Takie filmy mówiące o homoseksualizmie i tym samym propagujące tą chorobę w ogóle nie powinny istnieć bo bycie gejem lub lesbijką nie jest czymś normalnym i dziwi mnie ta wasza wielka tolerancja którą można tłumaczyć tym że żyjemy w czasach wielkiej zgnilizny moralności i mało kto może niestety powiedzieć ale tak szczerze ?jestem człowiekiem moralnym? i tym samym ktoś będąc moralny na pewno nie zaakceptuje wybryków natury jakimi są homoseksualiści bo na Boga nie można wszystkiemu mówić tak a zwłaszcza związkom pomiędzy dwoma mężczyznami czy kobietami bo w końcu natura stworzyła kobietę jak i mężczyznę po to by się łączyli w pary pomiędzy K+M a nie M+M lub K+K
zapewne zostanę teraz zbluzgany przez większość z was za to co napisałem ale wisi mi to bo i tak wiem że w tej sprawie ja mam racje a nie wy i nic tego nie zmieni
To tak jakby powiedzieć, że film o Jezusie nie powinien powstać, bo ciąża bez udziału mężczyny nie jest czymś normalnym.
Podoba mi się w Twojej wypowiedzi użycie słowa "zgnilizna"...towarzysz Gomułka też je bardzo lubił.
Nie mam potrzeby bluzgania, bo wystarczy mi że w tej sprawie ja mam rację a nie Ty i nic tego nie zmieni :)
widze, ze temat bardzo oblęzony xdd chcialam tylko powiedziec, ze homosekualizm nie jest choroba,wiec sie mylisz(mowie do autora tematu).
"zapewne zostanę teraz zbluzgany przez większość z was za to co napisałem ale wisi mi to bo i tak wiem że w tej sprawie ja mam racje a nie wy i nic tego nie zmieni"- skoro Ci to wisi, to po co to zdanie pisales? tak naparwde chciales, aby po Twojej wypowiedzi zorbila sie "burza". Nie kaze Ci tolerowac homoseksualistow, ale pewnie malo o tym wiesz, skoro homo nazywasz choroba. Mialam ostatno o tym 2 lekcje i sporo sie dowiedzialam np.skad sie bierze u ludzi popęd seksualny do osob tej samej plci i wiele innych ciekawych rzeczy. Tobie mzoe tez by sie przydal taki wyklad ^,^ ale oczywscie mozesz byc przeciwny, bo kazdy ma parwo do wlasnych pogladodow, chcialam tylko sprostowac sprawe xD :P
Ksiadz(bo to na religii o tym rozmawialismy^^)wytlumaczyl nam to tak(przedstawie na przykladzie geja):
Gdy np. matka samotnie wychowuje syna albo ma on naparwde slabe kontakty z ojcem, rzadko go widuje itp. wtedy matka zaczyna robic ze swojego dziecka takiego "mami synka". Czesze go, ubiera itp.Chce po prostu zorbic z niego taka mala dziewczynke,jesli by mogla ubrala by mu spodniczke i kiteczki. Taki chlopak dorastajacy wsrod kobiet, ktory nie ma autorytetu wsrod mezczyzny(bo wiadomo, ze kazdy maly chlopiec chce byc taki jak tata a dzieczynka jak mama)po prostu zaczyna miec w koncu dosc kobiet. Nie czuje do nich popędu, poniewaz cale zycie patrzyl tylko na kobiety. W koncu skreca w inna droge i zaczyna sie interesowac mezczyznami.Szuka tak jakby autorytetu, a ze pozniej dochodzi miedzy nimi do kontaktow seksualnych to juz sie zdaza.
Oczywiscie nie dotyczy to wszystkich chlopcow, ktorzy wychowuja sie z mama. Chodzi mi o tych, z ktorych mamusie robia swoje "córeczki"i traktuja jak male biedne dzieci.
