Tak powinny wygladać wszystkie ciekawe filmy ! trzeba używać potencjału grafiki, sexu, oraz przemocy !
Wersja reżyserska będzie (jak mówili) zawierać jedynie przemoc. Sexu tam ni hu hu.
No to chociaż tyle,laska z siekierą rozłupująca czaszki wrogów, umazana krwią.Na to czekamy.
Ja czytałem, że będzie wręcz przeciwnie. W filmie wycięto sceny tego dosłownego tańca Babydoll, głównie z powodu ich erotycznego wydźwięku i znajdą się one właśnie w wersji reżyserskiej. Ponoć z tego samego powodu wycięto też scenę z tańczącą Carlą Gugino, która wykonuje piosenkę razem z Jonem Hammem, więc za bardzo nie szalałbym z tymi stwierdzeniami, że w wersji reżyserskiej będzie jedynie przemoc.
W sumie nie chciałabym żeby kiedykolwiek pokazali ten realny taniec Babydoll, wolałabym pozostawić go swojej wyobraźni. To jak dla mnie nie jest coś co jakikolwiek człowiek mógłby zatańczyć :)
No ja tak samo... przecież temu mają służyć sceny bitewne, żeby nie pokazać samego tańca, którego po prostu nie da się pokazać (tzn. mam taką nadzieję, że nawet nie będą próbować;), trzeba za to ruszyć wyobraźnią. A poza tym, to chyba łatwo sobie wyobrazić czym jest w rzeczywistości ten "taniec", że jest bardziej przyziemną sprawą, niż się może wydawać... przecież Baby Doll nie wymyśliła sobie tego, że szpital to jeden wielki, za przeproszeniem, burdel, prowadzony przez Blue - czego zresztą dowodzą ostatnie sceny w szpitalu. W dodatku na pewno nikt tam nie tańczył.
Patrząc na twoje wytyczne ten film wypada BLADO w porównaniu do IREVERSABLE czy SERBSKI FILM .. Tam masz więcej z wszystkich rzeczy ,które wymieniłeś .
Skąd wiesz koleś tego nie napisał ... Po za tym co to za cieciowata przemoc ii seks z PG-13 .. To nie przemoc to kukiełki lejące się po mordach .. Nie wiem co smacznego jest w przemocy .. Jest bezmyślna przemoc i przemoc ,która służy do ukazania pewnego punktu .. Film Sucker Punch to bezmyślna przemoc ..
Moc 15 latka. Choć PG-13 ograniczało film,to jednak nie było czasu na nudę.Troszeczkę (tylko ;d) drewniana gra aktorska,na + natomiast przeciwnicy ;)
Po głębszym zastanowieniu dam filmowi 6/10 - czyli niezły ;>
Ważne jest aby filmy rozrywkowe, miały ten element zabawy dla widza, a nie nudziarskich opowieściach o niczym
jasne są jeszcze beznadziejne nudne polskie komedie i średnie nudne amerykańskie komedie normalnie wybór po wuju
Są jeszcze filmy kryminalne,wojenne.... to też są rozrywkowe, bo (niektóre) nie wymagają wielkiego używania mózgu.
Całkiem niezły, typowe kino rozrywkowe. Mam wrażenie iż fabuła jest tylko po to aby wcisnąć coś pomiędzy sceny rozgrywające się w wyobraźni Babydoll. Na filmie bawiłem się świetnie i to jest najważniejsze. Świetny soundtrack
Chyba nie do końca załapałeś co było, a co nie było wyobraźnią Babydoll.
Akcja dziejąca się w jej wyobraźni jest także fabułą, tyle że opowiedzianą w inny sposób.
nuda!!!!! Patrzyłem co chwila na zegarek bo chciałem mieć to za sobą.
Ten film ratują tylko przerysowane zdjęcia brutalnej rzeczywistości głównej postaci wspierane momentami przez gęsty jak smoła soundtrack. Bez nich film byłby totalnym gniotem .
