Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122884
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 8
Evarini

oooooooo o właśnie w jego oooo :-PPPP sasasa

ocenił(a) serial na 8
red_nails

Albo niżej :-P

Greg_Mar

w palec u nogi?:D

ocenił(a) serial na 8
red_nails

Tak w ten jedenasty :-P

Evarini

Evarini rozbawiłaś mnie tym
"Co do Stefka - zgadzam się totalnie. Jeszcze nigdy mnie tak nie wkurzył, jak w tym odcinku. Najpierw leje biednego Damonka, opieprza go za wszystko, a potem "Ratunku, braciszku kochany, trzeba coś zrobić, a ja przecież d*py nie ruszę". No, ludzie -.-'"
:D

bliss6

Ale to nie miało być śmieszne xD To jest tragiczne, no xD

ocenił(a) serial na 10
Evarini

No odcinek nie zły cała po nim chodzę.
Ostatnio w świecie seriali przeczytałam że na pewno ktoś z głównych bohaterów umrze na końcu i podali kto to może być mniej więcej. Do wyboru są: Caroline, Bonnie, Elena, Katherine, Jeremy i Matt chociaż pisze że Stefan i Damon też mogą czuć się zagrożeni ale życie straci raczej ktoś z tamtej 6

ocenił(a) serial na 8
Dulce_Art

Jedna mała poprawka: "jest napisane" :-)

ocenił(a) serial na 8
Dulce_Art

po drugie: producenci podkreślili, że caroline przeżyje

Evarini

Stefek przegina i to bardzo. Oczywiście, jak coś się złego dzieje z Eleną to wtedy jest "Damon pomóż", a jak jest ok to wtedy "Damon nie wtrącaj się. Ja wierzę Elenie". Co tu dużo mówić, Stefek dwulicowy jest i tyle.

Kate123

Przede wszystkim, Stefek jest hipokrytą, tchórzem i robi z siebie strasznego świętego męczennika.

Evarini

+ mało kreatywny ;) zero pomysłowości...

ocenił(a) serial na 10
Evarini

okej, ja mam inne pytanie bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam :)

na początku podczas rozmowy z Elijahem była mowa o tym pierścieniu Johna i'podobno ten pierścień nie działa na ludzi (napisałam 'podobno' bo nie wiem czy tą kwestię dobrze zrozumiałam), więc jakim cudem zadziałał na Jerremy'iego, kiedy Damon 'zabił' go (widział, że ma ten pierścień)? jeżeli ktoś o tym już pisał to przepraszam, ale nie mam czasu czytać 7 stron :)

milenka_05

Nie, pierścień działa na ludzi i tylko na ludzi. Innymi słowy, nie zadziała na nikogo, kto w jakimś sensie jest nadnaturalną istotą, czyli czarownicą, wampirem, wilkołakiem albo sobowtórem stworzonym w wyniku magii. Dlatego nie zadziałałby na Elenę, a taki był kontekst ich rozmowy.

ocenił(a) serial na 8
Evarini

no dokładnie... Czyli kalka tego samego problemu co z Bonnie w zeszłym odcinku... Rozwiązanie?... Dokładnie takie samo jak z Bonnie... Po co komplikować... ale jednak muszą... :-)

ocenił(a) serial na 10
Greg_Mar

przepraszam za ten drobny błąd:P
moim zdaniem i tak nie warto myśleć kto zginie a kto nie bo finał i tak zaskoczy albo tym, że będzie niespodziewany albo tym, że będzie cholernie przewidujący tego jednak nie wie nikt. Ja jestem trochę rozdarta bo jak zaczęłam oglądać serial to bardzo polubiłam Stefana i parę którą stworzył z Eleną, kiedy jednak zobaczyłam Damona i poznałam go lepiej to chciałabym aby to on był związany z Eleną tylko wtedy znowu mi jest szkoda Stefana więc jest to trochę dziwne i myślę, że może to właśnie Stefana należy uśmiercić. Jednak wszystko się wyjaśni 12 maja i muszę wytrzymać a na razie wole nie gdybać. Może któryś z innych seriali które oglądam będzie miał mniej poruszających wydarzeń żebym nie musiała siedzieć i czekać zniecierpliwiona na wszystkie kolejne odcinki xD

ocenił(a) serial na 8
Dulce_Art

:-) poprawiłem to nie nie zwykły ortograf bo ortografy to każdy z nas robi a pisownia tego ważna jest ze względu na nasz język, bo to wiesz ważne, że "pisze ktoś", a "napisane jest coś". :-)

