W związku z tym, że forum trochę... zamarło. Postanowiłem zorganizować małą zabawę. :D ;p
Więc, jedna osoba zadaje pytanie odnośnie serialu Czerwony Orzeł. Cokolwiek, kto jak ma na imię, co trzymał w ręku, gdzie to sie działo... wszystko co wam wpadnie do głowy :) Osoba która odpowie poprawnie zadaje następne pytanie i tak w kółko. Kto pierwszy ten lepszy :D
Zacznę od siebie, na początek coś prostego :)
Jak miała na imię żona Gonzalo ?
Tak, z tą obrączką było, że Satur ją "odzyskał" I pokazał Gonzalo... Ten zobaczył na obrączce imię Eugenii i poszedł z Saturem do Juana dał mu w pysk :D
Odp na pytanie: Była to jakaś biedna kobieta z dzieckiem, która ukradła jakąś zupę albo mleko. Nie wiem co było w tym dzbanie.
Co Juan wyciągnął ze szczura który ugryzł Gonzalo ?
Okup za Hiszpanów dla Portugalczyków ?? Ten co zawinął go Satur ? :D Jeśli o to chodzi to albo nie pamiętam, albo Gonzalo nie domyślił się kto go ukradł. Komisarz ukrył go w jakiś krzakach i nikt o tym nie wiedział. Czy może się mylę ? :)
Była taka scena że Margarita bardzo źle się czuła bo bała się o Juana. Gdy zobaczyła że komisarz daje pierścionek zaręczynowy Irene zemdlała ponieważ dał jej pierścionek ze szmaragdem z jej pierścionka zaręczynowego. Gdy Gonzalo dowiedział się o powodzie jej omdlenia przypomniał sobie że w papierach w których było napisane kto co dał był "wielki szmaragd". Stwierdził wtedy jak mógł być tak głupi i odwiedził komisarza. Ten wiedział że orzeł go nie zabije i nie wyjawił miejsca ukrycia okupu. Znalazł go dopiero Satur szukając zakrwawionych szmat Estuardy.
Dobra to zadam jeszcze pytanie: co się stało gdy orzeł spróbował otworzyć bez klucza kryjówkę grala?
Gdy Orzeł spróbował otworzyć kryjówkę Grala bez potrzebnego klucza uruchomiły się pułapki które musiał
ominąć.
Tego całkowicie nie pamiętam, aczkolwiek pamiętam coś że Gonzalo unikał pułapek.....
jeżeli się pomyliłem to mnie poprawcie, bo na starość dostaje sklerozy :)
Pytanie :
Zadaniem Gonzalo i Satur'a było głównie odnalezienie
korzeni jego rodziny, w pewnym odcinku w klasztorze
mieli za zadanie rozszyfrować kombinację szuflad,
mebla który należał do ojca Króla.
Co znaleźli w środku tajemniczej zagadki ?
Jeśli chodzi o odpowiedź na moje pytanie to wtedy coś wybuchło i gnzalo stracił słuch.
A jeśli chodzi o odp na twoje pytanie to znalazł on liste ofiar loży.
Moje pytanie: kim był Agustin? dlaczego zginął?
Ojojojjjj to było tak dawno... (Swoją drogą szkoda, że Agustin tak szybko zginął :( ) Kim był ? Hmmm... był mnichem, występował w roli "ojca" Goznalo, (pomagał mu w życiu) był też kimś ważnym dla Króla. Znał jego sekret dotyczący ślubu i dzieci z Laurą. Wcześniej okazało się, że Agustin też nieźle walczy (pojedynek z Orłem :D )
A zginął bo chciał zdradzić Gonzalo jego pochodzenie. Ludzie Króla go zabili.
Nie wiem czy dobrze do końca odpowiedziałem bo szczerze mówiąc pozapominałem sporo ;| musze wrócić do starych odcinków :D
Książe de Alba przyjął Satura na stanowisko swojego doradcy po tym jak Satur wyraził swoją opinię jak przeprowadzić na wojnie atak na wroga w bitwie o.....
Właśnie o jakie miasto chodziło ??
Jak dla mnie to świetnie odpowiedziałeś, Agustin świetnie walczył, to fakt, ta akcja z lataniem, przeskok z jednego pomostu na drugi, i to że wychowywał Gonzalo od małego, nauczył go sztuk walki i obrony życia :)
Nie wiem czy dobrze pamiętam odpowiedz na twoje pytanie, to też było dość dawno, i jest to bardziej drugorzędne pytanie, ale odpowiem na to :
Chodziło o wojnę pomiędzy Portugalią a Hiszpanią,
na ich terytoriach królewskich.
Miasta nie pamiętam.
Pytanie :
Jaki szyfr zawierała kula, która posiadała zarysy na szklanej powierzchni, gdzie ją użył alby rozwiązać kolejny cykl tajemnicy rodziny Gonzalo ?
