W związku z tym, że forum trochę... zamarło. Postanowiłem zorganizować małą zabawę. :D ;p
Więc, jedna osoba zadaje pytanie odnośnie serialu Czerwony Orzeł. Cokolwiek, kto jak ma na imię, co trzymał w ręku, gdzie to sie działo... wszystko co wam wpadnie do głowy :) Osoba która odpowie poprawnie zadaje następne pytanie i tak w kółko. Kto pierwszy ten lepszy :D
Zacznę od siebie, na początek coś prostego :)
Jak miała na imię żona Gonzalo ?
Siostra Gonzala i komisarza, ma na imię IRENE :)
Jak miała na imię żona Cipri'ego, która odeszła od niego z rozkazu króla ?
Victor. (o ile sie nie myle ;D )
Co Nuno dał w prezencie ślubnym (miał dać go dopiero na urodziny) Komisarzowi ??
Nuno dał Komisarzowi taki bajerancki sztylet ;) (jeśli to było z tej okazji:P)
Jak miał na imię wujek Nuna, brat jego ojca?
Heheh, super, temat, ale zamarło faktycznie, uratowałeś sytuacje od martwej ciszy :)
Dołączę się do zabawy :)
Wyszło małe zamieszanie.... gutek powinieneś odpowiedzieć na pytanie xaveri. I dopiero wtedy zadać kolejne pytanie. (Xaveri tak to był sztylet ;) )
No nic jedziemy dalej... Jeśli ktoś zna odp na pyt. Xaveri niech odpowie ( ja nie wiem :) )
Matka Gonzalo to Laura.
Komu Margarita wręczyła swój pierścionek zaręczynowy aby pomóc w trudnej sytuacji w jakiej znajdowała sie ta osoba ?
NIE INEZ TYLKO ESTUARD'zie, ponieważ chciała nakarmić syna (GABI), bo z prostytucji mało się zarabia,
a jeszcze doszła jej ospa :)
Nawet trafiła za to za kratki za złodziejstwo, Margarita wyjaśniła sprawę :)
Odpowiedz : KRÓL HISZPANII FILIPE MONTIAGE VI
Jakie znaczenie ma herb rodu rodziny które odnalazł Gonzalo ?
Ojcem Irene jest Król, a ojcem Gonzala i Komisarza jeszcze nie wiemy (w końcu były tam sceny, gdy Król brał ślub z Laurą, a Hernan i Gonzalo podawali obrączki...) tak przynajmniej mi się wydaje :P
Jeśli chodzi o znaczenie herbu, to chyba nie rozumiem pytania :D
Leon, chodzi o to, że Gonzalo i Komisarz są markizami francuskimi, czy jak?
No trochę przesadziłem z pytaniem, tak dobra odpowiedz, o to mi chodziło :)
i dokładnie to co napisałeś wyżej musimy się jeszcze przekonać,
ale i tak widzowie już sporo wiedzą o rodzinie Gonzalo :)
Poprawiam pytanie :
W 5 odcinku 2 sezonu (Gonzalo) CZERWONY ORZEŁ, podczas wyłowienie martwiej kobiety z rzeki,
w tedy były porwania i przeprawa do haremu, Margarita była porwana...
JAKICH BRONI UŻYŁ pozbawiając życia ludzi komisarza...
Z tego co mi się zdaje tp Czerwony Orzeł użył szurikenów i swojej katany, ale nie jestem pewien. Od kogo gonzalo dostał strój i bronie czerwonego orła?
Jeśli chodzi o miecz to dostał go od Agustina. (było to pytanie już sam je zadałem :D ) Reszte broni to chyba juz sam Orzeł zdobył/wykonał (moge sie mylić) A strój ? Hmmm... to było pokazane od kogo dostał bo już nie pamiętam. Ostatnio troche zaniedbuje serial :/ Myślałem, że strój to pomysł samego Gonzalo.
W 1 odcinku 1 sezonu Gonzalo podczas trwania lekcji w szkole zrobił uczniom dyktando. Na jaki temat było owo dyktando ?
dyktando było z "apokalipsy" (jeśli dobrze pamiętam;p) a moje pytanko brzmi: w czym był schowany list, który napisała Laura-matka Gonzala do swoich dzieci?
