Przecież mówiłem! An penwo dojdziemy do kolejnego tysiąca!
A co do pisarzy, to sam nie znam ich zbyt wielu. prócz wymienionych przez mnie pozycji, czytałem "Wilczarza" Marii Siemionowej i "Złoty kompas" Philipa Pullmana.
W skrócie to antychrześcijańska książka raczej dla młodszej czytelnii. Przeczytałem ją, bo myślałem ze może obejrze film. Niestety, musze przyznać że "Złoty kompas" jest dobrze napisaną książką.
Złoty kompas i kolejne części chciałam przeczytać ale nie ma w bibliotece, może kiedyś uda mi się przeczytać bo planuję sobie kupić - fajne książki? Bo film mi się podobał
Ja przeczytałem "kompas" i nie zamierzam czytac następnych części. Chętnie bym za to przeczytał ciąg dalszy "Wilczarza". Czekam też na trzecią częśc "Dziedzictwa" pt. "Brisingr".
dla wyjaśnienia "Dziedzictwo" tocykl składający się (na razie) z tomów pt. "Eragon" i "Najstarszy".
"Eragon"? Fajne to jest? Bo zamierzałam sobie wypożyczyć z biblioteki... Warto?
Ja chciałam przeczytać Eragona ale nie może na niego trafić w bibliotece, wypożyczyłam sobie Najstarszy ale niewiem czy go czytać skoro nie czytałam I cz.
Masz racje tygrysek bo znów zrobiły się takie małe :-D Mnie np. ten tekst co na siebie wchodzi strasznie denerwuje - w też tak macie?
Selenia, to nie jest najlepszy pomysł, czytac od środka. Lepiej przeczytaj sobie najspierw "Eragona". Książka może i nie grzeszy oryginalnością, ale jest dobrze napisana. Nie wiem jak w innych książkach, ale tuatj, główny bohater uczy się, wyrabia sobie zdanie na jakiś temat... Ciekawe jest to, co się dzieje w jeog głowie.
Do niedawna byliśmy tylko ty i ja. Potem Tygrysek zaczęła się wyrażać na tamtym starym "Tęsknicie...".
W końcu prowadziliśmy ciekawe rozmowy. A dzisiaj ale były jaja z tym czopkiem! (smiech)
Tak:) Już myślałam, że to tak napisałeś, bo takie znasz! Ale poprawiłam!
"W czopku urodzona"... - Nie mogę z tego!!!:D
Ale to " w czopku urodzona" to było genialne!:DD Ty Tatar masz jakiś dar rozbawiania ludzi, naprawdę