Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73554
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SWJ+offtopy cz.7

ocenił(a) serial na 7

SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 7 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P

Zanim przypomnę Wam wszystkim krotko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.

A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten krótki czas staliśmy się prawie rodziną ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieje, ze wytrwamy w niezmienionym składzie.

A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? ...Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy, można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie wyżywać się na innych :).

A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)

Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za co bardzo jej dziękuję :*)

NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa

DLA WRENA
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa

DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99

DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Wtorek-Kreciolka
Środa-sandra_crashdown
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa

DLA DANA (zamawiać sobie dziewczęta :P)
Poniedziałek-sandra_crashdown
Niedziela-_Joy

DLA KLAUSA
Środa-_Joy
Czwartek-sandra_crashdown
Niedziela-monisia99

DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Niedziela-sandra_crashdown

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

no tak już środa a ja dalej nie obejrzałam odcinka ....... :P Ty się nie ciesz Sandy ze Ci kupon wyszedl bo powinno być 2 do 1 dla Polski.

monisia99

Co z tego jak wlasnie przegralam bo postawilam na remis Danii z Portugalia xD Ale pocieszam sie tym, ze bylam blisko :P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

dobra objejrzałam odcinek ale jakoś nie wiem te całe PLL nie lezie już mi .....

monisia99

Przed chwila ogladnelam i pozwolicie chyba, ze jak zwykle podziele sie wrazeniami :P

Ja piernicze! Akcja z tym sznurkiem zebow wpadajacym do toalety byla daremna :/ hehe, one sa momentami zalosnie niezdarne :P

Ktos ma jakies typy odnosnie tego o czyjej kartotece mowil Garett? Teoretycznie wszystko wskazuje na Jenne, ze niby widzi, ale to ukrywa, ale mogl tez mowic o Melissie, ze jednak nie jest w ciazy.

Jade dalej, czyli watek Emily i Ezry --> wtf?! Nie dosc, ze musze go ogladac w scenkach z Aria to teraz jeszcze z Em?! Jakby mi bylo kurcze malo:/

Hahaha, Spoby na kanapie byli swietni :P Natomiast scena flashbackow z Ali strasznie naciagna:/ Aria tak lyka wszystko jak maly pelikan:/ znajduje kolczyki i odrazu zaklada, ze naleza do Meredith, mimo ze sama stwierdza, ze w gabinecie jej ojca przebywa pelno studentow. No i tak swoja droga co za sierota gubi az 2 kolczyki w tym samym czasie?! xD

Okay, dziewczyny juz wiedza, ze Jenna widzi-duzy plus no i przy tym okazuje sie, ze to ona zawiozla Emily na cmenatrz. Hmmmm .... Podsumowujac odcinek na pewno lepszy od poprzedniego, ale bez zadnych rewelacji :)

PS. Dlaczego wszyscy faceci naszych Klamczuch sa zawsze zazdrosni o Wrena?! hehehe, najpierw Toby, teraz Caleb tak zerkal na niego nieprzyjaznie xD Chyba wyczuwaja konkurencje ;)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Scena zazdrośni Caleba była dla mnie bardzo trafna, i mają być o kogo zazdrośni. Natomiast co do Mony, czy mogłaby to udawać, bo jakieś nierzeczywiste mi się to wydawało. Ale lekarzy chyba nie dałby rady.

Ezra i Emily to kolejny dowód, że on jest "A" po prostu ułatwia sobie dostęp do informacji o niej. Po co niby wypytywał o nią metkę Arii?

Wren: http://distilleryimage2.instagram.com/e7e051b2b5a911e1ab011231381052c0_7.jpg <3

katia_2007

Mi się Wren taki trochę tajemniczy jeszcze bardziej podoba:P Mi się wydaje, że za tym jego wolontariatem się kryje coś głębszego:P Mi to wcale nie przeszkadza, jako bad-boy jest jeszcze fajniejszy:P Co do reszty odcinka to śmieszy mnie ten masochizm Mony i to jej nakłuwanie palca:P A jak ten naszyjnik im wpadł do kibla to już się w głos śmiałam:P No i ten Ezra tak bardzo się wypytujący o Emily i to jego, że jej współczuje z powodu Mayi... On musi być w coś zamieszany:P Ja nawet bym go mogła polubić jakby się okazał A albo mordercą:P A co do Arii to po moim trupie bym poszła przepraszam kochankę ojca, jeszcze bym jej ten perfidny uśmieszek zmazała z twarzusi;/ A Byron też miał czelność mówić Arii, żeby przeprosiła jego byłą kochankę... Aria miała wtedy chyba 15? lat i była wściekła na ojca za kochankę co jest w pełni zrozumiałe, do tego wierzyła mu, że z nią zerwał i po raz kolejny czuła się oszukana no i do tego w końcu to była kochanka jej ojca no ja nie mam żadnych pretensji do niej i na miejscu Byrona to bym się tak w życiu głupio nie odezwała...Przepraszać kochankę męża nieważne byłą czy nie, że co?? To w końcu ona zrobiła źlę do cho***ry prawda??

