Sezon 3 to już historia ...przed Nami nowe wyzwanie...ciekawe dyskusje...itd...itp...
swiatseriali.interia.pl takie oto wieści przynosi:
"Ojca Igi (Joanna Kulig), w którego wciela się Sławomir Orzechowski w "O mnie się nie martw", poznamy już w 2. odcinku 4. serii serialu. Zdradzamy, że Witold przyjedzie do Warszawy, by tutaj zainwestować wygrane w Lotto pieniądze, a w tworzeniu własnej firmy ochoczo pomagać mu będzie - ku wielkiemu niezadowoleniu Igi - Krzysiek (Paweł Domagała)".
Już w drugim... Mogliby się Igmie dać trochę dłużej nacieszyć sobą i przy okazji nam, nacieszyć nimi razem. ;)
Jak Krzysiek zobaczy pieniądze, to się tatusiem ochoczo zajmie. Kłopoty Idze mogą sprawiać dopiero potem. Dobrze, że nie będzie mieszkał u Igi, a za to co wywinie razem z Krzyśkiem, to sam będzie odpowiadał. Przecież I&M mają się zmienić, skupić na sobie, mam nadzieję, że przygody tatusia to będzie taki wesoły przerywnik.
Od początku zastanawiałam sie po co ojciec Igi przyjedzie do Warszawy. I teraz wreszcie wiem :D Też liczyłam na to, że przyjedzie on trochę później, ale dobre i za to, że zamieszka z Krzyśkiem. No, no już to widzę jak z Krzyśkiem wywiną jakiś numer ;))
Tak, jak Krzysztof zwęszy interes, to nie tylko przygarnie byłego teścia pod swój dach, ale i będzie służyć własną „kreatywnością” ;)
No i tu wyjaśnia się właśnie, czemu tatuś zamieszka z Krzysiem, zamiast być gościem u własnej córki. Szczerze powiem, że nieco dziwne dla mnie były te przecieki, że ojciec Igi przyjeżdża do Warszawy i nie zatrzymuje się u córki. W Polsce to chyba normalne, że jak rodzice przyjeżdżają z daleka na parę dni to raczej nie lecą do hotelu czy gdzieś tam, tylko zatrzymują się u najbliższej rodziny. Pomijam zupełnie to, że nikt by tu nie piał z radości, że kolejna osoba się zwala na głowę Idze i Marcinowi, bo to oczywista oczywistość ;) No ale teraz wszystko jasne. Krzyś będzie „doradcą finansowym” ;D Uroczo :)
Wlaśnie przed chwilą odkryłam, że od poniedziałku na Polonii będą puszczać o 20.50 1 serię OMSNM. Idealnie żeby poprzypominać sobie odcinki przed 4 serią.
Wydaje mi się, że tatuś nie znał nowego adresu Igi,dlatego poszedł na Żelazną. A tam przy browarku Krzysiu wyciągnął z niego powód przyjazdu do stolicy. Wiadomo,że w "takiej" sytuacji Krzysiek tatusiem się "zaopiekuje".
Też mi to przemknęło przez myśl :) A Krzyś natychmiast przejął "opiekę". Znowu znalazł się po prostu we właściwym czasie i we właściwym miejscu ;D
Musiał raczej sporo wygrać. Żeby rozkręcać firmę w Warszawie to trzeba mieć chyba spore fundusze. Jakoś mnie ten pomysł z lotto… no nie podoba mi się… Wiadomo jak wyglądają szanse na wygranie sporych pieniędzy w loteriach, więc nie popisali się z tym pomysłem. Mało to realne. Rozumiem, że rozkręcanie interesu może być niezłym punktem wyjścia do wszystkich ewentualnych perypetii komediowych z tym związanych, ale w tym przypadku polotem to nie pachnie, niestety. Już mieliśmy w serialu jedno nieoczekiwane wzbogacenie (dolary) i to by wystarczyło. Tym razem mogliby powiązać nagłą grubszą kasę tatusia np. z wygraniem procesu o odszkodowanie jakieś za tę wspominaną już chorobę ojca sprzed paru lat. Można by było to wytłumaczyć tak, by bardziej prawdopodobne było. No ale wiem, czepiam się. Może będzie dobrze :)
No z Krzyśkiem to on "interes życia" rozkręci, chyba że w porę uderzą do Kaszuby. Ciekawa jestem, co oni we dwójkę wymyślą. Może to co chciał Filip, czyli to się chyba nazywa "złota rączka", bo żeby założyć firmę to się trzeba na czymś znać. A na czym może się znać człowiek, siłą " forsą" odciągnięty od gospodarstwa? W sumie to jest też komedia, to może nie będzie tak żle, tylko śmiesznie. Piszę to i już się śmieję, chociaż jeszcze nie mam zielonego pojęcia, czego się spodziewać po tej 4 serii.
