Witam was moi drodzy, w 2 części tego jakże odjechanego tematu :) (Trzeba to opić. Składamy się na flaszkę? ;D) Nasze tajne Stowarzyszenie Wielbiących Jasona (w skrócie SWJ) oficjalnie kontynuuje swoją działalność.
Jeśli chciałbyś do nas dołączyć, musisz zapoznać się z naszymi ZŁOTYMI ZASADAMI:
1.Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik-postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Kitek
-Cookie
-Boski bóg Jason
Dołączając się do SWJ zobowiązujesz się do przestrzegania tych zasad.
Z poważaniem,
_Joy-założycielka najznamienitszego tematu pod Słońcem
(Oczywiście, tylko żartowałam z tymi zasadami, tutaj każdy jest mile widziany ;))
NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja przedyskutuje problem)
Poniedziałek-Dracy
Wtorek-Number_Fourteen
Środa-Kreciolka
Czwartek-Kreciolka
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-_Joy
NASZ GRAFIK DLA WRENA
Poniedziałek-Kreciolka
Wtorek-_Joy
Środa-_Joy
Czwartek-Number_Fourteen
Piątek-Kreciolka
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-sandra_crashdown
NASZ GRAFIK DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-
Czwaretk-
Piątek-Number_Fourteen
Sobota-Kreciolka
Niedziela-Kreciolka
Enjoy!
Ale @Joy szalejesz z avatarami ostatnio :D
Nie moge sie przylaczyc do dyskusji bo nie ogladam 90210 :( Ale za to snil mi sie dzisiaj Seth z O.C. :):):) co za sen! nie bede sie dzielic szczegolami, ale takie sny to ja moge miec co noc :P
A na gale zaraz wpadne ;D
Jak szaleć to szaleć Sandra :D Ostatnio dostałam jakiejś wielkiej ochoty na ściągnięcie sobie paru avatarów i muszę przyznać, że trochę się zagalopowałam :P Mam ich jeszcze z 30, jak nie więcej.
Kurcze, a mnie nie było na gali, chociaż strasznie chciałam być obecna :( Ubierałam razem z moim chłopakiem choinkę (uparł się, że w jego pokoju musi być osobna, jakby mu nie wystarczyła ta w pokoju jego rodziców-faceci są dziwni), a potem prawie biegłam do siebie do domu, ale i tak nie zdążyłam :(
Ale gala chyba jeszcze trwa ;D ja zdazylam juz zrobic sernik i wstawic do piekarnika ;D teraz zapodam sobie kolejny odcinek Zycia na Fali. Uzaleznilam sie :(
ja sobie zmieniłam nawet avatar na galowy, ale ta gala ciągnie i się ciągnie i tylko zerkam na wyniki bo już nie mam siły ;D
Właśnie zauważyłam Sylwia :D Naprawdę gala jeszcze trwa? Ech, teraz już nie chce mi się tam 'wkraczać' i czytać jakieś 10 tysięcy postów :P Jak coś to napisz jakie będą wyniki :)
Kurcze, Sandra, przez Ciebie nabrałam ochoty na oglądanie tego całego OC. Niby miałam zacząć oglądać to już daawno, ale sama nie wiem czemu wybrałam 90210. A oglądam już jakieś 13 seriali, naprawdę. To jest chyba jakiś nałóg :P
Jak minęły wasze przygotowania przedświąteczne dziewczyny? Bo ja prawie cały dzień sprzątałam, nie licząc zakupów z moją mamą (które moim zdaniem były absolutnie zbędne, no ale mojej mamie naprawdę nie można przemówić do rozsądku kiedy się na coś uprze-w sumie tak samo jak mnie :P) i ubierania tych nieszczęsnych choinek. Jakoś nie czuje tego klimatu świąt. Za to czuję ból pleców, od mycia i pastowania podłóg :/
Wyniki były takie, że oczywiście za aktora otrzymał Ed, aktorka Leighton, najlepsza postać męska Chuck, damska Blair, a para Chair :) STANDARD
Z tych seriali co lecą regularnie ja oglądam 14, więc nie martw się @_Joy nie jesteś sama :D
nad the O.C. nawet się nie zastanawiaj :D możesz przecież oglądać jednocześnie z 90210 :D
moje przygotowania do świąt zakończyły się na kupieniu prezentów.. nawet nie miałam okazji posprzątać bo nie było mnie w domu, więc mam wszystko zrobione rękami mamy :D dziś piekę ciasto i robię sałatkę :D
a klimatu świąt też nie czuję..
