PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177414
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Z niecierpliwością czekałem na ten odcinek w nadziei, że coś się ruszy. I co? No cóż, po pierwsze trochę nierówny, znowu w cholerę było tych patetyczno-filozoficznych rozmów, czego w serialu o zombie raczej nie wymagam. Znowu głównym wątkiem odcinka było dziecko Ricka i Lori, które miałem nadzieję, że w końcu zdechnie i akcja ruszy dalej, a nie wszystko się będzie kręcić wokół tego, czy dzieciak przeżyje, czy nie, co z nim będzie w tym okropnym świecie itp. Z kolei ciągnięcie szukania tego gówniarza, co się w lesie zgubił zaczyna być nudne - ile można?! Jedynie akcja Shane'a z tym grubaskiem uratowała odcinek - całkiem fajny motyw. Mimo wszystko się trochę zawiodłem, dobrze że gówniarz wyzdrowiał, tylko żeby teraz akcja nie skoncentrowała się na szukaniu tej dziewczynki, co się zgubiła, bo to zaczyna wiać nudą.

Alexypk

Nie mniej jednak odcinek 3 nadrobił za odcinek 2 ;)

Valy

no troche nadrobil ;) czyli w 4 odcinku będe znow gadac na potege o cyckach dody czyli o niczym

Alexypk

Mnie tez irytują te ich przeciągające się rozmowy. I problemy typu :Dale nie chce oddac Andrei broni....;/ Przyznam szczerze, ze od drugiego sezonu moja ulubioną postacią stał się Shane, to z nim sa najciekawsze akcje, to on sie najbardziej poswięca i mam nadzieje, ze bedzie w serialu odgrywał pierwsze skrzypce. Bo gdyby nie on najprawdopodobniej Lori z Carlem by juz dawno nie żyli , i wcale nie mam mu za zle ze zakrecil sie wokół Lori bo miał prawo myslec ze Rick juz nie zyje.Dobrze by bylo zeby znalezli juz tą małą, zywą lub martwą, ale zeby znalezli bo motyw z jej poszukiwaniami jest beznadziejny ( swoja droga widze , ze niektorzy w serialu sa bardziej zaangazowani w jej szukanie niz jej wlasna matka).

ellegy

ale się zawiodłam na Shanie!!!!!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
schiz

<spoiler><spoiler><spoiler><spoiler><spoiler><spoiler><spoiler>Racja! Dlaczego nie strzelił Otisowi w łeb tylko w nogę? Efekt ten sam, a tak na żywca umierać musiał...

Pieniak3

...........bo musialo byc TO DRAMATYCZNE SZARPANIE O PLECAK...........żałosne i głupie.

Pieniak3

Żywy Otis dłużej "zabawiał" hordę, więc Shane mógł spokojnie uciec.

Soanseth

Żywy czy martwy i tak by staneli go żreć.
nie musial strzelac.
ta scena JEST KOMPLETNIE IDIOTYCZNA.

schiz

nie prawda, zombie chętniej rzuci się na to co wierzga i krzyczy

Little_Jacob

Zombie nie mają emocji i rzucają się na mięso bez względu na to czy się rusza czy nie ;)

Pieniak3

Emocji nie, ale postrzegają otoczenie na swój sposób. No w sumie jedyna emocja którą mają to ŻĄDZA pożywiania. LJ ma rację, zombie prędzej rzuci się na wierzgającego Otisa niż martwego.

genalupi

niestety zombi CZUJĄ żywego.
czy stoi nieruchomo czy wierzga i tak wiedza ze ŻYJE!
dlatego podtrzymuje swe zdanie.
ZA IDIOTYCZNE uwazam sceny z 1 sezonu gdy sie przebieraja i umazani krwią UDAJĄ ZOMBIE A CI NIE ATAKUJĄ!
ŻENADA!!!!!!!!!!!!!!!!

