W tym temacie piszcie w jakiej gazecie i na której stronie napisali o Orlando Bloomie?
"Dziewczyna" -najnowsza na stronie 28 jest małe zdjęcie Orlanda z krótką notatką o nim.
"W następnym tygodniu "Titanic" będzie w telewizji"-czy;i szykuje się po raz 13-ty oglądnę;) Mnie się ten film nigdy nie znudzi. Jedyny jaki mogę oglądać w kółko. Dlatego ze wszystkich filmów jakie oceniłam tylko jemu dałam 10/10. Bo tylko arcydzieło można oglądać w nieskończoność i - co więcej - nadal czuć się tak jakby się go oglądało pierwszy raz:)
"Szkoda, że muszą go pokazywać w dwóch częściach. Mogliby go puścić bez reklam, a za to jednego dnia :( Zawsze go muszą przerwać na tej najbardziej namiętnej scenie i trzeba czekać na dokończenie ;)"- o tak, masz rację. Choć parę lat temu Polsat puszczał go wcałości (eee...jakieś 7 lat temu, czy 8) Od jakiegoś czasu niepotrzebnie go dzielą.
13 raz? Naprawdę musi Ci się podobać ten film :-) Masz EM_DE_KE_AS jakieś ulubione sceny z "Titanica"? Słyszałam, że oryginalnie trwał więcej niż trzy godziny i czternaście minut, ale reżyser musiał zrezygnować z niektórych scen, żeby nie był za długi. Np. w oryginalnej wersji kapitan został uratowany, a później nakręcili nową scenę, tę filmową, w której zamknął się w pomieszczeniu sterowym i zatonął razem ze statkiem, i ta wersja podoba mi się o wiele bardziej, bo pokazała, że to był prawdziwy kapitan, który tak bardzo przeraził się tym, że Titanic zbierze tyle ofiar, że aż poszedł na dno razem z nim. To był chyba też jednocześnie hołd dla tych wszystkich, którzy utonęli.
Ostatnio wyszła nowa kolekcja filmów pt. "Najpiękniejsze filmy o miłości". Dużo tych kolekcji ostatnio wychodzi, co mnie naprawdę cieszy. Teraz w sprzedaży jest "Uwierz w ducha" z Patrickiem Swayze – coś dla Ciebie EM_DE_KE_AS, mówiłaś, że go lubisz. W tej kolekcji będzie można dostać m.in:
1. Cztery wesela i pogrzeb
2. Titanic
3. Bezsenność w Seattle
4. Uwierz w ducha
5. Love Story
6. Wichry namiętności
7. Kiedy Harry poznał Sally
8. Niemoralna propozycja
9. Mój chłopak się żeni
10. Romeo i Julia
11. Wiek niewinności
12. Czułe słówka
13. Rozważna i romantyczna
14. Lepiej być nie może
15. Wichrowe wzgórza
16. Dziewięć miesięcy
17. Spacer w chmurach
18. Szczęśliwy dzień
19. Wielkie nadzieje
20. Mr. Jones
21. Jerry Maguire
22. Śniadanie u Tiffaniego
23. Niewierna
24. Dobry rok
25. 9 i pół tygodnia
26. Wpływ księżyca
27. Maska Zorro
28. Pokojówka na Manhattanie
Tu są dokładne daty kiedy te filmy wychodzą:
http://chce.to/click.asp?prodid=75923&url=http%3a%2f%2fwww.kolekcjafilmowa.pl%2f milosc%2f
Czy któryś film Was interesuje?
W "Naj" m.in.: Wywiad z Piotrem Rubikiem, artykuł o Rafale Maseraku (podobno prywatnie jest skromnym i romantycznym facetem), na ostatniej stronie zdjęcie Scarlett Johansson jako brunetki, w kolorowej sukni w kwiaty. W "Superlinii" – zdjęcia Chloe Kardashian i Lily Allen. "Pani Domu" – zdjęcie Beaty Tyszkiewicz (str. 27). "Tina" – modne ubrania w kratkę, wywiad z Piotrem Rubikiem, przepisy na dania wegetariańskie – m.in. z marchewką, selerem, ryżem i ziołami, więc jak lubicie zjeść czasem zdrowo, to przepisy mogą się przydać :-) Dalej przepisy na serniki, pamiętam, że też je lubisz Euhenia. Drugiego grudnia będzie "Tina" z dodatkiem filmowym – "Ostatnim tańcem" z Patrickiem Swayze, coś dla Ciebie EM_DE_KE_AS. O Orlandzie i Megan Fox nic nie było.
"Czy któryś film Was interesuje?"- Wszystkie oprócz "Cztery wesela i pogrzeb i "Love Story" - które były wręcz nudne, nieciekawe i zdecydowanie przereklamowane (szczególnie "Cztery wesela...")
"będzie "Tina" z dodatkiem filmowym – "Ostatnim tańcem" z Patrickiem Swayze, coś dla Ciebie EM_DE_KE_AS."-Wiem
"reżyser musiał zrezygnować z niektórych scen, żeby nie był za długi. Np. w oryginalnej wersji kapitan został uratowany, a później nakręcili nową scenę, tę filmową, w której zamknął się w pomieszczeniu sterowym i zatonął razem ze statkiem, i ta wersja podoba mi się o wiele bardziej,"-mnie również. Dobrze że zostawiono taką wersję.
Ale KOA - zauważ ile kasy trzeba by było wydać żeby kupić wszystkie te filmy... skoro one są po 30zl za sztukę
„Ale KOA - zauważ ile kasy trzeba by było wydać żeby kupić wszystkie te filmy... skoro one są po 30zl za sztukę”- Dosyć sporo, ale żaden z tych filmów nie interesuje mnie za bardzo, bo są dość stare:-(.
Właśnie wróciłam z kina i muszę powiedzieć, że nie zawiodłam się na kontynuacji „Zmierzchu”. Mimo zmiany reżysera film jest wciąż dobry i zachowuje ten sam charakter i mroczny klimat. Mimo braku Roberta Pattinsona (tzn. jest go, mniej, ale jest)- o czym na pewno już gdzieś przeczytałyście - w „Księżycu w nowiu”, nie szkodzi to filmowi i nie odczuwa się niedosytu. Taylor Lautner jest w stanie zrekompensować nieobecność wampira:-). Film mi się nie dłużył, a wręcz przeciwnie , aż za szybko się skończył, a trwał przecież 130 minut (to całkiem sporo). Były sceny jak dla mnie mrożące krew w żyłach, zwłaszcza walki wampirów i sceny z monstrualnymi wilkami. Muzyka jest po prostu doskonała. Nie będę rozgadywać się na treścią, bo mogłabym Wam zepsuć seans, a zwłaszcza Koa lekturę:-). Polecam, warto obejrzeć „Księżyc w nowiu” , tylko musicie nadrobić zaległości i sięgnąć najpierw po „Zmierzch” :-). A Ty EM DE KE AS, obejrzałaś już „Zabójcze ciało”?
Przejrzałam dziś „FILM”(z Agatą Buzek na okładce) jest w środku artykuł i ze trzy foty ze „Zmierzchu”(już publikowane) oraz recenzja „Zabójczego ciała” na ćwierć strony z Megan Fox jest zdjęcie w białej zakrwawione sukience (na sześć gwiazdek film zdobył jedną:-().
W „DZIEWCZYNIE” w horoskopie jest fotka Orlando Blooma. Oraz 2 strony o „Zmierzchu” oraz o jednej z wampirzyc 1 strona.
W „GLAMOUR” na okładce jest Gwen Stefani. Nie ma Roberta , Kristen , ani Megan, jest za to sesja mody z innymi bohaterami „Zmierzchu”.
W „KINIE” nie ma „Zabójczego ciała” ani „Zmierzchu”.
W „GALI”(na okładce Kasia Cichopek) jest niewielka wzmianka ze zdjęciem Roberta z premiery „Księżyca w nowiu”.
W „URODZIE” na okładce Rihanna. Nie ma Blooma.
W „SHOW” jest strona o premierze 2 części „Zmierzchu”.
W „SUKCESie” i „ Świecie Seriali” nikogo ciekawego nie zauważyłam.
Przejrzałam też wszystkie tygodniki z programem i niema Blooma , ale w „TV 4” jest Robert i Kristen artykuł niewielki i zdjęcie obojga (Robert źle wyszedł). Na okładce „TELE TYGODNIA” jest Anna Mucha i Natasza Urbańska.
"A Ty EM DE KE AS, obejrzałaś już „Zabójcze ciało”?" - buuu...nie. Nie ma w kinie. Puszczają "Weronika postanawia umrzeć".
"recenzja „Zabójczego ciała” na ćwierć strony z Megan Fox jest zdjęcie w białej zakrwawione sukience (na sześć gwiazdek film zdobył jedną:-(). " - nie wypowiadam się bo filmu nie widziałam, jak kiedyś uda mi się go zobaczyć (może będzie na DVD dostępne w empiku - tak jak książka - była tuż przed premierą) to się wypowiem. Jednak uważam, że ocenianie na 1 gwiazdkę to już lekka przesada
KOA:
Gerard Butler - w Tele Tygodniu. Fota z nowego filmu a kartka dalej ładne zdjęcie i artykuł na całą stronę - "Najprzystojniejszy szkot świata"
"Skusiłam się jednak na to wydanie specjalne "FILMU" – "HOLLYWOOD" z Taylorem Lautnerem, Kristen i Robertem na okładce z filmem "Pod osłoną nieba"(którego w ogóle nie mam ochoty obejrzeć:-)) po 9,90 zł:-). (...)Artykuł "Easy Riders czyli swobodni jeźdźcy" . Jest mnóstwo zdjęć aktorów na motorach: mi. innymi Koa, nasz Orlando:-) z takim podpisem ;" Orlando Bloom wyrusza na przejażdżkę po Soho. Drugi kask – zarezerwowany dla ukochanej Mirandy Kerr:-(," - wielkie dzięki za wiadomość. Jaka szkoda, że to wydanie specjalne "Filmu" jest zafoliowane z racji tego, że w środku jest dodatek filmowy "Pod osłoną nieba", nie obejrzę tego zdjęcia, ale pamiętam jak Orlando wygląda na motorze :-) Ostatnia część artykułu o Mirandzie niewesoła :-( Ten kask powinien być zarezerwowany dla Kate Bosworth :(
A słyszałam, że "Pod osłoną nieba" nie jest aż taki zły :-) Chciałabym go kiedyś obejrzeć, bo gra tam Campbell Scott, do którego przekonałam się po filmie "Za wcześnie umierać".
W środę będzie leciał film "Droga do zatracenia" – polecam! Bardzo dobry. Ty jeszcze go nie oglądałaś EM_DE_KE_AS, jak będziesz miała czas, to możesz obejrzeć. Zgarnął sporo nagród, w tym Oskara za najlepsze zdjęcia. W rolach głównych – Tom Hanks, Jude Law, Paul Newman i Daniel Craig w roli czarnego charakteru.
"Wszystkie oprócz "Cztery wesela i pogrzeb i "Love Story" - które były wręcz nudne, nieciekawe i zdecydowanie przereklamowane (szczególnie "Cztery wesela...")" – wszyscy tak bardzo zachwycają się "Love Story", a dla mnie też był nudny :(
"Ale KOA - zauważ ile kasy trzeba by było wydać żeby kupić wszystkie te filmy... skoro one są po 30zl za sztukę" – ale przecież nie trzeba kupować całej kolekcji, można kupić tylko jeden najbardziej ulubiony film.
"...a i zobacz - jesszcze coś - one wszystkie były w telewizji po kilkanascie razy już" – a jaki film nie był puszczany po kilkanaście razy i kto go nie oglądał po kilkadziesiąt ;) Ja niektóre z nich widziałam po 10 razy i chętnie jeszcze raz bym je obejrzała.
"W Joy'u jest coś dla Ciebie - mówiłaś kiedys że lubisz Gerarda Butlera:
Jest zapowiedź nowego filmu z nim "Prawo Zemsty" oraz wywiad z ładnymi zdjęciem i kilka mniejszych" – naprawdę?? Powiedziałam kiedyś coś takiego? Dzięki za informację, ale ja za nim nie przepadam ;)
"Właśnie wróciłam z kina i muszę powiedzieć, że nie zawiodłam się na kontynuacji "Zmierzchu". Mimo zmiany reżysera film jest wciąż dobry i zachowuje ten sam charakter i mroczny klimat. Mimo braku Roberta Pattinsona (tzn. jest go, mniej, ale jest)- o czym na pewno już gdzieś przeczytałyście" – właśnie czekałam na Twoje wrażenia po tym filmie :-) Nie wiedziałam, że Roberta jest trochę mnie w tej części. Podobno teraz wkroczył do akcji nowy klan wampirów? (Czytałam o tym w "Świecie seriali", i było też kilka fotek, m.in. Dakoty Fanning w dobrej "wampirzej" charakteryzacji, bo miała na tym zdjęciu z racji makijażu niezwykle wielkie oczy). Czy ten nowy klan jest niebezpieczny?
