Wentworth Miller

Wentworth Earl Miller III

8,6
12 832 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Wentworth Miller

Uczestnicząc w tej dyskusji nie piszemy o:
-orientacji
-boskosci
-urodzie
Rozmawiajmy o jego grze...plusy i minusy, co byscie zmienili itp

_Ja_

To akurat pasuje do Twoich odpowiedzi. Może nie słowo w słowo, ale sam często odpisujesz podobnie. :)

Cris

Eee tam, gadasz. Znajdź mi taką moją wypowiedź... Musiałbym być już naprawdę mocno wcięty, żeby coś podobnego napisać.

Podoba mi się też tekst "Żal.pl".;-)

_Ja_

Nie chce mi się teraz szukać, ale coś podobnego bym znalazł i to nawet niedaleko.
Ide oglądać f1. 2 godziny nudów. :)

_Ja_

A tak z innej beczki, to po Twojej rekomendacji ściągnąłem przed chwilą "Number 23". Będzie na wieczór, może nawet dziś, jak nic mi nie wyskoczy.

_Ja_

A tak z innej beczki, to po Twojej rekomendacji ściągnąłem przed chwilą "Number 23". Będzie na wieczór, może nawet dziś, jak nic mi nie wyskoczy.

Cris

O, wyskoczyło mi 2 razy. Za dużo ludzi, za dużo problemów (jak w piosence Genesis) i się serwer buntuje.

Cris

jaka to była piosenka?tak z ciekawosci,bo tez kiedys słuchałem Genesis

Jeremy_Cuse

"Land of confussion" bodajże brzmiał tytuł. Nie jestem do końca pewien, bo Genesis słuchałem tyle, ile leciało w mtv.

Cris

O Number 23 powiem tak:
Nie jest to żadne arcydzieło, aczkolwiek film bardzo dobry. Akcja rozwija się powoli i ze smakiem, a sam film jest chwilami zaskakujący i wkręcający (coś w stylu Mechanika). Wielką zaletą tego filmu jest świetny klimat.

_Ja_

Lubię filmy z klimatem, oby tylko nie był zbyt gęsty. Za dużo "klimatu" i robi się męcząco. "Mechanik" też momentami mnie nudził, chociaż był generalnie udany i wspominam go bardzo dobrze.

Cris

Wiem wiem zerknąłem na jego Blog i znam już jego ''generator odpowiedzi'' niektóre teksty sa ciekawe:)

Cris

albo-''może bym ci wytłumaczył/a, ale musiałbyś/ałabyś mieć gust''

Jeremy_Cuse

powiem krótko, to jest boskie!!!!!!!!!!!1 XD

Cris

Jeremy - nie chodziło mi o to, że tak napisałeś, tylko że to świetny tekst

Mój faworyt wśród tekstów to jednak - "nakręć coś lepszego" - uwielbiam jak ktoś z tym wyskakuje

tom6k

Tylko błagam nie piszcie jakiemus trollowi tekstu w stylu "twój tekst jest tak głupi jak tekst Jeremiego na temat Millera"

Jeremy_Cuse

NIEEeee....ja juz dawno zapomnialam o tym, a wy ciągle....Went sie nie jąka za to ma 5

Mona

Taaaa, też już widziałem generator - świetny :) Można też nakręcić film, kiedy to w przyszłości wszyscy internauci stają się żywymi botami, wybierającymi jedną z pięciu możliwych dostępnych odpowiedzi na forach ;-)

Bezmozgi_Ogladacz_again

A co do "jesteś żałosny..." - zrobiłem sobie kiedyś taki eksperymencik, że wpisałem tę frazę w pasek google. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania i przyniósł kilka dni świetnej rozrywki ;)

Jeremy_Cuse

@Jeremy, Ty im nie podsuwaj pomysłów, bo ktoś to może potem wykorzystać ;-) Mogłeś po prostu o tym nie wspominać :D

Bezmozgi_Ogladacz_again

Bezmózgi , że tak powiem jesteś bezmózgi. Mylisz się, nie jestem żadnym 10-latkiem. Wydaje mi się że ty nie masz co w życiu robić i non stop tylko wypowiadasz się na filmwebie aby zalepić swój nędzny żywot.
Pytasz co znaczy "robi wrażenie" ? Więc bohater robi wrażenie - nie aktor.
Rola którą gra! A napisałem coś innego???? Żeby dotarło film i historia w nim zawarta jest świetna, natomiast gra Millera ujdzie w tłoku. Powtórzę że jego gra mnie jakoś nie razi , bo to chyba uznałeś za wychwalanie go. Może ty jesteś lepszą aktorzyną co , bezmózgie yeti .. ot

arsenallfan

Bezmózgi oglądaczu - moje gratulacje.

