Hehe szybko poszło :D
Nieźle :P ja też się zastanawiam nad pracą maturalną, ale mam w planach motyw zdrady w liter. fantastycznej więc się zobaczy :D
wszystko można zgrabnie połączyć! masz jak znalazł trójkąt Ginewra-Lancelot-Arthur :D i zdrada Gwen jak się patrzy!
Jestem za :)
A tak naprawdę w tym "związku" Artura z Gwen nigdy nie było chemii więc dlaczego po ślubie miałaby być. Raczej nie widzę tych scen wybuchów wielkiej namiętności między nimi, tym bardziej scen "małżeńskich". Między nimi po prostu niema tego "czegoś" i już.
Miłość ekranowa jest, bo coś musi być, ale są już po ślubie i proszę Cię Gwen, nie wtrącaj się do Bromance :P
siemka:).Sorki ,że tak z innej beczki ,ale fajnie by było się spotkac na takim zlocie wielbicieli Merlina.Poznać się i podyskutować.
Ja też!!! Ile masz lat? Jaaacie można się spotkać i pogadać o Merlinie!
Wybacz nadmierny entuzjazm :D
Ja 17 :> A do jakiej której szkoły chodzisz? Kiedy spotkanie to jeszcze nie wiadomo :D Wszyscy muszą się jakoś zebrać :)
Miło mi ja również:).Masz może fb?Wtedy mogłybysmy uzgodnić spotkanie kiedy tobie i mi by pasowało:).Sorki za natręctwo.
Opis odcinka ósmego:
http:/ /www.spoilertv. com/2012/11/merlin-episode-508-press-release.html
Przyznam, że mnie to zaintrygowało...
A tak btw, czy naprawdę jestem jedyna, która NIE czeka na żadne sceny między Arturem i Gwen? ;> Są razem i niech im tam będzie, ale ja to bym chciała przede wszystkim więcej akcji i krwi!!! Chcę zobaczyć misterne i poplątane intrygi, które nie upadną w tym samym odcinku tylko zasieją spustoszenie na co najmniej kilka! Więcej relacji między Merlinem i Arturem, nawiązania do legendy, WIĘCEJ MAGII!! A to czy się tam Artur z Gwen pocałuje czy nie to mi tam zwisa ;D Really, znacznie bardziej wolę, żeby skupili się na takich szczegółach jak strażnicy w zamku czy keczup na rozdartej koszuli po zranieniu mieczem.
Przyznaje mnie też zaintrygowało. Merlin samemu wyrusza w misję - opuszcza Camelot. Może być ciekawie... Ile bym dała żeby się okazało, że Sarrum (nie mam pojęcia kto to jest - ma ktoś jakieś pomysły? ) będzie zły i Merlin będzie musiał wrócić i ujawnić magię by uratować Artura i cały Camelot. Wszystko mi się już kojarzy z ujawnieniem mocy... To znak że najwyższy czas by Merlin ujawnił swoją moc. Niech chociaż ktoś się dowie...
Hah, ja na początku przeczytałam 'Saruman' i tak wytrzeszczyłam oczy: wtf?!
Nie mam pojęcia o co może biegać, niech mnie zaskoczą :D
A ja w pierwszej chwilu zobaczyłam "Sauron" XD Jeszcze się okaże, że to nie Mordred, tylko ten Daegal będzie druidzkim chłopcem, który zabije Artura - to by była jazda, biorąc pod uwagę, jak wiele Merlin poświęcił w ostatnim odcinku, w przekonaniu, że tylko tak może Arturowi zapewnić bezpieczeństwo.
Rzeczywiście, to byłby szok i nieoczekiwany obrót zdarzeń! Mówiłam, tu są takie dobre pomysły - trzeba je producentom przedstawić przy okazji bojkotowania BBC :D A tak poważnie, bo nie pamiętam, smok mówił, że to Mordred ma zabić Artura, czy po prostu druid?