Fotka z planu Jana Wieczorkowskiego z Asia Kulig , fajna ta nowa fryzura! ;D
https://www.facebook.com/janwieczorkowski.officialfp/photos/a.628697133834027.10 73741826.474576799246062/953318431371894/?type=3&theater
Ja też uwielbiam Joannę Kulig właśnie w takiej prostej fryzurze. A to zdjęcie to chyba z Poziomkowej, dzięki:D
Przyłączam się Iga wygląda świetnie na tym zdjęciu. A tak w ogóle to jak zobaczyłam to zdjęcie to przez myśl przeszło mi, że jest to w gabinecie Marcina w kancelarii, ale nie jestem do końca pewna :D
Ten obraz na ścianie wydawał mi się podobny do tego w gabinie Marcina. I po tym właśnie skojarzyłam. Tylko ciekawe co Iga robi w kancelarii i to z Łukaszem.
W tej kwestii nasuwa się wiele pytań. Dlaczego Gajewski wylądował na Zelaznej a nie na Poziomkowej? Nie znał aktualnego adresu corki? Nie chce mi sie wierzyc, że Iga o nowym miejscu zamieszkania i szczęliwym związku z Marcinem nie mówiła matce i ojcu. Chyba Dorota tez o tym opowiadala po powrocie do domu. Nie chce mi się wierzyć, że rodzice Igi nie wiedzą, co to za typek z Krzyśka. Krzsio dostał w swoje ręce "narzedzie" aby ono pomogło mu zamieszać w życiu Igi i Marcina, mając nadzieje, że dzięki ingerencji Gajewskiego odzyska swoją byłą. Przy okazji, może przy piwkowaniu Gajewski zwierzył sie buszującemu w lodówce z wygranej i chęci zainwestowania wygranej. Małecki takiej okazji nie może przepuscić i pewnie roztacza teściowi ciamajdzie, co można razem z taka wygraną zrobić. Rybka połknęła haczyk. Oczywiście nic z tego nie wyjdzie, gdyz Małecki bedzie przyuczał się na kierowce karetki pogotowia, a Gajewski pewnie z podkulonym ogonkiem powroci do domu. TYlko daczego matka Igi nic jej o tej wygranej i wyjeździe ojca do Warszawy nic nie mówiła? Nie wiedziala o wygranej i zmiarach męża? Gajewski uwolnił się spod pantofla żony, puscił wodze fantazji i wyszedł na tym jak zabłocki na mydle. Zresztą tak, jak każdy, który wchodzi w komitywe z Małeckim. A moze, to wsztsko jest bardziej proste?
W koncu jakieś nowe zdjecia z planu na instagramie @omniesieniemartw :D Zdjecia podobne z podprzednimi zdjeciami jakie dodali ale chociaż zaczynają cos dodawac:P
Jest jeszcze z nowe z Stefanem. Wczoraj go wstawili. Chyba zaczynają regularnie wstawiać zdjęcia :)
A i jeszcze jedno jest z Joasią Kulig tylko nie wiem czy ono jest z planu. Kolor ścian przypomina dom Marcina i Igi ale....
Macie link https://www.instagram.com/p/BAmrPtdDXih/?tagged=joannakulig
Na instagramie @omniesięniemartw nowe zdjęcie Krzycha ze starym Kaszubą, chyba pod kancelarią :D
No i znowu się tam kręci. :D
w jakimś tyg. telewizyjnym był wywiad z Pawłem Domagałą i było zdanie (choć to nie on powiedział) dodane pod zdjęciem z OMSNM, że jego bohater przejdzie dużą metamorfozę - ciekawe czy wizualną tylko, może i wewnętrzną też. :D
Może ta rozmowa ze starym Kaszubą była w czasie, kiedy Marcin wyjechał, a Krzysiek potrzebował pilnej porady prawnej. Może to mieć związek z tą kobietą z dzieckiem. A zmienić się niestety Krzysztof będzie musiał, bo widać, że Marcin wziął się za porządki w życiu swoim i Igi.
Ma facebooku OMSNM wlaśnie dodali 2 nowe.zdjęcia IgMy. O boże jacy oni są cudowni <3 <3 Już się nie mogę doczekać.
Masz rację zdjęcia są cudowne, na dodatek na ławeczce,buzia się uśmiecha razem z nimi:)
Jedna dziewczyna na grupie na facebooku już zwróciła na to uwagą i mi też to przyszło do glowy. Myślicie, że oni są na tej ławeczce... no wiecie :))
Dobra, jednak ktoś na fb porównał - to nie jest ta sama ławka, ale kompletnie mi ten fakt nie przeszkadza! :))
Napatrzeć się na nich nie mogę, tyyyle miłości!