Doczekałeś się stereotypowego tekstu na swój temat: "Bezmózgi, jesteś bezmózgi". Winszuję.;-)

_Ja_

@Ja - coś podobnego już było na forum "Armageddonu".

arsenallfan

No cóż, Panie Arsenalfan, muszę Panu pogratulować postępów pisowni języka polskiego, ale nadal ma Pan problemy z czytaniem ze zrozumieniem.
Nigdy się nie pytałem nikogo, co to znaczy "robić wrażenie", jedynie odpowiedziałem na posta Mony w podobnym tonie, co Pan (poza tym w którym momencie ja coś uznałem za wychwalanie).
A "Bezmózgie Yeti" to zupełnie inny użytkownik, więc z rozróżnianiem ludzi też ma Pan problemy :P

http://www.filmweb.pl/user/775825/Bezm%26oacute+zg.html

Widzę, że sporo osób ogląda "13 posterunek" ;-)

Nawet jeśli nie ma Pan 10 lat (a np. 15 - co wielkiej różnicy na forach zwykle nie robi), to zachowuje się Pan, jakby miał.

PS. Nie widzę innego powodu dla zarejestrowania się na forum internetowym, jak wykorzystanie jednej z form zapełniania sobie wolnego czasu.

Bezmozgi_Ogladacz_again

a teraz arsenallfanie możesz poczuć że zostałeś kulturalnie zjechany co bywa rzadkością na filmwebie.

Jeremy_Cuse

ale nie martw się każdy kiedys zostaje (kulturalniej lub mniej ) zjechany(i wtedy to własnie zaczyna sie zastanawiać czemu został tak potraktowany,i przyczny dostrzega...w swoim poście :))

Mona

jest naprawde przekoonujący w tej roli ciekaw jestem co będzie dalej ale prison bez niego to nie było by to naprawde trafił chłopak z tym castingiem niemalże jak deep z sparowem(nie wiem jak to się pisze.;)

Pitero

NIE jest w ogóle przekonujący. Bardziej przekounjący są od niego aktorzy z Mody na Sukces.

Kain

No może troszke przesadziłem z tą Modą na Sukces :)

Kain

Przekonywujący? To głowny bohater a gra najgorzej. Facet w ogole nie umie grac, byl na 500 castinach i otrzymał tylko pare ról, to chyba o czymś świadczy? Jest przekonywujący? tak przekonuje ze amerykanie jednak są słabi w dobieraniu ról

Mona

To, że był na 500 castingach i dostał tylko parę ról, akurat o niczym nie świadczy.

Mam koleżankę po fachu, która już studia skończyła i świadczę moją głową - jest naprawdę dobra. Od dwóch lat chodzi po wszystkich castingach i jedyne, co dostała to rolę w reklamie.

Aż w końcu poszła kiedyś na casting do Dlaczego nie! bodajże (wiem - nisko upadła - też jej to tłumaczyłem). Powiedziano jej jasno, że ona szanse na pracę gdziekolwiek ma, jak 1/1000 i może być nawet lepszą aktorką niż ta Cieślak, czy tam Kożuchowska, a roli i tak nie dostanie.

Dlaczego? Dlatego, bo ludzie na grze aktorskiej się nie znają, a chcą oglądać na ekranie tylko i wyłącznie swoich ulubieńców.

_Ja_

Dlatego ja po szkole aktorskiej-o ile sie dostane, bo w polsce jest na bardzo niskim poziomie, mam zamiar brać udział w castingach w polsce niemczech i Wielkiej Brytani. Dwa lata temu, udało mi ise przjeść casting na modelke i statystke filmową....miałam sesje i na tym sie skonczyło...takie castingi wyłudzają tylko kase!

Mona

Mona, powodzenia w takim razie :) Może sie kiedyś spotkamy, bo mam podobne plany :) Co do Millera, to widziałem z nim Piętno i Skazanego. Nie jestem do niego tak negatywnie nastawiony, jak tutaj dużo osób. O ile w piętnie zagrał beznadziejnie to w Skazanym uważam, jego gra, pasuje do postaci. Jego kamienną twarz tłumacze sobie tym, że on gra jakby cały czas myślał i chciał zapanować nad sytuacją, a jak wiemy gra geniusza, który ma doskonały plan i chce go zrealizować. A sceny w których ma drzeć pysk na kogoś(albo tym podobne) mu wychodzą, także uważam, że jego gra w skazanym nie jest zła.
I proszę, nie zlinczujcie mnie :P

Szajba

Zgadzam się z Tobą :) Choć ja sobie tłumaczę jego kamienną twarz tym, że większość więźniów w amerykańskich filmach stylizowanych jest na dresy lub oblechów z jedną miną, dlatego może się za bardzo przyzwyczaiłem.

