SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 7 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P
Zanim przypomnę Wam wszystkim krotko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.
A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten krótki czas staliśmy się prawie rodziną ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieje, ze wytrwamy w niezmienionym składzie.
A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? ...Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy, można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie wyżywać się na innych :).
A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za co bardzo jej dziękuję :*)
NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa
DLA WRENA
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa
DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99
DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Wtorek-Kreciolka
Środa-sandra_crashdown
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa
DLA DANA (zamawiać sobie dziewczęta :P)
Poniedziałek-sandra_crashdown
Niedziela-_Joy
DLA KLAUSA
Środa-_Joy
Czwartek-sandra_crashdown
Niedziela-monisia99
DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Niedziela-sandra_crashdown
moze on mi sie nie podoba bo to nie mój typ faceta a do tego uważam że wygląda jak młokos jakiś a nie facet jak dziecko. Niestety mi się fil nie podobał zaś książka o wiele lepsza w odbiorze. Film jak dla mnie bardzo haotycznie nagrany....
Ok, czas na nową kategorię. Hmmm... może filmy?
Otóż, jak byłam mała to uważałam, że Harry Potter to najstraszniejszy film na świecie (serio, jak słyszałam tą początkową muzykę to uciekałam pod stół xD), a po obejrzeniu Więźnia Azkabanu miałam koszmary przez równiutkie 2 miesiące :P Teraz oczywiście jestem wielką fanką ;P
Nie wiem czy to sie miesci w kategorii filmy, ale panicznie boje sie klaunow! Jak bylam mala to ogladnelam jakis horror z klaunem-psycholem w roli glownej i od tamtej pory balam sie chodzic z mama do cyrku ;P hehehe W kazdym razie do tej pory mi to zostalo ...
Oglądałyście nowy PLL?? Ja jestem w trakcie oglądania i radzę nie jeść w 5 min. Ezria do porzygania;/
A ja jadłam obiad akurat<beczy>
Ale kochana koło 9 min jest Jason, który to wynagradza<3:P I jeszcze taka kasa u Ezry w szufladzie:P
Co oplułaś nią ekran??:P
No pewnie, że jest dużo więcej filmów, ale wiesz jak to jest skoro to jest modne to większość ślepo za nim idą...
To uważaj:P W 15 min. znowu Jason:P Chyba sobie te scenki z nim sciśgnę jak się tylko pojawią na YT:P
Tragedia :/ nie wiem jak on sie moze komukolwiek podobac :/ taka ciotka-klotka :P brakowalo mi w tym obrazku tylko bokserek ze spider-manem xD
Jeszcze nie ogladalam, ale za chwile sie zabieram wlasnie ;)
Tak sobie mysle, ze jeszcze z takich "obciachowych" rzeczy w kategorii filmy to moge dodac, ze bardzo lubie Sage Zmierzch :P hehe I wkurza mnie strasznie to modne teraz wsrod internautow okreslenie "Still a better lovestory than Twilight" xD Jest tyle gorszych filmow niz Zmierzch, wiec absolutnie nie rozumiem tej nagonki ...
