W związku z tym, że forum trochę... zamarło. Postanowiłem zorganizować małą zabawę. :D ;p
Więc, jedna osoba zadaje pytanie odnośnie serialu Czerwony Orzeł. Cokolwiek, kto jak ma na imię, co trzymał w ręku, gdzie to sie działo... wszystko co wam wpadnie do głowy :) Osoba która odpowie poprawnie zadaje następne pytanie i tak w kółko. Kto pierwszy ten lepszy :D
Zacznę od siebie, na początek coś prostego :)
Jak miała na imię żona Gonzalo ?
Na filmmexie
Lexus: dał jej chyba imbir, ale catalina sie pomyliła i zamieniła słoiczki i podała dziewczynie chyba oleander.
Pyt.: dalaczego w czwartej serii życie Irene było zagrożone?
Ponieważ poślizgnęła się na mokrej podłodze, którą wcześniej wylał Alonso (niechcący, rzecz jasna). Straciła przez to dziecko, co ją osłabiło. To sprawiło, że jej życie było zagrożone.
Oddaje komuś pytanie, gdyż nie umiem wymyślić czegoś kreatywnego.
I tak w ogóle to ten wątek ma już 251 odpowiedzi. Fani przybywają.^^
Powiem skromnie.... Cieszę się :) i jestem w pełni zdumiony, że temat, aż tak się przyjął :D Szczerze mówiąc zakładając to wątek myślałem, że będzie się tu udzielać 3 max 4 osoby hehe :D Ale Orzeł z dnia na dzień przyciągał co raz to więcej fanów. Cieszy mnie to ;]]
Nie dziwię się - taka zabawa z zgadywanki każdemu służy, by się wykazał, i zadał pytanie w roli odpowiedzi,
fanów orła wciąż przybywa, i niech tak będzie, a okaże się że serial dostanie 1 miejsce w top 100 :)
HoHo :D Doman najpierw odpowiedz na moje pytanie a później zadaj swoje xDD lol
Może nie zna :)
Co Juan dał Catalinie dla Irene na mdłości ?? (To również 1 odc. 4 sez.)
Chyba był to wywar z mięty.....
nie jestem pewien.
Pytanie :
Gdzie znajdował się Król Francji, podczas gdy bandyci natarli na zamek Markizy,
i uwięzili pozostałych w salonie, gdy wcześniej przebywał z nią w jej alkowie ?
(Sezon 3 - koniec Świata )
Był w tajnym pomieszczeniu.
Lexus nie (tro)luj bo sam nie raz do spółki z leonem zadawaliście pytania bez odpowiedzi, znaczy się odpowiedź była, ale nie to co trzeba.
Ile, w jednym czasie najwięcej osób mieszkało u Gonzala i kiedy?
Ważne że była odpowiedź :)
W jednym czasie najwięcej osób mieszkało u Gonzalo
w 2, i 3 sezonie, plus to że mieszka w nim na stałe Margarita i Satur, no i Alonso
był też Victor, szemrany niby brat Gonzalo, który później umarł, rodzina Satur'a moryskowie, i jeszcze podczas
końca świata w szkole bezdomni sikali na słomę, zamieszkując salę.....Satur był zdenerwowany.
Chyba wystarczy, bo to te z ważniejszych wydarzeń :)
Jakim torturom musiał się oddać Nuno w klasztorze ?
Dlaczego tam się znalazł ?
znalazł się tam z powodu testamentu swojego ojca. Został ubiczowany za to że uciekł.
moje pytanie brzmi: co miała zrobić lukrecja żby wyciągnąć nuna z klasztoru i dlaczego tego nie zrobiła?
Nie mogła nic zrobić, błagała brata jej zmarłego męża Markiza, by nie wysyłała Nuno do klasztoru...
Hernan też był temu przeciwny, nawet mieli odbyć walkę,
na pistolety, ale Komisarz się rozmyślił,
ale nieoczekiwanie podły wujek zmarł w alkowie Lucresji, i jej teściowa De Santiago, zgodziła się by Nuno nie zostawał w klasztorze...
przekonała ją do tego zrozpaczona matka...
W pewnym odcinku Satur potrzebował pewnego leku,
na ekhmmmm.....przerodzenie, i chciał go ukraść
handlarzowi który sprzedaje środki medyczne, zioła....