uwaga uwaga!
na szybko wrzucam (bo mijają moje ostatnie minuty w pracy :D) zdjęcia "Tobyego" z planu PLL i z tych ujęć wynika iż Jenna będzie miała operację na oczyyyyyyyyy i mam nadzieje odzyska wzrok i będzie hardkor haha :D
http://instagr.am/p/ajic7/
http://twitter.com/#!/KeeganAllen/status/149894741994110976/photo/1
http://twitter.com/#!/KeeganAllen/status/149747224031674368/photo/1
http://twitter.com/#!/KeeganAllen/status/149746280866910208/photo/1
WESOŁYCH ŚWIĄĄĄĄĄT!
O Jezu, skoro ona potrafiła zniszczyć dziewczyny, kiedy była niewidoma, to się boję, co będzie kiedy odzyska ten wzrok. Btw. Keegan wygląda mega przystojnie (dajmy na to te zdjęcia, w szczególności 1-aż mi szczena opadła :D), ale charakteryzatorzy PLL chyba chcą to ukryć :/
Moje drogie dziewczęta, korzystając z okazji chciałam wam życzyć wesołych, radosnych świąt spędzonych w gronie najbliższych (bez użerania się z tymi wszystkimi wujkami i ciotkami, babciami i dziadkami itp. :P), dużo prezentów pod choinką, i żeby wigilijne potrawy były bezkaloryczne :D WESOŁYCH ŚWIĄT! :****
no bo on jest przystojny, zawsze to powtarzam, a nikt mi nie wierzy!!! :D od samego początku widziałam w nim potencjał :D
Wam też kochane wszystkiego najlepszego, przede wszystkim zdrowia i szczęścia :)) poza tym dużo prezentów i pysznego jedzonka! :****** WESOŁYCH!
Ejjjjj to nie fair! Ja Ci wierze! Tez zawsze uwazalam, ze jest przystojniakiem :):):) Nawety klocilam sie o to z moja mama, ktora nie przepada za Tobym :( Ale Sethowi nie dorowna - to moja nowa obsesja :D:D:D
Dziewczynki Moje Kochane, oczywiscie ode mnie rowniez Wesolych i przede wszystkim Klimatycznych Swiat :) takich co to zapieraja dech w piersi i pozwalaja docenic te zbiorowisko luda przy stole w ten jeden jedyny dzien w roku :P No i zebyscie tam pod choinka znalazly wszystko czego sobie zazyczylyscie :):):)
Ale ja nie twierdziłam wcześniej, że on jest brzydki, tylko tak akurat teraz o tym wspomniałam :P
Ja tam już upiekłam ciasta, więc do kolacji mogę się już obijać :)
hahah Sandra też miałam obsesję na punkcie Setha :D myślałam, że zwariowałam, ale widzę, że nie tylko na mnie tak działa :D teraz trochę mi przeszło, ale podejrzewam, że jak obejrzałabym teraz jakiś odcinek the O.C. to znowu bym oszalała :D
http://l-i-tt-l-e-h-e-ll.tumblr.com/post/7096076059
to chyba moja ulubiona scena ich miłości :D
Ja dopiero jestem po pierwszym sezonie i do tej pory moja ulubiona scena wcale nie jest wymowna, ale jakos tak chwyta mnie za serducho!