"Film mi się nie dłużył, a wręcz przeciwnie , aż za szybko się skończył, a trwał przecież 130 minut (to całkiem sporo)." – ah, to znaczy, że reżyser się spisał i nie kłamał mówiąc, że w tej części zapewni wiele wrażeń. A jak zagrała Kristen Stewart? I czy jest w tej części dużo wątków romantycznych? ;)
"Muzyka jest po prostu doskonała. Nie będę rozgadywać się na treścią, bo mogłabym Wam zepsuć seans, a zwłaszcza Koa lekturę:-). Polecam, warto obejrzeć "Księżyc w nowiu" , tylko musicie nadrobić zaległości i sięgnąć najpierw po "Zmierzch" :-)." – tak, słyszałam, że ma dobrą muzykę. Już pracuję nad tym, aby nadrobić zaległości w "Zmierzchu" i czekam na książkę :-)
Od czasu do czasu przeglądam sobie na różnych portalach obsadę tego filmu. Już znam mniej więcej Ashley Green grającą Alice Cullen, a przede wszystkim Kristen Stewart i Roberta Pattinsona. Lecz ostatnio zaintrygował mnie szczególnie jeden aktor – Jackson Rathbone, który zagrał Jaspera Hale’a. Czy on też był wampirem? Wygląda na naprawdę przystojnego mężczyznę:
http://www.imdb.com/media/rm3824194816/nm1717152
http://www.imdb.com/media/rm4025521408/nm1717152
http://www.sugarslam.com/wp-content/uploads/2008/12/jackson-rathbone.jpg
http://cdn.picapp.com/ftp/Images/e/1/a/6/9e.JPG
Przyznam, że bardzo mi się spodobał:
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/reviewpics/jackson-rathbone.jp g
A tutaj jest z Robertem:
http://farm4.static.flickr.com/3598/3788936841_b1808b66df.jpg
Jeśli znajdziecie jakieś artykuły o nim albo zdjęcia w którymś magazynie, to będę wdzięczna.
Euhenia czy on ma dużą rolę w filmie?
Podobno "Księżyc w nowiu" bije rekordy sprzedaży biletów. Produkcja filmu kosztowała 50 milionów dolarów, a w samych Stanach Zjednoczonych zwrócił się przez weekend prawie trzykrotnie zarabiając ponad 140 milionów (!). W kilka dni zarobił więcej niż "Zmierzch" przez parę miesięcy: http://film.onet.pl/F,18601,2082767,wiadomosci.html
Jeśli chodzi o film "Pod osłoną nieba" - czasem oglądnięcie czegoś na co w ogóle nie mialo się ochoty może okazać się ciekawym doświadczeniem. Bywało nie raz że włączałam jakiś film w tv, który wydawał mi sie kompletnie dziwny po opisie a potem się okazało że jest wciągający i naprawdę dobry.
"W rolach głównych – Tom Hanks, Jude Law, Paul Newman i Daniel Craig w roli czarnego charakteru."- ooo to muszę zobaczyć pierwszych trzech lubię:)
"wszyscy tak bardzo zachwycają się "Love Story", a dla mnie też był nudny :( " - no właśnie. Nie dokończyłam. W połowie przełączyłam bo poziom ziewu był zdecydowanie za wysoki. A rzadko zdarza mi się żebym przełączyła film. Staram się obejrzeć do końca nawet najbardziej nieciekawy, ale czasami i to jest niemożliwe. "Gdzie jesteś Amando", "Cztery wesela i pogrzeb", "Love Story" i "Elizabethtown" - to trzy tytuły które pamiętam, że nie mogłam wytrzymać do końca.
"ale przecież nie trzeba kupować całej kolekcji, można kupić tylko jeden najbardziej ulubiony film. "-Gorzej jak lubi się kilka i więcej
"– a jaki film nie był puszczany po kilkanaście razy i kto go nie oglądał po kilkadziesiąt ;) Ja niektóre z nich widziałam po 10 razy i chętnie jeszcze raz bym je obejrzała."- wiem, sama bym obejrzała Uwierz w ducha po raz szósty:)
"Powiedziałam kiedyś coś takiego? Dzięki za informację, ale ja za nim nie przepadam ;)"- Ooo, to albo mi się wydawało, albo któraś z Was pisała kiedś że go lubi;D
"A Ty EM DE KE AS, obejrzałaś już „Zabójcze ciało”?" - buuu...nie. Nie ma w kinie. Puszczają "Weronika postanawia umrzeć".” – Co za szkoda. Tak samo było ze mną, gdyby był ten film w kinie, to bym obejrzała, ale nie dali :-(. Miałam ochotę go obejrzeć.
„- nie wypowiadam się bo filmu nie widziałam, jak kiedyś uda mi się go zobaczyć (może będzie na DVD dostępne w empiku - tak jak książka - była tuż przed premierą) to się wypowiem. Jednak uważam, że ocenianie na 1 gwiazdkę to już lekka przesada”- Aż trudno mi uwierzyć, że jest aż tak zły . Ale w tej gazecie filmom stawiają bardzo wysoką poprzeczkę- moim zdaniem- aż za wysoką.
„-"W Joy'u jest coś dla Ciebie - mówiłaś kiedys że lubisz Gerarda Butlera:
Jest zapowiedź nowego filmu z nim "Prawo Zemsty" oraz wywiad z ładnymi zdjęciem i kilka mniejszych" – naprawdę?? Powiedziałam kiedyś coś takiego? Dzięki za informację, ale ja za nim nie przepadam ;)” – Przyznaję się to ja kiedyś pisałam, że go nawet lubię:-). Dziękuję za informacje o artykule, ale nie musicie sobie zawracać nim głowę, już mi się znudził:-).
„Ten kask powinien być zarezerwowany dla Kate Bosworth :(„- Właśnie. Tak mnie ucieszyło to zdjęcie Orlanda na motorze bez Mirandy, dopóki nie przeczytałam podpisu pod nim i od razu mi się nastrój pogorszył. A niech to.... nawet jak jej nie ma zdjęciu to w jakiś inny sposób daje o sobie znać ten Kapelusznik:-)
„A słyszałam, że "Pod osłoną nieba" nie jest aż taki zły :-) Chciałabym go kiedyś obejrzeć, bo gra tam Campbell Scott, do którego przekonałam się po filmie "Za wcześnie umierać"”- Dzięki, za te słowa zachęty:-). Może go jednak obejrzę.
„W środę będzie leciał film "Droga do zatracenia" – polecam! Bardzo dobry.” – Warto obejrzeć. Dobrze nakręcony i zagrany.
Podobno teraz wkroczył do akcji nowy klan wampirów? (Czytałam o tym w "Świecie seriali", i było też kilka fotek, m.in. Dakoty Fanning w dobrej "wampirzej" charakteryzacji, bo miała na tym zdjęciu z racji makijażu niezwykle wielkie oczy). Czy ten nowy klan jest niebezpieczny? – Tak, jest bardzo niebezpieczny, bo posiadają szczególne moce , i pomocników, o olbrzymiej sile. Stanowią prawo wampirów. Wampirom na przykład nie wolno się ujawniać ludziom , za co grozi śmierć, a klan Volturi to prawo po prostu egzekwuje. Mieszkają we Włoszech. Żywią się krwią ludzi. Nie wszyscy oni są tacy piękni , jak reszta wampirów z Forks w tym Edward (czyli R. Pattinson):-).
„A jak zagrała Kristen Stewart?” – Tak , jak w poprzedniej części: nie zmieniła się . Jest wciąż nieśmiałą i spokojną nastolatką.
„I czy jest w tej części dużo wątków romantycznych? ;)” – Tzn. w tej części jest wątek miłosny ten sam , który ciągnie się przez wszystkie 4 tomy powieści Stephenie Meyer. Chodzi o miłość Edwarda i Belli, którzy są w niebezpieczeństwie z trzech zasadniczych powodów : innych wampirów rządnych krwi Belli, zemsty kogoś (nie mogę powiedzieć kogo i z jakiego powodu) oraz tego, że łamią prawo Volturi. Poza tym pojawia się Jacob, czyli Taylor Lautner, który również kocha Bellę i chce ją mieć dla siebie.
„tak, słyszałam, że ma dobrą muzykę. Już pracuję nad tym, aby nadrobić zaległości w "Zmierzchu" i czekam na książkę :-)” – Super! Cieszę się. To która już jesteś w kolejce?
„Od czasu do czasu przeglądam sobie na różnych portalach obsadę tego filmu. Już znam mniej więcej Ashley Green grającą Alice Cullen, a przede wszystkim Kristen Stewart i Roberta Pattinsona. Lecz ostatnio zaintrygował mnie szczególnie jeden aktor – Jackson Rathbone, który zagrał Jaspera Hale’a. Czy on też był wampirem?” – Jest bratem Edwarda (R. Pattinsona) i też jest wampirem, jego ukochaną jest właśnie Ashley Green, ale ich role w filmie są raczej niewielkie, może w trzeciej części się zwiększą.
„Jeśli znajdziecie jakieś artykuły o nim albo zdjęcia w którymś magazynie, to będę wdzięczna.” – Oczywiście nie ma sprawy. Dzięki za linki:-).
„Euhenia czy on ma dużą rolę w filmie?” – Nie ma go zbyt dużo. Główne role grają Robert Pattinson, Kristen Stewart oraz Taylor Lautner. Tego ostatniego jest więcej niż Roberta w „Księżycu w nowiu”.
„Podobno "Księżyc w nowiu" bije rekordy sprzedaży biletów. Produkcja filmu kosztowała 50 milionów dolarów, a w samych Stanach Zjednoczonych zwrócił się przez weekend prawie trzykrotnie zarabiając ponad 140 milionów (!). W kilka dni zarobił więcej niż "Zmierzch" przez parę miesięcy” – Na filmwebie napisali, że „Księżyc w nowiu” pobił wszelkie oczekiwania analityków zarabiając 140 mln dolarów. Jest to trzecie najlepsze otwarcie w historii, na pierwszym miejscu jest „Mroczny rycerz” na drugim „Spiderman 3”, a „Księżyc w nowiu” spowodował , że „Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka” z Orlandem spadli na czwarte miejsce:-). Nie wiem czy się cieszyć?:-)
W najnowszym „Bravo” na okładce jest Taylor Lautner. Jest małe zdjęcie Orlando Blooma. Piszą o tym, o czym niedawno czytałyśmy na „pudelku”, że zerwał z Mirandą z powodu, tego że ma za chudą pupę:-). Zdjęcie jego jest ładne, ale malutkie(i bez Kapelusznika)-4 strona:-). Jest jedno małe zdjęcie Megan Fox, jak się drapie w nos i drugie małe samej twarzy:-). Jest plakat Roberta i Kristen i osobny Taylora. Zdjęcie Jareda Leto. Artykuł o Taylorze Lautnerze i kilka fotek też Roberta(tuż przy końcu gazety całej jego postaci) oraz Kellana Lutza(ze dwa).
"Ooo, to albo mi się wydawało, albo któraś z Was pisała kiedś że go lubi;D" - to chyba nie byłam ja :-) Mnie Gerard Butler w ogóle nie interesuje. Już o wiele bardziej wolę obejrzeć zdjęcia Orlanda, Ralpha Fiennesa, Bena Barnesa (od niedawna) albo Cate Blanchett.
Znalazłam dla Ciebie video z wykasowanymi scenami z "Titanica" (jest ich więcej na tej stronie). Naprawdę, gdyby ich nie wykasowano, film by trwał z cztery godziny :-):
http://www.youtube.com/watch?v=xlfMskjb00k
EM_DE_KE_AS obejrzałaś może komedię "Goło i wesoło", którą polecałam? I "Drogę do zatracenia"?
""Gdzie jesteś Amando", "Cztery wesela i pogrzeb", "Love Story" i "Elizabethtown" - to trzy tytuły które pamiętam, że nie mogłam wytrzymać do końca." - ja ostatnio musiałam zrezygnować z filmu "Pojutrze" już po dziesięciu minutach. Może i później się "rozkręcił", lecz nie wiem tego, bo już wtedy oglądałam coś ciekawszego :)
""ale przecież nie trzeba kupować całej kolekcji, można kupić tylko jeden najbardziej ulubiony film. "-Gorzej jak lubi się kilka i więcej" - o tak, wtedy trzeba wyłożyć więcej kasy, albo po prostu obejrzeć w telewizji.
"buuu...nie. Nie ma w kinie. Puszczają "Weronika postanawia umrzeć"." - nie dość, że Sarah Michelle Gellar gra w nim główną rolę, to jeszcze książkę mi obrzydzi :( A chciałabym ją kiedyś przeczytać. Paulo Coelho dobrze opowiada o życiu.
Euhenia:
"Aż trudno mi uwierzyć, że jest aż tak zły . Ale w tej gazecie filmom stawiają bardzo wysoką poprzeczkę- moim zdaniem- aż za wysoką. " - albo ktoś tam nie przepada za Megan Fox ;) lub, co jest bardziej prawdopodobne, komuś nie spodobał się pomysł na ten film, że dał mu tylko jedną gwiazdkę. Euhenia a ile gwiazdek można tam dać maksymalnie jakiemuś filmowi?
