Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73545
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Witam was moi drodzy, w 2 części tego jakże odjechanego tematu :) (Trzeba to opić. Składamy się na flaszkę? ;D) Nasze tajne Stowarzyszenie Wielbiących Jasona (w skrócie SWJ) oficjalnie kontynuuje swoją działalność.
Jeśli chciałbyś do nas dołączyć, musisz zapoznać się z naszymi ZŁOTYMI ZASADAMI:
1.Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik-postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Kitek
-Cookie
-Boski bóg Jason

Dołączając się do SWJ zobowiązujesz się do przestrzegania tych zasad.

Z poważaniem,
_Joy-założycielka najznamienitszego tematu pod Słońcem

(Oczywiście, tylko żartowałam z tymi zasadami, tutaj każdy jest mile widziany ;))

NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja przedyskutuje problem)

Poniedziałek-Dracy
Wtorek-Number_Fourteen
Środa-Kreciolka
Czwartek-Kreciolka
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-_Joy

NASZ GRAFIK DLA WRENA

Poniedziałek-Kreciolka
Wtorek-_Joy
Środa-_Joy
Czwartek-Number_Fourteen
Piątek-Kreciolka
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-sandra_crashdown

NASZ GRAFIK DLA TOBY'EGO

Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-
Czwaretk-
Piątek-Number_Fourteen
Sobota-Kreciolka
Niedziela-Kreciolka

Enjoy!

sandra_crashdown

w takim razie podejmę za Was decyzje i zamieszczamy to tutaj :P

Kreciolka

Dobra w takim razie moj zaraz leci ;) Tylko Go przepisze z kartki :P

sandra_crashdown

dodam jutro, bo prawie skończyłam pisać a mi się usuneło - wkurzyłam się max

_Joy

OTO OFICJALNIE NOTOWANIA TOP10 W KATEGORII NAJPRZYSTOJNIEJSI, NAJCUDOWNIEJSI I NAJFAJNIEJSI FACECI SERIALOWI!

Piszemy cyferkę (zgodną z zajmowaną pozycją w naszym sercu :D), imię i w nawiasie tytuł serialu. Według uznania możemy dodawać wyjaśnienia naszych decyzji, ale to niekonieczne, chociaż dobrze by było :)

CZAS START!

Kreciolka

1. Seth Cohen --> The O.C (musialam! jakos tak moja reka sama to napisala:P)
2. Damon Salvatore --> The Vampire Diaries (genialna rola i genialny serial!)
3. Pacey Witter --> Dawson's Creek ( z sentymentu do serialu i do Josha Jacksona)
4. Jason DiLaurentis --> Pretty Little Liars (bo na tle facetow z PLL jest zdecydowanym numerem 1 plus ta chemia z Aria <3)
5. Dan Humphrey --> Gossip Girl (bo jest uroczy! i zawsze dostaje od zycia po tylku, czesto zupelnie niezasluzenie)
6. Jack Shephard --> Lost (bo dlugo byl moja ukryta obsesja! :P)
7. Stiles --> Tenn Wolf (za poczucie humoru i za to, ze Dylan stworzyl naprawde niezapomniana kreacje)
8. Michael Scofield --> Prison Break (za spojrzenie, slodki usmiech i niesamowite tatuaze, ktore mnie kreca :P)
9. Michael Guerin --> Roswell (Roswell to moj pierwszy ulubiony serial, a Michael byl moja ulubiona postacia, wiec rachunek jest prosty!)
10. Rory Flanagan --> Glee (bo Damian McGinty jest jedyny w swoim rodzaju!)

