PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197530
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Czytałam wiele dyskusji na ten temat , zarówno tu jak i w innych miejscach .Wiadomo , są ludzie którym to absolutnie nie przeszkadza , są też ci atakujący. Zauważyłam , że wiele osób "broniąc" homoseksualistów używa słowa 'seksualność' , ponadto w dyskusjach padają też słowa 'prokreacja' , 'rozmnażanie' , 'przedłużenie gatunku'(rzadko). Rzadko kiedy z kolei spotykam się z określeniami typu 'miłość' .Mało o uczuciach , wiele o popędach. Czy to jest najważniejsze ? Pytam , bo niespecjalnie się na tym znam, nie wiem co w związkach homoseksualnych jest na pierwszym miejscu.

użytkownik usunięty

No skoro taki z Ciebie znawca relacji w związkach homoseksualnych...

Savare, z calym szacunkiem, ale nie trzeba byc znawca, zeby wiedziec, ze zwiazek homoseksualny to anomalia

użytkownik usunięty
0lcia

Ale mnie chodzi o więź emocjonalną (miłość) między partnerami tej samej płci. Dlaczego miałaby nie występować?

bo czlowiek jest zaprogramowany na rozmnazanie.
wiesz na czym polega zakochanie?
gdy kobieta widzi mezczyzne lub odrowtnie, ich mozg dzieli ta druga osobe na dwie czesci i porownuje je do siebie, jesli ta druga osoba po podziale jest w miare symetryczna (bo czlowiek nie jest symetryczny) mozg rejestruje go jako osobnika zdrowego i dobrego do przekazania swojego dna wspolnemu potomstwu.
my tego nie odczuwamy, my czujemy tylko uczucie, ktore nazywa sie miloscia, tak dziala nasza podswiadomosc.
wiadomo przeciez, ze homoseksualista nie przekaze swojemu potomstwu swojego dna oraz dna partnera, wiec jego mozg nie moze rejestrowac tej drugiej osoby jako odpowiedniego osobnika do wspolzycia i zakladania rodziny

użytkownik usunięty
0lcia

A co z ludźmi, którzy dzieci nie chcą mieć? Albo takimi, którzy wiedzą o swojej bezpłodności zanim poznają partnera? Nie mogą się zakochać?
Jak już wcześniej pisałam, nie wydaje mi się iż można wszystko wytłumaczyć naukowo (m.in. właśnie uczuć).

no wlasnie ja jestem takim przypadkiem, ktory nie chce miec dzieci, ale to nie o to chodzi, zeby miec dzieci tylko mimo wszystko odczuwam pociag do plci przeciwnej, bo taka jest moja natura i nie wplyne na to

użytkownik usunięty
0lcia

Musisz wszytko przerabiać na naukę i przekazywania dna? Nie trzeba przekazywać dna żeby kochać. Za bardzo ścisły, suchy umysł, oj za bardzo ;P

jesli chodzi o milosc partnerska to podstawy ma w rozmnazaniu i checi przedluzenia gatunku

użytkownik usunięty
0lcia

Zdziwisz się, bo tak nie jest ;p

a jak?

użytkownik usunięty
0lcia

Ze swoim 'sucharem' umieszczonym w czaszce (bez obrazy, naprawdę ;)) nigdy tego nie pojmiesz :)

bez obrazy? ty bys sie nie obrazil? skoro ty masz bochen chleba w czaszce to prosze, przekaz swoja gleboka wiedze, z checia sie dowiem, a noz widelec moj suchar zamieni sie w kajzerke

użytkownik usunięty
0lcia

Ale po co mam cokolwiek wyoślać? Przecież i tak przekonań nie zmienisz. Jesteś straconym człowiekiem xD

suchar, stracony, czekam na wiecej
fajne masz okreslenia na ludzi o odmiennym zdaniu, to z nudow, z czystej zlosliwosci czy bezsilnosci wlasnych argumentow?

