Orlando Bloom

Orlando Jonathan Blanchard Bloom

8,3
67 329 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Orlando Bloom

W tym temacie piszcie w jakiej gazecie i na której stronie napisali o Orlando Bloomie?

"Dziewczyna" -najnowsza na stronie 28 jest małe zdjęcie Orlanda z krótką notatką o nim.

EM_DE_KE_AS

A ten Kellan Lutz bardzo przystojny jest;)

EM_DE_KE_AS

"o tak kiedyś był nawet w 6 częściach mam go specjalnie kupowalam dla ego plakatu:) Zajmuje sporą część ściany ale fajnie wygląda:)" - a w tle, jak na ten serial przystało, jest pewnie dużo roślinności typowo dżunglowej - paprocie, figowce, itd. ;) ?

Kiedyś czytałam "Świat seriali" i sobie zbierałam niektóre numery. Niestety pewnego dnia postanowiłam zrobić "porządki" i niektóre powyrzucałam. Pech chciał, że w tamtym czasie zaczęłam lubić Wentwortha Millera, a w "Świecie Seriali" pojawiło się kilka plakatów z nim do złożenia (czteroczęściowy). I miałam te wszystkie numery, niestety wyrzuciłam niektóre, w tym jeden z Wenworthem, bo go jeszcze wtedy tak nie lubiłam :( Później zaczęłam go lubić i żałowałam, że nie mogę złożyć całego plakatu. Gdybym chciała go teraz złożyć Wentworth miałby tylko pół głowy :-)

"Orlando Bloom - fotka w horoskopie" - dzięki za wiadomość. Tez zdjęcia w horoskopie trzeba oglądać przez lupę ;) Zdjęcia Mirandy Kerr powinni zamieszczać tylko w horoskopach, żeby nie była za bardzo widoczna.

"Ponieważ jest to urodzinowy numer, zamieścili fotki najseksowniejszych polaków i seksownych amantów hollywood" - EM_DE_KE_AS a czyje jeszcze zdjęcia zamieścili, jeśli chodzi o aktorów hollywoodzkich?

"EM DE KE AS, szkoda, że w tym artykule w "Show" nie ma naszego ulubiongo z Koą Orlando Blooma, może jak zacznie wreszcie więcej grać to znów znajdzie się w takich rankingach:-)." - mam nadzieję, że poza filmem "The Cross" trafią mu się niedługo jakieś ciekawe oferty filmowe. Chciałabym, żeby zagrał w czymś podobnym do "Elizabethtown", gdzie trafiła mu się rola młodego chłopaka szukającego miłości i stawiającego czoła smutnemu wydarzeniu, jakim była śmierć jego ojca. Bardzo mi się podobał w tej roli.

"Byłam dziś w sklepie z gazetami i przejrzałam kilka magazynów i w nowym dwutygodniku z programem "TV 14"" - a właśnie, słyszałam o tym nowym magazynie telewizyjnym. Czy jest ciekawy Euhenia? Są tam jakieś artykuły i zdjęcia aktorów?
Dzięki za przejrzenie "Gali" i "Tele Tygodnia" :-)

koa222

„Przekonałaś mnie:) A nie widziałam w środku bo zafoliowane...:) I sobie podarowałam. Mówisz że ta fota Megan jest piękna? Muszę to zobaczyć i nabyć:)” – To jest fotka z jakiejś premiery, ale Megan ładnie na niej wyszła. Poza tym na końcu numeru jest maleńkie zdjęcie Angeliny Jolie i lalki zrobionej na jej podobieństwo.

„A Tv14 (to chyba dawny "Tele świat" po transformacji) to ja kupiłam tylko dla tej ślicznej fotki Leonarda” – A rozumiem:-). Mnie tez się ona podobała , bo Leonardo jest na niej bardzo młody. W ogóle ta gazetka „TV 14” bardzo przypomina mi dawny „Teleświata” jest tam więcej artykułów. Chyba jest nawet lepsza niż aktualny „Teleświat”.

„A ten Kellan Lutz bardzo przystojny jest;)” – O tak :-).

"o tak kiedyś był nawet w 6 częściach mam go specjalnie kupowalam dla ego plakatu:) Zajmuje sporą część ściany ale fajnie wygląda:)" - a w tle, jak na ten serial przystało, jest pewnie dużo roślinności typowo dżunglowej - paprocie, figowce, itd. ;) ?” - Uwielbiam kolor zielony, podobno ten kolor działa kojąco na oczy. Sama mam w pokoju wykładzinę w tym kolorze i seledynowe zasłony:-). Mam ochotę też powiesić sobie jakiś plakat w pokoju , ale plakat filmowy , bo żadnego serialu ,aż tak bardzo nie lubię. Może ze „Zmierzchu”? Razem z filmem, jak go kupiłam dostałam też plakat po jednej stronie jest zdjęcie z pierwszej części „Zmierzchu”, a po drugiej już ten z „Księżyca w nowiu”.

„…I miałam te wszystkie numery, niestety wyrzuciłam niektóre, w tym jeden z Wenworthem, bo go jeszcze wtedy tak nie lubiłam :( Później zaczęłam go lubić i żałowałam, że nie mogę złożyć całego plakatu. Gdybym chciała go teraz złożyć Wentworth miałby tylko pół głowy :-)” - To naprawdę szkoda:-(. Ja podobnie zrobiłam z artykułem z „Życia na gorąco”. Zamieścili tam w czasie promowania pierwszej „Władcy Pierścieni” obszerny tekst o wszystkich aktorach grających w tym filmie, a ja wtedy lubiłam tylko Seana Beana i tekścik o nim właśnie wycięłam i schowałam w bezpieczne miejsce, do szuflady, a całą resztę wyrzuciłam, w tym Orlanda… :-(.

„"Orlando Bloom - fotka w horoskopie" - dzięki za wiadomość. Te zdjęcia w horoskopie trzeba oglądać przez lupę ;)” – To jest całkiem duże zdjęcie , bo w „Show” właśnie takie większe zamieszczają w horoskopie , który ma aż dwie całe strony. Orlando jest w zielonym sweterku i szaliku, ma krótkie włosy i ten nieszczęsny wąsik:-) , bo to zdjęcie pochodzi chyba(a nawet na pewno) z okresu kiedy grał teatrze. EM DE KE AS jeszcze raz dziękuję za informację:-).

„Zdjęcia Mirandy Kerr powinni zamieszczać tylko w horoskopach, żeby nie była za bardzo widoczna”. - Absolutnie się zgadzam :-).

„a czyje jeszcze zdjęcia zamieścili, jeśli chodzi o aktorów hollywoodzkich?” - Najseksowniejsi zagraniczni gwiazdorzy to: Zac Efron, Robert Pattinson, Eric Dane, George Clooney oraz Bradley Coopera, Chas Crawford, Alexander Skaarsgard, Matthew Goode, Ryan Kwantem, Ed Westwick oraz Channing Tatum.
Koa, nie uwierzysz, ale wśród najseksowniejszych Polaków znalazł się były premier Kazimierz Marcinkiewicz:-). Z którego romansu z młodszą o dwadzieścia lat wierszokletką Izabelą śmieje się cała Polska:-). Mało tego Koa, zamieścili takie zdjęcie Marcinkiewicza z plaży jak wychodzi z wody w samych slipach, które bardzo przypomina zdjęcie Bonda - Daniela Craiga wychodzącego właśnie z morza:-). Na pewno pamiętacie to zdjęcie Daniela było prawie w każdej gazecie? -:-)

„Mam nadzieję, że poza filmem "The Cross" trafią mu się niedługo jakieś ciekawe oferty filmowe. Chciałabym, żeby zagrał w czymś podobnym do "Elizabethtown", gdzie trafiła mu się rola młodego chłopaka szukającego miłości i stawiającego czoła smutnemu wydarzeniu, jakim była śmierć jego ojca. Bardzo mi się podobał w tej roli.” – Ja także, pasują mu role dramatyczne. Ja już się nie mogę doczekać polskiej premiery „New York, I Love You”, pierwszy filmy z Orlandem po chyba- jak dobrze liczę- trzech latach przerwy. Od czasu „Piratów z Karaibów: Na Krańcu Świata” oraz epizodu w „Miłość i inne nieszczęścia” nie można było go obejrzeć w żadnym filmie:-(. Koa, a właśnie oglądałaś może tę komedię ”Miłość i inne nieszczęścia”?

"a właśnie, słyszałam o tym nowym magazynie telewizyjnym. Czy jest ciekawy Euhenia? Są tam jakieś artykuły i zdjęcia aktorów?” – Jest moim zdaniem lepszy od aktualnego „Teleświata”, bo ma więcej stron i artykułów i strasznie przypomina stary „Teleświat”:-) . Jest więcej zdjęć i to takich pozowanych, „TV 14” ma też dobrą jakość tych fotek. Nie zapamiętałam niestety czy dużo piszą o premierach filmów w kinach. Em DE KE AS a jak Tobie się podoba ta gazetka, bo pisałaś , że nawet kupiłaś ten numer?

Euhenia_2

"W ogóle ta gazetka „TV 14” bardzo przypomina mi dawny „Teleświata” jest tam więcej artykułów. Chyba jest nawet lepsza niż aktualny „Teleświat”." - ale cieńsza...:(

"Sama mam w pokoju wykładzinę w tym kolorze i seledynowe zasłony:-)" A ja lekko beżową wykładzinę, zasłony pomarańczowe z takim efektem że jak słońce świeci to tak fajnie błyszczą i rolety też pomarańczowe. Wyobraź sobie teraz ten nastrój ciepły:)

"Orlando jest w zielonym sweterku i szaliku, ma krótkie włosy i ten nieszczęsny wąsik:-)" - właśnie po co mu te wąsy? Bez nich wygląda już lepiej.

Ja kiedyś miałam (oj dawno to było jeszcze w czasach pierwszej części "Tomb Raider") bardzo ładne foty i plakaty Angeliny. Dużo arykułów z pięknymi zdjęciami. Plakaty (na szczęście) się zachowały - choć niewiele -ale strasznie żałuję tamtych artykułów:-( Choć teraz to co mam na temat Angie zajmuje już 4 zeszyty i piąty w drodze;) ale wspomnienie tamtych artykułów podartych w koszu jest bolesne;)

"Koa, nie uwierzysz, ale wśród najseksowniejszych Polaków znalazł się były premier Kazimierz Marcinkiewicz:-)." - też się zdziwiłam

"zamieścili takie zdjęcie Marcinkiewicza z plaży jak wychodzi z wody w samych slipach, które bardzo przypomina zdjęcie Bonda - Daniela Craiga wychodzącego właśnie z morza:-). Na pewno pamiętacie to zdjęcie Daniela było prawie w każdej gazecie? -:-)" - o taaaak ani jeden ani drugi nie jest sexy. Z tym że Daniel wygląda o niebo lepiej. Jednak gorzej od Pierca Brosnana z czasów Bonda. Szkoda że nowe części Bonda nie są realizowane z Piercem...

"Em DE KE AS a jak Tobie się podoba ta gazetka, bo pisałaś , że nawet kupiłaś ten numer?" - Za cienka ale na pewno lepsza niż ten tragiczny numer ktory był 2 tygodnie temu. Gdzie nie było praktycznie nic. Nadal brakuje mi jednak tych plotek. Kiedyś był chyba ciekawszy. Ale jest też artykuł o Egipcie a ja się pasjonuję Egiptem, tą kulturą, sztuką i w ogóle:) Egipt jest dla mnie o wiele ciekawszą kulturą starożytną niż Grecja a nawet Rzym. Zawiłe historie życia faraonów i pięknych władczyń (Nefretiti, Kleopatry) a także mitologia (zawiła choć ciekawa). To wszystko buduje taki klimat, który chce się poznawać:) Niektóre mity (np ten o bogu Re) są ciekawe,a niektóre zabawne (jak ten o Ozyrysie) choć akurat w przypadku tego mitu to jest bardziej pomieszane bo jest też i o morderstwie:) A piramidy (chciałabym zobaczyć je na żywo kiedyś) są niezwykle tajemnicze:)
Uuuu rozpisałam się:)

koa222

"a w tle, jak na ten serial przystało, jest pewnie dużo roślinności typowo dżunglowej - paprocie, figowce, itd. ;) ? " - dokładnie tak, a liście są prawie takiej wielkości jak ludzie;)

Mam ten plakat ze świata - 6 części:) Wisi sobie właśnie.

"dzięki za wiadomość. Tez zdjęcia w horoskopie trzeba oglądać przez lupę ;) " - w SHOW są większe. W Party trzeba by lupy użyć. I w tele tygodniu

"EM_DE_KE_AS a czyje jeszcze zdjęcia zamieścili, jeśli chodzi o aktorów hollywoodzkich?"

Zac Efron, Matthew Goode, Bradley Cooper, Eric Dane, Channing Tatum, Ryan Kwantem, Ed Westwick, Chas Crawford, Alexander Skaarsgard - z tego artykułu o przyszlych nadziejach seksownych chłopaków. No z tym Efronem to chyba jakaś pomyłka

"Chciałabym, żeby zagrał w czymś podobnym do "Elizabethtown", gdzie trafiła mu się rola młodego chłopaka szukającego miłości i stawiającego czoła smutnemu wydarzeniu, jakim była śmierć jego ojca. Bardzo mi się podobał w tej roli." - a ja go wolę w "Troi" (pod względem aktorskim i wizualnym). Nie podobał mi się "Elizabethtown". Może to przez Susan Sarandon, albo Kirsten Dunst (której to Dunst jakoś nie znoszę - ale niezła była w "Wywiadzie z wampirem").

EM_DE_KE_AS

„A ja lekko beżową wykładzinę, zasłony pomarańczowe z takim efektem że jak słońce świeci to tak fajnie błyszczą i rolety też pomarańczowe. Wyobraź sobie teraz ten nastrój ciepły:)’ – Aż mi się cieplej zrobiło:-). Przez twój opis przypomniało mi się lato za którym już tęsknię odkąd zaczęło się już robić chłodniej. Nie cierpię tych jesiennych deszczów i błota:-).

„właśnie po co mu te wąsy? Bez nich wygląda już lepiej.” – Orlando zapuścił te wąsy do sztuki jaką grał w teatrze w Londynie. Mam nadzieję, że więcej nie będą od niego wymagać takiego wyglądu :-). Mnie najbardziej oraz Koa podobał się jego wygląd w „Piratach z Karaibów” czyli włosy do ramion związane w kucyk i taki piracki zarost:-). A Tobie EM DE KE AS piszesz, że w „Troi”, tak? Miał tam dość ładną fryzurę, ale te loki to chyba mu podkręcali:-).

EM DE KE AS jakie filmy oprócz „Troi” , „Elizabethtown” oraz „Piratów…” widziałaś z Orlandem?

„Plakaty (na szczęście) się zachowały - choć niewiele -ale strasznie żałuję tamtych artykułów:-( Choć teraz to co mam na temat Angie zajmuje już 4 zeszyty i piąty w drodze;) ale wspomnienie tamtych artykułów podartych w koszu jest bolesne;)”- Wow 5 zeszytów! Ja zbieram całe gazety jak piszą o tym kogo lubię. Czasem z jakichś mało dla mnie wartych gazet jak „Bravo” wycinam artykuły i wklejam na białe kartki A4 ze szkicownika i wpinam do segregatora:-). EM DE KE AS od kiedy lubisz Angelinę? W jakimś konkretnym filmie Ci się spodobała? Ja oglądałam niedawno „Oszukaną” z nią, wstrząsający film, tym bardziej , że powstał na podstawie prawdziwych wydarzeń. Polecam. Angelina naprawdę dobrze zagrała w nim samotną matkę, której porwano jedynego syna.

„No z tym Efronem to chyba jakaś pomyłka”- Kto wie może jest seksowny dla trzynastolatek?- :-).

EM DE KE AS, kupiłaś sobie ten ostatni numer „Bravo”? Podoba Ci się to zdjęcie Megan?

„A piramidy (chciałabym zobaczyć je na żywo kiedyś) są niezwykle tajemnicze:)” - Niektórzy ich wzniesienie przypisują wręcz kosmitom:-). Co do mitologii Egiptu to nie czytałam, ale mitologię grecką- tak i jak dla mnie to ona też jest dość zawiła:-). Zaciekawiłaś mnie tym zabawnym mitem o Ozyrysie.

Euhenia_2

"Przez twój opis przypomniało mi się lato za którym już tęsknię odkąd zaczęło się już robić chłodniej. Nie cierpię tych jesiennych deszczów i błota:-)." - o tak, na samo wspomnienie chłodnych i co dzień to ciemniejszych poranków robi mi się zimno. Bleee...

"A Tobie EM DE KE AS piszesz, że w „Troi”, tak? Miał tam dość ładną fryzurę, ale te loki to chyba mu podkręcali:-). " - pasowały mu nawet te loczki:) Choć za nim nie przepadam to tam wyglądał atrakcyjnie. W "Piratach" też spoko - choć tam Johnny Deep całkowicie przysłonił mi resztę aktorów (a propos - widziałaś może "Żonę astronauty"? Z moją ulubioną Charlize Theron i Johnnym Deepem. Właściwie t)o w tym filmie polubiłam go najbardziej:)

"EM DE KE AS jakie filmy oprócz „Troi” , „Elizabethtown” oraz „Piratów…” widziałaś z Orlandem? " - Tylko te co wymienilaś (No nie, jeszcze Władcę Pierścieni - dwie pierwsze części). Chciałabym zobaczyć "królestwo niebieskie". Jakoś nie widziałam, żeby kiedykolwiek dawali go w telewizji. Chyba że coś mi umknęło. Nie miałam jakoś okazji zobaczyć "Helikoptera w ogniu", choć wiem że leciał już tyle razy, i na tylu kanałach...Nie wiem jak to się stało - bo lubię Josha Hartnetta...

"Ja zbieram całe gazety jak piszą o tym kogo lubię."- tak robiłam kiedyś ale zrezygnowałam. Bo potem jak chciałam wrócić do jakiejś informacji to nie dość że musiałam przekopać stertę gazet to jeszcze musiałam wertować i oglądać niechciane facjaty (np. Julii Roberts czy kogoś tam)...

"Czasem z jakichś mało dla mnie wartych gazet jak „Bravo” wycinam artykuły i wklejam na białe kartki A4 ze szkicownika i wpinam do segregatora:-)" - i tak też robiłam, krótko jednak, bo wpadłam na pomysł jednego zeszytu w którym byłoby wszystko. Teraz jak czegoś szukam - np konkretnego zdjęcia, albo opisu filmu (dokładniejszego niż w programie) to pamiętam w którym zeszycie co mam:) No i nie zajmuje tyle miejsca;)

"„No z tym Efronem to chyba jakaś pomyłka”- Kto wie może jest seksowny dla trzynastolatek?- :-)." - Może. O fuuuu... Nie jakis taki aseksualny według mnie. No, może i to jest typ dla 12-13 latek....brr

"EM DE KE AS, kupiłaś sobie ten ostatni numer „Bravo”? Podoba Ci się to zdjęcie Megan?" - właśnie że nie mogę dorwać już tego numeru. Trzeba będzie poszukać. A strasznie mnie intryguje ta fota.

"Zaciekawiłaś mnie tym zabawnym mitem o Ozyrysie."- hehe bo i sam mit ciekawy. A wiesz czemu Egipcjanie nie lubią jeść ryb? Powiem pokrótce:

Seth (jeden ze złych bogów) pokłócił się z Ozyrysem (tym dobrym) a dokładnie nie pamiętam już o co im poszło ale chyba chodziło o władzę - jak zwykle;). Ze złości Seth poćwiartował Ozyrysa na kawałki i wrzucił do Nilu. Żona Ozyrysa (Izyda) - kiedy już się dowiedziała o śmierci ukochanego męża postanowiła wybrać się nad Nil i znaleźć poćwiartowane części ciała Ozyrysa (wiem, masakarycznie to brzmi ale końcówka mnie rozśmieszyła jak to czytałam). Izyda dokonała tego - odnalazła wszystkie części. Oprócz jednej. Nie znalazła w wodach Nilu przyrodzenia swojego męża. Od tej pory uznano że zostało ono pożarte przez owe ryby - dlatego Egipcjanie uważają je za okropne stworzenia;D

EM_DE_KE_AS

No i nie dodalam jeszcze jednego: od tamtego czasu Ozyrys stał się bogiem podziemi (coś jak w Grecji Hades).
A to co napisałam wyżej - jest jeszcze ciekawsze w oryginale;) Bo ja tylko streściłam.

Euhenia_2

EUHENIA I KOA: MUSICIE TO ZoBACZYĆ: prześliczne zdjęcie Orlando Blooma i Keiry Knightly z filmu - "piraci z karaibów" - Orlando w rozpuszczonych włosach a Keira w kapeluszu. No piękne ujęcie (cała strona + info o filmie) - w dodatku w dzisiejszym Super Expresie - dodatek telewizyjny Super Express Tv. Oprócz tego w omówieniach filmu ładne duże foto Johnnego Deepa (też z piratów) i Jima Carreya z Bruce'a Wszechmogącego.

W "Fakcie" w dodatku "Gwiazdy" - Alicja Bachleda Curuś i ładne zdjęcie Megan Fox w różowej sukni - w środku artykuł z tym samym zdjęciem tylko w cłej krasie (artykuł na jedną stronę) - i w tym artykuliku ładne zdjęcie z Transformersów - takie ujęcie to pierszy raz spotykam. Było już nie raz podobne ale takiego jeszcze nie widziłam. Jest jeszcze mniejsza fotka Angeliny. Ładne foto Salmy Hayek - duże i charlize Theron. Orlanda nie ma.

EM_DE_KE_AS

„EUHENIA I KOA: MUSICIE TO ZoBACZYĆ: prześliczne zdjęcie Orlando Blooma i Keiry Knightly z filmu - "piraci z karaibów" - Orlando w rozpuszczonych włosach a Keira w kapeluszu. No piękne ujęcie (cała strona + info o filmie) - w dodatku w dzisiejszym Super Expresie - dodatek telewizyjny Super Express Tv.”- EM DE KE AS, wielkie dzięki za informację:-). Zapytam się w niedziele w kiosku o Super Express z piątku może wszystkich jeszcze nie sprzedali.

„ (a propos - widziałaś może "Żonę astronauty"? Z moją ulubioną Charlize Theron i Johnnym Deepem. Właściwie t)o w tym filmie polubiłam go najbardziej:) „ – tak dawno temu, ale nie obejrzałam całego do końca, znudził mnie. A Tobie się podobał ten film? Z Charlize Theron oglądałam dwa filmy w których świetnie zagrała: „Daleką Północ” i „W Dolinie Elah”. Moim zdaniem jest świetną aktorką. Podoba mi się w niej to, że bardzo angażuje się w pokazanie jak najbardziej wiarygodnie bohaterki jakie gra zwłaszcza w filmie „Monster”, gdzie dała się zeszpecić i utyła, nie wspominając o drastycznych scenach jakie w tym filmie musiała odegrać (m.in. gwałtu). W pełni zasłużyła na Oscara za tę rolę.

„Chciałabym zobaczyć "królestwo niebieskie". Jakoś nie widziałam, żeby kiedykolwiek dawali go w telewizji.” – Był w telewizji , ale nie publicznej dość dawno temu (chyba ze dwa lata temu) . Mnie się ten film podobał. Bloom jest w nim głównej roli. Akcja rozgrywa się w średniowieczu Orlando gra kowala podobnie jak w „Piratach…”:-). Sceny bitew są świetne.

