Kraj który potrafi za "demokrację" i "prawa człowieka" zaatakować suwerenny kraj (wietnam, irak itp), który ma 5 poprawkę, który uważa się za wieszcza demokracji - wykonuje wyrok na "Panu Osamie" bez procesu? Utrzymuje więzienia w guantanamo ? A kto dał mu mandat do tego? Nikt. Mandat tego kraju to Ropa i Broń - demokracja to opium dla mas.
Mam jedną prośbę. Albo dyskutujesz jak na poważnego człowieka przystało, albo nie mamy o czym rozmawiać.
Zadałem Ci pytanie czy słyszałeś o MK-Ultra a Ty mi wyskakujesz z New World Order. Okej, jeśli to drugie można uznać za stek bzdur (chociaż niew wiem jak) , to o tyle MK-Ultra wydarzyło się naprawdę. Więc ponawiam pytanie: słyszaleś co się tam działo?
Czyli nie uznajesz NWO za stek bzdur. Dzięki. o to mi chodziło.
Wikipedia podpowiada mi, że badania były te prowadzone w latach 50 i 60, więc ze względu na czasy zimnej wojny nie mamy o czym rozmawiać.
Aha, czyli te chore eksperymenty usprawiedliwa czas Zimnej Wojny. A poza tym to nigdzie nie masz dowodów, że takich eksperymentów już się nie prowadzi.
A ty nigdzie nie masz dowodów, że je się prowadzi. Dotarliśmy do punktu wyjścia.
Swoją drogą znalazłem ciekawą rzecz, ale ty pewnie znasz już to na wylot
http://radtrap.wordpress.com/
Z ciekawości kliknąłem sobie w tę Gage po prawo i dobrze, że z laptopa korzystam na łóżku, bo z krzesła mógłbym spaść. Ciekawy jestem, co autor tego tekstu ćpa.
W przeciwieństwie do Ciebie nie oceniam wszystkiego od razu, po nagłówku. Wolę się najpierw porządnie zapoznać z tematem, a później się wypowiadać. Mimo, że to rzeczywiście znam na wylot, to nie mam zamiaru o tym z Tobą dyskutować. Ty wierzysz, że 11 września to robota Al Kaidy, więc rozmowa o NWO itd. tym bardziej nie ma sensu. Nie ma sensu ponieważ nie potrafisz dopuścić do siebie myśli, że prawda jest inna od tej, do której Ty przywykłeś. A tak przy okazji to nie wierzę, że nie myślałeś kiedyś o tych wszystkich teoriach spiskowych.
Problem w tym, że dałeś się nabrać na ten chwyt: większość osób, która zaczyna dostrzegać prawdę (np. 11/9) myśli sobie: "nie, to jest tak nieprawdopodobne, że aż niemożliwe". O to właśnie chodzi elitom:, żebyś przez odkrywanie prawdy, jeszcze bardziej żył w kłamstwie. Ty jak widać dałeś im się nabrać, ale cóż nie Ty pierwszy i nie ostatni.
Dobra, koniec, serio, skoro aż tak to głęboko jest w Tobie to zakorzenione, że wierzysz w rzeczy z tej strony, to nie ma sensu ciągnąć dalej.
Ze tylko pokażę kilka linków:
http://radtrap.wordpress.com/2012/06/14/wplyw-kreskowek/
http://radtrap.wordpress.com/2012/06/13/byly-doradca-ministerstwa-obrony-wielkie j-brytanii-nie-wyklucza-pojawienia-sie-statkow-obcych-w-trakcie-olimpiady/
http://radtrap.wordpress.com/2012/10/16/beatlesi-rocknroll-i-kontrola-umyslu/
(Beatlesi zostali sprowadzeni do USA w ramach eksperymentu społecznego którego celem było wypranie mózgu sporej grupie zupełnie nieświadomych tego ludzi.)
i mój zdecydowany faworyt
http://radtrap.wordpress.com/2012/03/22/igrzyska-smierci-satanistyczna-rozrywka- dla-nastolatkow/
"Matki donoszą o swoich córkach mających koszmary po przeczytaniu tej serii. Te książki są bardziej makabryczne i przerażające od wielu najbrutalniejszych obecnie gier komputerowych."
