Gubię się już troszkę w dyskusji "Jak wrażania po pierwszym odcinku?" więc postanowiłam założyć nowy :)
Co do dzisiejszego odcinka: nie spodziewałam się że powiem kiedyś coś dobrego o Lili i Cristinie ale wielki plus dla nich że nie siedzą na tyłku w mieszkaniu tylko starają się zarobić pieniądze (choć Cristina w gaże jak dla wojska ugotowała te swoje specjały:)
Druga rzecz to to że byłam w lekki szoku jak Kendra pozwoliła się zachowywać tak Odett wobec siebie. Nie pasowała mi te jej pokora.
Może w Polsce to forma męska, Ale za granicą to już nie koniecznie. Skąd wiesz, że w jednym Rockym było używane może w innych filmach też było używane tylko, że nie wiemy.
Dużo jest takich imion za granicą takich samych u kobiet i mężczyzn.
Ale tak się składa, ze nie to.
Odpowiedniki w innych językach:
wł. – Adriana (Rocky jest o włoskich imigrantach właśnie)
niem. – Adriana, Adrienne
łac. – Hadriana
O Włoskach imigrantach dobre jedynie Rocky był włoskim imigrantem. I po pierwsze Rocky to nie jest film o imigrantach.
A po drugie to nie ma to znaczenia, bo jej imię brzmiało Adrian:)
Wiem o czym jest rocky oglądałam ten film wiele razy i chyba każdy go zna. Może powiesz mi,że panienskie nazwisko Adrian z Rocky jest serbskie? Albo ukraińskie? Jej imie brzmialo Adrian i jest to jedyna Adrian-kobieta jaka znasz i z tego powodu postanowiles sie ze mna kłocic, miejscami mnieobrazac bo poprosilam bys nie przekrecal imienia Adriany, która "a" ma na koncu bardzo wyraźnie.
Nie chciałem się z tobą kłócić tylko ty zaczełaś pisać, że się obraziłaś. Bo powiedziałem, że Adrian lepiej brzmi od Adriana. Więc chciałem ci wytłumaczyć, o co mi chodziło a ty zaczęłaś brnąć dalej, więc nie mogłem ustąpić, bo musiałem jakoś bronić moich poglądów.
p.s Nadal uważam, że Adriana jest mało polskim imieniem tylko jest wpisane, że to Polskie imię, bo jest nadawane w Polsce. Bardziej polskie jest Adrianna. I po za za tym imię Adriana jest rzadko spotykane w Polsce przynajmniej ja do tej pory nie spotkałem.
To, ze sie obraziłam to akurat napisałam wtedy w żartach. Adrianna i Adriana to są polskie (polskie formy imienia) imiona w takim samym stopniu, i to, ze wcześniej nie spotkałeś tego imienia to nie jest żaden argument bo w polsce obowiązująobie formy a popularność nie jest wyznacznikiem "polskości" (Adriana Dadci – polska judoczka, Adriana Niecko – polska dziennikarka) Osobiście znam kilka Adrian przez 1n a przez dwa nie znam osobiście żadnej. Poza tym to nie od tego zaczelismy rozmowę, mnie osobiscie, zapewne przez moje imie, badzo raziło przekręcanie imienia serialowej Adriany i dlatego zwróciłam Ci uwagę ale ty zamiast przyjąć to do wiadomosci postanowiłes wmawiać mi ze ona nazywa sie Adrian, potem ze ja sama nie wiem jak mam na imię (cytuje "w polsce twoje imie brzmi Adrianna") przy okazji próbując mi wmówić,że nie wiem kiedy powstała polska i ze nie wiem o czym jest Rocky. Czy az tak ubodło cie ze zwróciłam ci uwagę na błąd który popełniasz ze musiala wyniknąć z tego cała bezsensowna rozmowa spamiąca forum?