"Ja zbieram całe gazety jak piszą o tym kogo lubię."- tak robiłam kiedyś ale zrezygnowałam. Bo potem jak chciałam wrócić do jakiejś informacji to nie dość że musiałam przekopać stertę gazet to jeszcze musiałam wertować i oglądać niechciane facjaty (np. Julii Roberts czy kogoś tam)...” – ja wkładam zakładkę do gazety w miejscu artykułu, który mnie interesuje. Ale w sumie to masz rację lepiej mieć wszystko w jednym miejscu. EM DE KE AS a oprócz zdjęć i artykułów Angeliny Jolie i Megan Fox założyłaś specjalny zeszyt jeszcze innej gwieździe?

„i tak też robiłam, krótko jednak, bo wpadłam na pomysł jednego zeszytu w którym byłoby wszystko. Teraz jak czegoś szukam - np konkretnego zdjęcia, albo opisu filmu (dokładniejszego niż w programie) to pamiętam w którym zeszycie co mam:) No i nie zajmuje tyle miejsca;)” – Dobry pomysł:-). Ja mam osobny segregator na recenzje filmów i osobny na moich ulubionych aktorów:-). W ten sposób także długo nie szukam potrzebnych mi artykułów no chyba, że są nie wycięte w tych lepszych gazetach jak „Viva” czy „Gala” . Wtedy muszę trochę poszperać:-).

„właśnie że nie mogę dorwać już tego numeru. Trzeba będzie poszukać. A strasznie mnie intryguje ta fota.”- To jest któreś z tych zdjęć na pewno z tej imprezy. Poznaję po biżuterii:
http://megan-fox.com/gallery/thumbnails.php?album=40

Dziękuję za streszczenie tego mitu. Rzeczywiście bardzo zabawny. Nie zdziwiłabym się gdyby nie lubili się też kąpać w Nilu, żeby ich rybki nie pokąsały:-).

Kupiłam „Twój styl”. Na okładce jest Joanna Brodzik. Artykuł o Marcie Geissler. Strona 34 mała fotka Evy Longorii w różowym płaszczu. Zdjęcie z reklamy perfum Umy Thurman . Wywiad z Joanną Brodzik(mnóstwo zdjęć). Artykuł o Magdalenie Mielcarz, Magdalenie Schejbal, Annie Dereszowskiej. Wywiad z Marią Sadowską. Artykuł o Dorocie Gardian- Skórze. Wywiad z Martyną Wojciechowską. Wywiad Kylie Minoge – 2 ładne pozowane zdjęcia. Jeszcze jedna fotka Evy Longorii w pięknej sukni. W „PODRÓŻACH” - Sardynia. Zdjęcia aktorek z lat 40 -tych m.in. Rity Hayworth, Lauren Bacall, Betty Davis, Greta Garbo. O nowej płycie Kayah i Whitney Hiuston, duże jej zdjęcie na stronie 160. Wywiad z Umą Thurman. Recenzje „Przerwane objęcia”(2 duże zdjęcia Penelope Cruz), „Kocham Cię od tak dawna”, „Do Czech razy sztuka” „Julia i Julia” oraz „Zero”. Plakat kinowy filmu „Przypadkowy mąż” – Koa, jest tak wyraźne zdjęcie Colina Firtha. Duży artykuł zatytułowany „DZIECI SŁAWY” Emma Watson – duże ładne zdjęcie(str.248), Dakota Fanning (strona 250), Lily Cole, Vanessa Hudgens- są zdjęcia ich wszystkich. Na ostatniej stronie zdjęcia z „Alicji w Krainie Czarów” Tima Burtona . Helenę Bonham Carter aż trudno poznać:-).

Euhenia_2

"Do Euhenii i Koa - ktore podobały wam się najbardziej? Bo mnie (choć wszystkie są ładne) najbardziej podobała się ta fryzurka - tej modelki blond z opuszczonymi po bokach "pejsami" takie upięte - w luźny koczek - ślicznie - tak romantycznie:)" – mi najbardziej podobała się w Joyu fryzura ze strony 80 – kok upięty tuż nad karkiem, oraz podobny kok ze strony 82.

"A ten Kellan Lutz bardzo przystojny jest;)" - no, nawet jest przystojny, przypomina mi trochę Ryana Phillippe, byłego męża Reese Witherspoon. A tak przy okazji, w sobotę będzie leciał film z Reese Witherspoon i Markiem Ruffalo na TVN o 22.00 pt. "Jak w niebie" – bardzo ciekawy, ciepły film. Opowiada o dziewczynie, która pewnego dnia miała wypadek samochodowy i zapadła w śpiączkę. Jej mieszkanie wynajęto jednemu mężczyźnie (Mark Ruffalo). Po pewnym czasie duch dziewczyny zaczął go "nawiedzać" w tym mieszkaniu, do której świadomości jeszcze nie doszło, że miała wypadek, a jej ciało leży w szpitalu. Oboje zaprzyjaźnili się. Lecz pewnego dnia lekarze, nie dając już jej szans na wyleczenie, podjęli decyzję, żeby ją odłączyć od aparatury podtrzymującej życie. Nie powiem co dalej było, żeby nie popsuć filmu ;)

"Uwielbiam kolor zielony, podobno ten kolor działa kojąco na oczy. Sama mam w pokoju wykładzinę w tym kolorze i seledynowe zasłony:-)" – ponadto zielony uspokaja, chyba dlatego, że jest to kolor najczęściej pojawiający się w naturze, czyli kolor drzew, traw, do którego jesteśmy najbardziej przyzwyczajeni. Z kolei mi najbardziej podobają się beże, pomarańcze, kolory piaskowe, a także czerwień i róż, który wydaje mi się bardzo subtelnym, delikatnym i kobiecym kolorem.

"Mam ochotę też powiesić sobie jakiś plakat w pokoju , ale plakat filmowy , bo żadnego serialu ,aż tak bardzo nie lubię. Może ze "Zmierzchu"? Razem z filmem, jak go kupiłam dostałam też plakat po jednej stronie jest zdjęcie z pierwszej części "Zmierzchu", a po drugiej już ten z "Księżyca w nowiu"." – wow, fajne dodali dodatki do tego filmu. Dostałaś Euhenia może któryś z tych plakatów? : http://zmierzch.filmweb.pl/f462441/Zmierzch,2008/plakaty
Osobiście powiem, że wszystkie mi się podobają, są takie mroczne.

"To naprawdę szkoda:-(. Ja podobnie zrobiłam z artykułem z "Życia na gorąco". Zamieścili tam w czasie promowania pierwszej "Władcy Pierścieni" obszerny tekst o wszystkich aktorach grających w tym filmie, a ja wtedy lubiłam tylko Seana Beana i tekścik o nim właśnie wycięłam i schowałam w bezpieczne miejsce, do szuflady, a całą resztę wyrzuciłam, w tym Orlanda… :-(." – to wiesz co czuję Euhenia ;) Dotąd mam do siebie odrobinę żalu i nie mogę przeboleć tego, że wyrzuciłam numer, w którym była część plakatu z Wentworthem :-(
Też Ci współczuję, że nie udało Ci się zachować tego artykułu o Orlandzie :( ale może niedługo dodadzą jakiś nowy artykuł o nim do któregoś magazynu. Niewykluczone, że będzie znowu o "Władcy pierścieni", bo jak leciał ostatnio w telewizji, to w "Tele Świecie" napisali wtedy chyba o Viggo Mortensenie, to może coś kiedyś o Orlandzie napiszą, np. że zaczyna pracę na nowym planie filmowym, albo rozstaje się z Kapelusznikiem ;) To by były ciekawe informacje ;)

"To jest całkiem duże zdjęcie , bo w "Show" właśnie takie większe zamieszczają w horoskopie , który ma aż dwie całe strony. Orlando jest w zielonym sweterku i szaliku, ma krótkie włosy i ten nieszczęsny wąsik:-) , bo to zdjęcie pochodzi chyba(a nawet na pewno) z okresu kiedy grał teatrze." – aha, może rzeczywiście są większe, bo dawno już nie przeglądałam "Show" i nie pamiętam jakiego formatu są zdjęcia zamieszczane w jego horoskopach ;) Tak, to zdjęcie z pewnością pochodzi z tej sztuki teatralnej, bo wtedy musiał zapuścić wąsy (i obciąć włosy :-O ). Ale co tam, ważne, że na tym zdjęciu nie ma M.K. :-)

Euhenia ostatnio wspominałaś, że chciałabyś obejrzeć wszystkie filmy z Keirą Knightley, którą bardzo lubisz. Które jeszcze filmy chciałabyś z nią obejrzeć?

"Najseksowniejsi zagraniczni gwiazdorzy to: Zac Efron, Robert Pattinson, Eric Dane, George Clooney oraz Bradley Coopera, Chas Crawford, Alexander Skaarsgard, Matthew Goode, Ryan Kwantem, Ed Westwick oraz Channing Tatum.
Koa, nie uwierzysz, ale wśród najseksowniejszych Polaków znalazł się były premier Kazimierz Marcinkiewicz:-)." – cha cha cha :D Nie no, jeśli chciała go taka młoda dziewczyna, to coś musi w nim "być" ;)

"Z którego romansu z młodszą o dwadzieścia lat wierszokletką Izabelą śmieje się cała Polska:-). Mało tego Koa, zamieścili takie zdjęcie Marcinkiewicza z plaży jak wychodzi z wody w samych slipach, które bardzo przypomina zdjęcie Bonda - Daniela Craiga wychodzącego właśnie z morza:-). Na pewno pamiętacie to zdjęcie Daniela było prawie w każdej gazecie? -:-)" – tak, pamiętam to zdjęcie Daniela :) Może to podobieństwo Marcinkiewicza do agenta 007 zaważyło na tym, że znalazł się w rankingu na najseksowniejszego Polaka ;) W końcu Marcinkiewicz bardzo o siebie dba, dużo ćwiczy, jest inteligentny (studiował na wydziale matematyczno-fizycznym) a w dodatku robi podboje miłosne do dużo młodszej od siebie dziewczyny, więc uznali go za jakiegoś "amanta" ;)

"Ja także, pasują mu role dramatyczne. Ja już się nie mogę doczekać polskiej premiery "New York, I Love You", pierwszy filmy z Orlandem po chyba- jak dobrze liczę- trzech latach przerwy. Od czasu "Piratów z Karaibów: Na Krańcu Świata" oraz epizodu w "Miłość i inne nieszczęścia" nie można było go obejrzeć w żadnym filmie:-(. Koa, a właśnie oglądałaś może tę komedię "Miłość i inne nieszczęścia"?" – tak, miał dosyć długą przerwę, nie licząc grania w teatrze. Myślę, że on chciał sobie po "Piratach" po prostu trochę odpocząć, bo kiedyś powiedział, że praca przy tak wielkiej produkcji wymaga wiele wysiłku – jako aktor musiał wywiązać się ze swojego zadania i być odpowiedzialnym za sukces filmu – hitu, którego budżet wyniósł kilkaset milionów dolarów.
Nie, nie oglądałam "Miłość i inne nieszczęścia", słyszałam, że ten film jest totalną porażką :( A Orlando pojawia się w nim chyba tylko na dwie minuty :( Jak już kiedyś będzie lecieć w tv, to może go obejrzę, ale nie dla samego filmu czy akcji, tylko, żeby zobaczyć Blooma. A Ty Euhenia chyba go kiedyś już obejrzałaś? Podobał Ci się? Czy był w miarę ciekawy? Nie zasnę na nim ?:-)

"Jest moim zdaniem lepszy od aktualnego "Teleświata", bo ma więcej stron i artykułów i strasznie przypomina stary "Teleświat":-) . Jest więcej zdjęć i to takich pozowanych, "TV 14" ma też dobrą jakość tych fotek." – to dobrze, lubię dobre, wyraźne zdjęcia, więc muszę sobie przejrzeć ten najnowszy magazyn telewizyjny. EM_DE_KE_AS i Euhenia jak myślicie, w których pismach Waszym zdaniem są najlepsze, najbardziej wyraźne fotki? Bo jak dla mnie najlepsze pojawiają się w tych grubszych kobiecych magazynach typu "Elle", "Zwierciadło", ale też w "Joy’u" są dobre.

"A ja lekko beżową wykładzinę, zasłony pomarańczowe z takim efektem że jak słońce świeci to tak fajnie błyszczą i rolety też pomarańczowe. Wyobraź sobie teraz ten nastrój ciepły:)" – ja też lubię takie ciepłe kolory :-) Mam m.in. jasnopomarańczowy dywan w jasnobrązowe kwiaty i beżowe zasłony. A jeśli chodzi o meble, to lubicie jasne czy ciemne drewno? Bo ja zdecydowanie jasne, takie kolory wydają mi się weselsze.

"Ja kiedyś miałam (oj dawno to było jeszcze w czasach pierwszej części "Tomb Raider") bardzo ładne foty i plakaty Angeliny. Dużo arykułów z pięknymi zdjęciami. Plakaty (na szczęście) się zachowały - choć niewiele -ale strasznie żałuję tamtych artykułów:-( Choć teraz to co mam na temat Angie zajmuje już 4 zeszyty i piąty w drodze;) ale wspomnienie tamtych artykułów podartych w koszu jest bolesne;)" – przykro mi EM_DE_KE_AS. Ja też żałuję niektórych wyrzuconych artykułów. A jak długo zajmuje Ci wyklejenie takiego jednego zeszytu zdjęciami Angeliny ? :)

"Z tym że Daniel wygląda o niebo lepiej. Jednak gorzej od Pierca Brosnana z czasów Bonda. Szkoda że nowe części Bonda nie są realizowane z Piercem..." - ja bardziej wolę Daniela, bo stworzył postać bardziej prawdziwą i przekonującą, typowego twardego mężczyznę, lecz o czułym sercu. A Pierce bardziej mi przypominał angielskiego lorda niż agenta 007 ;)

"Zac Efron, Matthew Goode, Bradley Cooper, Eric Dane, Channing Tatum, Ryan Kwantem, Ed Westwick, Chas Crawford, Alexander Skaarsgard - z tego artykułu o przyszlych nadziejach seksownych chłopaków. No z tym Efronem to chyba jakaś pomyłka" – zgadzam się EM_DE_KE_AS. Ciekawe od której strony ten Efron jest seksowny :-(

"Alexander Skaarsgard" – to jest syn tego znanego aktora – Stellana Skarsgaarda, który zagrał ojca Orlanda w "Piratach z Karaibów".

"Może to przez Susan Sarandon, albo Kirsten Dunst (której to Dunst jakoś nie znoszę - ale niezła była w "Wywiadzie z wampirem")." – ja też nie przepadam za Kirsten Dunst, ale chciałabym ją obejrzeć w "Marii Antoninie", chociaż po to, żeby zobaczyć kostiumy z tamtej epoki. Oglądałyście kiedyś ten film?:
http://maria.antonina.filmweb.pl/f143515/Maria+Antonina,2006/galeria
Ogólnie Kirsten jest ładna z urody, ale jest też jakaś taka anemiczna, niezdecydowana, mało jest w niej życia. Właśnie przez to nie należy do moich ulubionych aktorek. Ale z drugiej strony te cechy pasowały do niej idealnie, gdy grała w "Wywiadzie z wampirem" :) .

"Koa, jest tak wyraźne zdjęcie Colina Firtha." - dziękuję za wiadomość :-))

W "PANI" (na okładce Krystyna Janda)m.in. zdjęcie Colina Firtha, Daniela Craiga, gwiazdy ze swoimi psami - zdjęcie Keiry Knightley, artykuł o Scarlett Johansson i parę fotek (w kinach wyszedł właśnie najnowszy film ze Scarlett - "Przypadkowy mąż", w którym gra też Colin), oprócz tego króciutki artykuł o Sarze Michelle Gellar i jej najnowszym filmie "Weronika postanawia umrzeć".

koa222

A właśnie EUHENIA i KOA - wy komu już założyłyście swoje zeszyty - czy też segregatory? No jeśli to całe magazyny to pewnie różnie z tym bywa.

"ja też nie przepadam za Kirsten Dunst, ale chciałabym ją obejrzeć w "Marii Antoninie", chociaż po to, żeby zobaczyć kostiumy z tamtej epoki. Oglądałyście kiedyś ten film?" - Koleżanka kiedyś oglądała i nie polecała bo - jak mówiła- za dużo współczesności i to jej nie pasowało. No nie wiem.

"zgadzam się EM_DE_KE_AS. Ciekawe od której strony ten Efron jest seksowny :-( "- właśnie nie wiem. Na pewno nie twarz i "klata" bo i jedno i drugie jest aseksualne. Włosy (fryzurka) zawsze takie dziwne. Cały czas mi się gościu kojarzy z osobnikiem homoniepewnym;)

"A Pierce bardziej mi przypominał angielskiego lorda niż agenta 007 ;)"- Jak tam uważasz;) Pierwszy Bond jakiego widziałam to był "Świat to za mało" z Piercem więc przyzwyczaiłam się do niego tym bardziej że następne to już były Goldeneye - z moją ulubioną Izabellą Scorupco i ""
potem widziałam kilka części z Seanem Connery'm, jedną z Timothy Daltonem (jakoś mi nie pasował) i jedną z Rogerem Moorem. No i nieszczęsnego Casino Royal. Po obejrzeniu poprzednich jakoś przywykłam do przystojnego kruczoczarnego męzczyzny w roli agenta 007. Daniel Craig - ciemny blondyn z (według mnie śmiesznym wyrazem twarzy - mam na myśli te zaciśnięte wąskie usteczka;)

"A jak długo zajmuje Ci wyklejenie takiego jednego zeszytu zdjęciami Angeliny ? :)"- zależy:) od tego czym kleisz (taśma czy klej) i czy dużo czasu poświęcasz dziennie. Klejem jak masz dużo wolnego czasu około 4 dni;) może mniej (nie non stop). Jeszcze zależy od chęci. Jak się nie chce to się nie robi. A Ty Koa, też wklejasz do zeszytów, czy tak jak Euhenia segregatory?

"A jeśli chodzi o meble, to lubicie jasne czy ciemne drewno? Bo ja zdecydowanie jasne, takie kolory wydają mi się weselsze."- ja też jasne - takie zresztą mam:) Ciemne są według mnie przygnębiające no i kurz bardziej widoczny;) Na jasnych też ale już mniej.

"EM_DE_KE_AS i Euhenia jak myślicie, w których pismach Waszym zdaniem są najlepsze, najbardziej wyraźne fotki? Bo jak dla mnie najlepsze pojawiają się w tych grubszych kobiecych magazynach typu "Elle", "Zwierciadło", ale też w "Joy’u" są dobre." - Moim zdaniem jeśli chodzi o programy tv - to zdecydowanie "Imperium tv" - jesli chodzi o duże opisy filmów - i ostatnio "Super Express tv" - jak zobaczyłam te duże opisy na całą stronę to nie dowierzałam - sa jeszcze większe i łądniejsze niż w "Imperium tv". A jeśli chodzi o magazny - "Viva", Party, czasem "SHOW", Joy, "In Style" "Uroda"- choć nie wiele bo tam jest więcej mody ale ładne foty się zdarzają.

A wiecie jakie rubryki lubię najbardziej (z magazynów Joy, Uroda In Style - bo tu się zawsze pojawiają) - te, na ktorych jest kilka fotek jednej gwiazdy z wczesnych lat. Np tak jak w Joy-u od dzieciństwa. W "In Style" i Urodzie - poczynając od początków kariery na najnowszym kończąc. W "Party" tez dali niedawno Victorię Beckham w ten sposób. A lubię je dlatego że to świetny przegląd jak wyglądąła dana gwiazda w różnych latach, jak się zmieniała, w jakiej fryzurze i makijażu najlepiej wyglądała:)

EM_DE_KE_AS

Zapomniałam dopisać tego tytułu - miałam na myśli jeszcze "Jutro nie umiera nigdy" tez z Piercem

Euhenia_2

Do EUHENII:

"tak dawno temu, ale nie obejrzałam całego do końca, znudził mnie. A Tobie się podobał ten film? Z Charlize Theron oglądałam dwa filmy w których świetnie zagrała: „Daleką Północ” i „W Dolinie Elah”. Moim zdaniem jest świetną aktorką. Podoba mi się w niej to, że bardzo angażuje się w pokazanie jak najbardziej wiarygodnie bohaterki jakie gra zwłaszcza w filmie „Monster”, gdzie dała się zeszpecić i utyła, nie wspominając o drastycznych scenach jakie w tym filmie musiała odegrać (m.in. gwałtu). W pełni zasłużyła na Oscara za tę rolę." - ja oprócz wspomnianej "Żony astronauty" widziałam "W dolinie Elah" (też mi się podobał), "Hanckock" (no przecież - bo tam jeszcze mój Will grał) "24 godziny" (bardzo dobrze zagrała matkę Abby, a w roli Abby można było zobaczyć Dakotę Fanning, która moim zdaniem jest rewelacyjną aktorką zresztą nie tylko w tym filmie bo wystarczy wspomnieć choćby "Człowieka w ogniu" - tam też zagrała świetnie - zresztą uwielbiam też superprzystojnego Denzela Washyngtona;), "Nazywał się Bagger Vance" (zdobyłam DVD chyba też z "Vivy" i też z Willem Smithem - calkiem był fajny choc momentami się dłużył. Aaa i tam jeszcze grał mój ulubiony Matt Damon którego polubiłam po oglądnięciu "Buntownika z wyboru") i "Aeon Flux" (trochę futurystyczny filmik - science fiction. Nawet mi się podobał a ja jestem co do tego gatunku wybredna;)

"Bloom jest w głównej roli. Akcja rozgrywa się w średniowieczu Orlando gra kowala podobnie jak w „Piratach…”:-). Sceny bitew są świetne."- Kiedyś może się nadarzy okazja to obejrzę. Właśnie - dziwne, że nie puszcza tego filmu publiczna tv.

"ja wkładam zakładkę do gazety w miejscu artykułu, który mnie interesuje. Ale w sumie to masz rację lepiej mieć wszystko w jednym miejscu."-też dobry pomysł

"EM DE KE AS a oprócz zdjęć i artykułów Angeliny Jolie i Megan Fox założyłaś specjalny zeszyt jeszcze innej gwieździe?" - Tak:) Megan jeszcze nie mam w zeszycie, ale planuję właśnie ją i Aishwaryę Rai (bo tych dwóch aktorek ostatnio zbiera mi się więcej - a niedługo w przyszły czwartek będzie w "Życiu na gorąco" artykuł o Aishwaryi - mam nadzieję ze dadzą jakieś ładne, duże fotki. Założyli teraz nowy cykl Bollywood, gdzie piszą o filmach produkcji indyjskiej - więc coś dla mnie). Oprócz Angie mam zeszyt z Gillian Anderson (niewiele o niej piszą ostatnio a szkoda), z Melem Gibsonem, 3 z Kate WInslet, 2 z Jennifer Lopez, jeden z Leo DiCaprio, z Monicą Bellucci, z Marilyn Monroe (tak z pamięci mówię). Z Joanną Liszowską i Nataszą Urbańską po jednym. Jeszcze by się parę znalazło. O i Halle Berry też:) Wszystko w specjalnej szafce;)
Nie moge się doczekać aż zrobię "albumiki" z Megan i z Aishwaryą.

"To jest któreś z tych zdjęć na pewno z tej imprezy."- w poniedziałek ostatnia szansa żeby odszukać w kiosku.

"Dziękuję za streszczenie tego mitu. Rzeczywiście bardzo zabawny. Nie zdziwiłabym się gdyby nie lubili się też kąpać w Nilu, żeby ich rybki nie pokąsały:-)."- Fajnie, że Ci się podoba. Hehe - o tym czy się kąpią nie wiem ale bardzo możliwe;)

Z osób które wypisałaś z "Twojego Stylu" interesuje mnie tylko Longoria, Kylie Minogue, Magdalena Mielcarz, Whitney Houston, Dorota Gardias Skóra, Rita Hayworth, no i Meryl Streep z racji nowego filmu

EM_DE_KE_AS

Ten film z Reese musiał być ciekawy- jak wynika z twojego opisu-, ale niestety go nie obejrzałam. Poszłam wcześnie spać:-).

