Nie potrafi grać, za grosz talentu, ciągle jedna mina i zero emocji na jej twarzy.
Masz racje. A książka mnie strasznie wciagnela. To jedyna ksiazka ktora przeczytalam do konca. A Jennifer jest lepsze od Kristen. Na pudelku było, że Kristen chciała miec to co ma Jennifer, wiec nawet Kristen sie przyznała, ze Jennifer jest lepsza :D
Mnie też się nie podoba jej gra aktorska... Na pewno nie zasłużyła na 43 miejsce w rankingu...
Nie do końca ma takie samo zdanie jak ty. Dał 1 żeby jej obniżyć średnią. Napisał że nie zasługuje na 1.
Ty chyba nie potrafisz czytać.
Napisał, że nie zasłużyła na 43 miejsce w rankingu, a nie na 1.
A skoro nie podoba mu się jej gra aktorska, to ocenił ją za grę.
Z resztą...
Długo masz zamiar jeszcze się ze mną kłócić? Jeśli myślisz, że zmienię co do niej zdanie to się grubo mylisz, nic nie wsurasz ciągłą krytyką mojej oceny.
Jennifer jest moim zdaniem jedną z najlepszych aktorek młodego pokolenia. Potrafi dobrze wybrać sobie filmy, bo gra i w mega produkcjach, które zapewnią jej rozgłos ("Hunger Games") i w filmach, w których może pokazać swój TALENT aktorski ("Winter's Bone"). Poza tym była już raz nominowana do Oscara i wszystko wskazuje na to, że w tym roku również zostanie.
dziewczyna,która w wieku 19 lat została juz nominowana do oskara (za świetny zresztą film winter's bone) i najprawdopodobniej w tym roku powtórzy ten wyczyn nie umie grać?!! Hola,hola, musisz chyba się poważnie nad sobą zastanowić i swoimi umiejętnościami oceny gry aktorskiej...
Wiem jak oceniam i to moje zdanie, nie dociera to przeczytaj sb wyżej co już raz napisałam, że nie musi mi się podobać to samo co wam! Więc ty się musisz chyba nad sobą zastanowić skoro nie dociera do Cb, że nie wszystkim podoba się to co Tb! ;/
dociera do mnie, ale co innego nie lubić jakiegoś aktora, a co innego mówić, że ktoś ma za grosz talentu - mimo, że ludzie o dużo większej wiedzy na temat kinematografii, zdążyli taką osobę docenić (nominacja) - oznacza to, że nie masz Ty za grosz szacunku do ludzi o większej wiedzy i zasługach dla kina niż Ty, i za grosz pokory, myśląc że Twoje zdanie nt czyjejś gry jest więcej warte niż tych ludzi - przypominam napisałaś, że ma za grosz talentu, a nie że Ty jej nie lubisz, czy Ciebie nie przekonuje lub denerwuje jej gra. Przesądziłaś.. zero pokory i nos zadarty znacznie wyżej niż powinien...abstrahuje od tego czy sama ją lubię czy nie, ale doceniam że w tak młodym wieku osiągnęła za swoją pracę tak wiele - to coś oznacza i na pewno nie to, że gra jak kołek...
teraz Ty rozumiesz? nie chcę, żebyś miała to samo zdanie - możesz sobie jej nie lubić, ale nie pisz, że jest złą aktorką bo to nieprawda !
Moim zdaniem jest złą aktorką i zdania nie zmienię tylko dlatego, że taka snobka jak ty bd mi truła nad głową...
Jakoś moich ulubionych aktorów też ludzie tu krytykują i ja się z nimi nie kłócę jak głupia ( nie wiem czy dociera ? ).
Więc czego Ty się kłócisz ze mną?!
Mam prawo do swojego zdania o niej i swojego komentarza na jej temat, po to są tu właśnie fora, więc nie wtryniaj nosa w moje zdanie, bo ja i tak swojego nie zmienię.
To kołek i tyle!
Dłużej się z Tb nie bd kłócić, bo mam dość Twej niedorzecznej osoby!
Żegnam!
Chcesz to możesz odpisać, ja już Ci nie odpiszę, bo do Ciebie i tak nie dociera, że każdy ma prawo do swojej oceny i swojego komentarza!
