Z tymże, ja od jakiegos czasu mam wrażenie, że źle wykorzystałem najlespze lata,które mam już za sobą...
Zapewne wielu uważa podobnie jak ty.
Na początku tego tygodnia byłam na pogrzebie. Wielu ludzi zdaje sobie sprawę dopiero w takich momentach, że nasze życie to zaledwie chwila w porównaniu z tym co czeka nas po śmierci...
Musimy cieszyć się tym, co mamy teraz, bo nie wiadomo, co będzie za parę lat...
Jak to kiedyś powiedział Andersen: "Życie każdego człowieka to baśń napisana ręką Boga". I tylko Bóg wie, kiedy nastąpi ostatnie słowo w tej naszej baśni...
isis a o czym chcesz pogadać ogólnie?
Ja tak bardzo chciałabym trafić do Narnii! No ale jak już wspomniałam z moją teorią będę dobra i przeżyję to życie dobrze to może będę mogła pójść do narnii i przeżywać tam wspaniałe przygody! :-D
A tak ogólnie ile znacie osób ze swojego otoczenia które lubią Narnię? Ja właśnie dzisiaj wróciłam z trzy tygodniowego obozu harcerskiego na którym poznałam świetną dziewczynę która tak jak ja ma fioła na punkcie Narnii :-).
PS: Cieszę się że w poprzednim temacie było aż 1000 komętarzy :-D !!!
PS2: Sorki że nie pisałam ale obóz *
PS3: Przed obozem wysłałam list do Georgi i dzisiaj wracam a mama mówki "Dostałaś list" patrze a w kopercie autograf! Ależ jestem szczęśliwa! :-)
Niestety, nie znam wielu osób, którym odbilo na punkcie Narnii. Mam koleżankę, ale jej już chyba przeszło. I nie miała takiego fioła jak ja:)
Szkoda:(
Aha i pozdrawiam też mam autograf od Georgi:)) Wiem co czujesz:)
Ja właśnie wróciłem z kina. To już mój piąty raz! Nie żałuję, bo cały czas dobrze się bawiłem!.. Piąty rząd od ekranu...
Próbowałem tez wyobrazić sobie siebie samego w jednej z ról, w którymś momencie...
Uuuu no nie, przebiłeś moj rekord:( Ja byłam cztery razy.
P.S A gdzies jeszcze grają? Bo ja też chciałam iśc piąty raz ale w moim mieście nie było już:(
W Multiknie, jesliś ciekawa. Już myślałem że nie grają tam, ale puszczają już rzadko. I tylko z dubbingiem!
Dzięki za info;) Szkoda, u mnie nie ma Multikina. Głupi mój wcześniejszy post, trochę przesadziłam z tym ile kto był. To w końcu nie jest ważne. A zawsze można kupić film, gdy już wyjdzie na DVD:)
Ja sobie kupię dwuplytowe. I nieważne, czy potem wydadzą rozszerzoną wersję - też kupię! "Narnia" to najlpeszy film jaki ogladałem w kinei od czasu "Władcy pierścieni"!
Oj tak OzN to taki film, który można oglądać i się nigdy nie znudzi. Ma w sobie magię i w ogóle gdy słyszę/myślę "Narnia" ogarnia mnie takie przyjemne uczucie. Inne filmy nie wywolują we mnie takich przeżyć, że tak powiem. Mam manię na film jakiś dzień góra dwa i przechodzi, natomiast mania na Opowieści jak się zaczęła jakieś pół roku temu tak nie przechodzi.
Wydanie rozszerzone warto kupić. Oby u nas wydali:)
Na razie nie wydali nawet pierwszej części rozszerzonej! A dwupłytowe to na pewno będą!
Ja na pewno kupię wydanie dwupłytowe! Pierwszej nie mam takiej, to chociaż będę miała drugą część!
A sprawdzałam repertuar kin, i już nie gra Narnia:( W Gdańsku, bo tam miałam najbliżej! A TYLKO raz byłam!:/ Teraz muszę czekać na DVD, żeby obejrzeć z dubbingiem, bo tylko z napisami oglądałam...
:(
Ja w kinie byłam raz...'chciałam iść drugi raz bo miałam darmowy bilet...ale moje przyjaciółki stwierdziły żebym poszła z nimi na coś innego...Żałuje szczerze mówiąc ale na tym innym filmie też sie dobrze bawiłam....
:) A teraz z niecierpliwością czekam na narnie 2 na dvd...
Nie martw się, będzie DVD:) Chociaż moje pocieszanie może ci nie pomoże:( bo co innego zobaczyć Narnię w kinie, a co innego na DVD. \
A swoją drogą to musiałaś mieć pecha zeby dwa razy chcieć pójść i dwa razy się nie udało:((
Noooo!... Normalnie sobie tego nie wybaczyłam! Zamiast tego byłam na jakimś głupim filmie! Stracony czas:/
Ale jeszcze DVD, więc nie martwię się!