Mam nadzieje, ze w miare wytlumaczylam, popieram sie tym, co mowil nam Ksiadz na lekcji, a mysle, ze ma racje, poniewz jest naparwde madrym czlowiekiem no i jako ksiadz(a wiadomo, ze kosciol jest przeciwny)musi cos o tym wiedziec :P
ksiadz wie tyle o homoseksualizmie ile o malzenstwie czyli nic... jak dla mnie kazdy rodzi sie z okreslona orientacja seksualna. i owszem, mozna ja ukrywac przed innymi lub samym soba ale nie mozna jej zmienic...
No coz..ja jednak twierdze, ze ksiadz(ktory rowniez musial skonczyc studia)ma racje lub choc troche racji. Chyba nie mowil by nam tego, jesli nie uwazalby, ze to nie jest prawda. Owszem mowil tez,ze to cos tam przy ciazy, ale juz nie pamietam, ale to, co napisalam rowniez jest prawda, w koncu ksiadz nie "wyssał" sobie tego z palca. Z tym, ze orientacji nie mozna zmienic, a raczje trudno ja zmienic sie zgodze, bo to na pewno prawda. Po prosto z homoseksualizmu nie da sie "wyleczyc"(bo to nawet nie jest choroba). Ale myslisz sie, co do tego, ze ksiadz nic o tym nie wie, bo on raczej musi sie na tym choc troche znac, zwlaszcza jesli robi nam dwu godzinne wyklady :P xdd
wiesz, moj ksiadz na lekcji tez nam mowi duzo rzeczy... ale tak naprawde one wcale nie musza byc sluszne. (czasem wprost bredzi). inny ksiadz sam nam kiedys mowil ze seminarium robi pranie mozgu klerykom.
ksieza czesto wypowiadaja sie o malzenstwie i innych sprawach ktorych tak naprawde nie znaja a tylko o nich gdzies uslyszeli lub poczytali. w koncu seminarium to nie sa studia psychologii. watykan ma utarte poglady na wiele spraw i owe poglady sa wpajane klerykom.
pozdrawiam:)
rowniez uwazam, ze kosciol ma niektore pogladay bynamniej dziwne...^,^
ale coz...sa rozni ksieża, jedni mowia to drudzy tamto. Moze i o wielu rzeczach, o ktorych mowia sami nie sa pewni, czy maja racje, ale mysle jednak, ze ksiadz choc troche mial racji, choc w innych pogladach raczej z kosciolem sie nie zgadzam i czasem mnie dziwia xdd
nie klocmy sie jednak o to, czy ksiaz ma racje czy nie xpp bo to jej bezsensu xpp hi x]
pozdrawiam.xP
Mam pytanie do tolerancyjnej większości. Czemu nie potraficie uszanowac zdania kogos kto uwaza ze bycie gejem jest nienormalne? Kazdy kto ma cos przeciwko homoseksualizmowi jest natychmiast uznawany za faszyste i "heteryka". Reakcje ludzi broniacych homoseksualistów do złudzenia przypominają ataki przysłowiowych "moherowych beretów", a to już nie jest śmieszne.
Tak, trzeba być tolerancyjnym. Np. takie hasełko: "Żydzi, wszy, tyfus plamisty"... Tolerancyjnie tolerujmy. Albo inaczej: "Słowianie to podludzie"... Każdy ma prawo do własnego zdania, w końcu jest tolerancja, czy nie? No to może "Pedały i lesby, leczcie się!" To już wymyślił człek gołębiego serca, a wiec nie tyle tolerować trzeba, co wspierać i propagować.
Ja pierdziele, takie dzieci neostrady powinni gdzieś pozamykać! Co Ci do tego, czy ktoś jest gejem/lesbijką czy nie? Ty się Bogiem zastawiasz??? Bóg to tylko wymyślona postać, jak Harry Potter. Czary-mary i powstał świat... Hahaha... żałosne... Każdy ma prawo żyć, jak chce, a Ty masz gówno do gadania! Ten film wcale nie propaguje homoseksualizmu. Pewnie go nie widziałeś i dlatego wypisujesz takie głupoty. Żaaal!