http://www.youtube.com/watch?v=-nhH28fkOCo
Zaczyna sie gdzies od 5:23 :)
a tak w ogóle to the O.C. to zbiór wielu aktorów serialowych, które oglądamy :D m.in. Stefan i Bonnie z TVD oraz Aria, Hanna i Mona z PLL :)
Tak, tak :D epizod ze stefano juz widzialam :P ogolnie z tego co przegladalam na filmwebie to duzo tam aktorow zagralo jakies goscinne role :) ale Adam Brody jest fenomenem, zawsze uwazalam, ze jest uroczy i ma talent, ale po O.C sadze, ze sie marnuje! Nie zagral chyba nigdy zadnej znaczacej, zapadajacej w pamiec roli, a szkoda! W ogole jest tylko jedna rzecz, ktora mnie niesamowicie wkurza w tym serialu, mianowicie niestalosc w uczuciach. Ok, niby Marissa kocha Ryan'a, a Seth Summer, ale jakos tak im zawsze latwo wychodzi zmiana partnerow. W innych serialach nawet jak zaczynaja inne zwiazki to jakos dalej widac, ze to nie to i ze tesknia za ta swoja przyslowiowa druga polowka, a w O.C zakochuja sie na zaboj, zeby potem od czapki znowu do siebie wrocic ;D hehe ;) Chyba niepotrzebnie narzekam bo moja milosc do Setha jak rosla tak rosnie nadal :P
Ok, @Joy pewnie czujesz sie wyobcowana ta dyskusja bo nie ogladasz O.C, ale musze sie tym z kims podzielic ;) moze Cie zainspiruje do ogladania, uwierz, nie bedziesz zalowac :P
To fakt. Mnie też dziwi, że Adam nie zagrał jeszcze żadnej dużej roli. Moim zdaniem jest świetnym aktorem.
Mnie wkurzała Marissa. Niby kochała Ryana, ale jak pojawił się ktoś nowy to bez żadnych oporów do niego leciała :P Poza tym była strasznie niezdecydowana i ciągle jęczała, że co ona ma zrobić, jaka to ona jest nieszczęśliwa bla bla bla... Nie ma to jak Seth :D Przez Ciebie zaczęłam oglądać filmiki z nim i moja miłość rośnie na nowo ;D
Ale żeby nie było, że tylko Seth gra w tym serialu, to mogę przyznać że Summer i Sandy to także moje ulubione postacie. Poza tym potem pojawi się Taylor, która jest śliczna i strasznie ją lubiłam w 4 sezonie ;) No i bardziej epizodycznie, ale na trochę dłużej pojawi się Alex i Sadie, które też są śliczne i fajne :D (Alex już chyba się pojawiła na Twoim etapie, chodzi mi oczywiście o Olivię Wilde :))
Taktaktaktaktak @Joy musisz zacząć oglądać the O.C. :D
Czytając wasze wypowiedzi na temat O.C., doszłam do wniosku, że muszę to kiedyś zacząć od początku oglądać. Bo kiedy widziałam kilka lat temu jakiś odcinek w tv to szczerze mówiąc nie byłam pozytywnie nastawiona choć Adam i Rachel zapadli mi w pamięć.
Niestety jeszcze nie ma Alex. Dopiero jestem po 2 odcinku drugiego sezonu :(
Dziewczyny, kazdy kto ma watpliwosci czy zaczac to ogladac, nawet sie nie zastanawiajcie! Ja tak dlugo sie wahalam i pomyslec, ze niewiele brakowalo a nie poznalabym mojej najwiekszej serialowej milosci czyli Seth'a Cohen'a :D:D:D hehe
Najpierw muszę Internat skończyć oglądać, wtedy może zacznę The O.C..
