PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8042}

Blisko ciemności

Near Dark
1987
6,1 2,9 tys. ocen
6,1 10 1 2947
6,8 20 krytyków
Blisko ciemności
powrót do forum filmu Blisko ciemności
Martinn

A wy się lenicie i Kukushka spadła z Gorących, o :(

Martinn

To siedź tutaj i działaj, a nie się szlajasz po głównym. ;)

ocenił(a) film na 9
Louis_de_Pointe_du_Lac

Właśnie, o.

Hominus_nocturnus

Wszystko ja muszę?

A do roboty się wziąć.

ocenił(a) film na 9
Martinn

FOCH.

Martinn

A ja namierzyłam "Walca" Claudel i teraz tylko muszę wykombinować, jak go zobaczyć w naturze :D

ocenił(a) film na 9
mikka_v

Super.

Hominus_nocturnus

Super nie super. Skakać do Paryża tylko po to, żeby jedną rzeźbę zobaczyć głupio trochę. Muszę wykombinować jakiś szerszy program...

ocenił(a) film na 9
mikka_v

ano trochę nie teges. Kombinuj, dziewczyno...

ocenił(a) film na 9
Hominus_nocturnus

Niedługo będzie LMI by Americans. Zobaczymy, jaki to gniotek.

Hominus_nocturnus

Plakat był fajny.

Ale jak sobie przypomnę, co zrobili z innym genialnym szwedzkim filmem - "Niewidzialny"...

ocenił(a) film na 9
Martinn

A z Draakhulem to co zrobili?

Martinn

To
QŮ®V@ ©¥¥ÐÏŦΨǼǽǾǽΘ∆ỠỞỆ !!!!!!

Martinn

Dramat, nie? Nawet mi się nie chciało oglądać do końca. Tego LMI jestem ciekawa, choć ta mała taka niezbyt obiecująca w porównaniu z oryginałem.

mikka_v

Ale oryginał znasz?

Czy wam się też nie chcą otwierać plakaty pod niektórymi filmami (właśnie LMI nowe)?

Martinn

Niewidzialnego? Nie znam. A bym chciała. Ale i tak nie dociągnęłam do końca holiłudzkiej wersji...

Plakaty akurat się otwierają, za to skrzynka szaleje i powiadomień ani widu ani słychu...

mikka_v

A co za trudność namierzyć, był przecież w tym muzeum w Poitiers, o ktorym wtedy pisałaś?

Martinn

No właśnie nie. Podobno jednak Muzeum Rodina (z którego go kompletnie nie pamiętam!). Dlatego się pogubiłam.
Normalnie dramat i nostalgia...

ocenił(a) film na 9
mikka_v

zzz. zzz. zzz. zzz.

mikka_v

Internet pokazuje, że Musee Sainte-Croix w Poitiers, więc kto jest mądrzejszy - Ty z Internetem na spółkę, czy jakieś Muzeum Rodina? :D

Martinn

Kurwa, no to ja już durna jestem, bo mnie właśnie kiedyś pokazało Poitiers, a dzisiaj go wynalazłam w Rodina. Chyba że jakaś wystawa zbiorcza była w Paryżu i im Poitiers pożyczyło... Nie wiem, zafiksowałam się strasznie na tej rzeźbie, nie może się ode mnie odczepić...

mikka_v

A mi się przypomina Adjani oraz ta fajna piosenka.

Żeby Regis sobie nie szkodował, puszczę mu inną tej samej wokalistki - jeszcze genialniejszą http://www.youtube.com/watch?v=DWMDr82zMrk

Martinn

Ale poważnie - w takich momentach rozumiem tych kolekcjonerów, którzy kupują dzieło, zamykają je w sejfie i wyciągają, żeby pooglądać. Jakbym mogła to bym sobie tego Walca postawiła koło łóżka, żeby móc na niego cały czas patrzeć. Zwariowałam...

Martinn

Ale patrzcie jakie to dziwne, ten temat wyleciał z gorących a Marcie dalej w nich egzystuje, choć od kilku dni nie piszemy tam nic... Ot kolejna FW-zagadka.

mikka_v

Mówiłem, jakiś algorytm, jeno spieprzony.

Regis, nie śpij (ja zaraz idę, bo muszę się jutro zerwać o 7-ej;), tylko posłuchaj "Mojżesza".

ocenił(a) film na 9
Martinn

Majstersztyk!! Mojżesz jest genialny.

ocenił(a) film na 9
Hominus_nocturnus

Nie śpię.

Hominus_nocturnus

A znałeś to wcześniej?

Dla mnie ten utwór to jedno z odkryć ostatniego roku.

ocenił(a) film na 9
Martinn

Nie w tym wykonaniu.

Martinn

Była bardzo dobra, ta zagadka. A Seweryn jest "komediantem", bo "La Comédie-Française".

Oshin

Aha.

Martinn

Ja się już zmywam.
Na dobranoc najlepsza kobieca wersja tej piosenki, jaką znalazłem http://www.youtube.com/watch?v=qaz4q41QksI

Martinn

7 rano? Brrrrrrr! To na pewno kara ciężka za jakąś wilczą przewinę :D

ocenił(a) film na 9
mikka_v

Cóżeś nawyprawiał podczas pełni?

ocenił(a) film na 9
Martinn

Rzyć, nie LMI - jakieś zahasłowione fake'i i podrobione długie pliki. Ino fikołajów brak. TFUrców tego syfu powinni powystrzelać przy okolicznych murkach.

Martinn

MAAAAAAAAAAAAAARTIN WSTAAAAAAAWAJ! Zaspałeś hehehehe!

mikka_v

Sadystka^ !!!

Martinn

Moi???

mikka_v

Toi, a nawet Toi Toi

http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20071027014311/nonsensopedia/images/f/f7/T oiToiTron.jpg - tojtojka najnowszej generacji ;)

Martinn

Zgodnie z obietnicą. PoJehanne:

http://yfrog.com/14anettafit6600j

Oshin

spodobałaby się jednemu co nas wyzywa :)))

Lucynica

Jacusiowi? Czy jego przydupasowi?

Oshin

jego pieskowi

Lucynica

A skąd wiesz? On ją chyba bardzo lubi... to by się zgadzało

Oshin

nie jest trudno to wywnioskować z jego wypowiedzi :)

Lucynica

To może trochę perwersyjne, ale mnie się wydaje, że on mnie w jakiś dziwny sposób lubi. A może po prostu lubiłby mnie bić, haha.

Oshin

on tak jak Jacuś lubi silne kobiety :)) on wszystko lubi to, co Jacuś :)

Lucynica

A Jacuś jest bardzo grzeczny dla mnie. I uprzejmy. I miły nawet.

Piesek niekoniecznie, chociaż czasem coś tam iskrzy.

Oshin

nooo dla Ciebie jest :)

Oshin

To ta dziewica jest?