PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=738306}

Tylko z tobą

Asla Vazgeçmem
2015 - 2016
7,8 2,7 tys. ocen
7,8 10 1 2737
Tylko z tobą
powrót do forum serialu Tylko z tobą

Panowie i panie o to nowy temat spoilerowy :)

ocenił(a) serial na 9
maja9128

Myślę że ucinac nadal beda

ocenił(a) serial na 9
maja9128

Dobranoc wszystkim którzy nas czytają.
Maju kuruj się. Dużo zdrowia dla ciebie i synka.

ocenił(a) serial na 9
Elza49

Kuruje się i małego..ale o tak lepiej nie ma :/

ocenił(a) serial na 9
maja9128

No to trochę musi trwać niestety.
Ale bądź dobrej myśli. Wszystko minie. Korkma. ! (Nie bój sie)
No i ćwicz turecki.

ocenił(a) serial na 9
Elza49

Na razie zamiast ćwiczyć turecki to śpię na okrągło.budzę się na leki i jedzenie i wc..

Elza49

Elza obyś bardziej poćwiczyła turecki mam prośbę , przetłumacz tekst napisany przez T tak jak on brzmi naprawdę .Zwróciłam uwagę , że tekst przetłumaczony przez tłumacza , który zamieściłaś wyżej zawiera 14 słów więcej .Więc jest chyba jakieś przekłamanie co do treści . Tekst który zamieściła Maja choć nieskładny wydaje się być bardziej prawdopodobny . Ktoś nie wiem dlaczego ubarwił prawdopodobnie to jego podziękowanie a tego robić nie wolno .

ocenił(a) serial na 9
Bogusia53

Ja właśnie z translate Google tłumaczyłam każde słowo po kolei i też na początku różne rzeczy wychodziły a na końcu jeszcze inaczej wyszło ale mniej więcej o to chodziło..ja tam żadnego "moja droga " albo "kochanie " w tłumaczeniu nie widziałam więc nie wiem skąd ono się wzielo

ocenił(a) serial na 9
maja9128

Bogusia nieskladny bo nie miałam sił żeby składnie go napisać bo tłumaczyłam go kiedy leżałam w łóżku i słaba byłam ,zle się czułam a jeszcze z telefonu go tłumaczyłam to juz wgl ciężko ciężko

ocenił(a) serial na 9
maja9128

Ja miałam przetłumaczone przez Google tak mi nie wiem jak wskoczyło tłumaczenie na ig. Teraz juz nie mam więc sama przetłumacze. Ale dopiero wróciłam do domu to trochę potrwa. Proszę o cierpliwość.
Ja zauważyłam że jak się tłumaczy słowo po słowie to wychodzi inaczej. Np. spojrzałam na te życzenia świąteczne na ig. Pojedynczo tłumacząc słowa to wychodzi zupełnie bez sensu. Wiec myślę że na pewno jest coś pomiędzy tym co Maja a tym co Google. Jak spojrzałam na tekst to te "dobranoc kochanie" to jest jakby po @tsaysman. Pewnie wrzucił to hurtem w tłumaczenie.
Ale przyjrze się sprawie raz jeszcze. Tez wole wiedzieć dokładnie a nie z dodatkowymi "ozdobnikami".

ocenił(a) serial na 9
Elza49

https://www.instagram.com/p/BKLf6n1BMfa/?hl=pl
To jest link do tłumaczenia ang "na okraglo" czyli "ona powiedziała" "on powiedział."
Zauważyłam że są różne teksty tzw dłuższe i krótsze. Zaraz spróbuję podesłać linka do dłuższego tekstu.
A potem podeślę tłumaczenie

ocenił(a) serial na 9
Elza49

https://www.instagram.com/p/BKMOa3cAHvL/?hl=pl
A to link do tego tekstu po ang który mi Google przetłumaczył na polski bez mojej zgody . Ha ha. Zwróćcie uwagę ze tu jest "moja droga". Jest też to "dobranoc", które mi tłumaczył Google łącznie z tekstem.