No i to by bylo na tyle :) oczywiscie nie bede sie zarzekac, ze jakbyscie zapytaly mnie jutro to wyniki beda dokladnie takie same :) ba! powiem nawet, ze bardzo prawdopodobne jest to, ze jak tylko wroca na antene Pamietniki ... to zaczne sobie pluc w brode, ze zabralam Damonkowi pierwsza lokate :P:P:P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Haha, trochę przydługie, ale starałam się to uargumentować jak najlepiej ^^
1. Damon Salvatore - The Vampire Diaries (On mi się nigdy nie znudzi. Uwielbiam w nim wszystko, począwszy od wspaniałego wyglądu na skomplikowanym charakterze kończąc. Plus jego teksty są po prostu bombowe :D )
2. Jason DiLaurentis - Pretty Little Liars (A więc pokochałam go od pierwszego zobaczenia. Po prostu wiedziałam, że ma w sobie to coś, tą szczególną iskrę. Jego wygląd... Nie muszę chyba go komentować, wiecie o co mi chodzi. Plus ta chemia między nim a Arią-coś niesamowitego.)
3. Chuck Bass - Gossip Girl (Wiem, wiem, że deklarowałam się, że kocham Dana, bo naprawdę go kocham, ale z Chuck'iem łączy mnie ogromny sentyment. Jak dla mnie nie jest jakoś specjalnie przystojny, ((oczywiście brzydki też nie, po prostu nie w moim typie)) a pomimo tego bezwarunkowo podbił moje serce. I mimo, że scenarzyści kompletnie zniszczyli tą postać, to czasami zdarzają się odcinki, w których znowu mogę popatrzeć na mojego 'starego' Chuck'a i serial nagle wydaje się o niebo lepszy.)
4. Dan Humphrey - Gossip Girl (Pomimo tego, że z początku całkowicie nie przypadł mi do gustu, po zerwaniu z Sereną zaczęłam w końcu podchodzić do niego jak do kogoś zupełnie innego a nie 'Chłoptasia Sereny' -wybaczcie dziewczyny, ale byli razem wręcz obrzydliwie nudni :) A kiedy zaczął przyjaźnić się z Blair-czułam się, jakbym widziała na ekranie kogoś zupełnie innego. No, nie mogę również nie dodać, że jest słodki ^^)
5. Liam Court - 90210 (Matko, ten facet ma w sobie coś magnetyzującego, co po prostu nie pozwala go nie uwielbiać :D Jest zdecydowanie jedną z najciekawszych postaci w serialu, a już na pewno moją ulubioną. Ma ciekawą, złożoną osobowość.)
6. Sam Winchester - Supernatural (Bo jest cudowny, inteligentny, przystojny, zabawny, odważny, uparty... To po prostu mój Sammy :D. Już od 1 sceny w tym serialu wiedziałam, że to będzie mój ulubieniec.)
7. Castiel - Supernatural (Och, uwielbiam tego gościa za absolutnie wszystko. Że czasami jest tak nieogarnięty, że to aż słodkie, że nosi swój prochowiec, że jest przystojny, że przejmuje się swoimi przyjaciółmi... Mogłabym wymieniać przez długie godziny.)
8. Robert Chase - Dr House (Zaimponował mi tym, że prawie zawsze jest tak spokojny, mimo że House przeważnie rzuca obelgi pod jego adresem. Uwielbiam jego niesamowity, australijski akcent i wspaniałe włosy... Ach, ile ja bym dała, żeby ktoś taki mnie leczył... :P)
9. Seeley Booth - Bones (Mimo, że najnowszy sezon jest całkowicie spaprany, mam ogromny sentyment do Agenta Booth'a. Co mi się w nim podoba? Charakter. Że jeszcze ma siłę i cierpliwość żeby zrobić z Brennan prawdziwego człowieka :P Że potrafi kochać tak mocno i czekać na daną osobę tak długo, że to aż niemożliwe. Że jest zabawny. Mimo, że czasem jest troszeczkę zarozumiały, to i tak zawsze będę go kochać :D)
10. Navid Shirazi - 90210 (Bo jest tak słodki, że aż sama się uśmiecham jak go pokazują :D. Cieszę się, że w końcu przejrzał na oczy i nie jest już taki łatwowierny.)

sandra_crashdown

1. Seth Cohen - The O.C. (Nie umiałabym go umieścić na innym miejscu, jest po prostu cudowny. Przystojny, mądry, zabawny i ma niebiański uśmiech, który rozbraja mnie za każdym razem! Po prostu Seth to Seth :D)

1. Chuck Bass - Gossip Girl (U mnie zawsze będzie numerem jeden. Nieważne jak scenarzyści zniszczą jego postać, ja i tak będę go uwielbiać. Nie jest klasycznie piękny, ale strasznie przystojny.. no i ten głos :) Nie dałam rady umieścić go niżej, dlatego zajmuje, tak jak Seth, miejsce pierwsze. Dwie zupełnie różniące się od siebie postacie, które łączy chyba tylko jedna rzecz, bez nich nie byłoby naszych ukochanych seriali ;))

3. Toby Cavanaugh - Pretty Little Liars (No bo któżby inny? :) Jest kochany i non stop mnie wzrusza. I chyba nie muszę już udowadniać, że także jest przystojny :D)

4. Raj Kher - 90210 (Nie ma go dużo w serialu, ale jest taaaaaki słodki! Uwielbiam na niego patrzeć :D Poza tym jest bardzo sympatyczny i podoba mi się jego charaker połączony ze stylem bycia. Baaaaardzo fajny :))

5. Jason DiLaurentis - Pretty Little Liars (Czasami aż trudno uwierzyć, że ktoś może być tak seksowny jak on ;D W dodatku ma jakąś mroczną stronę, co zawsze mi się podobało. No i chemia między nim a Arią, oraz czasami mam wrażenie, między nim a mną - bezcenne :D)

6. Damon Salvatore - The Vampire Diaries (Nie jestem jego tak wielką fanką, jak niektórzy, ale uwielbiam go. Zły chłopiec zmieniający się w dobrego, zakochany na zabój w dziewczynie dla której zrobi wszystko to zawsze na mnie działa. Plus szyderczy uśmiech i ten wzrok, mmmhm :P)

7. Liam Court - 90210 (Kiedyś postawiłabym jego imię o wiele wyżej, ale nieco stracił w moich oczach. Mimo to został setyment do jego postaci, a przystojny jest tak samo jak kiedyś, więc miejsce siódme jest ok :))

8. Emmett - Switched at Birth (Jeździ na motorze!!!!! a do tego jest kochany i romantyczny. Może wizualnie nie ma fajerwerków, ale wzrusza mnie i łapie za serce ZAWSZE.)

9. Michael Scofield - Prison Break (Uśmiech, spojrzenie, tatuaże i niesamowita inteligencja.)

10. Bug - Life Unexpected (Z ostatnim miejscem miałam problem, bo zostali mi tylko faceci, którzy mieli epizodyczne role i nie łapali aż tak za serce jak pozostali, ale postawiłam na niego, bo wiem, że jeżeli byłby dłużej w serialu, to bardzo możliwe iż zająłby dużo lepszą pozycję. Niedobry chłopiec z tatuażem i również na motorze. Ma wszystkie cechy wizualne, które lubię. Poza tym mimo to iż był niedobry z wyboru i odrzucał ludzi, to wzruszał mnie i zawsze miałam ochotę go przytulić :D)

Kreciolka

Oczywiscie zachecam wszystkich do publikowania swoich TOp10, ale musze skomentowac to co zobaczylam do tej pory! ;)

W zasadzie wiekszosc dalo sie przewidziec, juz od ladnych kilku miesiecy rozwodzimy sie tutaj nad swoimi serialowymi milosciami. Zaskoczyl mnie tylko Bug u Sylwii (ja kochalam sie w Bazie, ale widac nie na tyle by zalapal sie do mojej pierwszej dziesiatki:P) bo w sumie nigdy nie wspominala o tej milosci. No i jakby na to nie patrzec u kazdej z nas wysoko sa Damon i Jason co nie jest wcale zadnym zaskoczeniem :P Joy daje kilka tygodni na ogladniecie O.C i dam sobie reke uciac, ze Seth i u niej wskoczy przynajmniej do pierwszej dziesiatki( a jak znam zycie i Setha to zajmie miejsce pierwsze:P) ...

