PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122481
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

... i Dynia ;)
T:42 Poprzedni (41): http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2404005

anulka88

Mroczne zmiany ;P
Nie podoba mi się to. Jak już bardzo chcieli żółty, to mogli zrobić coś z tą czerwienią ;P
Moim zdaniem na odpierdziel było robione.

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Żółty fajny :D
Trochę jeszcze ciężko się odnaleźć... ale niektóre rzeczy fajnie zrobione, np. kto ma dzisiaj ur., albo co w tv leci, nie mam tv co prawda, ale przynajmniej mogę sprawdzić co też puszczają, czy ciągle to samo czy trafiają się jakieś inne produkcje :)
Ogarnie się, max. parę dni :)

anulka88

Fajny, ale gryzie się z czerwienią ;P

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Eee... czy ja wiem... :p

anulka88

Moim zdaniem oczywiście.

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

:PP

Jak tam seriale i książka u Ciebie?? Opowiadaj, bo na pewno wszystko się zmieniło :D

anulka88

Chociaż plusem jest to, że zniknęły te durne reklamy aplikacji na telefon z dołu strony. Irytowały mnie ;D

Przeczytałam "Milczenie..." i od razu obejrzałam film. Porządnie zrobiona ekranizacja, jednak po książce duży niedosyt pozostał.
Zaczęłam czytać Hannibal: Po drugiej stronie maski. Ale ledwie zaczęłam, na szczęście nie jest długa.
Nie zaczęłam nic nowego z seriali, nadal oglądam OUaT, na 2x14 jestem ;)
Reszta na bieżąco ofc ;D

A u Cb?

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

No ja z tego co pamiętam to też książka mi się lepiej podobała :))
Ja teraz czytam http://lubimyczytac.pl/ksiazka/47505/ghostwriter naprawdę fajna ta książka :)) ok. 80 stron mi zostało, dzisiaj u dentysty trochę poczytam, bo Mój ma na 17 a ja na 18, więc zajmę czymś czas :)
Też jestem na bieżąco :D

anulka88

A jak The Sopranos?
Zaznaczyłam sobie ten serial, ale jest w bardzo odległych planach, także nawet nie próbuj ponaglać, bo i tak to niczego nie zmieni ;D

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

W niedzielę 4 odcinki obejrzałam i na razie stop... w środy/czwartki/piątki zawsze bieżące oglądam, do tego na dniach na pewno dojdzie mi film a ok. 2h. trwa, więc też sporo, więc koło piątku, najpóźniej soboty wrócę dopiero :p
Ooo... A nie chciałaś :D Na razie nie namawiam, bo średnio mi podchodzi :D Haha :PP Ale kto wie, jak się odmieni to może coś napomknę :PP
A ten co Ty oglądasz to chyba jest bieżący z tego co coś mi się kojarzy...? :) Czyli nie masz teraz żadnego zakończonego? :)

anulka88

Wiem, ale zaznaczyć nie zaszkodzi ;P
Nie mam zakończonego w tej chwili, chcę dobić na bieżąco z obecnym, a później ciąg dalszy moich krótkich seriali ;P Chyba za Spartacusa się wezmę najpierw ;)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

:)
Dużo jeszcze ich masz? :D
I malina Ci uciekła :D :PP

anulka88

Na tą chwilę mam 15 na dysku. Liczba odcinków się waha od 6 do 29. Kilka jeszcze online dojdzie :P Będę chyba oglądać od najmniejszej do największej liczby odc, kolasy zostawiam na sam koniec,
(o ile można zobaczyć gdzieś koniec ;D) mojej aktualnej listy ;P Oczywiście po drodze różne seriale będą wpadać, czasem bieżące ;D
PLL już ostatni odcinek w tym sezonie jutro, także będę się rozglądać za czymś na to miejsce ;P
http://www.filmweb.pl/serial/Once+Upon+a+Time+in+Wonderland-2013-685998 nad tym się zastanawiam, nie ma dużo do nadrabiania, poza tym powiązane z OUaT ;)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Rozumiem Cię doskonale :D
Też mam właśnie zaznaczony, przez to powiązanie :PP

anulka88

Poza tym tylko 13 odcinkowe sezony, więc luzik ;D Nawet jak wróci PLL, to dam radę ;D

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Jednak chyba cofam wszystko... nie podoba mi sie ten nowy filmweb, OK - fajnie się wszystko przewija, ale części rzeczy nie umiem odnaleźć, albo po prostu ich już nie ma...

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

http://www.playbuzz.com/shayc/do-you-really-know-everything-about-stephen-king chwalić się wynikami :)

ocenił(a) serial na 6
anulka88

14/20 a nie wiem praktycznie nic xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2014/03/5a091711d55d2ca679932eb9a0ca6d5e_o riginal.jpg?1395084857 ...to chyba nie jest prawda...błagam...!

