PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=285624}

Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 128 tys. ocen
6,8 10 1 128395
5,4 27 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

Czyli kontynuacja tematu o tysiącu komentarzy.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Albo żartobliwym. Jak często mówimy na inne narodowości, w t\kontekście żartu? Na przykład makaroniarze, szwaby...

ocenił(a) film na 10
Tatar

Szwaby? Nie słyszałam tego określenia chyba...

Tatar

Angol... już mi się to słowo nie podoba:) Dobra to ja zmykam, muszę czytać Syzyfowe prace, bo idę na olimpiadę. Uch nudne to i głuupie:(((

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Miałam to. Współczuję.

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Szkoda że poszłaś! Tak fajnie się rozmawia!

ocenił(a) film na 10
Julia_20

To była enrgiczna i szybka rozmowa. I przede wszystkim długa i przyjemna!

ocenił(a) film na 10
Tatar

Już czasem nie nadążałam! I jak długo tak gadaliśmy. Fajnie też w trójkę tak rozmawiać!

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Ja chwilami dzisiaj za wami nie nadążałem. ale potem już dogoniłem was.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Ja tak samo. Zapisaliśmy prawie dwie strony. Postępy!

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Już czterysta dziesięć komentarzy! Ale my lecimy! jak tak dalej pójdzie, to po raz kolejny do tysiąca dojdziemy!

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Mam do Was pytanie troche nie pasujące do ostatnich wątków( nie wiem czy tego pytania nie było w pierwszym " Tęsknicie do Narnii", ale nie mam dzisiaj mam jeszcze cos do zrobienia i nie zdążyłabym przczytać całego tematu)a więc: Czy podoba się Wam soundtrack do obu ekranizacji "Opowieści z Narnii" ? Bo ja za nim przepadam! Gdy słucham tej muzyki, zamykam oczy i widzę Narnię "(...)porośniętych wrzosem wzgórz i tymiankowych dolin Narnię wielu rzek(...)", pełną baśniwych stworzeń : brązowych centaurów i śnieżnobiałych jednorożców, pracowitych karłów i duchów drzew...Kiedy potem otwieram oczy chce mi sie płakać, bo szanse na to że dostane sie do Narnii tak jak dzieci Pevensie ( za życia) są nikłe...

ocenił(a) film na 10
Ann129

Soundtracki obu części są świetne i podtrzymują klimat. Bardzo je lubię!

Tatar

Uff, już jestem:) Wumęczyłam się nad tymi pracami, pojeździłam na rowerku i jestem z powrotem:))
Dziwne... ja wyszłam to już rozmowa zamarła. Ale super się z wami gada. Nigdy wcześniej nie byłam na żadnym forum i trochę żałuję. To forum jest świetnie, można poznać wspaniałych ludzi itp. Jednak co to znaczy wspólna pasja:))

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

O taaak! A naszą pasją jest Narnia! Nigdy bym nawet nie pomyślała, że ktoś może lubić to tak jak ja. A jednak jesteście:)

Julia_20

O Julia! Ale fajnie juz myślałam, że nikt nie wejdzie:( Ale zaraz jest jeszcze Tatar tylko on się nie pojawia

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Ja wtedy co poszłaś to za chwilę też musiałam iść. Weszłam teraz i patrzę, że też dopiero się pojawiłaś!

Julia_20

Ja już chciałam się wylogować, po co bym tu sama siedziała. Ale fajnie że weszłaś. Ciekawe kiedy będzie nowe forum. Ale to też jest fajne

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Tamto forum ma być coś po 12 sierpnia.
A to forum jest nadzwyczajne:) Mówię wam, nigdy tak dobrze mi się nie rozmawiało na żadnym forum! Poznałam fajnych ludzi. A połączyła nas Narnia:)

Julia_20

Tak cieszę się że was poznałam:) Przez Internet ale to jest fajne;) Szkoda, że wcześniej się nie zarejestrowałam. Ale było, minęło, ważne że się odważyłam;)

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Ja zaczęłam pisać na FW dopiero może w połowie maja. Ale na początku raczej mało się wypowiadałam.