Bogusiu napisz czy jeszcze tłumaczyć z tureckiego czy wystarczy ten ang przekład

ocenił(a) serial na 9
Elza49

Dlatego zabawa w tłumaczenie jest do d.. z translate Google..bo co innego wychodzi a co innego powinno być..tak jak w ang że jedno słowo może oznaczać kilka tłumaczeń słów polskich..

ocenił(a) serial na 9
maja9128

Nawet te tłumaczenia które nam oferuje TVP tez przecież nieraz nie odpowiadają temu co jest w wersji ang lub ros. Mnie się zdaje że pewnie tak jest, że są jakieś zwroty jezykowe których ani my ani Google nie łapie. Tak jak pisałam są słowa, które jak wpisze całe to wychodzi głupota a jak wpisze cześć to ma to sens. Jedf czasem tak, ze jak mówię, to tłumaczy dobrze a jak to zapisuję to jest to bez sensu. Tak np jest podpisany na zdjęciu tekst "çok fena seviyorum" i to znaczy bardzo cie kocham. A tłumaczy " kocham cie zle" bo samo fena znaczy źle
A więc to nasze tłumaczenie przez Google to tylko tak trochę daje nam jakiś obraz tego co jest napisane. Nie ma co się do tego "przywiązywać"

Elza49

Języka angielskiego nie znam więc nie mam żadnego odniesienia . Oglądając te ich piękne zdjęcia i ten tekst T zauważyłam że jego podziękowanie zawiera 46 słów a tłumaczenie aż 60. Tekst T kończy się chyba tym odniesieniem do boga natomiast tłumacz dołożył jeszcze 2 zdania . Stąd wzięły się moje wątpliwości . Musisz przyznać że rozszerzenie tekstu o tyle słów to trochę dużo . Po za tym jest znaczna różnica interpretacji między tym co napisała Maja a tym tłumaczem . Nie jest to dla mnie aż tak bardzo ważne , w końcu to tylko film który lada dzień się skończy ,wypośrodkuję to i już .

ocenił(a) serial na 9
Bogusia53

Ten 2 link i tejst pi ang. to jest dokładnie to samo co mu tłumaczył Google. "My dear" w tym tekście to dokładnie "moja droga" pozostałe Śliwa są dokładnie przetłumaczone Zang na polski. Jest to więc na pewno dobre tłumaczenie z ang. Nie wiem tylko czy tłumaczenie na ang z tureckiego było dobre
Stad ten tekst który wysłałam jest tłumaczeniem Google z ang. I to skutera przetłumaczył dobrze. Odetnij tylko te słowa "dobranoc kochanie dobranoc wszystkim" bo to jest ale poza tekstem . Osrstnue zdanie to "Bóg niech zawsze będzie w naszych sercach"
Nie przywiązuje się go tego tak bardzo. Zobaczymy co będzie w tych 3 odc i czy nasze rozważania o wróżbachyba miało sens.

ocenił(a) serial na 9
Elza49

Możliwe się okaże przekonamy się za tydzień ;) a ja od 23 września będę oglądać po turecku "miłość na wynajem" w głupim momencie skończyli pierwszy sezon..
A w drugim będzie się chyba dzialo

maja9128

Uuu... już kolejny półmetek za nami ;)

ocenił(a) serial na 9
Julia_trololo

W jakim sensie?

maja9128

Ponad 500 wpisów na kolejnym wątku ;)

ocenił(a) serial na 9
Julia_trololo

Aaa my 1000 w miesiąc potrafimy ustukac tutaj

ocenił(a) serial na 9
maja9128

Bo my zdolne jesteśmy. Ale teraz jakoś nas przystosowalo.
Chyba już się nam wyczerpał zapas i nadziei i zlowrozbnych scenariuszy.
Czekamy na 57 odcinek i potem dopiero się zacznie