Jak nazywała się ta maść ?
Satur i tak jej nie dostał, wcierał bowiem końskie łajno, ale prawdziwym lekarstwem była Catalina, no ciało !
Mogła zrobić jedną rzecz: zabić Irene. Sam król jej to nakazał. Potem ją powstrzymał bo dowiedział się że jest jego córką. Potem król wypuścił nuna z klasztoru. Ta historia że on wykorkował w jej alkowie dotyczyła czegoś zupełnie innego.
Zadaj jakieś pytanie. Ja jestem na bieżąco z odcinkami bo teraz oglądam je z moją siostrą. ;)
Zadałem :)
W pewnym odcinku Satur potrzebował pewnego leku,
na ekhmmmm.....przerodzenie, i chciał go ukraść
handlarzowi który sprzedaje środki medyczne, zioła....
Jak nazywała się ta maść ?
Satur i tak jej nie dostał, wcierał bowiem końskie łajno, ale prawdziwym lekarstwem była Catalina, no ciało !
Nie chodzi mi o inny lek, tą również chciał ukraść, ale nie handlarzowi obok domu, tylko w okolicach wioski...
Nie troluje ;p :D Po moich pytaniach nawet jak ktoś dał błędną czy nie pełną odpowiedź zawsze później pisałem dokładną ;) Oczywiście nigdy nikomu nic nie wypominając. Pozdrawiam.
Też tak pisałem, niestety koledze chyba przeszkadza to że zabawa to zabawa, i wystarczy jakieś krótkie zdanie, a nie monolog....
jak ktoś robi błąd, a zdarza się :) nie znaczy że trzeba kogoś krytykować :)
Wcześniejsze moje pytanie anuluje....
nie odpowiadajcie na nie :)
Aktualne pytanie :
W jednym z odcinków Henran (komisarz)
został ukrzyżowany przez grupkę wieśniaków,
ale w tym samym czasie wkroczył Orzeł.
co działo się później ?
To nie krytyka ;) To wypomnienie, ale raczej bezpodstawne. Nie raz po mojej odpowiedzi pytałem się czy dobrze napisałem - a jak nie to prosiłem o inne pytanie w razie błędu. Domann jest w porządku ogrania tematy i pilnuje w miarę porządku ;]
Ok, czyli to ja jestem nie w porządku ?
bezpodstawne czy nie, to pierdoły które nie muszą być
podkreślane, każdy przecież poprawi w razie błędu.
I też uważam że Domann jest w porządku :)
"Ok, czyli to ja jestem nie w porządku ?"
Nie, nie tego nie powiedziałem... Baaa nawet nie pomyślałem ;)
Dobra mniejsza o to, czepiam się bez potrzeby.....
Ważne by wszyscy byli w zgodzie, i nie robiło się zamieszanie :)
No i..... kolejny błąd ;p
"W jednym czasie najwięcej osób mieszkało u Gonzalo
w 2, i 3 sezonie, plus to że mieszka w nim na stałe Margarita i Satur, no i Alonso
był też Victor, szemrany niby brat Gonzalo, który później umarł, rodzina Satur'a moryskowie, i jeszcze podczas
końca świata w szkole bezdomni sikali na słomę, zamieszkując salę.....Satur był zdenerwowany.
Chyba wystarczy, bo to te z ważniejszych wydarzeń :)"
Jakbyś poprawnie przeczytał pytanie to odpowiedź brzmiała by "7" bądź "siedmioro" ; - ) Czyli Gonzalo, Margarita, Alonso, Satur, Cipri i Mariana (właściwie to aktualnie tak jest ;D). Ale mniejsza o to ;p
Nie miałem na celu obrażenie Was czy coś w tym stylu tylko chciałbym aby był tutaj porządek. Odpowiadajcie jeśli znacie odpowiedź, nikt nie karze Wam odpowiadać ;p Inni może znają odpowiedź i chcą się wykazać. Każdy wie, że jesteśmy zagorzałymi fanami, ale bez przesady ;D Inni też niech mają szansę, no chyba że znacie odpowiedź to wtedy odpowiadajcie, nie na przymus! Niektóre odpowiedzi (i to całkiem pewne, po których zadajecie własne pytania) są kompletnie nie na temat.