„ Z kolei mi najbardziej podobają się beże, pomarańcze, kolory piaskowe, a także czerwień i róż, który wydaje mi się bardzo subtelnym, delikatnym i kobiecym kolorem.” - Czyli lubisz takie ciepłe kolory, ja również. Szczególnie czerwony, bo jest bardzo twarzowy i kobiecy-jak to trafnie ujęłaś-, ale jeżeli chodzi o ten właśnie kolor to bym uważała, podobno wywołuje agresję :-). Czytałam, że kolory mogą wpływać na człowieka. Na przykład kolor niebieski zniechęca do jedzenia. Także jakbyście były na diecie to jedzcie tylko z niebieskich talerzy, łatwiej będzie ją znieść:-).

„wow, fajne dodali dodatki do tego filmu. Dostałaś Euhenia może któryś z tych plakatów? : http://zmierzch.filmweb.pl/f462441/Zmierzch,2008/plakaty
Osobiście powiem, że wszystkie mi się podobają, są takie mroczne.” – Mnie też się podobają:-). Dostałam razem z filmem te plakaty:
http://gfx.filmweb.pl/po/24/41/462441/7210352.3.jpg?l=1221824331000

http://gfx.filmweb.pl/po/19/60/491960/7275678.3.jpg?l=1248353817000
oraz 4 zdjęcia z planu „Zmierzchu”:-). Na drugiej płycie jest mnóstwo dodatków: wywiadów z aktorami: osobno jest omówiona rola Belli (Kristen Stewart) , a osobno Edwarda (Roberta Pattinsona), teledyski, pełne wersje scen, usunięte sceny, sprawozdanie z festiwalu „Comic con” zatytułowany „Fenomen „Comic con””, na którym fanki „Zmierzchu” na widok całej obsady (zwłaszcza Roberta Pattinsona) tak krzyczały, że uszy bolą:-). Warto było kupić wydanie dwupłytowe. Rzadko kupuję tak drogo filmy, ale na „Zmierzch” mi nie szkoda było:-).

„Niewykluczone, że będzie znowu o "Władcy pierścieni", bo jak leciał ostatnio w telewizji, to w "Tele Świecie" napisali wtedy chyba o Viggo Mortensenie, to może coś kiedyś o Orlandzie napiszą, np. że zaczyna pracę na nowym planie filmowym, albo rozstaje się z Kapelusznikiem ;) To by były ciekawe informacje ;)” – Najbardziej by mnie ucieszyła informacja o zerwaniu Orlanda z Kapelusznikiem. Nie przeszkadzało by mi wtedy nawet jej zdjęcie zamieszczone obok Blooma:-).

„Euhenia ostatnio wspominałaś, że chciałabyś obejrzeć wszystkie filmy z Keirą Knightley, którą bardzo lubisz. Które jeszcze filmy chciałabyś z nią obejrzeć?” – „Dumę i uprzedzenie”, ale poczekam jak kolekcja „Vivy” się skończy i kupię ją w przyszłym roku w niższej cenie:-). Poza tym chciałabym zobaczyć „Księżną” z Ralphem Fiennesem, którego polubiłam od kiedy obejrzałam „Czerwonego Smoka” , którego mi Koa, poleciłaś. Poza tym jeszcze „Jedwab”, ale podobno to kiepski film, nawet nie miał premiery kinowej w Polsce tylko wyszedł od razu na DVD. „Domino” z Mickeyem Rourke- podobno Keira zagrała w nim tak świetnie, że miała być nominowana za nią do Oscara. Ostatnio obejrzałam z Keirą w roli drugoplanowej film „Podkręć jak Beckham” , nawet ładna komedia. Opowiada o przyjaźni dwóch nastolatek i ich miłości do futbolu. Keira gra Brytyjkę , natomiast jej koleżanka(w głównej roli) jest hinduską, której rodzina nie zgadza się na treningi córki, ale jak się łatwo domyślić dziewczyna ich nie słucha:-).

„W końcu Marcinkiewicz bardzo o siebie dba, dużo ćwiczy, jest inteligentny (studiował na wydziale matematyczno-fizycznym) a w dodatku robi podboje miłosne do dużo młodszej od siebie dziewczyny, więc uznali go za jakiegoś "amanta" ;)” – Lub po prostu chcieli swoich czytelników rozbawić:-). Jego zdjęcie wśród prawdziwych przystojniaków ze świata filmu wywołuje u mnie co najwyżej litość.

„Nie, nie oglądałam "Miłość i inne nieszczęścia", słyszałam, że ten film jest totalną porażką :( A Orlando pojawia się w nim chyba tylko na dwie minuty :( Jak już kiedyś będzie lecieć w tv, to może go obejrzę, ale nie dla samego filmu czy akcji, tylko, żeby zobaczyć Blooma. A Ty Euhenia chyba go kiedyś już obejrzałaś? Podobał Ci się? Czy był w miarę ciekawy? Nie zasnę na nim ?:-)”- Ci recenzenci mieli rację, ten film nie był najlepszy:-). Obejrzałam go w kinie i byłam zawiedziona. Orlando pojawia się w jednej scenie i chyba trwa ona nawet krócej niż 2 minuty. Na pewno nie uśniesz Koa, aż tak zły to nie był:-). Poszłam do kina na niego, bo na ulotce kinowej jaką miałam z tym filmem, nazwisko Orlanda było wymienione przed innymi aktorami, chyba na drugim miejscu po głównej bohaterce i byłam po prostu przekonana, że on ma dużą rolę i jak obejrzałam film to wyobraź sobie jak bardzo byłam rozczarowana:-). Jest tam kilka śmiesznych scen , ale nie przepadam za tą aktorką , która była obsadzona w głównej roli , czyli Brittany Murphy. Można obejrzeć w telewizji dla Orlanda warto:-)

„EM_DE_KE_AS i Euhenia jak myślicie, w których pismach Waszym zdaniem są najlepsze, najbardziej wyraźne fotki? Bo jak dla mnie najlepsze pojawiają się w tych grubszych kobiecych magazynach typu "Elle", "Zwierciadło", ale też w "Joy’u" są dobre.” – O tak w tych gazetach na pewno. Poza tym jeszcze w „VIVIE”, „GALI”(z tego tygodnika mam dwa wywiady z Orlandem z pięknymi zdjęciami z czasów z premiery „Elizabethtown” i jeden duży artykuł z okresu kiedy była premiera ostatniej części „Piratów…”), „TWOIM STYLU”, „BOUTIQUE”(mam numer, w którym są piękne zdjęcia Keiry Knightley i Johnnego Deppa oraz jedno Orlanda- wszystko w jednym numerze- z czasów premiery kinowej ostatniej części „Piratów z Karaibów”) „IN STYLE”, „GLAMOUR”, „COSMOPOLITAN”- mam jeden numer tego miesięcznika z Orlandem z czasów „Królestwa niebieskiego” – zdjęcie Orlanda jest na całą stronę(!). A Ty Koa, masz w swoich zbiorach jakieś wywiady czy zdjęcia z gazet Orlandem , z których jesteś bardzo zadowolona i są dla Ciebie szczególnie cenne (konkretnie z jakich gazet, jeśli pamiętasz)? A Ty EM DE KE SAS masz jakieś ulubione artykuły lub wywiady z Angeliną Jolie lub Megan Fox?

„Mam m.in. jasnopomarańczowy dywan w jasnobrązowe kwiaty i beżowe zasłony. A jeśli chodzi o meble, to lubicie jasne czy ciemne drewno? Bo ja zdecydowanie jasne, takie kolory wydają mi się weselsze.” – Zdecydowanie jasne:-). U mnie w pokoju też mam tylko jasne meble. Jasne są też praktyczniejsze: nie widać na nich tak bardzo kurzu, jak na czarnych:-) . A propos lubicie robić porządki? Ja mam z tym taki problem , że jak mam w jakiejś półce bałagan, to mimo to wiem gdzie co jest (a ściślej co pod czym jest :-)), ale jak w niej posprzątam to nigdy nie mogę znaleźć potrzebnej mi rzeczy:-).

"Alexander Skaarsgard" – to jest syn tego znanego aktora – Stellana Skarsgaarda, który zagrał ojca Orlanda w "Piratach z Karaibów". - Naprawdę? Nie wiedziałam o tym, myślałam , że to tylko zbieżność nazwisk:-). Ciekawa informacja.

"Może to przez Susan Sarandon, albo Kirsten Dunst (której to Dunst jakoś nie znoszę - ale niezła była w "Wywiadzie z wampirem")." – ja też nie przepadam za Kirsten Dunst, ale chciałabym ją obejrzeć w "Marii Antoninie", chociaż po to, żeby zobaczyć kostiumy z tamtej epoki. Oglądałyście kiedyś ten film?” – Nie, ale też bym chciała go obejrzeć. Będzie niebawem w kolekcji „VIVY” ten film. EM DE KE AS dzięki za opinię też słyszałam takie zarzuty pod adresem tego filmu. Ale chyba wizualnie jest piękny, wiecie te bajeczne stroje...:-)

Koa, dziękuję za sprawdzenie „Pani”:-).

Euhenia_2

Przejrzałam dziś "Galę". Koa coś dla Ciebie jest zdjęcie Daniela Craiga i niewielki artykulik o nim. Ale zdjęcie Koa, Cię załamie:-). Daniel zapuścił wąsik identyczny jak Orlando do swej roli w teatrze:-).
EM DE KE AS , w tym numerze "Gali" jest także coś dla Ciebie trzy bardzo ładne czarno- białe zdjęcia Monici Belluci. Poza tym jest artykuł o szczęśliwych małżeństwach w Hollywood i jest wśród przedtswionych par Patrick Swayze z żoną (chyba jak dobrze pamiętam na dwóch zdjęciach).

Na okładce "Vivy" zauważyłam , że jest nazwisko "Patricka Swayze" więc w środku jest coś o nim. Niestety w moim kiosku została '"Viva" tylko zaklejona z filmem i nie mogłam przejrzeć:-(.

Kupiłam "Teleświat". Na okładce jest EM DE KE AS Twoja Angelina Jolie:-). Nie wiem czy jeszcze kupujecie "Teleświat"? To opisze co jest w środku. Zdjęcie Jolie w artykule, że chce adoptować kolejne dziecko. Poza tym inne plotk:i o Scarlett Joahnsson (ładna mała jej fotka), Daniel Olbrychski, i Michał Żebrowski(będzie tatą za 7 miesięcy). W PORTRECIE GWIAZDY Roman Polański. Wywiad z Joanną Brodzik na 1 stronę. W omówieniach filmów na dwa tygodnie(Koa, jednak wróciła ta rubryka)m.in.: jest zdjęcie Willa Smitha z filmu "Ja, robot", Leonardo DiCaprio z filmu "Krwawy diamet"( w piątek o 21:55 na TVN-ie, muszę obejrzeć:-)). Opis fabuł filmów kinowych: "Julie i Julia", "Gwiazda Kopernika", "Dystrykt 9", "Dobry, Zły i Zakręcony", "Miasto z morza", "Nowszy model"(maleńka fotka Catherine Zeta-Jones), "Foghting" oraz "Odlot".

Euhenia_2

Do Euhenii:
"Gra w nim również Geoffrey Rush, czyli niezapomniany Barbossa z "Piratów z Karaibów":-)" - on chyba na zawsze pozostanie dla mnie piratem :-) To najlepszy pirat w historii." – Tak, to prawda taki najprawdziwszy pirat, bo najbardziej zwariowanym na świecie jest Johnny Depp:-)." – podsumujmy: Barbossa będzie zawsze najlepszym i najstraszniejszym piratem, Johnny Depp najbardziej zwariowanym, a Orlando najbardziej romantycznym piratem :-)

Oglądałyście może "Piratów z Karaibów" w sobotę?

"GAZETA WYBORCZA" - na okładce: Chuck Norris- w środku artykuł o nim i kilka kawałów np.: "Chuck Norris doliczył do nieskończoności. Dwa razy." – Zabawne. Lubię powiedzonka o Chucku Norrisie :-) Pamiętacie jak kiedyś Tomasz Lis prowadził program "Co z tą Polską?" ? Później wśród kawałów o Chucku Norrisie pojawił się taki: "Chuck Norris wie co z tą Polską" :) Jak możecie to napiszcie, jakie powiedzenia o nim jeszcze Wam się podobają :) Słyszałyście jeszcze o tym? – "Chuck Norris szybciej stoi niż biega" :-D

"Gore Verbiński teoretycznie mógłby wyreżyserować ten film , jak i poprzednie części , chociaż na początku tego roku zrezygnował z reżyserii tego filmu, bo był zajętymi pracą nad ekranizacją gry "BioShok", ale okazało się, że ona nie powstanie, więc jest szansa na to, że po raz kolejny wyreżyseruje "Piratów..." Mam przynajmniej taką nadzieję:-). Poza tym pojawiły się również plotki, że reżyserem czwartej części ma być Rob Marshall reżyser m.in. "Chicago" i "Wyznań gejszy". "Piraci z Karaibów 4" mają trafić do kin w 2011 roku i rozpoczną NOWĄ TRYLOGIĘ." – też mam nadzieję, że Gore Verbinski wyreżyseruje kolejnych piratów. Mam też małą nadzieję, że w nowej trylogii wystąpi kiedyś Orlando, może "zatęskni" za swoim charakterem i pojawi się chociaż w ostatniej części nowej trylogii, oczywiście zależy to też od scenarzystów czy chcieliby zatrudnić go jeszcze raz w obsadzie :-) A jeśli chodzi o Geoffreya Rusha, to jest to pewne, że kolejny raz zagra Barbossę, no i Johnny Depp pojawi się obowiązkowo jako pirat-wariat :D

"Nie cierpię tych jesiennych deszczów i błota:-)." - ja również nie cierpię tej deszczowej pory. Ale mimo, że zrobiło się chłodniej, na szczęście wychodzi dużo słońca, przez które robi się weselej i da się to jakoś znieść :)

"Czasem z jakichś mało dla mnie wartych gazet jak "Bravo"" – zabawne :)

"Na ostatniej stronie zdjęcia z "Alicji w Krainie Czarów" Tima Burtona . Helenę Bonham Carter aż trudno poznać:-)" – tak, wygląda zupełnie inaczej :) Na "JJ" są zdjęcia do tego filmu. Bardzo podoba mi się Anne Hathaway jako "Biała Królowa", wygląda niezwykle baśniowo w blond włosach i białej sukni. Ktoś się musiał bardzo postarać nad tymi kostiumami, są bardzo dobre:
http://justjared.buzznet.com/2009/07/21/alice-in-wonderland-teaser-trailer/
Chciałybyście obejrzeć ten film? Bo ja tak :)

Do EM_DE_KE_AS:
"ale jest też artykuł o Egipcie a ja się pasjonuję Egiptem, tą kulturą, sztuką i w ogóle:) Egipt jest dla mnie o wiele ciekawszą kulturą starożytną niż Grecja a nawet Rzym." – mnie również interesuje Egipt, i się zgodzę, że jest ciekawszą kulturą od Grecji i Rzymu (te dwie ostatnie wydają mi się trochę nudne). Natomiast Egipt wydaje mi się bardziej tajemniczy, szczególnie piramidy w Gizie. Archeolodzy cały czas odkrywają tam coś nowego – zasypane komory faraonów, z prawdziwymi skarbami w środku – sarkofagami i różnymi narzędziami z tamtego okresu. Może gdzieś tam, pod piaskami, istnieje odpowiedź na to skąd się wzięła cała nasza cywilizacja? A czy wiedziałyście, że np. Piramida Cheopsa jest idealnie obliczona, i zbudowano ją tak, by odwzorowała liczby, które są związane z kulą ziemską? Np. obwód podstawy wynosi 36524,24 cale, a rok ziemski trwa właśnie tyle - 365,24 dni, a gdy podstawę podzielimy przez podwójną wysokość, wyjdzie nam liczba Π ("pi") czyli 3,14. Na dodatek piramida leży w centrum masy lądu stałego Ziemi. Ktoś, kto chciał ją postawić dobrze wiedział co robi ;) Te dokładne obliczenia musiały mu zająć mnóstwo czasu. Więc piramida jest nie tylko ogromnym grobowcem, ale także odbiciem samej ziemi.

"A piramidy (chciałabym zobaczyć je na żywo kiedyś) są niezwykle tajemnicze:)" – ja też :-)
EM_DE_KE_AS jeśli chcesz, to mogę polecić Ci ciekawą książkę-thriller pt. "Piramidy Napoleona", którą napisał Dietrich William. Bohater tego opowiadania znalazł się pewnego razu w posiadaniu tajemniczego medalionu i tylko podróż do Egiptu mogła rozwiązać jego tajemnicę, to znaczy mógł ją rozwiązać za pomocą piramid, bo właśnie w nich były wskazówki jak to zrobić. Ale co jest najlepsze – w tej książce jest mnóstwo autentycznych faktów o piramidach np. ile wynoszą ich wymiary, do czego naprawdę mogły służyć, jak wyglądają w środku, i jak wyglądają komory, w których stoją sarkofagi faraonów (co zadziwiające, niektóre były już puste gdy je odkryto). W dalszym ciągu pozostaje tajemnicą, jak wewnątrz piramidy udało się umieścić te wielkie sarkofagi, ponieważ wszystkie przejścia były zbyta małe, by je tam przetransportować. Bo po zbudowaniu piramidy chyba nie złożono ich wewnątrz jak szwedzkich mebli z Ikei ;)

"- dokładnie tak, a liście są prawie takiej wielkości jak ludzie;)" - są takie wielkie, że aż można się w nie ubrać ?;) Wyobrażacie sobie taki pokaz mody, w którym po wybiegu idą modelki ubrane w liście? Np. w płaszczu pozszywanym z liści ;)

""(a propos - widziałaś może "Żonę astronauty"? Z moją ulubioną Charlize Theron i Johnnym Deepem. Właściwie t)o w tym filmie polubiłam go najbardziej:)"" – to było pytanie skierowane do Euhenii, ale też chciałabym na nie odpowiedzieć. Ja też obejrzałam "Żonę astronauty" (to chyba pierwszy film z Johnnym, w którym widziałam go w blond czuprynie). Ogólnie film jest dobry, nieprzewidywalny, Depp stworzył w nim postać odmienną od poprzednich – tajemniczy czarny charakter, mężczyznę, nad którym kontrolę przejęła inna forma życia. W większości filmów Johnny gra osoby lekko niezdecydowane, przeżywające konflikty wewnętrzne, zastanawiającego się jak postąpić, a tutaj wreszcie zagrał kogoś zdecydowanego. EM_DE_KE_AS które jeszcze rolę Johnego Deppa spodobały Ci się najbardziej?

"Chciałabym zobaczyć "królestwo niebieskie". Jakoś nie widziałam, żeby kiedykolwiek dawali go w telewizji. Chyba że coś mi umknęło. Nie miałam jakoś okazji zobaczyć "Helikoptera w ogniu", choć wiem że leciał już tyle razy, i na tylu kanałach...Nie wiem jak to się stało - bo lubię Josha Hartnetta..." – nie, nie umknął Ci ten film, bo go w ogóle nie puszczają w telewizji publicznej ;) (no, chyba, że ktoś ma HBO). Też chciałabym go obejrzeć, bo lubię filmy rozgrywające się w średniowieczu. A "Helikopter w ogniu" na pewno wkrótce jeszcze puszczą, bardzo często leci w tv. Ja też lubię Josha Hartnetta, chyba najbardziej podobał mi się w "Pearl Harbor" :-)

koa222

"Gra w nim również Geoffrey Rush, czyli niezapomniany Barbossa z "Piratów z Karaibów":-)" - on chyba na zawsze pozostanie dla mnie piratem :-)- hehe a dla mnie Geoffrey zawsze kojarzyć będzie się jako niezrównoważony psychicznie markiz De Sade z filmu "Zatrute pióro". To był pierwszy film, w którym go widziałam, a że zagrał tam tak dobrze to mi się to teraz będzie zawsze przypominać. W tej roli był znakomity:) Jak niewidziałyście "Zatrutego pióra" to zachęcam do obejrzenia. Warto zobaczyć do końca. Jest to film kostiumowy Kate Winslet gra tam praczkę zachwycająca się prozą Markiza De Sade'a zakochaną w księdzu, którego gra Joaquin Phoenix (i w tym właśnie filmie polubiłam Joaquina - nieziemsko uroczo zagrał księdza który bądź co bądź grzeszył;)

Koa:
Ja wierzę w to, że tylko Chuck Norris potrafi wyskoczyć przez okno i jednocześnie zamknąć je za sobą;) - takie coś też kiedyś slyszałam;)
Słyszałam też, że to właśnie Chuck Norris przekonał Goździkową do apapu. I podobno Chuck Norris nie umrze. On kopnie w kalendarz. Z półobrotu;)

W sobotę nie oglądałam Piratów bo namiętnie oglądam "Mam talent";)
ALe mimo to uważam że cala seria "Piratów" jest najciekawszym i przy okazji najzabawniejszym filmem przygodowym. A jak nie "naj" to chociaż jednym z tych "naj"

Piramidy w Gizie podobno są też budowane tak, by odzwierciedlały gwiazdy na niebie - chodzi o konkretne gwiazdozbiory - gdzieś mi się to kiedyś obiło o uszy:)

"Bo po zbudowaniu piramidy chyba nie złożono ich wewnątrz jak szwedzkich mebli z Ikei ;)"- hehe zabawne:) Dzięki z apolecenie książki może gdzies ją odkopię;) W antykwariacie, albo w księgarni bo widze, że wyszła niedawno:)

"są takie wielkie, że aż można się w nie ubrać ?;) Wyobrażacie sobie taki pokaz mody, w którym po wybiegu idą modelki ubrane w liście? Np. w płaszczu pozszywanym z liści ;)"-hehe Pewnie - jesień 2009;) Liściasta moda. Oczywiście dla odważnych - lostomaniaków;)

"EM_DE_KE_AS które jeszcze rolę Johnego Deppa spodobały Ci się najbardziej?"-Jack Sparrow!!! (hehe - pytałaś które najbardziej). A tak szczerze - polubiłam go w "Marzycielu". Na film poszłam ze względu na Kate Winslet i tam zobaczyłam Deepa. Spodobał mi się - dlatego że tak się zainteresował rodziną Sylvii, że wprawdzie zaniedbał swoje małżeństwo ale za to odnalazł swoją inspirację do tworzenia. Bardzo chciałabym zobaczyć "Edwarda Nożycorękiego" i "Co gryzie Gilberta grape'a". Może kiedyś.

A Josha Hartnetta widziałam w filmie z Brucem Willisem (dawali nawet niedawno w gazecie) - "Zabójczy numer". W "Peral Harbor" był zabójczo przystojny

Euhenia_2

"Na okładce "Vivy" zauważyłam , że jest nazwisko "Patricka Swayze" więc w środku jest coś o nim. Niestety w moim kiosku została '"Viva" tylko zaklejona z filmem i nie mogłam przejrzeć:-(."- o tak jest ładny artykuł z fotkami - czarno białe zdjęcia i kilka kolorowych:)

Euhenia Dzięki za opis "Tele świata" - na okładce - zauważyłaś, że Angelina ma mocno przerobioną twarz - bardziej okrągłą i jakąs taką szerszą. Mało podobna do siebie jak się przyjrzeć. A to chyba nie jest aż tak stare zdjęcie...Bardzo podoba mi się z Tele Świata zdjęcie Marty Żmudy Trzebiatowskiej - ładnie wygląda.