:D
No i co ztego? Autor tej strony tak to widzi i ma do tego takie prawo. To, że Ciebie to śmieszy, nie znaczy wcale, że wszyscy inni muszą to wyśmiewać. Zachowanie na poziomie dziecka z przedszkola. Naucz się wreszcie, że ktoś może mieć inne zdanie niż Ty. W końcu w teorii to wolny kraj.
Tak przy okazji, to widzę, że strasznie chcesz dyskutować na tematy, o których nie masz zielonego pojęcia. Z góry wszystko nazywasz teoriami spiskowymi, a założę się, że każdy artykuł dłuższy niż 5 linijek nie czytasz bo to za dużo, zresztą wystarcza Ci to co usłyszysz w TV
No to żeś chłopcze wyjechał z mega inteligentną opinią podpartą cytatem z Helikoptera w Ogniu. Brawo.
Może byś poczytał historię somali i etiopi ale z trochę innego źródła niż wikipedia (choć i tam jest to czarno na białym). Problemy tych rejonów ale nie tylko tych, wywodzą się z polityki kolonialnej starej europy. Wchodzą eksploatują i grabią a potem wychodzą pozostawiając sobie samym, bez infrastruktury, bez edukacji, bez świadomości... Na początek przeanalizuj historię bałkanów - bo tam to jest najbardziej widoczne.
Ta, najlepiej wszystko zwalić na kolonializm, który zakończył się dekadę temu. Pewnie głód w Afryce też.
- Mamo, czemu nie ma tu nic do jedzenia?
- Bo sto lat temu byliśmy kolonią belgijską (francuską, niemiecką, etc)
Tak w ogóle wychodzi z tego, że dopóki Europa trzymała ręce na Afrykanach, to wszystko było tam w porządku. Problemy zaczęły się, gdy kolonizatorzy wycofali się z Afryki.
Dopóki na swiecie popularny bili czarni niewolnicy, dopóki kraje takie jak francja, anglia czerpały z tego pełnymi garsciami. Czy kolonia służyła jako inwestycja czy raczej jako źródło surowców i darmowej siły roboczej ??? Pomyśl, poczytaj a potem głupio gadaj. Historia naszych "demokratycznych" i "płaczących nad cierpieniem jednostek" narodów "zjednoczonych" jest nie tylko bardzo świeża ale również krwawa i bezwzględna. Twój cytat "mamo, czemu..." jest infantylny i płytki na tyle ze szkoda mi go prostować.
Nie "szkoda prostować", tylko "nie ma argumentu, by go wyprostować". Tak wyglądają realia.
Nie ma głodu w Szwecji, nie ma w Polsce, nie ma na Węgrzech. Dlaczego jest w Afryce?
I do jeszcze jednego ciekawego cytatu pozwolę się odnieść - cyt " Wchodzą eksploatują i grabią a potem wychodzą pozostawiając sobie samym, bez infrastruktury, bez edukacji, bez świadomości..."
Jeśli wychodzą pozostawiając owe tereny bez infrastruktury, czy edukacji, to i tak zostawiają je w nie gorszym stanie, niż zastali przychodząc. Więc w czym znów problem?
JA wiem że Polska to Wolny Kraj, a "kto nie skacze ten za acta", ja wiem że spłycanie poziomów dedukcji to nie są incydentalne przypadki a plaga, ja wiem że bierzesz smatfona wchodzisz na fejsa i puszczasz lajki, a polem idziesz się czilałtować i neta masz za free w swoim tablecie.. ja wiem że Twój świat jest inny, ale wierz mi odpier..l się od afryki, wydymanej przez europę w sposób którego nie zrozumiesz gdyż nie mieści się to pod twoją wypchaną lajkami i tweetami czaszce. Nie masz żadnego prawa wypowiadać się o głodzie w afryce bo negujesz jego źródło, negujesz krwawy i brutalny etap "światłych" dzisiaj europejczyków.Zresztą szkoda gadać, szkoda szkoda i jeszcze raz szkoda.