PS. Probowalam stworzyc sobie damskie TOP10 i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu nie jest to wcale takie proste... wniosek z tego taki, ze za bardzo skupiam sie na meskiej czesci w kazdym serialu :P

sandra_crashdown

Właśnie ja też chciałam zrobić taki damski ranking, ale coś mi nie wyszło :D Co nie zmienia faktu Sandra, że zepniemy tyłki i zrobimy go niebawem! :D Rozumiem, że w damskim uwzględniamy bardziej wnętrze dziewczyn, niż ich walory zewnętrzne? Czy będzie to konkurs piękności? :)

Kreciolka

Czy ja wiem ;D to chyba zaden wstyd docenic tez urode dziewczyn :P hehe, powiedzmy, ze oceniamy wszystko, tak jak w przypadku chlopakow ;) ale poczekajmy przynajmnej do jutra:) moze ktos sie jeszcze odwazy wstawic swoj meski ranking :P

sandra_crashdown

OK, ja bym potem jeszcze zrobiła ranking najbardziej znienawidzonych postaci serialowych :D z podziałem na damskie i męskie rzecz jasna :D

ocenił(a) serial na 7
Kreciolka

1. Wade Kinsella - Hart od dixie (choć serial ma dopiero 10 czy 11 odcinków to ten facet jest niesamowity, i ten jego uśmiech)
1. Pecey Witter - Dawson's creek(również pierwsze, za niesamowita osobowość chyba trochę zaczerpniętą z odtwórcy roli, a także oczy, uśmiech i całego jego, także za aktora Josha <3 i jego rolę Petera w Fringe)
3. Wren Kim - Pretty little liars(za akcent a jakże inaczej...dodam bardzo seksowny akcent i również oczy i uśmiech)
4. Dan Humphrey - Gossip girl(sama nie wiem za co, po prostu lubię tą postać a jeszcze bardziej podczas epizodów w Blair)
5. Chuck Bass - Gossip girl(zyskał u mnie w tym sezonie na atrakcyjności fizycznej, stracił za fabułę, jeszcze latem nie byłoby go na tej liście)
6. Jason DiLurentis - Pretty little liars(za chemię z Arią i oczy i ciało)
7. Liam Court - 90210(sentyment po niegrzecznym Liamie z 2. sezonu)
8. Ivan Noiret Leon - El internado(za bezczelność i ten bezczelny wzrok)
9. James "Savyer" Ford - Lost(za całokształt)
10. Noah "Puck" Puckerman - Glee(ostatnio coraz bardziej lubię tę postać, dlatego go tu zamieściłam)

katia_2007

Hehe dopiero teraz zauwazylam "epizody W blair" ;D nie powiem, chcialabym zobaczyc takie epizody :D:D:D narazie musze sie zadowolic nedznym pocalunkiem :P:P:P <tak, tak wiem, jestem zberezna, mozecie na mnie krzyczec:P>

sandra_crashdown

hahahah padłam! też bym chciała to zobaczyć, ze zbliżeniem na efekty specjalne haha :D

ocenił(a) serial na 7
Kreciolka

Haha, kiedy to czytałam to od razu przypomniała mi się reklama Axe "One mają grzeszne myśli..." :P

ocenił(a) serial na 7
Kreciolka

No to wyjdzie trochę tych rankingów :D Ale to dobrze, już się nie mogę doczekać tych najbardziej znienawidzonych... :D

_Joy

Mi tez sie podoba pomysl z rankingiem na znienawidzonych ;D ale najpierw musze uporzadkowac swoj z ulubionymi postaciami kobiecaymi :P w tej chwili panuje tam naprawde olbrzymi chaos! z reka na sercu moge wam powiedziec, ze z facetami bylo mi o wiele, wiele latwiej - ku wlasnemu zaskoczeniu :)

sandra_crashdown

@_Joy @sandra_crashdown: dziwne, że żadna z nas nie wymieniła ani Wrena ani Tylera z TVD :D czuję teraz przez to jakiś niedosyt mojego rankingu.. poza tym żadna z Was nie uwzględniła też Alarica co mnie trochę dziwi :D ale pewnie gdyby to było TOP 20 to wszyscy by się znaleźli na liście :D

ja mam ogromny problem z dziewczynami, jakimś cudem mam tę 10 ulubioną, ale za nic w świecie nie wiem która na które miejsce ma trafić :D

ocenił(a) serial na 7
Kreciolka

ja Wrena wpisałam i przepraszam za te literówkę :)

ocenił(a) serial na 7
katia_2007

Sylwia, nawet nie wiesz jak długo się nad nim (Wrenem) zastanawiałam... Ale w końcu uznałam, że to jednak nie aż tak mocna miłość :P Ale jakbym miała jeszcze wybór, to na miejscu Navida znajdowałby się teraz Raj... Właśnie zobaczyłam odcinek, w którym oświadczył się Ivy i muszę przyznać, że ryczałam jak bóbr. Za bardzo mi to przypominało "Walk to remember", na którym to zużyłam chyba z 4 opakowania chusteczek :P