izka21gramowa

Ale z drugiej strony dlaczego ma miec pretensje do kochanki a nie ojca?! Dziewczyna tez byla mloda jak ja Byron zbajerowal ;) Nie mowie, ze Meredith jest swieta bo powinna chociaz okazac troche skruchy, ale ja akurat nie oskarzalabym o wszystko co najgorsze kochanki, wieksze pretensje mialabym do wlasnego ojca bo to w koncu on mial jakies zobowiazania wzgledem rodziny, a nie obca kobieta :P

Wren, ze niby tajemniczy?! hehe, ja tam w nim nic tajemniczego nie widzialam xD Za to Garbus cos knuje ;) tez zwrocilam uwage na to jak to niby wspolczul strasznie Em z powodu straty Mayi. I potem jeszcze to, ze byl przekonany, ze Emily oblala test jak wypytywal Elle. Dam sobie glowe uciac, ze cieszyl sie w srodku, a tu taki zonk jak mu odpowiedziala, ze Emily nie musi powtarzac testu xD hahahaha

sandra_crashdown

Bo to zachowanie Byrona to wiadomo potępiam i to bardzo i jest na pewno bardziej winny, bo miał żonę i dzieci i wdał się w romans w dodatku ze swoją studentką. Ale Meredith też jest winna i żadnej skruchy nie okazuje co sama podkreśliłaś, wielce się jeszcze poszkodowana czuła, że jej kilka mocnych słów Byron powiedział no wzruszające, biedactwo... I choć była młoda jak się wdawała w ten romans to już była dorosła i wiedziała co robi do tego widać jaka jest perfidna i bezczelna, jeszcze pamiętam jak wlazła na te wystawę do galerii i jakoś nic ją nie obchodziło. Jeszcze ten tekst do Arii, że nie potrzebuje jej referencji...;/ Ja się dziwię w ogóle Arii, że nie powiedziała do ojca, że nie przeprosi Meredith, bo choć to było gówniarzowate zachowanie to zdemolowanie biura to w jej stanie całkowicie zrozumiałe i nie przeprosiłabym jej za nic w świecie! A Byron tym tekstem to już całkowicie, by stracił szacunek u mnie na miejscu Arii.

sandra_crashdown

Aria mnie nie dziwi tym swoim zachowaniem tam tylko Spencer się coś sprzeciwiała Alison a reszta wierzyła jej w ciemno. Co do tych akt może rzeczywiście masz rację i nie dotyczą one Jenny tylko Melissy?? W końcu osoba, która jest blisko to raczej nie Jenna tylko Melissa. A mnie zastanawia po co Jenna chce tą Arię na te akompaniatorkę??

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Dziewczynyyy, nie macie pojęcia jak BARDZO bym chciała w końcu obejrzeć te wszystkie odcinki i tu z Wami normalnie pogadać! :( Rzygam już tymi egzaminami :/// Za to w sobotę w końcu będe się lenić! ;ddd Wpadłam tu dosłownie na 10 minut żeby się oderwać od użalania nad tym, jakim jestem debilem jeśli chodzi od matme xD

_Joy

Nie tylko Ty masz problemy z matmą, ja też miałam zawsze:P Czarna magia po prostu:P

izka21gramowa

Hehe ja tez nienawidzilam matmy w szkole :P Dlatego studia byly dla mnie wybawieniem, zadnych scislych przedmiotow tylko literatura i jezyk :P

ocenił(a) serial na 8
sandra_crashdown

A gadacie, ja za majcą jakoś też nie szaleje, ale jestem raczej ścisły umysł . :D
Odcinek PLL lepszy od pierwszego ale dupy nie urywa. Jezu jak ja kocham Wrena *.* I też mnie strasznie śmieszyła scena w toalecie. Nie wiem jakoś jeszcze nie weszłam w stan jarania się PLL wiec nie chce mi sie nawet go streszczać.
Dziewczyny polecicie mi jakąś dobrą książke? ;>

ocenił(a) serial na 7
alexxa

Ola ja jestem z Tobą bo ja matmę tez lubiłam i nawet zdwałam na maturze :) a teraz macie zadanie bojowe do wykonania który kolor ładnieszy morski czy pudrowy róż ? Nie mogę się zdecydować.....

