Szczerze? Temat zmałpowany z tv.com, ale my w polskim wydaniu też powinnyśmy mieć coś takiego, nie? Więc... jedna pisze zdanie, a kolejna pisze czy się zgadza czy nie i daje kolejne. Czyli już wasza wola czy to będzie prawda czy nie... Zaczynam:
Booth powiedział Parkerowi, że małpy są, jak ludzie.
To najprawdziwsza prawda, zwłaszcza że to jej własne słowa.
Gdyby Bones mu nie powiedziała, Booth nigdy by nie zgadł, iż Mark (to rozczorchane indywiduum w ręczniku i tatuażach;))) z 4x03) jest spawaczem.
Booth obstawiał: murarza, kierowcę ciężarówki i tancerza tangowego ;)
spawacza głębinowego(?) musi sobie dopisać na listę szczególnie atrakcyjnych mężczyzn.
Clark, potencjalny asystent Brennan, upierał się, że chce pracować w Jeffersonian w zespole dr Saroyan z powodu szczególnie dobrej atmosfery dla swojego rozwoju naukowego.
Szkoda Clarka, bo był dobry w grę w kości, ale niestety on woli atmosferę sterylnie pracowniczą od dramatyzmu pomieszania pracy z życiem osobistym w Jeffersonian. Zatem: NIE, NIE ZGADZA SIĘ.
"Busted By Bill" to rodzaj programu radiowego na żywo (4x03)
to rodzaj show telewizyjnego, reality show o zdradliwych małżonkach
Booth uważał, że Jason-krawaciarz musiał być gejem, skoro zgadzał się związek platoniczny z Brennan.
Do Piegżynatora: To prawda - platonizny związek (pojmowany potocznie) oraz całowanie w policzki to wg Bootha przejaw "homo".
Wg Bones - tylko ludzie, którzy się wstydzą przepraszają (3x04 - scena z windą)
Do Gainki: nie mam pojęcia, czy tatuaże Davida są filmowymi (Bootha) czy też nie. Wiem tylko, że dowództwo U.S. Army zabroniło żołnierzom w 2002 lub 2003 r. widocznych tatuaży . Booth był żołnierzem, ale zanim te przepisy weszły w życie.
David ma jakiś chiński znak na nadgarstku.
dziewczyny, ja mam pytanie trochę z innej beczki... chodzi mi o tatuaże Booth'a, te na nadgarstkach (jakieś chińskie znaki), czy to są tatuaże Booth'a jako postaci czy ma je David i po prostu ich nie retuszują ?? wiecie może coś na ten temat ?
z tego, co wiem, są to prywatne tatuaże Boreanaza. jego żona ma takie same.
pasują do postaci, którą gra David, bo Booth przecież był żołnierzem i mogł je sobie zrobić we wojsku ;) ale nigdy nie było o nich mowy w serialu
dzięki za info, tak właśnie myślałam, że to pewnie David je ma ... ale do Booth'a pasują w sumie... w końcu lubi chińszczyznę i ma talony na żarcie od chińczyka :D
teraz już moja wiedza odnośnie tatuaży jest kompletna, wielkie dzięki... jak to dobrze jest czasem pogadać z mądrzejszymi od siebie :D
" Szacuneczek dla Ang za jej wiedzę o detalach ciała pewnego agenta FBI;)"
Dobra, LG, coś piła? Herbatkę z rumem? Czemu ja nie wiem o co chodzi? :D
Przyznaję był rum do zielonej herbatki,ale wiedza na temat zakazów w U.S. Army jest prawdziwa, a nie iluzoryczna. Pozdr.
W cywilu jak najbardziej, ale do woja nie (po 2002 lub 2003 r.) Nie wiem dlaczego wszyscy myślą,że coś piłam:(
A ja dalej nie rozumiem o co chodziło z tym co cytowałam... LG, bo ty bardzo skomplikowana kobieta jesteś i inni myślą, że bez herbaty z rumem Cię nie zrozumieją, więc podejrzewają, że też coś łykasz xD Taki żarcik oczywiście ^^
Dobra to ja już lepiej sobie pójdę, bo bredzić zaczynam i jeszcze tu komuś podpadnę...
Zapomniałam dopisać, że to jest bardzo pozytywne skomplikowanie :) Żebym nie wyszła na zołzę, wiedźmę albo jeszcze coś innego.