Mona

A ja mam zamiar iśc na reżyserke (tylko bez docinków) Nie zapomne o tobie Mona :)

Jeremy_Cuse

Hej :D czyli mamy reżysera i dwóch aktorów :D -jakis scenariusz?
Spoko Szajba, ja przynajmniej nie mam zamiaru cie zliczować-podałes jakiś argumenti nie piszesz o jego oczkach :P

Mona

Dwóch reżyserów :P Nie zapominajcie o bezmózgim, który już kilka pomysłów i scenariuszy ma w zanadrzu ;)

Bezmozgi_Ogladacz_again

No to świetnie :D Może nakrecimy film na podstawie mojej ksiązki-jeszcze ją dopracowuje :-D

Mona

Ja, też jest aktorem, także 3 aktorów 2 rezyserów :P

Mona

Mona. Jeżeli poważnie myślisz o karierze aktorki, to polecam zakup tej książki:

http://allegro.pl/item211009878_przesluchanie_aktorstwo_aktor_michael_shurtleff. html

Pozdrawiam :*

Szajba

Szajba mówiąc dwóch aktorów miałam na myśli ciebie i mnie :P Czyzbym kogoś pomineła. Oczywiscie ze myśle o aktorstwie na poważnie-od 7 roku życia, chyba niczego w zyciu tak bardzo nie pragne jak tego zeby wystepowac-a od wrzesnia bede grała w teatrze-młodziezowym :D:D-ale prowadzi go prawdziwa aktorka! Konie chwalenia sie. Ksiazke kupie na pewno
dziekuje!

Mona

Wiem wiem :P Źle przeczytałaś :P Mówie, że "Ja" - uzytkownik :P Też jest aktorem :)

Szajba

Ja...no tak Ja :D Myślałam ze Ja w sensie ze ty-tylko nie doczytałam końcówki że "Ja jest aktorem"-a nie "Ja jestem aktorem" Wybacz"JA"
Ekipia-czyli do wszytskich-gdzie chcecie studiować? w jakim miescie
U mnie jest nawet teatr, bez szkoły-bo szkoła teatralna jest tylko w 3 miastach? Moj teatr gra od 15 lat te same sztuki...na prawde ta awantura o Basie...tylko dzieci zmieniaja

Mona

U mnie to kierunek (nie będe orginalny) Warszawa

Mona

Ja już studiuje. U Solskiego tzn. w Krakowie. Jeżeli poważnie myślicie o studiach aktorskich, radzę zabrać się do roboty. Żeby się dostać, trzeba mieć zajebiste portfolio - chodzi tu nie tylko o jakieś specjalne osiągnięcia aktorskie, ale o rysunki, obrazy, scenariusze, prozy, itd.

Startowałem wraz z koleżanką, która wygrała casting na rolę Danusi w nowej ekranizacji Krzyżaków Bogusława Lindy (która ostatecznie nigdy nie powstała). Była pewna, że się dostanie (tym bardziej, że ponoć sam Linda szepnął Englertowi parę ciepłych słów na jej temat) i się przeliczyła.

Ogromne znaczenie ma też wiedza o historii teatru (głównie polskiego i antycznego) oraz historii kina.

Oprócz tego trzeba mieć talent. Na przesłuchaniach winniście zaprezentować 8 wierszy, 2 piosenki i taniec ludowy (chyba, że coś się przez dwa lata zmieniło). Następne wyzwania poznacie sami już na przesłuchaniu. Ważna jest spontaniczność. Ja, na przykład, na przesłuchaniu oczarowałem komisję odgrywając scenę z przesłuchania z Nagiego instynktu.

Powodzenia!

_Ja_

...Nie mówiąc o kryteriach, jakie trzeba spełnić, żeby się dostać do filmówki w Łodzi...

Bezmozgi_Ogladacz_again

A gdzie Ty - Oglądaczu - studiujesz?

_Ja_

Jestem PO studiach... nie mających nic wspólnego z filmem...

_Ja_

Wybacz Ja, ale nie umiem się powstrzymać.
Rozumiem, że na przesłuchaniu siedziałeś z nogą na nodze, aż tu nagle zrobiłeś taki myk i ... się uśmiechnąłeś?!
Ach, Sharon, Sharon.
Sorki, już nie będę zboczeńcem
Pozdrawiam.

marlon3brando

Przypominam, że w Nagim Instynkcie nie tylko Sharon robiła "myk" na przesłuchaniu.
Chociaż od Mike'a zrobiła to lepiej, to właśnie na nim się wzorowałem.

Bezmozgi_Ogladacz_again

Właśnie, @Bezmózgi, co z tymi Twoimi projektami?