http://allegro.pl/modna-taliowana-koszula-guziczki-nowa-s-36-g336-i2415272911.ht ml

monisia99

Pudrowy roz D

alexxa

Miasto Kosci :P Madzia mi polecila jakis czas temu i calkiem przyjemnie sie czyta :)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

u mnie półce od miesiaca stoi gra o tron do przeczytania no i niestety nie mogę się przybrać. Czytanie na pewien okres mnie opuścilo ....

monisia99

Tez chce przeczytac :) tym bardziej, ze serial podoba mi sie z odcinka na odcinek coraz bardziej :)

ocenił(a) serial na 8
monisia99

Ja jestem za morskim , bo różowego nie lubie :D A jak jesteś blondynką to ci będzie ładnie :) No ja właśnie chciałam gre o tron ale jak zaczęłam serial to już nie wiem czy się za ksiązke zabierac.. A o Mieście Kości słyszałam ale jakoś nie chce mi się tego czytać, mam ochote na coś ambitniejszego :D

alexxa

Morski teraz nie jest w modzie. A rozowy wraca do lask i to we wszystkich odcieniach :)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

ja jestem ruda :) no jest po 1:1 poproszę o dalsze opinie

ocenił(a) serial na 8
monisia99

Kurde nie wiem czemu wydawało mi się że jesteś blondynką :D Ja tam uważam ,że jeżeli komuś jest w czymś ładnie to nie musi koniecznie tak bardzo podążać za modą.

alexxa

Dokładnie popieram!:P Przecież czasami kolor modny komuś totalnie nie pasuje.

izka21gramowa

Ale przeciez nie jest modny tylko jeden kolor w sezonie :) zawsze dobierzesz tak, ze bedzie Ci pasowal :P Dobra tam, gadam glupoty :P Wyjechalam z tym akurat bo czytalam wczoraj artykul o kolorach na lato 2012 i mi sie przypomnialo ;) hehe

Monia oczywiscie niech wybierze to co jej pasi najbardziej ;)

sandra_crashdown

No niby tak,ale ja nigdy tak ślepo nie podążam za modą i zawsze wybieram z niej to co mi się podoba i dobrze się w tym czuje:P

izka21gramowa

No i chyba slusznie :) Nigdzie nie pisalam przeciez, ze to zle :D hehe

Iza napisz lepiej jak tam sesja :D

sandra_crashdown

Sesja agresja;D Czekam na wyniki 3 egzaminów a w sobotę mam jeden na którego zawzięcie piszę ściągi:P i jeszcze 26 ustny ostatni:P

monisia99

Morski bez dwóch zdań:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

ja tam nie podążam za modą, naprawdę tylko patrzę jaki kolor mi się podoba....... Nie tylko Tobie się pomyliło :P Sandra ostatnio też myślała że jestem blondynką :P i dopiero po oglądnięciu ślubnych zdjęć zobaczyła że ja malowany rudzielec :P po rozważeniu za i przeciw wyszło że róż. Dlatego tylko że jest delikatny i będę mogła nałożyć do pracy a tego morskiego już bym nie nałożyła.....

monisia99

A czego nie możesz tego morskiego do pracy?? Jakiś wyuzdany przecież nie jest:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

no odsyć mocny ten kolor a my mamy stroje biało czarne lub biało granatowe, więc różową koszulę jeszcze załozę bo jest dosyć taka psokojna kolorystycznie :)

Siadam dziewczyny do oglądania podróż na tajemncizą wyspę :)

monisia99

No i widze po ocenie, ze sie podobalo :D

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

dla jasności film całkiem lekki, sympatyczny i fajnie się oglądało :P Zaś sam aktor którym wy się tak zachwycacie nie wzbudził u mnie emocji. Nie jest przystojny i szczerze to nie wiem czemu Wam się podoba (może mi ktos to wytłumaczy) szczerze to jego uroda jest przeciętna jak i gra aktorska. Już owlę 100 razy Pattinsona bo przynajmniej ma coś w sobie i grać umie :P

alexxa

Wiedzmin;D

ocenił(a) serial na 8
izka21gramowa

Dobre w sumie, bo już dawno chciałam się za to zabrać :D

alexxa

Świetne zacznij od Ostatniego życzenia i Miecza przeznaczenia to zbiory opowiadań, ale powiązane ze sobą i wprowadzają do całej sagi, wile wyjaśniają.