Kreciolka

Heh Sylwia wlasnie Tyler i Wren to byly moje dwa najwieksze dylematy :P poswiecilam ich na rzecz Michaela Scofielda, ktorego po prostu nie moglam nie uwzglednic :)

@Katia literowke wybaczamy ;) przysporzyla nam duzo zdrowego smiechu i poruszyla nasza wyobraznie w calkowicie niegrzeczny sposob :P oby takich wiecej :D

sandra_crashdown

ALE I TAK ICH KOCHAMY :D

a tak w ogóle to dzisiaj jest mój dzień z Jasonem hahah :D

_Joy

http://www.facebook.com/photo.php?v=760406916335

Toby będzie się całował ze Spencer :D:D:D:D:D:D:D

edit: http://distilleryimage10.s3.amazonaws.com/48979c8e1aac11e1a87612313804ec91_7.jpg
aaaaaa jaki piękny!

ocenił(a) serial na 7
Kreciolka

O Jezu, naprawdę jest piękny <3

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Nie. To są jakieś kpiny. Oświadczyny Liama były jednymi z najlepszych jakie widziałam w jakimkolwiek serialu. A ona tak po prostu powiedziała 'Nie' ? Jak oni już nie będą razem, to ja tego nie oglądam :(

_Joy

Ach ta Ameryka i ich sluby w liceum ;P

A Toby [nie wiem dlaczego chcialam napisac Tyler - chyba mam wyrzuty sumienia po rankingu:P] rzeczywiscie wyglada bosko <3

To co wieczorem jedziemy z rankingiem? Bo teraz wyruszam do pracy na doslownie kilka godzin, mam pare rzeczy do zrobienia i moge nie miec czasu :(

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Boje się, że tym posunięciem scenarzyści zepsują tą parę, tak samo jak było z Chuck'iem i Blair. Dlatego robię protest i dopóki nie będą razem (o czym liczę, że poinformuje mnie Sylwia ^^) to po prostu nie będę tego oglądać i psuć sobei dobrego humoru patrząc jak ten serial się psuje.

A TERAZ DZIEWCZYNY WASZA JOY BĘDZIE OGLĄDAĆ O.C. :D Wiem, że się cieszycie, teraz wszystkie będziemy mogły wzdychać do Setha :D

Ok, mi pasuje wieczorem i tak cały czas siedzę w domu, bo cały czas kaszlę, a nie chcę się jeszcze bardziej rozchorować :(

ocenił(a) serial na 8
_Joy

Strasznie fajny pomysł z tym rankingiem ;) Wiem, że nie wypowiadam się tu prawie w ogóle ale też chciałam się z wami podzielić moimi typami ;)

1.Damon Salvatore - Pamiętniki Wampirów( jak większość z was uwielbiam go za styl, miny, poczucie humoru, jego wzrok , po prostu genialna rola ;D)

2. Wren Kim - Pll ( ahh, za jego cudownie seksowny akcent , nie wiem co jeszcze mogę dodać po porostu strasznie mnie urzekł )

3. Jason DiLaurentis - Pll ( gdy tylko pojawił się w serialu od razu wpadł mi w oko ;) jest bardzo przystojny i taki trochę nieodkryty, niebezpieczny plus oczywiście świetna chemia z Arią )

4. Dan - Gossip Girl( dokładnie tak jak _Joy z początku nie przypadł mi do gustu ale potem po zerwaniu z Serina stawał się coraz ciekawszy a gdy zaczął bliższą znajomość z Blair pokochałam go i ich razem ;) )

5. Chuch - Gossip Girl( a tej więzi to ja sama nie rozumiem ;D wizualnie jest dla mnie przystojny ale jego postać zawróciła mi w głowie ;) Świetna rola i świetny związek z Blair przez który pokochałam tą postać )

6. James ' Sawyer ' Ford - Lost ( kolejny zły chłopiec ;) mam straszną słabość do takich choć Sawyer w ogóle nie przypomina mojego typu chłopaka )

7. Derek - Grey's Anatomy( a tu taki mały wyjątek czyli stanowczo za dobry i przesłodzony chłopak ;D Po prostu wielka sympatia co do tej postaci )

8. Jeremy - Pamiętniki Wampirów( ten też niby taki słodki, niewinny chłopiec ale od samego początku lubiłam jego postać która z odcinka na odcinek stawał się coraz bardziej dojrzały i przystojny )

9. Michael Scofield - Prison Break( straszny sentyment ;) Chyba moja jedna z pierwszych 'miłości' serialowych plus te oczy i tatuaże które tak jak wam niesamowicie się podobają )

10. Noah "Puck" Puckerman - Glee( mój ranking zamyka Puck ;) sama nie umiem tego wytłumaczyć, po prostu mi się podoba )

Btw na prawdę was podziwiam, że tak cały czas tu zaglądacie piszecie wszystkie newsy dotyczące Pll i dobrze się razem bawicie ;D Zawsze chciałam dołączyć do was ale kurde na prawde nie wiem jak wy na to znajdujecie czas ;P

ocenił(a) serial na 7
alexxa

@alexxa-uwierz mi, my również nie zawsze mamy czas, by tu wchodzić :) Czasem jest tak, że po prostu wchodzę tu jakieś 2 razy w tygodniu, tylko po to, żeby zrelacjonować wrażenia po nowych odcinkach seriali. Akurat teraz mam wolne od szkoły, więc jestem tu częściej. Więc nawet jeśli nie zawsze masz czas, to i tak nasze SWJ powita Cię z otwartymi ramionami ^^. Prawda dziewczyny?

