Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122884
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

3 Sezon Teorie - Część I

użytkownik usunięty

Jak myślicie co się wydarzy w 3 sezonie ? Jak rozwinie się akcja. Czy Elena i Damon zbliżą
się ? Czy Stefan całkowicie się podda planowi Klausa ?
Jakie skutki przyniesie zmartwychwstanie Jeremiego ?

Tu możecie pisać teorie. I zostało tylko czekać do września ...

fuerciak

Mnie się wydaje, że będą mieli niezły problem z historią tej postaci. Bo skoro stworzyli tak szlachetną i łatwo poświęcającą się dziewczynę (tak naprawdę tylko ona w serialu to czyste dobro, wiec jest najmniej wiarygodna), to któregokolwiek wybierze będzie miała wyrzuty sumienia wobec drugiego.

dead_bear

Chyba, że któryś z braci zrobi coś takiego, czego Elena nie będzie w stanie wybaczyć i znienawidzi go.

Kate123

Tyle, że już pokazała jak wiele jest w stanie wybaczyć: Damonowi - wszystko, a Stefanowi atak na te dziewczynę, kiedy miał kryzys.

użytkownik usunięty
Kate123

Powoli przekonuje się do Damona :D

Wiedziałam, że w końcu zaczniesz się do niego przekonywać :P

użytkownik usunięty
Kate123

Szkoda mi się go zrobiło jak Katherine mu powiedziała że Kochała Stefana, bo oglądałem teraz fragment z 2x1

I później Elena mu to samo powiedziała. Biedny był Damon w tym odcinku.

użytkownik usunięty
Kate123

Można powiedzieć że postawiłem się w jego sytuacji :D

użytkownik usunięty

To super :D
Każdy kto uważa, że Damon to zło wcielone i morderca czy co tam jeszcze... (tak, pozdrawiam cię Greg:P) powinien obejrzeć ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=OIXjcS57qDA
Niesamowity.

ocenił(a) serial na 10

Faaaaaaajny :D

Świetny fanvid! Jestem pod ogromnym wrażeniem, właśnie za to tak lubię tę postać :)

Ja na początku uważałam, że Damon nie zasługuje na Elenę. Ale później zaczął się zmieniać, wszelkimi możliwymi sposobami starał się ją chronić to całkowicie się do niego przekonałam :P

Wiedziałam, że się nawrócisz :D

użytkownik usunięty
Evarini

ale nie jestem za Deleną jak na razie :D

To tylko kwestia czasu :D

użytkownik usunięty
Kate123

" . Jeśli nie planował odgrywać roli bohatera w tym sezonie to co stanie się gdy zostanie zmuszony zrobić dobry uczynek i uratować swojego brata? [Śmiech] To będzie interesująca podróż. Okaże się być dokładnie tym co na początku, lecz oczywiście w pewien sposób ją zmodyfikujemy oraz wprowadzimy zwroty [akcji]. " Czy on nawiązuje do początku serialu ?

Być może. Tak jak w pierwszym sezonie Damon chciał odnaleźć Kat. Był okrutny, z nikim się nie liczył, zabijał. Pragnął odzyskać Kat i był zdolny do wszystkiego byle osiągnąć to czego pragnął. Może teraz będzie podobnie. Będzie chciał zrobić wszystko, by uratować Stefka. Mam tylko nadzieję, że nie stanie się taki jak kiedyś. Ale to tylko takie moje przemyślenia :P Niekoniecznie to Kevin mógł mieć na myśli :D

ocenił(a) serial na 9
Kate123

Pewnie Stefek to jakiś praprapra (etc.) wnuk Klausa. Może cała rodzina Salvatorów od niego pochodzi (przez setki lat powiązania mogły ewoluować na setki sposobów) i dlatego chciał Stefka, bo Damon może jest tak jak on z nieprawego łoża (matka zaszła i wyszła za pierwszego co ją chciał by nie zostać panną z dzieckiem), albo może chciał Stefana, bo właśnie to on nie jest do końca Salvatore'm i pochodzi z linii Klausa? To nie jest takie niemożliwe. Zarówno Klaus i Elijaha to dorośli mężczyźni i w swoich bardzo odległych czasach mięli zapewne już żony i dzieci, bo to kiedyś szybciej wszystko szło. I jeżeli nie zostali wymordowani albo przemienieni (a raczej nie, bo była mowa o głównym członie rodziny: rodzice plus dzieci, bez powinowatych i potomków) mogli przetrwać w potomkach do naszych czasów.

Eyre

to by mogło zmienić stosunek Stefka do Damona na "po cholerę się tak dla niego poświęciłem?".