Satur ma syna (GABI) z Estuard'ą - była ona prostytutką z wyboru o dobro syna,
aby nie był głodny :)
PYTANIE :
O co ubiega się Kardynał Mendoza, i co chce przez to osiągnąć ?
kardynał Mendoza ubiega się o fotel papieża bo chce w ten sposób zdobyć władzę i pieniądze. Jak Satur dowiedział się kto jest czerwonym Orłem.
Satur dowiedział się kto jest Czerwonym Orłem przez przypadek, śledząc go odkrył że Gonzago jest zbawicielem ludu, istotą dylematu dołączył do niego jako giermek kryjąc go tajemnicą :)
Kim był mąż Catalin'y i co robił, co się z nim stało ?
Mąż Cataliny Floro był cyrulikiem a zabiła go wynajęta płatna morderczyni która miała za zadanie zabić czerwonego orła. Czy Komisarz jest ojcen nunio.
Tak komisarz jest ojcem Nuno.
Jakie stosunki łączą Gonzalo z Marianą ? (To pytanie z jednych z ostatnich odc. 3 sezonu)
z Marianą ??? - czy na pewno dobrze napisałeś, bo nie znam takiej bohaterki ?
jeżeli chodzi o Margarit'ę to stosunki są mieszane, oboje błądzą uczuciami, i nie dają rady obejść się bez siebie w tak ciężkich chwilach (koniec świata)...
Pytanie :
Królewskie lochy (Podziemia) należą do jednych z pałaców króla - nazywają się Kazamatami (Hisz. Casamatois) - w 1 sezonie Orzeł był ciężko ranny w jednym z lochów.....
ILE KAZAMATY MAJĄ KORYTARZY ?
(Satur znał legendę o kazamatach....)
Leon a kto podróżował po morzach z piratem Richard'em Blake'iem ten co ma taką małą małpkę i którego schwytał komisarz ? Mariana :)) gra ją Monica Cruz. Richard Blake uratował kiedyś Gonzalo i ten był mu winien przysługę - uratował Blake'a jako Orzeł ( rzecz jasna :) ) przed śmiercią. A jeśli chodzi o stosunki Goznalo z Marianą to zakochali sie w sobie. Jestem pewnie, że już teraz pamiętasz :)
Ahaaaaa.....mam ostatnio przesilony mózg, ale pamiętam...
zwracam honor i już się nie czepiam ;)
Dzięki za poprawę mojego błędu, ale jest to odpowiedz na inne pytanie o Margaricie i Gonzalo :)
Pytanie :
Czerwone Pióra są jedną z wizytówek Orła, jak i również martwi i obolali sprawcy, i ocalona osoba...
Skąd je bierze (Satur też chciał wiedzieć...), ma jakiś sposób na zbieranie piór, czy po prostu to jedna ze sprytnych pomysłów Gonzalo ?
Hmmm... było, było coś takiego :D O ile dobrze pamiętam to Satur zapytał Gonzalo skąd on bierze tyle czerwonych piór ale odpowiedzi nie uzyskał :) Czyli jest to jeden ze sprytnych pomysłów Gonzalo :D
Czy Satur jest dobrym pływakiem ? :))
satur nie jest dobrym pływakiem bo wiele razy się topił i musiał go ratować gonzalo, a pytanie to jakieko koloru jest koń czerwonego orła.
Koń Czerwonego Orła jest biały.
Przez co zmarli ludzie z małej wioski, gdzie Satur razem z Gonzalo pojechali do człowieka, który miał zrobić pochwę na miecz Gonzalo? (jak coś to chodzi o sezon 3, odcinek 11 :))
Eugenia jest dawną miłością Juana. Obecnie z Juanem ma wziąć z nim ślub. Nie wiem o zaręczynach Juana z Margaritą. Za pare odcinków (UWAGA MAŁY SPOILER) Margarita bedzie nawet szyć suknie ślubną dla Eugeni.
Gdzie teoretycznie wyjechała Estuarda z Gabim po lepsze życie ?
Estuarda z Gabi'm w cale nie wyjechała do Ameryki w celu lepszego życia, okłamując przy tym Satur'a, jest żoną pewnego kupca w tej samej wiosce, który ma na dodatek kilkoro swoich dzieci :)
(w późniejszych odcinkach Satur kilka razy zauważy Gabiego jak przechodzi po ścieżkach, później odkryje całą tajemnicę).
