PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37868
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina
ocenił(a) serial na 8
klaudia_915

Na Cold Con chyba nawet łatwiej byłoby się załapać bo to tylko Londyn. Nie trzeba wiz, ani nic.
Kurcze, najbardziej spotkać? Waham się między Colinem, Alexem, Eoinem... No i jeszcze jest Bradley. Nie wiem! xDDD

ocenił(a) serial na 10
klaudia_915

No ba! I mamy nawet bliżej, to co, może po Pierfond? :P

ocenił(a) serial na 8
Nimfadora_2

Jestem za. :P

ocenił(a) serial na 10
Roksolana_13

ja chyba bym chciała najbardziej z alexem, żeby zobaczyć jaki ma głos tak naprawde, bo w serialu to tak ciekawie brzmi :) a macie jakieś gadżety z merlinem? ja narazie nie ale kuzyn ma mi zrobić breloczek do kluczy z jedną z postaci z modeliny bo jest w tym dobry

ocenił(a) serial na 10
Milka3105

Ja też nie mam na razie żadnych gadżetów:( A z jaką postacią?

ocenił(a) serial na 10
Roksolana_13

chyba merlin, albo mordred no albo artur.... Nie umiem wybrać:( ale sobie myślę, że chyba namaluje sobie koszulke z merlinem bo mam w posiadaniu farby akrylowe i pragnę manifestować moje merlinomaniactwo

ocenił(a) serial na 9
Roksolana_13

W Polsce nie ma gadżetów z Merlina... nawet na allegro! A tam jest wszystko!

ocenił(a) serial na 10
agga_95

oj nie wszystko pamiętam, że kiedyś szukałam torebki w kształcie cukierka i nie było :( a tak ostatnio wszyscy mówili ile mają lat to ja też może się przyznam :) 14

ocenił(a) serial na 10
Milka3105

Jak wszyscy to wszyscy. Ja też się przyznam:) 17

ocenił(a) serial na 10
Roksolana_13

O, ja też kończę 17 :P w tą sobotę :P

ocenił(a) serial na 10
Nimfadora_2

też 17 ;p

ocenił(a) serial na 10
Zielonoo

Ale się dobrałyśmy :P

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

Widzę tu sporo moich równolatków :D Ja też 17 :>

Milka3105

Twój rocznik jest najmłodszym na tym forum :) ja 15 jakby co ;p

użytkownik usunięty
martyna111b

ja chyba najmłodsza jestem ;o. mam 13,5 :D.
ale kocham Merlina tak samo jak wy. ;p ;d.

ocenił(a) serial na 9

Miłość jest nawjażniejsza!:D

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Kiedyś na allegro można było kupić strój rycerza Camelotu :)

ocenił(a) serial na 10
rasp_filmweb

Na każdy odcinek wyczekiwanie w napięciu, szukanie jakichkolwiek oznak aby się dowiedział ktokolwiek, bo chyba to, że Artur to jednak prosimy o zbyt wiele, a tu znowu nic :(. Zwiastun kolejnego i znowu nadzieja, że może się dowie i znowu nic! Twórcy chcą chyba do grobu wpędzić biednych fanów :p.

ocenił(a) serial na 10
klaudia_915

Ktoś to już tutaj pisał, ale może producenci myślą, że spadnie im wtedy oglądalność, bo wszyscy tylko na to czekają? Cóż, jeśli tak to są w ogromnym błędzie, wystarczy na nas popatrzeć :P Ja tam np jestem bardzo ciekawa relacji Merlin - Artur po odkryciu wszystkich kart ;)

rasp_filmweb

Właśnie. Też myślę że producenci boją się że spadnie oglądalność. A ja uważam, że by się podniosła. Nie mogę się już doczekać jak wszyscy w Camelocie będą wiedzieć że Merlin nie jest idiotą, a potężnym magiem. I ja też jestem ciekawa relacji Artur - Merlin po ujawnieniu magii. No chyba, że producenci nie wiedzą jeszcze jak te relacje napisać - może powinni sobie kilka fanfików poczytać albo nasze dyskusje :D My mamy mnóstwo pomysłów :D No bo ile można czekać na ujawnienie magii...

ocenił(a) serial na 10
Lady_MM

To my im to możemy napisać, co nie? :P
Mmm tak ze cztery sezony i jeszcze trochę to jest co najmniej o sezon za późno ;) Jeśli oczywiście doczekamy się w tym

ocenił(a) serial na 10
rasp_filmweb

Doczekamy i napiszemy taki scenariusz, że mucha nie siada :D

ocenił(a) serial na 10
klaudia_915

Się wie :P
Taa :P Najpierw pojedziemy do Pierrefonds, potem na Comic Con, Cold Con a jak Artur nie dowie się o magii Merlina to zahaczymy jeszcze do BBC, co to dla nas :P

ocenił(a) serial na 10
rasp_filmweb

Nie ma rzeczy niemożliwych :D

ocenił(a) serial na 10
klaudia_915

Dla nas? Przecież przez nas zniknęły powiadomienia! :D

ocenił(a) serial na 8
Ravennn

"it seems that no one will notice his absence." No po prostu niewiarygodne. Jak oni mogą nie zauważyć, że nie ma Merlinka. Gajus potem pewnie powie Arturowi, że Merlin był w tawernie. :D BTW, znowu nie ma Mordreda w obsadzie. ^^

Lellandra

Niee ... Nie dowie się w tym odcinku. Moim zdaniem, do tego będzie potrzebny Mordred

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

Znowu? Matko, czy on kiedyś będzie grał w CAŁYM odcinku? Bo nie liczę leżenia nieprzytomnie...