ŻEGNAM FOREVER
o rany, ale się uśmiałam.. skoro tak bronisz prawa to wyrażania swojego zdania, to pogódź się z tym, że ktoś może mieć swoje zdanie o Twojej opinii..
widzę, że nie masz argumentów oprócz tych ad personam (snobka, głupia, niedorzeczna). no i najpiękniejsze żegnam forever!! buahaha - cofam to o braku pokory, przy Twoim wieku biologicznym czy tez mentalnym brak pokory jest naturalny).
oczywiście net, jak papier wszystko przyjmie, nawet Twoje opinie, ale musisz się liczyć z krytyka ze strony innych i nie jest to ani niegrzeczne, ani bezsensowne, po prostu po to są fora.
zdania nie zmieniaj, chociaż przecież po to jest dyskusja, żeby się nad sobą zastanowić (wiesz inteligentny człowiek zadaje sobie od czasu do czasu pytania typu a może się mylę, a inni maja rację), ale spoko lepiej innych powyzywać od snobów, założyć ręce, skończyć dyskusję zwrotem - zdania nie zmienię, bo nie - i pożegnać się gimnazjalnym żegnaj forever. gratuluję! i pozdrawiam
Boże! Co to za język? Niektórzy powinni wrócić do książek i zostawić internet w spokoju... Później tacy na maturze czy licencjacie piszą "Cb", "bd", "żegnam forever". Czy naprawdę tak trudno używać pełnych słów i języka polskiego?
Czyli teraz zaprzeczasz sama sobie. Skoro są fora, to każdy ma prawo do swojej wypowiedzi, obiektywnej bądź nie.. i jeśli mnie, albo komuś innemu nie podoba się Twoja ocena, to możemy ją skrytykować.. przeczytałam posty i tak szczerze, to Ty atakujesz każdego, kto ma inne zdanie niż Ty.. my bronimy swoich racji... ale nie oszukujmy się, odrobina kultury nie zaszkodzi.
Masz prawo do swojego zdania, ok.Tylko porównaj sobie grę Stewart (którą lubię) do gry Lawrence (którą uwielbiam).Kristen zawsze ma tą samą minę, a w Przed Świtem jej mimika twarzy wyraża 'coś tu śmierdzi' albo 'ten film chyba nie wypali'.Poza tym, warto się zastanowić dlaczego Lawrence często się nie uśmiecha - być może takie ma role?! W Igrzyskach Śmierci właśnie taką miała - czytałam wszystkie części.Rzadko się tam uśmiechała.
Kolejna antyfanka Lawrence, która uważa, że Kristen to cudo i gra o 100 razy lepiej...
To ja mam takie pytanie po co ty im odpowiadasz ? Pieklisz się jakby to co uważają inni było ważniejsze, a ty próbowała przekonać siebie samą.
Zarowno ta, jak i wczesniejsze Twoje wypowiedzi są tak samo glupie i beznadziejne jak Twoja ocena gry aktorskiej obu aktorek. Obawiam sie, ze nawet za 30 lat, Kristen nie bedzie tak dobra aktorką jaką jest Jeniffer obecnie. Po prostu brak jej talentu . . .
Abstrahując od tematu, dlaczego większość ludzi na filmwebie uważają, że Oscar jest wyznacznikiem "jakości" aktora, jest dużo innych, "ciekawszych" nagród. A poza tym, jeśli ktoś dostał nominacje to nie można go nisko ocenić?
tak, tylko że oprócz nominacji do Oscara ta dziewczyna zdobyła w tym roku następujące nagrody - Amerykańskich Krytyków Filmowych, Złotego Globa i Gildii Aktorów... tzn że te nagrody nic nie znaczą?
oczywiście że wszystko można, można też deprecjonować laureatów nagrody Nobla, mówiąc że tak naprawdę nic nie umieją.. tyle tylko że moim zdaniem takie podejście świadczy o ignorancji lub braku pokory.. można nie lubić laureatów różnego rodzaju nagród, ale to trochę aroganckie uznawać, że to nic nie znaczy, nie jest żadnym wyznacznikiem czyich dokonań... jednak zazwyczaj wybierający laureatów moją ciut większe pojęcie o tematyce niż my
żebyś mnie dobrze zrozumiał, nie chodzi o bezkrytyczne przyjmowanie zdania Akademii, ale uznawać że osoba nominowana gra jak kołek drewna (lub np laureat nagrody Nobla, powiedzmy taka Szymborska jest grafomanem - tylko dlatego że nie trafiają do mnie jej wiersze) świadczy o czyimś lekceważącym podejściu do jakichkolwiek autorytetów i totalnym braku pokory czy też próżności..