"– Przyznaję się to ja kiedyś pisałam, że go nawet lubię:-). Dziękuję za informacje o artykule, ale nie musicie sobie zawracać nim głowę, już mi się znudził:-). " - zabawne :)) Ja też za nim nie szaleję :-)
Kupiłam "VIVĘ" na okładce Anna Maria Jopek. W środku obszerny artykuł o Lady Gaga. W "Światowym życiu": duże zdjęcie Toma Cruise`a a Katie Holmes na romantycznym spacerze. Jude Law na zdjęciu z dziećmi, Hugh Grant, 6 zdjęć Sienny Miller w różnych strojach, Cindy Crawford, Doda, małe zdjęcie Jolie i Pitta z Halloween(o stroju Brada Pitta napisali , że przebrał się za Batmana, a gdzieś indziej czytałam , że za Sindbada, nawet dziennikarze dobrze nie wiedzą :-)), małe zdjęcie Halle Berry w okularach przeciwsłonecznych i Brada Pitta z Zaharą. Dwa zdjęcia Roberta Pattinsona jak miał 4 lata i obecnie czarno- białe. Poza tym wywiad z Anna Marią Jopek z mężem. George Clooney - duży artykuł. Ewa Kopacz wywiad. Jan Wejchert- artykuł, Monika Richardson- wywiad. Artykuł „Czas apokalipsy” – ogromne zdjęcie z tego filmu katastroficznego„2012” Rolanda Emmericha. W rubryce „Moda kontra po 5 zdjęć Gwen Stefani i Cristiny Aguilery, W „Urodzie” zdjęcia Edyty Herbuś. W horoskopie zdjęcie Britney Spears. Orlanda nie ma :-(.
"Znalazłam dla Ciebie video z wykasowanymi scenami z "Titanica" (jest ich więcej na tej stronie). Naprawdę, gdyby ich nie wykasowano, film by trwał z cztery godziny :-): "-Dzięki za linka:). Wiele z nich wykasowano całkiem niepotrzebnie. Niektóre jeszcze lepiej nadałyby filmowi charakter. Np ta, w ktorej Rose wścieka się przed lustrem nie mogąc nigdzie znaleźć swojej służącej Trudy. Albo ta, w której po scenie gdy Cal ściga Jacka i Rose po statku pełnym wody, orientuje się że włożył diament do kieszeni płaszcza ktory to płaszcz dał Rose. W tym momencie wycięto bardzo dobrą scenę ucieczki przed Lovejoy'em, któremu Cal dal pistolet i rozkazał zabić Rose. Lovejoy ich odnajduje i są sceny pełne napięcia bójka Jacka z Lovejoy'em i właśnie wtedy z trudem Jack i ROse unikają śmierci cudem jakimś po czym następuje scena, która się w filmie już pojawiła: gdy schowani przed Lovejoy'em i przestraszeni czy ujdą z życiem i czy ich nie odnajdzie nagle słyszą krzyki tego dziecka, którego później nie udaje im się uratować. Teraz rozumiem dlaczego tacy wystrachani nasłuchiwali tych krzyków i dlaczego w ogóle zamiast uciekać przed zatonięciem czekali w ciszy i ukrywali sie tam...
Albo scena, w której Rose tuż po tym jak Jack ratuje ją przed samobójstwem następnego dnia schodzi do trzeciej klasy - pojawia się nagle i swoim przyjściem zadziwia resztę ludzi z biednej trzeciej klasy. Ta scena też powinna była się pojawić. Ukazuje świetnie tę różnice międzyklasową.
"EM_DE_KE_AS obejrzałaś może komedię "Goło i wesoło", którą polecałam? I "Drogę do zatracenia"? "- Niestety nie miałam czasu na Goło i wesoło a o Drodze do zatracenia zapomniałam
""– Przyznaję się to ja kiedyś pisałam, że go nawet lubię:-). Dziękuję za informacje o artykule, ale nie musicie sobie zawracać nim głowę, już mi się znudził:-). " - zabawne :)) Ja też za nim nie szaleję :-)"-ok nie ma sprawy:-)
Euhenia:
"Co za szkoda. Tak samo było ze mną, gdyby był ten film w kinie, to bym obejrzała, ale nie dali :-(. Miałam ochotę go obejrzeć." – szkoda, że nie puścili w Twoim kinie "Zabójczego ciała" :( Ale jak mu dali jedną gwiazdkę, to może nie przegapiłaś wiele :-) Na szczęście za jakiś czas będziesz go sobie mogła wypożyczyć na DVD.
"Właśnie. Tak mnie ucieszyło to zdjęcie Orlanda na motorze bez Mirandy, dopóki nie przeczytałam podpisu pod nim i od razu mi się nastrój pogorszył. A niech to.... nawet jak jej nie ma zdjęciu to w jakiś inny sposób daje o sobie znać ten Kapelusznik:-)" – absolutna racja. Jej cień zawsze się gdzieś tam przesuwa :-)
"Tak, jest bardzo niebezpieczny, bo posiadają szczególne moce , i pomocników, o olbrzymiej sile. Stanowią prawo wampirów. Wampirom na przykład nie wolno się ujawniać ludziom , za co grozi śmierć, a klan Volturi to prawo po prostu egzekwuje." – dzięki za wyjaśnienie. To naprawdę intrygujące, że w tej opowieści występują strażnicy pilnujący wampirzego kodeksu :-) Robi się coraz mroczniej. Widziałam zdjęcia tego nowego klanu, ma naprawdę dobrą charakteryzację: http://film.onet.pl/F,67517,3,0,0,galeriao.html
Czy tych dwoje też należy do klanu Volturi? Bo ich charakteryzacja jest po prostu świetna:
http://www.imdb.com/media/rm718376448/tt1259571
"Nie wszyscy oni są tacy piękni , jak reszta wampirów z Forks w tym Edward (czyli R. Pattinson):-)." – albo Jackson Rathbone ;)
Szkoda, że nie znalazłaby się tam jakaś rola dla Orlanda, pasowałby do "Zmierzchu". W rolach głównych grają dzwudzietoparolatkowie, więc odpowiednio do swojego wieku mógłby chociaż zagrać kogoś starszego – może jednego z tych czarnych charakterów ? (już nawet przymknęłabym oko na to, że nie lubię go oglądać w rolach czarnych charakterów, ale w "Zmierzchu" wyglądałby intrygująco, to byłaby pierwsza rola wampira w jego karierze). Wyobrażałabym go sobie tak:
http://celebrity-pics.movieeye.com/celebrity_pictures/Orlando_Bloom_405728.jpg
"Jest bratem Edwarda (R. Pattinsona) i też jest wampirem, jego ukochaną jest właśnie Ashley Green, ale ich role w filmie są raczej niewielkie, może w trzeciej części się zwiększą." – oglądałam sobie zdjęcia z premiery "Księżyca w nowiu" – nawet na zdjęciach nie pojawia się go za dużo, jest tutaj (na samej górze):
http://www.imdb.com/title/tt1259571/mediaindex?page=2
i jeszcze w czwartej galerii na górze (po lewej stronie), ale to zdjęcie jest raczej zamazane:
http://www.imdb.com/title/tt1259571/mediaindex?page=4
Jeszcze proszę o wyjaśnienie jednego – bohater, którego gra, czyli Jasper (brat Edwarda) z tego co zauważyłam tworzy parę z Alice Cullen, która nosi to samo nazwisko, co Edward. To trochę dziwne, czy Jasper i Alice są ze sobą w jakiś sposób spokrewnieni ? :-)
"Koa, sześć gwiazdek "Film" przyznaje maksymalnie." - dzięki za informację.
EM_DE-KE_AS:
"czasem oglądnięcie czegoś na co w ogóle nie mialo się ochoty może okazać się ciekawym doświadczeniem. Bywało nie raz że włączałam jakiś film w tv, który wydawał mi sie kompletnie dziwny po opisie a potem się okazało że jest wciągający i naprawdę dobry." – ja też tak miałam parę razy. Np. kiedyś zaczęłam oglądać "Wyznania gejszy", myślałam, że film nie będzie jakiś wyjątkowo ciekawy, a tamtejsze zwyczaje japońskie, tak bardzo odbiegające od polskich, w ogóle mnie nie zainteresują. Mimo to obejrzałam go całkiem do końca, był piękny i interesujący, a zwyczaje, którymi zajmowały się gejsze, czyli umilanie czasu mężczyznom poprzez parzenie herbaty, taniec i wyrafinowaną rozmowę były bardzo ciekawe. Z początku nie wiedziałam też, czy obejrzę do końca "Płonącą pułapkę" z Joaquinem Phoenixem, ale po jakimś czasie wciągnął mnie ten film, był bardzo realistyczny, ciekawy i wzruszający, jego też obejrzałam do końca. Był nawet wstrząsający, bo pokazał codzienną, ciężką i niebezpieczną pracę strażaków. Kiedyś napisałaś Euhenia, że też go oglądałaś i Tobie również się podobał :-) EM_DE_KE_AS – jak chcesz, to możesz go też kiedyś obejrzeć, godny polecenia.
"-Dzięki za linka:). Wiele z nich wykasowano całkiem niepotrzebnie. Niektóre jeszcze lepiej nadałyby filmowi charakter. Np ta, w ktorej Rose wścieka się przed lustrem nie mogąc nigdzie znaleźć swojej służącej Trudy." – nie ma za co :-) To prawda, ta scena z naszyjnikiem mogła zostać. Bardzo pasowała do tego, co nastąpiło potem – zapłakana Rose pobiegła na rufę, żeby skoczyć stamtąd do oceanu. Ta scena bardzo dużo wyjaśnia, np. widzowie zastanawiali się, dlaczego nagle w tej scenie nie miała na sobie naszyjnika, a wyjaśnia się to w tej wykasowanej. Mogli też zostawić scenę w której po tańcach pod pokładem wyszli na górę, żeby zaczerpnąć świeżego nocnego powietrza i popatrzeć na spadające gwiazdy, szkoda, że nie było tego w filmie. Jack zapytał się jej wtedy czego by sobie życzyła:
http://www.youtube.com/watch?v=Ykxc-ihMwGQ&feature=related
"W tym momencie wycięto bardzo dobrą scenę ucieczki przed Lovejoy'em, któremu Cal dal pistolet i rozkazał zabić Rose. Lovejoy ich odnajduje i są sceny pełne napięcia bójka Jacka z Lovejoy'em" – tą scenę też mogli zostawić, scena pojedynku była dobra.
Za to dobrze, że usunięto tę scenę: gdy mężczyzna z załogi poszukiwaczy Titanica zaczął żartować sobie ze starszej Rose i powiedział: "chciałaś się zabić skacząc z Titanica? Zamiast tego trzeba było poczekać dwa dni" – dialog zupełnie nie na miejscu, po tym, co przeżyła :(... :
http://www.youtube.com/watch?v=TdkUpchQ1-0&feature=related
Za to zabawne są nieudane sceny:
http://www.youtube.com/watch?v=Qok1qDCTZNE&feature=related
"EM_DE_KE_AS – jak chcesz, to możesz go też kiedyś obejrzeć, godny polecenia." - Dzieki. Dobrze wiedziec. Lubię Joaquina Phoenixa. Może kiedys puszczą w tv i będzie czas na zobaczenie.
Ja tak miałam z "Pachnidłem" i z "Superhero". tym bardziej jesli chodzi o recenzje - o "Superhero" słyszałam juz różne opinie, ale mnie się nawet podobał.
Własnie ta scena z patrzeniem w gwiazdy też mogła zostać. Scena z naszyjnikiem - kiedy Rose jest na rufie nagle ma rozpuszczone włosy i nie ma naszyjnika. Gdyby zostawili wyglądałoby to lepiej. Wiele scen niepotrzebnie wyciachali, ale i tak zostaję przy 10/10. Dla mnie i tak będzie zawsze arcydziełem bezapelacyjnym
Tak na dobrą sprawę ta scena też mogła zostać:
http://www.youtube.com/watch?v=olwo1dSIhls&feature=related
jest całkiem zabawna:) I pokazuje marzenia Rose, jej pragnienia, a w momencie kiedy dostaje kolejna propozycje otrzymania kawy
Rose: widzisz te ręce? Są stworzone by pracować"
a tu nagle gość z tacą proponuje jej kawy - a pewnie wolałaby sobie jej sama nalać - wyszło dość zabawnie. Zresztą Kate fajnie tu zagrała
"Za to dobrze, że usunięto tę scenę: gdy mężczyzna z załogi poszukiwaczy Titanica zaczął żartować sobie ze starszej Rose i powiedział: "chciałaś się zabić skacząc z Titanica? Zamiast tego trzeba było poczekać dwa dni" – dialog zupełnie nie na miejscu, po tym, co przeżyła :(... : " - no tak to nie było na miejscu.
W "Party" jest ładne zdjęcie Megan Fox. Nieduże ale ładne. Nie ma Patissona ani Orlanda za to jest Deep - przy krzyżówce ale malutkie foto. I George Clooney - jeśli go lubicie. Jest tteż Natalia Vodianova - str 76 - w różnych fryzurach z różnych lat.
I styl ubierania się Kate Moss
EM_DE_KE_AS, dzięki za opis „PARTY”:-). Ja dziś przeglądałam „GALĘ” i są nawet fajne artykuły o kobietach, które podrywają zajętych mężczyzn. Jest między innymi zdjęcie na stronę Kate Bosworth, która podrywała męża Gwyneth Paltrow oraz Sienny Miller -takie pozowane. Jest omówienie „Zmierzchu” – zdjęcie Edwarda i Belli, jak biegną przez las , takie samo jak było w „COSMOPOLITANIE” tyle , że większe. Zapomniałabym jest zdjęcie Johnnego Deppa z Timem Burtonem z krótkim artykułem. Blooma niestety nie ma:-(.
