Czytałam wiele dyskusji na ten temat , zarówno tu jak i w innych miejscach .Wiadomo , są ludzie którym to absolutnie nie przeszkadza , są też ci atakujący. Zauważyłam , że wiele osób "broniąc" homoseksualistów używa słowa 'seksualność' , ponadto w dyskusjach padają też słowa 'prokreacja' , 'rozmnażanie' , 'przedłużenie gatunku'(rzadko). Rzadko kiedy z kolei spotykam się z określeniami typu 'miłość' .Mało o uczuciach , wiele o popędach. Czy to jest najważniejsze ? Pytam , bo niespecjalnie się na tym znam, nie wiem co w związkach homoseksualnych jest na pierwszym miejscu.
To pozdrów ode mnie wszystkie tamtejsze pekaesy ;) Znaczy kierowców z pekaesami xD
Napisałem przecież wcześniej - "Dobra, koniec oglądania mojej osobistości ;p" prawda?
A strzeliłeś pokazówe ?Nie rób tego więcej bo jeszcze się w tobie zakocham a wiadomo że nic z tego nie będzie bo ty rude wolisz xD
Jeszcze mnie od przystojniaków wyzywasz? Mało masz wyzywania od sweetaśnych pychot? ;P
Kurczę, jaki niezdecydowany xD
Jak pisałam wcześniej jutro wyruszam w podróż PKS-em więc już muszę iść spać, pa pa dobranoc Skarbie :*
Właśnie mówię co chcę - pysiakuję :D Pysiaczku mój najmilszy, Kluseczko pulchniutka o wzroście ponadprzeciętnym xD
ja tez nie jestem w pelni scislowcem, studiowalam wczesniej muzykologie, a psychologia to czysto humanistyczny kierunek. zaden czlowiek nie dziala wg okreslonego schematu, ale to nie znaczy, ze to co robisz nie da sie zapisac w postaci liczb. kiedys ja sama tego nie rozumiala, ale siedze w tym od lat i stalo sie to dla mnie oczywiste
Być może jestem za głupia by to zrozumieć. Ale jest mi z tym dobrze. Wolę myśleć, być może troszkę naiwnie, że wszystko jest proste. Cóż. Jestem tylko człowiekiem. Nawet nie chciałabym poznać tych wszystkich "wzorów na życie". Zburzyłoby to moje dotychczasowe pojęcie o świecie. Być może jest ono błędne, ale jest mi z nim dobrze. Teraz to już zajechało lekko artystyczną nutką. Taka już jestem. ;d
jesli masz dusze artystyczna to znaczy, ze rozwijasz polkule odpowiedzialna za liczenie, analizowanie, czyli ogolnie za przedmioty scisle;P
oj dobra xd u mnie to chyba tak nie działa. jestem stu procentowym humanem. Z maty jestem noga mówiąc kolokwialnie xD
chciałam zwrócić uwagę, że to co napisałaś, to nie prawda. humaniści i artyści rozwijają prawą półkulę, która jest odpowiedzialna za wyobraźnię, uduchowienie, emocjonalność, uzdolnienia plastyczne, muzykalność, natomiast matematyka, logita to wszystko to lewa półkula. ;)
Prawda to :) A o matmie nawet nie wspominaj bo demony przeszłości powracają ;p Boję się xD
hah, o tak matma to mój koszmar odkąd poszłam do szkoły ; / prześladuje mnie od poniedziałku do piątku =.=
oczywiście, ale mozg nie dziala na takiej zasadzie, ze jak np. grasz na instrumencie rozwijasz prawa polkule tylko bardziej lewa. kazda polkula jest scisle ze zoba powiazana i dziala na calkiem innych, bardziej skomplikowanych procesach. gdzies mialam o tym strone nawet, ale nie moge teraz jest znalezc. dlatego tez matematycy najczesciej sa swietnymi muzykami. tak jak to, ze lewo reczny ma rozwinieta bardziej prawa polkule, a prawo reczni lewa. mozg dziala calkiem odwrotnie
Prada jest taka że film jest świetny, a tylko katolicki beton i homofoby dają mu ocenę 1. Na jeden zasługują filmy pokroju ''Piła ileśtam'' , Zmierzch i Hanna Montana. A nie film który zdobył oscary, doceniony przez krytykę i który oswaja ludzi z gejami. Film nie każdemu musi się podobać, ale tylko homofoby dadzą mu 1. Bo aż takie dno to nie jest, więc innego wytłumaczenia nie ma. dziękuję.
a co jesli ktos jest homofobem i dal mu wysoka ocene? film jest dobry, ale nie musi zmieniac zdania odnosnie homoseksualistow
Bla bla bla xD Nazywasz mnie homofobem? ja się przecie gayów nie lękam ;p Fobia to fobia, znaczy lęk...