Pieniak3

A ten w 4 odcinku w studni? na mięsko na sznurku się nie rzucił. emocji nie mają fakt ale są jak zwierzęta, reagują na światło, zapach i hałas

Little_Jacob

Nie było żywe, a co ważniejsze świeże.

genalupi

Ja myślałem że go serem wabią xD

Little_Jacob

xD Zniszczyłeś mnie tym hehehahaha. Dobre xDDD
Mi się wydaje , że była to jakaś ohydna mielonka.

genalupi

Dla mnie wyglądało jak ser ale najbardziej rozbawiła mnie mina T Doga jak nogi zombie wpadły do studni xD

Little_Jacob

Jakiego T Doga, już któryś raz ktoś o nim wspomina.

genalupi

MUDŻYNA!

Little_Jacob

Skojarzył mi się z T-Bagiem z PB xD

schiz

Prison Break

genalupi

ok, nie ogladam.
PB = PUNKBUSTER w grach.

schiz

a punkbuster co znaczy :D? łowca śmieci?

genalupi

pogromca punków/śmieci
[co kombinuja w kodach by miec przewage w grze]

schiz

Kumam :)

genalupi

to taki programik/exe

kumasz czacze?

schiz

kumam kumam niczym żaba w stawie :)

genalupi

BŁĄD.
ŻABY KUM-k-AJĄ. A nie kumają.

schiz

Kum Kum :D Tak córce mówię jak żabę pokazuję i tak już zostało :P

ellegy

Podpisuje sie ;) Shane ratuje ten serial. Aż dziw bierze, że w komiksie

UWAGA SPOILER

Shane ginie bardzo szybko ;)

schiz

Oj tam oj tam, dopiero 3 odcinek to byl

Amator_Filmowy

NIEEEEEEEEEE : o

Alexypk

3 słowa: Shane ty ch***! Żeby tak kompana załatwić ;/ Poza tym twórcy chyba mają amnezję bo w S02E02 zombie wręcz biegły za Shanem i Otisem, a pod koniec to szły jak stare babcie.

Destr0

Moze i było to nieetyczne, ale mogł ewentualnie pozwolic, aby zezarly ich obu:P Skutkiem czego bylyby trzy trupy:Shane, Otis, Carl ;)

Valy

@Valy: To Otis go tam zaprowadził. Shane chyba zapomniał jaki mundur nosił.

Destr0

Zgadzam się, ale jezeli bohatersko pozwolilby sam siebie zezrec, to jednak byloby to banalne i odcinek nie bylby interesujący ;)
Co do munduru, uważam, ze w sytuacji kiedy jako taka policja czy inna sluzba mundurowa prawodpodobnie nie istnieje, stracil on na znaczeniu.

Valy

Jednak on został policjantem bo wierzył w pewne ideały. Kiedy policjant zdejmuje mundur nie jest już nim? Przysięgał i teraz się zachowuje jak pospolity bandzior. Patrząc na chód zombie mogli spokojnie uciec do samochodu.

Destr0

Ale jednak w serialu widzimy że ta cała akcja z powrotem Ricka go zmieniła i już nie jest tym dobrym gliną.

Między innymi dlatego <spoiler> w komiksie tak szybko go załatwili...

Valy

nic nie usprawiedliwia tego, że po tym wszystkim, co Otis dla niego zrobił, strzelił mu w kolano i zostawił, żeby zombie pożarły go na żywca

Oczy wypłakałam z powodu śmierci Otisa. Otis ochronił Shane'a swoimi nabojami i nie chciał go zostawić w tyle, w dodatku pojechał mu pomóc w odnalezieniu sprzętu, choć wcale nie musiał, a ten mięśniakowaty ch. nie tylko go zostawił na pożarcie, ale nawet nie zastrzelił go, aby ulżyć cierpienia bycia rozrywanym i obgryzanym jak nóżka kurczaka. SZOK. Takich akcji zezwierzęcenia nie chciałam oglądać :C

schiz

niewrażliwości tego świata!

keeveek

hahaha