PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=233995}

Kości

Bones
2005 - 2017
7,6 78 tys. ocen
7,6 10 1 78171
7,2 4 krytyków
Kości
powrót do forum serialu Kości

Szczerze? Temat zmałpowany z tv.com, ale my w polskim wydaniu też powinnyśmy mieć coś takiego, nie? Więc... jedna pisze zdanie, a kolejna pisze czy się zgadza czy nie i daje kolejne. Czyli już wasza wola czy to będzie prawda czy nie... Zaczynam:

Booth powiedział Parkerowi, że małpy są, jak ludzie.

_LG_

jak tak dalej pójdzie, to już nie będę potrzebowała polskich napisów...;))))

piegza

Ja żałuję,że nie zapisywałam tłumaczonka jakie dziś robiłam... ale mi się nie chciało. Masz rację... jeszcze parę odcinków i po co nam napisy:D

andzia_45

Przypominam tezę: Ian odnosił się do Bootha z lekceważeniem. Można się podpierać mową ciała.

Wg mnie sprawę ilustruje scenka z mostem. Rzucę cytaciątko (niestety ja tłumaczyłam, więc wybaczcie psory)

Minuta 41
Ian na stronie z Bones. Booth przy stoliku siedzi sam.
Ian (do Bootha): ... Rozejrzyj się za otwierającym się mostem. Mówi się, że to przynosi szczęście.
Ian (ciszej do Bones): To na długo (hours) zapewni mu zajęcie.

_LG_

Przypominam o istnieniu tego tematu;) bo tak się smutno stacza na sam dół listy...

_LG_

myślę, że już wcześniej daje się odczuć lekceważący stosunek doktorka wobec Bootha. nazywanie go "kowbojem". rozmowa nad rzeką, po wylaniu herbaty, tam też, mam wrażenie, że Wexler nabija się z Bootha.

mam tylko nadzieję, że bardzo go zabolało to, że Brennan wybrała swojego partnera, a nie błyskotliwe towarzystwo i atrakcje fizyczne u doktorka.

Booth nauczył się prowadzić samochód, gdy miał 15 lat.

piegza

Nie zgadza się. Booth prowadzi od 12 roku życia.

Booth uważa, że ma na Bones pozytywny wpływ i ona się z tym zgadza. (4x03)

_LG_

tak, Booth twierdzi, że ma dobry wpływ na Bones, ale ona się z tym nie zgadza.

Sweets lubi chińszczyznę.

piegza

Pewnie, że lubi. Ba! On ją kocha, zwłaszcza w towarzystwie B&B;)

Skoro już jesteśmy przy słodkościach, to: Lance nie ma słuchu muzycznego i nie gra na instrumentach.

_LG_

"I play a little bass, though."
nie wiem, czy ma słuch, ale mówi, że trochę gra ;)

Brennan chciałaby, żeby Booth opowiadał jej o swojej aktywności seksualnej.

piegza

Odnoście śpiewania Słodko mamy jeszcze maleńki kawałek w 1x14... przechwalał się tam, że śpiewa całkiem całkiem.

Co do Brennan i Bootha. Owszem, Bones zarzuca partnerowi, że jest skryty i unika rozmów na ten temat. Bones nie doczekała się jednak odpowiedzi, bo omówiła problem, a Booth powiedział tylko, że "Świetnie sobie radzi";)

Gość, któremu Booth zapłacił w 4x03 50$ to ten sam gość, co wałęsał się po odcinku o kompoście.

_LG_

chyba tak, obydwaj mają na imię Noel, lubią śledzić ludzi, czy jak mówi on sam: obserwować. tylko że tamten gość poszukiwał w DC narkotyków, a ten coś łyka z urządzonka do kropelek, ale nie wiem co. jest w lokalu publicznym, więc chyba coś legalnego? ;)))

pamiętając o cenzurze obyczajowej, zinterpretuj słowa Bootha, że "Świetnie sobie radzi"
:D

piegza

Ale mnie eksploatujesz. To będą dość kolokwialne synonimy wysokiego poziomu aktywności seksualnej Bootha"
- "ma u babeczek branie",
- "ma warunki i nie waha się ich używać",
- "zna liczne sposoby na lachony"
- "kobitki pchają się do niego drzwiami i oknami"
- "gdyby nie zamykał drzwi wyjściowych i nie chował klucza pod lipną skałę, to zastałby w domu istne lachonarium"

Starczy?
Dawaj swoje pomysły...

