Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Kiedy serial Star Trek zostanie wyemitowany w TV?

Kiedy serial Star Trek zostanie wyemitowany w TV?

...ktory z poczatkiem maja br. zakonczyl swoje 10-cio letnie niepodzielne komediowe panowanie na antenie stacji NBC. Jesli ktos znalazlby w ramowkach innych programow telewizyjnych rownie godne polecenia seriale, to bardzo bym prosil o podzielenie sie tym z forumowiczami ze strony http://www.friends.forum.prv.pl/ ,...

Mam dużą prośbę do czytelników forum. Poszukuję od dłuższego czasu filmu Nawiedzony z Kate Beckinsale. 30 czerwca o godz. 20 bedzie on emitowany na kanale Ale Kino. Niestety nie mam dostępu do tego programu. Czy mógłby ktos nagrać mi go na kasetę video i przesłać? Oczywiście pokryję wszystkie koszty. Proszę o...

Dziś o 23.05 ( wcześniej oczywiście nie wypada...) na Dwójce można zobaczyć Dekalog Kieślowskiego. Polecam :)

Co myślicie o powtarzających się filmach które tylko zaśmiecają cały filmweb? np. Chen shi lie ren - jest bardzo wiele innych, ale nie pamiętam tytułów.

Pamiętacie zamach w Madrycie. W związku z żałobą narodową zamiast Scary Movie w najprawdopodobniej środę na Polsacie był film z K.B. który wcielił się w postać ok. 30 letniego chorego umysłowo mężczyzny a jedynym jego przyjacielem była ok.11 letnia dziewczynka która nie chce by jej przyjaciel został oddany do...

W ustawie o radiofonii i telewizji jest takie oto sformułowanie : "Za używanie odbiorników radiofonicznych oraz telewizyjnych pobiera się opłaty abonamentowe.")
Czy zatem komputer + karta tv to odbiornik telewizyjny (w tym radiofoniczny)? Ciekawe prawda?

No i po co te znaczki : zielone, żółte i czerwone? Przecież psują jakość filmu. Nieźle się ogląda nocne akcje typu wykol oko i taki strzał żółtym znakiem drogowym (lub czerwonym)...
Ja rozumiem, że kropelka krwi wymaga znaczka, ja rozumiem że jak ktoś głośniej krzyknie to wyskakuje znaczek czerwony, ale nie rozumiem...

więcej

Co pewien czas na kanale Europa Eurpa można obejrzeć filmy Kusturicy. Dziś np. "Czas Cyganów " , a wcześniej dość często powtarzany był film " Tata w podróźy służbowej ". Myślę, że warto poprzyglądać się propozycjom tego kanału, aby znaleźć perełki.