Przeciez kazdy ma prawo do wyrazania wlasnego zdania i nie trzeba od razu uzywac wulgaryzmow czy wyzywac sie nawzajem. Jednych to odraza innych nie i tyle. O homosekzualizmie mozna dyskutowac wiecznosc i tak w kolko jedni beda mowic, ze to nienormalne a inni beda tego bornic. Ja osobiscie toleruje osoby homo, ale nie narzucam wlasnego zdania innym i moge zrozumiec, jesli kogos ta sprawa drazni czy cos. Homoseksualzim to jedna ze spraw, ktore nie maja konca, bo sa zwolennicy jak i przeciwnicy.
Wiecie? Mam pomysł. Skończcie ten temat bo ta dyskusja i tak do niczego nie doprowadzi :-)
wlasnie to napisalam xdd ten temat nigdy sie nie skonczy, bo kazdy ma swoje racje i powtarza je w kolko ^,^
A ja ci gościu o homofobicznych skłonnościach powiem tak mam dwóch kolegów gejów zakochanych w sobie do upadłego za miesiąc zamierzają zawrzeć małżeństwo w Czechach a Ja mam być świadkiem jednego z nich i z wielką radością się zgodziłem na to co mi zaproponowali jako że obaj są moimi dobrymi kolegami. Innymi słowy wal się człowieku to Homofobia i nietolerancja są Chorobami a nie miłość dwojga ludzi ty P@#$%^!!!
No to tyle co chciałem powiedzieć życzę miłego dnia:)
A ja uważam, że coś takiego wypacza znaczenie słowa miłośc. Jest to odchył od normy. Natura w wielu dziedzinach swojej "twórczości" robi dziwne rzeczy (np. ludzie rodzący się bez kończyn itp.) Nie żebym miał coś przeciwko temu, wnerwia mnie tylko to, że wiekszosc ludzi oburza sie jesli ktos powie ze bycie gejem jest nienormalne (a ma całkowita racje)
Święte słowa. Od zawsze tak było: dla kromaniończyków "nienormalni" byli neandertalczycy, dla Greków "nienormalni" byli Etruskowie, katolicy uważali albigensów za nienormalnych, Aryjczycy nienormalność znajdowali u Żydów i Słowian, KKK u Murzynów... Nienormalna jest tez Wenus z Milo, bo nie ma wspomnianych kończyn górnych. Wreszcie nienormalni są geje. Dlaczego? Bo kolega to wie na pewno i tą wiedzą się uprzejmie dzieli z całym światem.
heheheh, dobre:)) ja sie tez nie czepiam, gej nie gej, wsio mi jedno:)
uważam, że homoseksualizm istniał od zawsze, od powstania świata, tak jak hetero, widać po zwierzętach ;)
autor tematu gdzieś napisał, że wie co dobre,a co złe..widać próbował bycia gejem, i mu nie podeszło:) no bo skoro wie, to musiał przeżyć i doświadczyć, bo to nie tak jak z narkotykami,nie musze ich próbować, wystarczy co mówią naukowcy...tu takich dowodów nie mamy, trza było na własnej skórze,co?:) hihih już widze jego mine jak to czyta:D
pozdro
A gdzie tu odniesienie do tego co napisałem? Bo chyba nie wenus z milo? Nie rozumiem czemu wedlug ciebie nie moge miec własnego zdania na ten temat, zdefiniuj okreslenie "norma". A popisy odnosnie watkow historycznych pozostaw dla kogos na kim zrobi to wrazenie.
Nie istnieje jedna, ponadczasowa norma. Normy się zmieniają, podobnie jak przeświadczenie o tym, co jest, a co nie jest właściwe. Dla mnie "norma" powinno być uznanie/akceptacja wszelkich odmienności, które nie są agresywne wobec innych.
Czy możesz mieć własne zdanie? Najwyraźniej możesz, skoro je formułujesz.