A ja się nie wstydzę tego że oglądam sagę Zmierzch. Serio, miałam kiedyś niemałą obsesję z nią związaną :P Teraz już mi przeszło, ale dalej darzę ją ogromnym sentymentem :) A na hejterów po prostu nie zwracam uwagi i tyle. W sumie to nie wiem, czemu oni tak bardzo się uczepili tego filmu. A jak już mówią że to "komercyjne ścierwo" to mam ochotę im za przeproszeniem dać w pysk. To mówią fani HP albo WP... Po prostu mam ochotę zrobić im high five krzesłem ;P
A moja miłość do Roberta dalej pozostała ;P
Najśmieszniejsze w tym jest to, że najwięksi hejterzy też to oglądają:P
Podoba Wam się sukienka Hanny na tym przyjęciu??:) A mina Tobyego jak patrzy na tego kolesia co machał do Hanny była bezcenna;D
Dokładnie... I tu nasuwa się pytanie: Po jaką cholerę to oglądasz, skoro jesteś takim wielkim hejterem i nie tolerujesz tego"komercyjnego ścierwa"? Ale wiadomo, ludzie tacy są. Jak się komuś powodzi to od razu muszą go zrównać z błotem :/
W ogole prawda jest taka, ze gdyby ten film nie zarobil takiej kasy jaka zarobil to nikt by na niego tych wszystkich brudow nie wylewal :/
A propos Roberta, ogladalyscie juz Uwodziciela?! bo ja wlasnie sciagam :D
Dokładnie Sandy, zgadzam się w stu procentach... Świat schodzi na psy :/
Nie, ale mam zamiar go niedługo zobaczyć. Tak wgl. to wczoraj w końcu obejrzałam Wodę dla słoni i jestem po raz kolejny zachwycona ;D Robert zawsze gra w takich filmach, które przypadają mi do gustu :D
Woda dla słoni jest świetna;) No tak jak mówi Sandy jak już coś osiągnie komercyjny sukces to jest be tylko małe, "ambitne" "dzieła", są doceniane przez krytyków i "ambitną" widownię a że praktycznie nikt nie rozumie treści filmu poza samym autorem to już szczegół;/ Strasznie mnie irytuje jak się podniecają jakimiś filmami wielce ambitnymi a jak oglądniesz to się pytasz WTF???
Popieram! Dajmy na to Salę samobójców (jeśli jesteście fankami to oczywiście z góry przepraszam za moją nagonkę, która teraz nastąpi :P) Co ludzie widzą w tym filmie? Po prostu tego nie ogarniam... Jest sobie pseudo-synek który uzależnia się od internetu i utrzymuje że jest gejem, paradując po szkole w rureczkach i grzyweczką opadającą na czoło... Niektóre teksty były po prostu bezsensowne, ogółem sam film jest dla mnie z deczka niezrozumiały i kompletnie nie rozumiem zachwytu ludzi nad tym... A jak krytycy filmowi na jakimś festiwalu to zbesztali to wielkie oburzenie oczywiście.
No film jak film, ja się spodziewałam czegoś lepszego po zapowiedziach i zwiastunie, film miał potencjał, ale wg mnie poszli nie w tym kierunku co powinni. Początek był niezły a potem to już równia pochyła... Dobry pomysł tylko z realizacją i poprowadzeniem kiepsko, ja się w każdym razie na nim rozczarowałam a muszę przyznać, że oczekiwałam na niego bardzo.
Ejjjjj no :P mi sie akurat bardzo podobal ten film! Absolutnie trafil w moje gusta :) uwazam, ze jak na polskie kino to efekt koncowy calkiem udany ;)
Woda dla słoni była świetna, naprawdę dobry film i bardzo mi się podobał..... uwodziciela jeszcze nie oglądałam bo czekam na wersję DVDrip... Co do sagi Zmierzch to przyznaje się bez bicia że kocham, oglądam i mam książki przeczytane po 5 razy :P
http://kwejk.pl/obrazek/1314688/alkoholik-czy-kinoman.html
Hahaha, a Wy dziewczyny, jesteście kim? Ja niestety alkoholikiem ;P
Haha ja też;D
A właśnie czytam teraz Bestię kochana:P
Sandy jestem przy 20 odc Revenge:P Jak skończę to musimy przedyskutować cały sezon:P
Cieszę się że nie jestem sama ;D
Ooo i jak Ci idzie? Bo ja też się za nią miałam wziąć tylko na razie czytam "Mrocznego kochanka" (nieźle zboczona książka, coś dla Sandy ;P) i jak go skończę to chyba się za to zabiorę...