„Tym bardziej jeśli chodzi o recenzje - o "Superhero" słyszałam juz różne opinie, ale mnie się nawet podobał.” – Coś jakbym słyszała ten tytuł. Kto tam gra?
„ I George Clooney - jeśli go lubicie”- Jakoś bardzo mi nie przeszkadza, ale go nie lubię. W ostatniej „Vivie” też o nim dużo pisali, to przez jego nową dziewczynę :-).
„Jest tteż Natalia Vodianova - str 76 - w różnych fryzurach z różnych lat.” – Wow! Wielkie dzięki za informacje , to jedna z moich ulubionych modelek. Cały czas wygląda jak nastolatka, a ma już troje dzieci.
W "Superhero" z bardziej znanych gra tam Leslie Nielsen. Jest to parodia filmów akcji - a ściślej rzecz ujmując serii o Supermenie
„W "Superhero" z bardziej znanych gra tam Leslie Nielsen. Jest to parodia filmów akcji - a ściślej rzecz ujmując serii o Supermanie”- Dzięki za informację, lubię takie filmy. Podobała mi się taka właśnie prześmiewcza komedia zatytułowana „Wielkie kino”, gdzie parodiowano między innymi kapitana Jacka Sparrowa. Jestem też strasznie ciekawa jak Sacha Baron Cohen będzie żartował z Orlando Blooma, jako idola amerykańskich nastolatek - jak przeczytałam w recenzji - w tym swoim najnowszym filmie „Bruno”:-).
„Kiedyś napisałaś Euhenia, że też go oglądałaś i Tobie również się podobał :-) EM_DE_KE_AS – jak chcesz, to możesz go też kiedyś obejrzeć, godny polecenia.” - Tak, również polecam „Wyznania gejszy”:-). Warto obejrzeć.
Słyszałyście może , że w piątek w „GAZECIE WYBORCZEJ” będzie film „Jarhead: Żołnierz piechoty morskiej”(7,99 zł). Książka była zabawna i wciągająca to może i film będzie dobry. W każdym bądź razie lubię Chrisa Coopera (zagrał m. in. w „American Beauty” , „Ja , Irena i ja”) i Petera Saarsgarda („K - 19”, „Plan lotu”, „Kinsey”), dlatego chciałabym ten film obejrzeć. W głównej roli jest Jake Gyllenhaal. Książka miała formę jego pamiętnika, ciekawe czy i w filmie też tak będzie?
Poza tym do „GALI” 17 grudnia ma był dołączony film „BIAŁA MASAJKA”. Nie oglądałam i nie wiem czy warto go kupić. A Wy słyszałyście o tym filmie?
KOA:
„absolutna racja. Jej cień zawsze się gdzieś tam przesuwa :-)” - Niestety. Ostatnio jest jej nawet za dużo. Orlando i Kapelusznik spędzili Święto Dziękczynienia na otwarciu jakiegoś hotelu. Miranda wykorzystywała każdą chwilę , by się pokazać i wylansować pozując fotoreporterom:
http://mirandakerrfan.net/gallery/thumbnails.php?album=875
Więc pewnie za tydzień znajdą się jej fotki obok Orlanda w jakimś tygodniku:-(.
Na pocieszenie jest tu poniżej parę fotek Orlanda z lotniska bez tej kobiety:-):
http://www.orlandobloomwebworld.com/cpg132/thumbnails.php?album=1300
Paparazzi zrobili fotkę Bloomowi z Jennifer Aniston na lotnisku, bo ona też była na tym przyjęciu z okazji otwarcia hotelu i jak słowo daję wolałabym sto razy , żeby Orlando chodził z nią:-). Jennifer jest taka sympatyczna i sprawia wrażenie takiej osoby , która się nie wywyższa:
http://www.orlandobloomwebworld.com/cpg132/displayimage.php?album=1295&pos=0
„"Jest bratem Edwarda (R. Pattinsona) i też jest wampirem, jego ukochaną jest właśnie Ashley Green, ale ich role w filmie są raczej niewielkie, może w trzeciej części się zwiększą." – oglądałam sobie zdjęcia z premiery "Księżyca w nowiu" – nawet na zdjęciach nie pojawia się go za dużo, jest tutaj (na samej górze)” - Jason w rzeczywistości inaczej wygląda niż w filmie. W „Zmierzchu” włosy mu utlenili:-). Ma ładne rysy twarzy.
„Czy tych dwoje też należy do klanu Volturi? Bo ich charakteryzacja jest po prostu świetna:
http://www.imdb.com/media/rm718376448/tt1259571 „
Oni służą u Volturi. Są ich pomocnikami i są bardzo niebezpieczni.
„Szkoda, że nie znalazłaby się tam jakaś rola dla Orlanda, pasowałby do "Zmierzchu". W rolach głównych grają dzwudzietoparolatkowie, więc odpowiednio do swojego wieku mógłby chociaż zagrać kogoś starszego – może jednego z tych czarnych charakterów ? (już nawet przymknęłabym oko na to, że nie lubię go oglądać w rolach czarnych charakterów, ale w "Zmierzchu" wyglądałby intrygująco, to byłaby pierwsza rola wampira w jego karierze). Wyobrażałabym go sobie tak:
http://celebrity-pics.movieeye.com/celebrity_pictures/Orland... „ - Mam to zdjęcie w jakimś kalendarzu z Orlandem:-). To jego spojrzenie jest faktycznie dosyć groźne. Myślę, że jakby się uprzeć mógłby zagrać złego wampira , bo praktycznie wszystkie postaci dobrych wampirów są już obsadzone oraz pomocników klanu Volturi takze. Dał by radę na pewno zagrać całkiem nowo stworzonego wampira , które też w sadze „Zmierzchu” się pojawiają . One są wyjątkowo groźne, bo nie potrafią kontrolować swoich wampirzych instynktów i są przez rok od zmienienia w wampiry, o wiele silniejsze i szybsze od innych starszych przedstawicieli swojego gatunku. Są też prawdziwą zmorą Volturi:-), bo przez nich , istnienie wampirów może się wydać przed światem, a tego nie chcą. Koa, chciałabyś, aby Orlando zagrał takiego wampira?
„Jeszcze proszę o wyjaśnienie jednego – bohater, którego gra, czyli Jasper (brat Edwarda) z tego co zauważyłam tworzy parę z Alice Cullen, która nosi to samo nazwisko, co Edward. To trochę dziwne, czy Jasper i Alice są ze sobą w jakiś sposób spokrewnieni ? :-)” – Edward Cullen ( Robert Pattinson), Jasper i Alice , Emmet i Rozalie zostali adoptowani przez wampira doktora Carlisle Cullena i jego żonę (też wampirzycę), dlatego wszyscy noszą to samo nazwisko, ale żadna z tych osób nie jest ze sobą spokrewniona. W ten sposób jako dzieci państwa Cullenów uczęszczają do szkoły, jako normalni nastolatkowie. To jest zdjęcie rodzeństwa Cullenów w komplecie. Lubią przebywać ze sobą:-):
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=94&pos=52
Ten blond- przystojniak w niebieskiej koszuli i krawacie stojący w środku pomiędzy Edwardem a Rozalie, to ojciec całej piątki: doktor Carlisle (Koa, możesz powiększyć to zdjęcie):
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=94&pos=44
Jest bardzo fajny. Jeden z moich ulubieńców ze „Zmierzchu”. Cieszy się największym autorytetem w rodzinie Cullenów.
Natomiast to jest ojciec Belli. Stoi pomiędzy Bellą a Edwardem:
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=94&pos=45
Jego też bardzo lubię, jest przesympatyczny. Jak byś mnie zapytała kogo bardziej lubię ojca Belli , czyli Edwarda, nie umiałabym powiedzieć:-). Zdradzę Ci, że ojciec Belli jest zabawny, a w „Zaćmieniu” będzie wiele wesołych scen z nim i Edwardem:-).
"Wyznania gejszy" - oczywiście. Bardzo ładny film jeden z moich ulubionych
"Biała masajka": hmmm...
http://biala.masajka.filmweb.pl/
nie słyszałam o tym filmie
EM_DE_KE_AS:
"Ja tak miałam z "Pachnidłem" i z "Superhero". tym bardziej jesli chodzi o recenzje - o "Superhero" słyszałam juz różne opinie, ale mnie się nawet podobał." – "Pachnidło" muszę kiedyś koniecznie obejrzeć. Podobno książka była bestsellerem, trochę żałuję, że jej nie przeczytałam. Później dowiedziałam się, że nakręcili film na jej podstawie, to już zrezygnowałam zupełnie z jej przeczytania. Jak się dowiaduję, że robią ekranizację jakiegoś opowiadania lub powieści zazwyczaj już nie zabieram się za czytanie książki, bo obejrzę to samo na filmie, nawet, jeśli książka może być lepsza. A "Superhero" muszę sobie kiedyś obejrzeć dlatego, że gra tam Leslie Nielsen, on jest po prostu niesamowity. Ma wielkie poczucie humoru :-) Oglądałaś może parodię "Dracula – wampiry bez zębów"? Naprawdę można się uśmiać z Nielsena, który zagrał tam Draculę.
"Scena z naszyjnikiem - kiedy Rose jest na rufie nagle ma rozpuszczone włosy i nie ma naszyjnika. Gdyby zostawili wyglądałoby to lepiej. Wiele scen niepotrzebnie wyciachali, ale i tak zostaję przy 10/10. Dla mnie i tak będzie zawsze arcydziełem bezapelacyjnym" – dokładnie,to wyglądałoby lepiej. Poza tym film i tak był długi, więc widz nie odniósłby wrażenia, że ta scena jakoś strasznie go wydłużyła, bo była dosyć krótka, lecz znacząca. Rose chciała wyrwać się spod sztywnej etykiety narzuconej jej przez matkę, i zbuntować się przeciwko losowi, który już został przypieczętowany. Nie chciała wyjść za mężczyznę, którego nie kochała.
Trochę śmiać mi się chce z tego Lovejoy’a – strasznie nabiegał się w "Titanicu" za Rose i Jackiem :-)
Napisałaś, że tylko "Titanic" zyskał u Ciebie 10 punktów, czy są jakieś inne filmy, które oceniłaś wysoko, na przykład na 9? Takie, które są Twoim zdaniem bardzo dobre.
EUHENIA:
Jeślibyś chciała, mogę przesłać Tobie przez maila linki do fajnych blogów o "Zmierzchu" (są tam dobre zdjęcia i dużo artykułów). Nie chcę tutaj podawać linków, bo zazwyczaj tych do prywatnych blogów nie podaje się na publicznych forach. Jeśli je chcesz, to napisz do mnie na maila – napisałam go w swoim profilu obok zdjęcia, ale na samym dole.
"Dzięki za informację, lubię takie filmy. Podobała mi się taka właśnie prześmiewcza komedia zatytułowana "Wielkie kino", gdzie parodiowano między innymi kapitana Jacka Sparrowa." – widziałam niedawno ten film :-) Może nie był jakichś wyjątkowo wysokich lotów, ale był zabawny i miło się go oglądało :-) Oprócz Jacka Sparrowa sparodiowali też Willyego Wonkę z "Charlie i fabryka czekolady" oraz "Narnię". Wprawił mnie w dobry humor. Podobała mi się szczególnie scena, gdy któryś z bohaterów otworzył szafę (aluzja do filmu "Narnia", w której szafa służyła do przechodzenia do innej krainy), i nagle po otworzeniu wypadła stamtąd sterta rzeczy, taka, że nawet cztery szafy by tego nie pomieściły :-)
"Jestem też strasznie ciekawa jak Sacha Baron Cohen będzie żartował z Orlando Blooma, jako idola amerykańskich nastolatek - jak przeczytałam w recenzji - w tym swoim najnowszym filmie "Bruno":-)." – po Cohenie można spodziewać się wszystkiego i jeszcze więcej ;) Wolałabym jednak , żeby zażartował sobie z Kapelusznika, bo Orlanda mi trochę szkoda :-)
"Słyszałyście może , że w piątek w "GAZECIE WYBORCZEJ" będzie film "Jarhead: Żołnierz piechoty morskiej"(7,99 zł). Książka była zabawna i wciągająca to może i film będzie dobry. W każdym bądź razie lubię Chrisa Coopera (zagrał m. in. w "American Beauty" , "Ja , Irena i ja") i Petera Saarsgarda ("K - 19", "Plan lotu", "Kinsey"), dlatego chciałabym ten film obejrzeć. W głównej roli jest Jake Gyllenhaal. Książka miała formę jego pamiętnika, ciekawe czy i w filmie też tak będzie?" - swojego czasu było głośno o tym filmie. Ja raczej zaczekam aż będzie w telewizji puszczony, nie przepadam za gatunkiem kina wojennego, nie wiem, czy warto go kupować, jak i tak będzie ciężko przez niego przebrnąć. Euhenia a czy ogólnie w tej książce jest dużo zabawnych momentów? Czy raczej więcej takich poważnych? To ciekawe, że książka została napisana w formie pamiętnika, przypomniał mi się teraz "Dziennik Bridget Jones", który również był wciągający :-) Ja też lubię Chrisa Coopera (zagrał dobrze w "Wielkich nadziejach")i Petera Saarsgarda.