Ok, obejrzałam 1 odcinek. A jako że to 1 odcinek, to wiadomo, że obyło się bez rewelacji. Ale nie martwcie się, nie porzucę tego tak łatwo, zwłaszcza że mam dziś napisać rozprawkę do której nijak nie umiem się zabrać, więc zgaduję że zdążę zobaczyć jeszcze parę epizodów :D

ocenił(a) serial na 8
_Joy

No to ciesze się bardzo ;) Choć szkoda, że tak późno tu przychodzę bo wy się już wszystkie znacie a ja jestem taka nowa xd
Widze że dziewczyny tutaj są wielkimi fankami tego O.C . Ja pamiętam jak to leciało parę lat temu w telewizji i moja koleżanka kochałam tak jak wy Setha i oglądałam to z nią. Potem jakoś chyba się skończyło i nigdy do tego nie wróciłam. A jak widzę zdołały cię one przekonać do oglądania tego ;D A jaką rozprawę masz napisać ?;>

ocenił(a) serial na 7
alexxa

Zobaczysz, szybko się zaaklimatyzujesz, my z reguły nie gryziemy :D

Tak, cóż poradzić, nie lubię jak ktoś się zachwyca jakimś cudownym facetem z serialu, a ja nie wiem o kogo chodzi :D A co do rozprawki-"Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać", uzasadnij i poprzyj 4 argumentami. 3 z wybranych lektur, 1 z życia. Mam aż 1 argument, jeszcze tylko 3 ^^

Zauważyłam, że w swoim top 10 masz Dereka. Też za nim kiedyś szalałam, tak samo jak za Sloanem. Ale przestałam oglądać Chirurgów, kiedy zobaczyłam parę odcinków nowego sezonu, które były do bani :(

_Joy

No i juz jestem :) Coz to moje oczy widza ;D nowa czlonkini Stowarzyszenia nam przybyla ;) oczywiscie witamy, witamy :) i nie przejmuj sie, ze my sie juz dlugo znamy - kochamy wszystkich bez wyjatku ;) poza fanami Ezry :D:D:D hehehehe, nie no zartuje ;)

Z czasem rzeczywiscie bywa roznie, ale dla chcacego nic trudnego jak to mowia;P Sylwia i Magda (a czekaj Ty chyba nie lubisz Magda o ile mnie moja pamiec nie myli:P wiec niech zostanie Joy) pewnie przyznaja mi racje, ze pierwsze co robimy po ogladnieciu kolejnego odcinka naszych seriali to dzielenie sie wrazeniami ze Stwarzyszeniem ;) czasem nawet w trakcie sie zastanawiam co dziewczyny o tym mysla ;P No a do tego jak sie ma nudna prace to coz mozna robic innego jak nie buszowac w necie i logowac sie na filmweb ;D

Joy ogladnelas O.C !!! Nie wierze!!! Kochaj Setha, kochaj ;D on potrzebuje naszej milosci ;P ja utknelam na drugim sezonie i nie moge cos ruszyc dalej, caly czas mi cos przeszkadza :(

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Nie, nie, niech już będzie ta Magda, bo czułam się przez to taka wyobcowana, że tylko do mnie nikt nie pisze po imieniu :D

No, dobrze, dobrze, obiecuję się postarać i go pokochać, ale nie mogę tego stwierdzić po 4 odcinkach :P. No ale za to mogę stwierdzić, że jest słodziak :D

ocenił(a) serial na 8
sandra_crashdown

Hahahahha, Ezra mi zbrzydł i mnie już strasznie nudzi więc chyba mogę zostać ;D To Joy to Magda , tak? A ty to pewnie Sandra? ;D Ja jak można wywnioskować po moim świetnym nicku ( założonym 3 lata temu, czyli zero wyobraźni) jestem Ola.

Co do chirurgów to byłam kiedyś wielką fanką teraz oglądam dalej z sentymentu bo nowe odcinki zdecydowanie są gorsze choć ostatnio mieli jeszcze jakieś przebłyski starych Grey'sów ;D Derek jest w rankingu własnie dlatego że kiedyś był moim najukochańszym bohaterem xd
A rozprawek nie trawie.. Choć jak jest jakiś fajny temat to dosyć szybko mi się pisze ^^ Mysle, ze nie lubie ich bo nigdy nie mogę wymyślić tych cholernych argumentów ;D

Zacznę chyba częsciej tu wchodzić ;) Ale wiecie niestety jestem starsznie pochłonięta facebookiem na którym gówno się robi xd Ale jakoś się oderwę . Szczegolnie że jak od czasu do czasu czytam wasze teorie ( niektóre nieźle stuknięte ) to jestem pod wrażeniem . Coś czuje ze zaczne z wami tutaj wymieniać myśli ;)

alexxa

Zapraszamy :) teorie swirniete bo my same jestesmy niecalkiem zdrowe na umysle ;P

Nie wiedzialam, ze czulas sie wyobcowana :( teraz mi smutno :( obiecuje, ze juz zawsze bedziesz Madzia :):):)

Daj sobie czas tak do polowy sezonu z Sethem ;P ja go chyba pokochalam bezwarunkowo po 1x17 ;D