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Śmialiśmy się tego dzisiaj na prawie prasowym xD Nie wierzę w takie bzdurne statystyki ;)

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Przepraszam bardzo czy to jakiś żart? Okrutny zresztą?

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Mam takie głupie zapytanie. Czy jeśli odpalam starą grę na Win 7, to może mi się przegrzewać karta graficzna? Ogólnie to mam problem z laptopem, bo gdy w coś gram, to po jakimś czasie się wyłącza, chyba się przegrzewa. Najwyższy czas zajrzeć jemu w bebechy, grzebał już ktoś kiedyś w swoim laptopie? Szczerze mówiąc, to mnie to przeraża.

biedroneczka_90_8

Ja jak grałam (w simsy;D) to laptop strasznie się nagrzewał. Raz mi się wyłączył, ale to była moja wina, bo miał za małą wentylację. Ale jak trzymałam go tak, aby mógł się swobodnie ochładzać to było ok.
Ja nigdy mu nie zaglądałam do środka, nawet pewnie nie umiałabym go rozkręcić ;DD A nawet jak go rozkręcisz, to będziesz wiedziała co jest nie tak? Dla mnie to czarna magia ;P

ocenił(a) serial na 5
Malaga_13

Ja jak grałam w Simsy, to musiałam kupić podkładkę chłodzącą, bo by się biedak spalił. W sumie to odpaliłam teraz starą grę, Faraon, i nie sądziłam, że będzie mi takie cyrki robił. No, ale mam zamiar trochę go pomaltretować, mam nadzieję że wyjdzie z tego cały i zdrowy.

ocenił(a) serial na 6
biedroneczka_90_8

Ja grzebałam nie raz xD Jeśli nie chcesz robić nic bardzo inwazyjnego to przeczyść sprężonym powietrzem, wszystko najlepiej i załóż nową pastę termoprzewodzącą. Jak nie pomoże to duże szanse, że jest już zajeżdżona :P

A i koniecznie zainstaluj jakiś program (np. benchmark) i sprawdź najpierw czy ta temperatura jest faktycznie za wysoka.

ocenił(a) serial na 6
Kejt__

Tak w ogóle to założę normalnie jakiś kącik porad komputerowych :D

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Widzę, że obejrzałaś "Django" :) Jak Ci się podobała scena z workami? :D :PP

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Ano obejrzałam :D Podobała mi się, jak i wiele innych gdzie się pośmiałam :D Wszystko ogólnie fajne, tylko wiadomo trochę takie cliché to wszystko, ucieczka murzynów ku zachodzącemu słońcu ;) I ta krew u Tarantino, która mnie doprowadza do szału :D

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Mnie te worki to po prostu położyły na glebę - kwiczałam :D

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Właśnie mam taki zamiar oglądałam na yt jak się wymienia tą pastę i szczerze mówiąc to boję się że coś zepsuję. Sprężone powietrze oczywiście pójdzie w ruch i będzie czyszczony od środka. Jeszcze podejrzewałam, że może coś z napięciem być nie tak, ale w sumie zasilacz się nie nagrzewa. Dzięki za polecenie programu, wgram sobie. Teraz już wiem do kogo się zwracać z komputerowymi problemami :)

ocenił(a) serial na 6
biedroneczka_90_8

Polecam się na przyszłość ;) Mam nadzieję że będzie żył :D

ocenił(a) serial na 9
biedroneczka_90_8

Widać, że Cię nie było jak wylewałam tu swoje żale :D
Niedawno miałam problem, kilka razy - max. - (w przeciągu dobrych kilkunastu miesięcy) się wyłączył, ale po ok. pół godziny się włączał i wszystko OK, w lutym wyłączył się i już nie włączył... mama zawiozła do Polski do serwisu, zrobili czyszczenie, bo od nowości był nieczyszczony :D i aktualizację BIOS i OK. Co prawda po powrocie do mnie wyłączył się raz, ale wymyśliłam teorię do której się stosuję i działa, nie wyłącza się :D
A w tych kilku razach to chyba za pierwszym razem też było przy Simsach :D Zakopana w kołdrze i kocu grałam i biedak chyba zaczął się gotować w końcu po kilku godzinach :D

ocenił(a) serial na 9
biedroneczka_90_8

Co Ty masz z tą lokalizacją na profilu? Tak podróżujesz po Polsce czy filmweb sobie tak ustawia? :)

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Ja kursuję między Opolem a Krakowem, a mi cały czas wyskakuje lokalizacja Żory, więc może być tak, że Fw sam sobie tak ustawia.