Nie no, tak dawno temu to to nie było raptem 2 odcinki wstecz hehe ;]] To było jak Satur pomagał iść de Albie przez las... Zasugerował księciu wtedy, że Hiszpania wygrałaby walkę o DUNKIERKĘ (chodziło mi właśnie o to francuskie MIASTO położone nad Morzem Północnym) gdyby defensywa wojska weszła na miejsce ofensywy (jakoś tak to było)
Kula zawierała położenie geograficzne, które wskazywało miejsce krzyża wbitego w ziemie na jakiejś niewielkiej górce. Goznalo włożył kulę do dziury w krzyżu. Promienie słoneczne odbiły się od owej kuli i wskazały kolejne miejsce do którego musiał udać się Czerwony Orzeł.
Kto podarował Laurze Krzyż (klucz) do skrytki z Graalem ?
Nie no, tak dawno temu to to nie było raptem 2 odcinki wstecz hehe ;]] To było jak Satur pomagał iść de Albie przez las... Zasugerował księciu wtedy, że Hiszpania wygrałaby walkę o DUNKIERKĘ (chodziło mi właśnie o to francuskie MIASTO położone nad Morzem Północnym) gdyby defensywa wojska weszła na miejsce ofensywy (jakoś tak to było)
Aha......to raczej pierniczą mi się odcinki ! :)
A o kuli - Trafna odpowiedź :)
Klucz w kształcie krzyża, który pasował do skrytki zwanej Grall podarował Laurze - Agustin.
Pytanie :
Co przedstawiało malowidło w jednej ze ścian tajnej
kryjówki należącej to mrocznej trójcy ?
Odpowiedzi na Twoje pytanie nie znam...
A Laurze Krzyż podarował jej ojciec :D Leon rzeczywiście Ci sie pierniczą odcinki hehehe :))
No to chyba trzeba by było odświeżyć, ostatnio nie ma jakoś pamięci co do odcinków.
A to moje pytanie było związane z malowidłem które przedstawiało Anioła z czerwonymi skrzydłami (piórami), które widnieje na tle napisów kończącego się odcinka.
Pytanie :
Rodzice Juan'a z rodu Velasco, w pewnym odcinku,
chcieli przywitać przyszłą wybrankę syna,
w tym czasie Nuno rozdeptał owoce na podłodze i kazał posprzątać Catalin'ie.
Co działo się dalej ?
Margarita zaczeła je sprzątać i akurat weszli jego rodzice... Nie byli zbyt zachwyceni tym że ich przyszła synowa jest służącą.
A co do Agustina to nie ludzie króla a kardynała go zabili.
Moje pytanie: kto uratował gonzala przed ścięciem? Dlaczego wogóle miał być ścięty?
Gonzala i Margaritę uratował przed ścięciem Satur,
przebrany za strój Czerwonego Orła i podający się za niego, komisarz mimo oporu nie mógł skazać na śmierć obojgu, przed ludźmi, bo akurat ukazał się Orzeł.
Satur zrobił to dość heroicznie i zgrabnie.
Miał być ścięty, bo komisarz z ludźmi przypuszczali że to on jest Orłem po tym jak obronił syna przed strażami.
Został oprawny do lochów i tam torturowany, co się potem okazało, upierał się przy swoim, aż w końcu giermek go uratował, miał dług wdzięczności wobec niego.
Co musiał zrobić Black - słynny pirat by zachować swoje życie i Mariany ?
On nie miał być ścięty tylko powieszony. Przed powieszeniem uratował ich Satur. Komisarz wściekły postanowił bez ludzi go ściąć ale w ostatnim momencie przyszedł list od króla ktory nakazał go wypuścić.
Miał oddać skarb kardynałowi.
Skąd gral wziął się w domu Gonzala?
Alonso go znalazł pod tym takim czymś :D Nie wiem co to dokładnie, może jakiś odpływ wody... wpadło mu tam coś i sięgnął i wyjął grala.
Jak i w jakim celu Juan de Calatrava znalazł się w Madrycie?
Juan de Calatrava znalazł się w Madrycie w celu odszukania osoby, która wiedziała o jego przyczynach
z miłością do Margarity, i jak wiadomo z własnego przygnębienia tym że Margarita woli Gonzalo.
Jak nazywał się kościotrup, którego wydobył Gonzalo,
z ruchomych piasków (błociska), mający przy sobie medalion, i tajemnice o prawdziwym pochodzeniu Gonzalo ?
"Juan znalazł się w Madrycie..." tyle to ja napisałem -.-. JAK? czyli przez zazdrość Markizy, która go ściągnęła, jako dawnego przyjaciela. W JAKIM CELU? ściągnęła go aby był z Margaritą przy czym oddalił od niej Gonzala.