użytkownik usunięty
0lcia

Nie, to z braku czasu, piszę w przerwach między sprzątaniem i smażeniem żarełka w tej chwili xD

to lepiej nie pisz wcale, bo ja tez moge zaczac byc niemila

użytkownik usunięty
0lcia

Aaa, boję się xD Nie bij mnie tylko :(
Ale wybacz, nie chciałem być niemiły, ale to tylko taka reakcja w organiźmie przecież, którą da się opisać prawda? ;D

bardziej niz naukowo da sie to opisac w jaki sposob zostales wychowany i jakie wartosci zostaly ci przekazane. ogolnie odnosi sie do twojej kultury osobistej

użytkownik usunięty
0lcia

No patrz jakie to proste :)

albo po prostu w jakim stopniu lubisz wkurzac ludzi i robic im na zlosc

użytkownik usunięty
0lcia

Na dodatek choleryczka no no :) O co tu się wkurzać? O takie błahostki? ;P

ja nie napisalam, ze ja sie wkurzam, tylko, ze ty lubisz wkurzac
a ze choleryczka to fakt

użytkownik usunięty
0lcia

Właśnie, choleryczka ;p
Nie, nie lubię ludzi wkurzać, chyba że takich których szczególnie nie lubię.

oo, to bardzo mi milo

użytkownik usunięty
0lcia

Nie myśl sobie, że cię nie lubię, toż jesteś mym sojusznikiem w walce z homosiami xD

ale nie jesli chodzi o Boga i nauke

użytkownik usunięty
0lcia

Potrafię to przeboleć ;)

ale nie wtedy kiedy sprzatasz i nie masz czasu?

użytkownik usunięty
0lcia

Już mam czas i nie dogryzaj mi tyle ;P

musze sie zrehabilitowac, uraziles moja dume i dlugo jeszcze bede to pamietac

użytkownik usunięty
0lcia

Weź przestań już ;p

użytkownik usunięty

A, i Władca Pierścieni 10 tak? :) Nawet nie wiesz ile wątków z Biblii jest tam wplecionych ;)

raz, ze to konto jest fikcyjne, dwa, ze wladca pierscieni to jeden z pierwszych filmow, na ktorym bylam w kinie i zapadl mi gleboko w pamieci, trzy, ja nie mam nic przeciwko watkom z Biblii, ani samej Biblii

hej!, a kto ci pozwolil wchodzic na moj profil??

użytkownik usunięty
0lcia

Fikcyjne, hmm.. chyba doniosę moderatorkom xD Żartuję ;P

A co? Nie można wchodzić na profile? Toż to nie jest zabronione.

spoko, mam jeszcze 5 takich kont;p
teraz mozesz wchodzic

użytkownik usunięty
0lcia

5 xD No tak, multikontowcy atakują xD
Po co? Teraz? Pusto ;p Nie rób ze mnie idioty :P

jakze bym smiala?

użytkownik usunięty
0lcia

No, po Olci można się różnych rzeczy spodziewać, niczym mnie już nie zaskoczysz :P

moze tym, ze moj nick pisze sie inaczej;p

użytkownik usunięty
0lcia

A co za różnica O czy 0 ? Wyglądają podobnie :P

typowy samiec
to, ze cos jest podobne nie oznacza, ze takie samo i ze nie ma roznicy, a moze mam tak na imie?
nie no, zartuje
nie ma sie juz z kim klocic, wszyscy sie wykruszyli

użytkownik usunięty
0lcia

Nie jestem żaden typowy, potrafię rozróżniać to co większość nie potrafi, nie wydawaj pochopnych sądów ;P

użytkownik usunięty

Ja też się wykruszam, żegnam póki co.

do nastepnej... konwersacji

użytkownik usunięty

Wolę poznać wroga, nie uważasz że to przydatne?

użytkownik usunięty

Wroga? No proszę Cię... a co takiego homoseksualiści Ci zrobili?

użytkownik usunięty

Przecież piszę o tym już od kilku dni :P Odsyłam do wcześniejszych moich postów na tym forum ;p

użytkownik usunięty

Czytałam je już wcześniej. Nie widziałam żebyś pisał jak Cię skrzywdzili, że uważasz ich za wrogów.
Robili coś przeciw Tobie?

użytkownik usunięty

Tak, zakłócają harmonię mojego idealnego świata xD
Na leczenie z nimi ! Dobrowolnie nie chcą to trza siłą, nie ma że elektrowstrząsy, prochy itp xD A serio - niech robią co chcą ale we mnie mają wroga >:(