Czytałam wiele dyskusji na ten temat , zarówno tu jak i w innych miejscach .Wiadomo , są ludzie którym to absolutnie nie przeszkadza , są też ci atakujący. Zauważyłam , że wiele osób "broniąc" homoseksualistów używa słowa 'seksualność' , ponadto w dyskusjach padają też słowa 'prokreacja' , 'rozmnażanie' , 'przedłużenie gatunku'(rzadko). Rzadko kiedy z kolei spotykam się z określeniami typu 'miłość' .Mało o uczuciach , wiele o popędach. Czy to jest najważniejsze ? Pytam , bo niespecjalnie się na tym znam, nie wiem co w związkach homoseksualnych jest na pierwszym miejscu.
Savare, z calym szacunkiem, ale nie trzeba byc znawca, zeby wiedziec, ze zwiazek homoseksualny to anomalia
Ale mnie chodzi o więź emocjonalną (miłość) między partnerami tej samej płci. Dlaczego miałaby nie występować?
bo czlowiek jest zaprogramowany na rozmnazanie.
wiesz na czym polega zakochanie?
gdy kobieta widzi mezczyzne lub odrowtnie, ich mozg dzieli ta druga osobe na dwie czesci i porownuje je do siebie, jesli ta druga osoba po podziale jest w miare symetryczna (bo czlowiek nie jest symetryczny) mozg rejestruje go jako osobnika zdrowego i dobrego do przekazania swojego dna wspolnemu potomstwu.
my tego nie odczuwamy, my czujemy tylko uczucie, ktore nazywa sie miloscia, tak dziala nasza podswiadomosc.
wiadomo przeciez, ze homoseksualista nie przekaze swojemu potomstwu swojego dna oraz dna partnera, wiec jego mozg nie moze rejestrowac tej drugiej osoby jako odpowiedniego osobnika do wspolzycia i zakladania rodziny
A co z ludźmi, którzy dzieci nie chcą mieć? Albo takimi, którzy wiedzą o swojej bezpłodności zanim poznają partnera? Nie mogą się zakochać?
Jak już wcześniej pisałam, nie wydaje mi się iż można wszystko wytłumaczyć naukowo (m.in. właśnie uczuć).
no wlasnie ja jestem takim przypadkiem, ktory nie chce miec dzieci, ale to nie o to chodzi, zeby miec dzieci tylko mimo wszystko odczuwam pociag do plci przeciwnej, bo taka jest moja natura i nie wplyne na to
Musisz wszytko przerabiać na naukę i przekazywania dna? Nie trzeba przekazywać dna żeby kochać. Za bardzo ścisły, suchy umysł, oj za bardzo ;P
Ze swoim 'sucharem' umieszczonym w czaszce (bez obrazy, naprawdę ;)) nigdy tego nie pojmiesz :)
bez obrazy? ty bys sie nie obrazil? skoro ty masz bochen chleba w czaszce to prosze, przekaz swoja gleboka wiedze, z checia sie dowiem, a noz widelec moj suchar zamieni sie w kajzerke
Ale po co mam cokolwiek wyoślać? Przecież i tak przekonań nie zmienisz. Jesteś straconym człowiekiem xD
suchar, stracony, czekam na wiecej
fajne masz okreslenia na ludzi o odmiennym zdaniu, to z nudow, z czystej zlosliwosci czy bezsilnosci wlasnych argumentow?
Nie, to z braku czasu, piszę w przerwach między sprzątaniem i smażeniem żarełka w tej chwili xD
Aaa, boję się xD Nie bij mnie tylko :(
Ale wybacz, nie chciałem być niemiły, ale to tylko taka reakcja w organiźmie przecież, którą da się opisać prawda? ;D
bardziej niz naukowo da sie to opisac w jaki sposob zostales wychowany i jakie wartosci zostaly ci przekazane. ogolnie odnosi sie do twojej kultury osobistej
Właśnie, choleryczka ;p
Nie, nie lubię ludzi wkurzać, chyba że takich których szczególnie nie lubię.
Nie myśl sobie, że cię nie lubię, toż jesteś mym sojusznikiem w walce z homosiami xD
A, i Władca Pierścieni 10 tak? :) Nawet nie wiesz ile wątków z Biblii jest tam wplecionych ;)
raz, ze to konto jest fikcyjne, dwa, ze wladca pierscieni to jeden z pierwszych filmow, na ktorym bylam w kinie i zapadl mi gleboko w pamieci, trzy, ja nie mam nic przeciwko watkom z Biblii, ani samej Biblii
Fikcyjne, hmm.. chyba doniosę moderatorkom xD Żartuję ;P
A co? Nie można wchodzić na profile? Toż to nie jest zabronione.
5 xD No tak, multikontowcy atakują xD
Po co? Teraz? Pusto ;p Nie rób ze mnie idioty :P
No, po Olci można się różnych rzeczy spodziewać, niczym mnie już nie zaskoczysz :P
typowy samiec
to, ze cos jest podobne nie oznacza, ze takie samo i ze nie ma roznicy, a moze mam tak na imie?
nie no, zartuje
nie ma sie juz z kim klocic, wszyscy sie wykruszyli
Nie jestem żaden typowy, potrafię rozróżniać to co większość nie potrafi, nie wydawaj pochopnych sądów ;P
Przecież piszę o tym już od kilku dni :P Odsyłam do wcześniejszych moich postów na tym forum ;p
Czytałam je już wcześniej. Nie widziałam żebyś pisał jak Cię skrzywdzili, że uważasz ich za wrogów.
Robili coś przeciw Tobie?