Właśnie;) Po co rozpamiętywać to co było. Oczywiście żal pozostaje, ale teraz cieszmy się tylko że niedlugo premiera DVD:D czytałam na tym forum że w listopadzie ma być.
Tak np niewykorzystane sceny. Zawsze lubię je oglądać.
A tak na marginesie, to ładny jest ten jednorożec, Julia :)
Ach! Taki tajemniczy, nie? A Georgie też jest wspaniała:)
Ciekawi mnie jakie mają niewykorzystane sceny... Albo takie wywiady, pomyłki na planie... :D
Dzięki, to zdjęcie Georgie to jedno z najlepszych jakie mam.
Co do jednorożca to ja lubię takie stworki baśniowe. Może nie tak szaleję, ale przyciągają swoją urodą;)
Wstyd się przyznać ale I części OzN nie oglądałam ani wersji rozszerzonej ani po angielsku:( Mam na płycie muszę obejrzeć.
Musisz obejrzeć!;) Pierwszą część oglądałam częściej w oryginale niż z dubbingiem xD Jestem ciekawa dubbingu w drugiej.
Wiem, musi być wspaniała wersja z dubbingiem. Ale ja mam tak: pisać po angielsku w miarę umiem, czytać też, a najgorzej jest ze słuchaniem. Także Narnia po angielsku to będę miała niezłe ćwiczenie;) Taka nauka plus przyjemność.
Ja już tyle razy oglądałam "Lwa..." że już napisy znam praktycznie na pamięć. I czasem tak oglądać z angielskimi napisami to też fajnie, bo wiem co znaczą:)
Ja bardzo lubię oglądac bez tłumaczenia. Moge łapac nowe słówka, zwroty... Chciałbym aby na DVD była dostępna wersja z napisami!
Byłem dzisiaj po raz piąty i nadal świetnie się bawiłem! Kocham ten film! Kocham Narnię!!
Myśłałem sobie: Boże! Jak ja bym chciał uczestniczyc w czymś takim!
Ilekroć widzę to intro Disneya, to myslę: kocham Disneya! Chciałbym mu zawdzięczać karierę filmową!
Ja też uwielbiam filmy Disney'a. Głównie to jego bajki oglądałam jak byłam mała. A moja pierwsza to Kubuś Puchatek;)
TYGRYSKU, NA LIST CZEKAŁAŚ TYLKO MIESIĄC ?! Isis i ja wysłałyśmy go także pierwszego lipca i jeszcze nie nadeszła odpowiedź ! Możesz podać adres na który pisałaś ????
Na DVD na pewno będzie też wersja z napisami.. W końcu co to za płyta z filmem bez napisów?
My wszyscy (mam nadzieję;)) kochamy Narnię!!!
Inis tu jest adres
Ben Barnes
CAM
First Floor
55-59 Shaftesbury Avenue
London W1D 6LD
UK
Naprawdę czekałam miesiąc no to jest zdjęcie Bena jako Kaspiana, w zbroi takie duże A4. Nie martw się przyśle. Na pewno.
Dokładnie. Teraz czekam na autografy od Anny, Skandara i Willa i też mogę czekać do zimy:)( Oby nie...
Ja wyślę w takiej ładnej kopercie, żeby się rzucała w oczy:) Wiem, że głupi pomysł, ale nie zaszkodzi spróbować xD
Dlaczego głupi? Bardzo fajny i oryginalny. Ja to mam porąbany i głupi. Jak chcecie to powiem ale nie ma czym się chwalić.
Więc: chciałabym wysyłać naszym idolom kartki urodzinowe,gdy się one zbliżają:)))) Uff, i jak podoba wam się?
Oni pewnie i tak już sporo takich kartek na urodziny otrzymują! To będzie tylko dowodzić, że bardzo ich lubisz. Więc nie zaszkodzi wysłać:)
Dzięki Wiewiórko :) Tak się składa, że napisałam mu na ten sam adres ... Tylko dlaczego to tak długo trwa ? A jeśli pomyliłam się pisząc adres na kopercie ?:(:(:(
No, miałam szczęście, miałam:) A odpowiedź od Bena pewnie już została wysłana i niedługo dojdzie do ciebie.
Inis, dlaczego nazywasz mnie wiewiórką?:)
Jakoś zawsze nie specjalnie lubiłam to określenie "W czopku urodzona" ale faktycznie ma szczęście! :-) Właśnie idę do wypożyczalni, Tatar polecisz jakiś film fantasty?