_LG_

myślisz, że wyrywa lachony i prowadza je po np. Muzeum Przyrody Waszyngtońskiej?

piegza

Sądzę, że nie musi. Wystarczy, że powie. "Cześć maleńka jestem Seeley. Zapamiętaj to imię, bo wkrótce je wykrzyczysz..." czy jak to tam szło w KMN;)))

_LG_

no i nieśmiertelne:
cześć, mała, mam fajną latarkę. z FBI. chcesz się nią pobawić?

piegza

Widzę, że spodobał Ci się kawałek z nieistniejącą latarką noszoną w kieszeni... Szkoda, że tego nie było zamiast np. otwierającego się mostu.

_LG_

wszystko jeszcze przed nami ;)
zadaj coś, lachonie! tylko nie eksploatuj za mocno ;)

piegza

Ok. Lachonko (Laszko) powiedz mi, jakie odwołania do Jamesa Bonda znajdziemy w Jankesach?

_LG_

samochód Bonda: Aston Martin, którym nie dane było Boothowi jechać
broń Bonda: Walter PPK
powiedzenie Bonda: Booth. Seeley Booth.

dopisz, jak masz coś jeszcze

piegza

Super, nic mi więcej w łepetynie nie zostało;)))
Pytanko proszę ekspertko.

_LG_

Swets uważa, że interesowanie się zespołem Coldplay ma coś wspólnego z homoseksualizmem.

andzia_45

Pewnie, że tak. Nie wiem dlaczego, ale skoro on wie i ja wiem, że on wie, to w zupełności wystarcza.
Tak na marginesie, do tego odcinka nie miałam pojęcia o istnieniu takiego zespołu.

Booth uważa, że Wexler przypominał Wilhelma Tella.

_LG_

zanim odpowiem na to...

nie zgadzam się do końca z tym ,że Booth wyrywa panny. przecież dla niego nie ma czegoś takiego jak tylko seks, zawsze idzie za tym zaangażowanie uczuciowe. jest to warunek konieczny. więc.... hmmmmmmmm
gdyby była w jego życiu kobieta (oprócz Brennan), to by ją pokazali...

piegza

LG, czy Ty masz na drugie Temperance?
jak można nie znać Coldplay?????????????????????????

piegza

Miałam podać eufemizmy... nie twierdzę, że wierzę, że Booth korzysta z tego, co mu się trafia. Też raczej uważam, że to jego "radzę sobie", było ucięciem tematu. Coś jak "zejdź ze mnie".

_LG_

Znowu mnie wkręcasz? Grrr.... Nie lubię jak jestem wkręcana. Co mam przyznać, że nie znam sie na kolturze pop? Wyjdę na jakiegoś Rainmana...

_LG_

nie wkręcam, serio
rozumiem książki, praca, Bones i House ;)
ale Coldplay grają często np. w radiu.

piegza

Nie słucham zbyt często... ostatnio. Nie można mieć wszystkiego. Piegża jest zdziawiona, że ja czegoś nie wiem. To nic dziwnego, LG też zdarza się nie znać, nie wiedzieć... Na Olimpie nie siedzę;)

_LG_

Zadałam Kłapouchemu poszukiwanie Coldplay i przyjrzę mu się;) Śpiąca się robię. Andzia prosi mnie bym coś na z4 wrzuciła... a ja byle jak nie potrafię, więc muszę się wyspać, by jutro coś nabazgrać;)

_LG_

Tej, już wiesz, co to za muza?
brzmi gejowsko?
;)

piegza

Nie zauważyłam różnicy... nie wiem na czym polega gejowskość i heteroseksualność muzyki... Nie jestem homofobką i chciałabym to zrozumieć, ale najwidoczniej problem przekracza moje możliwości percepcyjne;)

andzia_45

Ale mnie Piegżynator zagadał o muzyce, aż zapomniałam, jakie było ostatnie pytanie

A brzmiało ono:
Booth uważa, że Ian Wexler przypominał Wilhelma Tella.