Tak wgl. to Alex Pettyfer grał w jakimś filmie striptizera razem z Channingiem Tatum (nie mam pojęcia jak to odmienić xD). Wiesz co to znaczy? Że MUSIMY to zobaczyć! :P
No to przeciez w tym nowym "Magic Mike" :D na dodatek film jest oparty na prawdziwym zyciu Channinga ;P wlasnie podobno Alex gra mlodego Channinga w nim :P a Channing to nie wiem, jakiegos swojego mentora zdaje sie :P
ja na ten film to czekam z utęsknieniem........ tylu przystojniaków w jednym filmie aż ślinka leci :P
No koniecznie to Magic Mike:D Właśnie myślę w najbliższych dniach go oglądnąć;D
A ta książka co mówisz, że czytasz to też muszę obczaić:P
oczywisćie ja do dyskusji się też przyłączam bo uwielbiam revenge lepiej jak PLL i czekam na następny sezon :P no niestety ja też jestem alkoholikiem ...........
Hahaha ;D ja wstawilam "kino" automatycznie, wiec chyba jednak do alkoholika mi daleko :D
No to Izunia koncz juz to Revenge bo final jest niezapomniany ;)
Skonczylam ogladac PLL. Fajnie, ze bylo tyyyyyyyle Jasona <3 szkoda mi tej biednej Spencer, ale nie bardzo rozumiem czemu tak jej zalezalo, zeby to Garetth okazal sie morderca. Czy moze po prostu jest juz tym wszystkim zmeczona i chciala, zeby to juz sie zakonczylo?! Generalnie Ezra sciemnia jak nie wiem! I jeszcze ten jego wzrok na ta szuflade pod koniec :P hahaha Co za frajer! xD a Aria to naiwniara!
No ja też się zdziwiłam tą reakcją Spencer chyba, że jest tak jak mówisz, że nie wytrzymuje już tego psychicznie... Aria to wszystko łyka co jej Ezra powie, jakby powiedział, że te kasę wyczarował to też by uwierzyła:P Biedactwo czuł się upokorzony, że pracy nie ma:P Chyba mi się go zrobi szkoda... nie jednak nie!:D
Tak Jason wynagradza wszystko i jeszcze ta scena jak Spencer mu powiedziała, że jest całkiem inny od Ali była słodka po prostu<3 Oni tal fajnie grają to rodzeństwo:)))
No kochana szybko to mam nadzieję oglądnę jak mi nic nie przeszkodzi:P Mówisz, że finał świetny?? To dobrze, że się nie rozczaruje jak PLL.
P.S. Daniel właśnie u mnie stracił gdy się okazało jednak, że geny w nim wygrały;/ Ale szczerze mówiąc to mi się wydaje (jestem przy 20 0dc), że Emily/Amandzie to zależy i na Danielu i na Jacku. A Nolan świetny jak zwykle.
No tak by sie moglo wydawac, ale pozniej im blizej finalu to juz sie stanie bardziej oczywiste kogo w sumie kocha :P Samym finalem na bank sie nie rozczarujesz, a bedziesz jedynie zbierac szczene z podlogi!
Kurcze no niby fajnie, ze sa rodzenstwem, ale brakuje mi jakiegos watku milosnego dla Jasona. Takie ciacho sie tam marnuje no :( Swoja droga uwielbiam ta piosenke, przy ktorej Hanna i Toby wchodza na to przyjecie!