Ale jestem pewna, że nie przebije to mojego ulubionego "Jeziora marzeń"
ja się czaję na ten Internat, ale póki co nie mam czasu, a lada dzień startują nowe odcinki praktycznie wszystkich moich seriali :D nie wiem, czy na nie znajdę czas, bo sesja się zbliża wielkimi krokami :P
Jezioro marzeń, mój ukochany serial sprzed lat :D musiałabym obejrzeć go znowu, bo już nie pamiętam dokładnie o co tam chodziło, ale wiem, że był świetny :)
Ja gdzieś na forum, może nawet na PPL o Internacie przeczytałam i bez zastanowienia zaczęłam i nie żałuje, całkowicie zmienia moje spojrzenie na hiszpańskie seriale.
Mój też, jakiś czas temu wszystkie odcinki obejrzałam, są na youtube i obecnie co jakiś czas oglądam sobie od początku. Świetny to mało powiedziane, moim zdanie najlepszy serial dl młodzieży tego typu, ever.
Dobra, dobra, przekonałyście mnie :P (a nawet jeśli byście tego nie zrobiły, to zapewne byłabym tak długo 'maltretowana' ażbym w końcu zaczęła to oglądać :P). Ale najpierw dokończę 90210, a dopiero potem się zabiorę za O.C., nie lubię oglądać 2 seriali jednocześnie, nie wiem czemu.
Haha, to teraz czas na moją recenzję z tego, co zobaczyłam do tej pory (teraz będę oglądać 2x17). Jezu, ten Jasper to jakiś psychol O.o. Jestem ciekawa czy się zabije, czy nie (proszę, oby tak! :D). Sylwia, masz rację, Naomi już mnie tak nie irytuje. Za to teraz Adrianna zajęła jej stanowisko. To chyba najnudniejsza postać ze wszystkich. Strasznie mnie denerwuje jej gra aktorska (a raczej jej brak). Ale chyba nie wybaczę scenarzystom tego, z CZYM SPOTYKA SIĘ NAVID. MATKO, JA SIĘ PYTAM CO TO MA BYĆ?! Ta dziewczyna jest.... okropna, po prostu okropna. To już nawet Paige z PLL to przy niej ślicznotka (bez obrazy dla fanów). Błagam Sylwia, powiedz że pojawi się w jakichś 3 odcinkach i zniknie. Czy Annie może zacznie kręcić z Liamem? Fajnie by było, chociaż zgaduję, że pewnie Naomi znowu stałaby się taka chamska jak wcześniej :/ No i para 'Silver i Teddy' też jest strasznie słodka ^^ Ale szkoda, że zapewne się rozstaną, jak wszyscy w tym serialu.
Jak tam święta dziewczyny? Co dostałyście w prezencie? Ja moje upragnione słuchawki, lokówkę (której teraz używam codziennie), torebkę i bransoletkę z zawieszkami, na którą chorowałam już ładnych parę miesięcy. Ogółem było pozytywnie, nie licząc tego, że jak zwykle się tak obżarłam, ze ledwo co się ruszałam :P
Hahah, nie wiem czy bardziej od Jasona. Moja milosc do Jasona jest chwilowo w uspieniu bo nie ma PLL :P Ale Seth ..... przeciez jego nie da sie nie kochac ;D Musze to w koncu przyznac przed sama soba, ze Damon i Jason maja powaznego konkurenta w walce o moje serialowe serce :D:D:D Jeszcze gdzies tam po drodze jest Dan z GG, ale to juz zupelnie inna milosc :P
Sugerujesz, że ktoś może być lepszy od Jasona????? ;ooooooo I Damona????!!! ;OOOOOO Słodki Jezu, ten koleś naprawdę musi być cudowny.
Cóż, o gustach się nie dyskutuje ;P Wren jest ok, nawet bardziej niż ok, ale moje serce wiernie trwa przy Jasonie <3 ;DDD
Haha, nie powiedziałabym :D Na początku (aż wstyd się przyznać) uwielbiałam Ezre. Tak samo zresztą z TVD. W 1 sezonie to Stefan bardziej przypadł mi do gustu.