_Joy

No i to by bylo na tyle dzieweczki ;( Odpadlismy ...

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

ale Rosja też, a wszyscy mieli ich za taką mocną drużynę

Tytoń pokazał jedynie co potrafi na Euro <3

katia_2007

Tak mi smutno;(((

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

nie tylko Ci Iza uwierz, my wczorja byliśmy załamani.....

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

A idź, taki potem miałam zły humor :/ Na serio wierzyłam że możemy z nimi wygrać :((((

No to się zabieram za PLL i GoT, ale wątpię czy to zobaczę dziś. Wiem, wiem, zabijecie mnie, ale przez najbliższy tydzień mnie tu znowu nie będzie zbyt często, bo jadę do Wiednia :) (Izuniu kochana, dalej pamiętam o tym, co mam Ci przywieźć, bez obaw ;P) Tylko mnie nie bijcie mocno ;P

ocenił(a) serial na 7
_Joy

ooo do Wiednia o kochana zazdroszćzę :P Ja byłam tam dwa razy piękne i cudownie tam jest :) tylko żeby nie ten paskudny niemiecki ...... no będziemy oczywiście płakać i smutno nam będzie ale pocieszamy się że zaraz masz wakacje :) A do rodzinki jedziesz ?

Dziewczyny mam coś słodkiego na pocieszenie:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=opJjU3ifoXE
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4ugI5_9n7Jc
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=U958VINtrUY
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=o56yyUYt36Q
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0725FVXPZnk

Może ktos jest na tyle wspaniałomyślny i zna te piosenki z każdego filmiku?

monisia99

No to ja chyba bede ta wspanialomyslna :P

http://www.youtube.com/watch?v=5w8MSKO_0cM
http://www.youtube.com/watch?v=9JXBjc2FzIg
http://www.youtube.com/watch?v=ZR6av5p4YK4
http://www.youtube.com/watch?v=I7u1A5V8NcU

Niestety z ostatnia mam problem, ale mam nadzieje, ze chociaz troszku pomoglam ;)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

kochana pomogłaś ale mi tak naprawdę najbardziej zależało na tej pierwszej a apologize to wiedziałam :) dziękuje bardzo

_Joy

Super kochana, że o mnie pamiętasz:*;P Ale Ci fajnie, że sobie jedziesz pozwiedzasz i odpoczniesz;)))

ocenił(a) serial na 8
izka21gramowa

Oglądacie dziewczyny teraz mecz? Jestem za Holandią, ale teraz ewidentnie sobie nie radzą z Portugalczykami..
A co do naszego meczu to nie mam słów.. Uwierzyłam,że damy rade i oczywiście wielkie rozczarowanie.

_Joy

Magda jak wrocisz z tego Wiednia to sie zamelduj :P Musze Cie zabic za Miasto Kosci, ze polecilas mi jakas kazirodcza ksiazke xD hehe

ocenił(a) serial na 8
sandra_crashdown

Kurde, GoT psuje mi psychikę ;o Właśnie obejrzałam 4 odcinek 2 sezonu i po prostu mózg rozje**** . Na prawde strasznie lubie ten serial ale co oni tam wymyślają to po prostu przekracza moje granice :D Oglądałaś już go Sandra?;>

alexxa

Tak :) Ja przedwczoraj skonczylam na 7 drugiego sezonu zdaje sie i ten to mi dopiero rozwalil mozgownice :P A przypomnij co sie dzialo w 4 bo mi sie juz miesza wszystko :D Generalnie zawodze sie bardzo na niektorych postaciach, ktore chcialam, zeby byly tymi dobrymi a okazuja sie zlymi :( Jak do tej pory to moje ulubione postacie to Robb i Arya, a u Ciebie? ;>

ocenił(a) serial na 8
sandra_crashdown

Też lubie Robba i Arye. Ciekawi mnie jeszcze wątek z Jonem, bo też go lubie. I oczywiście uwielbiam Tyriona :D
Ogólnie to najbardziej mi chodziło o to że ta ruda dziewczyna, od Stannisa urodziła jakieś czarne demony ;o Nie ogarniam tego co się tam dzieje teraz wgl :D