No wiesz ja na 99% powiem Ci że niestety Elena nigdy nie będzie z Damonem będą tylko takie "znaki" że może być, ze się czasem za ręce złapią itp, bo taka jest linia serialu. :-) Ja też lubię Stefana chociaż czasami wychodzi głupio ale w tym odcinku wyszedł bardzo dobrze. No czasami Damon wychodzi głupio to chyba wina scenarzystów i tego który z nich ma lepszy dzień, różnie to tak. Wiesz końcówka na bank będzie zaskakująca, ale nie w sposób przewidywalny, ja bym nawet postawił że Elena wcale nie musi wampirem zostać, bo może coś się wydarzy. Jenna na 99,9% przeniesie się do krainy wiecznych łowów :-) Wiele tam w serialu i tak nie grała a robiła bardziej za stojak garderobiany... A Damona pewnie może wyleczyć krew Klausa... Bo jest on wampirołakie 0_o...

ocenił(a) serial na 7
Kamila9191

Odcinek oczywiście boski :D

nic nierobiący Stefek i dużo robiący Damon ;D
Tyler z Caroline - cudna scena <3
Najbardziej się cieszę z jego powrotu ;D
Nie było Bonnie + .
Matt to w ogóle xd.Chodził z tą bronią się kręcił jakoś dziwnie ;P Damon był boski w tym odcinku. Jak zawsze z resztą ;P
No i oczywiście Klaus! ;D Yeah doczekałam się :P
ogólnie pozytywnie ;)

ocenił(a) serial na 8
Vikiii

O z jednym się zgadzam 0 nocha Bonnie!!!! to tak wielki + jak co najmniej czy +++ :-p

ocenił(a) serial na 7
Greg_Mar

Heh. Dobrze jest od jej potoku odpocząć :P

ocenił(a) serial na 8
Vikiii

Uważaj bo w następnych odcinkach moga dać jej podwójną albo brrrr potrójną dawkę 0_o i będzie sama bonnie i jej noch! Użes....

ocenił(a) serial na 7
Greg_Mar

Co straszysz.? eee Niech ona se siedzi w tej piwnicy czy czymś tam. xd
Klaus się powinien nią zająć ;P

ocenił(a) serial na 8
Vikiii

Tam straszę zaraz :-P ja tylko "oszczegam" wręcz alarmuje że ten nochal jeszcze wyjdzie ze swojej pieczary i da nam popalić :-p

ocenił(a) serial na 7
Greg_Mar

Mogłaby se go amputować :P
Byłaby jak Voldemort :P

ocenił(a) serial na 8
Vikiii

A kto to jest Waldemar? :-)

ocenił(a) serial na 7
Greg_Mar

Waldemar.?xD
OK ja kończę to rozmowę o krwawiącym nosie bo mi się niedobrze robi ;P

ocenił(a) serial na 8
Vikiii

Volde kto? ;-?

Greg_Mar

Sam-Wiesz-Kto:D

ocenił(a) serial na 8
Madeleine_filmweb

yyyyyyyyyyyyyy... niet :-( Ja nie znaju szto to jest... :-/

ocenił(a) serial na 6
Greg_Mar

Nie kłam mi tuXD
Jak możesz nie kojarzyć Najczarniejszego z Czarnych Charakterów po Tej Stronie Galaktyki????
Śccciiieeemniacz......
XD

WhiteDemon

Ale Greg jeszcze nie z tego pokolenia ;P
No, Voldek to jest najczarniejszy z czarnych charakterów z Harry'ego Pottera, nie mów, że nie obiło Ci się o uszy, Greg :P

ocenił(a) serial na 8
Evarini

Eeeeeeeee... Nie wiedziałem nigdy nie czytałem i nie oglądałem tego :-))) Tylko o Chorym porterze słyszałem ale o Waldemarze to nic 0_o... I co on takiego robi że taki czarny... Nie dba o higienę czy cuś? :-P

Greg_Mar

Ma czarną duszę podzieloną na osiem części xD
Ale zaczęło się od nosa, więc wyjaśnię, że Voldek nosa za bardzo nie ma i stąd Bonnie wyglądałaby jak on, gdyby go jej amputować :P

ocenił(a) serial na 8
Evarini

Aaaaaaaaaaaaa nie ma nocha alusiu paniał :-P no to dzięki za objaśnienia a dlaczego ta dusza taka czarna? :-P

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Uuuuuuuu No tak oczywiście ze znam Lorda Vadera! To trzeba było tak od razu o ciemnej stronie mocy :-)

ocenił(a) serial na 6
Greg_Mar

Jo tero wyjątkowo o Vaderku Kochanym mym nie pieje...
Tylko o tym, co Mrohczne Znaki na nieboskłonie umieszcza, sesese.