ocenił(a) serial na 9
biedroneczka_90_8

Teraz masz Lublin dlatego się zdziwiłam :))

ocenił(a) serial na 5
anulka88

A jestem w Krakowie :P

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Poszłam do dentysty (godziny jw :p) ja już po 17 :D weszłam, także już w domu jestem, zdążyłam nawet pracę domową odrobić :D Została mi A6W, prysznic i może nawet odcinek "Rodziny Soprano" obejrzę :D A jak ktoś mi zasadzi kopa w tyłek, żebym nie rozsiadała się tutaj i robiła co mam robić to przed snem książkę poczytam, bo u dentysty nie wyszło :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Dla zainteresowanych :D http://showtv. pl/?body=include%2Fnews&view=20140318132854

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Prace konserwacyjne

:P

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Mi działa :p

ocenił(a) serial na 5
anulka88

A co to? Bo mi nawet nie otwiera.

ocenił(a) serial na 9
biedroneczka_90_8

Jest spacja po kropce :P

Tytuł: "Potwierdzają się plotki o 4. sezonie "AHS"" :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Podobno w obsadzie będzie też ta, co grała Marie Laveau. A jeśli chodzi o umiejscowienie tego sezonu, to jakoś nie bardzo lubię tą tematykę, no ale zobaczymy.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Jeee! Filmweb zmienił mi rekomendacje na głownej :D

http://www.filmweb.pl/Zielona.Mila 86%
http://www.filmweb.pl/film/Paranormal+Activity-2007-475848 78% (tu zrobię standardowy mój zabieg :D)
http://www.filmweb.pl/film/That%27s+It%2C+That%27s+All-2008-496131 76% (ten bym nawet chętnie obejrzała - powiązany z nim również)

anulka88

Zielona Mila - zajebisty. Tyle ;D
Paranormal - ja lubię te filmy, zwłaszcza jedynkę, ale im dalej tym gorzej ;P Jaki zabieg? Maratonik? ;D
Ostatniego nie widziałam, nie słyszałam ;P

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Czytałam i oglądałam, ale to było tak dawno i tylko raz, że nie pamiętam emocji i nie umiem wystawić oceny, ale podobało mi się, także będzie dobrze :)

Nie widziałam żadnego, więc ciężko mi powiedzieć... Jeżeli to jest w stylu "Rec" itp. to tej serii też nie widziałam, nie wiem do czego to jeszcze porównać :D Tak, maratonik, ale jak już skończą wreszcie :D 7 lat żyłam w niewiedzy poczekam do tego 2015, może to ostateczna część będzie :D a jak nie to wytrzymałam tyle to i poczekam :PP

Ja tak samo, ale może być fajne :) W HD lub 3D fajnie na pewno by się oglądało :) Rekomendacje przede mną do zaliczania, więc kiedyś tam obejrzę na pewno w końcu :)

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Mięknę chyba na starość, bo mam ochotę podnieść Zielonej Mili ocenę, przypomniałam sobie jak się trzęsłam i płakałam jak obejrzałam po raz pierwszy.

Paranormal Activity 48% i nie mam zamiaru nigdy ;) U znajomych widzę oceny w skali 1-3 więc pewnie słusznie xD

yyy lubię jeździć na snowboardzie ale żeby zaraz film o tym oglądać :D

A tak nawiasem mówiąc, była już ta druga wersja Keep Holding On w Glee, jeśli masz ochotę i Niemcy Ci pozwolą to link :D :
http://youtu.be/_eadeFYTg8o swoją drogą śmiesznie, bo śpiewa akurat ten o którym kiedyś mówiłaś, że Cię zaciekawił czy coś ;D Puck ;D

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

U mnie było bez łez i nad lekturą i seansem :PP

Eee... wieczorkiem (bo na pewno nie w dzień :D) można sobie pyknąć taką serię, codziennie po jednym np. :D

Podejrzewam, że dla samych widoków i ujęć fajnie by było obejrzeć :)

Obejrzałam :D Ale tutaj wygląda już inaczej, haha :D Na szybko wrażenia:
-dalej chłopak w okularach na wózku irytuje mnie samym sobą, niby w tle, nie o niego chodzi a nie mogę normalnie... taki piz.duś-plastuś...
-wykonanie takie całkiem fajne, ciekawe jak 1 :)
-i taka moja retoryczna uwaga: nie umiem rozgryźć o co chodzi z tą blondynką i dlaczego płacze :D nauczycielka? jego dziewczyna/była? jedna z nich? Nie wiem :PP

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Ja płakałam przypuszczam nie nad tym co reszta, ale sam fakt się liczy :D

Jest 5 lat później więc wygląda inaczej, haha :D

W pewnym sensie była dziewczyna, mają sporą historię razem i o ile dobrze pamiętam to pierwszy raz śpiewali tę piosenkę dla niej kiedy była z nim w ciąży ;)

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

:D
Aha :D
Kejt!! To była taka moja retoryczna uwaga... Dzięki... :D