PS: I co mnie obchodzą oscary skoro teraz dostają je filmy typu Avatar czy Hurt Locker?
nie nazywam ciebie homofobem tylko siebie, poza tym nie ja taka nazwe wymyslilam, a istnieje jakas nazwa na ludzi, ktorzy po prostu nie toleruja homo?
Istnieje - skini, dresy, neonaziści, punki, katolicy itd. :D
A mój post nie był do Ciebie tylko do Ulisseski.
Nie znasz definicji tego słowa. Homofobia to nie koniecznie lęk może też to być osoba uprzedzenie, niechęć.
Przykro to mówić, ale jesteś homofobem.
A masz? Serio? xD Ja mam łuk ale z tego samobójstwa raczej nie popełnię, chociaż może się da xD
Oczywiście że nie. Tylko tym, którzy szczególnie nie przypadną mi do gustu.
A mówiąc poważnie, ja potępiam wszelkie rodzaje dyskryminacji-rasizm, seksizm, homofobię, ksenofobię itp.
A ja niby co? Też potępiam dyskryminację, ale pomijając m.in. homofobię właśnie :) Dyskryminację zoofilii czy pedofilii też potępiasz? A może nekrofilii też? - przecież to nikomu nie szkodzi ;p Więc jak?
tough topic.
Ja szczerze przyznam sie, ze jestem nietolerancyjna.
Nie wiem dlaczego, ale jak obejrzalam BM, to troche zmienilam zdanie, ale na bardzo krotko. I zdaje sobie sprawe z tego, ze to zalatuje hipokryzja na kilometry, ale dla mnie to jest... inne. Nie mowie chore, zle, zboczone itp. Ale dziwne. Nie potrafie sobie wyobrazic, ze jakis zdrowy mezczyzna bylby w stanie pokochac drugiego mezczyzne i byc przy tym odpowiednio meski. Oczywiscie nie mam na mysli zwierzecych maczo, ktorzy samym swoim wygladem sa w stanie zwabic zastepy glodnych kobiet, ale po prostu nie umiem tego strawic.
Nie obrzucam oczywiscie gejow obrazliwymi imperatywami, nawet sama znam dwoch, co najwyzej rzuce jakis zart (co dziwne nie jest, bo zartuje ze wszystkiego), ale dla mnie sama wizualizacja aktu seksualnego dwoch mezczyzn jest niewyobrazalnie... okropna.
Jestem malostkowa, zyje w zascianku, trudno. Po prostu nie moge tego strawic. Jak chca, to niech sie zenia - nie mam nic przeciwko. Ale nigdy w zyciu nie dalabym im prawa do adopcji. To jest jak publiczne przyzwolenie do propagowania nienormalnych zwiazkow. Bardzo mi przykro, jezeli kogos urazilam, nie chcialam, ale dziecko musi miec mame i tate, nie dwoch tatusiow.
A co do lesbijek - who the heck cares about dikes ;)
A co jest złego w tym filmie? Pokazuje że homoseksualiści mają takie same uczucia jak inni ludzie, też potrafią
kochać i odczuwać miłość do drugiego człowieka. A nie myślą tylko o seksie. Jesteśmy w XXI wieku, śmieszne że niektórzy wciąż nie potrafią zaakceptować inności. A film nie dostał byle jakiego oscara za montaż, tylko dla
najlepszego reżysera i scenariusz adaptowany.
Ciekawe co byście powiedzieli, gdyby w przyszłości okazało się że wasza córka jest lesbijką albo syn gejem.
Wyrzucilibyście na ulicę? przecież orientacji się nie wybiera. Typowy średniowieczny ciemnogród i zacofanie.
Żal patrzeć.
"Typowy średniowieczny ciemnogród i zacofanie." - Jasne, najlepiej tak powiedzieć.
Na ulicę bym nie wyrzucił, oddałbym na terapię, gdyby to nie poskutkowało to dopiero wtedy bym się z tym pogodził.