W związku z tym, że forum trochę... zamarło. Postanowiłem zorganizować małą zabawę. :D ;p
Więc, jedna osoba zadaje pytanie odnośnie serialu Czerwony Orzeł. Cokolwiek, kto jak ma na imię, co trzymał w ręku, gdzie to sie działo... wszystko co wam wpadnie do głowy :) Osoba która odpowie poprawnie zadaje następne pytanie i tak w kółko. Kto pierwszy ten lepszy :D
Zacznę od siebie, na początek coś prostego :)
Jak miała na imię żona Gonzalo ?
Gdzie znajdowała się tajemnicza komnata w której odbywały się narady, i posiedzenia trójcy ?
Ilu było członków, i czy był ktoś pośród nich ktoś kto
znał Gonzal'a wcześniej ?
Chyba nie. Oglądałam teraz właśnie i nigdzie tego nie ma. W 6 odc. 1 serii Alonso został porwany i zakopany w ziemi, przez tego gościa co prześladował Margaritę.
To było jeszcze samym odcinku, albo jak to w Polsce
już w 7 lub nawet 8.
trzeba po prostu uważnie oglądać, wcześniej na 100 % nigdy nie doszło do pocałunku, chyba że wizjach Gonzalo i Margarit'y, którzy w dzieciństwie się pocałowali.
Oglądam właśnie całą pierwszą serię. Wiecie ile ma odcinków? Gonzalo i Margarita pocałowali się w odcinku 15 najpierw we śnie,a potem w realu, gdy Margarita nie wiedząc czy ma związać się z Juanem rozmawiała z Gonzalo. On powiedział jej, że ma słuchać swojego serca i wtedy ona go pocałowała. Potem w odcinku 16 Komisarz postrzelił Gonzalo i tego ledwo odratował Juan, bo serce przestało bić.
Jestem pewna. :)
Pierwsza seria w oryginale ma 13 odcinków :D U nas ma 18. "Potem w odcinku 16 Komisarz postrzelił Gonzalo i tego ledwo odratował Juan, bo serce przestało bić. "
Dobrze to pamiętam :) takich scen jak tak się nie zapomina :D A co do pocałunku Gonzalo i Margarity... owszem też sprawdziłem wg naszych odc pocałowali się tak jak piszesz w 15 odc. ;) Następny raz był chyba dopiero w 3 sezonie :D
Baardzo słusznie, ale było też kilka skromnych urywek miłości, gdzie mieli ochotę na ekhm.....no i chcieli się pocałować.
Ale racja co do pocałunku Gonzalo i Margarity... owszem też sprawdziłem wg naszych odc pocałowali się tak jak piszesz w 15 odc. ;) Następny raz był chyba dopiero w 3 sezonie, no ale i tak wcześniejsze odcinki 2 sezonów wnosiły coś nowego, coś w czym nie mogli sobie poradzić obydwie papużki ;) obustronnej miłości do siebie :)
Dzięki, że mówicie. Ja Orła oglądam tak od 4 tygodni. Zaczęłam od 1 sezonu, który już mam i teraz nadrabiam 2 sezon. Ciekawie nie powiem. Macie może jakieś info o tym, co będzie w 5 sezonie? I panie/panowie :) z całym szacunkiem wszystko wiedzący wiecie może czy David Janer ma żonę/dziewczynę? Czy ma romans z aktorką grającą Margaritę i czy to możliwe, żeby miał już 38 lat?!
Nad 5 sezonem trwają prace i jeszcze nie wiadomo
jak to będzie z emisją w Polsce, zapowiada się również
podwójna kontynuacja z ostatnich sezonów.
Zobaczymy za kilkanaście miesięcy.
David Janer jest zaręczony z Inma Cuesta, TAK, tą co gra Margaritę, nie mają romansu, są zakochani na amen.
I David ma 39 lat, choć w cale na tyle nie wygląda,
dałbym mu max 19 lat :)
Podlizać, po co - hahaha :)
ja nie jestem jakimś alfa i omega, dajcie spokój, to zabawa nie konkurencja, kto lepszy - wszyscy jesteśmy w tym dobzi :)
Wracając do mojego pytania z 3 strony :
Gdzie znajdowała się tajemnicza komnata w której odbywały się narady, i posiedzenia trójcy ?
Ilu było członków, i czy był ktoś pośród nich ktoś kto
znał Gonzal'a wcześniej ?
Chyba nie.... :D To było strasznie dawano temu :) Nawet ja tego nie pamiętam. Przydało by sie jakieś inne pytanie :)
Dobra to ja odpowiem :)
Tajemnicza komnata znajdowała się pod miasteczkiem, była przykryta wielką kamienną płytą.
Dokładnego położenia nie znamy.