" Nie miałem na celu obrażenie Was czy coś w tym stylu tylko chciałbym aby był tutaj porządek. Odpowiadajcie jeśli znacie odpowiedź, nikt nie karze Wam odpowiadać ;p Inni może znają odpowiedź i chcą się wykazać. Każdy wie, że jesteśmy zagorzałymi fanami, ale bez przesady ;D Inni też niech mają szansę, no chyba że znacie odpowiedź to wtedy odpowiadajcie, nie na przymus! Niektóre odpowiedzi (i to całkiem pewne, po których zadajecie własne pytania) są kompletnie nie na temat. "
Tutaj masz rację i ją przyznaję, faktycznie tak się dzieje.
Za moje popełnione błędy przepraszam wszystkich.
Jakbyś poprawnie przeczytał pytanie to odpowiedź brzmiała by "7" bądź "siedmioro" ; - ) Czyli Gonzalo, Margarita, Alonso, Satur, Cipri i Mariana (właściwie to aktualnie tak jest ;D). Ale mniejsza o to ;p
Słusznie, ale nie wszyscy zamieszkiwali dłuższy okres w domu Gonzalo, pominąłem kilka osób,
dodając też że mieszkały tam inne osoby np. Victor, no i ci bezdomni w szkole, dopuściłem się myśli że dobrze odpisałem na pytanie, ni niestety przeliczyłem się.
Widzę że na twoje pytania trzeba odpowiadać bezbłędnie....ok, postaram(y) się :)
Dzięki za uwagę :)
Pytanie :
W Kazamatach 700 - set korytarzy więziony w celi z rozkazu komisarza był pewien człowiek,
który miał związek w sprawach z nim i Gonzalo.
Gonzalo zaś dostał się do kazamatów, i został zraniony.
Satur zaś będąc z nim przez pewien czas zgubił się,
nie mogąc odnaleźć Pana.
Co oznajmił Alonso i Margaricie po powrocie do domu...?
Kogo Gonzalo i Komisarz szukali w tych kazamatach ?
Z rozkazu króla...
Był to któryś z członków loży. Satur oznajmił że wyjeżdżają, bo tak kazał mu Gonzalo który myślał że umrze.
Pyt.: Dlaczego Lukrecja została oskarżona o zdradę loży, co miała zdobyć żeby udowodnić soją niewinność?
Lucresjia Aby udowodnić że nie zdradziła Loży,
musiał zabić Króla Hiszpanii, prawie by to zrobiła razem z komisarzem podczas uroczystej biesiady na placu obok domu Gonzalo, Cipri miał wręczyć figurkę Św.
w której był proch, który miał być odpalony poprzez zapalenie świeczki, z nerwów Cipri musiał zrezygnować.
Potem życie która uratował Orzeł,. który wdrapał się na
dach budynku razem z figurką, która wybuchła.
Kto sporządził ładunek wybuchowy który miał zabić Króla,
zawarty w figurce Św. ?
Lukrecja miała ukraść klucz do kazamatów króla, a została oskarżona bo jeden z członków loży zobaczył ją w łożu króla.
Ładunek sporządziła Lukrecja. Popraw mnie jeśli to nie to.
Pyt.: Gdzie Margarita znalazła medalion który podarowała Gonzalowi?
Lucresja zleciła zrobienie ładunku człowiekowi komisarza :)
" Lukrecja miała ukraść klucz do kazamatów króla, a została oskarżona bo jeden z członków loży zobaczył ją w łożu króla. "
tak ale to było po tym jak wybuchła " bomba " :)
Margarita ukradła medalion z alkowy Irene....
to chyba to :/
W jednym z odcinków Margaritę porwały wampiry i przetrzymywały ją w jaskini.
skąd Gonzalo wiedział gdzie ją szukać ?
ilu było wampirów w jaskini, nie licząc Drakuli ?
Domyślił się gdy dowiedział się od Cataliny że Margarita przejeżdżała koło ich prawdopodobnej kryjówki. Były tam chyba trzy kobiety i trzech mężczyzn.
Jak Lukrecja zachorowała na ospę?
Margarita nie ukradła medalionu Irene bo wtedy jej jeszcze w serialu nie było. Lukrecji wypadł on w alkowie a Margarita go znalazła.
" Margarita nie ukradła medalionu Irene bo wtedy jej jeszcze w serialu nie było. Lukrecji wypadł on w alkowie a Margarita go znalazła. " SŁUSZNIE !