ocenił(a) serial na 8
agga_95

Wiem, też jestem niezadowolona. :(

ocenił(a) serial na 7
agga_95

A kim jest ta blondynka z zwiastuna 6 odcinka, która się tak śmieje?

ocenił(a) serial na 9
Syrakuz

A jakaś wróżka czy cóś... o tu coś o niej pisze: http://merlin.wikia.com/wiki/Mab

agga_95

“I have to do this” (do Arthura)
Czyżby Merlin do niego to powiedział? :)

ocenił(a) serial na 8
agga_95

Te same teasery co wcześniej są tutaj: http://www.cultbox.co.uk/spoilers/teasers/5238-merlin-the-dark-tower-teasers
Teraz niektóre luki są wypełnione i mamy ‘Merlin, you’re a genius!’ - Ha-ha. :P Tylko ciekawe czy to Artur mówi, i czy to czasem nie jest z jego strony sarkazm. xD

agga_95

Z książką to świetny pomysł ja zawsze chciałam jakąś napisać a razem było by łatwiej. I dość już tego gadania trzeba się za nią po prostu wziąć ;p Ale od czego byście chcieli zacząć, od jakiego momentu życia Merlina?
Co do gadżetów to ich brak mi także doskwiera. Jak byłam w Pierrefonds to myślałam, że kupię sobie tam jakąś pamiątkę, że będą koszulki albo te chustki Merlina a tam były tylko płyty z docinkami :/ Ale planuję zrobić sobie koszulkę z Merlinem, jakiś fajny napis coś o Merlinomaniakach. W Manufakturze robią takie nadruki ale to informacja dla Łodzian ;p
Co do spotkań to już mamy nieźle zapchany grafik: zlot fanów w Krakowie, Pierrefonds, Comic con, Cold con - jak my sięw yrobimy ;p

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

Ja sobie sama wiążę chustkę jak Merlin i mam gadżet jak się patrzy. :P
Książkę, można by zacząć jakoś od młodości Merlina a potem zrobić przeskok, jak musiał wyjechać z tej swojej wioski. :)
Co do zjazdów. Wyrobimy się wyrobimy. :P

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Widzę, że pomysł z książką się rozwija :). Można by zacząć tak jak napisała Lellandra od jego młodości. Może moment jak dowiedział się ten jego przyjaciel z 1 sezonu, a potem jak znajduje się w Camelocie :). No to robimy:D.
A co do wyrobienia się to my zawsze coś wymyślimy jeśli chodzi o Merlina :D.

ocenił(a) serial na 9
klaudia_915

Studiuję filologię polską, więc służę pomocą od strony technicznej:)) A tak poza tym wiem, że się powtórzę po raz setny, tudzież tysięczny: JESTEŚCIE (ok, jesteśmy:P) NIESAMOWICIE POZYTYWNIE ZAKRĘCENI :D

Banioleks

To mamy już eksperta do pomocy :) ja studiuję historię, ale nie sądzę żeby moja wiedza przydała się w książce, lepiej żeby opowieść o Merlinie miała charakter legendarny taki jak w tym serialu, bo jest świetny :D
Tak, jesteście MEGA. Wasze rozmowy to najlepsze lekarstwo na zmęczenie po całym nudnym dniu :)

ocenił(a) serial na 10
maryLin

No to piszemy :D. Mamy świetną ekipę do pisania, fantazję i zapał. Tylko gdzie będziemy pisać?
Jesteśmy świetni, bardzo "normalni". Miałam okropny początek dnia w szkole, przeczytałam wasze wypowiedzi i humor wrócił. Dziękuję Merlinomaniacy :).

ocenił(a) serial na 10
klaudia_915

Jeszcze nie zaczęliśmy a ja już jestem ciekawa co będzie w tej książce o ile pomysł wypali XD

ocenił(a) serial na 9
klaudia_915

Ja też miałam paskudny dzień w szkole (geografia, której nie jestem fanką) teraz nadrabiam posty i już pojawił się uśmiech na mojej twarzy :D

ocenił(a) serial na 10
agga_95

nie ma to jak poprawić sobie humor czytając posty fanów merlina :D

ocenił(a) serial na 10
agga_95

też miałam dziś geografie! ale to matma popsuła mi nastrój (pani codziennie prawie nam mówi, że nic nie umiemy :( ) z tą książką to może będziemy coś pisać (każdy kto chde) i przesyłać sobie w wiadomościach do jednej osoby w ten sposób każdy coś wymyśli

ocenił(a) serial na 9
klaudia_915

A najpierw piszemy plan wydarzeń, czy idziemy na żywioł?

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Wszyscy mający geografię łączmy się :D!
Może najpierw plan byśmy napisali bo nasz żywioł to może zrobić lekki bałagan :D.
Zacznijmy od spraw organizacyjnych. Spamuje forum czy czy piszemy sobie na priva i do kogo?

klaudia_915

Może nie na priva , lepiej tak żeby każdy mógł dołączyć poprawki i i sugestie.
Oczywiście, każdy merlinomaniak :)

ocenił(a) serial na 10
ayramia128

Skoro tak to tutaj w wiadomościach za bardzo się nie da.
Ja też bym się przyłączyła, jeśli chcecie :)

ocenił(a) serial na 9
klaudia_915

Możemy nowy temat założyć :D I oczywiście każdy merlinomaniak może dodawać do opowieści co chce :D

ocenił(a) serial na 10
maryLin

Ja mogę panować nad tym, żeby zbytnio wody nie lać ;) przyda się Wam chyba też jakiś umysł ścisły, nie? :P

Nimfadora_2

lanie wody jest fajne

im więcej tekstu tym lepiej