczymy.

siLk_2

Napewno nie !

ocenił(a) film na 6
MaryCullen

"Napewno"???? Więcej nauki, mniej Zmierzchu :)

siLk_2

... : )...

MaryCullen

NIE MARUDŹ ZOBACZYSZ JAK BĘDZIE W LICEUM!
TAM JEST DOPIERO NAUKA!

sentia

Wiem że będzie duzo nauki, ale to nie ma znaczenia.

MaryCullen

A ja myślę, że może , nie tyle będziesz się wstydzić co zweryfikujesz swoje zdanie i dojdziesz do wniosku, że mimo, że lubisz ten film to w żadnej mierze nie zasługuje on na ocenę 10 i miano arcydzieła, bo nie jest to film wybitny pod żadnym względem i nie ma w nim nic co mogło by być uznane za przełomowe i niezwykłe, jest to po prostu przeciętny film dla nastolatek i tak na niego spojrzysz za parę lat.

Nimloth88

Nie, napewno nie !

ocenił(a) film na 6
MaryCullen

te parę lat wszystko ci zmieni (a przynajmniej trzeba mieć taką nadzieję). jak ja byłam w gimnazjum, to co prawda nie było jeszcze zmierzchu, ale za to muzyka bardzo się nastolatkowo rozwijała momentami (w niepokojącym kierunku). np. uwielbiany przez część moich koleżanek w tamtym czasie zespół Tokio Hotel (nie jestem pewna czy dobrze napisałam), który trwał sobie w umysłach 13-latek przez około 1,5 roku. od jakichś 4 lat żadna z nich się nie przyzna publicznie do tego, że kiedyś tego słuchała

asaka

Ja nie jestem taka jak twoje koleżanki. Ja się nigdy nie będe wstydzić tego co lubie

MaryCullen

Uparciucha z ciebie:D

sentia

Wiem :)

ocenił(a) film na 6
MaryCullen

sądzę, że za 2-3 lata zmienisz nawet nick na filmwebie, bo będziesz się wstydzić powiązania ciebie ze zmierzchem przez kolegów i koleżanki w liceum. może zmieniając nick, lub zakładając nowe konto sobie o tym przypomnisz. i moim zdaniem każdy miał w którymś momencie życia coś co bardzo lubił, a czego teraz bardzo by się wstydził. Film, książkę, grę, ubranie, zabawę...

asaka

Mnie zdanie innych NIE INTERESUJE !
NIGDY NIE BĘDĘ SIĘ WSTYDZIĆ ZMIERZCHU !
I będe to powtarzać tak długo, aż do wszystkich to dotrze !!!

MaryCullen

Boś puściutka i infantylna.

victrish

Co chcesz takimi komentarzami osiągnąć ?

MaryCullen

To zależy...mnie natomiast ciekawi co ty chcesz osiągnąć ?Uświadamiam ci twoje zachowanie.To chcę osiągnąć...

victrish

Ach, no to powodzenia w "uświadamianiu mi mojego zachowania" ;)

MaryCullen

Dziękuję.Będę wytrwale walczyć o to,by twoim mózgiem nie zawładnęło totalne spustoszenie :)

ocenił(a) film na 2
MaryCullen

Do nas nigdy to nie dojdzie. Powtarzaj sobie to nadal.

asaka

Eee, wstydzić się to jest za przeproszeniem za mocne słowo. Osobiście jestem od niej stanowczo starsza xD a nie mam ani jednej rzeczy jaką bym się wstydziła bo kiedyś lubiłam, bez oporu wszystko mogę wymienić. Cześć swoich zainteresowań posiadam do dziś>.>( mówi to chociażby fanka animacji, komiksów i gier nieraz traktowanych jako coś niezbyt chlubnego xD ) i również nie wstydzę się ich, bo czego niby. Już to pisałam naszej byłej fance, że de wartościowanie się z powodu teraźniejszego jak i dawnego gustu jest niepoważne i do dobrego nie prowadzi-_-

Tutaj osobiście nie będę mówić by przestała lubić Zmierzch( chociaż też to możliwe, w końcu nigdy nie mów nigdy ) ale mam szczerą nadzieję, że jak będzie starsza zdystansuje się do swojego gustu i mniej będzie brać do siebie czyjąś opinie oraz zaadoptuje trochę więcej humoru w stosunku do tego jak i innych tytułów jakie lubi.

Ryuki

Nadzieja matką głupich !

MaryCullen

Ale matka swoje dzieci kocha( warto znać jednak całe przysłowie, które jest nadziei przychylne ale dobra )^^ Zresztą jak wolisz do końca życia przeżywać jak to ktoś nawrzucał na to co lubisz to daleko nie zajdziesz^^ Szybciej sfiksujesz do reszty. Jednak nie sądzę by ci to zostało tak długo, życie samo cię tego nauczy.