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Eeeee... Czyli Kim? Ir Senie?.. 0_o...

ocenił(a) serial na 10
Vikiii

Poprostu mi szczęka opadła.
Damon ugryziony!!! Mam nadzieje że bedzie coś na jad wilkołaka bo seialu bez Iana nie zamierzam ogladać.
Ciocia Jena wampirem, ledwo weszła w krąg wtajemiczonych. Nie długo to wszyscy zostaną przemienieni ;/.
Jakoś nie chce mi sie wierzyc że Elena bedzie wampirem. Coś wymyślą.
No niezłe były te sceny z Steleną, 'kocham cię', 'kocham cię'. Och bo się popłczę... :D. Ale cóż są w końcu razem...
Delena mnie nie zachwyciła jakoś szczególnie, po tak długim oczekiwaniu na tę iskrę między Dmonem i Eleną oczekuję czegoś więcej. Chociaż już wątpię że kiedy kolwiek nadejdzie taka chwila. Elena bedzie wierna stefanowi aż się zesiwieje i umrze. Też walneła tekstem 'nigdy nie chciałam być wampirem', to po co sie związała z jednym. Tak go kocha a chce założyć rodzine i sie zestarzeć. Coś tu jest nie trafione w tym odcinku...
Podsumowując, dużo akcji ale przez niektóre sytuacje odcinek stracił w moich oczach. Nawet to wszystko było lekko przesadzone. Przesyt...

ocenił(a) serial na 7
Bloody_Anna

Przez chwilę pomyślałam sobie, że sprawa z Damonem jest stracona, ale zaraz uświadomiłam sobie, że nie mogą go uśmiercić z dwóch powodów. Pierwszy: serial straciłby rzeszę fanów (głównie płci pięknej). Drugi: W książce Damon żyje i ma się dobrze a wiadomo, że choć serial bardzo się różni od książek, jakaś kolejność zdarzeń została zachowana.
Sprawa Jenny. Myślicie, że Alaric z nią zostanie? :P
Ogólnie odcinek jak i pewnie następny buduje napięcie przed finałem sezonu.

ocenił(a) serial na 7
zozolica

Mi się nie podoba ta cała sprawa z Jenną ; (
Wątpię aby Alraic od niej odszedł. Nie wygląda na takiego ;P

ocenił(a) serial na 7
Vikiii

nigdy nic nie wiadomo. może ma nadal uraz po Isobel xD

użytkownik usunięty
zozolica

Wydaje mi się, że Damon'owi nic nie będzie. Jak zawsze wyjdzie cało, dlatego, że Tyler ugryzł go jak jeszcze nie był przemieniony.
Wiedziałem, że Damon chce przemienić Elenę, ale ona nie chce być wampirem.
Jenna wampirem ? Kompletny szok, ale w sumie nie musi nim zostać może wybrać bo dopiero jest w przemianie. Strasznie mnie ciekawi jak zakończy się ten sezon.

ocenił(a) serial na 7

Jak my wszyscy ;P
czemu avek zmieniłeś.? i czemu Stefan.?czemu.?xD

użytkownik usunięty
Vikiii

Z nudów z mieniłem żeby świeżej było : ). Czemu Stefan ? Lubię tą postać. Jak myślisz kogo będzie pogrzeb w następnym odcinku ?

ocenił(a) serial na 8

Jenny, a kogo innego.

użytkownik usunięty
Greg_Mar

Możliwe...

ocenił(a) serial na 7
Greg_Mar

To było pytanie do mnie ;P
Się wtrącasz no ;P
Może Jenny, choć wolałabym Bonnie ;P
już raz dali mi nadzieje że umrze..eh. a ty.? jak myslisz.? ;P

użytkownik usunięty
Vikiii

Nie chciałbym żeby ktoś zginął, no ale możliwe, że to będzie Jenna :(
i mam nadzieje że Elena nie zostanie wampirem w tym sezonie po obejrzeniu tego odcinka choć chyba nie ma innego wyjścia

ocenił(a) serial na 8

A tam nie ma innego wyjścia przecież ledwo w ostatnim odcinku już mysleliśmy ze Elena ma plan, w tym odcinku myślimy już że ona musi zostać wampirem a w przyszłym?... Wszystko może się zmienić...

ocenił(a) serial na 7

też nie chcę aby Elena stała się teraz wampirem. Za wcześnie trochę.
ale też jest + tej sytuacji. Elena przypomni sobie wyznanie Damona ;D
Ale to jeszcze za szybko.Niech pobędzie jeszcze ludziem ;P