Euhenia_2

"A Ty EM DE KE SAS masz jakieś ulubione artykuły lub wywiady z Angeliną Jolie lub Megan Fox?"- o tak, i jeśli chodzi o tytuł gazety króluje tu Viva. Mam dużo pięknych sesji zdjęciowych z Angeliną (dla mnie cenna jest ta z bliźniętami - tą vivę po prostu musiałam mieć i nie było innej opcji - zresztą podobnie jest z bliźniętami Jennifer Lopez). To są dl amnie szczególnie cenne artykuły. Również w Vivie swego czasu nabyłam artykuł, w którym było piękne zdjęcie Kate Winslet - z premiery "Drogi do szczęścia". Kate wyglądała na tej premierze wyjątkowo pięknie:

http://media.monstersandcritics.com/galleries/1528512/ALO-04730441485.jpg

TAk jak na fotce z powyższego linka, z tym, że obok była z mężem. Fotka na całą stronę z dużą twarzą Kate. Zauważ Euhenia, że mało jest zdjęć tej aktorki z mężem - a szczególnie z tej premiery (mówię o gazetach - ciężko nabyć)
Szczególnie ważny jest dla mnie artykuł (też Viva) z sesją Angeliny - w takim mrocznym stylu - mrocznym, bo fotki czarno białe. Zdjęcie na całą stronę Monici Bellucci - kiedyś w Vivie było - dość ładne. Sesja tej samej aktorki upodobnionej do Brigitte Bardot - Monica Bellucci w blond włosach - z Gali. Te fotki w najnowszej Gali też są piękne:) Z Megan to będzie ten artykuł z "URODY" i nie mogę wybaczyć sobie że nie kupiłam tego Cosmopolitanu - tamte foty były ładne. Wtedy dopiero zaczynałam ją lubić. Mam nadzieję, że kiedyś doczekam się polskiej edycji In Style z Megan na okładce i z ładnym artkułem w środku

"EM DE KE AS dzięki za opinię też słyszałam takie zarzuty pod adresem tego filmu. Ale chyba wizualnie jest piękny, wiecie te bajeczne stroje...:-) "- pod tym względem pewnie tak, choć ja nie widziałam filmu. Ale po ujęciach z filmu widze że stroje, wnętrza sa ładne.

Euhenia_2

Dodatek specjalny Bravo - naklejki ze "Zmierzchu" - dużo Pattisona i Kristen Stewart.

"Party" - Megan Fox - zdjęcie w czarnej sukni (ładne) i na ostatniej stronie ładne ujęcie (nieduże) z Pattisonem i Kristen Stewart ze "Zmierzchu"

EM_DE_KE_AS

„Dodatek specjalny Bravo - naklejki ze "Zmierzchu" - dużo Pattisona i Kristen Stewart”. - EM DE KE AS , czy chodzi o to wydanie „BRAVO POSTERS” z naklejkami ze „Zmierzchu”? :
http://www.bravo.pl/magazyn/bravo/bravo-posters-nr-62009/ida,494001/
Jeżeli tak , to ja już je widziałam, ale dziękuję za informację:-). Zdjęcia ze „Zmierzchu” są śliczne, ale te plakaty Roberta i Kristen są bardzo brzydkie:-(. Bardzo mi się nie podobają: Robert jest zarośnięty i wygląda jakby go coś bolało, a Kristen ma wystawiony język :-). Chyba zgodzicie się ze mną, że niezbyt atrakcyjne ich plakaty zamieścili?

„"Party" - Megan Fox - zdjęcie w czarnej sukni (ładne) i na ostatniej stronie ładne ujęcie (nieduże) z Pattisonem i Kristen Stewart ze "Zmierzchu"” – Przeglądałam dziś to „Party” i bardzo mi się spodobało to zdjęcie Megan . W ogóle w tej czarnej sukience wyglądała pięknie:-). Co do malutkiego zdjęcia z planu „Zmierzchu”(mam tę fotkę , to właśnie taką dodali do filmu:-)) to przeczytałam tylko taki nagłówek, że powstała chyba wersja pornograficzna tego filmu:-). Co też ci ludzie nie wymyślą?- :-). Podobno pikantna wersja dla dorosłych „Piratów z Karaibów” też powstała , ale był to komiks, pisali o tym w „Teleświecie”:-).

„A właśnie EUHENIA i KOA - wy komu już założyłyście swoje zeszyty - czy też segregatory? No jeśli to całe magazyny to pewnie różnie z tym bywa.”- Ja wpinam do segregatora artykuły o rzecz jasna Orlandzie(:-)), Robercie Pattinsonie, Kristen Stewart, Johnnym Deppie, Keirze Knightley, Heath Ledger, Kate Bosworth, Megan Fox, Shia LaBeouf, natomiast o tych aktorach mam bardzo mało artykułów: Sean Bean, Liam Neeson, bo nie są bardzo popularni w Polsce, niestety. Do osobnego segregatora zbieram recenzje filmów. Wpinam nawet ulotki z kina o filmach, na których nie byłam:-).

"zgadzam się EM_DE_KE_AS. Ciekawe od której strony ten Efron jest seksowny :-( "- właśnie nie wiem. Na pewno nie twarz i "klata" bo i jedno i drugie jest aseksualne. Włosy (fryzurka) zawsze takie dziwne. Cały czas mi się gościu kojarzy z osobnikiem homoniepewnym;)”- Świetny i bardzo trafny opis Zaca! Bardzo zabawny :-).

„ Moim zdaniem jeśli chodzi o programy tv - to zdecydowanie "Imperium tv" - jesli chodzi o duże opisy filmów - i ostatnio "Super Express tv" - jak zobaczyłam te duże opisy na całą stronę to nie dowierzałam - są jeszcze większe i ładniejsze niż w "Imperium tv".”- - Muszę zatem częściej zaglądać do „Super Expresu”:-) oraz do „Imperium TV” , bo też nie wiedziałam, że tam są ładne zdjęcia z filmów. A czy recenzje filmów kinowych też zajmują dużo miejsca? Nie udało mi się kupić już tego piątkowego numeru „Super Expresu” ze zdjęciem Orlanda i Keiry. Muszę jakoś przeboleć :-). Te dzienniki z dodatkowym programem bardzo szybko się sprzedają, podobno.

„W "Party" też dali niedawno Victorię Beckham w ten sposób. A lubię je dlatego że to świetny przegląd jak wyglądąła dana gwiazda w różnych latach, jak się zmieniała, w jakiej fryzurze i makijażu najlepiej wyglądała:)”- Ja także lubię takie rubryki, mam właśnie taką wycięta z „VIVY” z Orlandem: z 6 lub 7 zdjęć od początków kariery do współczesności oraz drugą z „Joya” z różnych wcieleń filmowych:-). Poza tym lubię rubrykę w „IN STYLE”(chociaż nie kupuję regularnie tego magazynu, ale tylko regularnie przeglądam:-)) , gdzie jest mnóstwo zdjęć tej samej gwiazdy w różnych strojach, zwłaszcza cieszy mnie gdy zamieszczają zdjęcia aktorki, którą bardzo lubię i podoba mi się je styl, jak Kate Bosworth:-) . Poza tym podobają mi się artykuły o domach gwiazd w „Party” oraz na ostatnich stronach tego dwutygodnika, obszerne biografie.

„(….)Nie moge się doczekać aż zrobię "albumiki" z Megan i z Aishwaryą” - Wow pokaźny zbiór!- :-). Wśród gwiazd , które wymieniłaś lubiłam kiedyś nawet bardzo Leonardo DiCaprio i Mela Gibsona(jeszcze wcześniej). Wciąż cenię DiCaprio jako genialnego aktora, ale już mnie tak bardzo nie interesuje jak dawniej:-). Chciałabym te Twoje zeszyty obejrzeć, wszystkie najchętniej :-).

"To jest któreś z tych zdjęć na pewno z tej imprezy."- w poniedziałek ostatnia szansa żeby odszukać w kiosku”- Myślę, że nawet w następny poniedziałek jeszcze może być w kiosku, bo „Bravo” wychodzi co wtorek:-).

„Jak niewidziałyście "Zatrutego pióra" to zachęcam do obejrzenia. Warto zobaczyć do końca.” – Muszę zatem obejrzeć ten film. Także lubię Joaquina Phoenix, który spodobał mi się zwłaszcza w „Gladiatorze”.

„Słyszałam też, że to właśnie Chuck Norris przekonał Goździkową do apapu. I podobno Chuck Norris nie umrze. On kopnie w kalendarz. Z półobrotu;)” –Świetne są te dowcipy o Chucku. Nie znam żadnych nowych dowcipów o Chucku Norrisie, ale ostatnio czytałam w gazecie taki , który mnie bardzo rozbawił o zajączku:-):
„Po ciężkiej nocy budzi się zajączek i mówi, przeciągając się:
- Jak się zając wyśpi, to i niedźwiedzia pobije. Odwraca się za siebie i widzi niedźwiedzia.
- Ale jak się nie wyśpi, to gada głupoty!!!” -:-)

„W sobotę nie oglądałam Piratów bo namiętnie oglądam "Mam talent";)” – Ja również , ale EM DE KE AS ten program powtarzają także w niedzielę , wiedziałaś? Nie obejrzałam „Piratów..” , gdyż mam ten film na DVD.

„ALe mimo to uważam że cala seria "Piratów" jest najciekawszym i przy okazji najzabawniejszym filmem przygodowym. A jak nie "naj" to chociaż jednym z tych "naj"”- zgadzam się:-).

„Euhenia Dzięki za opis "Tele świata" - na okładce - zauważyłaś, że Angelina ma mocno przerobioną twarz - bardziej okrągłą i jakąs taką szerszą. Mało podobna do siebie jak się przyjrzeć.”– Tak , te poprawki spowodowały, że Angelina wygląda co najmniej dziwnie. Na szczęście w środku jest lepsze jej zdjęcie:-)

"A Ty EM DE KE SAS masz jakieś ulubione artykuły lub wywiady z Angeliną Jolie lub Megan Fox?"- o tak, i jeśli chodzi o tytuł gazety króluje tu Viva.” – Tak w „Vivie” są rzeczywiście najładniejsze zdjęcia i najciekawsze artykuły:-).

„TAk jak na fotce z powyższego linka, z tym, że obok była z mężem. Fotka na całą stronę z dużą twarzą Kate. Zauważ Euhenia, że mało jest zdjęć tej aktorki z mężem - a szczególnie z tej premiery (mówię o gazetach - ciężko nabyć)” – Tak, to prawda. Może dlatego, że on nie jest aktorem, przez co czytelnicy się nim mniej interesują.

„Sesja tej samej aktorki upodobnionej do Brigitte Bardot - Monica Bellucci w blond włosach - z Gali.” – Ma tą „Galę” z Bellucci:-). Tak szczerze to wolę tę aktorkę w naturalnych ciemnych włosach:-).

„Te fotki w najnowszej Gali też są piękne:) Z Megan to będzie ten artykuł z "URODY" i nie mogę wybaczyć sobie że nie kupiłam tego Cosmopolitanu - tamte foty były ładne”- Ja również, ale na tej stronie Megan-fox.com jest tyle pięknych skanów z gazet zagranicznych, że od biedy można by coś wydrukować, ja mam taki zamiar:-) . Słyszałyście, że mają zamiar nakręcić już trzecią część „Transformersów” z Shią LaBeoufem i Megan Fox – zaplanowano premierę na 11 czerwca 2011 roku, mimo tego, że Megan obraziła reżysera tego filmu nazywając go „Hitlerem”:-). Cieszy mnie ta informacja, bo pierwsza część „Transformersów” bardzo mi się spodobała , druga też chociaż była nieco słabsza od jedynki i wciąż mam ochotę na następne przygody robotów i tej pary aktorów:-)

Euhenia_2

"EM DE KE AS , czy chodzi o to wydanie „BRAVO POSTERS” z naklejkami ze „Zmierzchu”?"- tak to miałam na mysli:)

"Świetny i bardzo trafny opis Zaca! Bardzo zabawny :-)"-heh:), no tak.

OO lubisz Liama Neesona?

"Muszę zatem częściej zaglądać do „Super Expresu”:-) oraz do „Imperium TV” , bo też nie wiedziałam, że tam są ładne zdjęcia z filmów."- polecam, czasem daja na jednym dużym zdjęciu kilka ładnych ujęć - czasami takich które nie są często drukowane

"A czy recenzje filmów kinowych też zajmują dużo miejsca?"- nie przyglądąłam się w Super Express tv,a w "Imperium tv" jest z tym nieco gorzej, doszukałam się rubryczki "nowości DVD" - ale mała. Bardzo mała. Ale za to jeśli chodzi o nowości konowe - polecam jedną z ostatnich stron "Super tv" - często dają duże foty. Najlepsze były w "tele świecie"...

Nie udało mi się kupić już tego piątkowego numeru „Super Expresu” ze zdjęciem Orlanda i Keiry. Muszę jakoś przeboleć :-). Te dzienniki z dodatkowym programem bardzo szybko się sprzedają, podobno."- Szkoda. Były naprawdę te fotki piękne. Może jeszcze kiedyś dadzą takie ujęcie w jakiejś gazecie. Tylko że tamto było duże.

"Poza tym lubię rubrykę w „IN STYLE”(chociaż nie kupuję regularnie tego magazynu, ale tylko regularnie przeglądam:-)) , gdzie jest mnóstwo zdjęć tej samej gwiazdy w różnych strojach, zwłaszcza cieszy mnie gdy zamieszczają zdjęcia aktorki, którą bardzo lubię i podoba mi się je styl, jak Kate Bosworth:-)"- o tak też lubię tą rubrykę w "In Style" w najnowszym numerze jest Sienna Miller i jej styl. Podobają mi się te stroje z tych fotek. Niektóre takie fajne, stonowane.

"Poza tym podobają mi się artykuły o domach gwiazd w „Party” oraz na ostatnich stronach tego dwutygodnika, obszerne biografie."- rubrykę o domach lubię jeśli dadzą jakiś ciekawy artykuł. Niedawno był fajny o Naomi Campbell - lubię ją zresztą. Biografie też lubię ale nie zawsze są ciekawe. Fakt, że tą rubrykę najczęściej przeglądam jako pierwszą z ciekawości - "o kim tym razem". To samo w SHOW - tak jak wtedy gdy zamieścili artykuł z tymi ślicznymi fotkami Brigitte Bardot.

Chciałabym te Twoje zeszyty obejrzeć, wszystkie najchętniej :-). - :)hehe.

"Myślę, że nawet w następny poniedziałek jeszcze może być w kiosku, bo „Bravo” wychodzi co wtorek:-)."- Widzisz czasami zdarzyło mi się że widziałam w kiosku tą niezbyt mądrą gazetę jeszcze i w drugi poniedziałek. A tym razem jak na złośc nie ma nigdzie. Trudno.

"- Jak się zając wyśpi, to i niedźwiedzia pobije. Odwraca się za siebie i widzi niedźwiedzia.
- Ale jak się nie wyśpi, to gada głupoty!!!” -:-)"- hehe, dobre to:D

"ale EM DE KE AS ten program powtarzają także w niedzielę"- wiem, ale jakoś lubię w sobotnim wieczornym klimacie

"Tak , te poprawki spowodowały, że Angelina wygląda co najmniej dziwnie. Na szczęście w środku jest lepsze jej zdjęcie:-)"- No tak. Na tym okładkowym zdjęciu wydaje mi się jakaś taka - nie tyle sztuczna, co nieco starsza niż jest. Dorobić podgardle i siwe włosy i mamy starowinkę jak znalazł;) A w środku - fotka jakby jej ładniejszej młodszej siostry.
Często zdarzyło mi się że w programach na okładce widniały fotki tak przerobione że przy niektórych z nich trzeba było chwili żeby się domyśleć kto to jest. Kiedys np. pomyliłam Cichopek z Anną Muchą - bo na fotce były niemal identyczne - "wyprasowane". Wyprasowana Magdalena Stużyńska wyglądął jak lalka Barbie - choć normalniej wygląda na zdjęciach bez retuszu. (tylko że te przykłady zdarzały się o wiele tanszym programom - po "Tele świecie" się tego nie spodziewałam bo zwykle były ładne fotki - nie przerobione do tego stopnia)
I ciągle się zastanawiam - dlaczego niektóre magazyny (nie te drogie) czasami robią takie myki: "doczepiają" koński ogon aktorce, która na jakiejś premierze miała kok (widzialam to juz i u Angie i u Kate Winslet - gdzie się nawet zastanawiałam cóż to za premiera była o której nie wiem- i czemu gwiazda jest w tej samej sukience;)
Albo dlaczego nagle widzę w gazecie piękną suknię w kolorze zielonym, w innej gazecie tę samą suknię w kolorze żółtym, a w jeszcze innej tę samą suknię w kolorze szarym (przy czym ta trzecia jest oryginałem;)

"Tak, to prawda. Może dlatego, że on nie jest aktorem, przez co czytelnicy się nim mniej interesują."- Niby tak, ale za to jest reżyserem;) "American Beauty", "Droga do szczęścia"- to m.in. jego dzieła.

"Ma tą „Galę” z Bellucci:-). Tak szczerze to wolę tę aktorkę w naturalnych ciemnych włosach:-)." - Ja też. Bardziej jej pasuje kolor czarny - może dlatego że ma ogólnie urodę południową.

Też słyszałam o tych Transformersach "trójce" - na moje nieszczęście na głupim Pudlu - i musiałam znieść sarkazm komentujących. Czego w tym przypadku nie rozumiem.

"Takie jest życie"- mało ciekawe to "życie";) A tak serio nie ma nic o Orlandzie, a fotka tak nienaturalnej Alicji Bachledy Curuś wprawiła mnie nie tyle w zdumienie, co w zdenerwowanie. Kompletnie do siebie nie jest podobna. Wolę "normalny" look.

EM_DE_KE_AS

EM DE KE AS, dziękuję za przejrzenie gazetki:-)
Na okładce najnowszego „FILMU” jest EM DE KE AS Twoja ulubiona Catherine Zeta – Jones:
http://gfx.filmweb.pl/an/49468/4485.$.jpg
Ładne zdjęcie :-). Artykuł dotyczący niej zatytułowany jest „Od seksapilu do dolarów”. Muszę obejrzeć ten numer, bo pewnie piszą w tym numerze o „Zabójczym ciele” z Fox, którego premiera wypada 30. X. Miałam taką nadzieję, że na okładce tego październikowego „FILMU” pojawi się właśnie Megan, ale może w środku jest też jakiś większy artykuł o niej?- :-).

„OO lubisz Liama Neesona?”- Jest rewelacyjnym aktorem. Bardzo mi się podobał w ostatnim filmie w jakim go widziałam zatytułowanym „Uprowadzona”. Grał w nim ojca, którego córka na wakacjach we Francji została porwana przez handlarzy kobietami. Liam był super-agentem i znalezienie tych zbrodniarzy nie nastręczyło mu zbyt wiele trudu:-) Bardzo dobre kino akcji. Neeson podobał mi się w również w świetnym , ale bardzo smutnym filmie wojennym „K-19”, właśnie wczoraj jeszcze raz go sobie obejrzałam:-). Akcja tego filmu właściwie cały czas dzieje się w łodzi podwodnej. Znakomite kreacje spierających się ze sobą kapitanów stworzyli Harrisom Ford z Neesonem. W tytułowej roli „Kinsey`a” profesora, który prowadził badania nad seksualnością człowieka Liam był rewelacyjny. W wielu filmach stworzył świetne kreacje, aż trudno wszystkie by wymieniać:-).

"Muszę zatem częściej zaglądać do „Super Expresu”:-) oraz do „Imperium TV” , bo też nie wiedziałam, że tam są ładne zdjęcia z filmów."- polecam, czasem daja na jednym dużym zdjęciu kilka ładnych ujęć - czasami takich które nie są często drukowane” - Dobrze wiedzieć:-)

„I ciągle się zastanawiam - dlaczego niektóre magazyny (nie te drogie) czasami robią takie myki: "doczepiają" koński ogon aktorce, która na jakiejś premierze miała kok (widzialam to juz i u Angie i u Kate Winslet - gdzie się nawet zastanawiałam cóż to za premiera była o której nie wiem- i czemu gwiazda jest w tej samej sukience;)” – Zaskoczyłaś mnie, nie zauważyłam jak dotąd tego procederu w żadnej gazecie:-). Gratuluję spostrzegawczości:-)

„Albo dlaczego nagle widzę w gazecie piękną suknię w kolorze zielonym, w innej gazecie tę samą suknię w kolorze żółtym, a w jeszcze innej tę samą suknię w kolorze szarym (przy czym ta trzecia jest oryginałem;)” _ tak, to prawda, na przykład w tym ostatnim „Show” , który kupiłam po Twojej informacji, że są tam zdjęcia Roberta i Orlanda, właśnie zdjęcie Blooma przerobili. Tam w horoskopie w „Show” Orlando ma zielony sweter, gdy tymczasem ten sweter był na 100 procent szary:-). To koronny dowód, to samo zdjęcie co w „Show”:-), a sweter szary:
http://www.orlandobloomwebworld.com/cpg132/displayimage.php?album=933&pos=2
Bloom prawie zawsze ubiera się na czarno, niebiesko, bądź też szaro, ale nigdy nie widziałam go w tak ekscentrycznym - jak na niego- kolorze - zielonym:-). Seana Beana też kiedyś przerobili z prawdziwego zielonookiego, na fałszywego niebieskookiego:-).

„Też słyszałam o tych Transformersach "trójce" - na moje nieszczęście na głupim Pudlu - i musiałam znieść sarkazm komentujących. Czego w tym przypadku nie rozumiem” – Co to był za sarkazm? Dotyczył Megan?

Euhenia_2

"Miałam taką nadzieję, że na okładce tego październikowego „FILMU” pojawi się właśnie Megan, ale może w środku jest też jakiś większy artykuł o niej?- :-)."- Jak przeglądniesz napisz więcej szczegółow bo ja natrafiam na same zafoliowane egzemplarze, a tą fotkę Catherine mam z innej gazety.

"Jest rewelacyjnym aktorem. Bardzo mi się podobał w ostatnim filmie w jakim go widziałam zatytułowanym „Uprowadzona”."- widziałam ten film. Podobał mi się. Zresztą córkę grała tam Maggie Grace z "Zagubionych".

"Zaskoczyłaś mnie, nie zauważyłam jak dotąd tego procederu w żadnej gazecie:-). Gratuluję spostrzegawczości:-)"-No ja pamiętam premiery i fotki z różnych imprez moich ulubionych gwiazd na pamięć.
Fotka poniżej:

http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/00438/kate2002_280_438305a.jpg

Pamiętasz tą kreację - piękną czerwoną suknię z kwiatami na ramiączku i romantyczny kok? Ja mam zdjęcie z okładki jakiegoś programu gdzie z tyłu są jeszcze domalowane rozpuszczone włosy blond...I to jest zdjęccie z okładki (a nie z jakiejś rubryki: przeróbki/fotomontaże czy tym podobne)
Angelina już miała ten sam krój sukienki (oryginalnie szarej): - zdjęcie poniżej:

http://gossipgalore.files.wordpress.com/2007/02/angelina-jolie-anorexia-anxiety- golden-globes.jpg

gdzie tę suknię mam w swoich zeszytach w kolorze żóltym, czerwonym i zielonym

"tak, to prawda, na przykład w tym ostatnim „Show” , który kupiłam po Twojej informacji, że są tam zdjęcia Roberta i Orlanda, właśnie zdjęcie Blooma przerobili. Tam w horoskopie w „Show” Orlando ma zielony sweter, gdy tymczasem ten sweter był na 100 procent szary:-)."- faktycznie - chyba nawet ten sam szalik tylko tam jest ciemno zielony...no właśnie. A propos kiedyś widziałam Angelinę w innym swetrze kolory czerwonego - a w oryginale był (chyba nebieski - czy też jasny błękit).