Elza49

Wtedy to wpadnie kolejny 1000 :D

Julia_trololo

Czy ktoś wie co napisał Tolgahan przy zdjęciu na swoim instagramie /przedostatnie ,ze sluchawkami/jest dość dlugi tekst,na zdjęciu jest smutny.Ostatnie zdjęcie to jego Dr Said-
tam napisał po angielsku" kto jest skromny odnosi sukces,będąc leniwym,zazdrosnym i egoistą kompromitujesz się.
Nie wiem czy dobrze przetlumaczyłam.Jest jeszcze 2 zdjęcie na instAV w tym samych ubraniu już w samochodzie i tam jest jeszcze bardziej smutny.

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

Nie widziałam zdjęcia w samochodzie. Ale ten tekst to trochę ze środka tłumaczyłam sobie. Nie powiem bradzo dokładnie ale on napisał coś w tym stylu ze tak łatwo powiedzieć a minęło 2 lata z AV które były pracą pełną oddania(dopisek mój bo wychodzi z tłumaczenia ze to było "mięso do kości"). Pisze że czas się pożegnać z jego Yogitem Kozanem ale ze za niedługi czas znów się spotkamy.
To tak mały kawałek ze środka tłumaczyłam bo był niżej powtórzony i była taka płacząca buźka.

ocenił(a) serial na 9
Elza49

Daj mi linka do tego samochodu..
A wieczorkiem postaram się ten głupi tekst trochę potlunaczyc to napisze

Elza49

Dzieki bardzo,szukam tego zdjęcia i nie nie mogę znależc,oglądałam dzisiaj kilka tych stron i juz mi się myli,jak tylko znajdę zaraz wyslę.

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

No to trochę potlumaczylam. On pisze:
"Przede wszystkim moje najszczersze życzenia wszystkim z okazji id al adlı.(to ich święto teraz). Życzę pełnego szczęścia i wesołych świąt wszystkim. Dzięki Boguotrzymałem około 2 kat pracy przy AV i nadszedł czas pożegnać się z yigitem kozanem."
Narazić tyle przetłumaczyłam. mam nadzieje ze jestem bliska tego co w tekście.

ocenił(a) serial na 9
Elza49

Cd :
"Po pierwsze w ten sposób po raz kolejny dziękuję wszystkim fanom(miłośnikom) Asla Vazgeçmem ze nie opuścili naszej rezydencji ,wszystkim którzy kochaja naszą produkcję i przyczynili się również do "chwytania"(nie umiem tego przetłumaczyć) scenariusza AV i wszystkim naszym znajomym "
I jeszcze mi został kawałek tekstu.

ocenił(a) serial na 9
Elza49

No i końcówka.
"Nie podoba się pożegnać ale przedłużyć zezwolenie nie udało się moje życie długie. Wszystkie dobre rzeczy się kończą tak i nowy i piękny tez w końcu rozpoczyna migracje. W najbliższym czasie nowe negocjacje nad.. "

No i tyle mi się udało przetłumaczyć. Nie wiem czy wszystko jest tak jak chciał Tolgahan (ha ha) ale się starałam oddać ducha tej notatki. Najważniejsze że NAS pozdrawia i NAM dziękuje. Chyba czytał nasze forum ha ha !

Elza49

Bardzo,bardzo dziekuję,wczoraj prawie zasnęlam z laptopem,coś tam przygotowywałam do pracy,ale jesteś najbardzej wytwałą forumowiczką jestes super jak to mówil MERT .Teraz rozumiem dlaczego Y jest smutny na tych zdjęciach

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

Też często wieczorami usypiam przy laptopie jak tylko uspie mojego synka..potrafi tak wymęczyć człowieka taki 3 latek :/ ze podziwiam przedszkolanki po całym dniu z takimi dziećmi..i jeszcze swoimi się zająć

ocenił(a) serial na 9
maja9128

Chyba nie mogłabym pracować jako przedszkolanka. To bardzo trudny i odpowiedzialny zawód

Bogusiu dzięki za "uznanie" ale to w końcu nic wielkiego.