Członków trójcy było 12, a osoba która znała Gonzalo wcześniej była to Lucresja, która należała do trójcy.
To może ty zadaj pytanie :)
Po czym (po jakiej sytuacji) Komisarz domyślił się , że Gonzalo jest Czerwonym Orłem i chciał go przez to stracić przez powieszenie ?
Komisarz zobaczył Margaritę i Orła na dachu. Wtedy Margarita powiedziała Orłowi, że została tu dla Alonso, ten podpytywał ją czy chłopiec ma coś z ojca a Margarita powiedziała, że jest uparty i że bardzo kocha Gonzalo. Potem Komisarz zaprosił Margaritę na piknik i chciał od niej wyciągnąć kim jest Orzeł. Kiedy odprowadzał ją do domu, ktoś ich zaatakował. Margarita zaczęła wołać o pomoc Gonzalo i on przybiegł. Razem z Komisarzem ich pokonali. Ernan był zaskoczony, że nauczyciel potrafi tak doskonale walczyć, Margarita z resztą też i wtedy zaczął się domyślać, mimo, że Gonzalo, jak mówił Staurowi "złapał dla niepoznaki za widły". :)
Cześć wszystkim! :D Jestem tutaj nowa, załorzyłam konto tylko ze względu na ten serial. :D Oglądam Orła od końca 2 , albo początku 3 sezonu . Moje pytanie:
Pamiętacie tajemniczego morderce który zabijał dzieci? Pewnego dnia, w jego ręce trafił Alonzo z koleżanką (chyba to była Matilde) ale Orzeł ich uratował. A więc czyim bratem był ten morderca? : ) (zaczęłam oglądać właśnie od odc. z tym mordercą).
Pytanie - W pierwszych odcinkach II serii Alonso znajduje pas Czerwonego Orła w łóżku swojego ojca. Zaczyna podejrzewać, że to właśnie Gonzalo jest owym bohaterem. Co wymyślił Saturn, żeby Alonso przestał upierać się, że to jego ojciec jest Czerwonym Orłem?
Tak mi przyszło do głowy... Odcinek 15, serii I i wspaniały sen Gonzalo. Do pokoju wchodzi Saturn.
- Muszę ci coś powiedzieć - mówi Gonzalo.
- Słucham panie
- Kocham Cię. Kocham Cię bardzo. Pocałuj mnie.
- Nie rób mi tego panie - powiedział przestraszony Saturn. (...) - Ja też Cię kocham, ale bez przesady.
Pytanie brzmi - o kim śnił Gonzalo i komu wyznawał miłość we śnie? (Ten moment mnie po prostu rozwalił - uwielbiam Saturna) :D
I jeszcze jedno... Ponaglam pytanie do fanów Orła - Macie może jakieś info o tym, co będzie w 5 sezonie? Wiecie może czy David Janer ma żonę/dziewczynę? Czy ma romans z aktorką grającą Margaritę i czy to możliwe, żeby miał już 38 lat?! Proszę o odp! :)
Tak, tak.... Leon kiedyś pisał o tym. David Janer jest w związku z Inmą ;) I faktycznie czas gra na korzyść Janera :D Sam osobiście gdybym nie wiedział ile ma wiosenek dałbym mu MAX 35l Nie wiecej ;d
CO?!! David z Inmą?!pora zacząć szukać hiszpańskiego pudelka :P Leon - skąd posiadasz owe info? :)
No właśnie nie ma hiszpańskiego "Pudelka" :D Szukałam wszędzie i nic nie znalazłam. Ale Lexus dzięki, że mówisz.. :)
Ja tam się cieszę. Widocznie w Hiszpanii nie ma takich wścibskich dziennikarzy ;p
UWAGA !!!
wiem bo sam widziałem, i czytałem !
Look !
http://www.telebision.com/canales/tve-la1/aguila-roja/la-manana-de-la-1-entrevis ta-david-janer-e-inma-cuesta
http://www.vidoevo.com/yvideo.php?i=N0VqUldtcWuRpVWVEVG8&david-janer-y-inma-cues ta-entrevista-buenafuente
TO OFICJALNE INFORMACJE jeszcze z tamtego roku :)
Często się udzielają w wywiadach o Aguila Roja, i czasem też pada pytanie czy są razem.....no baa :)
Wiadomo :)
http://www.youtube.com/watch?v=8AFDSyj7EyU
http://www.youtube.com/watch?v=7EjRWmUeDTo
http://www.youtube.com/watch?v=jHmnbugmNbk
http://www.youtube.com/watch?v=v0YnkMEvIqE
A to naj.....
http://www.youtube.com/watch?v=FO2zjQ4jX3U
A wracając do tematu pytań :
W jaki sposób Satur zaraził się Jum'ą (dżumą),
oraz pozostali mieszkańcy, co potem się okazało ?