Kurcze chcialam ruszyc z tym rankingiem a tu Sylwie gdzies wcielo :( myslicie, ze mozna zaczac bez niej czy sie obrazi? ;P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Ja też chciałam w końcu dać szans The O.C. ale jakoś od Internatu nie mogę się oderwać, jestem na początku 5 sezon(jest 7) ale jeden odcinek trwa średnia 1 godz. 20 min.

sandra_crashdown

JESTEM JUŻ :D cały dzień siedziałam w pracy... a Wy tu się tak rozpisałyście :D
Witam nową członkinię Stowarzyszenia :D
Zaraz rozpocznę nowy ranking dajcie minutę :D

@Joy vel Magda: Annie przez pół sezonu 4 nie będzie z Liamem, teraz się zeszli na szybki numerek, ona miała dużo problemów i się jakby pokłócili, więc ona do niego zadzwoniła że chciałaby zacząć od nowa, ale zdarzył się pewny wypadek i ucięli na tym, więc sama nie wiem czy oni będą razem, czy nie :D oglądaj! :D

_Joy

KOLEJNE OFICJALNE NOTOWANIE TOP10 TYM RAZEM W KATEGORII: NAJPIĘKNIEJSZE I NAJFAJNIEJSZE KOBIETKI SERIALOWE!

Reguły są znane, więęęęęęęęęęęęęc...

...CZAS START! :)

Kreciolka

Bedzie duuuuuzo zaskakujacych wynikow ;D juz teraz uprzedzam ;P

1. Jenna Hamilton --> Awkward (Glownie dlatego, ze to jedna z niewielu , a moze nawet i JEDYNA, pierwszoplanowa postac kobieca, ktora mnie nie irytuje! jesli o mnie chodzi to jest to wystarczajacy powod, zeby oddac jej zaszczytne pierwsze miejsce. Poza tym jest wytrwala, konsekwentna, waleczna, a do tego wszystkiego jest naprawde zwykla i fajna dziewczyna)
2. Summer Roberts --> O.C ( ... bo Seth ja kocha!!! :P:P:P hehe, oczywiscie zartuje. Cenie w niej to, ze jest zadziorna, zwariowana, pewna siebie i nie zgrywa co chwile ofiary jak chociazby Marissa :D)
3. Aria Montgomery --> Pretty Little Liars ( Za twarz, za wlosy, slodycz plynaca z oczu i ust. Nie zajmuje miejsca pierwszego tylko przez wzglad na zwiazek z Ezra. Moja ulubiona postac musi miec odpowiedni gust, jesli chodzi o facetow:P)
4. Penny --> Big Bang Theory ( Uwielbiam ja i jej poczucie humoru, a juz najbardziej w relacjach z Sheldonem)
5. Blair Waldorf --> Gossip Girl ( Za wszystkie jej cudne kreacje i za Dair <3<3<3 )
6. Liz Parker --> Roswell ( Swojego czasu bardzo sie z nia identyfikowalam. Nie, zebym znala kosmitow, ale jakos tak w tamtym czasie osobowosciowo mi pasowala:P)
7. Elena Gilbert --> The Vampire Diaries (Tak nisko bo Elena jest irytujaca, za to Nina wszystko rekompensuje, wiec jak nic wychodzi 7 pozycja :P)
8. Serena van der Woodsen --> Gossip Girl ( Dlatego, ze Blake jest piekna! a co mi tam;P)
9. Quinn Fabray --> Glee ( Bo lubie Diane Agron. Sama Quinn jest momentami irytujaca, ale ktora postac z Glee nie jest?!;) W ogolnym rozrachunku jednak to moja ulubiona kobieca kreacja w tym serialu)
10. Kate Austen --> Lost ( Ale tylko dlatego, ze uwielbialam ja w parze z Jackiem:P)

ocenił(a) serial na 8
sandra_crashdown

Hmy.. zaskakujące, że nie mogłam sb poradzić z dobraniem 10 bohaterek do tej listy ;D Łatwiej było z chłopakami ;)

1. Blair Waldorf - Gossip Girl( za jej niesamowity styl, świeżość , urok i za te jej intrygi też ;) I za to, że jest tak naturalnie piękna , plus za to co zrobiła z postacią Chucka i Dana )

2. Aria Montgomery- Pretty Little Liars( z początku uznałam ja za najlepszą dziewczyne w Pll ale z czasem jakoś lubiłam ją coraz mniej aż w końcu znowu ją pokochałam. Również za świetne ubieranie się, za to że ma taką sliczną twarz i te jej wielkie oczy, za to że jest taka inna , niezależna, po porstu wspaniała )

3. Jenna Hamilton- Awkward ( nie dawno to oglądnełam i od razu polubiłam Jenne ;) Jest taka zwykła dziewczyną , która po prostu musi sb poradzić w licealnym świecie i sb radzi. Do tego jest na prawde ładna i ma świetny charakter )

4. Caroline Forbes- The Vampire Diaries( na początku jej starsznie nie trwawiłam ale od kiedy stała się wampirem bardzo mi się spodobała , jej charakterek i związek z Tylerem )

5. Dr Temperance 'Bones' Brennan - Bones( za jej ciągły logiczny tok myślenia która zawsze sprowadza scene do zabawnych momentów , za jej inteligencje i urok który dzięki niej wytarza )

6. Spencer Hastings- Pretty Little Liars( nie wiem czemu ją polubiłam, chyba również za jej inteligencje i logiczne myślenie w każdej sytuacji, za jej zimną urode na którą co chile porawa jakiegoś słodziaka xd )

7. Dr Callie Torres- Grey's Anatomy( po prostu uważam że jest śliczna i lubie ją oglądać )

8. Elena Gilbert - The Vampire Daries( lubie ją i chce żeby wkońcu była z Damonem <3 Oprocz tego czasami mnie dosyć irytuje i wkurza mnie jej żyłka na czole ale czepiam sie szczegółów ;D )

