Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122884
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

3 Sezon Teorie - Część I

użytkownik usunięty

Jak myślicie co się wydarzy w 3 sezonie ? Jak rozwinie się akcja. Czy Elena i Damon zbliżą
się ? Czy Stefan całkowicie się podda planowi Klausa ?
Jakie skutki przyniesie zmartwychwstanie Jeremiego ?

Tu możecie pisać teorie. I zostało tylko czekać do września ...

użytkownik usunięty

coś w stylu : I'm so excited !!!

I jak tu teraz wytrzymać do września po takich informacjach :P

użytkownik usunięty

And I just can't hide it :P

użytkownik usunięty

Pytanie : Co będzie z Mattem w 3 sezonie ?

Matt będzie nadal czyścił stoliki w Grillu xD

Kate123

Pewnie, przecież po akcji z Tyler'em tak za tym tęsknił:D

użytkownik usunięty

Skoro związek Tyroline będzie się rozwijać to cóż może być z Mattem?

znajdzie pocieszenie w scierce i mopie ;)

ocenił(a) serial na 10

Heh, ja myślę tak. Delena będzie, to wiemy wszyscy, ale pewno nie tak odrazu. Sądzę że Damon i Elena bęa próbowali zapomnić (bardziej Elena) o ich pocałunku, w sumie buziaku ;p. Więc tak, żeby coś robić będa szukać Stefana, Elena bedzie próbować i próbować ale ten będzie na dobre i na złe ;p z Klausam, zanczy sie stefan ;D. Wtedy przyda sie Damon i jego silne męskie ramie itp. Ale pewnie i tak beda do upadłego próbowac odzyskac Stefka wiec posłużą się Elijah, jeżeli go znajdą ;/.Uuuuuuuuu i wydaje mi się że KAt też bedzie. Zazdrosna o Damona bedzie udawała że chce pomuc szukać Stefcia.
Zapamietajcie moje słowa!!! :D

użytkownik usunięty
Bloody_Anna

Ale ja już mówiłam, że chciałabym żeby sytuacja była podobna do tej z Lostów: Elena i Damon będą życie poświęcać dla Stefcia szukając go i chcąc mu pomóc, a tu zonk, zobaczą jak Stefcio świetnie się bawi z Klausem, ich wrogiem ;) Jak Elena zobaczy zadowolonego Stefcia z krwią na pysku to może dotrze do niej kim on tak naprawdę przez cały czas był... (tylko okłamywał ją i samego siebie).

Ja bym jeszcze do tego dodała takie słowa Stefka: "Eleno odejdź, już Cię nie kocham. Klaus uświadomił mi kim naprawdę jestem i to mi się podoba". :P

ocenił(a) serial na 10
Kate123

W to to ja nigdy nie uwierzę.
Chociaż jeżeli chciałby jej sie pozbyć, pewnie dla jej dobra, to pewnie by tak powiedział.

Bloody_Anna

Raczej tak nie będzie, ewentualnie tak jak wspomniałaś, powie tak, by ją chronić.
Po prostu tak sobie marzę :P Dwa sezony Steleny wykończyły moją cierpliwość :P

ocenił(a) serial na 10

Nie oglądałm lostów więc nie wiem...
Możliwe że pisałaś ale nie bardzo chciało mi się czytać 11 stron tego tematu ;)
Skoro mylimy podobie to tak będzie :)

ocenił(a) serial na 9

Nie do końca chciałabym, żeby były podobieństwa do Lost. Bo skoro Kate to Elena, Sawyer to Damon a Jack to Stefan, to Elena skończy z Damonem a Damon znajdzie sobie kogoś innego, jak Sawyer znalazł Juliette.

użytkownik usunięty
Eyre

Ale ja porównuję tylko tą jedną scenę a nie cały wątek tego trójkąciku xD
I nie wiem czy Sawyer byłby Damonem. Charakterki mają podobne, ale to nie Sawyer patrzył od początku jak jego ukochana migdali się z innym, tylko Jack. Pamiętasz to wyznanie w lesie ? Jak ona się go spytała dlaczego kazał jej nie wracać do tamtych i go uratować? "Because I love you". To jest takie Damonowe wręcz;)

A poza tym przed odcinkiem finałowym chciałam, żeby Elena opiekowała się umierającym Damonem tak jak Kate gdy dawała mu lekarstwo, a dostałam jeszcze więcej ;] Bo tamtej odbiło i zostawiła go leżącego na podłodze, a Elena wiernie przy nim trwała:P

LOOOST!

