Hehe szybko poszło :D
Na Cold Con chyba nawet łatwiej byłoby się załapać bo to tylko Londyn. Nie trzeba wiz, ani nic.
Kurcze, najbardziej spotkać? Waham się między Colinem, Alexem, Eoinem... No i jeszcze jest Bradley. Nie wiem! xDDD
ja chyba bym chciała najbardziej z alexem, żeby zobaczyć jaki ma głos tak naprawde, bo w serialu to tak ciekawie brzmi :) a macie jakieś gadżety z merlinem? ja narazie nie ale kuzyn ma mi zrobić breloczek do kluczy z jedną z postaci z modeliny bo jest w tym dobry
chyba merlin, albo mordred no albo artur.... Nie umiem wybrać:( ale sobie myślę, że chyba namaluje sobie koszulke z merlinem bo mam w posiadaniu farby akrylowe i pragnę manifestować moje merlinomaniactwo
oj nie wszystko pamiętam, że kiedyś szukałam torebki w kształcie cukierka i nie było :( a tak ostatnio wszyscy mówili ile mają lat to ja też może się przyznam :) 14
ja chyba najmłodsza jestem ;o. mam 13,5 :D.
ale kocham Merlina tak samo jak wy. ;p ;d.
Na każdy odcinek wyczekiwanie w napięciu, szukanie jakichkolwiek oznak aby się dowiedział ktokolwiek, bo chyba to, że Artur to jednak prosimy o zbyt wiele, a tu znowu nic :(. Zwiastun kolejnego i znowu nadzieja, że może się dowie i znowu nic! Twórcy chcą chyba do grobu wpędzić biednych fanów :p.
Ktoś to już tutaj pisał, ale może producenci myślą, że spadnie im wtedy oglądalność, bo wszyscy tylko na to czekają? Cóż, jeśli tak to są w ogromnym błędzie, wystarczy na nas popatrzeć :P Ja tam np jestem bardzo ciekawa relacji Merlin - Artur po odkryciu wszystkich kart ;)
Właśnie. Też myślę że producenci boją się że spadnie oglądalność. A ja uważam, że by się podniosła. Nie mogę się już doczekać jak wszyscy w Camelocie będą wiedzieć że Merlin nie jest idiotą, a potężnym magiem. I ja też jestem ciekawa relacji Artur - Merlin po ujawnieniu magii. No chyba, że producenci nie wiedzą jeszcze jak te relacje napisać - może powinni sobie kilka fanfików poczytać albo nasze dyskusje :D My mamy mnóstwo pomysłów :D No bo ile można czekać na ujawnienie magii...
To my im to możemy napisać, co nie? :P
Mmm tak ze cztery sezony i jeszcze trochę to jest co najmniej o sezon za późno ;) Jeśli oczywiście doczekamy się w tym
Się wie :P
Taa :P Najpierw pojedziemy do Pierrefonds, potem na Comic Con, Cold Con a jak Artur nie dowie się o magii Merlina to zahaczymy jeszcze do BBC, co to dla nas :P
"it seems that no one will notice his absence." No po prostu niewiarygodne. Jak oni mogą nie zauważyć, że nie ma Merlinka. Gajus potem pewnie powie Arturowi, że Merlin był w tawernie. :D BTW, znowu nie ma Mordreda w obsadzie. ^^
Znowu? Matko, czy on kiedyś będzie grał w CAŁYM odcinku? Bo nie liczę leżenia nieprzytomnie...
A jakaś wróżka czy cóś... o tu coś o niej pisze: http://merlin.wikia.com/wiki/Mab
Te same teasery co wcześniej są tutaj: http://www.cultbox.co.uk/spoilers/teasers/5238-merlin-the-dark-tower-teasers
Teraz niektóre luki są wypełnione i mamy ‘Merlin, you’re a genius!’ - Ha-ha. :P Tylko ciekawe czy to Artur mówi, i czy to czasem nie jest z jego strony sarkazm. xD
Z książką to świetny pomysł ja zawsze chciałam jakąś napisać a razem było by łatwiej. I dość już tego gadania trzeba się za nią po prostu wziąć ;p Ale od czego byście chcieli zacząć, od jakiego momentu życia Merlina?