Jeżeli czegoś jest szkoda, to tego, że potrafisz tylko pluć i krążyć wokół tematu, unikając konkretnych argumentów.
Padło kilka pytań, jest kilka kwestii do omówienia, nie potrafiłeś ani odpowiedzieć ani napisać czegoś merytorycznego. Miast wchodzić w polemikę wolisz się masturbować swoimi marnymi docinkami.
Mamy inną definicję "pytania" i "omówienia". Co do dalszych zarzutów i użytych rzeczowników - cóż, nie chce mi się "omawiać" czegokolwiek z osobą tak ograniczoną. Wybacz.
w ramach pomocy Afryce wystarczyło by tam wysłać chociaż połowę tej nadwyżki żarcia jakie co roku produkują a nie bandę tępych wojskowych trepów, którzy traktują przepraszam za określenie negrów jak podgatunek i karzą im myśleć tak, jak "powinni"
No pewnie, najlepiej wysyłać Afrykanom żarcie za darmo a ci będą siedzieć na dupach przez cały życie i wyciągać ręce do Europejczyków/USA zamiast wziąć się do roboty i stworzyć coś sensownego.
Pomoc, należy się osobom, które znalazły się w obozach, na terenach objętych wojną. Natomiast tym, którzy głodują, bo dupy im się ruszyć nie chce, powinno się zakazywać udzielać jakiejkolwiek pomocy.
Wystarczyłoby aby zostawić afrykę samą sobie i to dosłownie. Wyp...ić wszystkie firmy naftowe i gazowe, zerwać wszystkie kontrakty i dać szansę aby demokracja mogła sie sama narodzić. Wysyłanie ONZ w sytuacji drenażu biednych i zacofanych krajów przez korporacje gazowe i naftowe i inne, było nienormalne. ONZ winien strzec ludności cywilnej, wolnych wyborów, dać szanse społeczeństwom aby ukształtowały swoje ustroje polityczne, gdyż nigdy tych szans nie dostały. To wystarczy, ale aktualnie jest to poprostu niemożliwe - taka polityka. I nie mi nikt nie pierdo.i że murzynom się nic nie chce, trzbe abyć zdrowo jeb.ym żeby tak myśleć i jeszcze tak pisać. A może ty MillWall pojedziesz na pustynię i pokażesz jak robi się biznes w afryce, bez wody, prądu, domu i prawa! Zdechłbyś w 3 dni prosząc o szklankę wody. Afryka to najbardziej wydymany kontynent na tej planecie, a pisanie takich kretynizmów o jej mieszkańcach to tak jak wskazywanie przyczyny problemów gospodarczych Grecji w lenistwie greków! Skandal i wstyd że coś takiego piszesz!
Nad wyraz mistrzowski post:)
Można było wyp... Wtedy w Afryce pozostałby sam piasek, dżungla i Nil. A Afrykańczycy zdychali by z głodu dwa razy szybciej, żyjąc do dzisiaj w lepiankach.
Skoro Afrykę należało zostawić samą sobie, to po co do tego mieszasz ONZ, mający między innymi, jak piszesz, kształtować ustroje polityczne? Sprzeczność sama w sobie.
Mam jechać na pustynię? A po co? Tylko (że pozwolę sobie zacytować) zdrowo jeb...ięty gość będzie zakładał biznes na pustyni. I taka jest właśnie filozofia Afrykańców. Siedzieć na pustyni, zdychać z głodu i czekać na pomoc z wyzyskującej Europy, czy Ameryki Północnej.