"Co to był za sarkazm? Dotyczył Megan?" - chodzi mi o te wszystkie "sarkastyczno - ironiczne" opinie w stylu: "O rany znowu ta zd***", "Ona zniszczy ten film tak jak zniszczyła poprzednie części", "Ona jest marną aktoreczką/ głupią" itp. Przy czym, według mnie bez sensu jest oceniac aktora/aktorkę jedynie po wypowiedziach. To, że ona powie czasem coś ekscentrycznego nie oznacza że jest od razu nie wiadomo jak pusta i głupia (a takie często opinie czytam: "że co z tego że ładna skoro głupia jak but"). Ludzie nie kumają że to jest showbizness i takie wypowiedzi czynią gwiazdę jeszcze slynniejszą (i w tym momencie po części rozumiem te gwiazdy bo różnymi wypowiedziami ekscentrycznymi robią wokół siebie szum). Gdyby nie ten "szum" - nasza rodzima Doda nie miałaby takiej popularności. Zresztą - Angelina też zasłynęła wypowiedziami typu: "Kolekcjonuję noże", "wymieniłam się fiolkami krwi ze swoim mężem". To wszystko sprawia że pisze się o tych ososbach częściej. Owszem zdarza się że niektóre osoby mają niewiele do zaoferowania i "jadą" tylko na szokowaniu publiki, ale moim zdaniem Megan ma talent aktorski (nie wiem czy jest po szkole aktorskiej - soro była modelką i ukonczyla szkołę modelingu - czy jakoś tam - to pewnie nie ale mimo to widze że umie fajnie zagrać swoją rolę). Bo są takie aktorki i tacy aktorzy że nie potrafią tego - co da się wyczuć na ekranie. Stąd nie wiem dlaczego tak ludzi ena niej jadą. Przypuszczam że większość z nich nie widziała ani jednego filmu z nią. A pierwszej części "Transformersów" to już chyba na bank.

artykuł z głupiego Pudla poniżej:

http://www.pudelek.pl/artykul/20072/megan_fox_wystapi_w_transformers_3/

zresztą - Megan ładnie na tej pierwszej fotce wygląda

EM_DE_KE_AS

„Chciałybyście obejrzeć ten film? Bo ja tak :)” – Dziękuję za link. Zdjęcia są niezwykłe:-). Tim Burton to ma fantazję:-). Pamiętacie co zrobił z Sarah Jessicą Parker w filmie „Marsjanie atakują!”? Została tylko głowa z Jessici, a resztę miała z pieska:-). Ten film był bardzo udaną komedią. Ciekawa jestem co zrobi z „Alicją…”?- jaki będzie miał klimat straszny czy bardziej śmieszny. Oczywiście nie mogę się też doczekać co pokaże Depp?:-) Na pewno chcę obejrzeć „Alicję w Krainie Czarów”:-).

„"Chciałabym zobaczyć "królestwo niebieskie". Jakoś nie widziałam, żeby kiedykolwiek dawali go w telewizji. Chyba że coś mi umknęło.” –Koa, na pewno nie przegapiłaś:-). Filmy z 2005 roku TVP 1 i 2(wolę te stacje , bo na innych są reklamy:-() już emitują, więc to - mam nadzieję - jest tylko kwestia czasu, kiedy puszczą „Królestwo…”:-).

„A "Helikopter w ogniu" na pewno wkrótce jeszcze puszczą, bardzo często leci w TV” – często emitował go Polsat. Ja obejrzałam go chyba już trzy razy. Ten film pokazuje jak wyglądają współczesne wojny. Bardzo dobry film ze świetną muzyką Hansa Zimmera, tego od „Piratów z Karaibów”:-).

„Jak przeglądniesz napisz więcej szczegółow bo ja natrafiam na same zafoliowane egzemplarze, a tą fotkę Catherine mam z innej gazety.”- Właśnie wczoraj ktoś dla mnie przeglądał ten „Film” i nie było żadnego zdjęcia Megan Fox :-(. Ale dla pewności w przyszłym tygodniu sama przejrzę:-).

„(…) gdzie tę suknię mam w swoich zeszytach w kolorze żóltym, czerwonym i zielonym”- Tym grafikom co pracują w gazetach najwyraźniej bardzo się nudzi :-).

„(…)faktycznie - chyba nawet ten sam szalik tylko tam jest ciemno zielony...no właśnie.”- Tak, szalik Orlanda też ”poprawili”:-).

Dziękuję za link do „Pudelka”. Ja przestałam zaglądać na tę stronę, bo też mnie denerwowały złośliwe komentarze.

„zresztą - Megan ładnie na tej pierwszej fotce wygląda” – Tak, to prawda. Na tej poniżej już mniej ją widać za tymi okularami i rozwianymi włosami. Artykuł nawet ciekawy. Nie sądziłam, że Michael Bay wdał się w tą pyskówkę z Megan na łamach prasy. Ja natomiast na stronie „Brava” znalazłam informację jakoby postać grana przez Megan w „Transformersach III” miała zginąć:
http://www.bravo.pl/news/megan-fox-zginie-w-transformers-3/ida,538036/
Oba te źródła zarówno „Pudelek” jak i ‘Bravo’ są jednak mało wiarygodne:-).

„To wszystko sprawia że pisze się o tych osobach częściej. Owszem zdarza się że niektóre osoby mają niewiele do zaoferowania i "jadą" tylko na szokowaniu publiki, ale moim zdaniem Megan ma talent aktorski” – No właśnie. W tych filmach , w których ją widziałam dobrze wypadła. Nie mogę się doczekać kiedy wystąpi w bardziej wymagających rolach.

Ostatnio pojawiło się sporo zdjęć z Księżyca w nowiu” w związku ze zbliżającą się premierą (20 listopad). Macie ochotę obejrzeć zdjęcia z drugiej części „Zmierzchu”? Znam fajne stronki:-)

Euhenia_2

"Przejrzałam dziś "Galę". Koa coś dla Ciebie jest zdjęcie Daniela Craiga i niewielki artykulik o nim. Ale zdjęcie Koa, Cię załamie:-). Daniel zapuścił wąsik identyczny jak Orlando do swej roli w teatrze:-)." - dzięki za wiadomość. Ah, masz rację :-) To zdjęcie z wąsikiem by mnie załamało :-) Nie lubię Daniela z takim zarostem, wolę jak jest gładko ogolony :) To już kolejna wspólna rzecz, którą dzieli z Orlandem, jak trafnie zauważyłaś. Oboje zapuścili ten wąsik, gdyż wymagała tego ich rola w teatrze. A Daniel gra ostatnio w sztuce pt. "A Steady Rain", razem z Hugh Jackmanem (przedstawienie już pobiło rekord sprzedaży biletów):
http://justjared.buzznet.com/2009/09/30/daniel-craig-hugh-jackman-steady-rain-pr emiere/
http://www.dziennik.pl/kultura/film/article449827/Wasaty_Bond_i_Wolverine_opanow ali_Broadway.html
Euhenia znalazłam jeszcze jedną wspólną rzecz pomiędzy Orlandem i Danielem - nie zagrają w czwartej części "Piratów" :) (taki żarcik, bo wiem, że Daniel nie miał nigdy zagrać w "Piratach").

Euhenia_2

"Ten film pokazuje jak wyglądają współczesne wojny. Bardzo dobry film ze świetną muzyką Hansa Zimmera, tego od „Piratów z Karaibów”:-)."- Ooo...to mnie zaciekawiłaś. Ja bardzo zwracam uwagę na aspekt muzyki w tle w filmie. Jest parę filmów z muzyką która jest perfekcyjna (James Horner - ubóstwiam go za to co ten człowiek potrafi zrobić z dźwiękiem - w "Titanicu" i w "Braveheart" pokazał kawał świetnej muzyki) Bardzo mi się podobała także muzyka z filmu "Pachnidło" - przepiękne tło muzyczne Reinholda Heil'a. Po prostu majstersztyk.

Jeśli chodzi o Hansa Zimmera - też tworzy piękne melodie (choć bardziej ubóstwiam Hornera). Z filmów, które widziałam z muzyką Zimmera podobało mi się tło muzyczne w "Piratach", Pearl Harbor, Holiday (bardzo ładne melodie), Dom dusz i Kung Fu Panda. To z tych ktore wryły mi się w pamieć. Nie pamiętam za bardzo muzyki jaka towarzyszyła "Thelmie i Louise"

"Właśnie wczoraj ktoś dla mnie przeglądał ten „Film” i nie było żadnego zdjęcia Megan Fox :-(. Ale dla pewności w przyszłym tygodniu sama przejrzę:-)"- Aha no to przejrzyj koniecznie - chyba że może i mnie się uda - w co wątpię bo nie można rozpakować przecież:/Nie widzę niezafoliowanych egzemplarzy. Same z prezentem

"Tym grafikom co pracują w gazetach najwyraźniej bardzo się nudzi :-)."- Najwyraźniej tak jest

"Na tej poniżej już mniej ją widać za tymi okularami i rozwianymi włosami"- Z drugiej strony - jak na zdjęcie robione przez paparazzi to jest całkiem nieźle;) Niejedna gwiazda na niepozowanych fotach wypada gorzej.

"Ja natomiast na stronie „Brava” znalazłam informację jakoby postać grana przez Megan w „Transformersach III” miała zginąć"- To by nie było dobrze

"Oba te źródła zarówno „Pudelek” jak i ‘Bravo’ są jednak mało wiarygodne:-)."- No tak. I oby się nie sprawdziły te informacje.

"Nie mogę się doczekać kiedy wystąpi w bardziej wymagających rolach."- a ja się nie mogę doczekać "Zabójczego ciała".

"Ostatnio pojawiło się sporo zdjęć z Księżyca w nowiu” w związku ze zbliżającą się premierą (20 listopad). Macie ochotę obejrzeć zdjęcia z drugiej części „Zmierzchu”? Znam fajne stronki:-)"- Możesz podać - może będę mogła zobaczyć fajne fotki Taylora Lautnera;)

BRAVO GIRL:
-ładne foto Beyoonce
-zdjęcie Orlanda Blooma - w kółku przy horoskopie (nie duże ale też nie mikroskopijne)
- Robert Pattison i Kristen Stewart - tylko fotki Pattisona większe niż Kristen - w rubryce dowcipy o Zmierzchu. Na całą stronę - jedna fotka Roberta nawet ładna - dwie pozostałe - wykrzywił się trochę
-Johnny Deep - foto z Piratów z Karaibów
M.in także:
-Christina Aquilera
-Doda
-Scarlett Johannson

Życie na gorąco:
- mój ulubiony tancerz Łukasz Czarnecki - spotyka się z Francis Barrazą (też ją lubię - wydaje się być bardzo sympatyczna)
-doczekałam się pięknej Aishwaryi Rai - kilka ładnych fotek:)
-niespodzianka dla mnie - piękne fotki Brigitte Bardot
-Angelina i Brad
na okładce Natasza Urbańska z mężem - w środku artykuł
- Weronika Pazura, Rihanna, Liz Taylor
- Tori Spelling, Cichopek, Edyta Górniak
-Madonna, Iza Miko, Paweł Deląg, Weronika Książkiewicz, Mel Gibson,

Właśnie. Co sądzicie na temat Tori Spelling. Jej gry aktorskiej. Kiedy byłam mała jak oglądałam Beverly Hills - jakoś za nią bardzo nie przepadałam. Wolałam Jennie Garth - zresztą polubiłam ją później w filmie niskobudżetowym pt. "Gwiazda" gdzie zagrała obsesyjnie zakochaną kobietę w mężczyźnie który ma żonę i skuteczznie uprzykszała życie zarówno żonie jak i mężowi. Zagrała tam moim zdaniem bardzo dobrze. Co mnie właśnie zaskoczyło. Wracając do Tori. Nie podoba mi się jej "specyficzna" uroda. Poza tym oglądałam z nią kilka filmów i śmialo mogę powiedzieć że nie przepadam za jej grą aktorską. Lubię dramaty obyczajowe, ale zauważyłam, że niemal każdy dramat obyczajowy jaki widziałam z jej udziałem - choćby miał ciekawy scenariusz zazwyczaj mi sie nie podoba. Nie wiem, czy to dlatego że gra w nich właśnie Tori, czy to dlatego że w takich marnych filmach gra, czy może dlatego że to ona tak marnie gra, że potem dramt obyczajowy staje się dramatem widza przed telewizorem...Film z nią "Urodzisz moje dziecko" - był dość nudny (zresztą "Mąż na jeden weekand" też mi się nie podobał), a "Fatalny trójkąt" był tak fatalnym filmem, że wywoływał u mnie odruch sięgania po pilota.
Do czego zmierzam bezpośrednio - wydaje mi się że nie zawsze protekcja bogatego ojca - producenta popłaca, kiedy dziecko nie ma talentu...Tak i mój wniosek. Co wy o tym myslicie? A może lubicie tą aktorkę?

EM_DE_KE_AS

A propos filmu "Gwiazda" - to jeszcze jeden tytuł, który kojarzy mi się z nowym filmem z Beyonce - "Obsesją"...identyczny temat. Różnica jest tylko taka iż w "Gwieździe" Jennie wcześniej spotykała się z tym facetem, byla jego kochanką i jemu się to podobało, a do czasu kiedy facet powiedział dość było ok. Zresztą fajny filmik. Ciekawe intrygi. Chętni ebym go zobaczyła po raz dugi

EM_DE_KE_AS

http://www.filmweb.pl/f90794/Gwiazda,1993

no wreszcie odnalazłam linka do tego filmu...
a nawet zapomniałam go ocenić i dodać do ulubionych. Przypomniałam sobie przy okazji;)

EM_DE_KE_AS

Dziękuję EM DE KE AS za opisanie „Bravo Girl”. Fajnie, że jest tak dużo Roberta Pattinsona, muszę mieć ten numer:-).

Euhenia_2

„Bardzo mi się podobała także muzyka z filmu "Pachnidło" - przepiękne tło muzyczne Reinholda Heil'a. Po prostu majstersztyk.” – A właśnie bardzo chciałabym zobaczyć ten film. Książka bardzo mi się podobała:-).

„Z drugiej strony - jak na zdjęcie robione przez paparazzi to jest całkiem nieźle;) Niejedna gwiazda na niepozowanych fotach wypada gorzej.”- No właśnie Megan jest bardzo fotogeniczna. Ma też taką urodę, że nawet bez makijażu wygląda świetnie. Brunetki w ogóle mają lepiej, bo brwi mają ciemne i rzęsy , a jak blondynka wyjdzie bez makijażu to już nie prezentuje się tak dobrze(oczu jej nie widać):-).

" a ja się nie mogę doczekać "Zabójczego ciała".” – EM DE KE AS , wybierasz się do kina na ten film?

„ mój ulubiony tancerz Łukasz Czarnecki - spotyka się z Francis Barrazą (też ją lubię - wydaje się być bardzo sympatyczna)” – O to super! Będzie bardzo ładna para:-). Pamiętam Francis z „Tańca z gwiazdami”- kibicowałam jej:-). Szkoda, że dość szybko odpadła. Chciałabym, żeby występowała w jakichś serialach:-).

„A może lubicie tą aktorkę?” – Nie zdecydowanie nie:-). Także wolałam zawsze z aktorek grających w „Beverly Hills” Jennie Garth lub jeszcze Shannon Doherty , czyli Brendę. Pierwsze odcinki tego serialu bardzo mi się podobały, potem były coraz gorsze, kiedy bohaterowie zaczęli się spotykać prawie każdy z każdym:-). Natomiast tego filmu „Gwiazda”, nie widziałam, ale mam ochotę sobie obejrzeć. Może kiedyś go puszczą. Na jakim programie go widziałaś, EM DE KE AS?

„Wracając do Tori. Nie podoba mi się jej "specyficzna" uroda” – Mnie również, chociaż gdyby dobrze grała to by mi to pewnie nie przeszkadzało, ale według mnie jest bardzo słabą aktorką, czyli zgadzam się z Tobą :-). Ostatnio zamieszczono jej zdjęcia w "Vivie", po urodzeniu dziecka tak schudła, że wygląda jak anorektyczka, a mimo to wciąż się katuje ćwiczy i jest na diecie. Miał świetną figurę w "Beverly Hills" teraz już solidnie przesadziła wygląda jak worek kości.

„Możesz podać - może będę mogła zobaczyć fajne fotki Taylora Lautnera;)”- Tu są fajne zdjęcia Taylora Lautnera, na których pozuje do magazynu „Rolings Stone”::
http://justjared.buzznet.com/2009/10/08/taylor-lautner-rolling-stone-photo-shoot /#more-472242
Najbardziej podoba mi się to na motorze:-).

Uwielbiam to zdjęcie Roberta i Kristen z Księzyca w nowiu", jest bardzo romantyczne. Biegną razem przez las:
http://robert-pattinson.net/photos/displayimage.php?album=162&pos=5
Tu jest mnóstwo zdjęć z kalendarzy z trailerów, z planu:
http://robert-pattinson.net/photos/index.php?cat=33
Natomiast tu są fotki z planu „Księżyca w nowiu”. Jest tu całkiem dużo fotek Taylora
http://mrpattinson.com/gallery/thumbnails.php?album=438&page=2
Taylor ma wspaniałą muskulaturę , podobno był trzy-krotnie mistrzem świata w kung-fu, a w drugiej części „Zmierzchu” będzie często chodził bez koszuli:-). EM DE KE AS, chcesz wiedzieć kim się okaże być Taylor z „Księżycu w nowiu”?
Tu jest kilka ze skanowanych gazet z Taylorem. Na przykład to pierwsze zdjęcie Lautnera było kiedyś w „Bravo” na plakacie:
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=432&pos=4
http://mrpattinson.com/gallery/thumbnails.php?album=432
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=436&pos=2
http://rob-pattinson.org/gallery/displayimage.php?album=323&pos=41
http://rob-pattinson.org/gallery/displayimage.php?album=395&pos=1
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=396&pos=1
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=396&pos=0

Bardzo mi się podobają te dwa zdjęcia Roberta- są bardzo dopracowane:
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=441&pos=0
http://rob-pattinson.org/gallery/displayimage.php?album=lastup&cat=41&pos=3

EM DE KE AS, na okładce najnowszego „COSMOPOLITANA” zauważyłam Twoją ulubioną Paullę, w środku są chyba ze trzy ładne jej zdjęcia(obejrzałam tylko kilka stron , bo mi się śpieszyło, więc nawet nie wiem czy w środku nie ma przypadkiem Orlando Blooma albo Roberta Pattinsona:-)). Na okładce „SUKCESU” natomiast jest druga Twoja ulubienica Natasza Urbańska:-).

Euhenia_2

"Książka bardzo mi się podobała:-)."-ja nie czytałam książki, ale film mi się bardzo podobał. To jeden z tych, którym dałam 9/10. Inny niż wszystkie.

"wybierasz się do kina na ten film?"-Chciałabym bardzo to zobaczyć. Zobaczymy jak będzie. Bo planuję jeszcze kilka (m. in Dzieci Ireny Sendlerowej):)

"kibicowałam jej:-). Szkoda, że dość szybko odpadła. Chciałabym, żeby występowała w jakichś serialach:-)."- Ja też:) Oglądałabym serial ze względu na nią. Jeśli miałaby jakieś umiejętności aktorskie;)

"tego filmu „Gwiazda”, nie widziałam, ale mam ochotę sobie obejrzeć. Może kiedyś go puszczą. Na jakim programie go widziałaś, EM DE KE AS?"- to było już dość dawno, ale wydaje mi się że to był jeden z czwartkowych dramatów obyczajowych jakie "serwuje" tvp1 po 20.00. Dawno go nie było - zamiast ciągle tych samych powtórek, puściliby właśnie "Gwiazdę". Przynajmniej ciekawsze do filmu "Wampiry - Zew Krwi", który widziałam 3 razy - za pierwszym zasnęłam, za drugim oglądnęłam do końca, a za trzecim, nie pamiętałam że już widziałam i zobaczyłam do połowy. Filmu "Wampiry. Zew krwi" - stanowczo nie polecam;) Nidny jak flaki z olejem (mimo fajnego początku - potem jest coraz gorzej)

"Także wolałam zawsze z aktorek grających w „Beverly Hills” Jennie Garth lub jeszcze Shannon Doherty , czyli Brendę"- o tak - Brendę też lubiłam. A z facetów najbardziej podobał mi się najprzystojniejszy Jason Prestley;) Teraz przytył, ale wtedy to było ciachoooo. Potem Luke Perry. Nigdy nie przepadałam za tym blondynem (może dlatego że nie lubię takich "świńskich" blondynów. Wyjątkiem jest Leon DICaprio - w "Titanicu" - zresztą to był ciemny blond;) czyli nie "świński")

Dzięki za linka - na tych fotach "znad morza" Lautner wygląda bardzo strakcyjnie. Szczególnie tu:
http://justjared.buzznet.com/photo-gallery/2275762/taylor-lautner-rolling-stone- photo-shoot-05/
Ma trochę dziecinną twarz, ale poczekamy, bardziej zmężnieje i będzie jeszcze lepiej;)

"chociaż gdyby dobrze grała to by mi to pewnie nie przeszkadzało, ale według mnie jest bardzo słabą aktorką,"- no dokładnie tak. Jakby faktycznie na ekranie można było zobaczyć u niej jakieś umiejętności (a nie granie wiecznie tą samą miną - czego nie lubię) to jeszcze możnaby było przetrawić tę specyficzną urodę;) Np. Jodie Foster - nie jest jakąś seksbombą ale w filmach gra naprawdę na wysokim poziomie. Wprawdzie nie zbieram artykułów o niej ale lubię oglądać na ekranie role w jej wykonaniu. W "milczeniu owiec" i w "Azylu" była rewelacyjna. W "Mavericku" też fanie zagrała - bardziej komediowo. Bo np. Catherine Zeta Jones - nie zawsze wypada dobrze w filmach mimo, że jest bardzo ładna. Czasami zdarza jej się tak samo grac szczególnie w rolach "poważnych osób". Ale i tak ją lubię - a film "Maska Zorro" należy do moich ulubionych;) No i ten Antonio....achhhh

co so tego linka:

http://robert-pattinson.net/photos/displayimage.php?album=162&pos=5

nawet mi sie podoba zdjęcie - to górne z ręka na czole:) Ładnie tu wygląda
A z tych sześciu najbardziej podobają mi się te:
http://robert-pattinson.net/photos/displayimage.php?album=162&pos=3
http://robert-pattinson.net/photos/displayimage.php?album=162&pos=0

Bardzo romantyczne. I zachęcają do obejrzenia filmu taką osóbke jak ja - nazwijmy "niefankę" "Zmierzchu".

A tu:
http://robert-pattinson.net/photos/displayimage.php?album=218&pos=0
Wydaje mi się, że wcielenie Pattisona w wampira jest jednym z lepszych - o ile nie najlepszym - wcieleniem od czasów pamiętnego Brada Pita, Antonia i Toma Cruisa z "Wywiadu z wampirem"

"Taylor ma wspaniałą muskulaturę"- właśnie zauważyłam:):):)

"a w drugiej części „Zmierzchu” będzie często chodził bez koszuli:-)"- Dobrze wiedzieć;)

"chcesz wiedzieć kim się okaże być Taylor z „Księżycu w nowiu”?"- eee...może na razie niech to będzie niespodzianką;) Chciałabym zobaczyć najpierw Zmierzch kiedys a potem drugą część. Bo nie lubię tak nie po kolei.

