7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823766
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Jake Sully cz.2

ocenił(a) film na 10

Kontynuacja .... Zapraszamy tutaj wszytskich fanow ;)

Ale nie warto się z nim kłócić,przecież on wtedy się tylko cieszy...

petroniusz to mój odpowiednik tylko, że po waszej stronie. Co do jej poziomu nie chcę się wypowiadać

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Moze mialem jakies omamy, ale czy ty przypadkiem nie zegnales sie juz? ;) Miales dac spokoj.

Krzyrzak69

właśnie krzyrzaku miałeś odejść....co się stało?
;-)

izunia0981

zajrzałem na chwilę , nie mam nic więcej do dodania. Lubię tu pyskować, ale dziś jestem kulturalny

Krzyrzak69

a to chociaż miło,że jesteś dziś kulturalny...

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Stopień kultury krzyrzaka zależy od faz księżyca? Może będziemy w stanie prognozować jego zachowanie.

Nezumi

Hehe też prawda.

za krótki <br/>

za krótki <br/>

hegemonia7

po prostu byłem zły , bo zacząłem wątpić czy ja rzeczywiście nie mam gusty i cały świat myśli inaczej niż ja. Dzięki gali oscarowej odzyskałem spokój , bo mądrzejsi ode mnie potwierdzili moje słowa. To mnie bardzo uspokoiło

Krzyrzak69

Nie prawda...gdyby głosowali wszyscy ludzie inaczej by te Oscary wypadły...

użytkownik usunięty
Nezumi

"Stopień kultury krzyrzaka zależy od faz księżyca? Może będziemy w stanie prognozować jego zachowanie."
Hmmm, ja wysnuję inną teorię - zachowanie jego, pmp2811 i FootBallFighter`a zależy od tego, który to jest dzień ich cyklu miesięcznego. Gdy zbliża się okres, mają deficyt estrogenu w organizmie, podparty jeszcze dodatkowo wzrostem poziomu progesteronu. Inaczej zwie się to ZESPÓŁ NAPIĘCIA PRZEDMIESIĄCZKOWEGO.
Ot, zagadka trolli rozwiązana.

"Stopień kultury krzyrzaka zależy od faz księżyca?
A według mnie to taki negatywny wpływ na niego ma nasz stary, dobry i znudzony troll pmp.
Może gdyby się od niego odciął miałby nieco więcej wolnych myśli.

chłopcze odjedź od komputera, bo ci on szkodzi. Też potrafię pierdoły pisać , udowodniłem to nie raz.

Krzyrzak69

Co do pierdół to się zgadza udowodniłeś.
Ale to prawda idz się przewietrzysz pobiegaj se z sąsiadem to ci dobrze zrobi.

hegemonia7

nie zaczepiaj! Takie zachowanie nie przystoi.

użytkownik usunięty
hegemonia7

Ja się zastanawiam tylko nad jedną rzeczą
Nie pojmuję, jak można być takim komputerowym no - life`m jak te śmieci z gatunku pmp2811, walicawatara czy FootBallFighter. W jaki sposób oni potrafią spędzić cały dzień przed kompem? Ja tam posiedzę maksymalnie ze dwie godzinki i mam dosyć, jest pełno ciekawszych zajęć, a te nieszczęśliwe dzieci chyba nie potrafią sobie znaleźć nic lepszego do roboty. No litości, ileż można gapić się w ekran?? Czy ci gówniarze nie wychodzą na dwór, nie podrywają dziewczynek, nie pracują, nie chodzą do szkoły, nie uczęszczają na jakieś zajęcia sportowe tylko non stop wegetują w miłosnych pląsach ze swoimi kochanymi pececikami? Oto najlepszy dowód, że to bezwartościowe pachołki, niegodne szczycenia się mianem homo sapiens, ja bym ich raczej zdefiniował jako WARZYWA.

a jak widzę Twoje posty to też mi się wydajesz NO-LIFEM. Nikt nei liczy ile kto godzin siedzi

national

Przeszłam na tą stronę by było łatwiej, co do przemowy....

Nic dodać, nic ująć.
Była treściwa, nie długa, chwyta za serce!

izunia0981

a i jeszcze myślę,że jest to scena jakby to powiedzieć przełomowa w filmie...;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

no tak w koncu, Jake wypowiada sie przeciwko ludziom i staje po stronie Na'vi.

national

No a potem to jednoczenie klanów i ta podniosła muzyka w tle...majstersztyk. No i na końcu Jake stoi jako już prawdziwy Navi`i na tej skałce. Wspaniały fragment, mój ulubiony;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

Dokladnie. Ma to "cos" w sobie ;)

national

National jesteś? Tak cisza....;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

Tak jestem, ale musialem cos zrobic ;). Czsami bede mogl znikac na 5 min ;]...

national

rozumiem. Ja też jakby coś ;-)
W końcu mamy duuużo czasu ;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

No tak ;)....

national

Albo, gdy prowadzili Jakea z noże przy warkoczu do drzewa-domu...Innie Navi`i jacy byli ciekawscy...klepali Jakea, zaczepiali...tak jakby chcieli "wybadać" tego obcego ;-)

izunia0981

smieszne było jak umierająca sigmu wiver chciała brać próbki do analizy

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

No tak przy tej scenie tez slychac smiech na sali ;)... W sumie to spelnilo sie to co chciala. "oddalabym zeycie za probki", wykrakala ;].