Państwo organizowało wyścig osłów, Satur by zdobyć pieniądze zapisał się na koszt Margarity....
Skąd Margarita miała pieniądze, jak nazywał się mistrz jazdy na osłach, i czy Satur zajął 1 miejsce ?
Mistrz nazywał się Fransisco Pulido / Pudilo, jakoś tak, Satur nie przejechał całego wyścigu, bo spadł z osła (bo był ranny). Ale nie pamiętam skąd Margarita miała kasę. Coś mi się wydaje, że chyba "wzięła bez pytania" komuś??? Przypomnijcie mi...
W pewnym odcinku okazało się, że Matka Boska płakała krwią, co okazało się nieprawdą. Co się stało, że pojawiła się krew na tej figurce?
Podczas wcześniejszych "odwiedzin" Czerwonego Orła i Satura w kaplicy, Satur strzelił przez przypadek z łuku i postrzelił szczura, z którego kapała krew na figurkę Matki Boskiej.
Co Alonso podarował Gabiemu, co również znalazł Satur w wiosce, w której ujrzał syna?
To był naszyjnik z inicjałem Alonsa.
O co kiedyś Juan był podejrzany? (to była bardzo poważna sprawa)
Juan był chyba posądzony o zabójstwo ludzi... Nie pamiętam o co chodziło. To było coś, że ktoś tam potrzebował ludzkiej krwi dla córki czy coś takiego ???
Ile lat ma Alonso ?? Pomijam fakt, że w serialu gra młodszego niż w rzeczywistości co jest troche absurdalne no ale... :D
Victor zakopał duży dół w jaskini ponieważ schował tam szablę, pistolet, strzelby, i ubrania w celu zapomnienia o tym że używał tych rzeczy w wojnie.
Satur myślał że kopie dół na zwłoki :):):)
Później Victor porwał orła, zaciągając go do tej samej jaskini :)
Jaką tajemnice kryje medalion którą wykonał złotnik ?
Z kim zawiera portret, i jaką treść zawiera wiadomość ?
W medalionie był portret króla Filipa VI biorącego ślub z... Laura ? Matką Goznalo. Dobrze kojarzę ? Czy to był ktoś inny ? No i był też na obrazku Hernan - komisarz i Gonzalo trzymający obrączki. Nie pamiętam w ogóle treści także Leon napisz odpowiedź i daj jeszcze jedno pytanie jako, że nie udzieliłem pełnej odpowiedzi. ;)
I tak dobrze trafiłeś bo te treści co podałeś kryją się w 2 medalionach, więc odpowiedz zaliczona :)
niestety nie... Alonso ma 10 lat w serialu. 3 albo 4 odcinki wstecz była o tym mowa ;)
Zdarza się , bez obawy :)
Satur, zaciągną się do wojska, zabrał zaliczkę w postaci 1000 semperitów hiszpańskich, dał je Estuard'zie.
Nie wstawił się w określonej porze, co spowodowało poszukiwania gwardii....
Co zrobił Satur by uniknąć pójścia na front....?,
były dwa przypadki.
Z tego co pamiętam, to wykombinował coś z ucięciem sobie nogi, ale mogę się mylić :)
Z kim Irene jest w ciąży?
Do końca nie jestem pewny ale to chyba będzie ujawnione w 4 sezonie ??? 4 sezonu nie oglądałem (czekam cierpliwie aż pokaże go TVN7) Bo w przeciągu 3 sezonów nie było o tym mowy w żadnym odcinku no chyba, że coś przeoczyłem. Domyślam się, że Irene jest w ciąży z Martinem choć jak widziałem spoty odc to dochodziło do jakichś zbliżeń Irene z Komisarzem no ale to by było już kazirodztwo. Zakładając ten temat na forum miałem na myśli pytania z tych odcinków które są emitowane obecnie ewentualnie z wszystkich odc z 3 sezonów. Do którego Dostęp mieli wszyscy w TV.
Jako, że nie jestem pewny odpowiedzi Xaveri daj jeszcze jedno pytanie ;)