" potencjału grafiki, sexu, oraz przemocy ! "
Puknij się w czółko bo nie było żadnej z tych rzeczy. Chyba zapomniałeś że to PG-13. Ale ja cię rozumiem, potworku.
Jak cie wypuszczają z tej twojej szafy raz do roku, to pewnie widok stroju z dużym dekoltem sprawia, że dostajesz ataku epileptycznego.
Wersja R będzie na DVD i jest to pierwotna wersja reżyserska, to producenci pocięli ten film, żeby było PG-13.
nie kurna będe plantumkiem który nazwał avatara, najlepszym filmem wszechczasów
ogarnij sie !!
szok pourazowy trwa, od czasów premiery avatara wszystkie kolejne gnioty z efektami nazywasz arcydziełami.
nie oglądaj! w tym filmie cycków jest znacznie mniej niż w avatarze.
Więc niewiele stracisz
Tyle, że tu nawet jeśli nie ma cycków to i tak są ładne laski w ładnych wdziankach, a w Avatarze nie było ani cycków, ani ładnych lasek, tak więc nie pie*dol mi tu.
no i co wieć jestes zoofilem, niebieskie jaszczury Cie kręcą ! zrozum to że avatar byłnudny
Film jest dobry 7/10 nic więcej. Widać po budowie filmu, że brakuje niektórych ujęć/scen lub są inaczej kadrowane niż powinny. Dodatkowo po próbnym seansie dodali klika głupawych scen które miały śmieszyć chyba tylko dzieci. SPOJLER misja z nożem kuchennym odbiega stylistycznie od pozostałych (roboty "Ja Robot" - aż takiej wyobraźni na pewno nie miała, zostało dodane dla fanów na japoński rynek). Ten film miał naprawdę duży potencjał, ciekawa stylistyka, poważny motyw ale zostało to po części zniszczone na rzecz tanich chwytów i miałkiego kina dla dzieci PG-13.
Na dvd ma wyjść normalna wersja, uncut ma wyjść na BluRay, ma być dłuższy o jakieś 18 minut, oby pousuwali parę scen i dodali inne było by lepiej.
Film jest beznadziejny, jedynie muzyka jest rewelacyjna i efekty. Film efekciarski bez spójnej fabuły. Motyw walki z nazistami to jak da mnie całkowite nieporozumienie
Prawdę mówiąc nazistów tam nie zauważyłem. W trakcie pierwszej wojny ich jeszcze nie było.
Czyli według Ciebie w pierwszej wojnie swiatowej udział brali główni przeciwnicy z gry Killzone - hellghaści? Bo jak dla mnie to zostało żywcem zerżnięte. Gratuluję wyobraźni i wiedzy. Nazistów nie było ale było pięć panienek, które uratowały świat może? dobre. Ubawiłem się.
jesli dobrze pamietam faktycznie nie było tam sfastyki ale w jednym pomnik czy sztukateria nad jakimś budynkim nawiązywała ksztalatem o hitlerowskiej wrony lub orła i stad moje skojarzenie jednakże ta scena co biegają w okopach w moim odczuciu jest kopią sceny z Szeregowca Ryana
oczywiście bo jak ten zły reżyser mógł uznać fabułe za nie potrzebną, no przeciesz film bez fabuły nie ma prawa powstać !! co świetnie potwierdzają kolejne części resident evil, piły i zmierzchu xD, nie każdy chce oglądać filmy pokroju incepcji czy wyspy tajemnic NIEKTÓRZY idą do kina dla rozrywki a nie po to żeby jakieś głąby nie zrozumiały filmu i musiały powstawać filmiki o tym o co w filmie chodzi(zero aluzji do incepcji :D)
Ale z Ciebie matoł, nie wiedziałem ,że można być takim noobem dopóki nie przeczytałem Twojego wpisu.