"EM DE KE AS, na okładce najnowszego „COSMOPOLITANA” zauważyłam Twoją ulubioną Paullę, w środku są chyba ze trzy ładne jej zdjęcia"- Dzięki:) Nie wiedzialam że już wyszedł nowy Cosmopolitan. Będę musiała to zobaczyć:) (i mieć - skoro ładne)

Mnie się pododbają te fotki Pattisona:
http://rob-pattinson.org/gallery/displayimage.php?album=lastup&cat=41&pos=3
http://rob-pattinson.org/gallery/displayimage.php?album=lastup&cat=41&pos=1

a to zdjęcie sprawiło, że pomyślałam: "O żesz, co za spojrzenie..."
http://rob-pattinson.org/gallery/displayimage.php?album=lastup&cat=41&pos=23

eee...może ja nie będę na razie pozbywać sie artykułów o nim...
No nie wiem. Ale to zdjęcie jest zabójcze
Żeby wszystkie były takie...;)

o i jeszcze jedno ładne (bardzo ładne) ujęcie:
http://rob-pattinson.org/gallery/displayimage.php?album=lastup&cat=41&pos=23
(Kristen bardzo ładnie tu wygląda)

Bardzo ładne foto Kristen (dużo się zmieniła od czasów "Cold Creek Manor" - na lepsze)

EM_DE_KE_AS

o i jeszcze jedno ładne (bardzo ładne) ujęcie:
http://rob-pattinson.org/gallery/displayimage.php?album=lastup&cat=41&pos=30

o tym mówiłam;)

EM_DE_KE_AS

„ja nie czytałam książki, ale film mi się bardzo podobał. To jeden z tych, którym dałam 9/10. Inny niż wszystkie” - Aż tyle punktów! To znaczy , że „Pachnidło” zdaje się być naprawdę dobrym filmem:-). Chciałam go obejrzeć, nawet zastanawiałam kiedyś się czy go nie kupić , gdy był dołączony na DVD do jakiejś gazety, ale gdzieś przeczytałam gorszą jego recenzję i się zniechęciłam:-(. Jakby był kiedyś jeszcze dołączony do jakiegoś czasopisma, muszę kupić, lub postarać się wypożyczyć w wypożyczalni, ale chyba nie widziałam go na półce. EM DE KE AS, ten aktor, który grał tego psychopatycznego mordercę opętanego pragnieniem znalezienia najpiękniejszego zapachu dobrze zagrał? Był przekonujący?

„Chciałabym bardzo to zobaczyć. Zobaczymy jak będzie. Bo planuję jeszcze kilka (m. in Dzieci Ireny Sendlerowej):)” – Czytałam , że w Ameryce „Zabójcze ciało” w weekend, kiedy miał premierę według BOX OFFICE zajął dopiero piąte miejsce:
(FRAGMENT WIADOMOŚCI Z FILMWEBU:
„Ostatnia z premier tygodnia to "Zabójcze ciało". Połączone siły znanej z serii "Transformers" Megan Fox i scenarzystki "Juno" Diablo Cody okazały mizernym wabikiem. Widzowie na ten tytuł wydali zaledwie 6,8 miliona dolarów, co daje dość żenującą średnią 2,5 tysiąca dolarów na kopię.”
Nie czytałam żadnej recenzji tego filmu. Na „Filmwebie”, także jeszcze nie ma. Nie ufam ślepo recenzją. Czytam właściwie wszystkie recenzje filmów, które mnie interesują na jakie trafie w prasie i internecie, i szczerze mówiąc to większość dziennikarzy bardzo krytycznie ocenia filmy. Jakbym miała ufać w to co piszą recenzenci, to bym prawdopodobnie nic nie oglądała:-). Część uwag filmoznawców okazuje się trafna, ale większość opinii jest bardzo ostrych, przesadzonych i tendencyjnych (na przykład jak lubią jakiegoś aktora to oceniają dobrze jego grę, a jak są uprzedzeni to źle- takie odnoszę wrażenie).

Kupiłam dziś to „Party”. Podoba mi się zdjęcie Megan. Bardzo jej pasuje ta fryzura i czarna sukienka:-). Z dotychczasowych jej kreacji najładniej chyba wyglądała właśnie w tej:-)

" A z facetów najbardziej podobał mi się najprzystojniejszy Jason Prestley;) Teraz przytył, ale wtedy to było ciachoooo.” – O tak:-), bo Luke Perry mi się nie podobał , bo ma wysokie czoło i wtedy był strasznie chudy. Nie wiem jak wygląda obecnie , ale wątpię by wypiękniał:-).

„może dlatego że nie lubię takich "świńskich" blondynów”– Mnie się podobają blondyni, ale tacy z charakterem, jak Sean Bean :-).

„Dzięki za linka - na tych fotach "znad morza" Lautner wygląda bardzo strakcyjnie. Szczególnie tu” – Tobie też podoba się na motocyklu:-). W „Księżycu w nowiu” też będzie jeździł dużo na motocyklu…:-). Może stąd inspiracja do takich właśnie zdjęć. W „Zmierzchu” miał niewiele scen , ale moim zdaniem z tego co widać było, jest dobrym aktorem. Gra bardzo naturalnie.

„Ma trochę dziecinną twarz, ale poczekamy, bardziej zmężnieje i będzie jeszcze lepiej;)” – Bo ma tylko 17 lat. Robert Pattinson w jego wieku(mniej więcej, bo Robert miał wtedy 18/19 lat) i grał w „Harrym Potterze” i też wyglądał jeszcze nieco dziecinnie:
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=76&pos=1
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=76&pos=6
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=78&pos=8

„Bardzo romantyczne. I zachęcają do obejrzenia filmu taką osóbke jak ja - nazwijmy "niefankę" "Zmierzchu"” – Bardzo chciałabym, abyś obejrzała ten film :-).

„a to zdjęcie sprawiło, że pomyślałam: "O żesz, co za spojrzenie..."” – To spójrz na te zdjęcia. Te fotografie wspaniale eksponują jego piękne, duże oczy:
http://robert-pattinson.net/photos/displayimage.php?album=214&pos=27
http://robert-pattinson.net/photos/displayimage.php?album=214&pos=28
http://robert-pattinson.net/photos/displayimage.php?album=214&pos=6
Bardzo podoba mi się kształt oczu Roberta. Są takie jakby nieco skośne:-).

„Wydaje mi się, że wcielenie Pattisona w wampira jest jednym z lepszych - o ile nie najlepszym - wcieleniem od czasów pamiętnego Brada Pita, Antonia i Toma Cruisa z "Wywiadu z wampirem"”- Cieszę się , że tak uważasz:-).

„eee...może ja nie będę na razie pozbywać sie artykułów o nim...” – No proszę:-) . EM DE KE AS, muszę jeszcze trochę nad Tobą popracować, żebyś obejrzała „Zmierzch” przed premierą "Księżyca wnowiu", bo widzę, że do Roberta już się przekonałaś:-).

Mnie również ta fotka, na której Robert pochyla się nad Kristen bardzo się podoba, właściwie to od obejrzenia tej fotki zaczął mi się on podobać :-).

„Bardzo ładne foto Kristen (dużo się zmieniła od czasów "Cold Creek Manor" - na lepsze)” – Też tak uważam:-). Nie wiem czy zauważyłaś tę fotografię Kristen z okładki magazynu „GRAZIA”, wygląda rewelacyjnie. Podoba mi się jej makijaż: oczy na ciemno, a usta są jasno-różowe:
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=447&pos=2

Euhenia_2

Koa, widziałaś już najnowszy plakat z filmem "Main Street" , na którym widać między innymi Orlanda oraz Colina Firtha? :-)
http://www.orlandobloomwebworld.com/cpg132/displayimage.php?album=1281&pos=0
Jeszcze trafiłam na jakieś fajne fotki Orlanda bez Mirandy(hurra!) z bardzo eleganckiego przyjęcia z księciem Karolem:
http://www.orlandobloomwebworld.com/cpg132/thumbnails.php?album=1282
Tu jest książe Karol:
http://www.orlandobloomwebworld.com/cpg132/displayimage.php?album=1282&pos=5

Euhenia_2

"Aż tyle punktów! To znaczy , że „Pachnidło” zdaje się być naprawdę dobrym filmem:-)"- Zależy jaki kto ma gust. Mnie bardzo ta historia zaciekawiła. A połączenie tych spokojnych melodii z obrazem było dla mnie wręcz niesamowite. Może też robi to fakt, że oglądając to na dużym ekranie i słysząć w sali kinowej te dźwięki to sprawia jeszcze lepsze wrażenie:)

"Jakbym miała ufać w to co piszą recenzenci, to bym prawdopodobnie nic nie oglądała:-)"-dokładnie tak. Nie warto wieżyc ślepo w to co piszą o filmie w gazecie - zależy też jaka to gazeta. Według mnie jeśli chodzi o recenzje to magazyn "Film" jest jeszcze najrzetelniejszy. Nie zdarzyło mi się żeby było inaczej niż czytalam w opisie. Swego czasu "Tele świat" mial takie recenzje filmów - że nie warto było czytać. DO tego stylem gimnazjalisty pisane (nie ubliżając gimnazjalistom - bo oni i tak pewnie lepiej by napisali)

"Jakby był kiedyś jeszcze dołączony do jakiegoś czasopisma, muszę kupić, lub postarać się wypożyczyć w wypożyczalni, ale chyba nie widziałam go na półce" - jakiś czas temu był (w "Twoim Stylu") też miałam zamiar kupić ale za drogi był. Teraz żałuje, ale liczę na to, że kiedyś jeszcze go dadzą. Byle nie w jakiejś kolekcji niezależnej - tak jak mają zamiar zrobić z moim ukochanym filmem - Titanic - ma być
19.10.09 - za...29.99...a tak bardzo chciałam go kiedyś kupić w gazecie. I kicha:/

"EM DE KE AS, ten aktor, który grał tego psychopatycznego mordercę opętanego pragnieniem znalezienia najpiękniejszego zapachu dobrze zagrał? Był przekonujący?"- Tak. Zarówno on jak i Dustin Hoffman - fajnie zagrali. Dustin grał jego opiekuna - chciał sprawic by pod jego okiem Grenouille zaczął robić najwspanialsze perfumy. Sam jednak nie przypuszczał jakie mogą być możliwości nowego ucznia. W filmie dość często jest ciemno, ale według mnie to potęguje ten klimat. Nie lubię filmów gdzie bardzo dużo scen jest w ciemnośći a tu są one znośne.

"na przykład jak lubią jakiegoś aktora to oceniają dobrze jego grę, a jak są uprzedzeni to źle- takie odnoszę wrażenie"- tak, a do Megan wielu ludzi jest uprzedzonych - nie wiem dlaczego

"bo Luke Perry mi się nie podobał , bo ma wysokie czoło i wtedy był strasznie chudy. Nie wiem jak wygląda obecnie , ale wątpię by wypiękniał:-)"
http://www.celebritywonder.com/picture/Luke_Perry/LukePerry_Grant_14167389.jpg
http://www.blogcdn.com/www.tvsquad.com/media/2006/11/luke-perry.jpg
http://www.celebritywonder.com/picture/Luke_Perry/LukePerry_Grant_14167388.jpg
http://www.starzlife.com/wp-content/uploads/2008/09/perry_luke.jpg

trzeba przyznać że na tych starych fotach z czasów Beverly hills Luke wyglądał dużo lepiej niż obecnie - nawet z tym czołem;)

Widziałam zdjęcie Seana Beana na filmwebie - przed chwilką - bo ni ekojarzyłam po nazwisku - masz rację - taki blondyn jest ok. Sean Bean wydaje mi się byc dobrym typem do zagrania jakiegoś kowboja w westernie, albo jakiegoś facia z gitarą grającego country - w rozpiętej koszuli, w wytartych jeansach z szerokim pasem, skórzanych butach z lekko zmierzwioną czupryną;)

"W „Zmierzchu” miał niewiele scen , ale moim zdaniem z tego co widać było, jest dobrym aktorem. Gra bardzo naturalnie."- aha. Ale dobrze że jak mówisz naturalnie gra. Nie lubię jak u aktora da się wyczuć że "on tylko gra" - potem zostaje niedosyt po seansie;)

http://www.robert-pattinson.net/photos/displayimage.php?album=214&pos=28
to jest on????????!!!!!! To naprawdę on???? Wiesz, że po tej fotce bym nie powiedziała. Widziałam ten plakat tyle razy a nigdy nie skojarzyłam, że to ta sama osoba. Nawet nie wiedziałam, ż egrał w Potterze. Wtedy jeszcze było o nim dość cichutko...

"Bardzo chciałabym, abyś obejrzała ten film :-)"- No, zaciekawiłaś mnie:)

"EM DE KE AS, muszę jeszcze trochę nad Tobą popracować, żebyś obejrzała „Zmierzch” przed premierą "Księżyca wnowiu", bo widzę, że do Roberta już się przekonałaś:-)"-hehe:) No nie jest taki znowu zły...Szczególnie w tym Harrym Potterze - i to jego spojrzenie - coś jednak ma w sobie. A jak tak się dziwiłam, że takie szaleństwo na jego punkcie jest. Jakos nigdy mi się nie chciało obejrzeć w necie jego fotek. Kurczę, dlaczego w naszych gazetach nie zamieszczają takich ładnych sesji z nim. Wybierają mało atrakcyjne fotki - inaczej nie sądziłabym o nim że to brzydal.

"Mnie również ta fotka, na której Robert pochyla się nad Kristen bardzo się podoba, właściwie to od obejrzenia tej fotki zaczął mi się on podobać :-)"- nie dziwię się;)

"Nie wiem czy zauważyłaś tę fotografię Kristen z okładki magazynu „GRAZIA”, wygląda rewelacyjnie. Podoba mi się jej makijaż: oczy na ciemno, a usta są jasno-różowe"- ładnie wygląda. I nie wiem jak według Ciebie, ale mnie ona przypomina nieco ()na tym zdjęciu z magazynu GRAZIA Vanessę Paradis - szczególnie usta i układ dolnej szczęki

W najnowszym SHOW - nie zauważyła ani Pattisona ani Megan Fox, ani Blooma.
Jest za to sporo polskich gwiazd, zagranicznych (Aniston, Dereszowska, Miley Sriley - njlepiej przewrócić te strony bo robi się gorzej od patrzenia na Miley)
Zauważyłam ciekawy artykuł:
Operacje plastyczne - o co proszą chirurgów plastycznych kobiety: okazuje się że kobiety pragną mieć figurę np Gisele Bundchen (odsysanie tłuszczu), usta jak Angelina Jolie albo Anne Hatchaway (kolagen), policzki jak Heidi Klum, albo Halle Berry (uważam że Berry ma najładniejsze z tych fotek przykładowych a najgorsze to chyba Cameron Diaz) i nos jak Katherine Heighl albo Amy Adams - szczerze mówiąc nos Amy Adams jakos mnie się nie podoba. Zbyt spiczasty.
Jednak nie uważam, jakoby operacje plastyczne były dobrym pomysłem. W końcu to jest ingerencja w organizm, i jak każda operacja niesie ryzyko powikłań.

EM_DE_KE_AS

Do Euhenii:
"Koa, widziałaś już najnowszy plakat z filmem "Main Street" , na którym widać między innymi Orlanda oraz Colina Firtha? :-)" – nie, nie widziałam :-) Dzięki za plakat :-) Jest naprawdę fajny. Aktorzy wypadli świetnie na tle spokojnego małego miasteczka.
"Jeszcze trafiłam na jakieś fajne fotki Orlanda bez Mirandy(hurra!) z bardzo eleganckiego przyjęcia z księciem Karolem:" – dołączam się – hurraaa :-) Naprawdę ładne fotki, a na tym zdjęciu z księciem Karolem wyszedł tak, jakby był częścią arystokratycznej rodziny księcia :-) Jest fotogeniczny i ponadto wygląda na zadowolonego, gdy w pobliżu nie ma pewnej osoby :-)

Na JJ tez pojawiło się ostatnio sporo fotek. Dwa tygodnie temu był z Kapelusznikiem w Paryżu. Przy okazji wpadł do sklepu z obuwiem i kupił sobie parę ulubionych czarnych butów:
http://justjared.buzznet.com/2009/09/30/orlando-bloom-miranda-kerr-kora/
Przy czym uśmiech ekspedientki był bezcenny. Sama uśmiechnęłabym się na jej miejscu. Ile razy w życiu zdarza się, gdy sprzedajemy towar komuś takiemu :-) :
http://justjared.buzznet.com/photo-gallery/2255422/orlando-bloom-miranda-kerr-ko ra-13/

Kilka dni później zjadł z Mirandą lunch w nowojorskiej restauracji . Orlando nie wygląda na szczęśliwego, wiadomo dlaczego. Chyba powinien zmienić stolik :-)
http://justjared.buzznet.com/2009/10/05/orlando-bloom-miranda-kerr-boathouse-cen tral-park/

Później wrócił do Los Angeles. Jest wyraźnie zadowolony. Miranda poleciała do Australii i była daleko:
http://justjared.buzznet.com/2009/10/09/orlando-bloom-trench-try/

Dziewczyny słyszałyście ostatnie wieści na temat Bena Afflecka i Matta Damona? Powszechnie wiadomo, że prywatnie są bardzo dobrymi przyjaciółmi, którzy poznali się jeszcze w dzieciństwie. A niedawno okazało się nawet, że są ze sobą spokrewnieni (!) Odkryto, że są dalekimi kuzynami. Do tego Matt Damon jest spokrewniony z sześcioma prezydentami, a Affleck z prezydentem Obamą. Gdyby dzisiaj było prima aprilis, byłoby łatwiej w to uwierzyć :-) Ale tak jest naprawdę:
http://film.onet.pl/zwiastuny/0,67157,,,322,fotonews.html

Madonna i Celine Dion też mają wspólnego przodka:
http://fakty.interia.pl/ciekawostki/news/madonna-camilla-i-celine-dion-spokrewni one,1094234
Teraz wszyscy będą się zastanawiać czy nie są czasem spokrewnieni z sąsiadem zza ściany ;)

"ale jeżeli chodzi o ten właśnie kolor to bym uważała, podobno wywołuje agresję :-). Czytałam, że kolory mogą wpływać na człowieka. Na przykład kolor niebieski zniechęca do jedzenia. Także jakbyście były na diecie to jedzcie tylko z niebieskich talerzy, łatwiej będzie ją znieść:-)." – tak, podobno kolor czerwony tak działa. Dlatego torreadorzy używają czerwonej płachty na byka, gdyż ten kolor wyzwala w nim agresję. Ale myślę, że w rozsądnych dawkach jest dla nas całkiem nieszkodliwy :-) Gdzieś czytałam, żeby w sypialni nie używać tego koloru, np. nie malować ścian na czerwono, bo to utrudnia zasypianie. Najlepiej pomalować je na niebiesko lub zielono.
"Na przykład kolor niebieski zniechęca do jedzenia. Także jakbyście były na diecie to jedzcie tylko z niebieskich talerzy, łatwiej będzie ją znieść:-)" – dzięki, za wiadomość. Zapamiętam to :-)

Do EM_DE_KE_AS:

"Koleżanka kiedyś oglądała i nie polecała bo - jak mówiła- za dużo współczesności i to jej nie pasowało. No nie wiem." – hm...też słyszałam o tym, że "Maria Antonina" jest raczej w nowoczesnym, "uwspółcześnionym" wydaniu. Np. jest tam podobno taka scena, gdzie Maria wybiera sobie buty, wśród których stały też trampki ;) Ciekawe co wybrała ;) Chyba jednak obejrzę ten film, wydaje mi się wesoły i kolorowy, przynajmniej na początku. W miarę upływu akcji może stać się poważniejszy, bo wiadomo jak zakończyło się życie tej królowej – została ścięta przez gilotynę. Prawdziwa Maria Antonina uwielbiała trwonić fortunę na najpiękniejsze kostiumy i wystawne przyjęcia, co budziło niezadowolenie francuskiego ludu, który z dnia na dzień stawał się coraz biedniejszy. Z tego powodu wybuchła rewolucja – głodni ludzie nie mogli patrzeć jak arystokracja trwoni pieniądze, podczas gdy oni musieli żyć w ubóstwie. Ludzie zbuntowali się i jakiś czas później Maria Antonina została osadzona w więzieniu, a później skazana. Według mnie była barwną, choć nie znającą w niczym umiaru postacią :) Dziewczyny obejrzyjcie sobie portrety tej królowej, są przepiękne:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Maria_Antonina_Austriaczka

""Ja zbieram całe gazety jak piszą o tym kogo lubię."- tak robiłam kiedyś ale zrezygnowałam. Bo potem jak chciałam wrócić do jakiejś informacji to nie dość że musiałam przekopać stertę gazet to jeszcze musiałam wertować i oglądać niechciane facjaty (np. Julii Roberts czy kogoś tam)..." – no właśnie to jest minus zbierania całych gazet z ulubioną postacią, bo przy okazji trzeba oglądać te "niechciane facjaty" :D Ale ja właśnie raczej zbieram te całe gazety jak Euhenia, trochę szkoda mi niektórych rzeczy wycinać. No, chyba, że są jakieś niewielkie zdjęcia, to wtedy je wycinam i zbieram je sobie między kartkami zeszytu :) Niestety mnie też to spotyka, że jak chcę sobie obejrzeć w magazynie zdjęcie Keiry albo Blooma, to najpierw muszę się przypadkowo popatrzeć na kogoś na kogo nie chcę, np. na Efrona (blee) albo Chrisa Browna, eks-chłopaka Rihanny (jeszcze większe bleee).

"zależy:) od tego czym kleisz (taśma czy klej) i czy dużo czasu poświęcasz dziennie. Klejem jak masz dużo wolnego czasu około 4 dni;) może mniej (nie non stop). Jeszcze zależy od chęci. Jak się nie chce to się nie robi." – wow, sądziłam, że wyklejenie jednego zeszytu zajmuje Ci co najmniej miesiąc :-) Ale to chyba też zależy ile masz pod ręką materiałów do wklejenia. EM_DE_KE_AS kupiłaś sobie najnowszy "Teleświat" z Angeliną Jolie? Jest na okładce, po wycięciu zdjęcie pasowałoby w sam raz na całą stronę zeszytu, w którym zbierasz zdjęcia. EM_DE_KE_AS czy jest jakaś rola, którą Twoim zdaniem Angelina zagrała średnio? Może jakaś rola, za którą nie przepadasz, która wyszła jej przeciętnie?