Piegża, dzisiaj bynajmniej nie było słoneczka, a ja się czuje, jakby mnie coś przygrzało. Macie na to jakąś nową diagnozę?
mózg LG jest fajny, tylko się szybko przegrzewa. wiadomo, starość - nie radość ;DDDDD
LG, pochwaliłaś Ang o 20.01, tylko że Ona odezwała się po raz pierwszy o 20.12.
donoszę, że to mnie chciałaś pochwalić, nie chwaląc się dodam :)
błędy składniowe w ostanim zdaniu to wina żurawinówki,
ale jest tak zimno, że nie daje się wysiedzieć bez dopalacza
;)
Teza: Przepraszają ci, którzy się wstydzą.
faktycznie tak Brennan powiedziała.
LG, mam prośbę. mogłabyś przetłumaczyć po swojemu ten cytat?
"Bones, two guys at the same time, it's not right.
I mean, that's why they invented dueling."
zadanie: Sweets martwił się o Bootham gdy usłyszał, że Brennan poszła na randkę z innym facetem.
"Bones (Kości), dwóch facetów w tym samym czasie, to nie jest w porządku. Sądzę,że to dlatego wynaleziono" ... dueling (tego słowa nie ma w moich słownikach) duo - to w łacinie przedrostek. Tyle mogę powiedzieć jako anglista niespecjalista;)
Chwalę też piegżę, bo ją chciałam pochwalić zanim moja móżgownica uległa udarowi cieplnemu... chyba się starzeję... to przez House (No reason)
Zadaję i zadaję, a potem zołzą zostaję;), ale już się przwyczaiłam...:
Booth lubi być nazywany cowboyem - 4x01-02 (początek)
mało tego, Booth uwielbia to określenie!
Podaj trzy myśli Brennan, które najbardziej, Twoim zdaniem, mogły wkurzyć Bootha.
- Nie ma Boga,
- Nie istnieje coś takiego jak Miłość,
- Gość, z którym pracuję jest: "taki sobie"
Teraz Ty wymyśl pytanie;D
LG, o 20.35 postawiałm tezę, do której nie raczyłaś się jeszcze odnieść.
wróć, proszę Cię uprzejmie, do przeszłości i powiedz, co myślisz.
Dlaczego wg Ciebie nie wyrzucono z pracy ostatnią tymczasową asystentkę? (z 4x03)? Conajmniej 2 powody
Teza Piegży: Sweets martwił się o Bootha gdy usłyszał, że Brennan poszła na randkę z innym facetem.
Przepraszam, to uszło mojej uwadze.
Odp: To prawda, ale Booth zapewniał,że to jego nie dotyczy i go to nie dotyka, a zaraz potem pobiegł by przyjrzeć się owemu facetowi:))).
Dlaczego wg Ciebie nie wyrzucono z pracy ostatnią tymczasową asystentkę? (z 4x03)? Conajmniej 2 powody
LG, czuję się, jakbym tonę węgla przerzuciła, a Ty mi każesz się nad jakąś zołzą zastanawiać.
jutro na nią popatrzę :]
dobrej nocy wszystkim życzę
i ciepłej
buzi
Ja też jestem jakby niezbyt przytomna. Nie wyspałam się i szef mnie dziś eksploatował ponad miarę. Idę spać z przysłowiowymi kurami;))) Może lutro będę przytomniejsza?...
Do jutra do popołudnia...
uściski
Dlaczego wg Ciebie wyrzucono z pracy ostatnią tymczasową asystentkę? (z 4x03)? Co najmniej 2 powody
ta cała Daisy okazałą się straszną gadułą, miała jakiś dziwny stosunek do Brennan i najprawdopodobniej wkurzyła Cam swoją nadgorliwością i robieniem czegoś bez pytania o zgodę.
tak zrozumiałam, więc moja interpretacja może być odległa od myśli scenarzystów ;)
Booth i Brennan rozmawiają o swoim życiu uczuciowym tylko wtedy, gdy Booth spotyka w jej domu nagiego mężczyznę.
Ja bym ją wyrzuciła za barwę głosu;))) - żartuję.
Co do Twojej tezy, to owszem - Booth tak twierdzi. Prawda jest taka, że nie rozmawiają o tym, bo Booth unika tematu. Wałkowałyśmy już wcześniej powody tej jego niechęci;))
Sweets nie lubi tatuaży - 4x03.
Tak przeglądałam je to trochę tam błędów stylistycznych, ale i tak dobrze, że się w końcu doczekaliśmy ;]
ja trochę nie w temacie, ale jak tam "paluszek w gniazdku"?
jak wrażenia?
jak tam Ripley Brennan? tylko stara piegża się wzruszyła?
no i jeszcze: "przypominasz mi Ripley`a, Booth" ;DDD
Ja zostawiłam oglądanko na jutro, bo chcę skończyć opowiadanko. Ale z urywków na podgladzie wiem, że odcinek jest świetny;)))