W związku z tym, że forum trochę... zamarło. Postanowiłem zorganizować małą zabawę. :D ;p
Więc, jedna osoba zadaje pytanie odnośnie serialu Czerwony Orzeł. Cokolwiek, kto jak ma na imię, co trzymał w ręku, gdzie to sie działo... wszystko co wam wpadnie do głowy :) Osoba która odpowie poprawnie zadaje następne pytanie i tak w kółko. Kto pierwszy ten lepszy :D
Zacznę od siebie, na początek coś prostego :)
Jak miała na imię żona Gonzalo ?
Ingo był wspólnikiem Victor'a, ale nie odgrywał ważniejszej roli w serialu, jego pozycja spadła, gdy Gonzalo go poskromił.
PYT:
Kim była Estuarda przed prostytutką ?
Hehehe :D a wiecie jak się nazywa chłopiec który grał Juanillo ten co został zastrzelony przez Nuno ??? Właśnie INIGO hehhe ;)
Ale mi chodzi o to, że ten chłopiec GRAJĄCY Juanillo ma na prawdę na imię Inigo ;pp To tak na marginesie apropo pytania ;) Zbieżność imion
http://www.filmweb.pl/person/%C3%8D%C3%B1igo+Navares-865672
Dżuma i po postrzeleniu miał problemy natury biologicznej xD czyli inaczej mówiąc nie stawał mu...
Pyt.: co miał przynieść Juan żeby pójść do łóżka z Lukrecją?
Z Sevilli :)
PYT:
Co Lucresjia zamieściła w lusterku, które miała dostarczyć ..... przez Catalin'ę ?
Kto miał być odbiorcą ?
Przez Margaritę, która była pierwszą narzeczoną Gonzala.
Pyt.: Jakie jest prawdziwe imię Irene?
niee... wtedy jeszcze myślał że to chłopak. Dopiero po śmierci domniemanego brata odkrył że na jego branzoletce jest imie Anna
Pyt.: Jak nazywał się ten brat?
Było to już, do startowania do wyścigu śmierci, miał uciekać przed polowaniem, ale zamiast niego bo zwichną nogę pobiegł Alonso...i tak się tam potoczyło, zginą od strzały :)
Nie bo ma męza ale zazdrościłą Margaricie i powiedziałąże powinna za Gonzala wyjść
Pyt:co satur robi na śniadanie?
Ale chyba wykracza to po za serial ;)
Ojciec Mateo znał prawdę o Gonzalo,
i to ze jest Czerwonym Orłem, Komisarz plotkował z papieżem i Kardynałem na ten temat, prawdopodobnie tak jak w serialu myśleli że to Gonzalo, został zabrany, a raczej porwany by wszystko wyśpiewał.
Potem wypuścili go, by śledził Gonzalo.
A jeszcze potem Króla uwięzili w lochach z prawie tego powodu :)
A tak już z serialu :)
PYT:
Jak nazywała się potocznie strzelba będąca bronią szturmową wojsk Hiszpańskich, ładowana kula o wadze 3,2 dg, i prochem wystrzałowym.....?
Chłopie... Skąd my mamy to wiedzieć??
Mi chodziło o to że Mateo był w stroju księdza i chcieli go powiesić...
Przecież o tym pisałem wyżej, jeżeli chodzi o Mateo :)
a strzelba w tamtym okresie to musztra :)
PYT :
Jaki owad był pod osłoną plagi, który niszczył zasoby ?
Była to szarańcza
pyt.: co zrobił Saturn żeby się zemścić na komisarzu z pojmanie Estuardy, kogo wtedy spotkał?
Szarańcza to grupa owadów, które atakują plony, to był owad w stylu konika polnego... :)
Ale ok, nie będziemy takie pierdoły negocjować :)
Co do twojego pytania :
O ile pamięć mnie nie myli, panowała w tedy Juma, i Satur uwięził komisarza wraz z chorymi, w izolatce, w tym samym odcinku spotkał - Laurę - prawdziwą matkę Gonzalo :)
Pytanie :
" Podczas przybycia Gonzalo i Satur'a do starej siostry w zakonie karmelitanek, przybywali na cmentarzu, tam siostra opowiadała o rzekomym istnieniu matki Gonzalo, był bowiem grób który miał jako jedyny drewniany krzyż....dlaczego ? "
Bo Laura nie była karmelitanką.
pyt.: co takiego zrobił Alonso przez co komisarz omal go nie zabił?
Dżuma piszę się tak nie przez j
Ok, pisałem po swojemu :)
Alonso postrzelił komisarza, z pistoletu który poparzył go w dłoń, ten zaś ogłosił że będzie szukać dziecka z tym znakiem, Gonzalo o niczym nie wiedział, do czasu gdy miał zabić komisarza na urwisku, zobaczył jak komisarz mierzy chłopcu w głowę....była też Margarita, ale nic nie mogła zrobić, w pewnym momencie komisarz podarował mu i odszedł :)
PYTANIE :
Co miał spełnić Juan od Króla Hiszpanii, w zamian o zgodę na poślubienie Margarity ?
Co miał spełnić Juan od Króla Hiszpanii ??? Nie bardzo czaję pytania :D Chodzi o to, że Król przed pozwoleniem/błogosławieństwem chciał poznać wybrankę Juana ? :) Czy źle to rozkminiłem ? :D
Raczej ja źle napisałem, chodzi o to, co miał zrobić najpierw Juan, by potem dostać zgodę na poślubienie Margarity :)