Ponieważ brakowało mi argumentów do bronienia mojej teorii. A że Polak zawsze broni swoich poglądów, mimo że nie ma racji, więc musiałem ci coś nawciskać, mimo że wiedziałem, że to jest bez sensu,
Jeszcze mam na usprawiedliwienie fakt że Rocky to jest mój ulubiony film. I bardzo mi się spodobało imię Adrian i dlatego tak go broniłem ale miałem za mało argumentów żeby się obronić więc zacząłem trochę ściemniać :)
I z tego powodu, że spodobało mi się to imię to przechrzciłem ją na Adrian, ale tobie się to nie spodobało i od tego się zaczęło.
Jednak wyszło na moje bo Adriana w odmianie w liczbie mnogiej w dopełniaczu brzmi Adrian :) Czyli w liczbie mnogiej w dopełniaczu mogę pisać Adrian ;p
No to nie bardzo wyszło na Twoje ale jak Ci tak bardzo zależy to pisz sobie w dopełniaczu liczby mnogiej, ale Anibal kilku córek o tym samym imieniu nie ma więc nie wiem jak chcesz to zrobić.
I tak nie ma o niej, co pisać, bo znowu znikła a po za tym jej postać jest nudna. I teraz wiem, że ma na imię Adriana wcześniej myślałem, że ma na imię Adrian. Ale jak ci tak przeszkadza Adrian to będę ją nazywał Ada, Bo jak będę pisał Adrian to znowu uznasz, że cię obrażam, bo masz tak samo na imię jak ona.
OK, to jak wiesz, że Adriana ma na imię Adriana to dobrze. W Rockym była Adrian, w AV jest Adriana. A co byłoby gdyby pojawił się jakiś Adrian w AV...
Oj nie jest nudna, choc moze odbieram to inaczej, niewiem czy czytales temat ze spojlerami i dlatego moze ci sie wydawac nudna. Ona po prostu dopiero sie pojawiła ale zwiastuje niezłą katastrofę ;)
nie czytam spojlerów;)
Może i nie jest nudna, ale gra tak nie przekonująco słabą jest aktorką.
Zresztą pisze Adrian bo według mnie to jest mało męskie imię, Nawet u nas w klasie kiedyś się śmiali z chłopaka co miał na imię Adrian i mówili że ma babskie imię,
Poważnie? Ja znam kilku Adrianów i nikt nigdy żadnemu z nich nie powiedziała, że ma babskie imię. Poza tym u nas w Polsce żeńskie imiona zawsze kończą się na "a" (nie wliczam ostatniego trendu).
Bo pewnie bali się, że dostaną w dziób:) To już Alicja jest bardziej męskie imię hehe.
Był Taki film Kobra, w którym facet miał na imię Marion i powiedział, że wolałby mieć na imię Alicja, bo bardziej mocniejsze hehe.
Nie, na pewno się nie bali. Jak to bardziej męskie? Dla mnie wszystkie imiona zakończone na "a" są żeńskie. I pierwszy raz spotykam się ze stwierdzeniem, że żeńskie imiona czasem są bardziej męskie, albo odwrotnie.
Ale to nie polski film, a tam z tymi imionami może być inaczej. Choćby w Ameryce, istnieją imiona, które są i żeńskie i męskie (np. Taylor, Charlie).
I był mój odcinek ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Wszystkie scenki z Nikki i Guzmanem uwielbiam ;) Te scenki były cudowne ;)
Victoria widziała Nelsona z "Rudą".
Leonardo jest okropny, okłamuje synka i wmawia mu, że mama o nich zapomniała...:/
O tak sceny z Niki i Guzmanem słodkie i romantyczne:), aż miło było popatrzeć. Tak na marginesie Kendra fajnie wyglądała w tych czerwonych włosach:)
Zgadzam się z Wami :)
Nikki i Guzmi byli cudowni ♥
Nikki jak go złapała na łóżku kiedy się błysnęło to aż mu dech zaparło ;) Jak go potem przekonywała, żeby mogła u niego spać, trochę mu weszła na ambicje mówiąc, że się jej boi. Potem tacy zadowoleni leżeli w tym łóżku. Urocze było to jak Nikki przez sen przytuliła się do niego, a on ja nazwał swoim aniołem i pocałował w czółko. Później się do siebie uśmiechali, głaskali i zaczęli się namiętnie całować... To wspólne spanie nie mogło się skończyć inaczej ;)
Tak, tak to było słodkie jak Nikki przytuliła się do Guzmana, gdy błysnęło ♥ Te sceny były cudowne ♥ Te ich uśmiechy, miny. Mi też się podobało jak się całowali, a później Guzman, gdy zdał sobie sprawę, co robią oderwał się od Nikki, ale za chwilę znowu zaczęli się całować ♥♥♥ Ahhhhhhhhhhh
Dokładnie :) Guzman idąc za głosem rozsądku, resztkami silnej woli zdołał przerwać te pocałunki i odsunąć się od Nikki, ale to na nic, bo znów się zaczęli całować. Ta scena była świetna...