national

to był najlepszy dowcip w całym filmie

national

hehe;-) Zawsze co seans, w tych samych momentach ludzie się śmieją.
np. GdY Jake miał wybrać ikrana. Pyta się Neytiri po czym go rozpozna, ona mu na to, że będzie chciał go zabić, wtedy on "bosko". No i śmiech na sali...;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

nom ;). Matka Neytiri tez dokladnie go obbadala. Podobala mi sie tez jak Neytiri stanela w obronie Jake'a po tym jak Tsu'tey i jego ekipa go zlapali ;).

national

Właśnie w tej scenie, gdy Neytiri staje w jego obronie. Tak fajnie go okrąża, obchodzi..nie wiem czy wiesz co mam na myśli...nie dając Tsu`teowi się do Jakea zbliżyć;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

stulila uszy do tylu i tak nerwowo ogonem machala ;). Fajne byla scena jak Jake chcial sie przywitac z ojcem Neytiri ;), chcial byc mily a wszyscy sie na niego rzucili... ;]

national

hehe pamiętam ;-) Albo jak Neytiri uczyła Jakea języka i pacnęła go w czoło...Też fajnie stulił uszy ;-)
Gdy uczyła go strzelać z łuku, widać, że się denerwował, czy dobrze trzyma ten łuk, no i chyba źle trzymał...Neytiri poprawiła go i pacnęła w łokieć...;-)

WSPANIAŁE TE SCENY!

ocenił(a) film na 10
izunia0981

Jak juz gdzies pisalem, to ich okazywanie uczuc dzieki uszom jest niesamowite (zreszta tak samo jest z ogonem) ;). Wszytskie sceny z Jego nauki sa zabawne, Jake slucha sie nade wszytsko swojej nauczycielki (neytiri) ;).

użytkownik usunięty
national

Najlepsze są wszystkie sceny z Neytiri, więcej dodawać nie trzeba ;-).

national

Wiesz co, szczerze Ci powiem, zazdroszczę im tych uszu i ogonów...Myślę, że one wiele wyrażają emocji, strasznie dużo emocji, szkoda, ze ludzie takich nie mają. To było odważne i boję się, że ktoś się przyczepi.

ocenił(a) film na 10
izunia0981

No tak... ja tez uwazam, ze z takimi dodatkami byloby nam do twarzy ;). Wydaje mi sie, ze latwiej jest odczytac emocje np. psa niz czlowieka...
Skuli ogon i uszy to wiadomo, ze zrobil cos zlego i nie chce dostac lania, tak samo ze szczesciem ;).

national

kiedyś mój piesek, poszedł do kuchni, nagle słyszę "bam". Wrócił, uszy stulone, ogon(znaczy on nie miał ogona, taki kikucik) podkulony. Poszłam a tam cukierniczka zbita cukierniczka leży w kawałkach...hehe

ocenił(a) film na 10
izunia0981

No wlasnie ;).... a czlowiek jakbys sie zapytala co sie stalo to odpowiedzialby "nie, nic takiego" i wyszedlby z kuchni taki sam jak przed wejsciem...

national

Aha zapomniałam. Bardzo lubię scenę, gdy Jake trzyma łuk, Neytiri się do niego zbliża, Jake na nią spojrzał, ona się spłoszyła, oddaliła i ten jej gest...by skupił się na tym co robi ;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

takie jakby cykniecie ustami ;), jak widze gdzies to zdjecie to zawsze sie troszke na dluzej zatrzymuje ;).

national

hehe ;-) Jeszcze można by wyszukać kilka scen z humorem ;-)
Humor jest zawarty w pierwszej części filmu.

Swoją drogą czemu Moat tak "wybadała" Jakea ogon...?

ocenił(a) film na 10
izunia0981

nie mam pojecia, na poczatku myslalem, ze chce ona co innego zrobic ;)... Moze chciala zobaczyc czy jest jakis zdrowy albo silny. Mozemy sie tylko domyslac ;).

national

hehe ;-) Pewnie tak;-) Obeszła go do około, złapała za ogon, za warkocz, no i pobrała próbkę jego krwi hihi;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

Cikawe bo jak "sprobowala" jego krwii to zrobila takie oczy przestraszone i od razu spytala po co do nich przyszedl. Moze ona juz wiedziala wczesniej, po co tak naprawde Jake do nich przybyl? Tylko po prostu zaufala mu ;)....

national

być może...;-)

Nic nie mówię, ale Neytiri też będzie musiała jako Tsahik takie rzeczy robić...;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

No tak ;) Jake bedzie zazdrosny ;]... Zauwazylas, ze Jake ma mniejsze oczy od Na'vi? Pewnie dlaetgo, ze ma jakas czesc genow czlowieka... Mimo to wielkie oczy u Na'vi byly ladne, nie ma co ;).

national

Tak, właśnie dlatego, że miał w sobie po trochę genów ludzkich i Navi`i. Też miał 5 palców u każdej z dłoni;-)

Tak, najładniejsze miała Neytiri ;-)

Oczy to zwierciadło duszy, tyle można z nich odczytać np. kto ile w życiu przeżył...czy dużo cierpiał, czy miał szczęśliwe życie.
Też tyczy się to otoczki wokół oczu. Inne zmarszczki mimiczne powstają na starość gdy ktoś więcej radował się w życiu a inne jeśli np. dużo się smucił i płakał.