Leon - w jednym z tych wywiadów mieli fajny podpis :
INMA CUESTA I DAVID JANER
piękna i ninja :))
No pewnie, i tak jest faktycznie, i uśmiałem się pod pewnym filmikiem w którym David opowiada że pakuje na siłowni tylko dla formy i ukochanej Inm'y....ALE powiało romantyzmem :)
http://www.youtube.com/watch?v=wyDsW5--HW4&feature=related
i tutaj :
http://www.youtube.com/watch?v=Y_b1LvoCXRs&feature=related
Z Inm'ą która wyglądała apetycznie :):)
http://www.youtube.com/watch?v=8OWw5036C0c&feature=related
PYTANIE !!!
W jaki sposób Satur zaraził się Jum'ą (dżumą),
oraz pozostali mieszkańcy, co potem się okazało ?
Chyba musisz zadać inne pytanie. Z tego co wiem w tym odcinku nie było nic na ten temat. Było tylko że poszli do tych katakumb i satur stracił tam przytomność.
a czy to nie było tak że przyjechali tam jacyś goście z zagranicy ... ? jackieś dzikusy czy coś i to oni chorobę przynieśli .. ? Nie jestm pewna :/
Pomieszałam, pomyślałam, że to oni mogli przynieśc... xD
Zmień pytanie, chyba nikt tego nie pamięta..
To o tych dzikusach było w ostatnich odcinkach... chodziło o zupełnie inną sprawę.
Była wzmianka o tym skąd się wzięła ta Dżuma, sięgam w pamięci jak najdalej mogę, ale i ja za ch*j (sorry) nie mogę sobie przypomnieć ;/ :D
Z tą Dżumą to naprawdę była popierniczona sprawa, skądś się wzięła, ale niepewne jest to że parę osób nie zachorowało, i nagle Satur wyzdrowiał.....
Podajcie jakieś inne pytanie, ale takie na które każdy by mógł odpowiedzieć.....bo ja tylko trudne wybieram, a sam czasem nie jestem w stanie odpowiedzieć, niby pamiętam a tu guzik ! ;)
Hehehe :D Trzeba zadawać pytania na które się zna odpowiedzi lol :)
Dam coś łatwego: Czym zajmował się "Ojciec" Mateo po zdjęciu sutanny ? Jaki zawód wykonywał ?
Nie napisałem że wogule nie znam odpowiedzi,
jakbym tego nie robił, to bym tu nie był - hahah :)
Mateo po zdjęciu sutanny wykonywał wiele zawodów, może nie wszystkie nim były, pracował w stajniach,
był tez woźnicą, wiem to z filmu, bo z serialu nie pamiętam by coś o tym wspominał.
W serialu Mateo jak spotkał Cataline to powiedział, że już nie jest księdzem tylko jest piekarzem ;)
Ok to może niech ktoś inny teraz zada pytanie :D
Poza tematem: Leon przypadkowo znalazłem Twój profil na mates.pl hehehehe ;))) Ach ta siła internetu :D
Nie korzystam od dawna, są tam fotki David'a, bo sam swoich nie miałem :)
nawet dla łachu kilka lasek się na to wyrwało - hehehe :)
To może ja zadam pytanie :
Gdy Satur chciał zarobić na to by utrzymać Estuarde,
by nie robiła w prostytucji i Gabi'm, by niczego mu nie brakowało, robił wszystko, wyścig osłów,
zaciąganie się do wojska, czy sprzedawanie.
Ale jedną robił rzecz która przez myśl by mi nie przeszła :)
bardzo obrzydliwa, w czym nawet Alonso my pomagał ?
Co to było ?
Powiem kolokwialnie :) Zbierał gówno :D Znaczy się końskie łajno ;) Dobrze pamiętam ???
Coś w temacie :D Jak Satur odzyskał obrączkę Eugeni którą połknął hahaha ??
Hahahaha, dokładnie Gówno !
Jak Satur odzyskał obrączkę Eugeni którą połknął :
Wysrał, oczyścił, i oddał, bo Cipri i nie miał odwagi.
Wpadł do sypialni Eugeni i oddał jej obrączkę :)
Albo takie pytanie :
Co robił Satur gdy zobaczył martwą kobietę w lesie, z charakterystycznym głębokim wkłuciem w szyję ?
Proszę was... Z tą obrączką to było że gonzalo zrobił wjazd na chatę Juanowi za to że było tam imię eugenia nie maragarita.
A kobietę zobaczył po pochowaniu Viktora męża margarity zabitego przez orła. Załatwiał wtedy potrzeby fizjologiczne.
Moje pytanie:
Kogo uratował Orzeł na początku swojej działalności (1odcinek )? Chodzi mi o ten moment w którym usłyszeliśmy słowa: trzy miesiące później.