Odcinek trochę nudny Nikki się wepchała Guzmanowi do łóżka wiedziałem, że tak to się skończy jak Victoria ich wysłała miałem takie wrażenie wtedy jakby chciała ich sparować. I potem cały odcinek się migdalili w łóżku nuda hehe,
Ale za to dużo się działo w biurze Nelsona był striptiz i w ogóle, bo co tam Nikki plaska nie ma, co oglądać :) No i wreszcie przyłapała Nelsona na gorącym uczynku. Kendrze było ładnie w tym kolorze lepiej niż w blond:)
No ten Leo nie dobry Tatuś tak oszukiwać syna, że mamusia już go nie kocha:)
Ach brakowało mi w odcinku Cristiny, co to będzie jak zniknie z serialu na stałe będzie brakowało mi jej.
Guzman ma większe cycki od Nikki hehe. Wyglądało to tak jakby chuderlawy chłopak się lizał z umięśnionym.
Może Nikki rzeczywiście nie ma dużego biustu, ale za to Kendra ma wielkie cycki :D
Biust Kendry zajmuje w czołówce pół ekranu ;) ;)
nie wiem, co jest ładnego w sylikonach Kendry ;) a Nikki jest płaska, bo jest szczuplutka. Wyobrażacie sobie taką chudziutką osobę z wielkim biustem? Bo ja nie ;P
A skąd wiesz, że silikon macałaś. Słyszałem, że jak ktoś ma silikon to ma chłodny biust a jak nie ma to ma ciepły. A po za tym ogólnie Kendra ma ładną figurę nie chodzi mi tylko o piersi.
Ogólnie wydaje mi się, że Kendra ma najlepszą figurę ze wszystkich tych aktorek może, dlatego że tylko ona się rozbiera hehe.
nie musiałam dotykać żeby to wiedzieć.
http://www.eluniversal.com.mx/notas/899619.html
a tutaj jest dowód na to, że ta aktorka zoperowała sobie biust. Po hiszpańsku, ale myślę, że przekaz jest dość zrozumiały ;)
Biust to nie wszystko. Ogólnie ładnie wygląda i ma ładną figurę taka, jaka powinna mieć modelka a nie wieszaki.
Podobno ten silikon trzeba wymieniać, co 5 lat:) To częściej niż dowód osobisty.
Moze biust nie ale tyłek juz tak;) One wszystkie chyba spia tam w makijazu i nie tylko w tym serialu.
Też zwróciłam uwagę, że Nikki jest w makijażu hehe Dokładnie, nie tylko w tym serialu aktorzy śpią w makijażu.
Wg mnie Eiza bez makijażu tez wygląda bardzo ładnie ( ja mogę sobie tylko pomarzyć, aby wyglądać bez makijażu tak jak Eiza hehe)
Masz na myśli Susane Gonzalez? Tak, mi też sie podoba w AV bo jakoś w LQNPA mi nie przypadła do gustu.
Tak, właśnie ją. Ja ją widziałam w Pasion i tam ją polubiłam, a w LQNPA jej postać nie podobał mi się (nie widziałam całej telki, tylko urywki czasem). W AV wygląda naprawdę bardzo ładnie.
No, co ty najładniejsza taka tyczka hehe. Scena łóżkowa z nią to wygląda tak jakby Guzman molestował jakieś przerośnięte 14 letnie dziecko. Przecież ona wygląda jak wieszak na ubrania.W ogóle sceny łóżkowe z nią powinni być zabronione, bo ona wygląda jak dziecko jeszcze.