Jennifer LawrenceIII

Jennifer Shrader Lawrence

8,2
99 435 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jennifer Lawrence

Nie potrafi grać, za grosz talentu, ciągle jedna mina i zero emocji na jej twarzy.

kulusinio

Nie jestem jedyną osobą, która tak uważa... ;p

Lenkaaa_93

No ale zakładam ,że wasze zdanie ,że oscary zeszły na psy wywodzi się stąd ,że kiedyś tam wasz ulubiony film , aktor itd nie dostał oscara i od tamtej pory uważacie ,że cała ta gala nie ma sensu, zgadza się? :P

kulusinio

W moim przypadku nie, od zawsze nie uznaję Oscarów ;p
Nigdy nie kibicowałam żadnej osobie, ani żadnemu filmowi nominowanemu do Oscara, bo tak szczerze to te nagrody są mi obojętne.

Lenkaaa_93

No chociaż taka odpowiedź ma sens. Albo się jest za kimś albo w ogóle ma się to gdzieś.. :P

kulusinio

Dla mnie nie ma znaczenia czy np. film który lubię dostaje jakieś nagrody czy nie, w końcu od tego czy dostanie nagrodę czy nie moje zdanie o tym filmie się nie zmieni ;p
Więc jaki sens miałoby żebym się interesowała tymi wszystkimi konkursami i nagrodami?
Chyba żaden ;p

Lenkaaa_93

Czysta satysfakcja :) nic więcej

użytkownik usunięty
kulusinio

Nie nie zgadza się... I dodam to tego wątku jeszcze jeden przykład i w dodatku są to tegoroczne "byłe Oscary". No więc (już pisałem to w jakimś wątku) Hopkins, gdyby nie pojechał AKADEMIĘ swymi słowami, pewnie dzisiaj by miał na półce następnego Oscara. Taka PRAWDA o Oscarach, a jeżeli nie wierzysz to podeśle Ci link na którym pojechał całą AKADEMIĘ :-D. Więc jakby co napisz mi to Ci prześle link :-D

Widziałem widziałem :P no ale wypowiedź Hopkinsa może być poprostu żalem do akademii ,że ich tak ,,pocisnął'' :P

użytkownik usunięty
kulusinio

Samą prawdę powiedział ;D. Teraz go jeszcze bardziej szanuję^^

Lenkaaa_93

Kołek to jest Ryan Gosling albo Mark Wahlberg. A z kobiet Kristin Stewart. Jennifer jest świetna.

Lenkaaa_93

Kristen, gratulujemy Złotej Maliny.
Jennifer, gratulujemy Złotego Globa i Oscara!
Jennifer to faktycznie "kołek drewna", gra tak beznadziejnie, że dostaje Oscary...

gloryy

Cieszę się z Twej radości ;D

Lenkaaa_93

Serio? To są ludzie którzy uważają to drewno GRA?
http://www.youtube.com/watch?v=1vlQd9w0w_4

Viotki

Wybacz, ale nie dociera do mnie Twa wypowiedź, sformułowałaś ją w taki sposób, że za chiny tego nie zrozumiem...

Lenkaaa_93

Po prostu wejdź na linka i się dowiesz

Viotki

Wszystko to już widziałam i co ?
To, że zaczniesz mnie przekonywać do swojego zdania nie znaczy, że zacznę myśleć tak jak ty przez jeden głupi filmik ;)

Lenkaaa_93

Gdzie cie przekonuje? Nigdzie cie nie nie przekonywałam. Jestem po prostu w szoku, że ktoś uważa, że Stewart dobrze gra wykonując jedynie trzy gesty : sapanie, przeczesywanie włosów i wieczne otwieranie gęby to tyle z mojej strony, miłego wieczoru :)

Viotki

Jennifer za to jest ciągle naburmuszona, z mojej strony tyle ;)

Lenkaaa_93

a jaki oglądałaś film z Jennifer? Igrzyska tylko? xd Masz rację powinna się śmiać na arenie, gdy obserwowała śmierć tylu ludzi.. Ciekawa dedukcja

gloryy

Nie wiesz więc nie wyciągaj wniosków ze swych genialnych przypuszczeń ;)

Lenkaaa_93

Nie wiem, dlatego pytam...

gloryy

Powinnaś napisać 'stwierdzam fakty' to bardziej pasowałoby do twojej powyższej wypowiedzi.

