Gdyby się tak nie ściskała paskiem (talia osy!). to bym powiedziała, że wygląda jak zakonnica na polowaniu, czy coś w tym nonsensie.
Najbardziej mnie w tym kontekście ubawił jej własny tekst, że często ludzie za nią na ulicy krzyczą "Amidala".
Chyba tę Amidalę, bo na jednym z for (Anioły, czy "Młodzi przyjaciele Radia Maryja") ma w awatarze Natalie Portman.
Jasny gwint...
"Wielki Wybuch kontra wieczne istnienie Wszechświata"
"Różnica pomiędzy tym co nowe, a używane, odnośnie czystości."
"Nauka nienawiści - izraelskie wycieczki do Polski"
A propos ciekawości babskiej właśnie przeczytałam, że kobiety cierpią na tzw. kompleks kastracji... Chyba mi trochę szczęka opadła...
Bo nawet nie wiesz, że byś chciała. A wujo Freud wie! Aha i jeszcze, że każda dziewczynka boi się, że ją matka pozbawi organów płciowych... Mater nostra dolorosa... za jakie grzechy...
A może miał problemy z interesem. I tak sobie wykoncypował, że jak kobiety mu go zazdroszczą, to jest jakby większy. Większy, niż zero.
Może. W każdym razie czytam, czytam i nie rozumiem, co czytam... Jakoś nigdy by mi nie przyszło do głowy, że mam kompleks kastracji - a tak już wiem o! Kolejny kompleks, jak miło!
Szczerze mówiąc, jakoś mi nigdy nie było z Freudem po drodze, ale teraz mnie przymusiło i czytam, czytam, czytam i z każdym zdaniem coraz bardziej głupieję. Muszę to dzisiaj skończyć, bo jeszcze trochę i zacznę doszukiwać się u siebie objawów...
Już ci się nieźle pokićkało na samym wejściu: kompleks kastracji to my, zazdrość o penisa - wy.
Wiem, było tam coś przy Elektrze o podobnym zjawisku u kobiet, ale chyba nie całkiem tak, jak napisałaś.
Helloł Martin, nic nie pokićkałam, czytam ze zrozumieniem. Kobiety też mają kompleks kastracji - nie zapominaj, że obecnie podpiera Freuda gender. A według durnych genderówek jak wy możecie, to my też!
Iiii tam - "Odpowiednikiem lęku kastracyjnego jest u dziewczynek zazdrość o członka (wspólnie oba zjawiska nazywa się kompleksem kastracyjnym)".
Ale dlaczego "durnych"? - to ciekawe zaczyna być.
Mogłabyś poszerzyć ten wątek? ;D
Jeżu, jaka chudzina.
A które zdjęcie nowsze, bo na awatarze aż tak oświęcimsko nie wygląda?
I kto to: Jacuś?
Bo jest inaczej oświetlona, po kąpieli i na jasnym tle, w łazience.
Jacuś to Eljot, obecnie znany jako Pancerfaust.
to ten z przytłoczonym umysłem;D
"Tyle czasu zmarnowałem ostatnio. Głównie przez ten cholerny komputer... Ale nie jest źle, jeszcze muszę zrobić przemeblowanie, łóżko ze ściany postawię pod okno, na ścianę poleci regał z książkami, szafa pójdzie na strych... i jeszcze nowy zegar. Będzie więcej miejsca i więcej powietrza. Jakże przytłoczony mam umysł!"
:D
Bosz, Lucy, to ja już wiem, dlaczego ja mam taki przytłoczony umysł i takiego lenia! Po prostu muszę dać szafę na strych.