Masz rację ;)) Taka ławka czy inna jakie to ma znaczenie. Najważniejsze, że IgMa jest tam taka szczęśliwa. Niczego więcej nie trzeba <3
Wierz mi, że ja też ;D Jak zobaczyłam te zdjęcia to szczęka mi normalnie opadła :P Jeszcze nieco ponad miesiąc czekania.
No i umarłam :D
Leżę sobie na łóżku otwieram laptopa wchodze na fb zobaczyc nowinki i nagle....
Wszystko sie zatrzymalo a ja umarlam.
Ławka wyraża więcej niz tysiąc słów :D
"Ławeczka wyraża więcej niż tysiąc słów", lepiej tego ująć nie można. Długo trzeba było czekać, ale warto! Oni są po prostu cudowni. Jeszcze tylko ten luty i potem już wszystkie piątki będą wyczekiwane z utęsknieniem. Dwa zdjęcia a taka radość, że wreszcie, wreszcie zobaczymy to wszystko, na co od 3 sezonów czekamy.
Dzięki, napatrzeć się na ich nie mogę. Jeszcze "tylko" 40 albo 47 dni i zobaczymy to wszystko.
Bez sensu, ja wiem że taki jest zamysł tego serialu że oni musza mieć rzucane kłody pod nogi i nie może być za długo kolorowo, ale jak scenarzystki przeszarżowały to to juz serio bedzie nie strawne. Ale dopóki nie zobaczę to nie chce osądzać, pożyjemy zobaczymy.
https://www.facebook.com/334267110059224/photos/a.334379383381330.1073741828.334 267110059224/568075523345047/?type=3&theater chyba specjalnie wstawili wczoraj zdjęcia Igi i Marcina żeby osłodzić fakt że to Marcin może być ojcem tego chłopca,a wszyscy nastawili się że to sprawka Krzyśka,chyba że jak zwykle piszą tak aby tylko się zdenerwować,jeżeli naprawdę będzie ojcem Marcin to się zawiodę pomysłowością scenarzystek.
Jak tylko to zobaczyłam to poleciałam do sklepu po tę gazetę. A tam ...Sama nie wiem co jest bardzij prawdopodobne, ale nie chce mi się wierzyć żeby scenarzystki to wszystko spieprzyły, o nie. Wszystkie dobrze wiemy, że redaktorzy w tym dwutygodniku lubią mieć bujną wyobraźnię. Nie raz już pisali bzdury, które nie miały miejsca z serialową rzeczywistością, dlatego ja nie dajmy się zwariować. Ale trzeba również być przygotowanym na to najgorsze. :((((
Ja nadal sądzę że to nie bedzie dziecko Marcina. Juz za duzo razy swiat seriali wkrecalo w ludzi wiec dziesiejsze ich wypociny trzymam na dystans :)
Kilka fotek z planu
http://omniesieniemartw.tvp.pl/23742952/na-planie-nowego-sezonu
Też nie sądzę, żeby to było dziecko Marcina. Będzie na ostrzu noża, tak jak sprawa z Gadomską, ale rozejdzie się po kościach. Nawiązując do Gada wkroczenie jej z wielkim brzuchem byłoby jak najbardziej prawdopodobne (kilka razy po dwa razy, a nie jeden numerek) , ale mało zaskakujące.
Brawo dla scenarzystów, bo z układu końcowej sceny wynikało, że to najpewniej Krzysiek będzie tym szczęśliwcem :) Nie tylko z tego powodu na kogo ona patrzyła, ale ze względu na typ kobiety i podobieństwo dziecka raczej do Krzyśka.
Iga bardzo ładnie tu wygląda, szczególnie na tym zdjęciu z seniorem. Ale zastanawia mnie tylko jedna rzecz: co Iga robi w kancelarii? Przecież już tam nie pracuje.
Iga na zdjęciu z seniorem jest tak samo ubrana jak na zdjęciu z Martą, gdzie Krzysiek leży na kanapie w kancelarii. Może on spowodował wypadek i dlatego Iga rozmawia z seniorem w jego sprawie. Nie sądzę by po tym, jak ją potraktował w ostatnim odc. 3 serii, przychodziła by do kancelarii bez istotnego powodu. Może to nie ta kobieta z dzieckiem, ale ten wypadek, spowoduje taką przemianę Krzysztofa. Przecież swojej głupoty na fatum nie może zwalić, a to jest dobry powód by się zmienić. Tylko dlaczego znowu Iga mu pomaga?