Najciekawsza postac w serialu. Jedyna ktora ma jaja. Mam nadzieje ze w kolejnych odcinkach wkoncu zrobi porzadek z tym starym dziadem. Nikt mnie tak nie wpienia jak ten siwy moralizator!
Chlop ma charakter i za to go lubie.
Myślę że nawet jak Shane zginie i tak ludzie będą z zapatrym tchem oglądać ten serial , dlaczego ?
po 1 jego nie obecność będą musieli zastąpić inną charyzmatyczną postacią bo za dużo w tym serialu pantoflarzy
po 2 było za dużo sielanki więc przez następne odcinki będzie już krwawo (na to liczę)
po 3 to chyba jedyny serial o zombi który wychodzi i pokazuje niezły poziom
Pierwsze 8 tomów jest w necie na stronach których nie chciałbym tutaj reklamować , co do kolejnych części to napewno zostały wydane w Polsce ale nikt się nie pofatygował żeby wrzucić je na internet(chyba nikt bo na razie nie znlazłem). Sam z początku kupiłem pierwsze 4 tomy w księgarni , ale później znalazły się w internecie. Podbijam pytanie z dopiskiem : Wie ktoś na jakiej stronie znaleźć tomy 9,10 ?
wszystkie issue są na piratebay tylko po angielsku, mi to nie przeszkadzało ogólnie nie są napisane jakimś skomplikowanym językiem a komix polecam bardzo. Ja przeczytalem 91 wydań w pare dni tak pochłoneło
to zareklamuj albo wyslij mi na priw bo chcialbym ten komiks przeczytac ;p a ile tych tomow wyszlo? jak to wyglada?
Jest ich 91 :] wszystkie sa na thepiratebay
zeby z tego sciagac potrzebujesz jakiegos programu do torrentow np. bitcomet albo bit torrent ;]
wpisz w wyszukiwarce The walking dead i odznacz rodzaj wyszukiwanych plikow "inne" i tam potem jest paczka 1-91 ;]
Zapewne.
Wejdź sobie na darkwarez i wyszukaj żywe trupy, 8 pierwszych tomów po polsku.
Może mnie trochę poniosło, ale po prostu nie mogę przeżyć, że tak bardzo zepsuli ten serial, biorąc pod uwagę dobry początek i świetny pierwowzór...
sorki jeśli poczułaś się urażona ^^
co powiedział ten lekarz Rickowi na ucho zanim wysadził laboratorium w powietrze?kiedyś ktoś pisał że powiedział mu że jego żona jest w ciąży ale to chyba nie było to.na pewno to nie o to chodziło bo oglądałam ostatni odcinek i Rick nie wiedział o ciąży.ciekawe czy ta dziewczynka się odnajdzie i kiedy zombiaki dotrą na farmę
już się odnalazła w stodole;( ja oglądam w tv więc jestem w tyle za wami nawet komiksu nie czytałam.ale serial fajny szkoda że dadzą trochę odcinków i trzeba później pół roku czekać na następne.a chodziło mi o tą Sophie jeśli w którymś odcinku był jakiś wątek sugerując że ona umarła to chyba coś przegapiłam bo do ostatniego odcinka myślałam że ją znajdą.
Aktor odgrywający postać Shane gra w filmie Rampart z 2011 - rola niewielka ale wygląda tak samo i zachowuje się tak samo jak w serialu - ponownie władczy pan policjant. Z uwagi, iż gra tam Woody Harrelson, to film godny polecenia.
peace !
Shane, zginie z rąk Carla, zginie również Lori z dzieckiem z rąk ludzi gubernatora(ale to jeszcze trochę czasu musi minąć), cóż komiks jest odpowiednikiem scenariusza to niech się go trzymają i nie zmieniają bardzo biegu wydarzeń
No cóż, amerykansky serial o zombie, politycznie poprawny. Oglądalność musi być wysoka. Nawet biedna Sophia jak dostała kulkę, to kamera pokazała to z daleka :)
aż tak, to się nie spodziewałem... heh
rtyu po takiej reakcji to teraz ci lepiej czy jeszcze gorzej?
to jeszcze nic :P szkoda, że nie ma postaci Tyrese'a i Michonne są bardzo ciekawe postacią, ale Tyrese marnie kończy, co do Sophi to dobrze, że tak się stało chodź jej matka powinna pierwsza zginąć, wg komiks. Bardzo mnie ciekawi, czy teraz jak się wyniosą z farmy to znajdą to więzienie i czy będzie postać gubernatora. A co do dziecka lori to chodziło mi o to nowo narodzone :/ Szkoda, że w filmie Dale i Andrea nie są razem, trochę by to było komiczne :P
Jeśli możesz to edytuj posta i dopisz "spojler z komiksu", jeśli nie, to już nie podawaj więcej spojlerów... Są tacy co jeszcze nie czytali, nie psuj im zabawy, serio.
Dokładnie tak, jest napaczkowanym kozakiem i podoba mi się w tym 2 sezonie. A nie to co ten staruszek haha on wogole myślał że będzie miał Andreje haha
Wracając do gadki o strzale, która była na 1 stronie tego tematu. Widziałem kiedyś w telewizji autentyczne nagranie z kamery, w którym murzyn podchodzi do faceta ubranego na galowo z pistoletem, i z odległości metra trzykrotnie postrzelił go w klatkę piersiową. Tamten facet ważył jakieś 90kg, strzały nie wprawiły go w żaden ruch. Jedynym efektem po otrzymaniu postrzałów było to, że zaczął się chwiać kiedy ruszył z miejsca. Popatrzył na swoje rany, podotykał ich rękoma i sobie poszedł. Murzyn też sobie poszedł, przypuszczam, że ranny po chwili stracił przytomność w każdym razie ani go to nie zabiło, ani nawet nie przewróciło, więc nie wierzcie w te akcje z wybuchającymi głowami, albo z bandytami, którzy padają na plecy po strzale jedną kulą zaserwowaną im przez szerywa :D Gdyby to był kałach gdzie seria robi w kimś kilka dziur na wylot to co innego, ale te pistolety to po prostu bajki.
mysle ze jestes w glebokim bledzie. czlowiek majacy kamizelke, dostajac w nią kulke jest w stanie sie przewrocic, zalezy tez wlasciwie o jakim kalibrze mowimy. wracajac do tematu. dokladnie - tak jak ktos wyzej napisal, Shane to faktycznie taki czarny dobry charakterek tego serialu, niestety posiadajacy ADHD. Rick? jak to szeryf, maz i ojciec - musi byc przykladem, otoz zmierzam do tego ze coraz bardziej zaczyna mi sie podobac Daryl, bez niego nie byloby spiec i takich pierdół. czekam na luty i 7 odcinek. juz teraz zaczynam sie wiercic ...
tak, oczywiscie pomylka. 7 epizod jak narazie najlepszy. koncowka miazdzy .. + swietne udzwiekowienie .
Wpisujcie słowo SPOILER! ludzie nie czytali komiksu i można popsuć im kupę :) zabawy z oglądania filmu.