Ja Jack'a nie cierpiałem. Ta postać działała mi na nerwy od początku. Wieczny bohater, wieczny męczennik. Biedny, dobry Jack i zły, niedobry Sawyer xD To jego wyznanie w lesie... Okej, powiedział jej, że ją kocha. Ale nigdy o nią nie walczył tak naprawdę, jakby mu brakowało odwagi. A Sawyer kochał Kate przez długi czas, ale wiedział, że ona kocha i jego i Jack'a - ale doktorka bardziej - i w sumie to trochę go to bolało.
Nie dziwiło mnie, że znalazł sobie Juliet, bo przecież jednak cofnęli się w czasie, czas było ruszyć do przodu i żyć. I pod koniec serialu to Juliet polubiłem, a Kate... trochę zaczęła mnie denerwować.

użytkownik usunięty
Sawyer

Mnie też trochę irytował bo "zawsze wiedział lepiej". Zawsze miałam banana na twarzy kiedy trzymali coś przed nim w tajemnicy, albo spiskowali;) Ale za to lubiłam go za to, że potrafił odłożyć na bok romanse i działać. Z całym uwielbieniem dla Sawyera, ale czasami to jego lenistwo doprowadzało mnie do szewskiej pasji ;]

użytkownik usunięty

Oczywiście nie mówię,że nic nie robił:P

No robił, robił, ale generalnie mial wszystko w dupie. W sumie to głównie o sobie myślał i tylko, kiedy chodziło o niego i jego dobro, to działał.
Ale za to piękny jest moment, kiedy wyskakuje z helikoptera. Jest ich zbyt wielu, ktoś musi... I widać po nim, że to ciężka decyzja, ale on w sumie sam nie wiedział, czy chce wracać czy też zostać. :D

użytkownik usunięty
Sawyer

W ogóle to takie... podejrzewam,że ja też miałabym rozterkę czy wracać czy zostać... zależy czy byłoby do czego.

Akurat Sojer nie miał za bardzo do czego wracać xD

ania__87

Mi też:D ale nie świętujmy za wcześnie;)

Oficjalny opis 3 sezonu !!! :D
http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1854-opis-3-serii-a-joseph-morgan-na-sta e-w-obsadzie

ocenił(a) serial na 6
Kate123

No dobra, dałam to już w spoilerach - ale to nic;)
Oczywiście z radości na wieść taką skaczę pod sam sufit - ma się te sprężynki w girkachXD
Mam nadzieję, że to nie zostanie opatrznie zrozumiane...
Klausio będzie raczej postacią równorzędną ze Damon/Stefan/Elena - jak już;)

WhiteDemon

Wybacz, nie zauważyłam, że wrzuciłaś ten artykuł ;)
Klaus nawet z takiego Świętego Stefka potrafi zrobić czarny charakter :D Oj jak ja się nie mogę tego wszystkiego doczekać :P

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Duchy z przeszłości Jeremy'ego podejmą starania służące przekazaniu mu potężnej wiadomości - ciekawe co to za wiadomość :D

użytkownik usunięty

Jak zabić Klausa :D nie no nie wiem ;)

użytkownik usunięty

No też była moja taka 1 myśl no ale wydaje mi się że było by to nudne jak by tak było

ocenił(a) serial na 6

No raczej;)
To byłoby za proste...