Ryuki

Tak, tak, oczywiście...

MaryCullen

Wiesz, trochę urocza jesteś jak się zapierasz^^ z palcami w uszach.

Ryuki

I w takich sytuacjach nie wiem czy mam się śmiać, czy płakać...

MaryCullen

Może nic nie pisz ?Tak będzie lepiej dla nas wszystkich.

victrish

Ależ ja będe pisać !

MaryCullen

To wielka szkoda.

panienka_2

Muszę pisać, i to dużo.
Jeszcze byście się za mną stęsknili :(

MaryCullen

Szkoda,że chcesz tylko pisać dużo.Mogłabyś pisać również mądrzej.Gdybyś to ze sobą pogodziła byłabyś ciekawym rozmówcą a jak na razie klasyfikuję cię na samym dole...:)

panienka_2

... :) ...

MaryCullen

Dzieci w zerówce zajmują się rysowaniem kropek i buziek.Pozwól,że zacytuję twoje słowa : "Co chcesz takimi komentarzami osiągnąć ?" Hipokrytka.

victrish

Do niektórych nic poza "... :) ..." nie dociera, a ja bardzo chcę żeby moje komentarze wszyscy zrozumieli !
A no własnie, powinnam zrobić tak :

... :) ...

MaryCullen

Nie masz pomysłu na sensowną odpowiedź.To co teraz napisałaś jest pozbawione sensu a nasycone jest głupotą dziecinko.Może lepiej będzie jeśli pozostaniesz przy rysowaniu kropek.Naprawdę na twoim poziomie.

victrish

Olać dzieciaka.Niech rysuje,maluje czy co tam chce.Nie umie rozmawiać dziecko no trudno.

panienka_2

Myslałam że niżej upaść nie możesz.
Czytajac ten komentaz powyzej, uświadomiłam sobie że jednak tak.

victrish

Nie zapominaj że jeżeli moje wypowiedzi ci przeszkadzają, zawsze możesz je zgłosić .(jak i ja, czasem czynie)

MaryCullen

Ja was zaraz pozabijam!!!!!!!!

MaryCullen

Niestety Victrish teraz ma rację, w ogóle niezbyt trafnie czytasz odpowiedzi i się błaźnisz odpowiedziami xD A sarkazm, ironię a nawet trollowanie to ty w ogóle nie łapiesz.

MaryCullen

Mary zrozum, że na 99% zmienisz swoje podejście co do Zmierzchu, tłumaczą Ci to osoby, które też miały swoje ukochane filmy/książki/muzykę, ale gdy dojrzały dojrzał także ich gust..chociaż kto wie może ty przez całe życie będziesz emocjonalnie na poziomie gimnazjum(bo przecież są i stare baby co lofciaja Edwarda).
Ale ja Ci mówię, że jak obejrzysz parę filmów(dobrych filmów) więcej to zrozumiesz, że zmierzch nie jest arcydziełem i filmem wybitnym(bo niby co w nim takiego wybitnego)?

A tak na marginesie jak ja się cieszę, że gdy byłam w gimnazjum to bujałam się tylko w Geralcie(chodziłyśmy z kumpelkami po szkole i się śmiałyśmy, e prawdziwy wiedźmin swój miecz ma zawsze zwarty i gotowy(tak jest to żart dwuznaczny w wykonaniu dzieciaka;)) i chodziłyśmy po 3 razy na Władcę Pierścieni, żeby wyzywać Arwen od szpanerek i, żeby złodziejka oddała konia Glorofindelowi.

Nimloth88

To ty wreszcie zrozum, że nie zmienie swojego podejścia do sagi Zmierzch !

MaryCullen

Ja będe w tym 1%-cie.

MaryCullen

Istnieje taka możliwość, ale przestań się uparcie zapierać, my Ci to mówimy z doświadczenia a co ty (poza swoim zaślepieniem Zmierzchem) masz na poparcie Twojej tezy?

Nimloth88

Nic, bo ja tylko Zmierzch tak kocham !

MaryCullen

Jezuuuu....... Ja też tak rzekomo go " kochałam" a później mi zbrzydło.

sentia

Ja to bym się z nią do egzorcysty wybrała... może ona opętana jest , albo coś bierze bo zupełnie kontakt ze światem straciła...albo może wszystkie dzieci takie są?? Za moich czasów tak nie było...

Nimloth88

Tak, tak, jestem opętana przez Zmierzch....
...zabawne :D

MaryCullen

To własnie nie jest zabawne. Czy serce zaczyna ci bić szybciej kiedy oglądasz np nowe zdjęcia z film Przed Świtem?