ONZ powstało po wojnie, wojnie która jak żadna inna pokazała do czego zdolny jest człowiek. ONZ powstało by już nigdy na świecie nie zdarzyło się to co podczas II wojny się zdarzyło (ludobójstwo, bieda), do przestrzegania praw człowieka. Jak dla mnie Twoje wypowiedzi świadczą o tobie jako o osobie cechująca daleko idąca zaściankowość i rasizm. Murzynów postrzegasz jako czarną tępą masę, ludzi albo może nawet podludzi, którzy palcem do dupy trafić sobie nie mogą. Ale to murzyni byli niewolnikami przez długie dekady, to murzyni byli i nadal są postrzegani jako "czarni". Twoja negacja faktu iż kolonializm doprowadził do zacofania afryki i nadal prowadzi, jest negacją spraw oczywistych. Nie chce mi się gadac z ograniczonym rasistą który ciągle emanuje wiedzą i przemyśleniami rodem z gimnazjum.
A na pytania odpowiesz, czy będziesz tylko wysilał sie na mądrości, typu "murzyni nie są czarni", tudzież wymyślał ludziom piszącym racjonalnie od rasistów?
Millwall skończ waść. Sam sobie kreślisz co jest racjonalne a co nie. Jesteś prostakiem i rasistą i nic tego nie zmieni. Twoje wypowiedzi są pełne ignorancji dla innego człowieka, nie posiadasz w sobie krzty empatii, nie wiem jak śmiesz myśleć o sobie jako obywatelu światłej i nowoczesnej europy. Tyś chłopie za winkiel zaścianka nogi nie wystawił co w tych kleconych przez Ciebie zdaniach widać i słychać. Może jesteś jeszcze za młody, bo wiedzy miedzy wierszami też brakuje. omawiaj sobe swoje "czarne" podejście z kimś godnym twego intelektu i elokwencji - jaką niewątpliwie możesz się poszczycić. Mnie się z tobą nie chce już gadać.
Standard - nagryzmolenie bzdur na podstawie jakichś dogmatów i ucieczka od uzasadnienia. Nic nowego.
Z pewnością nie jest lepsze, natomiast tak, czy owak, zawsze możesz porzucić i rasizm i przede wszystkim antyracjonalny dogmatyzm.
Ja rasizmu nigdy nie "brałem" wiec i nie mam czego porzucać, Tobie natomiast by się przydało. Co do antyracjonalnego dogmatyzmu - w zdaniu "Pomoc, należy się osobom, które znalazły się w obozach, na terenach objętych wojną. Natomiast tym, którzy głodują, bo dupy im się ruszyć nie chce, powinno się zakazywać udzielać jakiejkolwiek pomocy." - jest więcej dogmatów i więcej antyracjonalizmu, poczynając od zdania że ktoś się gdzies znalazł, stał, drapał sie w dupę i sie znalazł. Co do reszty, wybacz - nie jestem w stanie dyskutować na tym poziomie.
W żadnym ze swych postów nie popełniłem żadnego rasizmu, więc mi go nie wmawiaj.
Nie jesteś w stanie dyskutować racjonalnie, to prawda.
Racjonalizm objawia się prostym zdaniem: "Jeżeli nie mam nic do jedzenia, to muszę je sobie zdobyć - kupić, wyhodować, upolować, itp". To jest proste jak dwa razy dwa i finał. Każda inna opcja typu "Jestem głodny, więc łaskawie poczekam aż Niemcy podsuną mi talerz, Francja sztućce a Ameryka gorące steki" jest idiotycznym antyracjonalizmem.
Kolejna "cięta" riposta przytłoczonego faktami rasisty. Również dziękuję za taką rozmowę.
Jak to jest, odpowiadasz tylko na te posty, na które ci wygodnie, czy jak? Bo to cię kompletnie dyskwalifikuje.
Cos ci napisze waznego...Nie wazne z kim JAPONIA miala wtedy konflikt ale kazdy wie ze JAPONIA nigdy nie miala ani takich rakiet ani takiego zamiaru aby opanowac i zniszczyc USA a jesli w to uwierzyles to znak ze UWIERZYLES W PROPAGANDE USA...
Ta, ja wierzę we wszystkie propagandy tego świata, z filmwebowymi na czele.