"Poza tym do "GALI" 17 grudnia ma był dołączony film "BIAŁA MASAJKA". Nie oglądałam i nie wiem czy warto go kupić. A Wy słyszałyście o tym filmie?" – słyszałam tylko o książce pod tym tytułem. Chyba opowiadała o białej kobiecie, która zamieszkała w Afryce i uczestniczyła w życiu dzikiego plemienia, a później zakochała się w mężczyźnie z tego plemienia.
W "Twoim Imperium" na stronie 9 – zdjęcie Johnnego Deppa na wakacjach (bez koszuli), strona 12 – artykuł o Lindsay Lohan plus zdjęcia (na pierwszym wygląda fatalnie, bo na 38 lat, już Johnny Depp wygląda od niej lepiej a ma 46), str. 28 – fotka Scarlett Johansson (zawsze sądziłam, że ma z 28 lat, a niedawno skończyła 25. Wygląda dojrzale jak na swój wiek).
"Tele max" – str. 8 – fotka Patricka Swayze, str. 18 – Angeliny Jolie (z filmu "Aleksander". W "Teleświecie" jest to samo zdjęcie, ale lepszej jakości), str. 38 – foto Antonia Banderasa z "Zabójców" (film będzie 10 grudnia w TVN).
"czy są jakieś inne filmy, które oceniłaś wysoko, na przykład na 9? Takie, które są Twoim zdaniem bardzo dobre" - o tak. Jest takich dość sporo. ednak mają one 9/10 bo są rewelwacyjne, z świetny,m scenariusze, albo wbiły mnie w fotel podczas oglądania. Między innymi: "Obłęd", "Skazani na Shawshank", "Terminal", "Wzgórze rozdartych serc", "Cast Away", "Forrest Gump", Polecam "Patch Adams" - jesli niewidziałyście. Robin Williams gra w nim studenta medycyny - ale bardzo niekonwencjonalnego, gdyż postanawia leczyć śmiechem. Film wzruszający - szczególnie w scenach kiedy rozśmiesza chore na białaczkę dzieci. Patch Adams - czyli główny bohater grany przez Williamsa oddaje się swojej pasji jaką jest taka właśnie śmiechoterapia. Ma też marzenia o lepszym świecie. Piękny film. Tez zarobił u mnie 9/10. Wśród takich filmów które uważam za rewelacyjne mam jeszcze wiele innnych np "Lot nad kukułczym gniazdem", "Psychozę", "Greystoke" (o właśnie - lubię Christophera Lamberta), "Buntownik z wyboru", "Pachnidło", "Wywiad z wampirem". No i dużo innych (ponad 40 wszystkich;) Oczywiście, żeby mieć to 9 film musi sobie u mnie zasłużyć. Bo wiele jest filmów bardzo dobrych i dobrych ale te rewelacyjne to "perełki". Jednak jak na razie żaden z nich nie wywyołuje u mnie takich emocji jak "Titanic"
KOA:
nie widziałam Draculi bez zębów.
Lovejoy - mnie strasznie drażnił bo cały czas śledził Rose i Jacka i uprzykrzał im życie, ale niektóre sceny były naawet zabawne - np te, jak Rose pokazuje mu środkowy palec w windzie po czym robi "papa"
„nie widziałam Draculi bez zębów.” – To musisz obejrzeć! To jedna z najlepszych parodii jaką widziałam.
„Polecam "Patch Adams" - jesli niewidziałyście. Robin Williams gra w nim studenta medycyny - ale bardzo niekonwencjonalnego, gdyż postanawia leczyć śmiechem.”- też mi się podobał ten film, Robin Williams pasował do tej roli, nie wyobrażam sobie, by mógł w nim zagrać ktoś inny.
„Oczywiście, żeby mieć to 9 film musi sobie u mnie zasłużyć. Bo wiele jest filmów bardzo dobrych i dobrych ale te rewelacyjne to "perełki".”- Ja częściej daje 10 , nawet filmom , które nie uważam za arcydzieła. Daje im 10 gdy uważam, że mają - moim zdaniem - zaniżoną średnią. A Ty Koa, jak przyznajesz punkty filmom?
„Jednak jak na razie żaden z nich nie wywyołuje u mnie takich emocji jak "Titanic"”- Mój wujek żartował z cioci (swojej żony) , że tylko na „Titanicu” nie zasnęła w kinie po zgaśnięciu świateł :-). Ja także uwielbiam ten film, jest wyjątkowy. Ilekroć go oglądam zawsze się wzruszam, zwłaszcza pod koniec.
Kupiłam „Party” i na tej samej stronie - 24 - jest Megan Fox i Robert Pattinson. EM DE KE AS pisałaś o tym „Party” z Anną Muchą na okładce, ale chyba nie zauważyłaś Roberta? Takie malutkie zdjęcie, że jak przeglądałam "Party" po raz trzeci w domu, to dopiero wtedy go zauważyłam:-).
Daje im 10 gdy uważam, że mają - moim zdaniem - zaniżoną średnią - Czasami aż prosi się zeby zawayżyc jakąś ocenę choć o kilka setnych ale tak nie robie. Zawsze staram się oceniać tak, jak czuję. Jeśli czuję że film mnie eciąga i jest fajny to jest 7 lub 8. Jeśłi czuję że beznadziejny, mam ochotę wyłączyć (rzadko ale zdarza się - np "Gdzie jesteś Amando") to jest 1, 2, lub 3. Jeśli widzę że film jest taki sobie to 5 albo 6. A jeśli widzę, że kompletnie nie tego się spodziewałam to jest 4. I nie ma zmijuł - nawet jeśli w filmie tym gra ktoś kogo lubię. Dlatego wcale nie dawałam ósemki "Zakochanemu bez pamięci", albo "Romansom i papierosom". Owszem - dodaję wtedy do ulubionych - ale tylko dlatego żeby mieć szybki dostęp do danych filmow z profilu, albo dltego że gra tam ktoś kogo lubię, ale ocena leci w dół jeśli coś mi się nie podoba - bo się oszukiwac nie będe;)
"Kupiłam „Party” i na tej samej stronie - 24 - jest Megan Fox i Robert Pattinson. EM DE KE AS pisałaś o tym „Party” z Anną Muchą na okładce, ale chyba nie zauważyłaś Roberta? Takie malutkie zdjęcie, że jak przeglądałam "Party" po raz trzeci w domu, to dopiero wtedy go zauważyłam:-). " - o popatrz...to i tak jesteś lepsza ode mnie, ja nie widziałam wcale dopiero Ty naposałaś o tym;)
"To musisz obejrzeć! To jedna z najlepszych parodii jaką widziałam" - to będe musiała to mieć na uwadze przy przegladaniu programu tv...może kiedyś będzie lecieć w tv. Na przykład na święta mogliby puścić...Wprawdzie teraz na święta będzie wysyp wszystkich "Śnietych mikołajów", "Kevinów samych w domu" i cała seria z Chevy Chase'm...ale cóż może dadzą Draculę bez zębów;) Ot tak dla odmiany, no nie?
"Mój wujek żartował z cioci (swojej żony) , że tylko na „Titanicu” nie zasnęła w kinie po zgaśnięciu świateł :-)" - jest jeszcze coś - dlaczego tylko ten film ma u mnie 10. Niełatwo mnie wzruszyc na filmie. Może to byc nie wiadomo jaki wyciskacz łez - ludzie mogą pisać że wzruszający jak cholera - a ja po chusteczki nie sięgnę choćbym miala na siłę próbowac. Na "Titanicu" chyba w trzech momentach miałam w oczach łzy. Sama się sobie dziwiłam I jak do tej pory to jedyny film ktory mnie doprowadził do łez. Więc to musi być arcydzieło
„Wprawdzie teraz na święta będzie wysyp wszystkich "Śnietych mikołajów", "Kevinów samych w domu" i cała seria z Chevy Chase'm...ale cóż może dadzą Draculę bez zębów;) Ot tak dla odmiany, no nie?”- Ja właśnie w święta oglądałam ten film, więc całkiem możliwe, że go dadzą. Ostatnio lubią powtarzać te same filmy co święta:-).
„Niełatwo mnie wzruszyc na filmie. Może to byc nie wiadomo jaki wyciskacz łez - ludzie mogą pisać że wzruszający jak cholera - a ja po chusteczki nie sięgnę choćbym miala na siłę próbowac. Na "Titanicu" chyba w trzech momentach miałam w oczach łzy. Sama się sobie dziwiłam I jak do tej pory to jedyny film ktory mnie doprowadził do łez. Więc to musi być arcydzieło”- Też tak uważam, u mnie oczywiście też ma 10. Z tymże ja dziesiątki częściej rozdaje niż Ty, więc ma pewnie mniejszą wartość niż Twoja:-).
Kupiłam jednak ten film „Jarhead: Żołnierz piechoty morskiej” z Gazetą Wyborczą” jest też z nią w piątek dodatek w postaci gazety z programem na okładce , której jest Patrick Swayze , a w środku artykuł o nim na 1 stronę : trzy zdjęcia: jedno duże jak mierzy z pistoletu oraz dwa mniejsze z filmów „Uwierz w ducha” oraz „Dirty Dancing”. Piszą o nim , bo w niedziele o 20:00 na Polsacie wchodzi z nim serial zatytułowany „Bestia”. Zamierzacie oglądać? Nie wiem czy jest dobry?
Może jesteście zainteresowane tym jakie filmy , jeszcze będą dodawane do „Gazety Wyborczej” po 7,99 zł. Otóż w 11 grudnia „SZAKAL” - nie zamierzam go kupować. 18 grudnia „ZAKAZANY OWOC” z Edwardem Nortonem – chyba się skuszę przez Edwarda...:-). Natomiast 31 grudnia „HRABIA MONTE CHRISTO”. Pisałyście, że lubicie Antonio Banderasa , a wiem , że w „ŚWIECIE KOBIETY” będzie z nim film zatytułowany „CENTRALNE BIURO UWODZENIA” 5 stycznia.
"ja dziesiątki częściej rozdaje niż Ty, więc ma pewnie mniejszą wartość niż Twoja:-)" - :)
"w niedziele o 20:00 na Polsacie wchodzi z nim serial zatytułowany „Bestia”. Zamierzacie oglądać? Nie wiem czy jest dobry?" - ja chętnie zobacze zwłaszcza dlatego że "Taniec" się skonczył (wściekam się bo chciałam żeby Natasza wygrała - ale według mnie to ona była mistrzynią)
"Pisałyście, że lubicie Antonio Banderasa , a wiem , że w „ŚWIECIE KOBIETY” będzie z nim film zatytułowany „CENTRALNE BIURO UWODZENIA” 5 stycznia."- Dzięki za info:) Film widziałam, byłam na nim w kinie. Całkiem przyjemna komedyjka:)
W dodatku do Faktu "Gwiazdy" - jest Megan Fox - ładne zdjęcie (apore)
EM_DE_KE_AS:
"o tak. Jest takich dość sporo. ednak mają one 9/10 bo są rewelwacyjne, z świetny,m scenariusze, albo wbiły mnie w fotel podczas oglądania. Między innymi: "Obłęd", "Skazani na Shawshank"," – "Skazani na Shawshank" był świetny, spodobało mi się jak główny bohater zrobił wszystkich "w trąbę" i będąc cały czas zamknięty w więzieniu stworzył sobie nową tożsamość. Ale przede wszystkim ten film był też wstrząsający, na długo zapada w pamięć.
"Polecam "Patch Adams" - jesli niewidziałyście. Robin Williams gra w nim studenta medycyny - ale bardzo niekonwencjonalnego, gdyż postanawia leczyć śmiechem. Film wzruszający - szczególnie w scenach kiedy rozśmiesza chore na białaczkę dzieci. Patch Adams - czyli główny bohater grany przez Williamsa oddaje się swojej pasji jaką jest taka właśnie śmiechoterapia. Ma też marzenia o lepszym świecie." – kiedyś go oglądałam. Robin Williams często kręci właśnie takie filmy, którymi stara się poprawić nastrój widzów, i pokazać, że mimo problemów życie ma też jasne strony. Daje im nadzieję.
A żeby poprawić humor tym chorym dzieciom zakładał sobie chyba na nos czerwoną piłeczkę i udawał klauna? :-)
Może oglądałaś kiedyś film, w którym zagrał też Robin Williams, pt. "Między piekłem a niebem"? Bardzo ładny i wzruszający. Zagrał tam człowieka, który po śmierci dostał się do raju. Tam dowiedział się, że jego żona z tęsknoty za nim popełniła samobójstwo, więc postanowił ją odnaleźć. Wybrał się w długą i trudną podróż do miejsca przeznaczonego dla dusz ludzi, którzy rozstali się z życiem popełniając właśnie samobójstwo. Polecam, bo też efekty specjalne są świetne. Raj w tym filmie wyglądał jak żywy obraz, jakby ktoś go namalował, był bardzo kolorowy: http://miedzy.pieklem.a.niebem.filmweb.pl/
"Greystoke" (o właśnie - lubię Christophera Lamberta), "Buntownik z wyboru", "Pachnidło", "Wywiad z wampirem"." – "Wywiad z wampirem" też oceniłam wysoko, bo cała historia jest ciekawa, a także gra aktorska, i do tego opowieść jest dosyć mroczna i trzyma w napięciu. Też lubię Christophera Lamberta.