Ale Twoje zdanie jest takie: "powiem wam, ludkowie, kto jest, a kto nie jest normalny, bo ja to wiem...."
A skąd? Nie wiadomo. Iluminacja z kosmosu?
"powiem wam, ludkowie, kto jest, a kto nie jest normalny, bo ja to wiem...." - upraszczanie, aż za nadto - nigdzie tak nie napisłaem.
"Dla mnie "norma" powinno być uznanie/akceptacja wszelkich odmienności, które nie są agresywne wobec innych." - pomyliło ci się chyba z tolerancją ponadto to czysta hipokryzja - odnośnie ostatniej części twojej wypowiedzi.
poniżej definicja z wikipedii
"NORMA STATYSTYCZNA - za normalne uważa się to, co częste, najbardziej powszechne w danej populacji"
Ta "norma statystyczna" za bardzo tutaj nie pomoże. Bo, zgodnie z podaną przez Ciebie powyżej definicją, ludzie z Rh- są nienormalni.
Nie bron tych z Rh-, oni są jak pedofile i pedały... Ta sama banda odszczepieńców. Fuj.
To jest właśnie "umiejetnosc wlasciwej interpretacji" :). Idac waszym tokiem myslenia powinnismy tez uznac za normalnych pedofili, morderców, gwałcicieli itp. po co mamy ich zamykac w wiezieniach....jak wolnosc dla wszystkich to dla wszystkich.
W sumie to zapomniałem, że dzisiaj bardzo modne jest być gejem a jeszcze modniejsze, bronienie ich przed takimi jak ja :)
Interesująca logika: skoro tacy "nienormalni" mordercy zasługują na karę, to przecież homoseksualiści tak samo... A dlaczego? Tego już nie powiesz? Bo zabijają? Gwałcą? Rabują? A może tylko dlatego, ze ich nie lubisz?
CHODZI O TO, ŻEBY W RAMACH NASZEJ WOLNOŚCI NIE KRZYWDZIĆ INNYCH, TO SĄ GRANICE NASZEJ WOLNOŚCI. ZATEM GLUPIM PRZYKLADEM JEST PEDOFILIA, GWAŁTY CZY MORDERSTWA.
Acha... czyli bardziej "normalny" jest wielbiciel piłki nożnej niż szachista... Wiesz... statystycznie rzecz biorąc...
Wśród Twoich ulubionych wyłącznie Wahlberg i Pudzianowski.
Bracie! Wyjdź z ukrycia! Jesteśmy z Tobą ;>
Ja do tej całej bezsensownej dyskusji chciałem dodać, że na początku lektury tej niezmiernie interesującej dyskusji twoja postać kojarzyła mi się z przyrodnią siostrą długiego romana, lecz potem zorientowałem się że jesteś facetem (zmyliły mnie też twoji ulubieni aktorzy i filmy - wiesz takie troche pedalskie). Teraz uważam że jesteś żałosnym onanistą który chciałby byc homo lecz się tego boi, a najlepszą obroną przed strachem jest atak, byle tak dalej...
Ogólnie cała zawartość tego wątku powinna być skasowana jak najszybciej, ale jeżeli tos woli kłucić się proszę bardzo. Lepiej takich ludzi jak autor wątku powinno się ignorować.
To co ty uwazasz mało kogo interesuje (moze z wyjatkiem twojej mamy). A wniosek wyciagniety przez ciebie to po prostu szczyt dedukcji :) brawo :)
"i tak wiem że w tej sprawie ja mam racje a nie wy i nic tego nie zmieni"
Skąd ta pewność? Kosmici Ci to przekazali?:)
A nie, wiem!!!! Ksiądz z Twojej parafii Cie o tym zapewnił!!!!:):):)
Pytasz, dlaczego ten film powstał....Przepraszam, a dlaczego miał nie powstać?? Jeśli będziesz miał swoją wytwórnię debilu, to będziesz decydował, jakie filmy powstaną, a jakie nie!