http://www.youtube.com/watch?v=74LXx0wSqMI
Kojarzy mi sie troche z muzyka S.P Amy Winehouse :(
No mi też brakuje dla niego jakiejś pary;(
W zasadzie gdyby Spencer się nie okazała jego siostrą to by mogli razem być jakoś mi się wydaje, że ich do siebie ciągnie:P
Hahaha, ale chyba nie w tym sensie jednak ;D Spencer brakuje normalnego rodzenstwa, ktoremu by mogla ufac bo umowmy sie, ale Melissy normalna siostra nazwac raczej nie mozna ;D No, a Jason tez ma skrzywiony obraz tego jak powinny wygladac stosunki na tle brat/siostra po tym co odstawiala Alison, wiec chyba dlatego lubia przebywac w swoim towarzystwie :P
Kurcze jak juz tak bardzo nie chca go swatac z glownymi bohaterkami to niech zrobia z niego geja, ktory zakocha sie we Wrenie xD hahaha W ogole teraz zrobia pewnie z Emily hetero, zeby mogla zakochac sie w tym kuzynie co bedzie juz w ogole bez sensu! Nie rozumiem po co co chwile wprowadzaja nowe postacie zamiast rozwinac watki tych, ktorzy juz sa :/ Emily moglaby np. zakochac sie w Jasonie skoro juz musi! xD
No i nie bardzo rozumiem skad sie tam znowu Holden wzial i co kombinuje .... dziwnie ta akcje prowadza w tym serialu ...
Nieeeeee! Błagam tylko nie Emily! Owszem ładna dziewczyna, ale nie znoszę tej jej ciapowatości:P Jak dla mnie może być z tym Natem, wolę jego niż Page:P Nie no Jason musi być hetero:P A ja bym nawet go widziała ze Spencer gdyby nie bylo spokrewnieni co nie zmienia faktu, że się zachwycam ich każda sceną jako rodzeństwo:) Pamiętam jak Jason pytał Spencer czy wie dlaczego się często kłócą a ona odparła, że dlatego, że są tacy sami:) Też nie rozumiem po co wplątali w to Holdena, ta cała scena z nim i Emily była po prostu dziwna... Niech zrobią tak: Aria i Jason( po tym oczywiście jakby przejrzała na oczy i błagała na kolanach J. o powrót;P), Emily i Toby(lubię chłopaka, ale Wrena nie przebije:P), Spencer i oczywiście Wren no i Hanna i Caleb:P Rozwiązanie idealne jak dla mnie<3:P
ooooo tak! Trafilas w 10 z tymi parami ;P Nie wiem dlaczego, ale lubilam ta relacje Toby/Emily w pierwszym sezonie ;) Hanna i Caleb sa mi calkowicie obojetni, nie wiem, jakos nie moge sie do tej Hanny przekonac :/ a staram sie! jakos taka glupiutka mi sie wydaje :P Po tym jak znielubilam Arie to chcialabym chyba dla Jasona kogos fajniejszego :P Natomiast moim absolutnym numerem 1 na dzien dzisiejszy jesli chodzi o pary w PLL sa Spencer i Wren! ... autentycznie nie wiem jak mozna w ogole odrzucic takiego faceta jak Wren! Przeciez ja bym sie do niego kajdankami przykula, gdyby mnie tylko chcial :D
Totalnie kochana trafiłaś z tymi kajdankami:D No rzeczywiście masz rację Aria po tym jak się przespała z garbusem nie zasługuje na Jasona, jeszcze by go czymś zaraziła czy coś fuj;/ Ja też lubiłam relacje Toby/Emily tak jakoś fajnie wyglądali i się lubili;) No właśnie dla Jasona musieliby wprowadzić kogoś nowego chyba:P Byle nie tą Cece czy jak jej tam tą byłą bo mi kompletnie nie leży jak widziałam na zdjęciu:P Kochana przekonaj się do Hanny, ona nie jest wcale taka głupia na jaką wygląda;) Ja jej nie lubiłam na początku, właśnie się wydawała taka pusta i plastikowa, ale ona owszem ma fisia na punkcie mody i urody, ale jest inteligentna, pyskata i zabawna;P Tylko wiesz ona jakby tego nie okazuje zazwyczaj, przekonasz do niej w końcu:P Ja nwet troszeczkę Emily polubiłam teraz:D