"Lovejoy - mnie strasznie drażnił bo cały czas śledził Rose i Jacka i uprzykrzał im życie, ale niektóre sceny były naawet zabawne - np te, jak Rose pokazuje mu środkowy palec w windzie po czym robi "papa"" – tak, to było zabawne i należało mu się :D A tak w ogóle to im żyć nie dawał. Aha, i jeszcze w jednej z tych wyciętych scen było pokazane, jak strzela do Rose i gdyby się w porę nie odsunęła, to by ją zabił. Chyba był najmniej sympatyczną postacią w całym filmie.
"A jeśli widzę, że kompletnie nie tego się spodziewałam to jest 4. I nie ma zmijuł - nawet jeśli w filmie tym gra ktoś kogo lubię. Dlatego wcale nie dawałam ósemki "Zakochanemu bez pamięci", albo "Romansom i papierosom". Owszem - dodaję wtedy do ulubionych - ale tylko dlatego żeby mieć szybki dostęp do danych filmow z profilu, albo dltego że gra tam ktoś kogo lubię, ale ocena leci w dół jeśli coś mi się nie podoba - bo się oszukiwac nie będe;)" – ja też nie podnoszę filmom oceny dlatego, że występuje tam jakiś mój ulubiony aktor lub aktorka, ocenę odnoszę do całości filmu i walorów emocjonalno – wizualnych, że tak powiem :-) Lubię, jak film ma urzekającą historię, jest dobrze dopracowany w najmniejszych szczegółach, i ma dobre zdjęcia, a akcja zręcznie przechodzi od sceny do sceny.
Oglądałam też już kiedyś "Zakochanego bez pamięci", szczerze powiem, że był dosyć smutny, nie wiem jak u Ciebie EM_DE_KE_AS, ale u mnie pozostawił jakiś niedosyt.
"Na przykład na święta mogliby puścić...Wprawdzie teraz na święta będzie wysyp wszystkich "Śnietych mikołajów", "Kevinów samych w domu" i cała seria z Chevy Chase'm...ale cóż może dadzą Draculę bez zębów;) Ot tak dla odmiany, no nie?" – jak najbardziej mogliby dać, przynajmniej dla poprawienia humoru, ach szkoda, że te zęby zgubił, może Brad Pitt mu pożyczy swoje, bo grał w "Wywiadzie w wampirem" i będzie miał zapasową parę kłów ;) "Kevin" w święta to już jest standard :-) Chyba znam już go na pamięć. Aha, i jeszcze często puszczają w święta "Szklaną pułapkę" z Brucem Willisem, naprawdę...to jest "bardzo" świąteczny film ;-)
Teraz z takich świątecznych filmów leci w kinach "Opowieść wigilijna" – produkcja animowana z Jimem Carreyem w roli głównej, chciałabym go kiedyś obejrzeć, a czy Wy byście chciały? Bohaterzy w filmie zostali stworzeni na podobieństwo prawdziwych aktorów, i przyznam, że animowane postacie wyszły bardzo realistycznie:
http://www.filmweb.pl/f450904/Opowie%C5%9B%C4%87+wigilijna,2009
EUHENIA:
"nie widziałam Draculi bez zębów." – To musisz obejrzeć! To jedna z najlepszych parodii jaką widziałam." – a co do parodii, lubisz może filmy Mela Brooksa? Takie typu "Robin Hood – faceci w rajtuzach", albo "Lęk wysokości"? Bo on kręci przezabawne, zaskakujące komedie. Właśnie "Dracula – wampiry bez zębów" są też jego pomysłu.
"Ja częściej daje 10 , nawet filmom , które nie uważam za arcydzieła. Daje im 10 gdy uważam, że mają - moim zdaniem - zaniżoną średnią. A Ty Koa, jak przyznajesz punkty filmom?" – daję ocenę 9 i więcej, gdy uważam, że film jest realistyczny, ciekawy, zaskakujący i przekonujący, albo gdy mnie bardzo wzruszy jakaś historia, lub w której jest dużo wątków dramatycznych, a bohaterzy stoją przed poważnymi problemami życiowymi, i w jaki sposób by nie postąpili, ich życie i tak może lec w gruzach. Dotąd dałam 10 punktów takim filmom jak "Imię róży", bo był niezwykle ciekawy, przekonujący i świetnie oddawał klimat średniowiecza, a wygląd tamtych mnichów aż budził grozę :-) "10" przyznałam też "Okruchom dnia" – był dramatyczny, bo główny bohater zrezygnował całkowicie z życia uczuciowego, gdyż uważał, że obowiązki u jego pracodawcy są ważniejsze. "10" punktów przyznałam też "Gladiatorowi". Wysoko oceniłam też "Za wcześnie umierać", dałam mu "9" :-) Historia opowiedziana w tym filmie była bardzo piękna. Z kolei 8 punktów przyznaję zazwyczaj za dobrą grę aktorską i ciekawą fabułę. Euhenia a jakie jeszcze warunki Twoim zdaniem musi spełniać film, żebyś go wysoko oceniła? I czy był jakiś film, który zdobył u Ciebie zasłużoną 10 nawet bez zawyżania ?
"Mój wujek żartował z cioci (swojej żony) , że tylko na "Titanicu" nie zasnęła w kinie po zgaśnięciu świateł :-). Ja także uwielbiam ten film, jest wyjątkowy. Ilekroć go oglądam zawsze się wzruszam, zwłaszcza pod koniec." – zabawne :-) Nie dziwię się, że Twoja ciocia nie zasnęła :-) – większa część filmu oparta jest na prawdziwych wydarzeniach i na wstrząsającym dramacie ludzi próbujących uratować swoje życie, a w to wszystko została jeszcze wpleciona subtelna historia miłosna i dobre efekty specjalne. Chyba tylko ktoś mocno niewyspany mógłby zasnąć na samym początku :-)
"Ja właśnie w święta oglądałam ten film, więc całkiem możliwe, że go dadzą. Ostatnio lubią powtarzać te same filmy co święta:-)." – naprawdę puścili w ostatnie święta "Draculę – wampiry bez zębów"? To dobra wiadomość :-) Może znowu go puszczą.
"A żeby poprawić humor tym chorym dzieciom zakładał sobie chyba na nos czerwoną piłeczkę i udawał klauna? :-) " - Tak:)
"Oglądałam też już kiedyś "Zakochanego bez pamięci", szczerze powiem, że był dosyć smutny, nie wiem jak u Ciebie EM_DE_KE_AS, ale u mnie pozostawił jakiś niedosyt." -Oprócz tego klimatu smutnego mogłam go jeszcze nie zrozumieć - choć widzialam go kilka razy i itak niewiele się rozjaśniło
"naprawdę puścili w ostatnie święta "Draculę – wampiry bez zębów"? To dobra wiadomość :-) Może znowu go puszczą." - ooo:) To może puszczą znowu...
"Bohaterzy w filmie zostali stworzeni na podobieństwo prawdziwych aktorów, i przyznam, że animowane postacie wyszły bardzo realistycznie: "- filmik może być całkiem dobry. Przejrzałam galerię i muszę stwierdzić że fajnie byłoby go zobaczyc w 3D w kinie.
"jeszcze często puszczają w święta "Szklaną pułapkę" z Brucem Willisem, naprawdę...to jest "bardzo" świąteczny film ;-)" - hehe:D Może są w nim elementy świateczne - choinka, albo może gdzieś pobłyskują przez pół minuty światełka na choinkę... Poważnie - zauważyłam, że czasami puszczają filmy na pozór nie świąteczne, ale jak sie przyjrzeć przewija się motyw świąt:)
"spodobało mi się jak główny bohater zrobił wszystkich "w trąbę" i będąc cały czas zamknięty w więzieniu stworzył sobie nową tożsamość" - najlepsze było jak się zorientowali jak ich zrobił w bambuko...
EM DE KE AS, dzięki za informację o dodatku do „Faktu”:-).
„ja chętnie zobacze zwłaszcza dlatego że "Taniec" się skonczył”- Ja również, z uwagi na to , że nic ciekawego nie ma w telewizji o tej porze.
Obejrzałam już „Jarheada” :-). Film nie był zbyt dobry, książka była zdecydowanie lepsza. Ten film mógł nawet momentami przypominać- wydaje mi się „Foresta Gumpa” -zwłaszcza wtedy , gdy bohater grany przez Toma Hanksa był na wojnie. Może dla kogoś , kto nie czytał książki film wyda się całkiem ciekawy, ale nie dla mnie. Czuje duży niedosyt, zbyt wiele wątków zostało pominiętych, a bohaterowie bardzo słabo scharakteryzowani. Narrator powinien, jak w „Forreście Gumpie” cały czas opowiadać, bo w ogóle nie dało się odczuć tego nie pokoju i nudnego oczekiwania początku wojny tych jarheadów, a o tym jest w zasadzie cały film. Poza tym książka mnie śmieszyła, a film nie.
„(wściekam się bo chciałam żeby Natasza wygrała - ale według mnie to ona była mistrzynią)”- Myślę, że wiele widzów czują się nie pocieszeni zwycięstwem Anny Muchy, w końcu wygrała dzięki niewielkiej ilości głosów. Opinie o tańcu Nataszy były lepsze niż Muchy, na przykład Zbigniewa Wodeckiego, który oceniając ostatni taniec Urbańskiej powiedział, że myślał , że takie rzeczy, które ona wykonywała można oglądać tylko dzięki efektom specjalnym:-). Ale z kolei Anna nigdy nie uczyła się tańczyć i nie miała nic z tym do czynienia w przeciwieństwie do Nataszy, a wiele się nauczyła przez czas trwania programu.
„"Skazani na Shawshank" był świetny, spodobało mi się jak główny bohater zrobił wszystkich "w trąbę" i będąc cały czas zamknięty w więzieniu stworzył sobie nową tożsamość. Ale przede wszystkim ten film był też wstrząsający, na długo zapada w pamięć.”- Chciałabym go mieć na DVD:-). Ten film uczy, że można wyjść z nawet najgorszych tarapatów, jeżeli się nie straci nadziei. Bo przecież bohater grany prze Tima Robbinsa, aby wykopać tak długi tunel, musiał to zaplanować i wprowadzić w czyn już na samym początku swego pobytu w tym osławionym więzieniu:-).
" Może oglądałaś kiedyś film, w którym zagrał też Robin Williams, pt. "Między piekłem a niebem"?”- Właśnie musze go zobaczyć już tyle razy był w telewizji , a ja go jeszcze nie widziałam.
„"Greystoke" (o właśnie - lubię Christophera Lamberta)” – Ja również. W tym filmie był bardzo przystojny:-). Jaki film z nim jeszcze Ci się podobał?
„Teraz z takich świątecznych filmów leci w kinach "Opowieść wigilijna" – produkcja animowana z Jimem Carreyem w roli głównej, chciałabym go kiedyś obejrzeć, a czy Wy byście chciały?” – tak szczerze to wolałabym, aby ten film był zrobiony w ten tradycyjny sposób, aby prawdziwi aktorzy w nim grali. Tymczasem oglądałam „Kinomaniaka”, który opowiedział jak ten film się robi: aktor ma nałożone na twarz czujniki ruchu, które rejestrują wszystkie zmiany w mimice, które następnie są przenoszone do tej animacji. W ten sposób Jim Carrey w tym filmie zagrał bodajże chyba 7 postaci. Wystąpił w nim również Gary Oldman, ale czy nie wolałybyście, zobaczyć tych aktorów naprawdę, a nie przetworzonych przez komputer? Bo ja wolę właśnie prawdziwych aktorów, „Kinomaniak” też :-).
„"nie widziałam Draculi bez zębów." – To musisz obejrzeć! To jedna z najlepszych parodii jaką widziałam." – a co do parodii, lubisz może filmy Mela Brooksa? Takie typu "Robin Hood – faceci w rajtuzach", albo "Lęk wysokości"? Bo on kręci przezabawne, zaskakujące komedie. Właśnie "Dracula – wampiry bez zębów" są też jego pomysłu.” – Tak, zdecydowanie odpowiada mi jego humor, a „Dracula- wampiry bez zębów” to w całości jego film. Sprawdziłam na filmwebie: on w nim zagrał, napisał do niego scenariusz, wyprodukował i wyreżyserował....ufff. Dobrą robotę wykonał, pod każdym względem.
