PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 356 tys. ocen
8,2 10 1 355782
8,4 49 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

madness continues... :)

Itomahawk

Az musialam sie podzielic :) http://demotywatory.pl/1555595/Lodreipeina

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

Ja w dupe jeża nie mam pojęcia. W CP nic na temat mody (chyba) w Fortunata Fashion tylko jakiś plakat z Cheros wisi a w Bloomongdale nic sie nie dopatrzyłam a że to była jakoby jedna z pierwszych jej prac to juz dalej nie sięgam:)):):):)

myszowatek81

No i dobrze Myszowata, plakat wisi w Fortunata Fashion i firma to nie
Cheros, tylko Cherokee (dostepna tylko w jednej sieci marketow w Polsce).
Myslalam, ze moze skojarzycie po podpowiedzi z siecia handlowa :))))

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

Hellooooo:) Szczerze to widzialam tyklo poczatek czyli Chero... a reszte sama se dorzucilam jednak niezbyt trafnie. Podejzewam ze gdyby ten plakat wisialby w calosci tez bym nie wiedziala.

myszowatek81

Nom, ale dobrze wylapalas odcinek, a w sumie nazwy firmy mialas/ mialyscie/
mieliscie prawa nie znac.

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

czesc to ja, siodmy pasazer nostromo, nie bylo mnie troszke, ale zagladalam :) no i zagladam dzisiaj a tu brak pytania :| nikt nie odpowiedzial na ostatnie, wiec chyba itomahawk powinna zadac nastepne?

ocenił(a) serial na 9
satie333

Ja tam sie zgadzam w calej rozciaglosci ze Itomek znowu daje:PPPPPP

myszowatek81

A ja protestuje, bo Mysza na czesc pytania odpowiedziala, znalazla odcinek
i sam plakat, a nazwe faktycznie nie kazdy musial kojarzyc.
Pytanie zadam na odczepne, bo czasu brak i nawet nie bede miala mozliwosci
podania podpowiedzi, czy czegokolwiek. Kto kogo nazywa Ginger (2 sytuacje)?

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

chandler i joey - ginger nazywaja ginger ( ta od nogi)
chyba phoebe ginger nazywa ruda babke, ktora gasi fajke na drzewie
?

satie333

Tej od nogi nie bralam pod uwage, bo to jej imie. Jeszcze jedna sytuacja,
friendsowa do friendsa.

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

Phoebe do Ross'a jak wybierał się na turniej tańca i sobie pląsał :)
Komu Ross kibicował z transparentem?

ocenił(a) serial na 9
ploteczki1

Michelle Kwan...to było ostatnio;););)
Ciekawe czy ktoś się doszuka...otórz w serii 4 w którymś odcinku pada pelny tytuł (czaderskiej aczkolwiek starej piosenki amerykańskiego zespołu z przełomu lat 1975 - 1979 ) z ust Phoebe. Powiedziała to celowo jako tytuł lecz było to zamerzone zdanie które pasowało do sytuacji:):)???? Good luck:):)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

huhuhu. oczywiscie w zakamarkach mozgu cos sie kolacze, ale bardzo by mi pomogla podpowiedz typu ile slow ma ten tytul. ???:)

ocenił(a) serial na 9
satie333

Powyzej 15 - stu liter napewno:):) i sklada sie ten tytul z 6 - ciu wyrazow:):):)

ocenił(a) serial na 10
satie333

senkju gud łomen, to "ide" poszukac :)

ocenił(a) serial na 10
satie333

niestety nic nie wymyslilam, poza "the rythm is going to get you", ale mam wrazenie, ze to nie phoebe mowila i nie wiem, ktory sezon :/

ocenił(a) serial na 9
satie333

Tak to mowil Chandler o spiewajacym Joey'u (Oh mummy, oh daddy...) no dobra u mnie mowila to dziewucha:):)

ocenił(a) serial na 9
myszowatek81

Ale wtopa wlasnie zauwazylam ze juz podalam kto to mowil...wiec dla potwierdzenia byla to Phoebe:PPPPP:)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

to moze podpowiedz o kim ph to mowila?:>>>

ocenił(a) serial na 9
satie333

O jednym z chlopcow:):):)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

na razie nic nie mam. czekam na olsnienie albo kogos innego chetnego do odp

ocenił(a) serial na 9
satie333

Moge zadac w miedzyczasie nastepne pytanko chyba latwiejsze:):):)

myszowatek81

Tez nic nie mam. Mysza a to piosenka jakiegos zespolu, czy wykonawcy?
(pewnie i tak nic mi to nie da) :P