Lenkaaa_93

zauważyłaś znak zapytania na końcu? Później to było przypuszczenie... A Ty innym zarzucasz, że nie potrafią czytać ze zrozumieniem?

gloryy

"Masz rację powinna się śmiać na arenie, gdy obserwowała śmierć tylu ludzi.. Ciekawa dedukcja"
Wiedzę, że sama nie wiesz co piszesz ;)
Jeśli gdzieś w tym wyciągniętym przez Ciebie wniosku miał być znak zapytania to chyba go zjadłaś ;)

Lenkaaa_93

Nie widzisz wcześniejszej części mojej wypowiedzi?

gloryy

Właśnie widzę, że sama sobie na nią odpowiedziałaś i o tym piszemy, i pomyśleć, że ty mi wytknęłaś, że nie potrafię czytać ze zrozumieniem... Zabawne ;)

Lenkaaa_93

Nie odpowiedziałam, to jest przypuszczenie.
I kto nie umie czytać ze zrozumieniem?

gloryy

Jakbyś napisała to w ten sposób, że pokazałabyś, że to tylko Twoje przypuszczenie to bym zrozumiała, ale ewidentnie widać, że nie potrafisz przekazywać w słowach tego co chcesz przekazać, pozdrawiam ;)

Lenkaaa_93

Więc w jakich filmach widziałaś Jennifer?

Anaissa

W igrzyskach i coś tam z domem w tytule, no i mam zamiar obejrzeć Poradnik do którego mnie tak przekonujecie, ale jakoś się do niego zabrać nie mogę...

Lenkaaa_93

Różna są zdania o Igrzyskach, aczkolwiek według mnie dobrze odwzorowała postać Katniss z książki.
Rola w Poradniku - bardzo dobra.

Lenkaaa_93

nie ma co się męczyć skoro nie lubisz Jennifer. Moim zdaniem to jedna najbardziej uzdolnionych aktorek młodego pokolenia, która dopiero zaczyna swoją karierę, a osiągnęła już tak wiele. Te nagrody mają jednak jakieś znaczenie...

Lenkaaa_93

obejrzyj coś starszego.. filmy o których wspominasz to rok 2012 a przed tymi filmami mamy jeszcze " Do szpiku kości" (za rolę w tym filmie była nominowana do Oscara), "The poker house" oraz "Granice miłości" . Wszystkie trzy filmy są mocnymi dramatami.

Viotki

Hahaha to mówi wszystko o jej wielkim talencie :P
padłam :D

Viotki

Hahahaa co ona ma skurcze porodowe czy co?? :D

Anaissa

Jak dla mnie to powinna zacząć pracować w salonie fryzjerskim i tam czesać włosy.

Lenkaaa_93

zgadzam sie kołek drewna na poziomie kirsten

smyk3ns

Dla mnie jest bardzo zwyczajną osobą, nic nie udaje w jej grze jest mało grania potrafi swobodnie wejść w postać. W filmie za który dostała Oskara była tak ciekawą osobą że głównie dzięki jej film jest tak ciekawy i dobry.
Dla mnie nie ma znaczenia co ona robi poza ekranem. Na gali też nie grała tylko była sobą. Mam nadzieje, że taki osób w kinie będzie więcej. A nie jak polscy aktorzy którzy nie wiedzą co to jest aktorstwo a uważają się za pępek świata.
A do tych co uważają ją za kołek też bym chciał być takim kołkiem, że w takim młodym wieku bym był gwiazdą światowego kina :)

Lenkaaa_93

A kim ona właściwie jest oprócz tego że aktorką bo nigdy o niej nie słyszałem ani nie widziałem?

Lenkaaa_93

Zarejsterowałam się właśnie po przeczytaniu całej tej polemiki, która wzbudziła takie emocje. 
Droga Lenko (mogę się do Ciebie tak zwracać?) zgadzam się z tym, że to tylko i wyłącznie Twoja opinia i że masz prawo poczuć się zaatakowaną przez innych, ale nie dziw się zbytnio. Wyraziłaś się bardzo negatywnie, co więcej nie ma w tym za grosz merytorycznych przesłanek, konstruktywnej krytyki, jest tylko opinia nie poparta żadnymi argumentami. Dlatego inni mają prawo wyrazić swoje niezadowolenie i pytanie, skąd taka ocena? Twoje słowa są bardzo krzywdzące już nie tylko od strony aktorskiej, ale również ludzkiej. Czytałam, że chciałabyś związać swoją przyszłość z psychologią, więc o takich opiniach musisz zapomnieć raz na zawsze, jeśli rzeczywiście chcesz być fachowcem w tej dziedzinie. 