No, no Leon odpowiadaj jak trzeba. Bo odpowiedziałeś, że znalazł się w Madrycie i tyle, a to to z pytania można wywnioskować.
Szczerze to nie pamiętam takiej sytuacji, przykro mi,
ale się zdarza :)
A moje pytanie ?
Pytanie na odpowiedz znałem, odpowiedziałem ale, twoim zdaniem jest źle, stary wiesz ile wcześniej było złych odpowiedzi, z którymi się spotkałem, ale nigdy do nikogo nie pisałem że jest złe, i jak się nie znam to nie piszę. To nie fair ze tak piszesz, jestem fanem i wiem jak się odpowiada na takie pytania, moje pytanie zawsze było dobrze odbierane z odpowiedzią, choć były złe czy dobre, nigdy bez krytyki.
Daj spokój, i bawmy się pytaniami, nie jesteśmy dziećmi i nie trzeba kogoś poprawiać po tym że nie dopisał do odpowiedzi.
To bez sensu.
Bez spiny panowie ;D Jako założyciel tematu czuję się "Administratorem" i będę tu rozstrzygał tego typu spory :D hahahhhha żartuję oczywiście hahah ;d
To może ja dam pytanie ;)
Jaka była (ile wynosiła) nagroda za odnalezienie Infantki Króla ?? Chodzi mi sumę i walutę ;>
Trafnie :)
jesteś administratorem tematu to fakt,
ale wiesz na pewno kto ma rację ?
po co wypominać takie bzdury....
Pytanie :
W pewnym odcinku Satur wynajął człowieka który miał się podawać za Orła, aby zniszczyć ciekawość Alonso który myślał że to Gonzalo jest Orłem.
W trakcie walki niby Orzeł dostał kulą w ciało.
A dokładnie miejsce postrzału ?
co potem zrobił Alonso ?
Alonso go opatrzył i przyprowadził do domu. Był on postrzelony w rękę chyba lewą.
Moje pytanie: skąd Satur wziął się w rodzinie Gonzala?
Gonzalo uratował go od śmierci wyciągając z lochów w pierwszym odcinku, I serii. :)
Moje pytanie: Kiedy będzie 5 seria w telewizji?
Co śniło się Gonzalo, gdy przez sen wołał: Kocham Cię, pocałuj mnie" Odc. 14 I serii. Kto był tego świadkiem i co zrobił?
Śnił o Margaricie. Świadkiem tego był Satur i muślał że on mówi te słowa do niego.
Pytanie: kim jest Laura di Montiniagc?
Matką bękartów króla: Hernana, Gonzala i Irene.
Co zrobił Satur aby nie iść na wojnę?
Dokładnie sam zakładałem takie pytanie :)
Dlatego jest nieważne !
Proszę :
Satur, zaciągną się do wojska, zabrał zaliczkę w postaci 1000 semperitów hiszpańskich, dał je Estuard'zie.
Nie wstawił się w określonej porze, co spowodowało poszukiwania gwardii....
Co zrobił Satur by uniknąć pójścia na front....?,
były dwa przypadki.
Zakładka 1 !
Ja zadam pytanie :
Wymień 3 najważniejszych Monarchów. którzy gościli w łożu alkowy Lucresji, alby jak wiadomo się z nią przespać ?
No a Portugalski ?
Pytanie :
Jakie choroby wystąpiły we wszystkich sezonach Czerwonego orła ?
Podaj 3 choroby...
Dżuma, krup i ospa.
Pewnego dnia Alonso wraz z kolegami bawili się w chowanego. Moje pytanie brzmi: gdzie ukrył się Alonso, kogo tam usłyszał i co potem zrobił?
Ukrył się... w beczce ? Usłyszał rozmowę Gonzalo z Agustinem bodajże a później poszedł w miejsce gdzie miał być Orzeł. Dobrze odpowiedziałem ? :D
Kto jako pierwszy zasiał w głowie Komisarza pomysł na związanie się z Irene ??
Masz racje. Swoją drogą to dziwne że nie poznał swojego ojca po głosie :/
Komisarzowi ten pomysł podsunął kardynał, chociarz zrobił to niechcący (popraw mnie bo dokładnie nie pamiętam), z tego co jednak pamiętam to zasugerował mu bogaty ożenek.
Pyt.: Co znaleźli dwaj poszukiwacze na pustyni (pierwszy odc. czwartej serii)?
Prawidłowa odpowiedź ;)
Znaleźli jakieś stary miecz. Który późnej był w posiadaniu Mendozy.
Co Juan dał Catalinie dla Irene na mdłości ?? (To również 1 odc. 4 sez.)
Miecz templariuszy. Pomysł to chyba Markiza mu podsunęła :P
Dlaczego Alonso obwiniał Gonzala o śmierć matki?