tyle ode mnie, pozdrawiam
Pisałem o Oskarze, oczywiście on jak i choćby Globy znaczą wiele, chodziło mi bardziej o to - "A, ten aktor ma nominacje, to trzeba mu strzelić 8 albo i 9" - zamiast kierować się własnym zdaniem, dajemy wysoko bo inni też dają. Wracając do tematu, ewidentnie autor kieruje się niechęcią do aktorki a nie ocenia jej umiejętności. Sam mam kilku takich aktorów, którzy mnie irytują ale nie twierdze, że grają jak "drewno", co więcej - są całkiem nieźli.
cieszę się, bo wychodzi na to, że się całkowicie ze sobą zgadzamy :)) mi z całą pewnością też nie chodzi o to, żeby ślepo podążać za czyimś zdaniem.
Może i nie umie grać ale za to twarz śliczna xDD
Jest ozdobą każdego filmu w którym występuje i dlatego 10 się należy xDD
Że jest ładna to się zgodzę i szanuję w przeciwieństwie do innych Twoje zdanie, że dajesz jej 10, bo tak Ci się podoba, za to do ajna3 i Anaissa dociera, że każdemu podoba się co innego i że każdy ma tu prawo wyrażać swoje zdanie.
Dociera do mnie że każdy może lubić co innego. Nie dociera do mnie tylko to jak o Jennifer można napisać Kołek drewna.
Żegnam.
Każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie, więc i każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie o twoim zdaniu. Dając 1 Jennifer Lawrence i nazywając go kołkiem drewna podładasz się niemal każdemu kto ma jakiś gust. Ja Kristen Stewart nie dam 1, mimo, że w mojej opinii ona grać nie potrafi, ale jeżeli zostanie obsadzona w odpowiedniej roli (czyli narkomanki, prostytutki w depresii) to będąc sobą jest dosyć wiarygodna, w innych rolach np. Śnieżki jedyne co robi to denerwuje swoją obecnością na ekranie.
Tak dostał... Ale jakbyś nie zauważyła Oscary to GÓWNIANE NAGRODY! Zauważyłem to po tym jak nie chcą przyznać jej Ianowi McKellenowi... Po prostu wredne bo jest HOMOSEKSUALISTĄ? Mam takie uczucie zaje*** przyznawcom nagród
Dostał 2 nominacje do Oscara, wielu aktorów dostało kilka więcej nominacji i nie dostali Oscara też, więc dlaczego uważasz, że jest to spowodowane jego orientacją? Dziwi mnie takie myślenie :// Edward Norton miał 2 nominacje, Nick Holte - 3, Leonardo DiCaprio - 3. Mogłabym tak wymieniać w nieskończoność, ale jaki w tym sens?
oh god why ?
Najbardziej rozbawił mnie wątek na temat tego, że Kristen potrafi pokazać emocjię - HAHAHa
Zanim ktoś zacznie nazywać Jen kołkiem, bo mu się Igrzyska Śmierci nie podobały, to polecam obejrzeć Winter's Bone ..
ahh te trolle ;)
Nie wiem ile razy łapałam sie za głowę czytając posty w tym temacie.. Myślałam że jeśli ktoś już mówi że Jen jest kołkiem to ma jakieś dobre argumenty na potwierdzenie swojej opinii i nie ocenia tak wysoko Kristen 'wiecznie otwarta gęba' Stewart... Szczerze, aż brak słów... Jeżeli jedynym argumentem tutaj jest 'spójrz na jej zdjęcia' to serdecznie pozdrawiam... Obejrzałam z nią chyba 4 filmy, Igrzyska, Winter's Bone, House at the end of the street oraz Silver Lining Playbook i z czystym sumieniem dałam jej 8... Wg mnie jest jedną z najlepiej zapowiadających się aktorek młodego pokolenia, Kristen może jej buty czyścić... No i nie na darmo Kristen dostaje nominacje do Złotych malin dla najgorszej aktorki, a Jen do Oscarów xD nawet jeśli oscary to gówniane nagrody, to przynajmniej nie dostała nominacji dla najgorszej aktorki xD więc o czym w ogóle ta dyskusja? :D