Lukrecja zachorowała na ospę przypadkiem, na przedmieściach.....
Jak nazywał się mąż Estuard'y, z którym po kryjomu żyła w niewiedzy przed Satur'em ?
Ile mieli dzieci ?
Hahahahaha. Stronę temu chciałem zadać identyczne pytanie. Słowo w słowo, ale zrezygnowałem ;p
Nie wiem jak się nazywał ale był kowalem i mieli 4 dzieci.
Kardynał ją specjalnie zaraził wiążąc jej oczy szlem Estuardy.
Kim jest Eugenia i dlaczego Juan miał się z nią orzenić?
Kim jest Eugenia ? Takie pytanie już było ;))) A dlaczego Juan miał się z nią ożenić ? Po wkurzeniu na Margarite (nie pamiętam za co ? Chyba nie przyszła do niego a wcześniej się umówili - wpadła do schronu z Alonso... chyba) Juan poszedł do Eugenii i przespał się z nią. Po czym stwierdzili, że się kochają. Ojciec Eugenii dowiedziawszy się o tym chciał ich postawić na ślubnym kobiercu, żeby nie było, że Juan tylko zabawił się z jego córką.
Jakie atrakcje prócz ludzkiej bestii były jeszcze w karczmie Cipriego podczas pokazu ? I co Cipri dostał za udzielenie lokalu od organizatora ?
Kobieta tancząca taniec brzucha i połykacz ognia.
Juan przeczytał przerobiony przez satura list miłosny do Cristiny.
Nie wiedziałam że było.
Moje pyt.: dlaczego zginął mąż Margarity?
Kurdeeee ;/ rzeczywiście... list. Nie byłem pewny więc w zasadzie nie powinienem pisać odpowiedzi. Sorry. Z tym mężem Margarity niby wiem bo takie akcje zachodzą w pamięć, ale nie chce spalić odpowiedzi :D Ktoś inny odpowie ;]
A co do Twojej odp. ma moje pytanie - PERFEKT ;)
Nie szkodzi, nikt się nie czepia, ile mi zdarzyła się pomyłka, po dupie za bardzo nie dostałem :)
No to moje pytanie :
Skąd uciekł złotnik, dlaczego żywił urazę do Kardynała Mendoza ?
Ok, cofnę :):):)
Dlaczego zginą mąż Margarity ?
Był przede wszystkim podłym draniem, skrzywdził Margaritę w przeszłości, zostawiając ją bez niczego,
nagle powrócił aby nadal była jego własnością, niestety naraził się też Gonzalo, który go od pierwszego widzenia nie znosił, także i Satur, na swój sposób.
Knując jak Margarita ma odejść od Gonzalo, bo i Juan mu to uświadomił że oboje się kochają, odkrył kryjówkę w domu Gonzalo, gdzie tam zmieniał się w Aguila Roja,
chciał też wydać Gonzalo Królowi, i władzy, poprzez zatrucie go mlekiem, niestety wierność Satur'a go uratowała :) biedak zginą z własnej winy i z tego że nie potrafił walczyć, Gonzalo okazał się silniejszy.
Bardzo dobrze. Tylko taki mały szczegół: Gonzalo wierzył że tamten się zmieni.
Odp moja: Złotnik zwiał z wariatkowa. Zły na kardynała był za to że ten go tam zamknął.
Pyt.: jak zginął mąż Cataliny?
Mąż Catalin'y zginą przypadkiem, był kolejną ofiarą zabójczyni wynajętej przez Komisarza, aby tak naprawdę zwabić Orła by to jego zabić, sprawy jednak potoczyły się inaczej.
Gonzalo musiał zakopać ciało, a Catalinie powiedział że wyjechał do Ameryki zarobić na życie.
Okazało się to kłamstwem.
1. Położyła jej na plecy tarantule (czy jakiegoś innego pająka, nie znam się).
2. Chciała ją zrzucić z krzesła.
3. Chciała ją utopić. Nie pamiętam czy akurat tego się to tyczyło czy tego, że nie wyjechała z Martinem.
4. Chodziło o wypicie czegoś.
Proszę żeby ktoś mnie poprawił jeśli będzie taka potrzeba, bo naprawdę nie pamiętam.