Oni trochę z tym kręcą, bo smok w 1 sezonie mówił, że Mordred zabije Artura i koniec, a w tym sezonie nagle się okazuje, że to ma po prostu zrobić jakiś druid i może to być Mordred...
ale też fajnie że nie jest to takie proste i widać że ten serial rozwija i komplikuje się z każdym odcinkiem
Dokładnie :D A tak w ogóle to na stronie BBC Mordred nie jest zaliczany do złych charakterów sezonu, tylko do dobrych... Może w przyszłym sezonie będzie zły :D
A może nie będzie zły? Ja tam go lubię :D
I, jak mówiłam , Mordred nie ma tych typowych dla czarnych charakterów momentów w samotności gdzie obmyśla swój plan.
To może znaczyć albo a) Mordred jest zły i się kryje b) Mordred jest dobrym dzieckiem i pomoże Merlinowi przywrócić magię
Głosuję za drugą opcją :3 Na razie wg mnie na 100% jest dobry, bo przecież uratował Artura. Gorzej będzie jak się dowie, że Merlin znowu chciał go zabić...
Tiaa ten smok daje żałosne rady. Niby skąd on to wszystko wie?
Merlin zakłada, że jak coś powie smok, to jest to prawda. On pewno nie wierzy że ludzie mogą sięzmieniać i tyle
Dokładnie, przyszłość nigdy nie jest pewna. A oni go już tak skreślili na samym wstępie z powodu głupiej wizji.
Hah, no nie mogę uwierzyć, że bronie potencjalnego złego charakteru, ale jakoś nie mogę się zmusić, żeby go znielubieć.
No właśnie on nie może być zł! Zrobił tyle dobra, a co złego zrobił? Niby kiedy?
Powiedział Merlinowi że mu nie wybaczy? Ale czego? To była ewidentna próba morderstwa - z powodu przepowiedni
Niby Mordred mówił, że nie wybaczy, ale to było tak dawno... Ludzie się zmieniają. Ja myślę, że on się zmienił i to bardzo. Póki nie wydarzy się coś naprawdę wstrząsającego pozostanie dobrym charakterem.
Ja tak samo! Saruman? :P Co do opisu odcinka - ma z opisu przebłyski geniuszu, ale co dalej? :D Zobaczymy :P
No to kolejny odcinek na który będziemy czekać z niecierpliwością :D Ale to już będzie 8, więc jak nasze przypuszczenia co do wygania Merlina z Camelotu by się sprawdziły... to może WRESZCIE Artur się dowie? Bo Gwen została wygnana w 9... Eh, pewnie znowu nic z tego nie będzie.
Ja już z nas nie mogę czasami :P Każde słowo czy zdarzenie dopasowujemy sobie tak, żeby Merlin w końcu się ujawnił :P
To już było wiele razy mówione, ale ja już po prostu mam dość tego czekania. Także... ujawniać to, bo pojadę tam z maczetą i nie zawaham się jej użyć
hej:D mam dla was 2 linki:
1. to głosowanie fanów pomiędzy Merthurem i Barney'em i Robin z How I Met Your Mother
2. to "wywiad" z Bradleyem przez Skype'a z fanami z Cold Con
1. http://www.photoblog.pl/proxy.php?to=7973f1b628ebe1aaa34afbc2a47bc787&h=TURsbFky RXdOREJpWVVKYzNTVE1aUHNWbnIyMHpmamtaSzBheFNrNVFkSlc=&backUrl=http%3A%2F%2Fwww.ph otoblog.pl%2Fprzygodymerlina%2F136853009
2. http://www.youtube.com/watch?v=jPxAWMEiIWE
miłego oglądania :D
Merthur rządzi! :D Bradley był świetny... Tak sobie pomyślałam, że też chciałabym na takie cold con...
Z kim chcielibyście się najbardziej spotkać? Z Colinem, Bradleyem, Eoinem czy Alexem? :)
Proszę Cię, tego się nie da wybrać :P Ale jakby mnie ktoś zmusił to chyba z Colinem :D