"wiem, masakarycznie to brzmi ale końcówka mnie rozśmieszyła jak to czytałam). Izyda dokonała tego - odnalazła wszystkie części. Oprócz jednej. Nie znalazła w wodach Nilu przyrodzenia swojego męża. Od tej pory uznano że zostało ono pożarte przez owe ryby - dlatego Egipcjanie uważają je za okropne stworzenia;D" – dzięki za opisanie jednego z mitów. Kiedyś też się w nich zaczytywałam, bardzo mnie interesowały :-) Grecy, Rzymianie i Egipcjanie mieli nadzwyczajną wyobraźnię w tłumaczeniu sobie niektórych zjawisk, historii. A ten z Ozyrysem jest rzeczywiście zabawny, szczególnie w miejscu, gdzie jedna z ryb zjadła tą pewną część ciała Ozyrysa :-) Musiała być bardzo głodna, bo zjadła coś takiego ;)

koa222

EM DE KE AS, dziękuję za opisanie „SHOW”:-).
Koa w „ELLE” jest Colin Firth – jedna duża fotka i artykuł na stronę
EM DE KE AS, przejrzałam dziś ten „FILM” z Catherine Zeta- Jones na okładce i rzeczywiście, ani śladu Megan Fox, ani recenzji „Zabójczego ciała” też nie ma. Jest za to mnóstwo zdjęć z filmów Catherine Zeta Jones , i bardzo duży artykuł o niej. W „KINIE” z kolei jest tylko wzmianka o premierze „Zabójczego ciała” 30.10 i jedno zdanie lub dwa o jego treści , nie ma oczywiście żadnej fotki :-(. W polskim „MOVIE” jest zdjęcie , ale małe Megan Fox z plakatu „Jonah Hex” oraz fotka z „Księżyca w nowiu”z Kristen Stewart i Taylorem Lautnerem (także z plakatu- nieco większa fotografia niż Megan). Nie ma recenzji „Zabójczego ciała” w „MOVIE”:-). Nie wiem czemu, przecież powinni dać, bo premiera tego filmu jest w październiku:-(.
Na okładce „TO I OWO” jest Catherine Zeta Jones i w środku niewielkie jej zdjęcie. Na dwóch strona piszą o Justinie Bartha- są jego fotki.
Koa, w „FILMIE” piszą o torsie Daniela Craiga . Jest też jego zdjęcie z „Casino Royale” z plaży w spodenkach:-). Piszą, że to jest najlepiej wyeksponowany tors w scenie filmowej w historii kina:-).
„GALA” jest ta sama co przed tygodniem, czyli nie ma Blooma:-).
EM DE KE AS , w „TELETYGODNIU” jest wywiad Nataszą Urbańską i jej zdjęcie.
Przejrzałam wszystkie tygodniki z programem i w żadnym nie ma Megan Fox, ani Orlando Blooma jak również Roberta Pattinsona.
W „ZWIERCIADLE” także nie ma naszych ulubieńców.
W „PANI” także.
W „COSMOPOLITANIE” jest Paulla na okładce i w środku dużo o niej piszą oraz zamieścili jej fotki. Nie wiem czy to nie wywiad. Nie ma w środku Megan Fox.
W „SUKCESIE” na okładce Natasza Urbańska. Nie ma ani jednej foty Megan Fox, ani Blooma.
Na okładce „GLAMOUR” jest Penelope Cruz. Nie ma ani śladu Megan Fox :-).
W „BRAVO” na okładce Ashley Tisdale. W środku plakat Roberta Pattinsona z „Księżyca w nowiu” , który EM DE KE AS Ci się spodobał z tej strony , którą Ci poleciłam. W środku duża fotka Kelana Lutza na deskorolce i druga mniejsza. Ładne zdjęcie dość duże Megan Fox w białej sukience. Trzy strony o nowych bohaterach drugiej części „Zmierzchu” w tym ładna fotka Taylora Lautnera. Dwie strony o Ewie Farnej. Reklama wydania specjalnego „BRAVO SERIALE”- widać zdjęcie , nie wiem czy to nie plakat Wentwortha Millera ze „Skazanego na śmierć”. Jest też druga fotka w „BRAVO” , ale niewielka Megan, w artykule o makijażach.
Recenzja i zdjęcia Channinga Tatuma z filmu „Fighting”. Mała fotka Beyonce. Zdjęcie Megan Fox w horoskopie. Dwie małe fotki Evy Longorii. A za dwa tygodnie będą w ”BRAVO” romantyczne foty Taylora Lautnera i Kristen Stewart:-) .

Euhenia_2

Dziękuję za opis co jest w "FILMIE"

"„GALA” jest ta sama co przed tygodniem, czyli nie ma Blooma:-)"-a nowa Gala będzie w czwartek bo ta stara jest do 14.10. Czyli teraz wychodzi że w czwartek.

"EM DE KE AS , w „TELETYGODNIU” jest wywiad Nataszą Urbańską i jej zdjęcie."- widziałam, tylko to zdjęcie jakieś takie nie za bardzo. Juz były ładniejsze.

"Przejrzałam wszystkie tygodniki z programem i w żadnym nie ma Megan Fox, ani Orlando Blooma jak również Roberta Pattinsona. "- ja też a tym razem skusiłam się na ładne fotki Catherine z najnowszego filmu "Nowszy model" - z Super Tv

"Na okładce „GLAMOUR” jest Penelope Cruz. Nie ma ani śladu Megan Fox :-)."- zauważyłam, że nowy Glamour jest tym razem wyjątkowo nieciekawy

"Ładne zdjęcie dość duże Megan Fox w białej sukience."- wyjątkowo ładne zresztą.

"Jest też druga fotka w „BRAVO” , ale niewielka Megan, w artykule o makijażach."- Jest też trzecia w horoskopie;)

Przejrzałam "Takie jest życie" - oprócz ładnej fotki Angeliny nie widziałam nic co by nas specjalnie zaciekawiło. No i "Bravo" - ale to też już widziałaś:)

koa222

"Niestety mnie też to spotyka, że jak chcę sobie obejrzeć w magazynie zdjęcie Keiry albo Blooma, to najpierw muszę się przypadkowo popatrzeć na kogoś na kogo nie chcę, np. na Efrona (blee) albo Chrisa Browna, eks-chłopaka Rihanny (jeszcze większe bleee)."- no właśnie Chris Brown i Efron - nie wiem który gorszy chyba obaj są tak samo obleśni. A Brown w dodatku damski bokser.

"wow, sądziłam, że wyklejenie jednego zeszytu zajmuje Ci co najmniej miesiąc" - czasami około miesiąca jeśli mam inne obowiązki - albo jesli jest tego sporo do wklejenia. Ale jak artykułów jest na ponad połowę zeszytu i jest to jakiś dzień że mam czas to jak porządnie się przyloże to około 4, 5 dni;)

"EM_DE_KE_AS kupiłaś sobie najnowszy "Teleświat" z Angeliną Jolie?"- ta okładka właśnie mi się nie podobała. Angie wyszła tam tak nienaturalnie że wolałam zainwestować w inny program

"EM_DE_KE_AS czy jest jakaś rola, którą Twoim zdaniem Angelina zagrała średnio? Może jakaś rola, za którą nie przepadasz, która wyszła jej przeciętnie?" - na razie widziałam wszystkie filmy z Angie oprócz niektórych - mało znanych albo mniej puszczanych - właściwie to częśc chyba nigdy nie było w telewizji.
Z tych co widziałam - z tego co widzę najniżej oceniłam "Mojave Moon" i kiedy przeczytałam Twoje pytanie właśnie rola Angie w tym filmie przyszła mi do głowy od razu. Jakoś cały film był średni. Za wolno toczyła się akcja. Rola Angie niewiele wymagająca.Jeśli mialabym ustawić jakiś ranking tego co widziałam do tej pory to pewnie wyglądałby tak:

1. Gia - 9/10
2. Przerwana lekcja muzyki (Girl, Interrupted) - 9/10
3. Lara Croft: Tomb Raider 8/10
4. Grzeszna miłość (Original Sin) - 8/10
5. Oszukana (The Changeling) - 8/10
6. Tomb Raider - Kolebka Życia - 7/10
7. Pan i pani Smith (Mr. & Mrs. Smith) - 7/10
8. Dobry Agent (The Good Shephard) - 8/10
9 Złodziej życia (Taking Lives) 8/10
10.Cena odwagi (A Mighty Heart) - 8/10
11.Kolekcjoner kości (The Bone Collector) - 8/10
12.Bez granic (Beyond Borders) - 9/10
13.Wtajemniczenie (Foxfire) - 7/10
14.Ścigani(Wanted) - 8/10
15.Gra w serca (Playing by heart) - 8/10
16.Co za życie (Life or something like it) - 7/10
17.Sky Kapitan i świat jutra - 7/10
18.Beowulf - 7/10
19.Mojave Moon - 6/10

EM_DE_KE_AS

„Ale jak artykułów jest na ponad połowę zeszytu i jest to jakiś dzień że mam czas to jak porządnie się przyłożę to około 4, 5 dni;)” - ale jaka to przyjemność:-). Ja na przykład bardzo lubię segregować moje wycinki:-).

„Według mnie jeśli chodzi o recenzje to magazyn "Film" jest jeszcze najrzetelniejszy. Nie zdarzyło mi się żeby było inaczej niż czytałam w opisie.” – Ale są bardzo krytyczni:-(. Mnie ich recenzję odstraszają , a tak nie powinno być. W każdym filmie są jakieś plusy i minusy, a oni bardziej skupiają się niestety na minusach, czasem w ogóle nie dostrzegają dobrych rzeczy w danym obrazie.:-). Nie kupuję regularnie „Filmu” tylko , jak piszą o filmie , który mi się podobał(zwykle jego kontynuacji) lub aktorze. Z miesięczników poświęconych premierom kinowym wolę nowe czasopismo „MOVIE” . Jest tam więcej zdjęć, artykuły są bardzo różnorodne, jest więcej stron, każdy znajdzie coś dla siebie, ale nie czytałam jeszcze recenzji z tego magazynu. „Kino” natomiast jest w ogóle beznadziejne: kiepska jakość zdjęć i papieru oraz to, że ten miesięcznik jest cieńszy nawet od „Filmu”.

„jakiś czas temu był (w "Twoim Stylu") też miałam zamiar kupić ale za drogi był. Teraz żałuje, ale liczę na to, że kiedyś jeszcze go dadzą.” – Dobrze by było, gdy dodali „Pachnidło” do jakiegoś dziennika kosztowałoby tylko 6,99 zł/7,99 zł. Zwykle w takich cenach są dołączane filmy do tych gazetek.

„Zarówno on jak i Dustin Hoffman - fajnie zagrali. Dustin grał jego opiekuna - chciał sprawic by pod jego okiem Grenouille zaczął robić najwspanialsze perfumy. Sam jednak nie przypuszczał jakie mogą być możliwości nowego ucznia. W filmie dość często jest ciemno, ale według mnie to potęguje ten klimat. Nie lubię filmów gdzie bardzo dużo scen jest w ciemnośći a tu są one znośne.” – Gra w nim nawet Austin Hoffman. Nie wiedziałam. Muszę obejrzeć ten film, koniecznie:-).

„tak, a do Megan wielu ludzi jest uprzedzonych - nie wiem dlaczego” - Tak i to bardzo. Myślałam, że w listopadowym „ELLE” dadzą Megan na okładkę , bo pamiętam , że widziałam w Internecie piękną jej sesję z tego magazynu i oczywiście w polskiej edycji nic:-(. Liczę po cichutku jeszcze na „GALĘ” i „VIVĘ”...:-). Mam nadzieję, że się nie rozczaruję:-).

Tak, jeżeli chodzi o Luke Perrego to zdecydowanie nie jest to mój typ:-)

„Widziałam zdjęcie Seana Beana na filmwebie - przed chwilką - bo nie kojarzyłam po nazwisku - masz rację - taki blondyn jest ok. Sean Bean wydaje mi się byc dobrym typem do zagrania jakiegoś kowboja w westernie, albo jakiegoś facia z gitarą grającego country - w rozpiętej koszuli, w wytartych jeansach z szerokim pasem, skórzanych butach z lekko zmierzwioną czupryną;)” – EM DE KE AS, jak sobie Seana nie wyobrażam w takich rolach:-). Wolę go uczesanego, pozapinanego, elegancko ubranego i zdecydowanie bez gitary:-).

„Nawet nie wiedziałam, że grał w Potterze. Wtedy jeszcze było o nim dość cichutko...” – Tak, Pattinson zagrał w dwóch najbardziej sławnych i najchętniej czytanych bestsellerach ostatnich lat J. K. Rowling i S. Meyer. Sam Robert podobno żartował, że to jakiś znak dla niego, że powinien napisać książkę:-) .

„ A jak tak się dziwiłam, że takie szaleństwo na jego punkcie jest. Jakos nigdy mi się nie chciało obejrzeć w necie jego fotek. Kurczę, dlaczego w naszych gazetach nie zamieszczają takich ładnych sesji z nim. Wybierają mało atrakcyjne fotki - inaczej nie sądziłabym o nim że to brzydal.” – No właśnie. Ja też tego nie rozumiem. Gdyby zamieszczali ładniejsze zdjęcia Roberta , który ma tak wiele fanek także w Polsce, to i sprzedaż danego magazynu wzrosłaby, gdyby jeszcze dodatkowo ten artykuł i sesję o nim dobrze wyeksponowali na przykład na okładce lub w reklamie telewizyjnej, radiowej czy w innych czasopismach:-).

„ładnie wygląda. I nie wiem jak według Ciebie, ale mnie ona przypomina nieco ()na tym zdjęciu z magazynu GRAZIA Vanessę Paradis - szczególnie usta i układ dolnej szczęki” – Trochę, ale jest faktycznie pewne podobieństwo:-).

„Operacje plastyczne - o co proszą chirurgów plastycznych kobiety: okazuje się że kobiety pragną mieć figurę np Gisele Bundchen (odsysanie tłuszczu), usta jak Angelina Jolie albo Anne Hatchaway (kolagen), policzki jak Heidi Klum, albo Halle Berry (uważam że Berry ma najładniejsze z tych fotek przykładowych a najgorsze to chyba Cameron Diaz) i nos jak Katherine Heighl albo Amy Adams - szczerze mówiąc nos Amy Adams jakos mnie się nie podoba. Zbyt spiczasty.”– Nie chciałabym się upodobnić do żadnej z nich:-). Z modelek podoba mi się najbardziej Gemma Ward. Chciałabym mieć jej nos i oczy (chociaż oczy trochę mniej, podobają mi się bardziej skośne:-)). Usta nie specjalnie mi się podobają, wolałabym aby górna warga była większa od dolnej i żeby nie były zbyt duże :-).
http://www.filmweb.pl/o605972/Gemma+Ward
A Wy chciałybyście się upodobnić do jakiejś aktorki lub modelki? Ja też bym sobie z własnej próżności nie zrobiła operacji, ale o swoim idealnym wyglądzie pomarzyć chyba można...:-)

Euhenia_2

Euhenia :
Dzięki za przejrzenie gazetek.
"Koa w "ELLE" jest Colin Firth – jedna duża fotka i artykuł na stronę" – dzięki za informację.
"Koa, w "FILMIE" piszą o torsie Daniela Craiga . Jest też jego zdjęcie z "Casino Royale" z plaży w spodenkach:-). Piszą, że to jest najlepiej wyeksponowany tors w scenie filmowej w historii kina:-)." – cieszę się, że o nim napisali :-) Na temat sceny, w której Daniel wyłania się z wody w tych spodenkach, wypowiadała się kiedyś kobieta pracująca w ekipie filmowej "Casino Royale". Podobno jak kręcili tę scenę, wszystkie kobiety pracujące przy produkcji aż westchnęły :-)

"Ponad miesiąc temu przeczytałam już ostatni, czwarty tom:-)." –wow, już skończyłaś :-) Widzę, że Cię bardzo wciągnęła ta historia. A w mojej kolejce po "Zmierzch" stoją jeszcze cztery osoby. Może się doczekam do Bożego Narodzenia :) Euhenia jakbyś mogła, to opiszesz mi jakie cechy charakteru posiadał książkowy Edward? Był kimś czułym? Czy raczej niebezpiecznym (jak to wampir). I czy był nowoczesny, czy raczej staromodny, kurtuazyjny?

W "Życiu Na Gorąco" (tym aktualnym do dzisiaj) raczej nic nowego. Jak we wszystkich magazynach, również w tym pojawił się artykuł o Polańskim. Mel Gibson i jego dziewczyna Oksana oczekują narodzin dziecka, ale nie chcą brać ślubu ( Mel porzucił dla niej żonę, z którą ma siedmioro (!) dzieci). Iwonie Węgrowskiej, przed występem w programie "Hit Generator", ktoś dolał do drinka podejrzaną substancję, co doprowadziło do sparaliżowania jej strun głosowych (!). Edyta Górniak i Darek Krupa "walczą" o syna, każde z nich chce go wychowywać u siebie.
W "Świecie seriali" m.in. : artykuł o nowym serialu "Dom nad rozlewiskiem", plakat "Teraz albo nigdy", zdjęcie Brooke i "Ridża" :D z "Mody na sukces".

EM_DE_KE_AS:
"ta okładka właśnie mi się nie podobała. Angie wyszła tam tak nienaturalnie że wolałam zainwestować w inny program" – mi też się nie podoba na tej okładce. Strasznie ją wyretuszowali, wygląda jakby była narysowana.

"Jeśli mialabym ustawić jakiś ranking tego co widziałam do tej pory to pewnie wyglądałby tak:" – widzę, że najwyżej oceniłaś "Gię". Mi też się bardzo podobał ten film, szkoda, że tak rzadko puszczają to w telewizji. Film jest bardzo wstrząsający, poruszający. Najbardziej wbiły mi się w pamięć sceny, w których Angelina jako Gia pozowała do sesji fotograficznej będąc całkowicie naćpaną. Naprawdę wstrząsające. Na kolejnych sesjach już chyba nawet nie wiedziała dobrze co się z nią dzieje i gdzie jest, bo pod wpływem narkotyków straciła kontakt z rzeczywistością. Jeśli dobrze pamiętam, film powstał na podstawie prawdziwych wydarzeń i opisuje życie autentycznej postaci. Gia przeszła do historii jako jedna z pierwszych modelek, które padły ofiarą wirusa HIV.

Podobała mi się też w "Kolekcjonerze kości", zagrała bardzo profesjonalnie, i w "Mr. & Mrs. Smith" – bardzo zabawnym filmie, w którym partnerował jej Brad Pitt :-) Naprawdę dobra komedia sensacyjna.
Średnio spodobała mi się jej gra w "Przerwanej lekcji muzyki", wydaje mi się, że nie napracowała się aż tak strasznie nad tą rolą. Winona Ryder zagrała lepiej, z wyczuciem, bardziej sobie przemyślała swoją bohaterkę. Angelina jak gdyby grała "na żywca".
W filmie "Co za życie" już mi się w ogóle nie podobała. Omijam go zawsze szerokim łukiem :-) Wolę ją w bardziej złożonych historiach. Ten film nie był ani zabawny, ani dramatyczny.

"Na pewno nie twarz i "klata" bo i jedno i drugie jest aseksualne. Włosy (fryzurka) zawsze takie dziwne. Cały czas mi się gościu kojarzy z osobnikiem homoniepewnym;)" – mi też Efron kojarzy się z takim osobnikiem. Wygląda na takiego, co lubi nosić różowy krawacik ;)

"zresztą uwielbiam też superprzystojnego Denzela Washyngtona;)," – ja też go bardzo lubię :-)

"Oprócz Angie mam zeszyt z Gillian Anderson (niewiele o niej piszą ostatnio a szkoda)," – o niej nigdy nie pisali za często, a szkoda, też ją lubię. Kiedyś przepadałam za serialem "Z archiwum X", oglądałam każdy odcinek. Ten serial był zaskakujący i nieprzewidywalny. Oglądałaś go kiedyś EM_DE_KE_AS?

koa222

Kupiłam „BOUTIQUE” na okładce jest Teri Thatcher z „Gotowych na wszystko”. Piękne jest to jej zdjęcie, w środku też są bardzo ładne fotki. Szczególnie rozbawiło mnie to, na którym Teri ubrana w jedwabną żółtą suknię, złote szpilki , kożuszek oraz duży złoty pierścień zmywa podłogę na kolanach:-). W sumie jest 7 jej zdjęć( licząc z okładką). Mnóstwo reklam kosmetyków i ciuchów. Zdjęcia z pokazów mody. Jedna fotka Megan Fox na stronie 20 w fioletowej sukni z dużym rozcięciem. W „NEWSACH I MODZIE” zdjęcia Cindy Crawford, Lindsay Lohan, Hayden Panettiere. Cztery strony o Robercie Pattinsonie: obszerny artykuł i cztery zdjęcia wszystkie pozowane, bardzo mi się podobają te ze stron: 35 i 36, bo jest na nich ogolony:-).Świetny felieton pisarki Nataszy Sochy zatytułowany „KOCHAM WAMPIRA”, która zakochała się w ideale mężczyzny z powieści Stephenie Meyer , czyli w Edwardzie Cullenie(granym przez Roberta Pattinsona). Zacytuję może jej ostanie zdania: „Początkowo myślałam, że saga Meyer jest wyłącznie dla nastolatek. Ale przeczytałam wszystkie cztery tomy, obejrzała dziesięć razy „Zmierzch” i czekam z niecierpliwością na „Księżyc w nowiu”. W padłam w sidła. Chce żeby mój mąż mienił się w słońcu”:-). Felieton jest 68 stronie, autorka wymienia w nim wszystkie zalety wampira, bo wad Edward Cullen po prostu nie ma :-). Polecam felieton i w ogóle nie dziwię się tej fascynacji do Edwarda autorki tekstu. Na 74 stronie jest pozowane zdjęcie Patricka Swayze z jabłkiem na głowie i artykuł o nim:-). Recenzje filmów „Sierota”, „Kocham Cię, Beth Cooper, „Julie i Julia’, „Dystrykt 9” , „Fighting”, „Niebezpieczna rozgrywka”, „Zamieć”, „Mniejsze zło”, ”Granice miłości”. Przepisy na torty: czekoladowy(mój ulubiony:-)) i tort herbaciany(chciałabym spróbować:-)). Nie ma Orlanda.

Przejrzała „Galę” , która jest wydaniem specjalnym dwutygodniowym. Nie ma Orlanda, są dwie fotki Megan Fox(nie duże , ale widać jej suknie). Na okładce jest Grażyna Torbicka. Piszą o Reese Whiterspoon i Jake`u Gyllenahhalu. Zauważyłam fotki Borysa Szyca, Angeliny Jolie, Kevina Spacey. Nie ma niestety Blooma:-(.

„Aktorzy wypadli świetnie na tle spokojnego małego miasteczka”. – Ten plakat ponadto pokazuje , że Orlando odegrał w tym filmie dużą rolę, bo jest zaraz za Colinem , który jest w głównej roli. Już się nie mogę doczekać premiery :-).

„ Naprawdę ładne fotki, a na tym zdjęciu z księciem Karolem wyszedł tak, jakby był częścią arystokratycznej rodziny księcia :-) Jest fotogeniczny i ponadto wygląda na zadowolonego, gdy w pobliżu nie ma pewnej osoby :-)” – Tak jest bardzo fotogeniczny i zwraca na siebie uwagę.

„Przy czym uśmiech ekspedientki był bezcenny. Sama uśmiechnęłabym się na jej miejscu. Ile razy w życiu zdarza się, gdy sprzedajemy towar komuś takiemu :-)” – Dziękuję za linki. Fajnie by było pracować w takim sklepie, gdzie często przychodzą gwiazdy:-). Wydaje mi się, że już tą sklepikarkę widziałam z Orlandem chyba często tam chodzi na zakupy:-).

„Kilka dni później zjadł z Mirandą lunch w nowojorskiej restauracji . Orlando nie wygląda na szczęśliwego, wiadomo dlaczego. Chyba powinien zmienić stolik :-)”- Oj tak:-). Ponadto mam wrażenie, że Mirada bardzo się ostatnio rozpanoszyła w Internecie, zwłaszcza na stronie „Just Jared”, na którą zaglądam bardzo często i co rusz to trafiam na jej okropne zdjęcia:-(.

„Później wrócił do Los Angeles. Jest wyraźnie zadowolony. Miranda poleciała do Australii i była daleko”- Koa, bardzo trafna interpretacja! -:-)

„Madonna i Celine Dion też mają wspólnego przodka” – To ciekawe, ale nie widzę pomiędzy nimi żadnego podobieństwa:-).

„Dziewczyny obejrzyjcie sobie portrety tej królowej, są przepiękne” - Bardzo piękne są te portrety. Są bogate, pełne szczegółów i kolorów. Ciekawa jestem ile zajmowało ułożenie tak misternych fryzur? Ale to były raczej peruki. Pamiętam, że w jednym filmie pokazywali jak, w tych monstrualnie wielkich perukach można podrapać się pod głowie? Otóż w tych czasach służyły do tego specjalnie skonstruowane odpowiednio długie „drapaczki”:-).