_LG_

nosz, jak mam Ci, Babo, odpowiedzieć, skoro nie rozumię, co uni mówiom po angielskiemu??!!??!!

piegza

Wy mi tu nie godojcie głupotów, bo takeście zrozumili końcówkie 4x03, co ino engielskie profesory pojeli, to i 4x01-02 rozumicie, hej!

_LG_

w takom razie, idźta, piegżyno, i psłuchajta, co une, te profesury angielskie gadajo! paszoł!

piegza

Podpowiedź moja brzmi - zobacz 01:23:30;)))

piegza

dobrze, żeś mnie pogoniła :)

Booth porównuje doktorka do Tella, mówiąc, że okradał tylko bogatych.

popraw mnie, jeśli godom źle

piegza

Owszem, ale nie do Tella (tamten był Szwajcarem);)))

"You know,Wexler was kind of like
a Robin Hood kind of a character".

Prosze o pytanko:)

_LG_

Tyyyyyy, ale Ty masz na mnie wielki wpływ!!! obejrzałam fragment, usłyszałam i przeczytałam napisy, i usłyszałam, i przeczytałm "Wilhelm Tell", a nie "Robin Hood". to straszne, jaką władzę masz nade mną!!!!!

piegza

Z zawodu jestem hipnotyzerka i prestigitatorką, a z zamiłowania iluzjonistką i czarownicą (ale zdałam tylko kurs 2 stopnia). Spaliłam więc 10 koło od wozu i odrobinę lubczyku wraz z żółtym kamieniem Beatki i zobaczyłaś, co zobaczyłaś;))) Już więcej nie będę czarować, chyba że facetów.

_LG_

nie strasz.
pamiętaj, co może Ci wyrosnąć na plecach ;)))
nie trafiłaś na Dobrą Wróżkę ;DDD

piegza

a propos dzisiejszego odcinka:
Brennan umie włączyć syrenę w VANie Bootha.

piegza

Ok. zanim odpowiem muszę się douczyć i dooglądać. Dziś już idę... do miłego!!!

andzia_45

Odp: Bones na początku 2 serii nie wiedziała jak się włącza syrenę w wozie Bootha.

Teza: Zack nie potrafi prowadzić samochodu, ale umie jeździć na rowerze (1x03).

_LG_

dobrze, że podpowiedziałaś :)
nie umie ani tego, ani tego

zgadza się? Booth zabrał Brennan w 4x03 na tajskie żarcie.

piegza

Podpowiedzi to podstawa - szukanie w takiej ilości odcinków to utopia. Liczę na zastosowanie mechanizmu wzajemności;)

Po tym jak Słodko stwierdził, że wybiera się z nimi na chińszczyznę mówili, że idą na tajskie jedzonko aby się pozbyć słodkiego bagażu. A gdzie poszli to tylko Hanson wie, ale i to nie jest do końca pewne;)

Sprawa rozwiązywana w 4x03 skłoniła Brannan do głębokiego zastanowienia nad zasadnością monogamii.

_LG_

- Our session isn't over yet.
- How about Chinese?
- I love Chinese.Love it.
- I feel more like Thai.
- Thai? I got coupons to Hop Li.
- What, you're gonna take me out for a discount meal?
- What? There's two for one,and then they throw in some...
mi z dialogu wychodzi, że ona chciała tajskie, ale Booth miał bony/talony od "chińczyka" ;)))

- Since the murder, I'm considering the argument for monogamy.
jeśli to jest ten fragment, to się zgadza, chociaż ja do końca tego wątku nie zrozumiałam, przyznaję się bez bicia.
?

piegza

Sęk w tym, że nie wiadomo na 100% czy Hop Li to chińszczyzna czy tajlandczyzna... raczej Chińczyk. Wg mnie najbardziej cieszyło ich to, że się zmyli z sesji i że są razem;)

A co do monogamii to rozważała argumenty za nią. Nie podała jednak wniosków;( Myślała jednak, a to już coś.

Zadaję pytanko: Bones w swojej pracy naukowej interesowała się mieszkańcami przedmieść 1x05 (początek).

_LG_

ooooo nie, teraz mnie będziesz przesłuchiwała ze szczególików, które znajdziesz podczas grzebania do "mądrości". ekstra! :p

piegza

"Gdy byłam na studiach, zrobiłam profil antropologiczny przedmieść"
zgadza się

Angela nie należy do nikogo. jest "niczyja"