Co do gadżetów to ich brak mi także doskwiera. Jak byłam w Pierrefonds to myślałam, że kupię sobie tam jakąś pamiątkę, że będą koszulki albo te chustki Merlina a tam były tylko płyty z docinkami :/ Ale planuję zrobić sobie koszulkę z Merlinem, jakiś fajny napis coś o Merlinomaniakach. W Manufakturze robią takie nadruki ale to informacja dla Łodzian ;p
Co do spotkań to już mamy nieźle zapchany grafik: zlot fanów w Krakowie, Pierrefonds, Comic con, Cold con - jak my sięw yrobimy ;p
Ja sobie sama wiążę chustkę jak Merlin i mam gadżet jak się patrzy. :P
Książkę, można by zacząć jakoś od młodości Merlina a potem zrobić przeskok, jak musiał wyjechać z tej swojej wioski. :)
Co do zjazdów. Wyrobimy się wyrobimy. :P
Widzę, że pomysł z książką się rozwija :). Można by zacząć tak jak napisała Lellandra od jego młodości. Może moment jak dowiedział się ten jego przyjaciel z 1 sezonu, a potem jak znajduje się w Camelocie :). No to robimy:D.
A co do wyrobienia się to my zawsze coś wymyślimy jeśli chodzi o Merlina :D.
Studiuję filologię polską, więc służę pomocą od strony technicznej:)) A tak poza tym wiem, że się powtórzę po raz setny, tudzież tysięczny: JESTEŚCIE (ok, jesteśmy:P) NIESAMOWICIE POZYTYWNIE ZAKRĘCENI :D
To mamy już eksperta do pomocy :) ja studiuję historię, ale nie sądzę żeby moja wiedza przydała się w książce, lepiej żeby opowieść o Merlinie miała charakter legendarny taki jak w tym serialu, bo jest świetny :D
Tak, jesteście MEGA. Wasze rozmowy to najlepsze lekarstwo na zmęczenie po całym nudnym dniu :)
No to piszemy :D. Mamy świetną ekipę do pisania, fantazję i zapał. Tylko gdzie będziemy pisać?
Jesteśmy świetni, bardzo "normalni". Miałam okropny początek dnia w szkole, przeczytałam wasze wypowiedzi i humor wrócił. Dziękuję Merlinomaniacy :).
Jeszcze nie zaczęliśmy a ja już jestem ciekawa co będzie w tej książce o ile pomysł wypali XD
Ja też miałam paskudny dzień w szkole (geografia, której nie jestem fanką) teraz nadrabiam posty i już pojawił się uśmiech na mojej twarzy :D
też miałam dziś geografie! ale to matma popsuła mi nastrój (pani codziennie prawie nam mówi, że nic nie umiemy :( ) z tą książką to może będziemy coś pisać (każdy kto chde) i przesyłać sobie w wiadomościach do jednej osoby w ten sposób każdy coś wymyśli
Wszyscy mający geografię łączmy się :D!
Może najpierw plan byśmy napisali bo nasz żywioł to może zrobić lekki bałagan :D.
Zacznijmy od spraw organizacyjnych. Spamuje forum czy czy piszemy sobie na priva i do kogo?
Może nie na priva , lepiej tak żeby każdy mógł dołączyć poprawki i i sugestie.
Oczywiście, każdy merlinomaniak :)
Skoro tak to tutaj w wiadomościach za bardzo się nie da.
Ja też bym się przyłączyła, jeśli chcecie :)
Możemy nowy temat założyć :D I oczywiście każdy merlinomaniak może dodawać do opowieści co chce :D
Ja mogę panować nad tym, żeby zbytnio wody nie lać ;) przyda się Wam chyba też jakiś umysł ścisły, nie? :P