Ale bez obaw, Jason z miejsca mi się spodobał :D
Kochana jak zaczniesz ogladac OC to sama zobaczysz jaki jest Seth :) ale juz sam fakt, ze ktos moze byc przynajmniej na rowni z Damonem czy Jasonem musi Ci duzo o jego wspanialosci mowic ;D btw. przydaloby sie zrobic jakies zestawianie najwiekszych serialowych wspanialosci :P oczywiscie moglybysmy sie przy tym ostro pogryzc i podrapac, ale .... zawsze w ostatecznosci kazda moze zrobic swoje :D:D:D
Co do Wrena, kurcze mam do chlopaka slabosc ;) fajny jest :)
Czemu nie, to dobry pomysł :) Kogo proponujecie?
Też mam do niego słabość. Tak samo jak do Damona, Jasona, Jake'a, Chase'a, Liama... Boże, tego jest aż za dużo :P
Edit: Wiem, że nikt oprócz Sylwii nie będzie wiedział o co chodzi, ale oglądałam przed chwilą scenę Annie i Liama w fontannie i jestem tym mega podjarana :D Proooszę, niech oni będą razem :D
Seth, Seth, Seth .... ykhm ... tzn. duzo jest kandydatow :D:D:D trzeba by zrobic jakies nominacje a potem rozwazyc kazda i zrobic z tego jakies zestawienie :P
Ale ciezko byc chyba obiektywnym w takich rankingach, w zasadzie to nie sposob! Gusta sa przeciez tak subiektywne :) Proponuje by kazda z Nas ulozyla swoja TOP 10, gdzie oczywiscie nr 1 oznacza naszego ulubienca ;) potem zobaczymy kto powtarza sie najczesciej :D
Musiałabym się nad tym zastanowić. Myślałam nad tym pół godziny i dalej nie mogę wyjść spoza pierwszej 4, bo wszyscy wydają się tacy boscy.
Annie będzie z Liamem :) a dziewczyna Navida za chwilę zniknie i nie będzie Cię nękać :D Teraz możesz odetchnąć, gdyż wszystko pójdzie po Twojej myśli :D
A jest już Ivy ma ukochana? :D
Co do pary Silver + Teddy to czeka Cię ogromne rozczarowanie, więc zacznij się przygotowywać mentalnie do szoku :D
Ja chętnie ułożę moje Top 10 ale muszę się z tym przespać, bo za cholerę nie wiem kogo na miejscu 1 uplasować :| :D
Aaaaaa! Nawet nie wiesz jak mnie pocieszyłaś :D Rozstanie Teddy'ego i Silver jakoś przeboleję, ważne żeby oni byli razem :D
Ja mam podobnie, moje miejsce numer 1 waha się między Jasonem a Damonem... I za cholerę nie umiem wybrać :(
To ja tez sie z tym przespie, zeby nie podjac zadnej pochopnej decyzji :P Nie chce sie zadnemu ulubiencowi niepotrzebnie narazic :D
Oczywiscie narazie wybieramy meskie TOP10. Potem mozemy zajac sie damskim ;)
Z tym już będzie nieco lepiej, jeśli chodzi o dziewczyny to mam trzeźwiejszy osąd :D
O matko, znowu Jasper. Nie, nie, błagam, tylko nie tooo!
oj tam...Jasper nie bł tak zły, przynajmniej pożądny czarny charakter nie to co teraz jest w 90210
a jeśli się zdecydujecie na ten ranking to jest swoje top10 dodam
Ok, moj ranking prawie gotowy ;) musze tylko poukladac ludziki w odpowiednie miejsca ;D ciezko, oj ciezko bylo ;) w sumie nadal jest :P ogladalam w koncu w swoim zyciu tyyyyyyyle seriali :P
Dziewczyny zamieszczamy to tutaj czy w osobnym temacie?