„Euhenia a jakie jeszcze warunki Twoim zdaniem musi spełniać film, żebyś go wysoko oceniła? I czy był jakiś film, który zdobył u Ciebie zasłużoną 10 nawet bez zawyżania ? „- Muszę się przyznać, że ja w przeciwieństwie do Was często oceniam film pod wpływem impulsu. To znaczy kiedy film oczaruje mnie piękną historią, nawet niekoniecznie dobrą grą , zdjęciami i nie jest wcale ambitny daję 10(jak np. „Zmierzchowi”, ale on ma świetne zdjęcia , muzykę i historię, od której nie mogę się uwolnić:-)). Gdy moim zdaniem ma zaniżoną średnią, a ja wcale nie uważam , że jest arcydziełem, mimo to daję 10, aby poprawić mu wynik końcowy:-). Zasłużoną dziesiątkę ma u mnie na pewno „Titanic”, „Skazany na Shawshank”, „Życie jest piękne”, „Czekolada”, „Gladiator”, „Forrest Gump”, „Władca Pierścieni”. To filmy dopracowane pod każdym względem, mają swój specyficzny klimat, znakomite aktorstwo, muzykę, w przypadku „Życie jest piękne” , „Czekolady”, „Skazanego na Shawshank” czy „Forresta Gumpa” to są filmy, które uczą również jak żyć, by być szczęśliwym, dają nadzieję i wpływają mocno na emocje, trudno je zapomnieć:-). Dla mnie są tym bardziej cenne.
„ zabawne :-) Nie dziwię się, że Twoja ciocia nie zasnęła :-) – większa część filmu oparta jest na prawdziwych wydarzeniach i na wstrząsającym dramacie ludzi próbujących uratować swoje życie, a w to wszystko została jeszcze wpleciona subtelna historia miłosna i dobre efekty specjalne. Chyba tylko ktoś mocno niewyspany mógłby zasnąć na samym początku :-)”- Moja ciocia zasypia nawet za dnia, jak jest wyspana, a kino to jej ulubione miejsce drzemki, gdyż są idealne warunki: jest ciemno, a jak to film nie polski, to tym lepiej , bo dialogi jej nie rozpraszają :-). To przede wszystkim wujek lubi kino, a ciocię zabiera, chociaż ona nie jest zbytnio zainteresowana filmami.
„naprawdę puścili w ostatnie święta "Draculę – wampiry bez zębów"? To dobra wiadomość :-) Może znowu go puszczą.”- Chyba tak, albo w poprzednie. Pamiętam, że na pewno oglądałam w święta grudniowe. Jak Ty Koa nie pamiętasz, aby był emitowany rok temu, to pewnie się pomyliłam.
"jak ten film się robi: aktor ma nałożone na twarz czujniki ruchu, które rejestrują wszystkie zmiany w mimice, które następnie są przenoszone do tej animacji" - tak samo jak Beowulf - Angie miała na twarzy mnóstwo czujników:
http://bi.gazeta.pl/im/6/4714/z4714196X.jpg
"„"Greystoke" (o właśnie - lubię Christophera Lamberta)” – Ja również. W tym filmie był bardzo przystojny:-). Jaki film z nim jeszcze Ci się podobał? " - "Mortal Kombat". Bardzo bym chciała zobaczyć całą serię "Nieśmiertelnego" i "Kobiete z Deauville" - z moją ulubiona Sophie Marceau. Wiecie że oni są razem w życiu prywatnym (przynajmniej byli nie wiem czy są nadal).
Robert Pattison:
piękne zdjęcia - "Gala"
kilka ładnych i jedno które mogło być ładniejsze, tym bardziej że duże - "Świat seriali"
„eee...w "SHOW" - też są ładne fotki Roberta - i teraz mogłam pomylić "Galę" z "SHOW"”- Ale czy to duży artykuł o nim był? Widziałam tylko okładkę "Show" była na niej Natasza Urbańska. Nie skusiło Cię kupić, EM DE KE AS?
„ŚWIAT SERIALI” kupiłam nie zaglądając do środka i faktycznie to zdjęcie mnie rozczarowało, jak obejrzałam w domu. Okropne! Robert jest na nim cały pomarszczony :-(.
W „BRAVO” nie ma Megan Fox,jest tylko na małej naklejce, bo taki jest dodatek do „Brava”. Jest na naklejkach także Taylor, Kristen i Robert. W środku numeru jest kilka zdjęć Roberta Pattinsona w różnych miejscach gazety, również Taylora na motocyklu (duża fota), plakat jego. Koa, zauważyłam też jedno zdjęcie Jasona Rathbone w okularach w artykule o zazdrości w „Zmierzchu”.
"Ale czy to duży artykuł o nim był? Widziałam tylko okładkę "Show" była na niej Natasza Urbańska. Nie skusiło Cię kupić, EM DE KE AS? " - Oczywiście, że skusiło:) Artykuł duży - duże ładne foto na całą stronę razem z Kristen
A jednak kupiłaś:-). Czyli muszę sobie kupić jutro "Show" z Robertem . Przejrzałam dziś jeszcze "Galę" , ale nie całą i na ostatniej stroniej było zdjęcie Roberta:-). Nie duże , ale całej jego postaci, pisali o tym jak sobie radzi z paparazzi. Nie wiem czy na początku gazetki nie było Megan lub Orlanda, bo te strony były jakby zaklejone przez reklamę:-(.
"Przejrzałam dziś jeszcze "Galę" , ale nie całą i na ostatniej stroniej było zdjęcie Roberta:-)" - Wiedzialam, że gdzies w "Gali" widziałam tego Pattisona;) Czyli mi się nie wydawało. No ale SHOW polecam - duże ladne zdjęcie artykuł: "Już się nie ukrywają".
"Na filmwebie napisali, że "Księżyc w nowiu" pobił wszelkie oczekiwania analityków zarabiając 140 mln dolarów. Jest to trzecie najlepsze otwarcie w historii, na pierwszym miejscu jest "Mroczny rycerz" na drugim "Spiderman 3", a "Księżyc w nowiu" spowodował , że "Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka" z Orlandem spadli na czwarte miejsce:-). Nie wiem czy się cieszyć?:-)" – ja na Twoim miejscu też bym nie wiedziała :-) Ale chyba trzeba się cieszyć tym co teraz jest ;) Każdy film ma swoje pięć minut, a po nim pojawi się kolejny. To dobrze, że saga "Zmierzch" cieszy się taką popularnością.
"Super! Cieszę się. To która już jesteś w kolejce?" – jak się o nią dowiadywałam z dwa miesiące temu, to czekały jeszcze cztery osoby, więc teraz może już są dwie, zależy jak szybko czytają, a mam nadzieję, że szybko :-) Dobrze by było ją dostać na święta, byłby to świetny prezent od bibliotecznego Świętego Mikołaja :-)
"Jest małe zdjęcie Orlando Blooma. Piszą o tym, o czym niedawno czytałyśmy na "pudelku", że zerwał z Mirandą z powodu, tego że ma za chudą pupę:-). Zdjęcie jego jest ładne, ale malutkie(i bez Kapelusznika)-4 strona:-)." – szkoda, że to nie okazało się prawdą, byłby bez niej szczęśliwszy. Jak się pojawia z nią na jakichś zdjęciach jest jakiś przybity, czy tak powinna wyglądać szczęśliwa miłość? Coś tu jest chyba nie tak :-) Napiszmy petycję do Kate Bosworth, żeby wróciła do Orlanda :) A tak ostatnio przeglądałam sobie ich wspólne zdjęcia, gdy jeszcze byli razem, i znalazłam takich kilka, których jeszcze nigdy nie widziałam. Zostały zrobione w 2005 roku przed restauracją w Londynie. Widać, że przy Kate był bardzo wyluzowany i zadowolony, był po prostu sobą. Ale popatrz przede wszystkim Euhenia na jego miny, które chyba zrobił w stronę namolnych fotoreporterów, są bardzo zabawne:
http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://tinypic.com/i2lnk7.jpg&imgrefurl=ht tp://www.theorlandobloomfiles.com/board/showthread.php%3Ft%3D7056&usg=__j4kMsTJS 9Yrju33DjVDoyMkMBZo=&h=1688&w=900&sz=223&hl=pl&start=272&um=1&tbnid=oT2sqDg5ewVP qM:&tbnh=150&tbnw=80&prev=/images%3Fq%3Dorlando%2Bbloom%2Bkate%2Bbosworth%2Bphot os%26ndsp%3D20%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN%26start%3D260%26um%3D1
"w niedziele o 20:00 na Polsacie wchodzi z nim serial zatytułowany "Bestia". Zamierzacie oglądać? Nie wiem czy jest dobry?" – obejrzę może pierwszy odcinek.
"6 zdjęć Sienny Miller w różnych strojach, Cindy Crawford, Doda, małe zdjęcie Jolie i Pitta z Halloween(o stroju Brada Pitta napisali , że przebrał się za Batmana, a gdzieś indziej czytałam , że za Sindbada, nawet dziennikarze dobrze nie wiedzą :-))," – ale trzeba przyznać, że zabawnie był przebrany :-) Jak sobie to przypomnę, to do dzisiaj chce mi się śmiać :)
"Jakoś bardzo mi nie przeszkadza, ale go nie lubię. W ostatniej "Vivie" też o nim dużo pisali, to przez jego nową dziewczynę :-)." – ja też nie przepadam za Georgem Clooneyem. Jest może przystojny, ale jednocześnie jest w nim też coś, co mi się nie podoba, wydaje mi się za mało wyrazisty, prawie nudny.
""Jest tteż Natalia Vodianova - str 76 - w różnych fryzurach z różnych lat." – Wow! Wielkie dzięki za informacje , to jedna z moich ulubionych modelek. Cały czas wygląda jak nastolatka, a ma już troje dzieci." – ja też ją lubię, ma bardzo ciekawą urodę.
"Niestety. Ostatnio jest jej nawet za dużo. Orlando i Kapelusznik spędzili Święto Dziękczynienia na otwarciu jakiegoś hotelu. Miranda wykorzystywała każdą chwilę , by się pokazać i wylansować pozując fotoreporterom" – dzięki za zdjęcia. Co za kobieta :( Ona żyje przede wszystkim dla sławy. Orlando raczej unika fotoreporterów i woli mieć święty spokój. Ciekawe jak długo jeszcze będzie ją znosić (tzn. Mirandę);) Spodobały mi się te zdjęcia, na których odsunął się od Mirandy i starał się przysunąć jak najbliżej Gwyneth Paltrow. Od razu zrobił się weselszy:
http://mirandakerrfan.net/gallery/displayimage.php?album=875&pos=11
http://mirandakerrfan.net/gallery/displayimage.php?album=875&pos=10
"Na pocieszenie jest tu poniżej parę fotek Orlanda z lotniska bez tej kobiety:-):" dzięki :-) Jak ich dużo. Jak nie ma obok niego tej kobiety to nareszcie wygląda na zrelaksowanego.
"Paparazzi zrobili fotkę Bloomowi z Jennifer Aniston na lotnisku, bo ona też była na tym przyjęciu z okazji otwarcia hotelu i jak słowo daję wolałabym sto razy , żeby Orlando chodził z nią:-). Jennifer jest taka sympatyczna i sprawia wrażenie takiej osoby , która się nie wywyższa" – ja też już wolałabym Jennifer od Kapelusznika bo wydaje się być taką zwykłą osobą nie bujającą bez przerwy w obłokach :-)
"Jason w rzeczywistości inaczej wygląda niż w filmie. W "Zmierzchu" włosy mu utlenili:-). Ma ładne rysy twarzy." - tak, ładne :-) Właśnie taki typ urody u mężczyzn bardzo mi się podoba :) Tak, w "Zmierzchu" utlenili mu włosy. Na co dzień jest ciemnym blondynem. I chyba przy oczach też mu coś robili w "Zmierzchu", bo naturalnie ma zielone oczy. Znalazłam jeszcze jedno zdjęcie Jacksona, tym razem jako bruneta:
http://www.newcon2009.com/images/jackson_rathbone1.jpg
EM_DE_KE_AS:
"hehe:D Może są w nim elementy świateczne - choinka, albo może gdzieś pobłyskują przez pół minuty światełka na choinkę... Poważnie - zauważyłam, że czasami puszczają filmy na pozór nie świąteczne, ale jak sie przyjrzeć przewija się motyw świąt:)" - w tej "Szklanej pułapce" był jeszcze jeden taki świąteczny moment, to było w tej części, której akcja toczyła się w wieżowcu opanowanym przez terrorystów. Bruce Willis wjechał windą na górę i zaczął się z nimi "rozprawiać" na którymś piętrze, np. zabił jednego z nich, umieścił w windzie, a windę zesłał na sam dół, do kompanów terrorysty. Gdy winda na dole się otworzyła, terroryści zobaczyli swojego kolegę. Miał wypisane na ubraniu "Ho-ho-ho" (powitanie świętego Mikołaja), więc w sumie to racja z tym, że "Szklana pułapka" jest filmem świątecznym :-) Nawet dużo czerwonego świątecznego koloru się tam pojawia gdy kogoś zabiją :D
""spodobało mi się jak główny bohater zrobił wszystkich "w trąbę" i będąc cały czas zamknięty w więzieniu stworzył sobie nową tożsamość" - najlepsze było jak się zorientowali jak ich zrobił w bambuko..." – albo jak na spacerniaku wyrzucał ze spodni ziemię, tak, żeby nie zauważyli tego strażnicy, a ta ziemia pochodziła z drążonego tunelu. Ale trzeba przyznać, że był bardzo cierpliwy robiąc ten tunel.