Julia_20

Ja pod koniec czerwca chyba. Jak już mnie tak baaardzo poważnie napadło na OzN

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

W kinie byłam jakoś na początku czerwca. Chciałam iść w swoje urodziny dwa dni po premierze, ale jednak później poszłam. Chciałam sobie taki prezent sprawić:)
A Narnią zaczęłam interesować się po ukazaniu się w kinach "Lwa...".

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Przepraszam, o jakim "innym forum" wy mówicie?

ocenił(a) film na 10
Tatar

Tym co przygotowuje Monilip.

Julia_20

Wow i Tatar sie odezwal. No, no to rzućcie jakiś temat.

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Złość. Jestem teraz poddenerwowany, bo właśnie spaliłem sobie obiad!

ocenił(a) film na 10
Tatar

Uhuuu to niedobrze! Po 19 jeść obiad?

Julia_20

Ja po 19 jem kolację. Może ty Tatar masz jakiś inny czas?

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Ja właśnie jem bułkę. Jako kolację.

Julia_20

Samą bułkę??? Ja zjadlam kanapeczki z szynką;) I ogórkiem. Babcia mi przygotowała, strasznie lubię jeść kolacje własnie u babci

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Bułkę z szynką:) Jedna starczy:)

Tatar

uuu musi nieciekawie pachniec;) wspolczuje

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

zazwyczaj jem wcześniej, ale zapisałem się w tekstach własnych i długo zwlekałem. Kolacji to raczej nie będę jadł, bo właśnie jadłem. Zresztą w ostatnich miesiącach jakoś mało albo w ogole nie jem kolacji.

Tatar

Co to jest 'zapisałem sie w tekstach własnych' jeśli wolno spytac;)?

ocenił(a) film na 10
Tatar

Ja kolację jem tylko jeśli jestem głodna. Śniadanie też. Bywały dni, w których nie jadłam żadnej kolacji.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Tygrysek, to znacyz że otworzylem worda i zacząłem bębnić w klawiaturę.

Tatar

Aaa to już zrozumiałam. Piszesz taki pamiętnik na komputerze? Nie odpowiadaj jeśli nie chcesz, to w końcu twoja prywatna sprawa

Julia_20

Też tak mam. Może to lato i świeże powietrze tak wpływa, że nie jes się głodnym.

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Ja nie piszę pamiętnika, tylko coś zupelnie innego. Może zalążek książki?

ocenił(a) film na 10
Tatar

W końcu początkujący pisarz:)

Julia_20

No, no podziwiam:)) Ja lubię bardzo czytać książki.

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Ja też. Jakie macie ulubione książki? Jaki gatunek?

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Fantasy. Moje ulubione ksiązki to oczywiście "Władca pierścieni" oraz cykl "Dziedzictwo" Christophera Paoliniego. Bardzo tez chcialbym przeczytać "Ziemiomorze" Ursuli LeGuinn.

Julia_20

Ooo u mnie to górują takie przygodowe, obyczajowe itp. Lubię Musierowicz, niektóre ksiązki Meg Cabot. I oczywiście OzN. Jeszcze jakieś by się znalazły np.fantasy: Super są B.Ostrowickiej. Moje ulubione to 'Eliksir przygód" i "Niezwykłe wakacje"

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Ja w lipcu czytałem sobie "Dywizjon 303". Lotnictwo to kolejna rzecz którą lubię.

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Ja kocham fantasy! Przygodowe też! Najbardziej OzN i HP. Lubię też książki Marilyn Kaye "Replika", "Wilczy brat" Michelle Paver, "Luis Barnavelt" i "Johnny Dixon" Johna Bellairsa. I wiele innych!

Julia_20

No i fajnie:) mimo, iż mamy trochę inne gusta to i tak fajnie się gada;)

Tygrysek3

Tak janim ja napisałam wypowiedź pojawiły się ze 4 inne :/

Julia_20

Oj ale popisaliście jak poszłam :-D

A jeżeli chodzi o książki to lubię fantasy, przygodowe no i nie ukrywam że lubię się też od tego oderwać i poczytać młodzieżowe. Najbardziej lubię Opowieści z Narnii, serie "Pośredniczka", HP, a z młodzieżowych to "Nie dla mamy, ..." a orócz tego to dużo innych tylko w tej chwili nie pamiętam :-D

ocenił(a) film na 10
Selenia

O! jeszcze "nie dla mamy..." też lubię, zapomniałam, i książki Meg Cabot.