A teraz pytanie bardzo poważne więc się zastanów dobrze: gdybyś miała wybierać Wren czy Jason??:P
P.S. Wiem pytanie jest chol***nie trudne, ale dasz rade:P
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! To mi zadalas pytanie ;D Nie wiem czy mozna w ogole na nie jakos odpowiedziec ;P Mysle .... Hmmm .... dalej mysle .... wciaz mysle ;D ... Ranyyyyy, Iza!!! .... Nie wiem :P ale chcialabym miec taki dylemat :P hehe Pewnie, gdybym musiala w prawdziwym zyciu wybierac to bym z zadnym nie byla bo jak tu stworzyc zwiazek z jednym jakby sie ukradkiem do drugiego wzdychalo?! xD No chyba, ze jakbym ich juz bardziej poznala to i pewne wady by zaczely wyplywac na powierzchnie i wtedy bym byla w stanie podjac jakas decyzje .... A teraz powaznie .... WADY?!?!?! o czym ja tutaj w ogole pisze :P oni nie maja zadnych wad ;D
No lepiej ich przykuć obu do łóżek albo zaproponować trójkącik:P
A z wyglądu, który Ci się bardziej podoba??:P Mimo wszystko??:P
Z wygladu to chyba Jason, ale Wren znowu nadrabia urokiem osobistym i akcentem ;P dlatego ciezko mi na nich nie patrzec przez pryzmat postaci :P
Dobra już Cię nie torturuje:P No oni obaj są tacy nieziemscy, że ciężko byłoby wybrać, więc chyba pomysł trójkąta jest najlepszy nie uważasz??:P
A teraz z innej beczki; w odcinku 20 Revenge była scena jak Victoria poznała Davida i mu mówi, że chciałaby spędzać Sylwestra z synem, ale on jest z narzeczoną, a przecież wtedy Amanda była małą dziewczynką, więc ile miał lat Daniel?? Nie rozumiem tu tego...
Blad w tlumaczeniu ;) pamietam ten fragment i tez sie zdziwilam, ze przetlumaczyli to w ten sposob :P w oryginale Victoria mowi, ze jest z jej tesciami a nie z narzeczona :P
A widzisz, bo nie słyszałam co ona mówiła i jak tłumaczenie zobaczyłam to nie miałam pojęcia o co chodzi:D Dzięki za wyjaśnienie;)
Dziewczynki, tak zbaczając z tematu: co sądzicie o tatuażach? Hmm? Bo chciałabym poznać Wasze zdanie na ten temat, a opinie są mocno podzielone.
Ja osobiście uważam że dobry tatuaż nie jest zły, ale jak już widzę takiego kolesia z wytatuowanymi całymi plecami, to mam ochotę zrobić facepalm ;P A kobiety to już w ogóle.
jakiś mały tatuaż w dyskretnym miejscu u kobiety no to okej ale jak dla mnie to jest mało eleganckie u facetów też mi się to nie podoba ani kolczyki ani tatuaże
Co za dużo to nie zdrowo. Ostatnio widziałam w autobusie dziewczynę tak wytatuowaną, że szok;/ Mi się osobiście takie małe w fajnym miejscu u kobiet podobają, np. na łopatce czy na ramieniu. U facetów też ale też jakieś nieduże np. mój kolega ma panterę na łopatce i jest świetna;D No i koniecznie muszą być czarno-białe te tatuaże, nie lubię kolorowych.
A co Madzia chcesz sobie zrobić??:P
Ja mam taki zamiar kiedyś sobie zrobić:p
A przy okazji witamy nową koleżankę:) A ja myślałam, że oprócz nas to tu nikt inny nie zagląda:P
Generalnie ja juz od dluzszego czasu chce sobie zrobic tatuaz tylko caly czas sie boje xD bo mnie ludziki strasza, ze to masakrycznie boli, szczegolnie w tych miejscach gdzie ja bym chciala :P
Jesli natomiast o facetow chodzi to ja jak najbardziej jestem "za"! Kreca mnie i tyle :P moj ksiaze tez ma tatuaz na przedramieniu i jest boski! :P
Iza, mowilam Ci, ze ludzie tu zagladaja tylko sie nie wypowiadaja ;D to normalne jesli o forum chodzi :P