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

poki pytanie nierozwiazane a myszowatej nie ma to mam taki cusik do zabawy. kojarzycie jak ross nieraz, przewaznie jak mu odwala, (choc nie tylko) robi taki ruch glowa gwaltowny do przodu, ( czasem troche na boki) czesto kilka razy. wiecie o co mi chodzi? podacie sytuacje kiedy tak robi?

satie333

"Widze" 3 sytuacje" kiedy przekłuł ucho - Davida Bowie, w odc. The Routine
i kiedy "pierdzi" ustami, ale nie pamietam sytuacji. (ale raczej nie to
mialas na mysli) :)

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

miedzy innymi to. radze w strone swirowania sie skierowac, tam jest kilka dobrych ;)))

satie333

Cos jeszcze kojarze, kiedy sie wprowadzil do mieszkania grubasa. I na razie
tyle.

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

Ja pamietam jak machna tak ta glowa do przodu jak sie wzruszyl po tym jak zagral im poraz pierwszy na kibordzie:):):) i szedl po nastepna plyte z dzwiekiem helikoptera i przy dzwiach wzruszony "pochlebnymi" opiniami tak wlasnie zrobil:):)

ocenił(a) serial na 9
myszowatek81

Podam tylko inincjaly W. C.:):):)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

oki, zgadza sie. ja mam jeszcze jak sie nazarl maple candy, jak udawal wariata w CP i wyjmowal ciastko z kaptura, i jak poszedl do mamy i taty upewnic sie, ze moze kick anybody's ass, a oni of kors, a ross thanks, you guys <mach glowa>
wc? pomyslalam o willu c, ale to nie ten sezon. kurde, pewnie latwe a u mnie pustółka w mozgu !

ocenił(a) serial na 9
satie333

To ja zadam w miedzy czasie nastepne (jesli moge:PPPP) podaj imiona i nazwiska 2 aktorow ktorzy wystapili w dwoch epizodach (kazdy w osobnym) i kiedy krecili te odcinki byli jeszcze malzenstwem w zyciu prywatnym????

satie333

Na pytanie muzyczne Myszowata, nie znam odp. Nad "parowym" sie pomysli :)
Satie, Twoje kwestie z Rossem skojarzylam, ale nie bylo mozliwosci dania odpowiedzi :) Mam jedna ogolna uwage, nie podoba mi sie nowy dizajn fw, podzielacie moje zdanie?

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

juz jak mi na maila przyslali do obczajenia to mialam to samo zdanie, klimat gdzies ulecial, za biało tu :/

ocenił(a) serial na 9
satie333

Ja sie troche pogubilam i podzielam zdanie ze tu za jasno i w oczy kole:);):) Lecz jakas zmiana jest wskazana (z czasem sie przyzwyczaimy) bo juz ten stary mnie nie robil:):) Dzien dobry moje kochane dziewczynki!!!!! Gdzie jakies odpowiedzi i gdzie jakies pytanka...tak nie mozna...cos sie musi w koncu tu dziac!!!!!!!!

JUPIIIII w koncu jest "EDYTUJ" wiec moge sobie cos dopisac!!!!!!!! I niniejszym oficjalnie to czynie. BTW co to za kurcze czerwone serduszko przy moim zdieciu i co ja ocenilam lub kto ocenil cos mojego 9/10????????????????