A ja gdzieś wyczytałam w wiadomościach ze Tolgahan i Almeda czynią przygotowania do ślubu. Almeda i Tolgahan byli na imprezie otwarcia chyba jakiejś knajpy i coś takiego w notatce stamtąd napisali ... Chyba ze to kaczka dziennikarska lub ja coś źle zrozumiałam- wiecie Google tłumacz tak zmienia szyk zdania że czasem zaprzeczenie oznacza wręcz potwierdzenie jakiegoś faktu. Ale się tam Tolgahan z Almeda faktycznie obfotografowal.
Ciekawa jestem jak to wygląda naprawdę.

Elza49

Pamiętasz jak pisałam o /drugim serialu / i tak to widzę .

ocenił(a) serial na 9
Bogusia53

No właśnie...masakra drugi serial pt. "Ślubne przygotowania Almeda & Tolgahan"

maja9128

Słowo serial traktuję dosłownie.

maja9128

A widziałaś je kiedyś w akcji? One mają do cudzych dzieci wielki dystans co im pozwala brać niektóre jęki i wymuszenia dzieci na luzie. Matka tak nie potrafi. Ulega albo się gryzie, że nie uległa. Taki los..

Anka_Skakanka_2

Cześć wszystkim:D Właśnie oglądam powtórki na tvp2 i poprostu masakra nie potrzebnie właczyłam ten telewizor:D Ta Nur to nic nie mogła a on kuzwa na kolacje z żoną, spać z nia w łozku i dobre jest...ehhh szkoda gadac

gabunia7

Yigit gra w sztuce swojej cioci Auytul pt.Szczęście rodzinne"
a Nur się na to zgodziła az Ical odzyska pamięć-

ocenił(a) serial na 9
gabunia7

No właśnie. A jej robi awanturę o zdjęcia. Straszne te tureckie zasady
No ale potem się "ucywilizowal" i niestety przestał się nam podobać No ale jak jednak oglądam te odc 1 sezonu to yiğit mi się bardziej podobał i juz. Nawet taki w łóżku z İclal. On tak jak drucik wyciągnięty. Na wznak i w ubranku. Lubiłam tego yiğit. I przyznaj ze wtedy to nie był taki koszmar jak w końcówce 2 sezonu. No ale nur miała w tym swój udział. On chciał z nią wiele razy być. A ona nie; bo İclal i mert

Elza49

https://www.youtube.com/watch?v=vap5jnghGFk

czy sądząc po tym zwiastunie Mert umrze??

ocenił(a) serial na 9
Madzia15141

Tu nie ma nic o mecie i jego śmierci. Skąd to wnioskujesz? İclal ma pretensje do yiğita ale nie wiemy czy chodzi tylko o wypadek czy o jego skutek. Ja gdzieś wcześniej czytałam ze mert po tym wypadku będzie niepełnosprawny(??) Ale to też byli na jakimś blogu wiec nic pewnego.
Ale moim zdaniem mert przeżyje. Jest w obsadzie 3 sezonu która była podana przez faruka .

ocenił(a) serial na 9
Elza49

Na pewno przeżyje ciekawa jestem drugiego zwiastunu co to pokażą ! Dzgniecie nożem to lekka przesada Faruk chyba lubi Sado maso..ale widok Amine w sukni ślubnej i zdjęcia w domu Yigita i Nur można wnioskować że happy end może być..i na to czekam bo suknię na zdjęciu piękna miała.

ocenił(a) serial na 9
maja9128

Mnie się marzy :najpierw piękne oświadczyny a yiğit pełen miłości, nur szczęśliwa, i wreszcie gotowa przyjąć od yiğita prezenty klejnoty i wszystko co może jej dać. Piękne i huczne wesele z dziennikarzami którzy to opisza w gazetach . Przeczytają te artykuły baby w pracy yiğita i szczęki im opadną. A yiğit pokaże nur wszędzie i w pracy i na salonach. I co by się nie działo z tymi okropnymi zmijami niech to czytają i otruja się własnym jadem . A mert razem z ojcem i Nur. I zrozumie wreszcie kto tak naprawdę go w życiu kochał. I kocha.