Eyre

Jeśli pomysł z bękarcim Stefkiem i Oryginalną Petrova w roli podobnej do Kath dla Salvatorów okaże się prawdą, to ja zelżę scenarzystów. Bez problemu przełknęłam dwie pary braci, starszego i młodszego - Damona i Stefana oraz Elijah i Klausa, lekko zgrzytnęłam zębami jak zobaczyłam naiwną Katerinę z 1490 oraz duecik Pierwotnych. Chcieli trochę nawiązać, że tak naprawdę wszystko już było, trójkąt miłosny, historia stara jak świat etc etc. Ale nie przesadzajmy i nie powtarzajmy całej historii, z tym, że w innych okolicznościach przyrody. Ja liczę na jakiś zwrot akcji w przypadku OPetrovej taj jak to było z prawdziwą klątwą.
Ach, i zauważcie, ze Kevin mówi o matce i tylko jednej siostrze. To znaczy, ze w trumnach leży sobie jeszcze 4 przystojniaków :)

użytkownik usunięty
aivia

Dopiero teraz przeczytałem ten wywiad. Może w 3 sezonie to Damon będzie musiał zgrywać bohatera Eleny przed bratem ? Czym będą Anna i Vicki, bo tego nie rozumiem ?

Powiedział, że nie duchami, nie zdradził czym. Teoria o duchach ma być niby punktem wyjścia.

dead_bear

Prawdopodobnie chodzi o to, że według powszechnej opinii wampiry nie mają duszy, a co za tym idzie - nie może istnieć duch wampira. Czyli pewnie będą jakiegoś rodzaju zjawami, ale nie duchami ;)

użytkownik usunięty
Eyre

Kurde, nie róbmy z tego Mody na sukces, please...

użytkownik usunięty

haha padł bym jak by wymyślili jakąś klątwę zaś w której Stefan ma być złożony :D

użytkownik usunięty

Albo jego zmarszczki xD

Da się oglądać xD

ocenił(a) serial na 10
Virtu0

Może Jer jest tak jakby pół martwy i funkcjonuje w świecie duchów i żywych? Czy w takim razie ma kontakt z ciotką? nie wiem ale coś mi się przyśniło że Damona zabiją?

gosiamazurek_wp_pl

Nie zabiją Damona. Z ugryzienia wilkołaka już go wyleczyli, a producenci na pewno się go nie pozbędą, jest zbyt istotnym filarem serialu, żeby mieli go zabić.
Co do Jerka, możliwe, że po części został w świecie umarłych.

ocenił(a) serial na 4
Evarini

Interesujący, kolejny wywiad z odtwórcą roli Klausa http://www.vampirediaries24.pl/print.php?type=N&item_id=1169 . Harem pełen czarownic? Bardzo ciekawe ;P

xena_4

Świetny wywiad, widać, że ma nieźle przemyślaną własną rolę. Klaus będzie teraz punktem centralnym akcji. Podoba mi się tez to, jak pisze o braciach Slavatore - że są dla niego jak szczeniaki, że nie wiedzą tego co on, bo nie przeżyły tych wszystkich lat, zaledwie jakieś 160 ;) Podobnie Paul się kiedyś wypowiedział o Elenie, że Stefan ma świadomość, że ona jest jest jeszcze taka młoda, naiwna, pełna ideałów, a Stefan patrzy na świat już z dystansu zg na własne doświadczenia. Bracia biją Eleną na głowę, a co dopiero pierwotni.

Evarini

Jeremi jest takim "pośrednikiem" ;)

użytkownik usunięty

Zmarszczek już nie będzie bo Stefan teraz jest potworem :)

Poszaleje sobie Stefek w następnym sezonie :D

użytkownik usunięty
Kate123

Niech szaleje mi się tam to podoba.

Mi też. Taki Stefek jest o wiele lepszy :)

użytkownik usunięty
Kate123

Teraz Damon będzie marszczył czoło :D

Nie będzie :P Bo Damon to Damon :D

użytkownik usunięty
Kate123

Elena będzie miała ich obu

Stefka to na pewno teraz nie będzie miała, bo on wyruszył w mroczną podróż z Klausem ;)

użytkownik usunięty
Kate123

no ale będzie kochać obu

To na pewno. I będzie miała problem, z którym z braci chce być. Żadnego nie będzie chciała zranić.

użytkownik usunięty
Kate123

Mógł by się jakiś wywiad znów pojawić bo nie mam pomysłu na teorie :D

Dokładnie, przydałyby się nowe informacje :) Bo poprzednie już dokładnie omówiliśmy :P

użytkownik usunięty
Kate123

przeczytałem teraz że 3 sezon skupi się na uczuciach Eleny do Damona

gdzie? wszyscy mówią o Klausie i Stefanie, yyy.

dead_bear

Wywiad z Kevinem :)
http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1850-za-kulisami-z-candice-kevinem-carol ine-oraz-andrew

użytkownik usunięty
dead_bear

http://www.youtube.com/watch?v=PloJ8jChlA8&feature=player_embedded#at=241
3:36 Kevin mówi o 3 sezonie

O, tych nie widziałam :)

dead_bear

Świetne takie wywiady, dobry pomysł, że Car zadaje pytania. Ładnie powiedział o Damonie - że ma w sobie dobro i zło :) I ciekawe co miał na myśli, że Kat może pewnego dnia przekona się, który jest jej prawdziwa miłością.