Ale przechodzę do meritum sprawy. "Klocek drewniany". Odpowiem pewnym cytatem, który zapiasałam lata temu na wykładach pewnego właśnie krytyka filmowego. 
"Absolutnie każdy człowiek posiada swoją paletę uczuć, które okazuje na tyle, na ile pozwala mu jego osobowość oraz poczucie wewnętrznego wstydu. Ma mimikę, spojrzenie i gesty, które potrafi pokazać na scenie teatralnej czy przed kamerami. Dlatego nie można go nazwać drewnem bez czucia, kawałkiem kloca czy bajkowym nieżywionym Pinokiem. 
Jednak nie każdy rodzi się z naturalną umiejętnością wyrażania siebie bez poczucia, że obnaża się przed innymi. Nie każdy potrafi przenieść słowo pisane na ekran lub scenę. To jest właśnie talent aktorski."

Jennifer posiada talent aktorski, może jeszcze nieoszlifowany, nieuksztaltowany, pewnie wymaga jeszcze wielu prób filmowych i oby teatralnych; z całą pewnością Oskar mógł pójść do lepszej aktorki, ale nazywanie jej kawałkiem drewna czyni z Ciebie Lenko bardzo niskich lotów odbiorcą już nawet nie aktora, ale samego człowieka. Twoja opinia jest bardzo subiektywna i dobrze, ale również nierzeczowa, niesprawiedliwa i z gruntu słaba. A słaba krytyka jest zwykle traktowana niepoważnie, jej autorzy również. 
Pozdrawiam.

AineRizz

Bardzo fajna odpowiedz, w pelni sie zgadzam. Jednak bym zbytnio nie liczyl na to, ze Lenkaaa_93 cokolwiek z tego wezmie do siebie...

filip88

Nie, nawet nie liczyłam, to tylko moja opinia na bardzo krzywdzące postrzeganie innych. Cieszę się jednak, że odpowiedź się spodobała. :)

AineRizz

jeśli specjalnie dla tej wypowiedzi zarejestrowałaś się tutaj, to chwała Ci za to :)

CiSzA_2

Dziękuję , ale nie ma niczego odkrywczego w moich słowach, po prostu to moja osobista niezgoda na takie potraktowanie kwestii aktorstwa Jennifer. Lena wysunęła śmiały wniosek, który przedstawiła ochoczo i pełna wewnętrznej radości oraz nadziei, że opinia zostanie dobrze przyjęta. Kiedy tak się nie stało, postanowiła odgrywać rolę nonszalanckiej osoby, której nie zależy na dyskusji, a jednocześnie brnie w nią bez końca.

Wracając jednak do samej Jennifer. Nie należy do jakiś super aktorek, jest jeszcze młoda, może bardzo dużo osiągnąć, a może niedługo koniec jej kariery? Tego nie wiem, ale dostrzegam różnicę w jej grze od gry innej wspomnianej tu aktorki. Jest taki moment w „Pamiętniku…”, kiedy Tiffany spotyka Pata, a on rzuca krótkie spojrzenie na jej biust. Potem ona odchodzi, ale z jak wymownym spojrzeniem. Jest powaga na twarzy, owszem, ale i jaka figlarność, coś, co zapowiada, że to nie koniec tego spotkania. I analogicznie pierwsze spotkanie Belli z Edwardem (tak oglądałam Sagę, żeby mieć jakiś ogląd). Puste oczy u tej dziewczyny. Kurcze, spotyka z założenia przystojnego wampira, w którym się zakocha i zupełnie tego nie widać. Patrzy na niego jak na bułkę w sklepie.
Oczywiście, moje odczucia i osobisty odbiór każdego obrazu może zamazać całość i prawdziwość aktorstwa, ale ja tak to widzę. Co gorsza, podobne wrażenie miałam w filmie Into the Wild, tylko że wtedy ta gra akurat pasowała do postaci Tracy. Szkoda tylko, że tak mało zróżnicowania w samej kreacji przecież dwóch różnych postaci. A Jennifer potrafi widzieć różnicę i różnie odbiera postacie, które gra.

AineRizz

edit. Moja pomyłka, oczywiście "Poradniku"

AineRizz

Bardzo trafne spostrzeżenia. Teraz wiem czego brakowało w tym poście. Argumentacji. A Ty podałaś nam to pięknie na tacy :)

Lenkaaa_93

Jennifer przynajmniej nie sypiała z reżyserem filmu,w którym zagrała ;)
Jennifer <3

Lenkaaa_93

Kołek drewna to jesteś ty. Jennifer gra fenomenalnie każda rolę!!!! Dawno nie widziałem tak utalentowanej aktorki. OSCAR całkowicie zasłużony. Czekam na kolejne filmy z jej udziałem!!!!!!!!!!!!!!!

kodkat

Miło mi panie wymiękły biceps ;)

Lenkaaa_93

Czyli wracamy do utartych torów? :)