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

odpowiedzi brak, bo pytania trudne, powinnas sie cieszyc myszowato :) mysle, ze mozna cos w miedzyczasie zapodawac, a predzej, czy pozniej moze nam sie uda odpowiedziec, albo autorken cos etwas powiadanen ?:PPP
ps. to fajnie, ze jest edytuj, bo nieraz wstyd jak hulajnoga za literowki, albo niedoczytanie czegos. i wiem, ze czas na zmiany, ale na razie sie nie moge do tej jasnosci przyzwyczaic, to czerwono szaro czarne tlo mialo cos w sobie swojskiego

myszowatek81

Serducho masz, bo Friendsow dodalas do ulubionych i ocenilas na "9".

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

Good, good!!!!!:):) Nio fakticznie mam serducho!!!!! A przy okazji mam nadzieje ze Was tam moje kochane dziewuszki nie podtopilo co?????!!!!!!! Mam nadzieje ze nie i zycze "suchosci":):):) A dajcie pytanko co????:):)

myszowatek81

Chcesz i masz pytanie raczej z kategorii latwe. Kim byly 2 osoby o nazwisku Abbott w serialu?
O faktycznie jest edytuj, co za radosc (to na plus) :)
Mysza co do pyt. u mnie na szczescie sucho jeszcze.

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

byl tank abbott - ten od ultimate fighting chamipoship, "prawdziwy" zawodnik. drugiego/ drugiej nie kojarze na razie. mnie nie podtopilo, ale dach mi przeciekl :/

ocenił(a) serial na 9
satie333

Wiec byla tez pani Phoebe Abbot czyli matka Phoebe:):)

ocenił(a) serial na 10
satie333

hej z rańca :)mam cos lajtowego bez kolejki if you don't mind :Pwymien wszystkie instrumenty muzyczne pojawiajace sie, lub wspomniane w serialu. ( ja mam na razie 9)

satie333

Hello. Lajtowe pytanie..
Gitara, perkusja, bęben, bongosy (chyba na weselu Ph), keyboard, obój, dudy, pianino, flet :)
Harmonijka ustna (our little Harmonica) :PPPP

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

to mam jeszcze "czy (3)"

satie333

To pozostale zostawiam innym :)

Itomahawk

Skoro nie ma chetnych, to cd. instrumentow, mam nadzieje ze nazw nie pomylilam. Mam Twoje "czy" razy "czy" :)
lutnia, klarnet (chyba) - wesele Ross'a i Emily puzon, skrzypce, trabka, saksofon, kontrabas - slub i przyjecie Ch i M.
Na slubie Ph nie bylo bongosow, tylko cos na wzor dzwonków. No i Ross gral przeciez na organach elektronicznych.
Pytania brak, bo jeszcze na 2 Myszy nie padly odpowiedzi i ja w tym temacie wymiekam, sorry.

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

Jasny gwint moje pytania juz byly tak dawno ze sama zapomnialam odpowiedzi:):):) Jezeli nikt sie nie odwazy to potem odpowiem:):) ja bym jeszcze dowalila takie male dzwoneczki na obreczy . Phoebe trzymala w reku i dzwonila ze jako chyba snieg pada a potem gitara (ktora obwiesly juz byla) i jeszcze cos mi sie kolacze harfa na slubie C & S:);)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

alescie poszly po grubasie! dorzuce od siebie oprocz pianina fortepian, reszta juz padla u itm. nie wiem czemu kojarzy mi sie banjo, nie umiem powiedziec kiedy, wiec sie nie liczy. ( moglo mi sie tez cos pomerdac) na myszowate pytania oczywiscie nie znam odpowiedzi, czekam jak sep na wskazowki ;)

satie333

Mi tez sie kojarzy banjo i rowniez nie moge motywu zlapac.

satie333

Te dzwoneczki na obreczy to tamburyn, sie gralo w podstawowce, ale na takim z membrana :D

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

ale sie wpuscilam, typu oceny filmow. weszlam sobie na swoj profil ( dodawszy "fotke":D) i okazuje sie, ze wyszlo na to, ze tylko pare filmow lubie a tu dziesiatki setki! zadaj cos m/ i/ j w miedzyczasie jak mosz ;)
ps. tez dodalam fręds do ulubioych a serduszka nie ma :|