"Pisałyście, że lubicie Antonio Banderasa , a wiem , że w "ŚWIECIE KOBIETY" będzie z nim film zatytułowany "CENTRALNE BIURO UWODZENIA" 5 stycznia."- Dzięki za info:) Film widziałam, byłam na nim w kinie. Całkiem przyjemna komedyjka:)" – a w czwartek będzie z Banderasem film "Zabójcy" – obejrzysz to EM_DE_KE_AS? Naprawdę polecam :-) Dużo ciekawej akcji. Mam dla Ciebie galerię Antonia:
http://www.fanpix.net/gallery/antonio-banderas-pictures.htm
"w sumie to racja z tym, że "Szklana pułapka" jest filmem świątecznym :-) Nawet dużo czerwonego świątecznego koloru się tam pojawia gdy kogoś zabiją :D" - hehe. Dobre;D
"albo jak na spacerniaku wyrzucał ze spodni ziemię, tak, żeby nie zauważyli tego strażnicy, a ta ziemia pochodziła z drążonego tunelu. Ale trzeba przyznać, że był bardzo cierpliwy robiąc ten tunel."- no tak. To też jest świetne. Sam fakt że zmienił tożsamość i ten koleś - strażnik którego zrobił w balona nie skapował się że to on był tą osobą z którą robił interesy. No i sama końcówka.
"obejrzysz to EM_DE_KE_AS? Naprawdę polecam :-)" - szkoda że o tej samej porze są "Zagubieni" na TVP1...
Koa pytałaś kiedyś czy mam jakies ulubione sceny w "Titanicu":
Pisałam o tym tutaj:
http://www.filmweb.pl/topic/1040505/Najbardziej+wzuszaj%C4%85ce+i+wstrz%C4%85saj %C4%85ce+momenty.html
Do tego dodam jeszcze scenę:
- gdy Rose jest na rufie i chce skoczyć, a Jack ja od tego pomysłu odwodzi,
- gdy Jack rysuje portret Kate,
- gdy oboje są na dziobie, w samochodzie i później gdy całują się na pokładzie - na krótką chwilę przed uderzeniem w górę lodową
- kiedy Kate je lunch na statku - i wspomina o Freudzie - a potem wychodzi i Jack ją zauważa
Kupiłam „Pani” na okładce jest Reni Jusie, w środku jest Orlando Bloom na malutkiej fotce tylko twarz. Pisza o nim i Megan oraz Lindsay Lohan. Otóż wszystkie te gwiazdy zostały okradzione przez tę samą szajkę nastoletnich włamywaczy i już ich ujęto. Niestety nie napisali czy łup złodziei właściciele odzyskali:-). Koa, jest ten niewielki artykulik na stronie 114 . Poza tym, są jeszcze 4 strony z Georgem Clooneyem lub więcej, trzy niewielkie foty Marion Cottilard, Ashtona Kutcher – jedna fota, dosyć ładna.
Przeglądałam „BOUTIQUE” na okładce jest Janet Jackson, ale niezbyt dokładnie, także mogłam kogoś nie zauważyć. Piszą o Patricku Dempseyu z „Chirurgów”.
"obejrzysz to EM_DE_KE_AS? Naprawdę polecam :-)" - szkoda że o tej samej porze są "Zagubieni" na TVP1..." - na pewno jeszcze będzie okazja, to często leci w tv.
"Koa pytałaś kiedyś czy mam jakies ulubione sceny w "Titanicu":
Pisałam o tym tutaj:" - dzięki za link, na pewno przeczytam :)
"- gdy oboje są na dziobie, w samochodzie i później gdy całują się na pokładzie - na krótką chwilę przed uderzeniem w górę lodową
- kiedy Kate je lunch na statku - i wspomina o Freudzie - a potem wychodzi i Jack ją zauważa" - mi też się podobały te sceny - na dziobie i w samochodzie, tam była taka jedna szczególnie ładna scena, jak Leonardo usiadł za kierownicą, zatrąbił klaksonem i udając szofera zapytał się: "dokąd panienko" ? A Kate odrzekła "Do gwiazd". I ta krótka chwila przed uderzeniem w górę też była ładna, taka spokojna i emocjonująca, bo to były ostatnie chwile spokoju przed zderzeniem, i do tego wyszło na jaw, że Rose chce z nim uciec.
"- kiedy Kate je lunch na statku - i wspomina o Freudzie - a potem wychodzi i Jack ją zauważa" - pamiętam, to były potyczki słowne Rose z armatorem "Titanica", były bardzo zabawne bo Rose chciała go trochę ośmieszyć :-) I scena gdy ją zauważa - jedna z najciekawszych.
A mi jeszcze podobały się takie sceny: czołówka filmu, która była w kolorze sepii, gdy widać pasażerów Titanica machających do ludzi na lądzie - zarazem ładna i smutna, bo większość tych pasażerów już nigdy nie zobaczyła swoich rodzin.
-Końcówka filmu, gdy Rose spotyka znowu Jacka.
-Rose wrzucająca naszyjnik do oceanu, chciała przez to pokazać Jackowi, że o nim pamięta i zawsze będzie go kochać, a że nie mogła mu tego osobiście powiedzieć, to zrobiła symboliczny gest i posłała mu właśnie ten naszyjnik z sercem.
-scena na pokładzie, gdy Rose ogląda rysunki Jacka, i zauważa w nim kogoś więcej niż tylko biednego pasażera niższej klasy - zauważa w nim artystę. I podobała mi się też scena, jak Jack zaczął opowiadać historie o tych wszystkich ludziach, których narysował.
A jeśli jeszcze chodzi o takie ciekawostki, pamiętacie scenę jak Jack miał zacząć rysować Rose i powiedział coś w tym stylu: "na łóżko...to znaczy na kanapę" - lekko się przejęzyczając z emocji, podobno tego nie było w scenariuszu, tylko on się naprawdę pomylił (chyba z wrażenia) :D
EUHENIA:
"Koa, zauważyłam też jedno zdjęcie Jasona Rathbone w okularach w artykule o zazdrości w "Zmierzchu"." – dziękuję za wiadomość :-)
""ŚWIAT SERIALI" kupiłam nie zaglądając do środka i faktycznie to zdjęcie mnie rozczarowało, jak obejrzałam w domu. Okropne! Robert jest na nim cały pomarszczony :-(." – jak już zamieszczają jakieś zdjęcie, to powinno być porządne :( Ale że aż pomarszczony był? Może wypił za mało krwi :)
"Nie wiem czy na początku gazetki nie było Megan lub Orlanda, bo te strony były jakby zaklejone przez reklamę:-(." – nie ma się czym martwić, może pod spodem była Miranda :)
A wiesz Euhenia co mnie ostatnio spotyka? Przeglądam sobie ulotkę jakiegoś salonu fryzjerskiego (chyba znalazłam ją kiedyś w skrzynce pocztowej), patrzę jakie oferują fryzury, jedna z modelek wydaje mi się znajoma, patrzę dokładniej – Kapelusznik :( ! Innym razem przeglądam sobie jakiś katalog o perfumach sprzed 1,5 roku, a jedną z modelek jest Kapelusznik :( Nie daje mi spokoju nawet w ulotkach i magazynach :(
mamy identyczne odczucia jesli chodzi o sceny z Titanica, koa:}
pamiętam tą scene z kanapą - zabawna była
cosmopolitan:
przepiękne zdjęcie megan fox na cała stronę
dodatek: kalendarz - w środku co miesiąc fotka jednego z przystojniaków z okładki - jest i robert patisson i mój matthew connaghey, i patrick dempsey
Koa,
– jak już zamieszczają jakieś zdjęcie, to powinno być porządne :( - No właśnie , ale w „Świecie seriali”, który kiedyś kupowałam regularnie ma taki zwyczaj , że czasem dają naprawdę paskudne foty i bardzo często te same w kolejnych numerach:-).
„A wiesz Euhenia co mnie ostatnio spotyka? Przeglądam sobie ulotkę jakiegoś salonu fryzjerskiego (chyba znalazłam ją kiedyś w skrzynce pocztowej), patrzę jakie oferują fryzury, jedna z modelek wydaje mi się znajoma, patrzę dokładniej – Kapelusznik :( ! Innym razem przeglądam sobie jakiś katalog o perfumach sprzed 1,5 roku, a jedną z modelek jest Kapelusznik :(-„- Współczuję :-( . A co to były za perfumy? Na pewno ich nie kupię:-).
EM DE KE AS,
„cosmopolitan:
przepiękne zdjęcie megan fox na cała stronę”- Dziękuje za informację:-). Czy to zdjęcie Megan pochodzi z jakiejś sesji fotograficznej wykonanej w studio, czy z jakiegoś publicznej imprezy czy premiery?
A nie wiem czy słyszałyście, że Megan ma zagrać w filmie , którego akcja dzieje się w latach 50-tych XX wieku z Mickey Rourkiem. Fox zagra kobietę ze skrzydłami, która jest zmuszana do występów w cyrku i pokazywana jako swego rodzaju dziwadło. Napadnięta przez brutalnego gangstera zostaje uratowana przez kloszarda Rourka. Kobieta grana przez Megan okaże się być aniołem, dzięki której Mickey dostanie szansę odkupienia swoich grzechów.
http://www.filmweb.pl/Rhys+Ifans+zobaczy+anielsk%C4%85+Megan+Fox,News,id=56731
Jak Wam się podoba ten scenariusz? Mnie bardzo:-). W końcu Fox będzie miała szansę pokazać się w zupełnie innej roli. Jeżeli reżyser z wyczuciem nakręci tą historię (mam nadzieję, że ona się jakoś ciekawie jeszcze rozwinie) to powstanie ładny film.
Kupiłam "Vivę"( na okładce: Doda),piszą o Charlese Theron (są ładne zdjęcia pozowane, artykuł jest duży) i Johnie Travolcie, Natalii Vodianowej- kilka małych zdjęć z okładek czasopism i jedno duże z pokazu. Nie ma Megan Fox, ani Roberta Pattinsona tym bardziej Orlanda. Natomiast w "Życiu na gorąco" jest Orlando Bloom na dwóch zdjęciach: jedno większe z Mirandą - dokładnie to:
http://www.orlandobloomwebworld.com/cpg132/displayimage.php?album=1294&pos=4
i drugie małe niewyraźne. Jest też mała fota Pattinsona z Kristen w artykule na ćwierć strony o Stephenie Meyer autorce "Zmierzchu".
"Czy to zdjęcie Megan pochodzi z jakiejś sesji fotograficznej wykonanej w studio, czy z jakiegoś publicznej imprezy czy premiery? "-z premiery. Przyjrzałam się dokładniej - oprócz tego dużego zdjecia, obok są trzy mniejsze też z premier:
http://megan-fox.com/gallery/displayimage.php?album=303&pos=4
http://megan-fox.com/gallery/displayimage.php?album=30&pos=8
http://megan-fox.com/gallery/displayimage.php?album=214&pos=12
to duże foto to jest nawet identyczne ujęcie jak to:
http://megan-fox.com/gallery/displayimage.php?album=337&pos=18
nie słyszałam o tym filmie. Zapowiada sie ciekawie
EM DE KE AS, dziękuję za fotki Megan postaram się je dziś obejrzeć po południu:-)
EM DE KE AS, w „Życiu na gorąco”(na okładce: Agnieszka Chylińska) jest jeszcze Alicja Bachleda z Colinem –aż dwie strony, 7 zdjęć strasznie złej jakości z wakacji z Meksyku. Jedna mała fota Catherine Zeta- Jones. Poza tym Koa, jest ładne zdjęcie Daniela Craiga, ale też małe. Jedna strona i około ćwierć o Nataszy Urbańskiej zatytułowany „Bolesna lekcja”. Pięć jej zdjęć , 4 małe z programów „Jak oni śpiewają” i Taniec gwiazdami” oraz jedno duże z mężem. Przepraszam, że od razu nie napisałam. Nie miałam czasu, a przejrzałam dokładnie tę gazetkę dopiero dziś.
"EM DE KE AS, dziękuję za fotki Megan postaram się je dziś obejrzeć po południu:-)"- kup sobie koniecznie "COSMO" te foty są śliczne. A te trzy mniejsze: dwa z nich są niespotykane - bo takich ujęć jeszcze nie widziałam w żadnej gazecie nie mówiąc o tym dużym
Ta fota Megan w białej sukni jest śliczna:-). Ta duża również.
EM DE KE AS, ze zdjęć Megan takich pozowanych bardzo podobają mi się zdjęcia, które zostały zrobione dla magazynu „Rolling Stone”. Na niektórych ujęciach Megan przypomina Rose z „Titanica” , która pozuje Jackowi do rysunku, ale Fox jest ubrana:-):
http://megan-fox.com/gallery/displayimage.php?album=347&pos=64
EM DE KE AS, nie uważasz , że są trochę podobne do siebie, przynajmniej na tym powyższym zdjęciu?
Jej twarz jest bardzo piękna zwłaszcza na tej fotce i następnej:
http://megan-fox.com/gallery/displayimage.php?album=347&pos=38
http://megan-fox.com/gallery/displayimage.php?album=347&pos=57
W tej fryzurze, podkręconych włosach i rozpuszczonych jest jej bardzo dobrze w makijażu bardzo delikatnym. Bardzo bym się ucieszyła , gdyby kiedyś również te zdjęcia zostały opublikowane, w większym formacie w jakimś czasopiśmie. W „VIVIE” jak dotąd nie pisali o niej chyba w ogóle:-(.
„Kup sobie koniecznie "COSMO" te foty są śliczne.” - Chyba się skuszę:-).