ocenił(a) serial na 6

Kate123 luz-bluzXD

SebasitanieFilmweb - Pewnie: "No cóż, ponownie dychasz, ale się nie ciesz - tak naprawdę, masz chłopcze przesrane"XD
Założę się, że czarownice z czegoś "ograbiły" Jeremiego...
W ogóle to bardzo dziwne, że mu to życie oddały.
Jak już wcześniej było dyskutowane - nawet w tego typu serialach zawsze panowała zasada, która mówiła, że można przywrócić człowieka do życia "prawdziwie" tylko wówczas, gdy ten został zabity przez jakąś formę magii - jak to np. było w "Buffy" - bohaterów zabitych przez magię dało się "przeprowadzić' ponownie do świata, z kolei tych zabitych np. od strzału z pistoletu - pomimo usilnych starań - się nie dało...
Ech, no zobaczymy - co nam zgotują.
A raczej Jeremkowi biednemuXD

użytkownik usunięty
WhiteDemon

nie porównywał bym tego do innych seriali, ale racja czarownice nie powinny pomóc jako strażniczki równowagi w naturze. Cały czas mi się wydaje że uratowały go słowa Bonnie : I love him !

Też mi się tak wydaje, że te słowa Bonnie mogły go uratować.
Stefek po ciemnej stronie mocy - ja chcę to zobaczyć :P

użytkownik usunięty
Kate123

Ciekawe czy Elena mu zaufa jak w 1 sezonie i czy będzie się bała

Pewnie będzie przerażona tym, jak teraz Stefek sobie poczyna :P Ale pewnie z Damonem będą chcieli go uratować.
I pewnie ta współpraca bardzo ich do siebie zbliży :P

użytkownik usunięty
Kate123

Już sobie wyobrażam jak Stefan warczy na Elene

Super, że pojawił się taki Klaus i tak namieszał. Coraz bardziej lubię tę postać :)

użytkownik usunięty
Kate123

na poczatku 1 sezonu wszyscy bali się Damona , potem Katherine i wyszło tak że wcale nie trzeba, może z Klausem tak zrobią ...

Ja myślę, że nie. Z Klausa raczej nie zrobią dobrego charakteru. On jest zły do szpiku kości i nie chcę, żeby to się zmieniło.

użytkownik usunięty
Kate123

robi się coraz ciekawiej

Tak :P Ja chcę więcej wywiadów ;P

ocenił(a) serial na 9

Julie Plec mówiła w którymś wywiadzie, że nie uładzą Klausa. On jest zły i taki pozostanie. Twórcy nie chcą go wybielać.

Chociaż mogą trochę wpłynąć na nas przez retrospekcje. Może stało mu się kiedyś coś strasznego, że jak zobaczymy, to powiemy: "Och, biedny Klaus. Ma pełne prawo być zły na cały świat".

użytkownik usunięty
Eyre

w ogóle dalej sądzę że za szybko Kat wprowadzili

ocenił(a) serial na 6

No dokładnie, i szczerze powiedziawszy - niby to miało być takie "rozdzierające&wzruszające???" - ale jak dla mnie to było troszkę tandetne i niespecjalneXD
Wychodzi na to, że wystarczy czarownicy wypłakać :"Kocham Cię!!" i nawet <kosmiczna moc> się wzruszyXD
Magiczne zaklęcie na każdą okazję;)
Mogła go jeszcze pocałować dla lepszego efektu, jezu...

użytkownik usunięty
WhiteDemon

mi się akurat to podobało :D

ocenił(a) serial na 6

Znaczy - dobrze- że Jer żyje;)
Ale po prostu już chyba zbyt często taki motyw widziałam w przeróżnych filmach, serialach tudzież animacjachXD
Wystarczy "kocham Cię"- by wszystko wróciło do normy...
No błagamXD

Popieram :P

użytkownik usunięty
Kate123

A czy matka Klausa też była wampirem ?

ocenił(a) serial na 6

Jak rodzina Pierwotnych, to wypadałoby, by mamusię też tam wciśli;)

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Bo dziś tak w szkole siedziałem i myślałem co by się stało gdyby kobiete w ciąży zamienić w wampira...