oczywiście, że się zdecydujemy, pytanie tylko, czy tutaj prywatnie we własnym gronie, czy jako nowy offtop? :P
4 sezon 90210 faktycznie jest słaby, zwłaszcza jego pierwsze odcinki to jakaś tragedia. totalnie zniszczona postać Liama (co jest dla mnie osobistą tragedią :D), który stał się ciapowaty, a jego sceny z Annie i tą drugą to istna telenowela :D ale ostatnie odcinki przed przerwą już mi się podobały, także nie tracę nadziei i może jeszcze coś będzie z tego serialu ;D szkoda tylko, że paskudny kowboj zniszczył moją chyba ulubioną parę tego serialu :|
a Jasper jeszcze nie był taki zły, nikt mnie tak nie irytował jak Javier w 2 sezonie.. myślałam, że wejdę przez monitor do niego i go uduszę :D potem na tapetę wskoczyła Adrianna, na którą nie mogłam patrzeć cały 3 sezon, no i chyba najgorsza z najgorszych (zaraz po Javierze) kuzynka Annie - istny koszmar :D
Jak wolicie, ja tu dopiero wróciłam, muszę się oswoić więc nie chce decydować.
Właśnie się zabieram za tworzenie mojej listy.
Liam rawie wszystkie swoje walory, poza urodą stracił od 2 sezonu, wtedy był taki zbuntowany a teraz "ciapa". Za to Navid nadrabia.
Ja już chyba spisałam na straty 90210, oglądam go raczej bez większej ekscytacji.
myślę, że bierzemy pod uwagę wszystkie seriale ;) i tak pewnie przewaga będzie amerykańskich, więc warto wprowadzić powiew świeżości z innego kraju :D
Ja mam 14 więc do 15 kogoś dokopuje, jeśli będzie taka możliwość, a jak nie to będę eliminować. :P
A ja nawet 10 nie mogę wybrać :P Jakoś teraz ci wszyscy przystojniacy nad którymi myślałam wczoraj mi pouciekali z głowy.
Ok, miałam wczoraj (dzisiaj zresztą też) straszną chcice na oglądanie 90210 i jestem już na 3x05 i...
WTF?! Mój Teddy spał z jakimś facetem?! ŻE CO?! O matko, gorzej już chyba nie mogło być :(. Nie, że jestem jakimś homofobem, nie mam nic przeciwko osobom innej orientacji, ale... To był mój Teddy :(
Ten cały brat od Liama kogoś mi przypomina, tylko za nic nie umiem sobie przypomnieć kogo...
No i jestem ciekawa czy Dixon się zaraził HIV. No i jak dalej się potoczy ta sprawa z jajeczkami Annie.
A czy 'dyrektora' Wilsona też już nie będzie? Szkoda by było, bo facet był przekomiczny :D
ja się ograniczyłam do 10, ale niestety będą dwa miejsca pierwsze, bo tutaj to za nic nie wybiorę :D
dyrektora Wilsona już nie będzie :P ale widzę, że lecisz z tym 90210 jak burza :D
"Ten cały brat Liama" znalazł się na miejscu 11 mojej listy, nie wiem, jest trochę dziwny, taki jakiś jakby go ulepili z plasteliny, ale ma coś w sobie :D uwielbiam go za scenę u Annie w domu jak jej coś tam recytował :D jak tak dłużej teraz o nim myślę, to nie wiem czy nie wrzucić go jednak na pozycję nr 10 haha :D
edit: mówiłam, że będziesz rozczarowana Teddym :D teraz się zrobi wkurzający i non stop zdołowany, jak go uplasowałaś w TOP 10 to teraz Ci już mówię, skasuj go :D
Kurcze, to takie nie fair! Mogliby zwolnić paru aktorów, którzy są tu absolutnie zbędni, zamiast pozbywać się tych najlepszych :(
No bo postanowiłam oglądać O.C. żebym miała z wami o czym rozmawiać, więc uparłam się, że skończę 90210 tak szybko jak potrafię, a ja jak już się na coś uprę, to naprawdę idę po trupach do celu :D
Nie, nawet nie pomyślałam o tym żeby go dać w moim top 10, za bardzo go popsuli.
Już wiem kogo! Lucę z TVD!