Co mnie to obchodzi, jakie rakiety miała Japonia a jakich nie miała? I co to ma do rzeczy? Zadarli z olbrzymem i olbrzym ich ukarał. Trzeba było siedzieć cicho.
Panie kolego gdybys troszke zaczal interesowac sie prawdziwa historia nie tylko propaganda to bys zrozumial ze USA BYLO NA REKE MIEC KONFLIKT Z JAPONIA BO NIC NIE POPRAWIA TAK BOGACTWA JAK ZBROJENIOWKA NA OGROMNA SKALE...Jest bardzo wiele przeslanek ze USA zrobilo dokladnie w PEARL HARBOUR to samo co w 2001 roku...Sami spreparowali zamachy zwalajac na inny kraj by miec pretekst do wlaczenia sie do wojny bo kazdy MAJACY OTWARTY UMYSL wie ze reszta swiata w to uwierzy. JESTEM PEWIEN ZE TO NIE JAPONIA ALE USA ZROBILA NALOT NA PEARL HARBOUR I ZE RZAD USA MACZAL PALCE W WYSADZENIU LADUNKAMI WIEZ WTC 1,2,7... Smiej sie smiej opluwaj mnie bo zapewne to wirtualnie zrobisz ale takie sa fakty. I ZAL MI TYCH WSZYSTKICH NIEWINNYCH LUDZI CO PRZEZ USA ZGINELI NA WSZYSTKICH WOJNACH A SZCZEGOLNIE W HIROSHIMIE I NAGASAKI PRZEZ BANDYCKIE BOMBY ATOMOWE...
Szkoda, że nie żal Ci tych, którzy zginęli przez japońskie, bandyckie ataki na Pearl Harbour i w innych miejscach, do których doprowadziła ich agresja japońska.
Hehe... Gość, którego jedyną bronią jest obrażanie oponentów od "zadowolonych z siebie przygłupów" usiłuje wymamrotać jakąś definicję dyskusji:))).
Dobry koleś z ciebie, musisz się tak bardzo zajebiście czuć hejtując kraj, który jako jedyny miał jaja przeciwstawić się temu czerwonemu gównu, które zalewało cały kraj. Wietnamczycy z południa na pewno podzielają poglądy ludzi takich, jak ty.
Jeśli ty możesz czuć się dobrze ze swoją naiwną,bezkrytyczną wiarą w wujka Sama,to ja chyba też mogę w ramach demokracji głosić własne opinie.Przykro mi,że kłóci się to z "twoim światopoglądem" wykreowanymi przez media i całą propagandę.Nie rozumiem słowa "hejtuje".Nie ma go w moim języku ojczystym ani żadnej gwarze.Czy używasz też zwrotu "lawić?
Nie używam takiego zwrotu, bo go po prostu nie znam.
Propaganda, wszędzie ta propaganda, najczęściej używane słowo internetu. Obrona południa przed komunizmem też jest tego elementem ?
Kolego. USA już jest bardzo blisko państwa totalitarnego o czym mówi mocno nawet tamtejsza opozycja. Mało się orientujesz widzę w temacie. Poza tym kto zabija własnych obywateli (9/11)? Trzeba być już naprawdę strasznie zdemoralizowanym, żeby zrobić coś takiego, a dziś wszystkie przesłanki, dowody wskazują, ze amerykański rząd na pewno wiedział (100%) i na 70% inspirował zamachy na WTC. Pooglądaj, poczytaj, przeanalizuj wszystko, a później się wypowiadaj a nie odwrotnie. W świetle twojego toku rozumowania powstańcy warszawscy także byli terrorystami, ba - nawet tak byli określani przez Niemców!
Ach, no tak, zapomniałem czytać, oglądać, analizować... Jakżesz mogłem się tak zachować?
Nic mnie tak nie rozwala, jak porównanie sytuacji USA vs Talibowie do Trzecia Rzesza vs AK. Ale jeżeli pozwolisz, to pozostanę przy tej metaforze. Otóż USA w Afganistanie nie gonią AK, tylko właśnie tych Niemców. Dość podobnie rzecz miała się w Iraku.