„Na temat sceny, w której Daniel wyłania się z wody w tych spodenkach, wypowiadała się kiedyś kobieta pracująca w ekipie filmowej "Casino Royale". Podobno jak kręcili tę scenę, wszystkie kobiety pracujące przy produkcji aż westchnęły :-)” – W takim razie Daniel w pełni zasłużył na to wyróżnienie:-). Koa, wydaje mi się, że w „Pani” też o tym napisali i też było jego zdjęcie, bo że jest w „Filmie” to wiem na 100 % :-). Tego dnia przeglądałam bardzo dużo gazet i mi się w głowie trochę „przemieszało”:-)

„A w mojej kolejce po "Zmierzch" stoją jeszcze cztery osoby. Może się doczekam do Bożego Narodzenia :) Euhenia jakbyś mogła, to opiszesz mi jakie cechy charakteru posiadał książkowy Edward? Był kimś czułym? Czy raczej niebezpiecznym (jak to wampir). I czy był nowoczesny, czy raczej staromodny, kurtuazyjny?” – Zacytuję słowa z tego felietonu Nataszy Sochy , o którym wyżej pisałam, bo jest świetnie napisany i odpowie na wszystkie Twoje pytania lepiej niż ja :-):
„(...) Nie ukrywajmy, Edward Cullen jest mężczyzną doskonałym. Pomińmy dużą siła woli jego wygląd – alabastrowo - marmurowe ciało, miodowe tęczówki oczu, posągowe kształty, burzę błyszczących włosów i wymodelowane usta- i skupmy się na reszcie, czyli na tym co może pociągać w nim kobiety dojrzałe. Oczywiście, gdy już się napatrzą:-).
Edward jest nieskazitelnie czysty. Nigdy nie narazi nas na to, ż usłyszymy jak sika w łazience(i nie zostawi nieopuszczonej klapy), nie będzie nam dane wąchać jego przepoconej podkoszulki (wampiry się nie pocą). Ani tym bardziej ujrzeć brudnych paznokci, tudzież popękanych pięt. Edward nie beka (bo nie je), nie ma problemów z zepsutymi zębami i nic go nie boli (nie jęczy mając trzydzieści siedem stopni gorączki, jak większość „zwykłych” facetów).

Edward nigdy , ale to absolutnie nigdy nie narazi nas na niebezpieczeństwo (jednym warknięciem odpędziłby stado piłkarskich kibiców), obowiązkowo przepuści w drzwiach , wkładając w tę czynność tony szacunku, owinie płaszczem, kurtkę i będzie nosił na rękach zawsze, gdy go o to poprosimy. Gdy będziemy zmęczone, wsadzi nas sobie na plecy i bez zadyszki poskacze po drzewach. Nie odkocha się (z wilkołakami jest gorzej- nigdy nie wiadomo, kiedy spłynie na nich „wpojenie” w kogoś innego), a nawet będzie kochał z każdym dniem coraz bardziej. Oczywiście bez zastanowienia odda za nas życie.

Edward nie szura i nie powłóczy nogami. Chodzi jakby jakby płynął!. Potrafi tańczyć , grać na fortepianie, sam komponuje i zna kilkanaście języków. Jest porażająco inteligentny i zna się na wszystkim. Nigdy nie jest śpiący , więc nie zaśnie , gdy będziemy z nim rozmawiać, co więcej – nawet nie ziewnie. Na nasze setne pytanie, czy nie jesteśmy zbyt grube , po raz setny zaprzeczy, bez śladu zniecierpliwienia. Nigdy nie będziemy musiały na niego czekać . Nigdy nie wstanie zbyt późno i – pokrzykując- nie będzie nam kazał na gwałt wyprasować koszuli, zrobić kawy i podać gazety. A gdy spotkamy się z gronem przyjaciółek, natychmiast odczyta w myślach, która z nich jest wredną suką i źle nam życzy.

Edward jest paradoksem ideału. Z jednej strony kumuluje w sobie najlepsze cechy pod słońcem, jest perfekcyjny do bólu, a mimo to nie jest w stanie nas znudzić. Powód? Edward ma też mroczne oblicze. Teoretycznie jest bestią. Mógłby zabić każdego jednym klapnięciem siekaczy i na dodatek ze smakiem wychłeptać jego krew niczym mrożoną coca colę w upał. Mógłby na naszych oczach jednym palcem rozszarpać pudelka sąsiadki albo zagryźć lwa w zoo. Mógłby wreszcie przyssać się do naszej szyi, a następnie zapomnieć, że jesteśmy tylko ludźmi i pewna ilość krwi jest nam do życia potrzebna. Ale to wszystko tylko zbliża go do ideału. Bo czyż może być coś piękniejszego niż anioł z diabelską polewą? Mieszanka perfekcyjności z wampirzym charkotem?

Początkowo myślałam, że saga Meyer jest wyłącznie dla nastolatek. Ale przeczytałam wszystkie cztery tomy, obejrzała dziesięć razy „Zmierzch” i czekam z niecierpliwością na „Księżyc w nowiu”. W padłam w sidła. Chce żeby mój mąż mienił się w słońcu”.

Koa, czy wiesz już wszystko co chciałaś wiedzieć o Edwardzie Cullenie? -:-)

Koa, dziękuję za sprawdzenie gazetek:-).

„Iwonie Węgrowskiej, przed występem w programie "Hit Generator", ktoś dolał do drinka podejrzaną substancję, co doprowadziło do sparaliżowania jej strun głosowych (!).” – To straszne, powinni złapać tego kto to zrobił!

Euhenia_2

EUHENIA I KOA:
VIVA kosztuje tylko dwa złote (bez dodatku) a macie w niej prześliczne fotki Kristen Stewart, Roberta Pattisona i Taylora Lautnera. Jest też obszerny artykuł z aktorką którą szanuję i podziwiam - pani Beata Tyszkiewicz - i na okładce też widnieje jej zdjęcie. Według mnie to jest prawdziwa kobieta z klasą (zresztą pani Grażyna Torbicka również). Pani Beata Tyszkiewicz (jeśli chodzi o Róże Gali) jest według mnie piękna zawsze. Pod każdym względem

W życiu na gorąco nie ma Orlanda - w Vivie zresztą też, widziałam jednal (W "Życiu" ładne foto Angeliny)

EM_DE_KE_AS

EM DE KE AS, wielkie dzięki za informację!-:-) Po prostu muszę mieć tę "VIVĘ":-).

Euhenia_2

Musisz, a jakże...te fotki są naprawdę śliczne. Nawet Pattison super wyszedł - lepiej od mojego ulubieńca Lautnera;)

EM_DE_KE_AS

EM DE KE AS, w temacie powyżej napisałam dokładnie co jest w "Boutique". Czytałaś może? W tym magazynie też jest Robert Pattinson i Megan Fox:-).

Euhenia_2

Tak. Nie lubie Teri Hatcher. A jesli chodzi o Megan, Patricka i Cindy - chętnie bym zobaczyła, tylko nigdzie nie moge natrafic na boutique. Żałuje, że nie zdążyłam (jeszcze latem) kupić numeru tego magazynu z Sandrą Bullock na okładce (ładne foto zresztą i wiele ładnych zdjęć w artykule). Euhenia - Sandre tez lubię, a polubiłam ją w filmie "Speed" i "Totalna magia". Keanu Reevesa też lubię - przekonałam się do tego aktora po filmie "Spacer w chmurach", kiedy to można było zobaczyć go w nieco innej roli niż te z filmów science- fiction. Romantyczny kochanek, dżentelmen, zakochujący się w dziewczynie, którą przypadkowo spotyka w pociągu. Dowiaduje się, że jest ona w ciąży z innym mężczyzną i własnie wraca na rodzinne ranczo by powiedziec o tym rodzinie, obawiajac sie ich reakcji - rtym bardziej ze strony despotycznego, konserwatywnego bardzo religijnego człowieka. Reeves postanawia jej pomóc. Ciekawy obraz, interesująco zagrana rola Keanu, ciekawa wciągająca historia. Może troche przewidywalny, ale warto zobaczyć. Szczególnie zaskoczyłam się, że facet, który w serii filmów typu "Matrix", "Constantine", "Dzień w którym zatrzymała sie ziemia" może zagrać przekonująco amanta. W dodatku bardzo przystojny z niego koleś. Co najpierw dostrzegłam s tym filmie, a później w "Na fali" i "Adwokacie diabła"

EM_DE_KE_AS

"Szczególnie rozbawiło mnie to, na którym Teri ubrana w jedwabną żółtą suknię, złote szpilki , kożuszek oraz duży złoty pierścień zmywa podłogę na kolanach:-)." – kobieta z taką klasą nawet sprząta w najlepszym ubraniu ;)

"W sumie jest 7 jej zdjęć( licząc z okładką)" - to dużo. Ale już wolę obejrzeć zdjęcia z Teri, niż z Evą, której mam już przesyt, bo jej zdjęcia są wszędzie :-) Pamiętam, że Teri pojawiła się kiedyś w jednym z odcinków "MacGyevra", grała chyba archeologa, i przypadkiem odkryła w ogrodzie przed starym domem czyjeś kości :-)
"Mnóstwo reklam kosmetyków i ciuchów." - to muszę obejrzeć co tam polecają.
"Cztery strony o Robercie Pattinsonie: obszerny artykuł i cztery zdjęcia wszystkie pozowane, bardzo mi się podobają te ze stron: 35 i 36, bo jest na nich ogolony:-)." – mi też bardziej się podoba, gdy jest ogolony :) Nie przepadam za "zarośniętymi" mężczyznami, albo gdy noszą wąsy, a co gorsza gęstą brodę :-0 Jestem w stanie tolerować wąsy tylko u Johnnego Deppa, bo jemu akurat pasują :-)
O Twoim ulubieńcu Robercie będą pisać na pewno jeszcze nie raz, bo w ciągu najbliższego roku będzie pracować nad następnymi częściami sagi Stephenie Meyer, więc dopływ artykułów o nim będzie zapewniony :-)

"Świetny felieton pisarki Nataszy Sochy zatytułowany "KOCHAM WAMPIRA", która zakochała się w ideale mężczyzny z powieści Stephenie Meyer , czyli w Edwardzie Cullenie(granym przez Roberta Pattinsona)." – dzięki za wiadomość :-) Widzę, że urok tego fikcyjnego wampira sprawia, że się można w nim zakochać ;) Postaram się to przeczytać.
"W padłam w sidła. Chce żeby mój mąż mienił się w słońcu":-)." – autorka zabawnie to opisała :-)
"Przepisy na torty: czekoladowy(mój ulubiony:-))" - ja też uwielbiam torty czekoladowe, a oprócz tego z ciast również serniki. Jednym z powodów, dla których lubię film "Charlie i fabryka czekolady", oprócz tego, że gra w nim Johnny Depp, jest ten, że film opływa czekoladą :-) Jest tam czekoladowa rzeka, rośliny zrobione ze słodyczy, itd. Smaczny film :)

"Ten plakat ponadto pokazuje , że Orlando odegrał w tym filmie dużą rolę, bo jest zaraz za Colinem , który jest w głównej roli. Już się nie mogę doczekać premiery :-)." – i nasi dwaj ulubieni aktorzy w jednym filmie ;) Lubię filmy, których akcja toczy się w małych miasteczkach, jak np. "Elizabethtown", takie miasteczka mają swój urok, ludzie są też w nich bardziej zżyci ze sobą, potrafią się cieszyć małymi przyjemnościami.

"Tak jest bardzo fotogeniczny i zwraca na siebie uwagę." – należy do osób, które mają w sobie to "coś". Euhenia i EM_DE_KE_AS, jakie gwiazdy według Was mają jeszcze taką charyzmę, coś, co przykuwa do nich wasz wzrok, gdy je oglądacie?

"Dziękuję za linki. Fajnie by było pracować w takim sklepie, gdzie często przychodzą gwiazdy:-). Wydaje mi się, że już tą sklepikarkę widziałam z Orlandem chyba często tam chodzi na zakupy:-)." – więc to chyba jest jego ulubiony sklep obuwniczy ;) Ale szczęśliwa ta sklepikarka :-) Kiedyś słyszałam w radio audycję, w której wypowiadał się jakiś polski instruktor pracujący za granicą w siłowni dla gwiazd, i powiedział, że czasem do tej siłowni przychodzi też Orlando :-) To chyba była jakaś siłownia w Nowym Jorku, czy w innym miejscu. Szczęśliwcy, widzieli go na żywo :-) Nam pozostają tylko zdjęcia na JJ. (przynajmniej dobrej jakości są).

"Oj tak:-). Ponadto mam wrażenie, że Mirada bardzo się ostatnio rozpanoszyła w Internecie, zwłaszcza na stronie "Just Jared", na którą zaglądam bardzo często i co rusz to trafiam na jej okropne zdjęcia:-(" - ja też trafiam za często na Kapelusznikowe zdjęcia :-( Chyba ostatnio wypuściła własną linię kosmetyków chroniących skórę i dlatego tyle o niej piszą. Miranda jest ostatnio bardzo zapracowana. Da mu odpocząć ;-) Ta linia kosmetyków wpływa dobrze nie tylko na skórę ale i na Orlanda.

"Madonna i Celine Dion też mają wspólnego przodka" – To ciekawe, ale nie widzę pomiędzy nimi żadnego podobieństwa:-)." – ja też nie widzę, Celine Dion różni się od Madonny głównie tym, że wygląda jak kobieta :-)

EM_DE_KE_AS:

"Jest też obszerny artykuł z aktorką którą szanuję i podziwiam - pani Beata Tyszkiewicz - i na okładce też widnieje jej zdjęcie. Według mnie to jest prawdziwa kobieta z klasą (zresztą pani Grażyna Torbicka również). Pani Beata Tyszkiewicz (jeśli chodzi o Róże Gali) jest według mnie piękna zawsze. Pod każdym względem" – masz rację, Beata Tyszkiewicz jak zawsze ma klasę. Widać to po ubiorze, po stylu bycia, wyszukanym słownictwie. Bardzo pasuje na jurorkę w "Tańcu z gwiazdami". Jest jego ozdobą, dodaje mu blasku nie gorzej niż pary, które w nim tańczą. Jeszcze inną kobietą z podobną klasą jest dla mnie Nicole Kidman – zawsze elegancko ubrana, skromna w sposobie bycia, delikatna. To jest kwintesencja klasy. A z polskich aktorek ma ją również Grażyna Szapołowska. Z kolei nie nabędzie jej na pewno nigdy miała Miley Cyrus, bo klasa to coś wrodzonego, albo się ją ma albo nie. Jej sposób bycia pozostawia wiele do życzenia.

"Może troche przewidywalny, ale warto zobaczyć. Szczególnie zaskoczyłam się, że facet, który w serii filmów typu "Matrix", "Constantine", "Dzień w którym zatrzymała sie ziemia" może zagrać przekonująco amanta. W dodatku bardzo przystojny z niego koleś. Co najpierw dostrzegłam s tym filmie, a później w "Na fali" i "Adwokacie diabła"" – a tak, jest bardzo przystojny. Szczupły brunet z brązowymi, nieco skośnymi oczami, które odziedziczył po ojcu będącym w połowie Chińczykiem. Kiedyś strasznie mi się podobał, szczególnie po jego roli w "Matrixie". Był tam w najlepszej formie. Piszesz, że byłaś zaskoczona tym, że potrafi też zagrać przekonująco amanta, natomiast ja zawsze wierzyłam, że do takich romantycznych ról nadaje się najbardziej, zanim go nawet zobaczyłam w takich, jest w nim jakaś delikatna nieśmiałość, urok. Wypada w nich chyba nawet lepiej niż w filmach akcji. Polecam "Słodki listopad", gdzie partnerowała mu Charlize Theron. Zagrał tam pracoholika, dla którego najważniejsza była praca, a Charlize pomogła mu odkryć, że poza pracą z życia można wyciągnąć też inne przyjemności. Nauczyła go, że warto jest się na chwilę zatrzymać, bo wtedy można zobaczyć co w życiu liczy się najbardziej. Chciałabym kiedyś obejrzeć "Dom nad jeziorem". U boku Keanu gra tam Sandra Bullock. Widziałam zdjęcia z tego filmu. Wyglądają na przekonującą parę kochanków:
http://www.filmweb.pl/f192133/Dom+nad+jeziorem,2006

"o tak: miałam kiedyś nieprzyjemność oglądać kawałek (bo wyłączyłam dziadostwo po pierwszych 15 minutach) film pt. "Gdzie jesteś Amando". Co mnie przekonało do zmiany kanału? Głownie "wspaniałe aktorstwo" Casey'a Afflecka." – dzięki za napisanie filmów, których według Ciebie nie dało się obejrzeć :-) Znam trochę ten film z tytułu. Chciałabym go kiedyś obejrzeć, ale po Twojej recenzji zastanawiam się czy warto się za niego zabierać ;)

"To samo jeśli chodzi o film "Dziedzic Maski". Naprawdę lubię komedie. Uwielbiam komedie. "Maska" z Jimem Carrey'em śmieszy mnie do dziś. Ale wspomniany "Dziedzic maski" sprawił że zwątpiłam;( Nie wiem jak można nakręcić tak bzdurnie zrobiony film z tak marnym aktorstwem. Oczywiście przełączyłam po jakimś czasie bo się zmęczyłam." – ten tytuł też sobie zapamiętam. Jak będzie kiedyś lecieć w tv i będę chciała go obejrzeć, lepiej nastawię się na to, że może nie być rewelacyjny.

"Na "Elizabethtown" (któremu wystawiłam chyba 3 gwiazdki) pmiętam że wychodziłam częściej i nie na reklamach po papu (a to nie świadczy dobrze o filmie bo na ciekawym filmie to ja mogę nawet głodować do pierwszej reklamy;) Kompletnie nie poruszyła mnie ta historia, a najbardziej irytowały mnie sceny z Susan Sarandon tanczącą i śpiewającą." – mi się podobał :-) Oglądałam go z zapartym tchem. Taki film o życiu, poszukiwaniu swojego miejsca w świecie.

"Film "Narodziny obłędu" i "Kiedy dzwoni nieznajomy" - to dwie produkcje które choć są o czym innym, to jednak porównuję je do do jednego: w obu przypadkach główne bohaterki chodzą po ciemnych pomieszczeniach i nic się nie dzieje. Widziałam do końca i żałuję.." – chyba takie filmy dowodzą tego, że reżyserem może być każdy. Nawet ktoś, kto się na nich nie zna. Dziewczyny, kręcimy film ? :D

"Film "Rącze konie" z moim ulubionym Matt'em Damonem - oglądałam tylko przez wzgląd na tego aktora i potwornie się wynudziłam ale widziałam do końca." – trochę go kojarzę z tytułu, mówisz, że jest nudny? Będę na niego "uważać" :-) Chociaż wątpię czy go obejrzę, bo nie przepadam za Mattem Damonem. Wyjątkowo obejrzałam kiedyś "Buntownika z wyboru", bo miał dobry scenariusz i ładną historię, a Matt grał główną rolę.

"Wczoraj wyłączyłam polsatowską propozycję - film francusko-włoski "Cenę pożądania" bo interesująca fabuła, ale niestety nudnie zrobiony i a późno." – ja prawie nie oglądam włoskich produkcji, bo są trochę nudne. Za późno go puścili? Może nie chcieli uśpić nim telewidzów, i zarezerwowali wcześniejszą porę dla jakiegoś filmu, który było warto obejrzeć. :)

A dla mnie najnudniejszymi filmami, jakie w życiu obejrzałam były m.in.: "Portret damy" z Nicole Kidman i Johnem Malkovichem. Nawet tak dobra aktorka jak Kidman nie zdołała zabić nudy, którą wiało z tego filmu. Obraz powstał na podstawie powieści Henry’ego Jamesa pod tym samym tytułem. Jeśli ten film był nudny, to jak bardzo musiała usypiać książka? Rzecz opowiada ogólnie o młodej arystokratce (Kidman) , która przyjęła oświadczyny na pozór intrygującego, charyzmatycznego mężczyzny (Malkovich). Jakiś czas po ślubie okazało się, że jej mąż jest "potworem" i znęca się nad nią psychicznie. Zaczął prowadzić jakieś wyszukane gierki doprowadzając ją na skraj załamania. Nicole Kidman rolę w tym filmie przypłaciła depresją (!). Zamiast tego filmu polecam obejrzeć "M jak Miłość", bo jest dużo ciekawsze :-)

Kolejny najnudniejszy film, jaki kiedykolwiek obejrzałam, to chyba najgorsza polska produkcja jaką kiedykolwiek widziałam – "Dlaczego nie", z Maciejem Zakościelnym i Anną Cieślak w rolach głównych. Przeciętna akcja, średnie aktorstwo, zdecydowanie temu filmowi brakowało wielu rzeczy, jak na przykład ambitnej historii, bo ta ukazana w filmie była banalna.

Kolejny - "V jak Vendetta", po polsku "N jak Nuda". Jak ktoś ma problemy ze snem powinien koniecznie obejrzeć, zaśnie w 10 minut. Opowiada o tajemniczym "V", bojowniku o wolność, skrywającym się pod maską i czarną peleryną. Dosyć przewidywalny, pozbawiony dynamizmu.

"A jakie aktorki i aktorzy denerwują was najbardziej z byle powodu? Bo ja np nie lubię widzieć na ekranie Goldie Hawn - nic mi kobieta nie winna ale po prostu nie trawię tak jak i Sylvestra Stallone'a. Tori Spelling podobnie choć już szybciej ją zdzierżę. Z polskich to chyba najbardziej Kożuchowska, Dereszowska, Cielecka, Koroniewska." – z aktorek, które przed chwilą wymieniłaś, najbardziej mnie nudzi Joanna Koroniewska, choć ma w sobie jakiś urok. Z zagranicznych gwiazd nie lubię Chrisa O’Donnella, nawet z wyglądu mi się nie podoba, nie mój typ. Później jest Matt Damon, wszędzie gra tak samo, z urody też mi się nie podoba. Sarah Michelle Gellar – trochę mnie irytuje. John Malkovich – w każdym filmie ta sama mimika twarzy, on w ogóle nie pokazuje emocji. Jest w nim jakaś charyzma i jest jak dla mnie dobrym aktorem, tyle, że bije z niego straszny chłód. Trochę mnie denerwuje. Ale za to świetnie sprawdza się w rolach przestępców i wykolejeńców :-) Nie przepadam też za Alekiem Baldwinem, nie wygląda na przyjemną osobę :-( Sharon Stone też nie lubię. Jakoś mnie irytuje.

W "Świecie kobiety" – jest m.in. obszerny, trzystronicowy wywiad z Krzysztofem Cugowskim (i jego zdjęcia). Dalej lekcje makijażu, krok po kroku, takiego odważniejszego, na wieczorne wyjście, ale i też delikatnego, w oliwkowych odcieniach, jakie nosi Anna Przybylska, która posłużyła za przykład. Napisali też o kuracjach odmładzających włosy. Dalej artykuł na temat Colina Firtha. Powiedział, że w młodości był buntownikiem :-) Kiedyś zapuścił włosy i przekłuł sobie uszy kolczykami.

W "Elle" (numerze urodzinowym) m.in.zdjęcie Kate Winslet (chyba na 186 stronie) na 188 kolejny artykuł o Colinie, i ładne fotki. Piszą też o nowej muzie Armaniego, naszej polskiej modelce Katarzynie Smutniak. Tak bardzo oczarowała go jej uroda, że poprosił ją, aby została twarzą jego perfum. Tak wygląda ta modelka:
http://kasia.smutniak.filmweb.pl/
http://bi.gazeta.pl/im/6/4942/z4942746X.jpg
http://facet.wp.pl/gid,9658046,img,9658059,kat,1007873,galeriazdjecie.html?ticai d=18f24