PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 179 tys. ocen
7,8 10 1 178549
6,6 29 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Z niecierpliwością czekałem na ten odcinek w nadziei, że coś się ruszy. I co? No cóż, po pierwsze trochę nierówny, znowu w cholerę było tych patetyczno-filozoficznych rozmów, czego w serialu o zombie raczej nie wymagam. Znowu głównym wątkiem odcinka było dziecko Ricka i Lori, które miałem nadzieję, że w końcu zdechnie i akcja ruszy dalej, a nie wszystko się będzie kręcić wokół tego, czy dzieciak przeżyje, czy nie, co z nim będzie w tym okropnym świecie itp. Z kolei ciągnięcie szukania tego gówniarza, co się w lesie zgubił zaczyna być nudne - ile można?! Jedynie akcja Shane'a z tym grubaskiem uratowała odcinek - całkiem fajny motyw. Mimo wszystko się trochę zawiodłem, dobrze że gówniarz wyzdrowiał, tylko żeby teraz akcja nie skoncentrowała się na szukaniu tej dziewczynki, co się zgubiła, bo to zaczyna wiać nudą.

schiz

a schiz jak zwykle wszystkich obraża.Ten gostek jest żałosny :( Przykro mi tylko że on jest polakiem

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
Alexypk

Jest nadzieja ! :)

Widziałem zwiastun 4 odcinka ,wynika z niego że Daryl zobaczy co Hershel trzyma w stodole i będzie na pewno ciekawie ;) Poza tym opuszczą tą farmę i fabuła powinna pójść do przodu ,poszukiwania tej małej też chyba anulują bo zostawiają jej jakieś jedzenie i info

Alexypk

szkoda, że w tym serialu nie gra Boguś Linda. on by sobie na pewno z zombiakami poradził

ocenił(a) serial na 7
Alexypk

to nie jest serial o zombie, bucu.

ocenił(a) serial na 8
keeveek

@Luszyn: No, qrwa

Bogus Linda

Nie wiedziałem, że ma pan konto na Filmwebie. Pozdrawiam!! Jestem Pana największym fanem!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
schiz

naprawdę? no co ty....to niemożliwe. teraz to mnie zaskoczyłeś

Luszyn

Mam pytanie dla tych co znaj ą komiks akcja w serialu idzie tak jak w komiksie ???

ocenił(a) serial na 3
Zbych13

nie idzie..............wlecze sie jak zombie

ocenił(a) serial na 9
schiz

caly ten 2 sezon wogole poki co nie idzie, wieje nuda troche..

użytkownik usunięty
LUFTWAFFE

można nawet powiedzieć , że stoi. chociaż to jakoś zbyt pozytywnie zabrzmiało.

ocenił(a) serial na 9

po ostatnim odcinku to robi się coraz chłodniejszy i sztywny jak truposz:D

ocenił(a) serial na 5
Zbych13

Nie, jest dużo zmian. momentami na lepsze( ale to moja opinia). Świętoszkowatych gadek i psychologicznego bełkotu jest mniej( też dużo ale w komiksie po prostu sie szybciej czyta a nie ma konieczności oglądania 15 minut dialogu Lori- Rick).
nie wiem czy ktos jeszcze podziela moja opinię, że Lori jest wredną i wyrachowaną babą- po ostatnim odcinku wygląda że w jakimś stopniu bawi ja sytuacja z Shanem- traktuje go jak psa( scena gdy łaskawie mówi mu żeby został).brrrr
a sprawa z zostawieniem Otisa- albo chodziło o to zeby pokazać jak Shane'owi odwala albo była to nieudolność scenarzystów( jak ktoś pisał szarpali się tyle o ten plecak że spokojnie zdążyliby obaj).

ocenił(a) serial na 3
zarazzapomnelogin

nieudolność scenarzystów i rezysera

Alexypk

Racja, racja, racja po stokroć racja. Zawiodłam się trzecim odcinkiem, co nie zmienia faktu, że serial będę nadal oglądać z zaciekawieniem.
PS. - Od samego początku czułam, że z Shane'a to kawał złego człowieka jest!

vgoh

Co do szybkości zombie - czepiacie się. W pierwszym sezonie zombiaki tez różnie się poruszały. Mało tego w 1 sezonie doświadczyliśmy zombie geniuszy: 1, który przeskoczył przez siatkę, kiedy reszta się tylko na nią pchała, 2 tłuczący szybę kamieniem.

Co do Shane i Otisa - załóżmy nie wprost, ze zombie ruszały się wolno, a zmęczony bez kondycji Otis i kontuzjowany Shane poruszali się jeszcze wolniej. Dlaczego strzelił w kolano? Bo nie myślał, w co ma strzelać, tylko zareagował instynktownie i po prostu strzelił - trafił w kolano, albo celował Otisowi w kolano, żeby tamten padł, miotał się i odciągnął uwagę zombie od niego samego.

Szczerze, to akurat akcja na farmie, doskonale wpisuje się w cały jeden sezon.

ocenił(a) serial na 9
Alexypk

wiecie co w 3 odcinku najbardziej rozwalił mnie koleś któryzostał pogryziony prze zombie i... sie powiesił :D:D

no maskara mam z tego beke do teraz :D:D:D

ocenił(a) serial na 5
fnh81

hmm mi się wydaje że zombie ogryzły go po śmierci..

ocenił(a) serial na 9
zarazzapomnelogin

nie no napisał na kartce, którą zawiesił na drzewie ze został pogryziony i nie chce zyć :D

ocenił(a) serial na 9
zarazzapomnelogin

aha no bo nogi mu obgryzły jak wisiał ;)

ocenił(a) serial na 9
fnh81

I tak by się zmienił, bo w WD wystarczy umrzeć aby reanimować.