9. Jenny Humphrey- Gossip Girl( nie wiem czemu od razu ją polubiłam jako grzeczną dziewcznyke , a gdy stawała się coraz bardziej 'niegrzeczna' lubiłam ją jeszcze bardziej )

10. Santana Lopez- Glee( za jej charakterek, chamstwo i złośliwość , dla mnie potrzebna jest taka osoba w każdym serialu a ta pomimo tego jest tak na prawde czuła i wrażliwa )

Taki tam ranking, przed 23 <3

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Przepraszam, że mnie wcięło, ale chciałam tą rozprawkę już dokończyć i mieć to wszystko już z głowy. Ale już jestem, już jestem :D

A więc przedstawiam wszystkim moje żeńskie TOP 10 :

1. Blair Waldorf - Gossip Girl (Za to, że jest zadziorna, pewna siebie, intrygująca, za to, że ma nietuzinkową urodę, wspaniałe poczucie stylu i że tak powiem 'nie da sobie w kaszę dmuchać' :D)
1. Katherine Pierce/Katerina Petrova - The Vampire Diaries (Och, ona jest po prostu cudowna :D Uwielbiam ją, praktycznie za to samo, co Blair. Za jej intrygi, pewność siebie, zuchwałość. No i kocham jej styl, po prostu kocham. Sposób w jaki porusza się na szpilkach-matko, ile ja bym dała, żeby też tak umieć... Do tego jest prześliczna, muszę się przyznać, że mam małą obsesję na punkcie jej loków :D Nie mogłabym umieścić jej niżej.)
3. Aria Montgomery - Pretty Little Liars (Po pierwsze za bajeczny wygląd. Wszystko, po prostu wszystko jest idealne :D. Jest urocza i zabawna, a przy tym inteligentna. Szkoda tylko, że nie zna się na chłopakach, my byśmy jej zaraz odpowiedniego znalazły :P)
4. Remy 'Trzynastka' Hadley - Dr House (Była głównym powodem, dla którego oglądałam House'a, ale to już wiecie :P Za jej inteligencję i za to, że potrafiła dogadać nawet House'owi, a to już było coś :D No i oczywiście za nietuzinkową urodę.)
5. Elena Gilbert - The Vampire Diaries (Mimo, że czasem jest lekko irytująca, to nie mogę nie przyznać, że Nina jest prześliczną kobietą :D Podziwiam w niej też jej silny charakter, bo po tym wszystkim, co przeszła ma jeszcze w ogóle chęć żeby funkcjonować. No i kocha Damon'a, za co od razu rokuje parę miejsc wyżej xD)
6. Rebekah - The Vampire Diaries (Prawie to samo co u Katherine, więc nie będę się tu rozpisywać :P)
7. Erin Silver - 90210 (Bo jest zabawna, śliczna, inteligentna i bardzo przypomina mnie z charakteru :D Ogółem, bardzo lubię tą postać.)
8. Spencer Hastings - Pretty Little Liars (Bo jest inteligentna i czasami zdarza jej się zachwycić mnie stylizacją, ale to zdarza się baardzo rzadko :P No i oczywiście ma gust jeśli chodzi o mężczyzn, aczkolwiek nie potrafi z nimi postępować :P)
9. Jessica Day - New Girl (Bo jest śliczna i przesłodka, zwłaszcza kiedy ma swoje odchyły :D)
10. Faye Chamberlein - The Secret Cricle (Bo jest bardzo ładna i ma charakter, czego nie można powiedzieć o innych aktorkach grających w tym serialu.)

ocenił(a) serial na 8
_Joy

Ooooo! Kurde chyba za długą przerwe zrobili bez The vampire daries bo zapomniałam o Katherinie! Też u mnie powinna się znaleźć w pierwszej 10 właśnie za jej pewność siebie, zadziorność, złośliwość i oczywiście intrygi ;D

_Joy

1. Ivy Sullivan - 90210 (Za oryginalność, styl, indywidualność samej Ivy i za te same cechy aktorki prywatnie, czyli Gillian. Często się z nią utożsamiam, bo jest mimo wszystkich tych cech, które wymieniłam nadzwyczaj normalna. W dodatku uważam, że jest śliczna, taka fajna i drobniutka :))

2. Spencer Hastings - Pretty Little Liars (W sumie nie wiem czemu ją tak lubię. Na pewno dlatego, że jest dość mądra, fajna i ładna zarazem. Ma też ciekawy głos, co dużo rzadziej zdarza mi się zauważyć u dziewczyn i to ją wyróżnia, lubię ją słuchać po prostu. No i jest z Tobym :))

3. Summer Roberts - The O.C. / Zoe Hart- Hart of Dixie (Wymieniłam te dwie postacie, bo nie mogę ich jakoś rozdzielić. Dla mnie Zoe to o 10 lat starsza i dojrzalsza Summer. Jest zabawna, poradna i zadziorna, co bardzo mi się podoba u dziewczyn. No i w dodatku jest bardzo ładna i obecnie świetnie wygląda jeżeli chodzi o stronę stricte modową :D)

4. Frankie Alan - Lip Service (Postać lesbijski, która podoba mi się na tyle, że czasami myślę sobie, że mogłabym dla niej zmienić orientację haha :D Jest taka chłopięca i totalnie wyobcowana, że aż ciężko jej nie lubić.)