O reszcie twoich poglądów nie chce mi się pisać, szkoda czasu, nerwów, energii i kilobajtów, zrobili to już niektórzy, a i tak nie sądzę, żeby to cokolwiek w twoim pustym, zapewne łysym łbie zmieniło...
:-) Że wrócił, to za dużo powiedziane. Wpadł przelotem. Ale wróci, wróci... Pozdrawiam!
nie czytałam całego forum i twoich odp. ale ten głowny post czytałam, i stawiam pytanie: jak homoseksualizm moze byc choroba? badania juz dawno wykazaly ze homoseksualista rodzisz sie, a nie podczasz dojrzewania buzuja ci hormony czy co, a takie filmy jak ten POKAZUJA ZE KAZDY MOZE KOCHAC! I nie powoluj sie na Boga bo nawet jest powiedziane przez kościół, że ludzie stworzeni są do tego (m.in.) aby darzyć sie miłoscia, oczywiscie ze kosciol nie popiera homo... ale mi tutaj chodzi o te uczucia!
nie mozesz zostac zbluzgany , bo kazdy ma swoje zdanie rozumiem ze jestes jakims homofobem ;]
kurde... moj brat jest wybrykiem natury;|;|:( help!
xDDDDD
Również nie przeczytałam całej rozmowy, ale to, co zdążyłam zauważyć to... dobry Boże, jacy ludzie są zacofani!
Jestem absolutnie hetero, ale co mi przeszkadza, że inni wolą własną płeć? Powtarzam to, co zapewne już napisane zostało: To nie jest choroba! Jeden lubi klapki w ciapki a inny w paseczki, i co? Mamy za to któregoś zabić czy jakoś pokazywać mu jego niższość? Rozumiem, że nikt nie powinien chodzić z transparentem, żadna para homoseksualna nie powinna migdalić się na środku ulicy, ale to samo dotyczy par heteroseksualnych.
Znaleźli się tutaj i zagorzali chrześcijanie. Kochani moi, ostatnio było głośno o księdzu, którego przez bodajże 13 lat broniono przed prawdziwym zarzutem molestowania młodych chłopców. A takich znajdzie się wielu.
Niektórzy (ok, jeden "pan") tutaj wydają się być głupsi niż starsi. Powołują się na "30 lat temu to było lepiej"... Jasne. To, że w Polsce nie było wielu ludzi z internetem itp., wytwórcy filmów mieli inne tematy i mniej odwagi nie znaczy, że tego nie było.
Skończę tutaj, pozostawiając innym ten temat.
Irronia
hehe,klapki w ciapki i paseczki to raczej niezby dobre porównanie,powiedziałabym raczej że jeden rodzi się blondynem,drugi brunetem,mogą oczywiście zmieniać kolo włosów ale w efekcie i tak będą mieli naturalny kolor odrostów,ale co do reszty oczywiście się zgadzam
nie chce nikogo urazic,ale chyba musze co za kompletny debil zalozyl ten temat?gej czy lesbijka to taki sam czlowiek jak kazdy inny.wkurza mnie takie rozumowanie,co moze najlepszym wyjsciem jest pozabijac tych ludzi ;/a gdzie nasza tolerancja? eh.... ;/ cudowna historia wielkiego uczucia:)skoro nie podoba sie komus milosc pomiedzy dwoma mezczyznami to po co oglada ten film ;/ jak mi sie cos nie podoba to daje sobie z tym spokoj ;/FILM JEST CUDOWNY!!!!!!!!!!!!!
własnie, chyba ten kto miał oglądac ten film, wiedział, że jest on o gejach, a skoro jest temu przeciwny to po, co w ogole go oglądał sie pytam!?
O takich sprawach dość trudno dyskutować, bo przeciwnicy homo zawsze bedą na 'nie' i nie da im sie po prostu wytlumaczuc, ze to jest także miłość. Oczywscie ja nie zabraniam komuś ich 'nienawidzic' i nie każe teraz kazdemu akceptowac homoseksualistów.