No cóż ! Na zakończenie serialu takie nam marzenia , a co, nie mogę??

ocenił(a) serial na 9
Elza49

Moje marzenia są takie same jak twoje co do serialu i jego zakończenia.a Nur obiecała mertowi że zawsze będzie przy nim i może on powie prawdę że bawił się w ogrodzie i piłkę kopnął za płot i biegł po nią i niezauważyl nadjezdzajacego samochodu Nur i ona nie wyhamowals na czas..ale może też być że on dostanie amnezji od urazu głowy i nie będzie pamiętał momentu wypadku..bo w sumie to się stało po odejściu iclal

ocenił(a) serial na 9
maja9128

Iclal jest winna bo nie dbala o syna i zostawiła go bez żalu. Przestał jej być potrzebny w walce o yiğita bo postanowiła zacząć życie z firatem. A ta wiedzna İclal mówi do yiğita ze to jego wina.
Ja żądam od s-p, producenta i reżyserki, żeby spełnili moje marzenia.

maja9128

Ciekawe co stanie się z wiedźmami I i cioteczką...

ocenił(a) serial na 9
Julia_trololo

Ukarać te wiedźmy. Ukarać ciitwczke. Dać zwycięstwo dobru i miłości. To są zadania fanów.
A tak naprawdę to nie wiem czy się wszytko wyda bo trochę mało czasu. Ale jeśli jedna intryga wyjście na jaw to może pociągnie za doba inne.
A pamiętacie ze elmas może dużo powiedzieć. To ona dpidkiwsla z ciitwczke o wie co ta stara wiedzma chciała nur i yigitowi zrobić. To już dobry początek. To elmas pokazała akt ślubu iclal wiec wiadomo od kiedy znała prawdę i ze kłamała ze nie pamięta. A nur wie ze to ona zabiła zbira G. a nie Fırat..
I wie o fałszywej ciąży iclal i k tabletkach i Fırat o tym wie. Tu dużo wiedzą ludzie którzy mogą pomóc. Oby chcieli

Julia_trololo

Prawdopodobnie nic,jak zawsze nie poniosą kary.

Elza twoje zakończenie serialu tak mi się podobało,aż łezka mi poleciała,wszystkie myslę byśmy chciały takiego zakończenia.
Maju obys nie miała racji z tą amnezją Merta,ale tez jest to możliwe.Ja myslę,że rozłąka Nur i Yigita będzie długa,może
jednak wyjedzie i dopiero jak wróci może na jakąś uroczystość rodzinną i zobaczy Nur...........

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

No były takie przecieki ze yigit wyjedzie z iclal ale nic w tej zapowiedzi filmowej nie było.
Ciekawe czy dadzą nam 2 fragman bo jakoś cicho. Może oni już wszystko streścili w tym jednym za cały 3 sezon? Tak jakoś opisywali ten fragman . To wtedy juz nic się nie dowiemy. Tylko na odcinki trzeba będzie czekać.

ocenił(a) serial na 9
Elza49

Kochana już tylko 7 dni!! I będziemy oglądać :D.bliżej niż dalej.może w poniedziałek dadzą tak jak to mieli w zwyczaju.mam nadzieję że Elmas pomoże Nur po tym co Nur dla niej zrobiła.a liczę że fatih scisnie się za jaja i pomoże Nur wyjaśnić wszystkie intrygi córeczki i iclal i ona zmiast bawić się z firatem to pójdzie do więzienia a cioteczna do psychiatryka.chyba że i córce coś zrobi aytul..tutaj to się teraz kryminał rozegra mam nadzieję że z happy endem