5. Jessica Day - New Girl (Bawi mnie, jest urocza i na maksa zakręcona!)

6. Alice Verdura - Hellcats (Jest zadziorna, pewna siebie, przebiegła i strasznie seksowna, co w połączeniu daje mi wzór stu procentowej, młodej kobiety.)

7. Blair Waldorf - Gossip Girl (Nie szaleję za nią, jak niektórzy, ale lubię najbardziej z damskiej części GG. Inteligentna, piękna, podstępna... zresztą chyba każdy wie jaka jest Blair ;) Ma odpowiedź na wszystko, często mnie rozśmiesza, zawsze ciekawie wygląda, no i zdobyła serce wszystkich mężczyzn pierwszoplanowych z GG. Plus wszystkie niezapomniane sceny z Chuckiem, które były na zmianę raz gorące, raz wzruszające do łez.)

8. Taylor Townsens - The O.C. (Jest prześliczna, przebiegła i kochana. Na początku jej nie lubiłam, ale z czasem zaczęła mnie urzekać i w 4 sezonie awansowała na stopień ulubionej postaci damskiej w tym serialu. Rozbrajająca, śmieszna i zakręcona.)

9. Carrie Bradshaw - Sex at the City (Nie mogłabym nie wymienić Carrie, którą kocha cały świat. Uwielbiam ją i chciałabym spróbować jej stylu życia, który z pewnością jest do pozazdroszczenia. Obsesja na punkcie butów i ubrań oraz to, że nie jest tradycjonalistką sprawia, że ja także mogę się z nią utożsamić. Poza tym jest uparta, zabawna i po prostu bardzo sympatyczna.)

10. Annie Wilson - 90210 (Do Annie mam sentyment. Lubiłam ją od samego początku i nawet na chwilę nie przestałam. Poza tym jest dla mnie ideałem jeżeli chodzi o wygląd i ogólny wizerunek, zarówno w serialu jak i prywatnie. Często inspiruje się Shenae oraz Annie, więc wydaje mi się, że w moim TOP10 nie mogło jej zabraknąć.

Długo zastanawiałam się nad wymieniem tu Eleny z TVD i Naomi z 90210, ale ta pierwsza w sumie nigdy nie urzekła mnie na tyle, żeby zaliczać ją do ulubionych (chociaż jest przepiękna i uważam ją za dobrą aktorkę). W przypadku Naomi nie uwzględniłam jej chyba tylko dlatego, że w 1 sezonie za nią nie przepadałam, a teraz w 4 stała mi się trochę obojętna, czego żałuje, bo między tymi dwoma sezonami ją uwielbiałam.

No i chciałabym także pozdrowić Gabi z Gotowych na wszystko, dla której niestety zabrakło miejsca, a jest świetną postacią.

Dziękuję za uwagę :D

ocenił(a) serial na 7
Kreciolka

Ja też się zastanawiałam nad umieszczeniem Annie, ale stwierdziłam jednak, że jestem na nią niewyobrażalnie zła po tych oświadczynach :P

@alexxa - ja też uwielbiam Bones i Callie :D

Kreciolka

Z tego wszystkiego zaluje, ze nie umiescilam Carrie Bradshaw :( to moja ikona stylu :):):) ale tam ze wszystkich tych postaci jedna pominieta to chyba nie tak zle :P

Powiem wam dziewczyny, ze ranking na najbardziej znienawidzone meskie postacie nie bedzie nalezal do naprostszych. Ok, wiadomo, sa bezapelacyjni liderzy, ale moja nienawisc siega tak maksimum do TOp5, potem to juz tylko lekka antypatia ;P

Acha i mam rozumiec, ze skupiamy sie na postaciach pierwszoplanowych, tak? Nie chce oceniac jakis epizodycznych aktorow, do ktorych z oczywistych wzgledow nie palalam sympatia jak np.ojciec Tylera z TVD :P:P:P to chyba mija sie z celem ;P

Oczywiscie czekamy i zachecamy dalej do publikowania rankingow na damska dziesiatke ;) to tylko moj nachalny przerywnik ;D prosze sie nie zniechecac ;P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

No to jeśli chodzi o jakieś główne postacie, to ja chyba też nie będę mieć więcej niż 5. Ale jakby dało się epizodyczne... oj, uzbierałoby się tego trochę :P

Paul jest w O.C.!! :DDDDD

sandra_crashdown

Przyjmijmy, że będą to znienawidzone postacie oraz te wkurzające lub po prostu za którymi nie przepadamy lub nas często irytują :D Postacie epizodyczne, takie jak ojciec Tylera właśnie faktycznie mijają się z celem, więc sobie je darujmy ;)

ocenił(a) serial na 7
Kreciolka

A wujek Jack z Gossip Girl może być? Bo z całego serca go nienawidzę :D

_Joy

Oczywiście :)
W tym przypadku postać epizodyczna dla mnie to taka, która pojawiła się ze dwa razy w serialu, który ma np. 3 sezony. Bo np. Wren to też tak zwana postać epizodyczna, ale było go dość sporo w serialu, żeby np. uwzględnić go w rankingu na najprzystojniejszego :D Jack pojawił się w wielu odcinkach i wystarczająca dobrze mogłyśmy go poznać, żeby go szczerze nie lubić :D

Kreciolka

Nie bedzie chyba wielkim zaskoczeniem jak stwierdze, ze wiekszosc z moich znienawidzonych postaci meskich to te, ktore staly na drodze do tego, zeby moje ulubione pary byly razem ;D

A Paul to gra chyba tylko w 2 odcinkach O.C z tego co mi sie kojarzy ;P i to jeszcze takiego palanta ;D

I co, Madzia? Kochasz juz Setha?:P